23609
1418743729.jpg
  • Roger6
    Lehetséges, hogy Interdiction-ben befagyott a játék? Mármint valaki el akart kapni, küzdöttem kb. 5 percig, semmi, most hagyom magam sodródni, hozzá sem érek az egérhez, és ugyanúgy megy tovább. Nem tudom érthető voltam-e. Már 10. perce megy ez: Screenshot

• Dzsini
    Azonos méretű modulok igen, de nyugodtan vásárolj a Sidewinderbe bármit, vásárlási áron lehet visszaváltani, az alkatrészeken nincs árrés. Viszont akkor már lesz valódi újravásárlási költséged (nem sok, egy Sidewinderre nehéz annyit költeni :) )
  • Dzsini
    Achenar - Dawes Hub
  • Tuvok #7887
    Summerland?
  • MikX
    Hát én még ennyit nem haladtam, sőt...
    Màszkálgatok ideoda, felfedezgetek rendszereket, ez is leköt, és nem hajt semmi hogy huude gyorsan pénzt csinaljak.
    Mint eszrevettem a kezdo sidewinder az ingyenes, szoval nemzavar ha belegabalyodok egy nagyobb falat csatába :)
    Majd a bànyàszatot akarom kiprobálni, de nemtudom h erre a sidewinderre érdemes e pénzt költeni vagy inkább majd várjam ki mig lesz egy jobbra.
    Vagy a modulok amit veszek azt át tudom rakni màs hajoba is? Az igy kompatibilis?
  • Dzsini
    A Birodalom középpontja

Egy kis luxus :)
  • Dzsini
    Egyik kedvenc videóm a méretekről - a CobraIII picike :)

... az Anaconda elfér keresztben az állomások levélrésén.
  • Roger6
    Köszönöm a tanácsokat! Cobra MkIII a parkolóban áll már (Sidewinder-t is meghagytam azért), arra nem fogok auto dokkolót rakni, majd megoldom skillből. Ami még nincs, de majd lesz.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.09. 17:03:24
  • Tuvok #7882
    Minden csak gyakorlás kérdése, idővel a T9-et is ledobod úgy, mint egy Sidewindert.

• Dzsini
    Amíg pajzs van a hajón, és nem gázolsz bele boosterrel semmibe, addig nyugodtan dokkolj kézzel - a lényeg, hogy ott főleg az oldalsó és függőleges fúvókákat használod.
    A bázisok nagyon nagyok, bőségesen elférsz bennük-rajtuk :)
  • Roger6
    Elég erősen gondolkodom az automata dokkoló berendezés leváltásán, csak félek, hogy béna leszek egér + billentyűvel a leszállásoknál.
  • Dzsini
    Nem sietsz sehova, ha nézelődni van kedved, nézelődj. Én is sokszor a felfedezőutam alatt eltöltöttem 1-2 órát egy-egy hold felszínén, hogy nézegessem a naplementét, megmásszak egy hegyet, vagy bármi ilyesmit. Ez alatt haladhattam volna hazafele 2-3000 fényévet, találhattam volna talán 1-2 földszerű bolygót... de ráérek. Mindig csak azt csinálom, amihez kedvem van, persze nagyjából van egy irány (szerezni egy Imperial Clippert), de ha csak nyáron lesz meg, akkor majd akkor.
  • Roger6
    Ma lesz rám, ez egész biztos. Tegnap csak ismerkedtem a játékkal, és tátott szájjal bámultam. Ma is ez lesz 80%-ban, de a maradék 20%-ban pénzkereset lesz a lényeg. Köszönöm a linket, látom ez egy ilyen mindenes oldal az Elite-hez.
  • Dzsini
    Ha van annyi pénzed, akkor hosszú időre a legjobb választás, az egyik legjobb mindenes hajó. Arra figyelj, hogy a hajó felszerelése is pénzbe kerül, és kell annyi tartalék, hogy ha kipukkad, akkor újra tudd vásárolni.
    nagyon jól ki lehet számolni, hogy mennyibe fog kerülni összesen, amit szeretnél
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.09. 12:52:52
  • Roger6
    Cobra MkIII-ra gondoltam, de mivel nem soroltad fel, ezért úgy érzem nem biztos, hogy jó választás lenne.
  • Dzsini
    Bármennyi hajód lehet, nekem is van most kettő leparkolva itt-ott, és egy harmadikkal repkedek. Ha már van annyi "felesleges" pénzed, hogy benne álljon egy hajóban, akkor kényelmesebb, mint eladni, aztán ha újra kell, akkor megint összevásárolni az alkatrészeket - főleg, ha már nagyobb, drágább cuccok is vannak benne, amiket nem lehet bárhol kapni.

Ja, és ha mégis úgy döntesz, hogy eladod a régi hajót, több pénz van belőle, ha először mindent eladsz belőle külön, lecseréled a legolcsóbb modulokra a fő alkotórészeket, és csak a vázat adod el az új hajó vásárlásakor - ott kevesebbet kapsz érte, mint a rendes boltban.

És vásárolni pedig érdemes lehet a Li Yong-Rui által uralt rendszerekben (nézd meg a galaktikus térkép Powerplay fülén), mert ott minden hajóra és alkatrészre 15% kedvezmény jár (eladáskor is, vételkor is).

Mi jön a Sidewinder után? Adder, Hauler, Eagle?
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.09. 12:42:34
  • Roger6
    A játék mechanikájával még nem vagyok teljesen tisztában, de ahogy néztem, lehet több hajóm is egyszerre, csak ugye mindig egy lehet aktív. Szóval arra gondoltam, hogy lesz egy bányász hajóm, meg lesz egy ilyen küldizős, ami gyors, fürge, és nagyot ugrik. Sidewinder-t ma lecserélem, ez egész biztos.
  • Dzsini
    Hát, Ed most elindult haza információkkal, és majd kiderül, hogy kinek meg hogy adja le - addig sok újdonság nem fog kiderülni, majd akkor továbblép a történet.
  • tutituti
    igen igen. amikor leírom sokszor kijavítom magam,tévesen.
    Végignéztem pont ezt a livestream-et csak fórumon van vagy tizenvalahány nyom és ott vesztem el,hogy a konkrét cél nem az hogy keresztülrepüljenek,hanem hogy a frontier a könyvekben meg még itt ott mesél egy titokról
  • Dzsini
    Ha a mostani Educating Ed specialt megnézed a Beagle Pointról, ott is elhintettek pár apróságot a témában.

(plusz érdemes nem összekeverni a galaxis, az univerzum és a hasonló kifejezéseket)
  • Dzsini
    Az mondjuk kérdés, hogy egy Sidewinderben akarsz-e rakteret pazarolni ilyesmire, vagy inkább saját kézzel gyűjtögeted össze a darabkákat.
    Még egy Haulernél is kérdéses, hogy az értékes belső raktérből ilyesmire áldozni. Plusz megtanulsz manőverezni miközben gyűjtögetsz :)
  • Roger6
    Ok, közben meglett a megoldás.
  • Roger6
    Ááá, én le is szereltem a lézereket róla, hogy minél könnyebb legyen a hajó. Egyelőre a billentyűzet + egér kombóval nem nagyon akarok lövöldözgetni.

Viszont lehetne egy kérdésem? Bányászattal kapcsolatban szeretnék egy biztosan nagyon kezdő kérdést feltenni. Szóval felteszem a két lézert, hullanak a kavicsok. Azt láttam, hogy valami Limpet Collector kell hozzá, de ha veszek Limpetet, az nekem Prospectorkéne jelenik meg. Lehet külön venni Collectoros Limpetet?

Bocsánat a hülye kérdésért, remélem érthető voltam.
  • TokraFan
    Én meg még egy percet sem játszottam openben. :-D
  • TokraFan
    Köszönöm a választ!
  • tutituti
    a sidewinder mókás kis hajó.rádobsz egy gimballed burst lézert aztán mehet a csata.

sidewinder attack hajó
    De ezt gyorsan összedobtam csak

szerk. De összekukázol egy hauler-re egy kis lóvét és ott már több lehetőséged van.
    igaz hogy az taxis hajó(nagy ugrótáv olcsón,de én támadtam is vele)
    Utoljára szerkesztette: tutituti, 2016.04.08. 23:51:38
  • Roger6
    Amúgy engem eddig pont 8-szor próbáltak meg interrutpolni, de ahogy néztem, a Sidewinder igaz hogy papír, és kezdőhajó, de rendkívül jól manőverezhető, szóval egyszer sem sikerül elkapnia még senkinek.

Úgy érzem a mai este rendkívül hosszú lesz. Rendkívül....
  • tutituti
    egyszer öltek meg és egyszer öltünk meg majdnem playert.community mission helyen volt.Tehát tényleg ritka,főleg hogy a játékosok fele ment az niverzum felé, a maradék carebear és maradtunk kb öten akik only online-oznak szerintem.

A solo parkolás még megy, illetve a gyors kidokkolás is.

#7834 na elvileg erre lassan rájövök,ez lesz a következő cél ahová el akarnak jutni.
  • Kronos79
    Nem tudom, hogy javították-e, de akkor volt érdemes onlineból szóló módba váltani, ha viszonylag ki állomásra kellett menni egy nagy forgalmú rendszerben. Ilyenkor nem ad a játék leszállási engedélyt, mert annyian várnak. Váltáskor nincs senki az állomáson, így azonnal jön az engedély és le lehet szállni.

Egyébkén online nem sok játékossal lehet összefutni, ha nem a kedvelt helyeken jár az ember. Engem mindössze egy alkalommal szedett ki játékos SC-ből, de sokat nem nyert vele. Bár eddig csak a lakott területen találkoztam más játékossal.
  • Roger6
    Köszönöm szépen az infót!
  • Dzsini
    Nem is azért írtam, hogy használd vagy se - más megteszi, létezik, aki így szeretne játszani, az megteheti. Vannak, akik abban versenyeznek, hogy a kezdő Sidewinderből minél hamarabb egy Anacondába ülhessenek, és stopperrel mérik hozzá az időt. Ez is egy lehetőség.

Az is mindenkinek szabad választása, hogy épp Openben játszik, Soloban vagy Privát csoportban haverokkal, vagy egy nagyobb társasággal (van pl. külön PvE privát csoport, ahol tilos egymásra támadni). Van, aki még csak a lehetőséget se szeretné megadni arra, hogy egy másik játékossal találkozzon (és esetleg az úgy viselkedjen vele, ahogy az neki nem tetszik), mások pedig úgy gondolják, hogy az is a játék része, ha valaki egy milliárdos hajóval elmegy a noobok induló rendszerébe, és egy kicsit megropogtatja őket, vagy a hosszú felfedező útról visszatérőkre vadászik (az ilyenektől való védelemre is alakult már játékoscsoport, akik az Openben hazatérő felfedezőket kísérik be biztonságosan egy dokkba - vannak olyan extrém felfedezőhajók, amiken se pajzs, se semmi védelem, úgyhogy nagyon könnyű préda lenne)

Ez egy nyílt játék, egy végtelen homokozó, mindenki olyan várat épít benne, amilyenhez kedve van. Nincs "jó" vagy "rossz" módszer játszani.

ui.: nem minden csillag scoopolható, csak az OBAFGKM típusúak (Oh, Be A Fine Girl(vagy Guy), Kiss Me - így konnyű megjegyezni)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.08. 18:45:50
  • Roger6
    Nekem az volt az első dolgom, hogy fuel scoop-ot vettem :)

Dzsini: Én Open karaktert indítottam, és nem kenyerem a trükközés, valamint a könnyebb út keresése, szóval végigmászom a szamárlétrát. Nagyjából 3 órája játszom, de hát nem térek magamhoz.
  • Dzsini
    Bármikor átválthatsz bármilyen módba (szóló, privát csoport, nyílt), egy közös pilótád van, azt játszod, amihez épp kedved van.
    A helyzeted, az aktív küldetéseid, a rajtad levő vérdíjak, a rakomány, minden közös.

ami nem, az a hirdetőtábla tartalma, amit ki lehet használni - és ide-oda kapcsolva a játékmódok között több, azonos célú küldetést felvenni, hogy egyszerre több pénzt, reputációt, ilyesmit farmolj össze - többen ezt használják, hogy a föderációs vagy birodalmi hajókhoz szükséges rangokat gyorsabban összegyűjtsék
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.08. 18:24:25
  • MikX
    Ahamm, köszi!
    Bár szolóban kezdtem el most, elsőre, de csak próbaképpen
  • Dzsini
    Állomásokon a Contacts menüpontnál tudod beváltani az ilyesmiket.

Üzemanyaggal kapcsolatban pedig, ha bármikor kifogynál, és szükséged van rá, van egy játékosokból álló csoport, a Fuel Rats, akik bármikor, bárhova visznek neked üzemanyagot, ha szólsz nekik. Ők a Galaxis sárga angyalai :)
  • MikX
    Eléggé beyzippantott.
    Csináltam pár küldit nézelődtem, jaj és egyszer 1km re a dokktol kifogyott a nafta... Namondom jojártam :)
    Meg valami rosszarcu egyszer kirantott a hipertérből, hogy majd jol megmutatja nekem, de benézte rendesen :)
    Kaptsm is érte valami fejpénzt, de nemtudom aztigy hol kapom meg?
    Mert irja a küldiknél h 60 akarmennyit kapok, de hogy? Hol?
  • Dzsini
    Nem hallottam ilyesmiről, és lázadás lenne belőle (abból is az volt megjelenés előtt, hogy egyáltalán nincs benne igazi "szóló/offline" mód).

Arról viszont beszélgettek, hogy például a PowerPlay befolyások kevésbé legyenek hatásosak Soloban (vagy az Open kapjon valami bónuszt) - szerintem ha terveznek is ilyesmit, először kipróbálják a PP alatt, és ha ott beválik, akkor vezetik át úgy, hogy az Open játékosok jobban tudjanak pl. csillagrendszereket befolyásolni, vagy ilyesmi. De aki csak békésen teherautózna, az tehesse ugyanúgy, mint eddig.
  • Roger6
    Úristen, ez a játék valami eszméletlenül gyönyörű.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.08. 16:06:44
  • TokraFan
    Tudsz valamit arról, hogy tervben lenne a solo mód kivezetése is és csak a multi marad? Valami külföldi fórumon pletykáltak erről, ezért nem adok még rá. Talán Te ismered itt legjobban a játékot, meg ha jól tudom Frontier fórumon is ott vagy, azért kérdezlek téged.
  • Roger6
    Nahát-nahát