23609
-
#9370 "több olyan rendszer is van benne, amik bőségesen 1 fényéven belül vannak"
Jól van, akkor ezt is jól elb.ták. Már ha azok tényleg keringenek egymás körül páronként, hármasával stb. Ha viszont "csak" csillaghalmaz, az más kérdés. De az Alfa-Proxima nem az.
"Olyan nincs, hogy csillagok egymáshoz közel "sodródnak", és nincs közük egymáshoz"
Naná hogy eltéríthetik egymást, de ettől még nem fognak feltétlenül összerándulni hirtelen egy kettős rendszerré amit már illik akként is kezelni játékon belül és kívül is.
"A játékban a galaxis a rendszereken kívül statikus..."
Ez teljesen nyilvánvaló, nem is tettem szóvá, pláne mert a távolságstatisztikához semmi köze. Nem is értem hogy jön ez ide. Ha azt hitted hogy a sodródásnál arra gondoltam hogy a játék galaxisa is forog, hát nem, azt a valóságra értettem. Azt teljes mértékben el tudom fogadni, hogy a galaxis örvénylő mozgását még nem képesek szimulálni (de szép is lenne!).
"Ha feltételként elfogadjuk azt, amit lejjebb írtál - tehát hogy nincsenek kb. 500 ezer fénymásodpercnél nagyobb átmérőjú rendszerek, akkor jelenleg a "baki" a játék felől nézve az, hogy a Proxima Centauri nem különálló rendszerként szerepel, de ezt a poén kedvéért így hagyták, pedig az ilyen nagy rendszereket a játék függetlenként kezeli."
Értem a logikádat és ez teljesen rendben is lenne, de KÖNYÖRGÖM itt megint az volt a lényeg hogy ha szépen kérhetném kezeljük már a kétféle minőségükben gyökeresen eltérő mozgásfajtát, tehát ha egy többes rendszer úgy halad a galaxisban hogy közben egymás közös tömegközéppontja körül is keringenek, akkor azt tekintsük egységnek és ábrázoljuk is így. Nem mellesleg ez azért is így lenne korrekt, mert ha ezt a minőségbeli különbségtételt nem tesszük meg, akkor miféle önkény által vezérelve húzták meg ezt az 500.000ls-es határt?? 499.999ls-nél még egy system map-en van a két csillag, de 500.001-nél már külön rendszerek, holott mindkét esetben együvé tartoznak??
"Az pedig, hogy te eldöntöd, hogy szerinted mi átlagos, és mi nem, az ugyanúgy a te dolgod, minthogy a játékban szerinted mi elfogadható, és mi nem. Érvelni lehet bármelyik irányba, viszont mivel adataink nincsenek, így teljesen szubjektív a dolog."
UHHH.... Tanulva a tegnapiakból én itt és most bezártam a bazárt. -
#9369 Mehetsz tüntetni a Frontier központ elé :)
mottó: " az egyik kering a másik körül, tehát egy rendszert alkotnak" - az egész Tejút a Sagittarius A* körül kering, tehát egy rendszert alkot, egy pontnak kellene lennie a csillagtérképen :)
"Nagyon remélem hogy ezek nem valódi csillagok" - Csak legutóbbi példaként ahol jártam a játékban (és nem a galaxis közepéről): Az S171 csillagcsoport a többször emlegetett NGC 7822-ben kézzel gyártott, és több olyan rendszer is van benne, amik bőségesen 1 fényéven belül vannak egymáshoz képest, jóval nagyobb tömegűek is vannak köztük, mint a Centaurik, tehát bizonyára egymás körül (is) keringenek.
- Olyan nincs, hogy csillagok egymáshoz közel "sodródnak", és nincs közük egymáshoz - a gravitáció nem válogat :)
- A játékban a galaxis a rendszereken kívül statikus, tehát egyik csillagrendszer sincs hatással a másikra a galaktikus térképen, még a Sag A* körül keringő csillagok se, pedig azok közül van olyan, aminek 11 év körül van a keringési ideje a fekete lyuk körül, tehát az elmúlt 2 évben már komoly mértékben el kellett volna mozduljon.
- Ha feltételként elfogadjuk azt, amit lejjebb írtál - tehát hogy nincsenek kb. 500 ezer fénymásodpercnél nagyobb átmérőjú rendszerek, akkor jelenleg a "baki" a játék felől nézve az, hogy a Proxima Centauri nem különálló rendszerként szerepel, de ezt a poén kedvéért így hagyták, pedig az ilyen nagy rendszereket a játék függetlenként kezeli.
- A Roche-határral kapcsolatos dolgokat elvileg javították a Forge-ban, remélhetőleg olyasmibe nem kellene már belefutni.
Az pedig, hogy te eldöntöd, hogy szerinted mi átlagos, és mi nem, az ugyanúgy a te dolgod, minthogy a játékban szerinted mi elfogadható, és mi nem. Érvelni lehet bármelyik irányba, viszont mivel adataink nincsenek, így teljesen szubjektív a dolog.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 20:45:42 -
#9368 "már nincsenek komoly hatással egymásra, a keringésük zavartalan, viszont jól felismerhető"
??? Milyen "komoly" hatásokat várunk el tőlük (pláne ami ide kapcsolódik), azon kívül ami a lényeg: az egyik kering a másik körül, tehát egy rendszert alkotnak, tehát csak a főcsillagnak van helye a galaxistérképen??
"A Proxima Centauri az Elite világában lehetett volna simán egy külön rendszer"
A fentiekből következően nem, nem, soha! Ha külön rendszer lenne, itt "hisztiznék" azon is :D (Az más tészta, hogy ettől még el kéne tudni ugrani hipertérben a Proximához! Az a fogyatékosság hogy nem lehet, de ezt nem úgy kéne megoldani a játékban hogy kitesszük a galaxistérképre.)
"hiszen rengeteg másik csillagpáros van hasonló, vagy akár kisebb távolságra is egymástól, mégis külön rendszerként vannak elhelyezve a játékban"
Nagyon remélem hogy ezek nem valódi csillagok kézzel "gyártva", hanem a Stellar Forge bakijai, amiről mintha pont mostanában írtad volna hogy ki lesznek javítva ugyanúgy mint pl a gyűrűben keringő holdak! (Vagy csak ez utóbbiakra gondoltál..?)
A másik lehetőség hogy a valóságban sincsenek egymás körül keringő kölcsönhatásban, hanem csak közel "sodródtak" egymáshoz a galaktikus középpont körüli pályáikon - már ha egyáltalán megtörténhet ilyesmi.
"Ha amit magunk körül látunk, az nyilván átlagos, akkor nyilván azt kellene feltételeznünk, hogy a Föld, mint megfelelő távolságban keringő, folyékony vízzel rendelkező bolygó is átlagos."
Ebben a mondatban ellentmondás van. Az előbb direkt nem akartam azzal bonyolítani hogy mi mint megfigyelők TÉNYLEG lehetünk kivételes ritkaságok a Földön (persze még mindig nem kötelezően), hiszen az biztos hogy létezünk és ez akkor is igaz maradna ha az univerzum egyetlen megfigyelőiként valóban meglehetősen kivételesek lennénk :D, de ettől még a környezetünk (és abban az Alfa-Proxima) (szinte) BIZTOS hogy átlagos.
A Fermi-paradoxon nem is "igazi" paradoxon, hiszen az egyik állítása egy fantázia alapú becslés. Ockham borotvája mentén kellene erről is gondolkozni, pl: nem lehet sem utazni, sem üzenni a csillagközi térben (ez meghökkentően hathat a sok sci-fi után amik belénkagymosták ezeket a dolgokat, de így a mi kivételezettségünk is kilőve, és a bizonyítékok hiánya is kipipálva). Vagy az UFO-jelenségek közt vannak igaziak, akkor meg rég itt lehetnek a "Zidegenek" akik sokkal fejlettebbek és minket mint egy hangyabolyt figyelnek. Vagy az egész fizikai világképünk az ALAPJAITÓL rossz, és semmi sincs úgy ahogy eddig becsülték/számolták/elméletelték/akármi. -
#9367 Hát, tudomásom szerint én írtam :)
(eleget jártam egyetemre meg egyéb helyekre ahhoz, hogy ha idézek, azt forrásmegjelöléssel szoktam) -
nibron #9366 Ismerem a Fermi paradoxon-t és nem is vitatkozni szeretnék, csak megkérdeztem, hogy honnan az anyag.
Mert ezt tuti nem te írtad: "akkor az egyetlen Wow-signalon kívül miért nincs sehol semmi? Mi már több, mint 70 éve sugározzuk rendületlenül az erőteljes rádiójeleket szerte a világba, ha valakik pont ugyanekkor kezdték, akkor a környező 70 fényév csillagaitól ide kellett volna érnie legalább valaminek... és már egy jó ideje nagyon figyelünk olyan jelek után, mint amit mi is kiadunk."
Ez ha jól emlékszem a seti finanszírozásáról szóló konf. anyaga, kb. 2-3 éve olvastam és elég jól berögződött. -
#9365 Ez az egyik válasz a Fermi-paradoxonra, hogy "elkerültük" egymást. Akkor sugároztak, de most már nem? De akkor ez azt jelenti vajon, hogy elpusztították magukat? Különben miért hagyták volna abba? Mi egyelőre kitartóan szórjuk az információt magunkról még úgy is, hogy csökkent az intenzitás, mert az adatáramlás egy komoly része már kábelekben halad. De ettől még bőségesen jut ki jel, amit (távolsággal négyzetesen csökkenő teljesítmény ide vagy oda) érzékelni lehet, mert nagyon nem "természetesen" modulált. Persze az értelmezés teljesen más tál tészta.
De ez innentől végképp tudományos főtéma, és mondjuk űrkutatás topic :) -
nibron #9364 hmm. Nagyon ismerős a szöveg egy LV-i konferencia anyagából, ami ekkor a seti-ről szólt. Régebben felületesen elolvastam, érdekes anyag, jó lenne megszerezni.
Valahogy úgy folytatódik, hogy lehet, hogy a másik világban élők most is sugároznak felénk jeleket, de nincs még technológiánk az érzékelésére, és esetleg nekik sincs a mienkhez. Pl. ha néhány száz éve, kaptunk volna rádiójeleket, mivel a középkorban még nem voltunk azon a fejlettségi szinten, hogy érzékelni tudjuk lemaradtunk ezekről. Magyarán nem volt rádióvevő. stb,stb,stb...
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.05.31. 18:57:04 -
#9363 Én fogalmaztam :) csak kisbetűvel írtam, mert igazából mellékes.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 18:44:43 -
nibron #9362 Az apróbetűs részt honnan másoltad? Mert azt elolvasnám. -
#9361 Kicsit kikapcsoltam az fsd-t nyomtam egy repair sequence-t (amire nekem kb mjndig azt irja h failed) aztan azota (kopp kopp) nem volt baja -
#9360 Igen, a felszínen gyűjthető matériákból lehet AFMU-t tölteni (meg egy csomó minden mást). De ahhoz, hogy ezeket begyűjtsd sajnos kell az SRV, azt pedig odakint nem kapsz :(
Pontosabban nem a begyűjtéshez kell, ahhoz jó a scoopod, hanem a kövekből kiszedegetéshez - ha jár arra valaki ismerős SRV-vel, akkor megoldható a dolog tandemben - ő bányássza, te meg felszeded.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 17:28:29 -
#9359 Azt fel lehet tankolni? :)
Amugy nem, még 6-7 nap mire meglesz a horizons, bar srv-m akkor sem lesz még, csak gondokom leszállni tudok -
#9358 Hát a 80% az pont azt jelenti, hogy ötből egyszer már megreccsen. Felszínre nem tudsz szállni AFMU-t feltankolni, jól emlékszem? -
#9357 Azt tudjuk, hogy a kettős (és többes) rendszerek gyakoribbak, mint a régebben gondolták, a jelenlegi mérések alapján kb. a csillagrendszerek egyharmada legalább kettős (ezt tükrözi is a Stellar Forge) - ehhez képest a mi közelünkben ennél ritkábbak a kettős vagy többes csillagok. Emellett jelenleg azt látjuk, hogy az ezek közötti távolság a legtöbbször kb. akkora, hogy már nincsenek komoly hatással egymásra, a keringésük zavartalan, viszont jól felismerhető. Ritka az olyan közeli páros (vagy többes), amit a Tatooine egén látni, és a nagy távolságoknál pedig eléggé szabad döntés kérdése, hogy egy csillagcsoportnak nevezzük-e, vagy sem (a Centauriknál igen, máshol nem). A Proxima Centauri az Elite világában lehetett volna simán egy külön rendszer, hiszen rengeteg másik csillagpáros van hasonló, vagy akár kisebb távolságra is egymástól, mégis külön rendszerként vannak elhelyezve a játékban. Igazából ha azt nézzük, az egyetlen "indok", hogy azonos rendszerbe kerültek az az, hogy a Hutton Orbitalra poén legyen kiutazgatni.
Ez a "nyilván az az átlagos amit magunk körül látunk" érvelés nagyon hamar elvezet egy paradoxonhoz: Ha amit magunk körül látunk, az nyilván átlagos, akkor nyilván azt kellene feltételeznünk, hogy a Föld, mint megfelelő távolságban keringő, folyékony vízzel rendelkező bolygó is átlagos. Ha az, akkor a rajta megjelenő élet is nyilván átlagos. Továbbá az intelligens élet is átlagos (hiszen mi is itt vagyunk, és nyilván nem pont mi vagyunk a kivételek egyike) - és pont erről szól a Fermi-paradoxon, hogy miért nem látjuk ennek legalább a nyomait, vagy jeleit? És mivel a saját nyomainkat elég jól tudjuk érzékelni a legtávolabbi szondáinkkal (direkt volt ezzel kapcsolatban kísérletsorozat, hogy feltűnő-e a Földön az emberiség hatása mondjuk a Plútó távolságából nézve), akkor az egyetlen Wow-signalon kívül miért nincs sehol semmi? Mi már több, mint 70 éve sugározzuk rendületlenül az erőteljes rádiójeleket szerte a világba, ha valakik pont ugyanekkor kezdték, akkor a környező 70 fényév csillagaitól ide kellett volna érnie legalább valaminek... és már egy jó ideje nagyon figyelünk olyan jelek után, mint amit mi is kiadunk. Apropó idegen jelek, az LGM-1 pulzár is látogatható a játékban :) -
#9356 A Community event jutalmat majd 2 nap múlva lehet csak felvenni? Vagy hogy van ez? -
#9355 "De nem tudjuk, hogy kutya közönséges rendszer-e a Centauri, vagy valóban egy kivétel" - jó, persze, ha ezt az állítást nagyon szigorúan vesszük akkor igazad van, de erre írtam már hogy pont az Xszázmilliárd darabos csillagszámból következik hogy NYILVÁN nem pont itt mellettünk van a néhány kivétel egyike. Azt KELL feltételeznünk alapból, amíg valami ennek ellent nem mond, hogy mi itt és a környezetünk a hatalmas csillagóceánban egy teljesen átlagos csepp. Ha azzal hitegetjük magunkat hogy az Alfa egy iszonyú ritka kivétel és mi milyen szerencsések és büszkék vagyunk hogy a szomszédai lehetünk, az már majdnem azzal esik egy kategóriába amikor a Földet majd a Napot hitték az univerzum középpontjának. Sőt, mint ahogy már erre is utaltam, szinte biztos hogy ő még csak a közelében sincs a rekordernek. Annak pedig semmi köze a témához, hogy emberi léptékkel mi érzékelhető. -
TokraFan #9354 +1 Ez az én bajom is...
Sokkal valószínűbb, hogy a galaxisunk elképesztően változatos, mint az, hogy egy rendkívül szűk tartományon kívül kvázi minden hasonló vagy egyforma. Főként, ha rendszeresen hivatkozunk arra, hogy ez csak egy játék, azon belül is scifi játék, tehát nyugodtan beleférne egy kis fantázia...Csak hogy izgalmasabb legyen az explore is. De talán majd az ötödik szezonban hozzányúlnak ehhez is. -
#9353 Van, vagyis volt.
De pár neutron megtépázta a canopy-t meg egyebeket, gondoltam már nem messze vagyok, elnyomtam :)
Hát baj nincs, mert 79% on van még, csak utálom, az még azért elég magas érték ahoz hogy ilyet csináljon szerintem -
#9352 No és vajon annak mennyi valosàg alapja lehet, hogy a neutronmezo amin haladok épo, abban elég gyakori lett a vizbolygo, vagy a földtipusu vagy terraformálhatő, sőt amin élet is van. Neutron csillag körül. -
#9351 AFMU-d nincs? :( az talán a legkényelmetlenebb az összes hibásodásban...
(Ed Lewis, a Frontierék közösségi figurája a saját hajójával (egy Asp Scout, nem túl pengére felszerelve) részt vett a Distant Worlds expedíción, úgyhogy most a Beagle Pointról vergődik hazafele az ebédszüneteiben - eléggé leharcolt FSD-vel, már külön számláló van a streamjén a malfunction számolásra :) )
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 15:35:53 -
#9350 Oohogyaza, kezdi megin az FSD... 10ből egyszer malfunctionözik, pedig van még 8000 fényévem. Meg 25e vissza is :) -
Max_Andaxin #9349 "Vásároljad be magad!"...Véletlenül - szándékosan - sikerült már így növelnem a repumat, csak az a gond, hogy azoknál a "személyeknél" akik ezeket a 2-3 millió credites küldiket adják, nincs erre lehetőségem. Másnál volt/van, de az meg ad ilyen!
Hát ha a "röghözkötés" cél volt akkor ez bejött....ba..-k meg-:), mindegy...majd valahogy összehozom...ráérek végülis! -
nibron #9348 Ha arra gondolsz, hogy minden egyes személynél külön van a repud, akkor úgy van. Ez régen is így volt, csak akkor még egybe volt dobva, nem volt külön megjelenítve. Ha másként nem megy, vásárold be magad, aztán már menni fog. De ha nincs szabad küldi, menj egy kört majd menj vissza. egy kicsit olyan most a rendszer, mintha próbálna röghöz kötni, nemtom direkt vagy csak így sikerült, de így most nem rossz. Kicsit hasonlít a valós élethez.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.05.31. 14:30:18 -
nibron #9347 Azért meg merem kockáztatni, hogy valójában az univerzum sokkal változatosabb, mint amit itt legeneráltak nekünk. Tulajdonképpen minden belefér. -
Max_Andaxin #9346 Pont ez van!
A jó pénzes csempész küldiket nem tudom felvenni, mert nem vagyok "Cordial"...annak ellenére, hogy másnál - ugyanarról az állomásról beszélünk, ugyanzzal a buletin boards-al - meg már elértem a szintet!!!! -
#9345 De nem tudjuk, hogy kutya közönséges rendszer-e a Centauri, vagy valóban egy kivétel (és a Proxima félmillió+ éves keringési periódusa igazából azt is jelenthetné, hogy külön vesszük, mert emberi léptékkel érzékelhetetlen, hogy egymás körül keringenek).
És ahogy írtam az "elég sok" még a kétmilliót se érte el (és ezeknek egy töredéke került be mondjuk az EDSM-be, hogy mindenki tudhasson róla - nem mindenki tolja bele az adatokat). Ha valami úgy van beállítva, hogy az eloszlásgörbéje szerint 10-20-50 millió esetből egyszer jöhessen ki, akkor bőven megvan rá az esély, hogy nem látott még senki ilyet.
Pont az, hogy nagyon sokat látni a mostaniak között 3-500 ezreseket azt jelzi, hogy ez a valószínűségi eloszlás "gyakori" részébe tartozik, és nem a "ritka" részbe. -
#9344 Ja igen arra tényleg akartam is írni hogy hiába jártuk be még nagyon kis töredékét a galaxisnak, azért ahhoz már elég sokat felfedeztek a CMDR-ek összesen, hogy ha minden második (vagy harmadik, negyedik stb ez mindegy) rendszer akkora mint az Alfa Centauri akkor ez már rég kibukott volna. És NEM mondhatjuk azt hogy az Alfa Centauri meg a Sigma Orionis a kivételek. Az hogy itt van pont mellettünk egy ilyen hatalmas rendszer ami több mint valószínű egy kutya közönséges átlagos rendszer, az azt jelenti hogy ebben a nagyságrendben kellene generálni az összeset, nem pedig tizedekkorákat. -
#9343 Arról írtam a #9337 második bekezdésben - nem tudjuk, hogy mi a maximum a generáltnál, mert elenyészően pici a mintánk hozzá, és nem hoztak ilyen adatot nyilvánosságra.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 13:52:38 -
#9342 Valaki valamit félreérthetett, én most végig csak a főcsillag, és az ikszedik legtávolabbi kísérőcsillaga közti távolság statisztikáiról beszéltem, típusok eloszlásáról, bolygókról stb nem.
Ez pedig elnagyolva úgy néz ki hogy valóság=generált*10 (km, AU, ly, ls, bármi, a mértékegység nem számít). -
nibron #9341 A marketing a fogyasztói társadalom egyik rákfenéje. Nekik az a dolguk, hogy még a sivatagba is eladják a homokot. Apropó az megvan, hogy a közel-keletre importálják a legtöbb homokot? Ők nem azt mondják, hogy nem áll fel, hanem azt, hogy milyen szépen lóg. -
#9340 Ahogy lent is linkeltem, exobolygóból jelenleg nagyjából háromezret ismerünk (és ennek is a felét kevesebb, mint egy hónapja), és ezen felül a saját naprendszerecskénket 8(+apró) bolygóval.
A lent említett "ismereteink alapján statisztika" ezekre nem igazán vonatkozhat, erről nem is beszéltünk.
Amire vonatkozik, és amit viszont ismerünk, az egy nagyjából jó közelítés a csillagtípusok eloszlására a Tejúton belül (milyen irányban milyen jellegű csillagok vannak melyik részén a Tejútnak), az egész galaxis tömegeloszlására (hol van több, nagyobb tömegű csillag, és hol kevesebb)* , és a csillagok, csillagmaradványok korára, és sűrűségére (hol söpörte őket egybe a két kar forgása, és hol maradtak "ritka" részek). Az ebből adódó adatokat közelítik a Stellar Forge-al. A bolygókról jelenleg annyit tudunk, hogy úgy néz ki inkább szabály a bolygó(k) jelenléte egy csillag körül, mint kivétel.
* - amibe a bolygók gyakorlatilag nem számítanak bele, tekintve, hogy egy átlagos galaxisban kb. 99.8%-ot a látható tömegből a csillagok tesznek ki, a maradék két tized százalék a "hideg", vagyis nem sugárzó anyag - bolygók, kihűlt csillagok, ilyesmik
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 13:05:45 -
#9339 Hova nem menjek oda? Nem is tettem egy hangulatjelzőt sehová, nincs itt semmilyen agyérelpattanás-veszély :) Különben is amikor meg használok ilyeneket, az sem azt jelenti hogy közben lila a fejem csak így szoktam nyomatékosítani.
Amúgy meg azért nem mindegy hogy mekkorák a generált rendszerek, mert ha csak ekkorák, akkor bukik az a marketingszöveg amivel kezdtétek ma hogy "az ismereteink alapján statisztikailag"-blabla. -
#9338 Részletkérdés, de nem kell max gázon indulni, se normál térből, se SC-ból, ha apránként adagoljuk felfelé, valahol 3/4 környékén beindul a visszaszámlálás. Még kevésbé fontos dolog hogy a műszerfal kijelzője nincs szinkronban a saját kezünkkel amire így le lehet nézni, mert ez utóbbi jóval hamarabb eléri a maximumot. Ennél is bÁgÁtellebb hogy 0 pippel az engine-en más a sebesség mint ha 4 van rajta (normál térben).
Ami a lényeg, hogy rendben van hogy SC-ban nekünk kell vezetni a hajót, nincs autopilóta mint a Frontierben volt, de a hipertérben már végképp nem mi vezetünk. Ergo igazán el lehetne engedni a gázkart, és ráhagyni az automatikára, ami amúgy is végrehajtja a kilépést. Az egész folyamat amit itt lentebb kitárgyaltatok a csillag légkörébe érkezéssel kezdve a lehető legveszélyesebben van megoldva, amit biztos kitalálsz hogy szerintem mi -
#9337 Fognak alakítan a felfedezésért járó díjazáson, azt mondták - de valószínűleg leghamarabb a 3. szezonban, mert a mostani nem arról szól. Az ötletelésben volt olyan, hogy a leszállásért és anyagminta gyűjtéséért járhat plusz pénz (és itt kerülhet előtérbe pl. egy újfajta, felfedezőknek való jármű, amivel felszíni fúrásokat lehet végezni), és hogy a távolságtól függően is többet érjen valami (most ez csak ott jelentkezik, hogy a gurigázásért jár valamennyi felfedezői "XP", és az annál több, minél messzebb jársz a Buboréktól)
És nem tudjuk, hogy mennyi a generálásnál a határ pl. egy rendszer méretére - egyelőre kb. 0.0005 százalékát "láttuk" (látta valaki) a generált rendszereknek (2 millióval számolva, amit nem biztos, hogy még elértünk), nem tudni, hogy milyen extremitások kerülhetnek bele. Lehet, hogy a beállítás azt engedi, hogy átlag 20 millió rendszerből 1 lehet olyan, ami több millió fénymásodperc "átmérőjű" - a teljes galaxisban van belőle 20000, de még vagy nem láttuk, vagy olyasvalaki látta, aki nem tette közhírré.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 12:38:48 -
nibron #9336 Nyugavér-csigalom. Ez egy játék. Nem mindegy, hogy mit hova tettek? Ha nem tetszik, ne menj oda és kész. Hát inkább mint megpattanjon egy ér az agyadban.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.05.31. 12:22:47 -
nibron #9335 Generált világban nagyon sok távoli égitest van. Általában a kutyát sem érdekli. Nagyon egyszerűen lehetne hasznosítani őket, pl. a díjazásba számítson bele a közp.csillagtól mért távolság. A megtett távokból pedig lehet csinálni nap hősét, hónap dolgozóját stb. Eredménylistára mindig ugrik a nép. a buborékban pedig értékesebb spec. küldikkel, gondoskodva, hogy ne unatkozzon már a pali útközben. -
#9334 "A generálás olyan amilyen, persze hogy tele van mindenféle hülyeséggel"
Csak kissé érthetetlen, hogy amikor azt az értéket állították be hogy nagyjából hol legyen a rendszerek méretének felső határa, akkor miért nem abba a nagyságrendbe tették amit itt egy köpésre látunk a "saját szemünkkel"? -
#9333 Azért max gázon érkezel, mert max gázon indultál (hiszen fel kell tolni a gázkart az induláshoz) :)
A materialokról: alapból az égitest típusa ad valamilyen eloszlási listát a rajta alapból található összetevőkről (ez égitesttől függ, rengeteg információt felgyűjtöttek már - vannak táblázatok, segédletek).
DE azt mondták az elejétől fogva, hogy a felszínen található meteoritok kivételt jelenthettnek - tehát ha egy jégbolygón ralizol, akkor a jégbolygónak megfelelő anyagokat találod többségben, de egy lepottyant meteoritban (persze ritkábban) belefuthatsz High Metal Contentes anyagokba is, és fordítva - fémes bolygón egy másfajta meteorit maradékában találhatsz szintén "nem oda való" anyagokat.
A legnagyobb távolság generált rendszerben nekem közel 600ezer ls volt (ráadásul egy fekete lyuk volt, tehát ki is mentem érte), kézzel készítettben van néhány milliós is, nem csak a Hutton Orbital 6 milliója :) -
nibron #9332 Gázkart használok, és általában minden ugráskor visszahúzom majdnem alapra. Vannak olyan repülőgéptípusok, ahol előírják, hogy a gázkarnak bizonyos helyzetekben hol kell állniuk. Felfoghatjuk ezt is ilyennek, illetve gondolj bele, mit mondanál arra aki full gázzal ugrik bele egy napba.
A mostani technológiáinkkal is rengeteg csillagot "látunk". És még csak nem is a láthatóság a lényeg, hanem el tudjuk különíteni, egyedivé tudjuk őket tenni. Szerintem nyugodtan felfoghatjuk úgy, hogy 3302-re azért már legalább odáig eljutunk, hogy a tejút csillagait kategorizáljuk. Most a sötét csillagokról ne beszéljünk, mert ennyi csúsztatás simán belefér egy játékba.
A generálás olyan amilyen, persze hogy tele van mindenféle hülyeséggel, de nem is az atompontosság a cél, hanem inkább a játszhatóság. Lehet vele játszani? Ha úgy döntesz, hogy igen akkor játsz, ha nem uninstall. -
#9331 "De ha már oda tudunk ugrani ilyen pontossággal, akkor miért nem pozicionálunk picit arrébb?"
És miért kell az automatikának orral előre fullgázt nyomni bele a csillagba?? Ez volt az ELSŐ "észrevételem" az 1.0 után. Hogy elévágjak egy válasznak: tudom hogy még a hipertérben lehet egy 0 tolóerő gombot nyomni. Ettől még az alapkérdés érvényes és megválaszol(hat)atlan.
"A játék szempontjából ez valahogy úgy nézhet ki, hogy valamilyen mitikus oknál fogva a galaxis csillagtérképével már eleve rendelkezünk"
Frontier ezt írta ki a felfedezetlen rendszerekhez: "Star information has been gathered by remote telescope"
"Alpha Centauri, ahol a Proxima 0.22 fényévre van az érkezési csillagtól"
Erről eszembe jutott hogy a Stellar Forge nem generál olyan rendszert, amiben ekkorák a távolságok tudományos alapokon nyugvás ide vagy oda, pedig az elég valószínűtlen hogy mi éppen az egyik dobogós galaxisrekorder szomszédai vagyunk. Sigma Orionis 0.26 ly, ez is valós. Ahogy látom, a random mezőben talált legnagyobb rendszerek kb tizedekkorák, mint az én legnagyobb találatom is (8703-ban jártam), és emellett nagyon ritkák még így is. A Proxima alapján pedig sokkal valószínűbb, hogy szinte minden második rendszerben ekkora távoknak kéne lenniük, és biztos vannak ennél is nagyobbak, de valamiért mégis egy nagyságrenddel alacsonyabbra tették a lécet a generálásnál.
SRV-rallyzás nagyon bejött, már csak azt sajnálom hogy a Data AP-k elképesztően ritkák (legalábbis azon a bolygón ahol tegnap nyomultam). Valahol meg azt olvastam hogy egy bolygón csak 5 különböző elemet dobnak a szétlőhető kövek (3 gyakori, 1 ritka, 1 nagyon ritka), én meg kb minden kőből mást lőttem, lehet ez most egy pozitív bug..
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.31. 11:51:41