23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Hú, én már átállítottam, ha jól rémlik eredetileg ctrl+alt+space-en van - a beállításokban nézd meg, "Classified camera" néven találod.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 20:44:31
  • MikX
    Háát igen, de ezt mindenképpen látnom kellett, ez kötelező.
    Innen most egyenlőre megyek haza, felmarkolom a soksok zöldhasút, és majd kezedek valamit, de ezt a hajót úgy tervezem nem fogom sem javíttatni, sem semmit csinálni, hogy megmaradjon így ahogy van.
    De az biztos hogy egy darabíg nem megyek messzire, aztán kitudja...
  • nibron
    Am én nem szoktam fényképezni, meg magamat kívülről szemlélni, de egy kiadósabb csata után megnézném egyszer-egyszer magam. Látszik a csata nyoma? És, hogy lehet a kamerát kívülre tenni? Eddig még nagyon nem kerestem, és nem is jött szembe.
  • Dzsini
    Gratulálok! Kötelező fotók megvannak ;) Indulhatsz - valamerre.
  • nibron
    Gratula.
    Képeknél használhatnád a spoiler gombot, így is elég hosszú a lap.
  • MikX
    Huhh, hát egy hosszú viszontagságos út, de a jelenlegi célom elértem...

Üdv a központból
  • nibron
    1,2) Erről az jut az eszembe, hogy amikor egyetemista voltam (bme vill.mérnöki), akkor óriási probléma volt az elektronikus alkatrészbeszerzés. Még az egyetemnek is ill. a az egyetemmel együttműködő legnagyobb cégeknek (orion, videoton, vilati, csepel művek, stb) is. A vasfüggöny ezen oldalát rendkívül sújtotta a cocom lista átka. De mi is, és a cégek is simán megoldották, hogy legalább a kutatás-fejlesztés simán működjön, legyen elegendő hi-tech alkatrész. Ha valamilyen termék így megszületett, a gyártásban később már megldották a logisztikát, de a fejlesztés használja fel, próbálja ki a legtöbb alkatrészt. Úgyhogy mindenki, pl. aki kijutott nyugatra, csempészett, az elektronikai alkatrész boltok (maszekok) így jöttek létre mo-n, oda lehetett bevinni a cuccot, a kereslet pedig ott vásárolt. De olyan is volt, hogy az egyik ilyen boltnál, időnként (érdekes, mindig tudtuk mikor) ott állt egy pali vagy egy másik, és szatyorból árulta a cuccot. Budapesten ebből a legismertebb hely a Batthánynál a Fő utcában lévő "Szalkay" volt.
    3,4) Több száz cuccuk van az összetalálkozóknak, abból lehet csemegézni. Én pl. úgy szereztem iront, hogy láttam egy játékost (együtt dokkoltunk), megkérdeztem, neki meg szulfúr kellett. Nem olyan bonyolult.

Az Elite 1-ben meg volt oldva. Az X3-ban azt vettük alapul. Ezek random generátorral működtek kis oddszal, multiban már simán meg lehet oldani beviszed-megveheted jelleggel. Tehát amit a játékosok behordanak, azt meg lehessen venni, az ára természetesen a mennyiség szerint alakuljon (tőzsdei árazásra legegyszerűbb módszer a súlyozott átlagár, mint az életben is). Mindenből van bőven ahogy elnéztem, de nem minden-mindenkinek. Amennyivel többet lehet találni, ellensúlyozza azokat a vásárlókat akik csak vásárolnak (mint a valós életben a fogyasztói társadalom), paraméterezés kérdése mennyi legyen. Akár futás közben is, tehát valamikor túltermelés van, van amikor hiány. Nagyon egyszerűen és gyorsan le lehet ezeket programozni, mert lehet építeni az alapokra. Csak akkor nem, ha egy egyszerű igényre ráötletelve egy hatalmas fejlesztést generálunk. És ez a frontierre sajnos jellemző. Csak annyit kellene megcsinálni amivel az igényeket kiszolgáljuk ill. jelen esetben a játékélményt előállítjuk, többet nem, mert mindig ez az eredmény. Pl. számlázó, bérszámfejtő, könyvelő programnak nem kell tudnia atomrakétát indítania. Biztos meg lehet csinálni, de az a hatékonyság ellen lenne. És ez a lényeg. Ha picit ötletelnek, egyszerűsítenek piszok könnyen meg lehetne oldani, akár még egy sima fixálás keretében is, szerveroldalon, mert a kliensnél tulajdonképpen minden adott.
    A lakott rendszerben lévő távoli állomások pont jók erre a felületre, már eleve megvannak.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.01. 20:20:54
  • MikX
    Igen. Erről olvastam valahol, hogy ha egy picit is emelkedne a hőmérséklet. Akkor egyből visszavonuló.
    Hát nagyon ovatosan fogom kezelni, igyis elég hadviselt a verdám :)
  • Dzsini
    Sag A*-nál vigyázz - egy átlag fekete lyuk nagyjából veszélytelen, de az megsüt. Egy villanás alatt, ha nem figyelsz.
  • MikX
    Hát én màr vagy 10e fényév ota még névtáblàs rendszerrel sem találkoztam, de komolyan. Great annhilator ok, az azvolt, de azota sem. És mostmárcsak 16 ugrás Sag A.
  • Dzsini
    Nehéz kérdés ez a piac dolog... ha a pénzt kizárod belőle, akkor nagyon sok dolognak kell egyszerre teljesülnie
    1) legyetek kb. ugyanott (alap gondolat, hogy mondjuk az adott Engineernél)
    2) legyetek online mindketten - mondjuk Openben vagy azonos privát csoporton belül.
    3) én keressek olyasmit, amit neki van, és ő keressen olyasmit, ami nekem van
    4) hajlandó legyek és hajlandó legyen cserélni valamilyen arányban
    - ezeket összeszorozva nagyjából elvétve sikerülne egy olyan esetnek kijönnie, hogy létrejön egy csere.
    - ráadásul, ha van egy "lövöldözős" játékos, ahogy írod az nem fog nekiállni csak azért scoopolni dolgokat, hogy cseréljen (esélyes, hogy nem is akar ilyesmivel foglalkozni) - maximum a szkenneléses adatok jönnek össze neki, és azokból bőséges túlkinálat lenne így, vagyis kialakulnának "árfolyamok"

Vagy egy aukciós házzal megoldani a dolgot, hogy ne is kelljen online lenni? Esetleg Belevenni a pénzt is (Cr-t természetesen, nem valódi eurokat)? Abban a pillanatban lennének olyan gazdag játékosok, akik mindent felvásárolnak, mert összefarmolták a pármilliárdjukat a Robigoból, és mostantól a keresettebb, ritkább matériákat fogják azonnal lestoppolni, akár több accounttal is, és felverve az árat haszonnal árulni.

Beszélgettünk már streameken erről, és nem találtunk olyan módszert, amit nem lehet egy villanás alatt kihasználni pár olyan szándékú usernek, viszont elég "nyitott" ahhoz, hogy ne legyen nagyobb nyűg adni-venni-cserélni az ilyen matériákat, mint elmenni és megkeresni magad... Lehet, hogy van jó megoldás, de hogy nem olyan egyszerű, mint elsőre látszik, az is biztos.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 19:39:00
  • nibron
    A wanted szerintem nem is látszik lakatlan területen. A másik, hogyha látszana, akkor sem illik ott senkit sem megtámadni. Nem azért van a játék azon része. Viszont vannak páran akik ezt nem így gondolják. Na azoknak a levadászára kellene valamit kitalálni. És vannak olyanok is, akik a kezdő játékosokra specializálódtak. Ők a hab a tortánkon.:)
  • MikX
    Hát ki tudja mit csináltam ott az űr mélyén :D
  • nibron
    Persze-persze. Csak magaslabda volt.:) Ha nem vagy wanted, akkor csak max. kísérnélek.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.01. 19:02:05
  • nibron
    A mérnökök: Tegnap este nem igazán jött össze a csapat, ezért úgy döntöttem, foglalkozok a témával kicsit. Egyáltalán nem igaz, hogy olyan nehéz összeszedni a cuccokat. Az egyik út a küldetések: nem a legideálisabb választás mivel itt többnyire ugyanazokat a cuccokat kapod, az eredmény, hogy lesz egy csomó materialod, de mindig hiányozni fog valami. A másik: bemész egy RES-be (akár LOW-ba is), nézed, hogy kit ölnek éppen, odamész és belelősz te is párat. Amikor elhullik, kiküldöd a limpetet. Pár óra alatt több százat lehet összeszedni. A felszínen való guberálást pedig úgy oldottam meg, hogy nem görcsöltem rá, az elmúlt napokban főleg küldetéseket csináltam. Hajóvásárlás miatt szükségem lenne némi rangra (hogy hogyan lehet szintet lépni az külön megér egy misét). Mikor felszíni küldit csináltam, "mivel úgyis erre járok" felkiáltással szkenneltem a foltokat. És ami nagyon fel akarta szedetni magát azt felszedtem. Az eredmény: el vagyok látva egy darabig, pedig igazából nem is gyűjtögettem.
    Az érem másik oldala, hogy abban igazat adok neked, hogy miért nincs megoldva ezeknek a kereskedelme, miért kell a játékos kezét, őt egyáltalán nem érdeklő dolgokkal megkötnie. Vannak ugye a lövöldözős típusú játékosok, és vannak a békésebb (mondjuk ők a gyűjtögetők) típusok. Most az az alapvető logika, hogy a gyűjtögető játékos tudja könnyedebben fejleszteni a hajóját, pedig neki lenne a kisebb szüksége erre. És a lövöldözős kollégát belekényszerítik egy olyan helyzetbe, amit nem szeretne. És arról az oldalról nézve, így egy használhatatlan félkész terméknek néz ki. Pedig a spéci cuccok kerekedelméből olyan fícsört lehetne összedobni, hogy ihaj. Ami amúgy az Elite 1-ben meg is volt oldva. Vagy megint csak példának az X3-at (azért ezt mert abban éveken keresztül fejlesztettem is), ott úgy oldottuk meg pl. hogy ne legyen mindenkinek photo cannonja, hogy a fegyvergyárakat (és majd az összes spéci haditermékeket előállító gyárakat) direkt nem láttuk el nyersanyagokkal. Hiába volt belőlük sok, gazdaságilag mind haldoklott. Minél magasabb szintű volt, annál jobban. De volt négy megoldás: vagy feltápolod nyersananyaggal a gyárat, vagy építesz saját gyárat, vagy keresed, hogy hol van éppen egy-egy darab, vagy elmész lőni magadnak. És itt választhatott a játékos, melyiket szeretné. Nehéz volt megcsinálni? Nem, mert eleve benne voltak ezek a lehetőségek a játékban, csak pár feltételt kellett beírni pár helyre.
    Egyébként openben, hozzá tudsz jutni, cserekeskedelemmel is, egyesekből a szükség már kihozta ezt.:) Van akinél ásványból van sok, míg másoknál materialsból.
  • MikX
    fogsz? már elkéstél, már Sag A-tól vagyok 1500-ra :D
    De ugyis gyorsabb vagyok, minden feleslegest kihajítottam már
  • nibron
    Rendicsek. Ott foglak várni.
  • MikX
    Ééés már a célegenesben

• MikX
    Igen, neutronmezőben nem volt baj, mert kézzel egyesével ugráltam, most viszont kijöttem. Ok, megprobálom ahogy mondtad. És eltaláltad, pont 32-t ugrik DBX em
  • Dzsini
    Az ugrástávod valahányszorosát számoltasd (vagy annál egy-két fényévvel kevesebbet) - tehát ha 32-t tudsz ugrani, akkorpl. 955-960-at. ha még közelebb leszel, akkor meg pár százakat (ugyanígy a szorzatnál picit kevesebbet), vagy akár haladj kézzel, jobban jársz.

• Max_Andaxin
    "De jó", akkor valószínűleg éppen lemaradtam a "termésről"-:) Hát jól van várok!....majd!!!
  • MikX
    Nagyon imádom az útvonaltervezőt! Great annhilatortol màr csak 1200ra vagyok, de egy 1000-s utvonaltervezés jo 1-1,5 percig lefàrasztja a procim :)
  • Dzsini
    Igen, maximum pár óránként újratermelődik, de van, hogy hamarabb is.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 14:34:40
  • Max_Andaxin
    HÁt ott maradtam a közelben, ahol van ez a Meta All....ez amúgy újra termelődik?....bár most 2-3 napig nem lesz időm játszani!
  • Dzsini
    Amint kijelentkezel eltűnik a hajód. Ha veszélyes helyen vagy (pl. csatában), akkor nem tudsz azonnal kijelentkezni.
  • Max_Andaxin
    oooh "szpászívá"
  • Roger6
    2-es kérdésedre adott válasz: te felfedező vagy, és senki nem jár arra, ahol leteszed a gépet. Mi a helyzet a forgalmasabb helyekkel? Meddig marad ott az űrhajó gyakorlatilag védtelenül a kijelentkezés után?
  • Dzsini
    1) van több hely, ahol olyan bigyókat lehet találni - Canonn-ék összegyűjtötték a jelenleg ismert pozíciókat (kicseréltem a dokumentumot egy jóval részletesebbre)
    2) nyugodtan ott hagyhatod, én hétvégék végén le szoktam szállni, hét közben ott pihenünk :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 14:21:55
  • Max_Andaxin
    Szevasztok! 2 GYORS kérdésem lenne.
    1. A Merope 5c-n azon a "bizonyos" helyen kívűl van valahol még Meta All?...mert gondoltam ma szerzek én is, de lelegelték már....
    2. Ha bolygón leszállva ott hagyom a hajóm, lesz baja, ha kilépek és csak pár nap után lépek be ismét?
    Köszi!????
  • s_andras
    Ez most nem válasz semmire, el sem olvastam azóta semmit, nem folytatom vagy kezdem újra. Tegnap ezeket le akartam írni csak közben kiment a fejemből, rányomtam a küldésre és kicsúsztam az 5 perces szerkesztésből is:
    "Ha a galaxistérképen MAXIMÁLISAN ránagyítunk a SOL-ALFA rendszerekre, kb 16 cm-re lesznek egymástól, a csillagok ~5 mm-esek. Így a Proxima ~7 mm-re lenne az Alfától, tehát a maga tizenegynéhány ezer csillagászati egységes távolságával ÉPPENHOGYCSAK ELKÜLÖNÜL a főcsillagtól!! Ehhez képest az 500ls azaz ezer AU-s távolság KEVESEBB MINT EGY MILLIMÉTER LENNE!!!
    Tehát az egy rendszert alkotó csillagokat, amik ráadásul a galaxistérképen olyan közel kerülnek egymáshoz hogy KITAKARJÁK egymást (észre sem lehet venni a kisebbet!, ki sem lehet jelölni!), valóban biztos nagyon okos dolog külön feltenni... "

Alfa, de más téma, nem is olyan friss hír:
    http://www.csillagaszat.hu/hirek/a-bolygo-ami-ott-sem-volt-hervaszto-hir-az-alfa-centauri-videkerol/
    Na ennyire lehetünk bármilyen felfedezésben biztosak. Ha jól sejtem, a játékban ez a bolygó van még mindig benne (ami nem baj).

Mérnökök: tegnap estére, összesen 4 nap alatt sikerült összeguberálni az első fejlesztésre valót. Mondanom sem kell hogy nem vagyok tőle boldog. Ami még szomorúbb, hogy a begyűjtött anyagokból (mindkét tároló kb félig van) a már korábban is lehetséges tuningolások közül EGYETLEN dologra, a kis kaliberű lőszerre jött össze az első és a második szintre való anyag. Ha ez így marad, akkor érzékeny búcsút intek az autóversenyző életmódnak, mert nem vagyok hajlandó hónapokat a felszínen vezetgetni egy ŰRHAJÓS játékban. Ha ennek fontos szerepe van, akkor KELL ennek is egy átkozott PIAC, ahol én aki a csillagok között repkedek, meg tudom venni az anyagokat azoktól, akik a porban Colin McRae-znek.
  • Dzsini
    Elvileg az ilyesmiket szokták írni a GalNet newsban, és 'Meta-Alloys'-t kellene odahordani és eladni, azzal lehet gyorsítani a javítást. Csak azt se egyszerű találni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 10:30:24
  • Caliph
    hű ezt nem tudtam,beismerem :D Nem kötekedni akartam csak furcsálottam hogy még refuel/repair szolgáltatás sem megy,ilyet még nem láttam.
    Mikor fog újra üzemelni,illetve honnan tudhattam volna mi történt?Bulletin board pl ?
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.01. 10:28:05
  • MikX
    Amíg normális értelmes keretek között zajlik egy vita, addíg semmi baj :D
    És igen, SG-hez mérten is értelmes segítőkész társaság gyűlt itt össze
  • tutituti
    Egyébként hihetetlen hogy már több száz tippet trükköt elolvastam.nagyon sok kérdést feltettem és a végén válaszoltam is rá.De ami miatt sose rakom le végleg a játékot az az hogy ezer dolog van amit nem tapasztaltam meg.A másik fele pedig a community.Itt vagy frontieren és redditen is van összetartás meg normális mindenki.

Commander s_andras is idecsöppent és lehet hogy túlreagál sok dolgot meg van kérdése doszt, de eddig nem volt egy komolyabb személyeskedés se.Na emiatt van szerintem,ha nem is öt évet de még párat tuti kihúz ez a szimulátor/űrsims
  • Dzsini
    Kellenek materialok/adatok hozzá, ha elmész a mérnökökhöz mindegyiktől egy-egy tervrajzot "felírhatsz" magadnak, és azt akkor menet közben is látod, hogy mi kell hozzá (és hogy azt kb. milyen környezetben lehet megtalálni).

Jó szórakozást a roverhez :) Párszor ki fogsz vele pukkanni a bátor ralizásban, de nem okoz problémát szerencsére.
  • tutituti
    Na eladtam az ezer éves csgo skineket és megvettem a horizonts kiéget. Azt a hujjogatást amit az első rover utazásnál alakítottunk hál istennel hogy elnyomta az űr csendje.

Ma megyek és megnézem a szerelőket van egy rakat scannelt adat meg összeszedem a nyersanyagot is rezben asszem.a crafthoz elég a material vagy lóvé is kell?

Más.redditen megírták hol az új robigo. Hazaértem megírom.
  • Roger6
    Este le is csekkolom gyorsan egy RES-ben.
  • Dzsini
    Na, megjöttek a munkaszüneti napról, megjöttek az első javítások:
    Az NPC által használt mérnöki módosítások száma jelentősen lecsökkent, és (remélik), hogy már nem készülnek olyan őrületek, mint a folyamatosan tüzelő railgunok, de erre várják a folyamatos visszajelzést.
    Elvileg a "teljesen ok nélkül" aggro AI gyomlálás alá került - ha kalóz, és nincs nálad semmi, akkor remélhetőleg nincs miért bántania, nem is fog.
    Visszatették a boltokba a Bi-Weave pajzsokat.

Mivel ezek szerveroldali módosítások, így nincs patch, máris működnek. Minden további hibajelentést, reakciót várnak, és köszönnek.
  • Dzsini
    Azt a játékostársaid csinálták :) Odahordtak egy csomó Unknown Artifact-et, és az lerokkantotta a bázist.

kérem megtenni a fogadásokat, hogy ma a játék melyik momentuma kerül "de ez így hülyeség" célkeresztbe?
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 05:08:03
  • Caliph
    Jól kiszúrtak a robigosokkal :D az egy dolog hogy eltüntették a küldiket,de hogy refuel és repair sincs az outposton az erős :D még jó hogy számítottam rá h kiherélték és raktam egy fuel scoopot:D
    Igen nem birtam ki,beléptem de csak robigora vittem az asp-ot :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.05.31. 23:28:05