ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

picket
ASP-t maxra tápolni... B-s Frameshift Drive...

ಥ_ಥ

Nem leszólni akarnám, de eléggé harmatosakat ugrik. Az A2 fuel scoop is kevés lesz. Fegyverek is feleslegesen vannak rajta, heat sink viszont kellene. 2 hozzászólással lentebb linkeltem egy Asp-ot, amivel felfedezni voltam, szerintem jobban járnál vele.

Nefürgyé le!

Egy felfedezőhajón alapvetően két dologra (ha nem akarsz útközben harcolgatni) van rendkívüli szükség : egy jó térhajtóműre meg egy jó fuelscopera. Te feltettél egy B-s hajtóművet és egy class 2es scopeot... ezt sokmindennek lehet nevezni, de nem maxra tápolásnak. 😊

Végre Sikerült Max-ra tápolni az ASP-ot, és elindulhattam felfedezni. 😄
A Pollux volt az első állomás. Megcéloztam a boszorkányfej-ködöt.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Újabb update... vicces hogy lassan többet updatelek mint játszok. 😄
Asp, így valahogy:
EDshipyard

Nefürgyé le!

Tuvok
Milyen hajóval voltál ?

Ma értem vissza egy nagyobb (7000 fényév) túráról az NGC 7822 nebula környékéről. Valóban gyönyörű, sok-sok O5 csillag, black hole, az oda-vissza úton egyéb látnivalók is voltak. Az eredmény 7 millió CR, persze már az emelt áron, ami kb. dupla, mint előtte volt. Azt gondoltam, hogy hamar megunom, de nem volt gond, tetszett és 1 hétig kitartottam simán.

Utoljára szerkesztette: Oriza, 2015.03.14. 17:09:33

Nefürgyé le!

Tuvok
A múltkor azt mondtam a felfedezés nem más, mint textúrák random ismétlődése.
Ez talán igaz, de az is, hogy az ED minden idők legszebb űrjátéka, azok a textúrák IGEN szépen kidolgozottak, időnként meg-megállok gyönyörködni 1-1 űrbéli csodában. Szóval aki hirtelen nem tudja mit csináljon, fogja a scannereit, válasszon egy irányt és uccu. 😊

WOW ez de kurva jó!
Külön öröm, hogy ebben a modern, digitális világban valaki használ könyveket is :-D �
Dzsini
monndjuk például ezt - van egy csomó "távirányító" alkalmazás, amihez lehet képernyőket beállítani, a power gridhez is készült sok féle

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

a tabletről mit nyom?

Passz. Azt nem tudom, hogy a randomitason valtoztattak-e, de a bountykat megemeltek.

Jeffjohnson
Mostanában mindig ilyen? Mert régen sokat számított, hogy mit ad be.

RES-be voltam. Nem volt ket ora az egesz.
Bar a vegen csak ugy potyogtak az Anacindak. 😊

PiszkosFred
Azert a voyagert erdekes es meglepetesszeru volt elsore megtalalni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Tuvok
Ha lenne, tudnánk róla. A játék túl sablonos, túlságosan sémák szerint ismétlődik ahhoz, hogy meglepetések legyenek benne. Ha meg beleraknak valamit, leírják a patch notes-ba, így csak valaki odamegy és megnézi.
A játék nem több, mint 20 féle csillag és bolygó, 6-7 féle állomás és küldetés véletlenszerű ismétlődése. Random generált az egész, és túl nagy ahhoz, hogy valaki apró fura dolgokat elhelyezzen benne ide-oda.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2015.03.13. 13:00:30

Jeffjohnson
Nem rossz. Mennyi idő alatt jött össze és mit csináltál? Nav beacon vagy SS?

RES?
AnarchoiD
Siman lehet, hogy vannak ilyenek ingame, csak ugye ez a nyamvadt galaxis olyan rohadtnagy es meg sose futottal bele ilyesmibe (es talan nem is fogsz , a szamok ellened szolnak)
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.03.13. 08:02:08

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Köszönöm a részletes véleményt! Erre voltam kíváncsi.

Én még akár a felfedezéssel is ellennék, de ha csak pár textúra cserélődik akkor értelmét veszti az egész. Nem teljesen értem Brabent, ha ilyen eszméletlen méretű galaxist álmodott meg, akkor hogyan lehet az, hogy a procedurális generálás ilyen gyatra? Pedig mennyi mindent bele lehetne tenni...Igazából ezt eddig csak az Infinity Engine-ben láttam jól megoldva.
Honnan tudod, mire vágyom?
Egy kis Vulture röpködés. 😊

LOL. Először azthittem, hogy sarcasm on, de aztán megnéztem a hivatalos fórumot és OMG. Logging in! 😊
Wings Update 1.2.03 perceken belül 😊

A lényeg belőle, aminek örülhetünk:

- Increased earnings from bounties
- Increased earnings from combat bonds
- Increased earnings from selling exploration data
Decreased purchase costs of Vulture, FerDeLance and Federal Dropship

Nefürgyé le!

Elite Shipyard az oldalon beállítod és kiírja hogy mennyibe kerül eddig mindig jó árat írt.

Nekem elment az eszem, tehát volt mondom vígan. Akinek nem ment el még nem biztos, hogy van!

Mennyi Cr lehet egy kimaxolt Anaconda? Nekem a Clipper 96 millióba fájt eddig, de ha A7-es Shieldet tennék a C7 helyett, az még 50 milla lenne.
elite
Akinek megvan a legerősebb hajó, az valószínűleg rengeteg órát játszott a játékkal. Ha már nem maradt cél, hát nem kell játszani, vagy el kell adni. Ilyen az élet...

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

Hát igen, az biztos, hogy lehetne sokkal jobb is a játék, de (még) bízom a FD-ben, még sehol nem láttam, hogy ennyire törődtek volna a játékosok igényeivel, amit kérünk, az előbb-utóbb bekerül..
Tuvok
Engem érdekel a csillagászat, nagyon is, de a való életben minden felfedezés, minden róla szóló cikk valaki izgalmas újat, talán meghökkentőt tartalmaz, a játékban viszont semmi váratlan sincs, csak textúrák örök ismétlődése.
Legalább valami roncsok, bolygókon romok és fosszíliák, kihalt fajok nyomai, esetleg idegen baktériumok, rádiójelek, furcsa anomáliák, kóbor aszteroidák, üstökösök, stb, stb lennének. Bármi ami ritka, izgalmas és értékes. Nem csak "jump, scoop, scan, repeat" lenne...
A valóságban egy fekete lyukat háborgó gáz,- és porvihar, össze-vissza repkedő csillagok és éktelen rádiózaj vesz körül, a játékban csak egy fekete pötty, ami kiszed SC-ből és szétkúrja a hajód.
Vagy hol vannak a különböző sebességű pulzárok, amik zakatoló hangokat adnak ki? Teljesen csendes az űr, pedig 1-1 égitest, csillag vagy gázóriás érdekes hangokat bocsát ki. A játékban semmi ilyen nincs.

A 10k hasznot a wing-ben történő kereskedés "osztalékára" értettem, az árun levő hasznon felül.

Arra lennék még kíváncsi, hogy ha pl. 3 T9-es megy kötelékben, és velük egy Viper vagy Vulture védelemnek, akkor ő mennyi osztalékot kaphat.

PiszkosFred
Nem ertek a nagyok jatekahoz, ahhoz meg jelentektelen kis pilota vagyok egyelore, es azt sem tudom, hogy mibe faj egy nagyobb hajo fenntartasa, ujratoltese, de azt tudom, hogy egy nyugdijas adderrel (10-es cargojaval) is boven 10k felett van/volt a profitom egy-egy forduloval, pedig neha belehajtok random szilard objektumokba es/vagy hirtelen megjeleno bolygokba, es ezekert is fizetnem kell. Tanulsag: "jaro motorral" sose alttabozzon az ember, allomas mellett engedelyre varva, meg akkor se, ha csak 1-2 a speed, mert az is tobb mint a nulla es aztan jon a meglepetes visszatabolva 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.03.12. 13:07:56

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Az exploration része a játéknak szerintem csak azoknak szól, akik a csillagászatot kedvelik, vagy rá vannak kattanva a bolygókra, pedig mennyi mindent lehetne, idegen életformáktól új telepek alapításáig stb.

Ahogy olvastam, arra törekszenek, hogy a kereskedelmen kívüli tevékenységekből is hasonlóan jól meg lehessen élni.

Ha közel 200 cargoval 10k hasznod van, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz. A Fuel és a javítási költségek a töredéke lett az eddigieknek.

Amúgy a Galactic News-ban mindig van valami, amit érdemes megnézni, pl. kisebb -nagyobb háborúkba lehet beszállni vagy capital ship építést lehet segíteni/akadályozni, ezekre közös megmozdulásokat is szoktak szervezni.
az ASP-ot mindenképp,tegnap a 67% os hajóm kb 6 ezerért javították...korábban ez volt 50k is 😊
AnarchoiD
21 milla a vulture alapbol felpakoltam maxosra ket 16millas turettel , 9% -ra lottek es csak 22k volt a javitas .... szal ez fejlodes 😉 remelem mas hajonal is ennyire baratsagos a javitasi koltseg... a galaktikus news arrol cikkezik, hogy csokkentik a harckepes hajok TAX -at... ez vajon azt fogja jelenteni, hogy olcosbbak lesznek a hajok ? 😊 (jolenne)

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

sajnos ugyanezzel az érzéssel küszködök én is hónapok óta :S
fullos cobrával írtottam a kalózokat, de napok után is alig volt több Cr, mint előtte, mert ha kilőttek buktam a megmaradt fejpénzt is
mert túl messze volt ahol bevéltottam volna

star citizen-ről is olvasgatok, de ott is úgy látom minden a pénzről fog szólni, már egy ceppet sem vonz annak a világa sem

mostanság inkább nyomom a the crew-t, ott is kell lóvé, de legalább vannak akikkel jót lehet gurulni, ha törik az autó, nem kell gályáznom napokig, hogy kijavítsam 😊

Uplay: Rakkimcer_HUN Steam: Rakkimcer

Tuvok
A felfedezésbe hamar bele lehet unni, mert az esetek 90%-ában ugyanazzal a 8-10 textúrájú bolygóval és csillaggal találkozol. Ráadásul ha kimész a 'csába ezer fényéveket, akkor minden lehetőség megszűnik a másokkal való kommunikációra.
A küldetések pont ugyanannyit adnak egy Sidewindernek mint egy Anacondának, 1000 Creditért nem viszek üzenetet, 15-ért meg nem kutatok lopott vackok után. Az elején jó volt, de semmi összetett, kihívás nincs már benne.
A fuvarozás az egyetlen pénzt hozó módszer, kb. 40 milliót grindeltem össze, meg van a hajó amit akartam, tuningolni nincs értelme, mert drasztikusan csökken az ugrótáv.
Remek, hogy mostmár tudunk együtt repülni, de minek ? Közel 200 cargo hoz 10k hasznot pluszban egy fuvarért. Nabumm, a fuel 25k.. Közel 400 hajót lőttem ki bounty végett, semmivel sem izgalmasabb ha ketten lőjük. A bevétel ebből is elenyésző 1-1 felszerelés árához képest.
Az interakció, az endgame content és a váratlan helyzetek hiánya egy idő után unalmassá teszi.
Belépek, megcsinálok 1-2 küldetést, vagy letudok egy fuvar Palladiumot, és ennyi, lépek is ki.
Anno a Freelancer sokkal változatosabb volt, sugárzással, aszteroidákkal, gázzal teli rendszerek, idegen fajok, eldugott roncsok és állomások. A térképezés egy rendszerben valóban az egész bejárását jelentette, nem pedig egy kattintást a scannerre. Sok jó dolog volt benne, ami itt nincs.

hasonló cipőben vagyok
1 hónapja nem léptem be, az este leszedtem az új upgradet, de nom volt kedvem továbbra belépni
túlságosan minden a pénz körül forog, nem igazán élvezetes a csata, mert ha buksz elég sokba kerül, utána meg a kereskedés unalmas
igen mondhatják az okosak, az élet is, de kérem ez csak egy játék 😊

itt talán meg tudod nézni
http://www.edshipyard.com

STREEX
Hello, én kb másfél hónapja hagytam abba a játékot a "kereskedési unalomfaktora" miatt. Mondjátok, történt valami változás? Űrharccal lehet annyi pénzt keresni mint a kereskedelemmel? A luxury traderek teljesen eltűntek? Megtudhatom hogy ebben a pillanatban ki hol és hogyan keres pénzt?

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

köszi😛
Most nem tudom megnézni, de asszem csak 4 internal compartmentje van, szállításra alkalmatlan, az biztos.
Jeffjohnson
Kb. ennyi, amit írtál, illetve lehet más célért is dolgozni de kb. semmi haszna nincs annak, hogy a rendszert uraló pártok egyikét hatalomra juttatod vagy szállítasz /felfedezel egy új station építéséhez. Akkor lesznek majd érdekesek ha komolyabb klánok csapnak össze és lesz némi szervezettség is de akkor meg mindenki soloban fog bújkálni.

Tegnap haverral próbálgattuk a wingezést egyelőre a strong signal source is egy vicc hiába van benne több hajó hamar leaprítottuk őket 2-en sidewinder, cobra meg eagle volt általában bent és egy T7-et védtek de majd kipróbáljuk nagyobb létszámmal is hátha úgy nehezebb ellenfeleket dob.

A Vulture-t mennyire lehet megpakolni?/cargo/ vett már valaki?
Valami hasonlót akartam válaszolni én is, de a kolléga megelőzött..
elite
Amilyen célra Te vágysz: nem olyan nincs benne. És nem is lesz...

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

A játékra áldozható szabad idő hiánya miatt megválnék az accountontól.
Ha valakit érdekel, pm -ben jelezze.

MSI970A-G43;FX-4320/4x4,4GHz;4x4GB DDR3;RX 460 4GB;KINGSTON 120GB SSD

Milyenek az új hajók?
Mi a helyzet a játékkal? Létezik már valami cél amiért érdemes tolni tartósan is? Vagy még mindig cask a nagyobb hajó/jobb felszereltség a tét?