23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Más engine, más körülmények, nem tudni, hogy ott a légkör vizuális dolgokon kívül számít-e valamit. (vagy fog-e számítani, ha kész lesz)
    Az Elite-nél mondták, hogy a légkörrel együtt jár az is, hogy a gázóirások felső légkörében tomboló viharokba is bele lehet majd repülni - és ott nem csak emberek, hanem NPC-k is repülnek, és rájuk is hatni fog a légmozgás. Azért olyan a hajók formája, mert majd fognak légkörben is repülni. És egy Type7 valószínűleg egész érdekesen fog viselkedni oldalszélben :)

Nekem amúgy a No Man's Sky megoldása is tetszik.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.29. 20:15:31
  • Roger6
    Pedig más játékban pl. a légkörrel rendelkező bolygók baromi szépek lentről: videó.
  • Dzsini
    Az Aspnak megvan az az előnye, hogy gyönyörűen ki lehet látni belőle, gyakorlatilag egy merő ablak az egész :) És úgyis azt nézed a legtöbbet.

FSD mod: tudnak, a legmagasabb szintűvel (ami sok munkával elérhető) olyan +50% távot lehet kisajtolni belőle, első körökben olyan 5-10% van, onnan megy felfele. Hozzájön még a többi moduloknál pl. súlycsökkentés, és a jelenlegi rekord (még a bétában) 55 fényév körül van egy Anacondával.

Légköri landolásra játékbeli magyarázat? Nem tudok róla.
    Játékon kívüli van - a légkör szimulációja (látványra és benne repülésre) rohadt nehéz feladvány. Meg így lefedték a galaxis nem-csillagjainak bő 60 százalékát egy mozdulattal. Majd jön a többi is.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.29. 20:02:17
  • MikX
    Szépp. Én ASP-t jolenne ha ki tudnám hagyni, mert nemtetszik, olyan baltával faragott.

Fizuig vissza kell érnem majd, mert kell :)
    FSD-tuningot tudnak a mérnökök egyébként?

Meg még az szurja a szemem, hogy van arra magyarázat hogy miért csak a légkör nélküli bolygokra lehet leszállni?
  • Dzsini
    Énisénis :)

• MikX
    Mindeközben...

• Dzsini
    hehehe :)
    játék közben szoktam streameket nézni (felfedezőként belefér) - ez most történt
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.29. 16:40:19
  • Amergin
    Elmentem egy kis crime sweep-re, hogy gyűjtsem powerplayben a pontokat és szürnyű, ami itt van
    Az ellenség csak áll egy helyben és nem harcol, csak néha chaff-ot szór.
    Gáz...
  • s_andras
    Wow, tényleg okosabbak még a kezdő NPC-k is: 4-es wing egyik tagját kilövöm, a másik 3 AZONNAL elugrik. Tehát ha valaki felvesz egy küldetést hogy öljön meg 10 kalózt, annak mostantól legalább 10 USS-t kell kivárnia (amik amúgy is tetű lassan jönnek). MINDEN ún. "fejlesztés" semmi másról nem szól, csak hogy ami eddig normális sebességgel működött, azt jól befékezzék. Amit eddig megcsináltál fél óra alatt, ahhoz most kelljen 4+ óra. Finom.
  • xrm
    Ha nem adtad el külön a modulokat ,utána a hajót akkor simán elmehet a 15 milla, mivel hajó eladáskor levon 10%-ot. Tehát ha volt egy 150-millára felfittelt pythonod,és egyben adtad el akkor ugrott 15 milla. Ha a modulokat eladod , utána a hajót akkor csak 5 milla körül busz. (ötvenmilla környékén van a python attól függően,hogy diszkiontban veszed vagy 100%-os áron)
  • amigos5
    Hy!Nem hittétek nekem ez szívás kajakra!
    Vettem egy pythont olcsobban kb 3-4 órát kereskedtek vele.15 Milla öszejött majd eladtam,hogy veszek egy nagyobb hajót.Mikor eladtam a pythonnal keresett pénz eltünt.Ugyan annyi volt a számlámon mint 3-4 órával ezelőtt.Ez mi?Ha ez így megy tovább uninstal lesz.
  • Amergin
    Hazardousban majdnem ugyanúgy lehet pénzt keresni Pythonnal, mint eddig. Sokkal szórakoztatóbb lett a harc és persze fittelni is meg kell tanulni...
    Egy elite Eagle pl. állandóan a seggünkben lesz, szóval a turret lézerek erősen ajánlottak.
    A peccs javítot a játékon. Persze ha nem Thrustmaster gázkaros joyom lenne lehet én is szívnék vele, de így pont jó lett nekem
  • Dzsini
    már gyűlnek az ismert mérnökök
  • TokraFan
    Van egy X52Pro-m, de azt már a gyerek használja, én jelenleg warthog-ozok. Két gomb máshová került, de a többi úgy tűnik megy.
  • Dzsini
    Legalább 30 mérnök van. Az első néhány az, aki szóba áll a "senkikkel" is, és ha náluk elég jó a reputációd, akkor megismertetnek a többiekkel is, akikhez kell az ő ajánlásuk
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.28. 21:20:41
  • nibron
    van ott egy ötödik is, csak nem látod. mármint a mapon nem.
  • Amergin
    Nálam csak 4 mérnök van, mi lehet a gond?
  • nibron
    Dzsini írta, hogy állítólag ez az első öt. Ha van több is esetleg később felfedik a kilétüket. Mondjuk ez szerintem is hülyeség. Inkább a játékos mapjához kellene kötni mint infót. Ha megvan neki az a terület akkor lássa a csubit.

Te milyen vezérlőt használsz? Nekem fent van a saitek yoke, és a frissítés óta össze-vissza működnek a gombok. Neked van olyan, ill. hsználod?
  • TokraFan
    Mondjuk ezt pl. nem értem, miért fix egy helyen vannak a mérnökök? Nyugodtan szét lehetett volna szórni többet is belőlük, akár ugyanazzal a "képességgel", csak mondjuk más névvel és más avatarral.
  • nibron
    Ja el lehet viccelni a dolgot. Én is majd azt mondom, ha nem áll meg a vonat a végállomáson, esetleg frontál találkánál majd nem fog meg az öv, hogy még nincs vége. Keményen dolgozunk azon, hogy automatikusan nyíljon ki az ajtó utazómagasságon. Esetleg a bankod jóízűen közli veled, hogy most kaptak frissítést, valószínűleg ezért mutathat az egyenleged 4 mrd ft közüzemi tartozást de nyugodj meg, még nincs vége, stb.
    Ezek a cégek sokkal több helyről kapnak eszméletlen zsozsókat, nem hinném, hogy megengedhetnék maguknak az ilyen dolgokat.

Jah, most tudod honna lehet tudni, hogy 2-3 játékosnál több van egy rendszerben? Végignézheted a reklámblokkot mire beenged a rendszerbe. A mérnökökhöz alig lehet bejutni az 5-6! kempelő hülyegyerek miatt, legalább 5 percig nézed a talajt és hogyha ott hagyod, beleállsz mint most hallom ts-en. Amúgy elég nagy a lag.
  • Dzsini
    #9116 -ban írtam is: "more variety in tactics" - jönnek a további akkordok :)

A mérnökök pedig - a community goalokkal együtt - végre olyan helyek, ahol konstans lehet találkozni játékosokkal, és ez jó. Bár ha már több ember találkozik nem csak az alap néhánnyal, hanem járnak a többihez is, akkor picit oszlik majd a tömeg. Most még persze mindenki Todhoz meg Felicityhez megy :)

Azt nem tudni, hogy minden mérnök a felszínen van-e, de az első öt, akikhez van esély eljutni igen, a további meghívókat meg rajtuk keresztül lehet megszerezni. Tehát végül is igen, a mérnök cuccokat csak a Horizonssal lehet megszerezni. Ugyanígy lesz a hajóról indítható fighterekkel, és a többi dologgal, ami a második szezonban jön. A küldetésrendszer megújulása és a többi ilyesmi a "mellékes", ami eljut mindenkihez.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.28. 20:43:13
  • nibron
    Bocsi, de a rebirth-ot szerintem azért hoztad fel, mert tulajdonképpen egy bughalmaz volt. Jogos, az egosoft-nál eléggé "lazán" mentek a dolgok. Nem tudtak branchben fejleszteni, nem ismerték a unit teszt fogalmát és jelentőségét, és amúgy pedig ténylegesen túlvállalták magukat a rebirth-el. És még nem is a technológiával volt igazán probléma, hanem inkább a managementel.
    Most kiadnak egy rakás bugot, és tulajdonképpen egy rakás régi hiba itt van megint, ami szerintük meg lett csinálva. Plusz kaptunk egy jópár olyat ami eddig nem volt. Csak egyetlenegy kérdésem van: akkor minek adták ki? Csiszolják amíg tényleg jó nem lesz.
    A unit teszt-et ez a csapat sem ismeri, ugyanis az pont a kijavított hibák újramegjelenése ellen van. És nagyon hatékony technika. Ha az én csapatom is így dolgozna, hónap végén fel lehetne számolni a céget.
  • TokraFan
    POntosan tudom mi a helyzet az X-el, de ez a probléma itt nekem most egy bugnak tűnik a video alapján. Nem igazán hinném, hogy szándékosan ilynre írták az AI-t, vagy ha mégis, akkor tényleg epic fail lenne. Várjunk még a végső megállapítással szvsz.
  • nibron
    Az X3 egy scriptes játék. Amit megcsinált az egosoft az is hulladék volt. Viszont kiadta a scripteditort a játékosok kezébe. És a játékosok (többek között én is) megcsinálták rendesen. Nemcsak a hajókat, hanem minden mást is. Rendesen ki volt balanszolva a rendszer, megkapta az egosoft az összes javítást, úgyhogy kiadhatta javításként is. De nagyon sok mod ami kifejlesztésre került, nem került bele gyárilag, mivel az egosoft mindig a következő játékra készült. Voltak modok különböző kvalitású embereknek, lehetett kalóz, vagy akár noob mod is. Tényleg elég kemény csatákat lehetett vívni benne főleg a pirate mod-al, de olyan nem fordulhatott elő, hogy pusztán technológiával egy pici vadász legyőzzön pl. egy nehézvadászt. Még a capital TS-sem, ami ugye szálltóhajó. A csatahajóknak a közelébe sem kerülhetett. Akármilyen elite, sohasem győzhet egy nála jóval nagyobb hajóval, mert nem bírja a pajzsa sem és hullja sem. Itt most viszont simán megreccsent.
  • TokraFan
    nem tudom ki véd és mit, én speciel az irányról beszélek amit elkezdtek végre...minden újítás hibákkal is jár, ha te ettől így ki vagy akadva, mit léptél volna anno az X Rebirth-nél? :-D Pedig kérdezd csak meg Dzsinit, hogy aztán pont nem én vagyok a legelvakultabb Frontier rajongó itt, elég sok dolog miatt vagyok én is "szomorú" -most finom voltam :-D-, de most legalább azt látom, hogy elkezdtek végre a community-re is hallgatni, mert nem volt ez mindig így, főleg az elején. A hibákat, aránytalanságokat ki fogják javítani, ezt a játékot eddig még nem hagyták magára a fejlesztők, szemben sok más címmel. Várj egy kicsit, nyugodj le, játsz pár napig, hétig mással, aztán ha a nagyobb bugokat már javították, akkor nézz vissza és folytasd ott ahol abbahagytad. Ezzel együtt értelek, tudom milyen ha csalódik az ember egy nagyon várt akármiben, de annyit nem ér, hogy agyvérzést kapj miatta...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.05.28. 20:16:54
  • s_andras
    Nnna, figyelitek, mire vezetett a sok hónapos "okos" fejlesztés és tesztelés? A pillangó Eagle ellenáll a dupla L Beamnek, a Competent AI pedig már időrabló tényező. Csak gratulálni tudok, aki ezt védi, az kezd gyanús lenni hogy a marketing csapat tagja.
  • nibron
    Ma csak küldiztem, elég sokat, és csak olyan ai-kkal találkoztam akik kiszedtek. Na az egyik ilyen egy 3-as wing: 2 eagle (sima) és 1 adder. Mindhárom kompetent. Elég romosan kerültem ki a küzdelemből. Tisztán látszott, hogy egyetlen sima eagle-t sem lehet csak úgy simán megsütni. Bár jól mulattam, mert egyébként elég jól mozog a picike, bár kár, hogy mindig csak ugyanazt a kört repüli meg (kb. olyan mint ha én 1 akkordot ismernék és kiállok gitározni), de akkor is nevetséges, hogy egy pici gép hogy bírja a large beam-eket. A másik, hogy a kompetent npc-nek ezek szerint már magas rang, úgy szedték le a vulture pajzsát mint a pinty.
    Mérnökök: Az kifejezetten tetszik, hogy az élelmesebb kondás csapatok lekempelik a mérnököket és amikor jön kifelé az áldozat már szedik is szét. Nem befelé, hanem kifelé. Lehet, hogy védett zónák lesznek előbb-utóbb?
    Amúgy mivel a mérnökök eddig mind felszínen vannak, csak azok juthatnak hozzá bármihez is akiknek megvan a horizons? mert ha igen az nagyon op
  • TokraFan
    "...most egyetlen NPC is képes kilőni..."

hátööö, az X3-ban is így működött, és ez szerintem egy ilyen játékban teljesen normális. Az viszont fontos tényező, hogy valamilyen módon -akár a nevéből, akár a rangjából, akár szkenneléssel-, meg lehessen tudni, hogy kivel állok szemben. X3-ban sem mentem neki egy felspécizett kalóznak vagy egy erős Xenon hajónak, ha láttam mivel állok szemben. Éppen ez benne a szép, hogy el kell dönteni mi legyen a követendő taktika...nekimegyek mert alkams rá a hajóm, vagy inkább lelépek a fenébe...Itt annyiból rosszabb/nehezebb most az X3-hoz képest, hogy egy erősebb NPC "wing" ellen nem tudok bemenni egy saját flottával, mivel itt egyelőre nincs saját flotta. Ettől függetlenül, a javítás óta nekem sokkal életszerűbb az AI, mint korábban, bár még nem volt túl sok időm tesztelni, de már az eddigiekből is látszik, hogy előnyére vált a fejlesztés.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.05.28. 19:48:59
  • TokraFan
    Szerintem pont nagyon kellett ez a javítás, hiszen ettől lesz értelme az NPC-knek -ha már ott vannak-. A régi azert tudott produkálni furcsa dolgokat. Nyilván a videón látott hibától felállna sokunk hátán a szőr, ha így füstölnénk el egy csatában, de ez egyértelműen hiba és nem az AI "fejlesztése". Kijavítják ezeket és jó lesz, a réginél körökkel jobb az már most látszik.
  • Dzsini
    Terveznek új felszíni járműv(ek)et, de nem akarják úgy berakni, hogy "csak" legyen, hanem ha bekerül, akkor lesz is értelmes tennivaló vele.
  • s_andras
    Ezek a vicces, gyenge NPC-k eddig is rommá tudtak lőni BÁRKIT, ha egyszerre többen támadtak egyre. Most már egyedül is megteszik ugyanezt, annyira örömteli hogy EGYETLEN csata = egy halál vagy legalább egy teljes pajzstöltés+javítás (utazás, dokkolás, pénzköltés). Aki nem tud naponta sok-sok órát játszani, az tényleg csakis erre vágyott valószínűleg. És itt nem arról van szó hogy a PC Eagle ki tudjon nyírni egy NPC Cuttert, hanem az az undorító hogy a "fejlett AI" Eagle (vagy SW, vagy Viper stb) EGYEDÜL ki tud nyírni MAXRA húzott hadihajókat, még akkor is ha azokat nem óvodások vezetik!

Ez egyszerű matematika: egy Harmless NPC ér mondjuk 5000 pénzt, egy Deadly meg 70000-et. Namármost az lenne a normális, ha ugyan tényleg egy PICIT tovább tartana leszedni az erősebbet, de HA IDŐARÁNYOSAN ugyanannyit érnek, mert a keményebb szanaszét szopat és órákig tart kinyírni, akkor mi a különbség??? SEMMI. Márpedig a játékmenet akkor ÉLVEZHETŐ, ha a ritkábban felbukkanó magas szintű NPC-nek örülünk, mert zsírosabb falat, nagyobb pénz! De ha csak ugyanott tartunk mintha jött volna helyette 10 gyenge, hovatovább ELEVE FUTNI KELL ELŐLE, akkor mi értelme van???

Különben meg mondtam már: ha már MMO-zni kellett, akkor MI A BÜDÖS FRANCNAK kell egyáltalán az NPC-kkel foglalkozni, azokat fejlesztgetni?!? Akiknek a "közösségi" játszadozás a mániája, azok keressék meg egymás között a méltó partnert, és lőjék egymást porrá minden nap, a többieket meg hagyják lógva! Milyen tudományosan hangzik az hogy "az AI-programozó tanulmányozta a PvP-videókat" hát b....k meg aki Soloban játszik az PONT NEM AKAR úgy harcolni mint akik PvP-znek, mit nem lehet ezen felfogni?? Ettől még nem agyaggalamblövészetet akarok, nem kell szándékosan ferdíteni..

A mérnök tartalom máris jó lenne, ha a régi, eredeti alapanyagokkal dolgozna, és nem osztogatná a cuccokat NPC-knek. Ezen a két dolgon múlik, ennyi az egész, semmi misztikus nincs benne.
  • Caliph
    No felraktam én is,de egyelőre még halogatom a belépést,nem kockáztatnám a condámat egy ilyen bug miatt,és most pénzzel sem állok jól.
    Ami nekem hiányzik valami nagyobb srv,amire legalább egy collector limpet ráférne,meg nagyobb raktér,mert keveslem. Az sem zavarna ha nagyobb hangár kéne neki ami csak a nagyobb hajókra férne el.
  • Dzsini
    Akkor te vagy a hibás :) Miattad kellett "tönkretenni" az AI-t :)

Az egyetlen "gondom" az, hogy a játék szerint harcban "Competent" vagyok, amilyen szinthez közöm sincs - valahol a Mostly Harmless és Novice közé raknám magam a tudásom alapján. Jó lenne, ha a teljes mentés törlése nélkül le lehetne adni a rangot...
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.28. 18:46:52
  • Roger6
    Elég vicces volt látni kezdőként, hogy egy Elite besorolású kondát leszedtem minden nehézség nélkül a Cobra MkIII-al. Nekem tetszik az AI fejlesztése, most már kétszer is meggondolom, hogy kinek megyek neki, és milyen hajóval.
  • Dzsini
    De ha valaki szerint egy NPC feladata az, hogy biodíszletként spawnoljon be, és hagyja, hogy te tetszés szerinti fegyverrel rommá lődd, akkor most jól fel van háborodva, hogy a játék zavarni merészeli a köreit.
  • TokraFan
    Ennek nem sok köze van az AI-hoz, inkább egyértelmű bug lesz. Amire mellesleg nagyon is ráfér(t) a fejlesztés, mivel eddig meglehetősen vicces volt az NPC-k viselkedése, hovatovább ilyen gyenge AI-t kevés komoly játékban láttam még. Én sok egyéb mellett -amit bár szerintem sosem kapok meg-, éppen ezt vártam legjobban a javított küldetésrendszerrel egyetemben. A fegyverek hidegen hagynak, de ez egyéni szocprob...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.05.28. 18:32:10
  • Dzsini
    NEW CONTENT/FEATURES (1.6)
    - Added huge beam laser
    - Added huge pulse laser
    - Added huge multi-cannon
    - Added large multi-cannon

:)

(és igen, természetesen ész nélkül készült az egész Engineers, azért késett majdnem 3 hónapot az eredeti tervekhez képest, hiszen ez alatt az idő alatt csak azon dolgoztak, hogy minél jobban keresztbe tudjanak tenni a játékosoknak)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.28. 18:32:46
  • Janicsillagasz
    őőőő..... akkor most lett készítve HUGE lézer?
  • s_andras
    Senki, nímand == (bármilyen)NPC.
    Nem mostly harmless NPC, hanem BÁRMILYEN. Az ELITE kalózvezér NPC is egy SENKI NÍMAND, akit a küldetésgenerátor CSAK OTT, CSAK AKKOR kisorsolt, se előtte nem létezett, se utána (ha túléli) nem fog létezni.

Tudom hogy amúgy van(lesz) pajzsátlövő fegyver, ezt csak erre írtam: "a videón látszik is, hogy pajzson átütő fegyverei vannak" - miből láttad ezt?, senki sem sérül pajzson keresztül.

Ja, szép is lenne ha az újabb verziók alatt csak a hibajavításokat értenénk, és maximum ÉSSZEL csinált, VÉGIGGONDOLT, APRÓ, LOGIKUS újításokat, nem pedig így hogy mindent a feje tetejére állítunk. De ahogy a designváltásos példád is mutatja, az "újítók"nak MINDIG az a mániája, hogy fenekestül forgassanak fel mindent.

A huge fegyókról én is megmondtam hogy baromság, kb olyan mintha ház méretű csúzlival akarnánk légvédelmet csinálni: minden dolognak megvan a maga mérettartománya ahol optimálisan működik. A huge kategória az a torpedók világa, nem véletlen hogy abból nincs small (ha van, akkor újabb gratuláció a szakértőgárdának).
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.28. 18:10:04
  • Dzsini
    Kedvenceim amúgy azok voltak, akik redditen világvégét kiáltottak, mert bekerült a játékba a huge multicannon és beam laser :)
    Még egy hosszú magyarázatot is kerítettek hozzá, hogy ez milyen módon teszi tönkre a játékot.