23609
-
#9450 javítás: nem feltétlenül 3. szint kell a következő mérnökök információihoz - sokféle lehetőség van. -
#9449 Első lépés: kell hozzá a Horizons.
Van 5 "közismert" mérnök, akikhez akkor lehet elmenni, ha meghívnak magukhoz - az ehhez szükséges feladatokat jobb oldalon lehet látni a "View Engineers" képernyőn.
A további mérnökökkel az 5 közismert ismertet meg, ha elég magas reputációt értél el náluk, de a meghíváshoz ugyanúgy valamilyen állapotot el kell érni.
példa:
Elvira Martuuk közismert mérnök.
Ahhoz, hogy meghívást kapj hozzá, legalább 300 fényév távolságra kell kerülnöd a kezdeti pozíciótól.
Ha ez megvan, megkapod a meghívót, és vinned kell neki 3 Soontill Relic-et, ezek után dolgozik neked.
A reputációt nála modulok gyártásával és felfedezési adatok leadásával (nála) növelheted.
Ha eléred a harmadik szintet nála, megismertet (mások mellett):
Marco Qwent mérnökkel.
Ahhoz, hogy meghívást kapj hozzá, a Sirius Corp. ajánlása kell, tehát náluk kell feltornázni a reputációt.
Ha ez megvan, megkapod a meghívót, és vinned kell neki 25 Modular Terminalt, ezek után dolgozik neked.
A reputációt nála modulok gyártásával növelheted.
Ha eléred a harmadik szintet nála, megismertet (mások mellett):
Professor Palin mérnökkel.
Ahhoz, hogy meghívást kapj hozzá, legalább 5000 fényévre kell távolodnod a kezdeti pozíviódtól.
Ha ez megvan, megkapod a meghívót, és vinned kell neki 25 Unknown Fragmentet, ezek után dolgozik neked.
... és így tovább, az alap 5 mérnök mindenki által ismert, a többieket így kell "kinyitogatni" -
#9448 Tegnap ladikba ültünk haverrql.el is mentünk az engineer nénihez de havernak nem mutatta.Nem mindenki látja az összes szerelőt? Nem missionöztem csak navnál lődöztem meg scannelgettem illetve egy helyen adtam 500k cr-t a szerelőnek.Viszont ismerős csak párat lát míg én vagy nyolcat.miért lehet ez? -
Midguard #9447 Eladó 2 alig használt Account, ha valakit érdekel privátban részletek. -
#9446 Az ilyen kereteken belül nem hívhatod le a hajót - ugyanez a zóna van a bázisok, városok, ilyesmik környékén is. Lehetnek ott olyasmik, amik rátámadnak a hajódra, és mire leérkezne akár el is pusztul... az meg ciki :)
Nekem is volt egy-kétszer ilyen nagy, de ott komolyabb jelenlét volt, nem csak pár konténer - azoknak majdnem radaron elférő kis zónája volt csak. -
TokraFan #9445 "Az Elite 1-ben meg volt oldva. Az X3-ban azt vettük alapul. Ezek random generátorral működtek kis oddszal, multiban már simán meg lehet oldani beviszed-megveheted jelleggel. Tehát amit a játékosok behordanak, azt meg lehessen venni, az ára természetesen a mennyiség szerint alakuljon"
Maximal +1
Kiváló lenne egy ilyen megoldás!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.06.02. 22:42:56 -
#9444 Ja, azzal már dugig vagyok.
Mindjárt a következő bolygón jött egy másik ilyen fal. Elmentem a sarkába, onnan be középre. Néhány konténer hevert a földön, amikre két skimmer vigyázott. Szerintem bug lesz ez, elszabja a határ méretét, több kilométer volt. Viszont érdekes hogy kétszer is megpróbáltam lehívni a hajót amikor belül voltam, volt rendes sík terep is, de nem tudott leszállni, azt írta ki hogy blokkolva van a leszállási zóna, mint amikor bemegyünk alá. -
#9443 Igen, ezekszerint random helyszín volt, és nem fix hely (vannak ilyenek és olyanok is - fixek pl. az idegen bigyók, néhány lezuhant hajó, de ez utóbbiak lehetnek randomok is), és másik instance-ba kerültél vissza.
De az üzemanyag miatt ne aggódj, az SRV üzemanyaghoz (és a javításhoz) való materialok nagyon gyakoriak, és egy fél óra alatt 5-6 adagot össze lehet szedni belőle. -
#9442 Ajjajj... miután megcsináltam a képet, kiléptem a főmenübe hogy ne fogyjon az üzemanyag. Most hogy visszajöttem, már nincs ott a vonal! Lehet hogy tényleg valami óriási telep volt, de random, ezek meg eltűnnek úgy látszik.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.06.02. 20:26:38 -
#9441 annak látszik, menj be a közepére - vannak elég nagy ilyesmik, bányásztelepek meg raktárbázisok, amik nem csak olyan pici négyzetek, mint egy lezuhant valami -
#9440 A piros vonal amit ezen a radarképen látunk az vajon mi? Olyan mint a POI-kben lévő kis elkerített területek határa, csak BAROMI nagy: a radar a maximumon van. Ha átlépem, semmi sem történik. -
Amergin #9439 Köszi a tippeket! -
nibron #9438 Az "LHS 3885"-"Alvarado Ring"-ben is van:). És ott nyugi van. -
nibron #9437 Simán lehet kapni.:)
Itt csücsülök a "63 G. Capricorni"- Skvortsov Orbital-ján, belenéztem és van 15.3 milláért. Ha nem szeretnél jó sok játékossal találkozni soloban gyere, mert csak az állomáson 7 player van. -
Amergin #9436 Ha látsz valahol a saját szemeddel, akkor szólj légy szíves és elugrálok oda, de abból elegem van, hogy ugrálok ide-oda a semmiért.
Vettem 6B-t, oszt jónapot! -
Amergin #9435 Jól mondod, aszerint van, de Lembava körül 4 helyen néztem, nem volt sehol ott ahol írták, utána feladtam. -
#9434 EDDB szerint van, a legfrissebb jelentés pont 1 perce érkezett. -
Amergin #9433 A 6A Auto Field Maintenence unitot kivették a játékból??? Nem kapni sehol...mindenütt csak 6B van.
Roguey, EDDB alapján kerestem.
Az ilyeneket leírják valahol, hogy ne b@sszam el az időm olyat keresve, ami nincs is? -
Oriza #9432 Én 29 héten keresztül megcsináltam, amig Felicia Wintersnél voltam. Undermine-olni kell valamelyik power control rendszerében, azokért ahajókért 30 merit jár. Érdemes a wingeket kiszedni és akkor 1 interdictionnel akár 90 merit is szerezhető. És nyilván mi is wingben voltunk, úgy mindenki megkapta a meriteket, aki lőtt bele valamennyit, de ezt összehangoltuk, kivártuk. 3 óra alatt simán megvolt 2000 merit. Hetente csak 5350-t kell elérni egyébként, mert ezzel fenntartható a 10000. Néha meg hurcolásztam Cutterrel 1-1 kanyar (720t) fortify cuccot, ez fast track volt nyilván, nem vártam ki a félórát. -
Amergin #9431 Tegye fel a kezét, aki a powerplayben hetente elérte a 10.000 pontot.
1. Harccal 1000 db ellenséges hajót kell kilőni hozzá, ha mindre csak 1 percet számolok, akkor az kb. 16 óra hetente. Persze ez nem minden powernél járható út. Arissa pl. 3 hétből csak egyszer csatázik, van power, aki még annyiszor sem...
2. Szállítgatással ha fizetünk (fast track next quota), akkor 100 misi beinvesztálásával mindjárt kereshetünk is 50 misit: jó üzlet, nem?
Ha meg kivárjuk, hogy kigyűljön a cucc 25-össével, akkor (4-es szintről indulva) röpke 100 óra alatt már ki is gyűlik (persze enni meg sz@rni azért felállhatunk, de azért siessünk vele). A pro játékosok letudhatják egyben is, a gyengébbek napi 14 órás etapokban
Mekkora királyság már!
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.06.02. 12:33:05 -
#9430 Tervezéskor a legrosszabbat KELL feltételezni a játékosokról, mert lesznek olyanok, akik úgy fognak viselkedni :)
A pénzről: akkor nem borít fel semmit a pénz, ha eredetileg is úgy tervezték a gazdaságot - az EVE designdöntése ez volt, és persze, ott így működnek a dolgok, ott ez a gazdasági modell. De nem lehet egy más alapokra épített játékra hirtelen ráborítani egy homlokegyenest különbözőt, csak azért, mert "ott így működik". Az Elite teljesen más világ gazdasági szempontból is.
A timesinkek pedig - ahogy írtam is - tervezett és szerves részei a játéknak. Meghatároznak egy időtartamot, amennyibe "kerül" annak a dolognak az elérése (mondjuk egy első szintű mérnöki upgrade átlagban 1-3 óra, egy ötös szintű mondjuk 3-5 - lehet kevesebb, lehet több). Utána kitalálják, hogy ezt az időtartamot milyen jellegű "munkával" érheti el a játékos. Ha simán egy régebben is rendelkezésre álló dolog az "ára", akkor minden korábban indult játékos előnyben lehet, hiszen nekik már van, lehet ebből. Ha új dolgokat raknak be, akkor mindenkinek nagyjából ugyanannyi időt kell "fizetniük", ugyanabból a pozícióból indul minden játékos. Ha háromféle terméket raknak be, akkor azokból sok kell, hogy az előre meghatározott időtartamot ledolgozd, mert könnyen találsz belőle. Ha harmincfélét, akkor azokból kevés, mert ritkábban találod pont azt, amire épp szükséged van (ezek célirányos grindot feltételeznek). Nem az a lényeg, hogy hányféle vaddisznóbőrt és orkszarvat kell összegyűjtened, hanem hogy hány órát kell "dolgoznod" érte.
Az megintcsak design kérdése, hogy a ledolgozandó "időt" játékon belül kereskedhető termékké teszed-e (értsd: más beleöli az időt, és te valamilyen más játékbeli termékkel - aminek számodra kevesebb időbe telt a beszerzése - kifizeted), sőt, sok játékban lehetőséget adnak arra is, hogy valódi pénzzel, befizetéssel váltsd meg a játékidőt.
Itt játékdesign szempontból csupán erről van szó - valahogy kezelni kell a játékosok idejét - dolgoztatni kell őket, de ezt úgy kell csinálni, hogy a játékos ne érezze úgy, hogy dolgozik, vagy érezze úgy, hogy jól szórakozik munka közben.
És erre van rengeteg különféle megoldás, és ahogy rengetegféle játékos is van, így mindenkinek más jellegű "munka" felel meg. És itt visszakanyarodnék a lent leírtakra: nem az kell, hogy egy ember örüljön, hanem az, hogy sokaknak elfogadható legyen a munka jellege.
És ezt is leírtam már: megoldható lenne egy piactér az Elite-ben? Hogyne. Miért nincs? Mert úgy döntöttek, hogy jelenleg ők másképp szeretnék a timesinkeket elhelyezni, és jelenleg nem érzik úgy, hogy az idővel a játékosok egymás között kereskedjenek.
Jó döntés ez? Ez már szubjektív. Vannak ellenzői, vannak támogatói a dolognak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.02. 12:03:38 -
#9429 Fura gondolkodásmód ez a felvásárlásos dolog, mert így kb. a legrosszabbat feltételezed a játékosokról meg ugye annyit tud tárolni, amennyi belefér a hajójába. De ugye én olyan gazdasági modellről beszéltem, ahol 10 milliárd kredit azért nem borít fel semmit. Abban a "másik játékban" egész szövetségek kellenek ahhoz, hogy ráhatással legyen valamire egyáltalán a piacon a befektetett tőke, egyedüli játékos nem igazán tudja befolyásolni komoly mértékben egy termék árát, de még alig észrevehetően sem, ugyanis ehhez olyan mennyiségű vagyon kéne, amit egyedül az ember nem igazán tud összekaparni magának akár évek alatt sem.
A ritkaságok gyűjtésének meg pont ez a célja, a pénzszerzés, ezt nem is értem miért hoztad fel. Nyilván azzal foglalkozik az ember (ha a pénzszerzés a cél), ami a legjobb hozamú tevékenység számára. Ez viszont ebben a formában szinergia, szimbiózis, mindkét félnek kölcsönösen jó. Te azzal keresel pénzt, amivel szeretsz, majd olyanért fizetsz, amit nem szeretnél csinálni, helyetted megcsinálja más. Így ő is ki van fizetve, meg te is jól érezted magad, és nem érzed a "muszáj-t", hogy órákon át keress/lövöldözz valamit, amit NEM akarsz.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.02. 11:42:24 -
#9428 Az Elite-ben nagyon nem probléma pénzt szerezni (pár napon belül egy sidewinderből Anacondába lehet ülni, főleg, ha van épp egy jó community goal) - ezért se bízták a mérnököket pénz alapú piacra. Vannak most is bőségesen tízmilliárdos, vagy még nagyobb vagyonnal rendelkező játékosok, és ők könnyen torzíthatják a piacot a ritkaságok felvásárlásával (ez az oka pl. annak is, hogy rare commodityt nem vásárolhatsz kedvedre, egyszerűen voltak, akik rajta ültek Lave-en, és amint került be Lavian brandy, megvették mindet) - ezzel önmagukat előnyhöz juttatják a mérnököknél, másokat pedig elvágnak ettől a másodlagos piactól. Néhány farmer pedig, aki "munkaszerűen" gyűjtögeti ezeket az alapanyagokat szintén vagyonra tehet szet, hiszen a ritkaságokról tudja, hogy még magasabb áron is azonnal fel fogja vásárolni valaki.
A játékosok közötti piac alapvetően borítja fel az egész játék gazdasági struktúráját, és azt, hogy a készítők mire helyezik a hangsúlyt. Az EVE-ben a teljes gazdaságot a játékosok kezébe adták, és ez a döntés a játék elejétől fogva jelen van. Az Elite nem ebben a szellemben készült.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.02. 11:33:50 -
#9427 Szerintem a helyzet az, hogy ha a játékosok is tehetnének fel saját áron termékeket, megoldana mindent, ráadásul a játékosoknak lenne ráhatása a piacra, az egész gazdaságra játékon belül. Mert ugye lesz, aki összeszedi ezeket a nyersanyagokat, valaki meg azt mondja, hogy nem akar időt ölni bele, ezért megveszi kreditért. Elnézést, hogy mindig az EVE-Online-t hozom fel, de ott a gazdasági modell a játékosokon alapszik (meg a drop rate-n). Az árakat TE és másik 50.000 ember határozza meg, illetve a kereslet-kínálat. És nem tudom te láttad-e már, hogy mennyi ingame dolgot lehet vásárolni abban a játékban (gyorsan beillesztettem a listát excel-be, 25.113 db termék, amivel kereskedhetsz - mondjuk ebből sok van, ami inaktív)... Persze más a kettő, tudom.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.02. 11:28:11 -
#9426 Ez mind rendben van, de van egy határ, amin túl egy játékban már elveszti a jelentőségét a sokféleség fokozása. Ezt a határt már rég átlépték. Ezt bizonyítandó tényleg próbáljunk egy kicsit rákoncentrálni a nagy általánosságok helyett a konkrét példákra. Itt van amit említettem, a Machinery lista. Arra válaszoljon bárki, de ŐSZINTÉN (a "nem vagyunk egyformák"-közhelypuffogtatás nem érdekel): el tudjátok képzelni, hogy valakit az szórakoztat, hogy ezzel a 23-féle áruval kereskedik?? MINDEGYIKKEL! ? Ki tüntetett azért hogy ennyi legyen? Ki tüntetne MOST ha visszavágnák a negyedére? Mert jó, ne legyen csak egy darab Machinery, legyen pár eltérő al-elnevezés, de HUSZONHÁROM csak ebből mmmmiiiiineeeeeEEEEEEEK???!? Tényleg ezen múlik hogy melyik játékot választaná a tömeg, a 4-5 db gépezetfélét tartalmazó helyett a 23-at? Nem akarom elhinni... Melyik a jobb, ha több képernyőnyit kell legörgetni mire megtalálunk valamit mint most a piacon, vagy ha ráfér egyre-kettőre? Vagy ez még nem is a vége, ha követjük ezt a pszicho-"logikát" akkor LESZ MÉG ITT NYOLCVANNYOLC féle Machinery is??!?!? Na mindegy, ezeket szinte költői kérdésnek szánom csak, mert annyira egyértelmű a helyzet..
Már egy picit belecsúsztam a másik válaszba, tehát Dzsini 9423: nagyon nem ugyanarról volt szó, az én megoldásom MINDENKINEK jó lenne. Mert azoknak is meghagyja a lehetőséget a random anyaggyűjtésre akik szeretnek céltalanul bóklászni és álmodozva pillangókat akarommondani materialokat kergetni, de azok is hamar megtalálhatják akikek ez KÉNYSZER. Kíváncsi vagyok hogy ezen lehet-e valahol fogást találni...
Ahogy tovább járt az agyam ezen, még arra is rájöttem, hogyan lehetne a nehézséget fokozni grade 1-5-ig: minél fejlettebb a cucc, annál távolabbi rendszerekbe kell érte látogatni. -
#9425 Ezeket a material dolgokat kár hogy nem lehet megosztani a társakkal.nekem van időm gyűjteni mig barátnak nincs annyi.
Sebaj majd rezet meg vasat szedegetek neki ne kelljen.Ha összejön egy nagy adag akkor váltok t9re aztán leszek transporter gyűjtögető míg megvédenek engem :) -
#9424 -
#9423 Ez már "no comment" (pedig elég egyértelműen látható volt, hogy direkt túloztam), pedig valahol ugyanarról van szó, amiről előtte írtál. Egy játékdesignban a változatosságon kívül még egy fontos momentum van - egy játéknak, természeténél fogva az a dolga, hogy kitöltse a szabadidőt, olyan célokat állítson eléd, amit nem tudsz azonnal elérni, hiszen akkor minek játszanál? Mivel minden ember más, így ez egy elég érzékeny pálya - van, aki hidegrázást kap attól, amikor egy játékban meglátja a térképre kiszórt tennivalókat, és csak a főszállal foglalkozik, más valaki pedig örömmel zümmög el a legkisebb mellékfeladattal is, és kutatja fel az összes apróságot, amit csak a játék lehetővé tesz.
Egy MMO megint más, hiszen ott még csak "végigjátszás" sincs - több játékban ott vannak az endgame tartalmak, a legnagyobb bossok, a saját ilyenolyan dolgok építése, vagy a végtelen random pályák, amikben hatvanszori végigfutásra talán dobja a főgonosz a csodakardot... mindezek a timesinkek azért vannak, hogy a játékost a játékban tartsák.
Az Elite ilyen szempontból kicsit más. Nincs igazán endgame tartalom (talán a Powerplay, amibe végtelen mennyiségű pénzt bele lehet tolni), és amúgy is a pénzszerzés nem probléma. Tehát olyan timesinket kell bele alkotni, ami elég változatos ahhoz, hogy a játékosok ne unjanak bele, és ne csak pont ugyanazt kelljen csinálniuk, mint amit amúgy is. Ezzel kapcsolatban viszont mindenkinek más a tűréshatára. És ez az, amire próbáltam rámutatni az előző hozzászólásomban, hogy nem az a "jó design" ami nekem a legjobban tetszik, hanem az, ami a legtöbb játékos számára nyújt olyan tennivalót, amibe szereti beleölni az idejét. Nem az a lényeg, hogy egy valaki legyen tökéletesen elégedett vele. Erre utalt Obsidian Ant is a lent linkelt videóban, hogy neki például 2-3 óra játékkal megvolt a gyűjtögetés. Lesz, akinek hamarabb meglesz (és a linkelt táblázat birtokában valószínűleg egyre jobban lehet optimalizálni a dolgokat, és a természetes játék során előre is összegyűlnek dolgok) - és lesz, akinek még ez a pár óra befektetés is soknak tűnik, főleg azért, hogy csak rulettezni lehessen érte.
A játékosok között (akik folyamatosan játszanak vele) van egy spektrum játékstílusban, aminek a két véglete nagyjából ez:
Az egyik a maximalista, aki abban a pillanatban, hogy van valami tartalom elérhető, azt a saját céljaira a lehető legjobban kiaknázza, és a "legtökéletesebb" hajót (Anacondát vagy Corvette-et, amihez a rangot 1-2 nap alatt kigrindolta - ez még belefért neki), a legprofibb felszereléseket szedi össze. A hajója mindig az, ami az adott helyzetben a lehető legtökéletesebb céleszköz. Ők azok, akik az elejétől fogva hidegrázást kapnak a rulett mókától, mert nincs a kezükben a kulcs ahhoz, hogy ők legyenek a legtökéletesebbek, és ha 2 százalékkal kevesebb a sebzése a lehetséges maximumnál, már újradobatja.
A másik ilyen szempontból az, aki eddig is elszórakozott a játékban (ralizott a felszínen, felfedezett, haverokkal játszik, stb.), még mindig egy Viperben repked, mert az a kedvence, és a mérnököket egy lehetőségként látja arra, hogy néha elmenjen hozzájuk, ha épp összejött a játéka során pont olyan alapanyag, amivel valamit alakíthat a hajóján (aminek természetesen nevet is adott, és vett hozzá festést), és ha épp kicsit mínuszos lesz az se baj, mert akár még történetet is alkot hozzá magának. Az ő hajója az ő kis különleges gépe, amivel érzelmi kapcsolatban van.
Perze ez csak a két véglet, és minden játékos valahol a kettő között van, de a lényeg az, hogy egyik se a "jó" vagy "rossz" módja a játéknak.
Érdekességképpen: van olyan játékos, aki már amiatt is panaszkodott a fórumokon, hogy most neki kell állnia a feketepiacot használnia, hiszen van egy mérnök, amelyik azt várja el - az fel se merült benne, hogy azt a mérnököt nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja - megjelent a játékban, tehát ki kell maxolni azt is - nem tudom mi volt a reakciója arra, amikor megtudta, hogy van még egy csomó másik mérnök, akik egészen változatos elvárásokat fognak elé állítani, amikor megismeri őket.
Nagyon nem vagyunk egyformák. -
nibron #9422 Annak, hogy miért van ennyiféle "dolog" a játékban, egészen pontos választ tudok adni. Pszichológia. A legtöbb játék alapja, az egyik emberi alaptulajdonság: a birtoklási vágy (ez az egyik oka a kommunizmus működésképtelenségének), tehát, hogy minél több mindenből minél többet tudjanak szerezni és birtokolni. A másik, hogy hatalmas igényünk van a változatosságra, nem is tudunk nélküle létezni. A legegyszerűbb példa a kaja: egy állatnak (legyen ez most a kutya), teljesen mindegy, hogy mit eszik a lényeg, hogy ne legyen éhes. Neki ösztönösen csak az alapszükségletét kell kielégítenie. Ezzel szemben az ember a tudata fejlődésével egyre igényesebb lett. Te már két nap után is begörcsölsz, ha az összes étkezéshez ugyanazt a szendvicset kapod, hiába imádod. Vannak ilyen emberek akik így táplálkoznak, de az egy nagyon súlyos (többnyire halálos) betegség. Namármost: ha én csinálok neked két játékot, és az egyikben kaja meg pia van, a másikban pizza, hambuci, leves, tökfőzelék stb., ettől eltekintve a két játék ugyanaz, akkor te mindig a másodikkal fogsz játszani, az elsőt utálni fogod. Az agyad tudat alatt úgyis egyszerűsíteni fogja, mert az intelligenciánknak erre is igénye van. És ha ezeket az igencsak furcsa igényeket sikerül valamennyire kielégíteni, boldog vagy. A tervezők (mindenütt nemcsak a játékoknál) ezzel tudatosan dolgoznak, tanítják az iskolákban, netalántán ha valaki úgy születik, hogy benne van a zsigereiben akkor kapunk pl. egy Carmack-ot vagy egy Jobs-ot. És ez az egyik oka, amiért távol kell tartani a játékosokat/felhasználókat. Ők nem ismerik ezeket a dolgokat, de alapvetően ettől lesz jó vagy rossz valami. Manapság pedig egyre nehezebb
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.01. 22:47:11 -
#9421 Hát ez nagyrészt a "no comment" kategóriába esik, de azt azért meg tudom mondani hogyan nézne ki az arany középút: ha már nekünk kell mindent összelomizni, legalább működne úgy mint a küldetések amikor pl egy szomszéd rendszerből el kell hozni egy fekete dobozt vagy akármit, azaz a blueprintek kijelölnének a környéken rendszereket, ahol a komponensek ugyanolyan gyorsan felbukkannának USS-ben, bolygófelszínen, mint egy Bulletin azaz most már Mission (mert muszáj volt ezt is "újítani") Boardon felvett küldetésnél. (Mondjuk ez az eredeti módszer is vicces a maga nemében, mert mi az hogy a bolygóközi tér egy adott rendszerben pont olyan cuccokkal van dugig teleszórva, hogy BÁRMERRE indulunk és akármennyit repülünk, tuti hogy 2-3 USS-en belül ott lesz ami kell. De a két rossz közül inkább ez, ez a kisebbik.) -
#9420 Ugyan már miért akarsz megállni ott, hogy venni kell valamit és elvinni? Az rengeteg felesleges időkidobás. Miért nem lehet rögtön pénzzel fizetni a mérnöknek? Sőt, igazából az is csak időpazarlás, hiszen a pénzt meg kell keresni, és az akár percekig (neadjisten órákig!) is eltart, igazán adhatnák rögtön ingyen a modokat, és hogy a rulettezéssel se kelljen az időt pazarolni, hadd állítsa be mindenki tetszés szerint, hogy milyen tulajdonságokat kér.
(arra már nem is merek gondolni, hogy mennyi felesleges játékkal töltött időt spórolna, ha egy szerkesztőben ízlés szerint összerakom a nekem tetsző hajót - modulokkal és mérnöki módosításokkal együtt, és gombnyomásra megjelenik azon az állomáson, ahol vagyok)
Néha úgy látom, hogy nem veszed elég komolyan az elégedetlenkedést... szedd össze magad, tudsz te ennél jobbat is! ;)
ui.: a komponenseket se soroltad fel rendesen...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 21:19:17 -
#9419 Nem lenne bajom egy kis gyűjtögetéssel, poénos az SRV-zés egy bizonyos mértékig, de az eddigiek alapján úgy látszik hogy direkt embertelenül hosszú időre van belőve. Ugyanis az igaz hogy egy-két hét alatt csurig tele lehet rakni a tárolókat, csakhogy iszonyú sokféle ritka dolog van amik viszont mind kellenek is, és úgy látom hogy ezekből eddig még elvétve sem találtam!
"miért kell a játékos kezét, őt egyáltalán nem érdeklő dolgokkal megkötnie. [...] És a lövöldözős kollégát belekényszerítik egy olyan helyzetbe, amit nem szeretne." - szívemből szóltál, ez a tökéletesen korrekt megfogalmazás.
A kereskedelemnél félreérthetően fogalmaztam, ezért bocsánat, most pontosítom: nem arra gondoltam hogy a játékosok egymás között cserebizniszelnek, hanem legyen ugyanolyan piac mint a Commodity-knek! A láthatatlan bolygólakó "pórnép" szedje össze a cuccokat, és ugyanúgy vehessek belőle mint aranyat, ezüstöt stb! Ez az alkatrészekkel (ócskás, űrhajóbontó) és az adatokkal is ugyanúgy működhet. Persze így felvetődik hogy akkor minek kellett az új cuccokat bevezetni? Hát igen: minek? Sőt, ahogy elnézem, már a régi alap Commodity-ket is legalább a duplájára bővítették, na az is teljesen felesleges volt. Itt egy példa, tényleg, de TÉNYLEG érdekel valakit ez a sokféle vacak amit úgy kellene árulni összefoglalva hogy MACHINERY és kész? :
Articulation Motors;Atmospheric Processors;Building Fabricators;Crop Harvesters;Emergency Power Cells;Exhaust Manifold;Geological Equipment;Heatsink Interlink;HN Shock Mount;Magnetic Emitter Coil;Marine Equipment;Microbial Furnaces;Mineral Extractors;Modular Terminals;Power Converter;Power Generators;Power Grid Assembly;Power Transfer Conduits;Radiation Baffle;Reinforced Mounting Plate;
Skimmer Components;Thermal Cooling Units;Water Purifiers
Jó, legyen 3-4 féle, de nem ennyi... Tényleg kíváncsi lennék hogy vajon hány CMDR figyel oda ezekre... -
#9418 Igen, pont ugyanúgy viselkedik a kamera, mintha egy hajó lenne - forgathatod és döntheted, vannak rajta "oldal" és "függőleges" fúvókák és a gáz-fékkel tudsz előre és hátra haladni vele.
Annyi a korlátja, hogy a hajó befoglaló téglatestjébe nem léphetsz be, és egy bizonyos távolságnál távolabb (szintén egy téglatest) nem mehetsz.
Amikor átlépsz a kamerába, akkor a hajód ugyanazt a mozgást vagy cselekvést folytatja, ami közben átléptél - tehát ha épp forogtál, akkor továbbra is forogni fog, és ha tüzeltél, akkor tüzelni fog - és minden további nélkül megsüti a hajót, ha nem kapcsolsz időben vissza :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 20:57:42 -
nibron #9417 aha, köszi. Az irányítás lett volna az egyik kérdésem, de most már értem. Ezek szerint amivel irányítod azzal tudod körbe forgatni? -
#9416 De szinte csak "repkedés" közben - a Hutton Orbitalra menet szinte teljesen lekopik (másfél óra FSD-ben), míg ha főleg ugrálsz, akkor arányosan sokkal lassabban (hiszen több időt töltesz pl. ugrálással). -
nibron #9415 ha 100%-osan jönnél vissza, akkor is újra kellene festeni. Ez egy fícsör. A lakott területen belül is kopik, leég a fényezés. -
#9414 Mindig működik. Az irányítást leveszi a hajóról, és olyan lesz, mintha egy pici "kamerahajó"-ba szállnál, amivel körberepülheted a hajódat. Alapból általában a hajó fölé rakja ugyanabba az irányba nézve. -
nibron #9413 Köszi, majd megnézem. De olyan ismerősnek tűnik, mintha próbáltam volna amikor setupoltam. Mindig működik, vagy van valamilyen feltétele? -
nibron #9412 Ha le, vagy fel indulsz el, akkor ritkábbak lesznek a csillagok, könnyebben tervezi a gép az utat. És egy kicsit másabb világ. Csak egy tipp. -
#9411 Hát most itt nincs közeli fényforrás, de az üvegen látszik a sok repedés, meg a hajótesten is ütöttkopott a festés, hát 68% a hull-om, így nem is csoda