23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Én most azon vakarom a fejem, hogy Marco Qwent-nek a 25 modular terminalt hogy szedjem össze... Küldetésekből jár, elég sok helyen allied is vagyok hozzá, hogy kapjak elég vastag küldetéseket, de nem material, hanem rendes rakomány, tehát cipelni kell. Nekem meg a buborékon belül egy 4 tonnás rakterű iCourier-em van :) - apropó, annak az ágyúja kapott egy kis fejlesztést, picit ritkábban, de nagyobbat durran :)
    (remélem tényleg jön a raktár 2.2-vel, pedzegették)

... vagy a luxusClippert át kellene szerelni hozzá, de a nagy hajókhoz nem értek ...
    ... vagy valami közepes méretű mindenes hajó kéne bőséges belső térrel ... Pythont nem szeretnék és nagyon drága, Cobra IV esetleg...

Tapasztalat: kb. novice szinten vagyok csataügyileg, azonos gépekből kb. az a szint, amivel össze tudom akasztani úgy a bajszom, hogy nem én fogom menekülőre a végén.

Közben gyűlik a cucc a 4-es szintű FSD fejlesztéshez is, a 2 Yttrium és a 2 Anomalous FSD telemetry megvan, Chemical distilleryből kéne még egy a háromhoz, és elszaladni Energy Grid Assembly-ért, de az már nem gond, ha a többi megvan.
  • Roger6
    Azt írtam nagy részét, nem azt, hogy egyiket sem. Nyilván úgy tudok valamire reagálni, ha azt olvasom, azt hittem ez elég egyértelmű azért...
  • nibron
    Hát már azzal előrébb vagyunk, hogy kicsit kieresztjük a gőzt.
    És most ne vedd tőlem kötekedésnek, de ha bevallottan nem olvasod el valakinek a hozzászólásait, akkor hogy gondolod a hozzászólást személy szerint neki. Pláne, hogy leszólod. Csak nekem van itt pici ellentmondás?
    Egy fórumon, hogy mi a téma, azt ugye a topik címe alapvetően meghatározza. Ha ettől a témától valaki hosszasan eltér mondjuk a krumplitermesztés rejtelmeibe, akkor rá lehet szólni. Vagy pl. ha etikátlanul jár lehet szólni adminnak. stb.
    Itt most az elite-ről beszélünk, egy elite fórumon, és kérem szépen nincs itt semmiféle rinyálás, egyszerűen a most kiadott frissítést tárgyaljuk. Szerinted az nem lehet pozitív dolog, hogy megbeszéljük a problémákat, mindenki a saját stílusában? Ha van az elite-el bármi témád azt itt felteheted. Nem kell feltétlenül pozitívnak lennie. Nincs anyázás és semmiféle etikátlan dolog. Ha nem így gondolod ott vannak az üzemeltetők, szólj nekik.
    Részemről ezt a témát befejeztem.
  • nibron
    És ahhoz mit szólsz ha megsúgom, hogy az x-et az elite hiánya hozta létre. Az történt ugyanis, hogy pár fickó beszélgetett, és az egyik felvetette, hogy milyen régen játszott már egy igazi elite típusú játékkal, holott minden játékfejlesztő tudja, hogy az "űrszimulátor"-okat a legkönnyebb fejleszteni. És igazából az a széria is csak a 3-ban lett közel teljes. Az albion után, ill. már az is kicsit, hanyatlani kezdett. Köszönhetjük ezt néhány profitorientált emberkének, akiknek amúgy semmi közük nem volt a játékhoz.
  • Roger6
    Okés, de azzal nem vagytok előbbre, ha itt telesírjátok a fórumot. Pl. Nimrod hozzászólásainak nagy részét el sem olvasom már, mert csak: "rinya-rinya-rinya-rinya-rinya", és nem vagyok abban biztos, hogy egy magyar Elite-el foglalkozó fórumnak így kellene kinéznie. Inkább közös célok kellenének, vagy akármi, ami POZITÍV dolog, ami előbbre mozdítja az egész közösséget.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.04. 23:20:31
  • nibron
    Az az a fórum. Ez meg ez. Amaz meg amaz. Ha nem haragszol nem sorolnám tovább a lehetőségeket:). Inkább adj meg egy email címet, és mielőtt elküldenénk a hsz-t, elküldjük neked, és akkor meg tudod mondani hova menjen.:) Ez most csak vicc akart lenni.

Komolyan: kapnak ők most hideget-meleget. Absolute nem hiányzunk nekik még mi is. Azonkívül ismerem ezeket a dolgokat, és mióta megjártam a másik oldalt nem küldök egyet sem. Csak ha kérik. Hidd el, hogy millióan vannak olyanok akik rendszeresen jelentik ha kell ha nem, ha találnak egy ferde csavart, vagy pl. egy gyanús kavicsot.
  • nibron
    Jól látod. A felfedezéshez jelenleg én sem igazán látom a mérnökök szükségességét. Úgy értem, hogy persze azon a fronton is tudnék mit fejleszteni (pl. ugrástáv növelése, üzemanyag ECO üzemmód, fuelscoop hatékonyság, napsütés elleni védelem, és még rengeteg mindent ki lehet találni).
    Azon az acc-on amivel felfedezek nekem sincs horizons, és emiatt nem is kell. Nem látom, hogy mit lehetne itt a játékélményhez hozzáadni.
    A kereskedőknek sincs igazán szükségük upgradeokra, max. olyanokra mint árutömörítés (X3-ban természetesen van), hogy egy tonna raktérbe, többet mint egy tonnát lehessen rakni.
    Na de a fegyvereseknek minden kell. És ez az oka annak, hogy ha itt a földön valami lényeges dolgot kitalálnak az mindig a katonaságnál landol.
  • Roger6
    Baromi jó képeket készítesz, már nem egyszer dicsértem meg őket!
  • Amergin
    Én fejembe vettem, hogy kifejlesztetem a mérnökökkel az FSD ugrásnövelő cuccait, mert majd annak idején el fogok menni az Anacondámmal felfedezni. Na mostan: azzal indul a dolog, hogy kell a fejlesztésekhez 1+2 Yttrium, amit csak a megfelelő bolygón lehet kibányászni az SRV-vel és nagyon ritka. Fogtam magam, kikerestem, hogy hol van ilyen bolygó. A Soltól 1049 fényévre van egy rendszer, ahol az összes nagyon ritka elem megtalálható. Szépen eluráltam oda (közben felfedeztem egy rendszert, ahol én jártam elsőként, YESS!). Megérkezve felfedeztem mind a 81 objektumot, amiből a rendszer áll. Ezután leszálltam a megfeleő bolygón és kb 1 napja itt vagyok és azalatt 2 db Yttriumot sikerült találni. Még kéne 1 db, ami ismét pár órába fog kerülni, ja és elfelejtettem mondani: fog kelleni még 2 db Plutónium is, ami szintén marha ritka...
    Szóval maradok és hallgatom a hangokat, de én ezzel is jól szórakozom, mert olyan mint a karácsonyi csomag: vajon mi van abban a sziklában
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.06.04. 22:48:07
  • Roger6
    Ez akkor menjen a hivatalos fórumra, hiszen ott tájékozódnak a visszajelzésekről a fejlesztők is.
  • TokraFan
    Én se szívesen írom le ismét, hogy nem a beleölt óraszámmal van problémám, mint említettem, egy kvázi Elite klónban 2000órám van. Van tehát összehasonlítási alap is. Ott ez a beleölt idő tiszta szórakozás volt, mert jól van felépítve a játék. Az Elite-ben jelenleg kb. 450 órám van, aminek egy része a rosszul felépített játékmechanika miatt teljesen feleslegesen ismétlődő és unalmas időrablás sajnos. Pedig alapvetően megszerettem már ezt a játékot is, a kedvemet sem veszi el ez a nem túl acélos balansz, de a tényeken ez sem változtat.
  • nibron
    Eredetileg nem szándékoztam többet írni erről, de rendben vegyük sorra (nem feltétlenül abban a sorrendben ahogy felvetetted).

Az npc-ket én sohasem szerettem ilyet nem igazán írhattam. Sőt idegesítenek amikor játékossal csatázok, állandóan közbeavatkoznak. Ismerős neked ez a probléma?
    Amúgy az npc-k alapvető szerepe ebben a játékban kettős: 1. ne legyen üres a galaxis. 2. pénzfarmolás.
    Pénzfarmolás miatt időnként belekényszerültem max. 1 órára mert annyira unalmas. A frissítéssel azt is elrontották, mert telerakták rendőrrel, ezért aztán ott sem lehet érvényesülni annyira sem mint eddig. És az npc-kkel nem az a baj, hogy vannak meg, meg hogy erősek, hanem az, hogy "csalnak". És ezt már a frontier is elismerte. Prompt belenyúlkálnak ide-oda szerveroldalon, próbálnak valami kompenzációt kitalálni, de nem igazán jön össze nekik. Ha egyszerre több dolgot csináltál a játékban az elmúlt napokban, akkor ezt te is észrevehetted. Pl. a küldetésekben az npc-k jelen pillanatban szinte nem is léteznek. Még akkor sem ha maximumot veszed fel. Pedig a frissítés óta most már nem csak random npc van, hanem küldetésorientált is. Próbáld ki, és utána megvitathatjuk, de addig nem sok értelme.

Statisztikám konkrétan nincs, de mivel én egyfolytában olyan játékosokra vadászok, akiknek a fején vérdíj van, és tegnap már csak egyet-egyet több órai keresgélés után találtam (ma még egyet sem), holott ez nemrég még problémamentes üzletág volt, az azért elég sok mindent elárul. Ha bemegyek egy régebben elég népszerű cz-be, ott sincsenek. Napok óta egy sem id-zett. Akkor hol lehetnek? Csak olyanokkal találkozok, akik effektíve nem csinálnak semmit. Tegnap az egyik srác figyelmetlen volt, nekem jött, majd teleírta a csetet, hogy mennyire sajnálja, nomeg nem látott biztos vmi bug. Mi van???

Mérnökök: mivel minden játékban általában mindent kipróbálok, kipróbáltam a mérnököket is. Fejlesztettem mindenfélét. És leírtam, hogy nem bonyolult, simán megoldható, egyáltalán nem kell hozzá sok idő. De a jelenlegi megvalósítás nem azoknak kedvez, akiknek nagyobb szükségük lenne rá. Ha én alapvetően felfedező vagyok (a másik acc-om az), akkor valószínűleg ráérek összeguberálgatni a hozzávalókat. De amíg a felfedezőnek csak pár cucc-ra van szüksége, addig egy harci gépnek ugye majd az összesre, különben kiszorul (na ezért "kötelező"). És egy harci gép nem guberál, hanem járőrözik. Gondolj bele, hogy betörnek hozzád, és a rendőr azt mondja, hogy bocsi nem érünk rá üldözni a tettest, mert most épp a kukát bújjuk, hogy összetudjunk legalább egy csúzlit eszkábálni, mert így csak a csupasz seggünkkel tudunk fellépni a bűnözés ellen. És igen, rengeteg időm elmegy azzal, hogy megkeresem a zsákmányt, nem érek rá gubizni. Akár hiszed akár nem rengeteg játékos van vele így. Ha te ezt (is) csinálnád, akkor teljesen egyetértenénk.
    Amúgy az, hogy a mérnökök csak a horizons tulajoknak van, valóban egy logikai hiba. Tulajdonképpen inkább egy kissé átgondolatlan pénzügyi fogás, ezt nem így szokás megejteni. Ez a közeljövőben a frontiernek okoz majd némi fejtörést. Ha ez most az én problémám lenne, már rég tudnám mit kellene csinálnom: lőhetővé tenném az upgrade-okat. Tehát ha neked van valamid, és én kilőlek, akkor fel tudjam szedni. Ehhez a megoldáshoz tulajdonképpen minden megvan, nem kell semmit megírni csak magát a szituációt (pár órás meló). Ezzel ezt a "hőbörgő" réteget le is lehetne szerelni, mondván ha nem akarsz gubizni, lőjj magadnak oszt szeva. És ezzel az alvó rétegnek is lehetne némi adrenalint juttatni a szervezetébe (nem ártana picit emberileg is veszélyesebbé tenni a buborékot). De ez csak egy a kisujjból jött hirtelen tipp:).
    Részemről jelenleg a mérnök probléma megoldva, semmi szükségem rá, sőt 2db shield boost-ot ki is vettem a gépből, fogyasztáscsökkentés végett és igazán amúgy sincs mostanában szerepe, jöhet most már tőlem akár 50 npc is, simán megoldom max. pár ezer cr-es javítással. Kíváncsi leszek mikor kerül ki a netre, mivel nagyon egyszerű trükk, az npc egyik logikai hibáját lehet kihasználni. Egyszerűen úgy veszem, hogy nincs horizonsom:).

Ha érted a problémáját, de nem értesz vele egyet, két dolgot tehesz: vagy reagálsz és kifejted a véleményed, vagy semmit sem teszel. De nincs jogod leszólni senkit. Ha nem tetszik a stílusa, akkor ignoráld.

Na igen: ha sok solo játékos bejönne openbe, az kövér szelet lenne a tortámon.:) Bár nem biztos, hogy mindegyiket élvezném. Pl. a héten elengedtem egy kondás srácot, mert teljesen lehangolt, hogy mennyire nem megy neki a harc. Láttam a radaron, hogy előveszi-elteszi a fegyvert, rám sem fordul, teljesen logikátlan dolgokat művelt. Megálltam és írtam neki, hogy lőjön meg ha kész a küzdelemre. wtf? Sokkot kapott, hogy megtámadta egy játékos? Ilyen is van, de akkor ne legyen a fején százezer feletti vérdíj.
  • Roger6
    Utoljára írom le, hogy nem kötelező ezt csinálni, nem kötelező a mérnökökkel üzletelni. Aki vállalja ezt, az csinálja meg azt, amit mindenki más. Kész, és pont. " Legutóbb pl. 2óra alatt egyetlen " - na ebben különbözünk, nekem 2 óra nem idő ebben a játékban. Első héten 50 óra ment bele.

" hogy akár napokig sem akadok rá egy ritka, vagy nagyon ritka összetevőre. " - ettől ritka, nem?
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.04. 22:14:29
  • TokraFan
    "Aki ezt megteszi, jobb modulja lesz, aki nem, az meg mérgelődik, és nem élvezi a játékot."

Azért nem élvezi a játékot, mert unalmas keresgéléssel telik és még az sem biztos, hogy a nap végére talál valamit.
    Nem a beleölt órákkal van baj, nyilván aki játszik ezzel a játékkal, az alapvetően szívesen teszi. De az már nem mindegy, hogy az a beleölt X óra hogyan telik és mire megy el! Mint előbb is írtam, ha valamilyen __változatos__ kihívásokhoz lenne kötve a szerzés, ráadásul valahogy úgy, hogy látni a fényt a nap végére -értsd: olyan a balansz, hogy 1-2óra keresgéléssel mindent megtalál a játékos-, akkor nem lenne probléma. Így viszont egyre kevésbé érzem, hogy érdemes kutakodni. Legutóbb pl. 2óra alatt egyetlen összetevőt sikerült kinyernem roncsokból...Nos, ez így se nem nehéz, se nem bonyolult, se nem kihívás, cserébe rettentő unalmas és idegtépő. Simán előfordulhat -jelen balansz mellett-, hogy akár napokig sem akadok rá egy ritka, vagy nagyon ritka összetevőre.
    Ez így gáz.

Mennyivel jobb volt ez is az X3-ban. Ott sem tudtam melyik aszteroida milyen Yield értékű, előbb szkennelni kellett a rendszereket ami ott is idő volt, de ha már megtaláltam amit akartam, akkor csak rátettem egy gyárat és hajrá, termelte a cuccot én meg csinálhattam mást. Mai napig nem untam meg, pedig már vagy 2000 órám van benne.
  • Roger6
    Nyilván állítani fognak a drop rate-n, csak nem akkor, ha itt megy a rinya, hanem ha a hivatalos fórumon. De igazad van, nem nehéz, hanem időigényes.
  • MikX
    Hát erről a vitáról annyit, hogy nekem nincs meg a horizons, és én felfedezek, tehát nekem nem olyan nagyon sürgető. Ha visszaértem megveszem, és akkor rámegyek valamilyen mérnöki fejlesztésre, de egyátalán nem tartom ezt kiszúrásnak, ha ilyen rendszert találtak ki, akkor ezt fogom követni. az hogy csak simán pénzért adják, az nem járrható, vagy én nem is tudom mit várnak egyesek...
    És ha valakinek kellenek a fejlesztések, ami teljesen opcionális, akkor megcsinálja amit kell, és kész. Csak felületesen néztem át, de nem egy húde hetekig-hónapokig farmolós téma.
    Úgyhogy ha valakinek kell, akkor ne siránkozzon, csinálja. Ha nem akar vele foglalkozni, akkor ne tegye, nemhiszem hogy ettől olyan hátrányba kerülne ami ellehetetleníti a játékot.
  • TokraFan
    "...szerintem abszolút nem Elite-hez méltó lenne. Mármint ez nem egy gyerekjáték, nem aknakereső, és igen, legyenek benne ilyen nehéz dolgok, mint pl. a komponensek halászata"

Ezzel csak az a gond, hogy ez így nem egy nehéz dolog, hanem feleslegesen időt rabló és unalmas szerencsejáték! Ha kihíváshoz lenne kötve az anyagok halászata, akkor igazad lenne. De sok esetben csak a szarakodás megy órákon át, aztán mégsem dob semmit a gép. Ebben mit érzel nehéznek?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.06.04. 21:44:23
  • Roger6
    De uram! Ki kérte, hogy KÖTELEZŐEN neked meg kell keresned a mérnököket? Miért lenne megkötve a kezük? Ti teljesen félreértitek, ez választható, opcionális, semmi KÖTELEZETTSÉG nincs benne, ráadásul akinek nincs Horizons, nem is érhetők el pl. a mérnökök. És igen, másnak is ugyanannyi energiába kerül megkeresni, mint neked, semmi igazságtalanság nincs benne. Ja de van: te megkeresheted őket, és előnyhöz juthatsz azokkal szemben, akiknek nincs meg a Horizons. Hoppá, és ők mégsem sírnak, hogy nem lehet fejlesztett fegyverük.

"egy igen jelentős réteg elmegy és keres valami más játékot." - erre kérnék statisztikát, vagy bizonyítékot, mert én nem így látom.

Ja igen, nibron, nem te vagy az, aki szerint jó volt úgy, hogy pörgött-forgott a hajó a RES-ben? Vagy az pont s_andras volt? Nem emlékszem már pontosan.

Értem a problémáját, csak nem értek vele egyet, akkor ezek szerint te meg ezt nem érted. Szerintem rendben van ez a dolog, hogy sok időt kell beleölni, hogy jobb fegyvered/FSD-d akármid legyen. Ezzel ugyanis egy réteg fölé emeled magad teljesítményben, ez a réteg pl az, aki el sem érheti a mérnököket. Ez fair? Nem. Nem fair, de nem is esik az öledbe, hanem órákat kell vele foglalkoznod.

De ez más játékban is így van. EVE-ben pl. kifejleszted a T2-es fegyvert, és ha olyat akarsz, ami 5%-al többet sebez, akkor az az alap árának 100-szorosa (vagy akár még több, modulfüggő), aminek az árát összeszedni nem 2 perc, hanem bizony volt, hogy 50 órát öltem bele egy modul megszerzésébe. Ja, és még az sem biztos, hogy kapni a piacon, szóval nem elég a pénz. De én ezt abszolút rendben találom, hogy ha pár %-al jobb akarsz lenni a másiknál, akkor bizony sok-sok órát kelljen beleölnöd. Aki ezt megteszi, jobb modulja lesz, aki nem, az meg mérgelődik, és nem élvezi a játékot.

s_andras:
    "De komolyan mondom, az eszem megáll néha amikor ezeket olvasom, itt többek leckéket adhatnának az anyaoroszlánoknak, mert még azok sem védik ilyen vehemenciával a kölykeiket." - én speciel semmi vehemenciát nem látok az írásomban, tök nyugodtan írok. Kettőnk közül nem én vagyok az, aki a hét minden napján ír valami fikázást a játékról, és láthatóan idegesít téged ez a játék.

Én speciel örülök annak is, hogy nem lehet egyszerűen kiszedni az NPC-ket már, hanem küzdeni kell velük, így legalább a sok Solo játékos is rájön, hogy mégsem akkora májer, mint amekkorának képzelte magát.
  • s_andras
    Tények és észérvek eddig mindig az én kelléktáramban voltak, a másik oldal általában a játék felé történő feltétel nélküli kritikátlan alárendeltségét tudta bizonyítani, ami maximum odáig megy el hogy legyártunk egy sztorit is hozzá. Nem lehet hogy inkább azért törölted ki ezt az esszét, mert érezted hogy nem tudod vele felülírni a 9469 négy darab sorát? De komolyan mondom, az eszem megáll néha amikor ezeket olvasom, itt többek leckéket adhatnának az anyaoroszlánoknak, mert még azok sem védik ilyen vehemenciával a kölykeiket.

De inkább szeretném megvilágítani ezt az egész dolgot egy másik szempontból: én SOSEM kívántam azt senkinek, hogy valami miatt kisebbedjen a játékélménye. Ha egy újítás nem tesz keresztbe, akkor hadd szóljon! Vegyük példának azt amiről utoljára a 9426 második felében írtam. Az úgy mindenkinek jó lenne. Nem igaz hogy ne lehetne úgy megoldani hogy mindenki boldog legyen. Nagy csend is lett utána róla, arra sem lehet mit válaszolni mert igaz. Vagy CQC? Szuper! De CQC ELITE-ranglétrával? FÁKKJÚBRABEN! Mérnökök? Szuper! Mérnökök NPC-knek és elérhetetlen komponensekkel? FYB! stb, a kezdetek óta ez van. Amikor két héttel a megjelenés előtt benyögték hogy "bocsi, ugyan évek óta erről volt szó de mégsem lesz offline mód" akkor is a feltétlen hívek mondták azt azoknak akik szóvá merték ezt tenni hogy "le vagytok szarva, ez van, ha nem tetszik akkor csá", na én onnantól kezdve vagyok "kritikus" velük szemben. Mindemellett azt is tudni kell, hogy én még akkor is napi szinten órákat játszanék vele ha az 1.0 óta semmilyen változás nem lenne, és mindenféle közösségi szerepjátszás nélkül sem tartom üresnek a játékot, holott ezt még a védelmezők közül sokan is így vélik. Ahhoz hogy engem ÖRÖKRE a játékban tartsanak, semmilyen újabb és újabb timesink nem kéne, talán ezért is tartom inzultusnak az ilyen számomra szükségtelen manipulációs kísérleteket.

Közben Cmdr. nibron: Hála, áldás, Te mindig a jó lelkiismeretem hangján szólsz.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.06.04. 20:02:26
  • nibron
    Azért szerintem azzal te is tisztában vagy, hogy alapvetően több szempontból sincs igazad. András bátyó nincs egyedül a véleményével, azonkívül ez a játék neki is szól. Én értem, hogy mit próbál elmagyarázni és azt is, hogy mi nem tetszik neki. Ebben is osztoznom kell a véleményével, ugyanis ezt a játékot elég széles körnek találták ki. Vannak kalózok, rendőrök, kereskedők, felfedezők. Tartozhatsz kasztokhoz lehetsz egyedül vagy a haverjaiddal. Tulajdonképpen azt csinálsz amit szeretnél. De most az történt, hogy egy igen jelentős rétegnek megkötötték a kezét azzal, hogy megmondják nekik, hogy mit kellene csinálniuk. Pl. egészen vicces, hogy egy kalóznak ill. rendőrnek el kelljen mennie "guberálni", azért, hogy szinten maradjon. Ezért fordul elő az olyan helyzet mint a mostani, hogy egy igen jelentős réteg elmegy és keres valami más játékot. Nem lennék most a frontiernél "postabontó", kapnak eleget ez miatt. Az rendben van, hogy neked tetszik a játék, örülök neki, de ne szólj le más kaliberű játékost, azért mert nem érted meg a problémáját/mondanivalóját.
  • Roger6
    Írtam egy hosszabb esszét ide, de inkább kitöröltem, mert az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményed alapján teljesen világos számomra, hogy abszolút értelmetlen veled bármilyen vitába kezdeni még akkor is, ha az ember tényekkel, észérvekkel próbálná elmagyarázni a véleményét. Röviden: engem nem zavar a keresgélés, igazából itt a fórumon csak téged. Szerintem a jó ez a változtatás, és ahogy néztem, a többi fórumlakó sem ellenzi. A többit nem írom le, legyen elég ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.04. 18:45:50
  • s_andras
    Nem, mondom másképp: maradni kéne saját kategórián belül. Terminátor sorozat ne váltson át Másnaposokba vagy fordítva. Itt most lehet hogy behozták ezt a bizonyos Pokémon-rendszert, de legalábbis valami afelé mutató tendencia van. Hiányzott ez? Kezdtük már nagyon kínosan és >>méltatlanul<< érezni magunkat amiért nem voltak totál véletlenszerű dolgok? Ettől lapos/gagyi/unalmas/stb volt a játék? Kérte ezt valaki, eszébe jutott bárkinek? Nem hiszem.. Akkor hogy jöhet egyáltalán szóba hogy "méltó" vagy sem? (sehogy)
  • Roger6
    Ááhh, szóval csak ez lehet méltó, ami eddig már volt? Mert szerintem meg ez nem állja meg a helyét. Pl. filmeknél: méltó folytatás. Valamit folytatnak, ami addig nem volt. Új szereplők, új sztori, stb.
  • s_andras
    Ez a "nem méltó" jelző egyáltalán nem állja meg a helyét, ugyanis eddig SOHA nem volt ilyen, ez az első alkalom.
  • Roger6
    Az aranyásók is csak körülbelülre tudták, hogy merre van arany. Van aki milliárdos lett belőle, van akinek meg ráment az családja, háza, élete. Nem mondom, hogy rendben van a rendszer, de az, hogy BIZTOS találunk valami egy adott helyen szerintem abszolút nem Elite-hez méltó lenne. Mármint ez nem egy gyerekjáték, nem aknakereső, és igen, legyenek benne ilyen nehéz dolgok, mint pl. a komponensek halászata, ami tök véletlenszerűen dobja azt, amit dob.
  • s_andras
    Ahhoz képest hogy állítólag common és very common, eddig egy árva Modified Consumer Firmware vagy Specialised Legacy Firmware sem akadt horogra... Rájöttem hogy ami a leginkább zavar ebben a rendszerben, de még így sosem fogalmaztam meg, az az hogy nem lehet célirányosan rámenni a komponensekre, hanem egyedül a véletlen szerencsén múlik hogy mit dob a gép... Ez így nem pusztán timesink, azt a békát könnyebben le lehetne nyelni. Pl Trade ELITE rang, 10^9 credit, tiszta sor, látni lehet ahogy apránként haladunk előre. De a komponensguberálásnál benne van a kockázat hogy egy adott valakinek egy adott cuccot SOHA nem fog kisorsolni az a véletlengenerátor, ami egy új objektum felbukkanásánál eldönti hogy éppen akkor mi legyen benne. Erre az sem ad garanciát hogy a közösség összedobja hogy nagyjából hol, hogyan érdemes próbálkozni. Azt nem tudják leírni hogy menj ide és ide és ott BIZTOS lesz, mert csak egy bizonyos valószínűséget lehet felmutatni.
    (Vagy lehet hogy ez is olyan mint a Red/Blue/Yellow, Gold/Silver stb PokéMon játékok, hogy mindenki szándékosan ki van zárva bizonyos találatokból hogy így legyen "változatos", "egyedi"?...)
  • Dzsini
    No, elmentem Elvira Martuukhoz, kinyitottam, eladtam neki kb. 8 milliónyi felfedezési adatot, és ezzel rögtön 4. szint 51%-ra katapultáltam - ennek örömére megismertetett Marco Qwent-el és Zachariah Nemoval.
    Igen tisztes FSD fejlesztés néz ki, miután összeszedtem amit kér :)
  • s_andras
    Én is így gondoltam, de a kis hajójelölő ikont mégis odarakja az állomásra, mintha egy másik tartalék hajó lenne ott. A galaxistérképre is kerül egy.
  • Dzsini
    Csak égitest körüli pályára "vonul vissza" :) Nincs korlátozva semmiféle bázissal. És attól függ, hogy hány másodperc amíg visszatér, hogy milyen messze vagy az eredeti leszállási helytől. A maximum 30, de ha nem mentél túl messze (pár km), akkor kevesebb.

És igen, a külső kamerát más is le tudja vinni a felszín alá :) Ugyanúgy, ahogy bármelyik bázison is belehúzhatod a falakba - anyagtalan.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.03. 18:58:09
  • s_andras
    Ilyen álmennyezetes képet bárki tud csinálni?

Jól látom azt a rendszertérképen hogy a hajóm közben a 400+ LS-re lévő űrállomásra vonult vissza, ahonnan ha hívom 30 másodperc alatt értem jön? És mi van ha a legközelebbi 10.000 LS-re van? Vagy ha nincs a rendszerben semmilyen űrállomás? Ki fogom próbálni...
  • Dzsini
    Kedvenceim a newsletterből:
  • nibron
    Na az előbb meg is jött. kb. a fele. Na+ az összes elavult/törölt üzenet (kb 1000 db), így most nem tudom kihez kell visszamennem a csempész küldihez. Valszeg valami mentésfélét állíthattak vissza. Komolyan mondom birkák gyülekezete. Nem elég, hogy szétspamelnek, még vissza is állítják az összeset.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.03. 18:31:54
  • Amergin
    Úgy tűnik pórul járás esete forog fennt!
    Mikre nem akad az ember a Naptól 1049 fényévre?!
    1 2 3
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.06.03. 18:25:12
  • tutituti
    Na ez jó hír mert annyit pukkantam mostanság a kék miniguntól hogy el is fogytam :)

Persze inkább az én hibám volt,de legalább van mit a tejbe aprítani
  • Roger6
    Nagyon szép!
  • Amergin
    ez csak úgy jött
  • Dzsini
    A Pilóták Szövetsége az elmúlt időkben elharapózott, de megfékezett, illegális fegyvereket használó nagyon veszélyes hajók miatt minden pilótának a teljes újravásárlási költségét utólagosan megtéríti a Mérnökök megjelenésétől máig.

További híreinkben: az alap szintézisekhez (lőszertöltés, FSD boost, ilyesmik) szükséges minden anyag elérhető aszteroidákban is, tehát nem kell hozzá Horizons.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.03. 14:48:03
  • Dzsini
    Nekem egy olyan volt, hogy olyan 20 méter magasan "landolt", szépen kinyitotta a feljárót, hogy akkor tessék bejönni :) (és ugratással, boosttal meg is lehet csinálni, láttam róla videót, hogy az ilyen lebegő hajókba fel lehet ugrani)
    Screenshot, jelentettem, aztán elzavartam és pár méterrel arrébb újrahívtam. Ami viszont korrekt volt, hogy a hajtóművei működtek és úgy lebegett, tehát nem "csalt". Később, pl. lávás,vizes bolygónál és repülő/úszó kisjárművekkel ennek még szerepe is lehet.

A legtöbb hajónál amúgy hátulról lehet a legjobban megközelíteni a nyílást, az iCouriernél például máshonnan nem is lehet odaférni, még a leglaposabb felületen se.

Az útvonaltervező most egész rapszodikusan működik aszerint, hogy melyik mód volt bekapcsolva, vagy teljesen ki volt kapcsolva... főleg sűrű csillagok környéken lassít szépen, ha elkezdi rajzolgatni a csíkokat.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.03. 12:10:21
  • s_andras
    Háááááááát... nem sikerült... viszont "cserébe" most már azt sem jegyzi meg hogy melyik fülön hagytuk ott (bár én ezt sosem figyeltem és nem is érdekel, de mintha arról lett volna szó hogy ez a 2.1 óta működött). Aki éppen felfedez, lázadjon legyen szíves. Nekem éppen alig számít, mert most még csak egyik bolygóról a másikra megyek át rendszeren belül.
    Egy jó tréfát is elsütött nekem mindjárt az első Ship Recall-nál: úgy tette le hogy nem fértem be egyik oldalról se a hajó alá, max a dokkolónyílás pereméig tudtam valamelyik oldalról betuszkolódni de ott megakadt. Mondjuk ez nem friss dolog szerintem hanem alap Horizons hiba.
  • s_andras
    Éppen MOST zajlik csak a szerverfrissítés többek között ezekkel:
    - Fix NPCs ending up with overpowered hybrid weapons
    - Smooth out the mission-spawned USS AI levels so that high ranks are rarer and only elite missions hit the top end AI

Az útvonaltervező beállításainak megjegyzéséről nincs szó, de remélem azért javítják..