23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Kifelé menet is át lehet rajta ugrani, az "megszervezhető" - nem túl közel a feketelyukhoz kiugrasz frameshiftből, becélzod a célcsillagot úgy, hogy pont a fekete lyuk mögött legyen (mivel pontszerű, így nem fogja kitakarni), és így induláskor is át lehet rajta gázolni, mert amikor már a visszaszámlálás megy, akkor nincsenek "falak" :)

A #9204-es bázison át érkezést viszont még nem sikerült összehozni :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:55:49
  • MikX
    No volt nekemis ilyen átmegyek a csillagon bug érkezéskor, de ez egy neutroncsillaghoz érkeztem, ami orbitált egy feketelyukkal, és konkrétan a feketelyukon mentem keresztül.
    Elég félelmetes látvány volt, de akkor most én vagyok az első aki látta mi van az eseményhorizont mögött? :)
  • Dzsini
    #9236-ot olvastad-e vajon? Egy gyakorlott használó leírta, hogy mi történt.

A kijelölt 1 begyűjtés pedig azért lehet hasznos, hogy ne gyűjtse be az automatika pl. az illegális dolgokat. Ha célzás nélkül küldöd ki, akkor beszed mindent, ha egyre célozva, akkor azt.
    Logikus ez, csak nem feltétlen a te logikád alapján :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:46:21
  • s_andras
    Éééééés megint nem sikerült érdemben reagálni. Használati útmutató meg akkor kell, ha valami nem úgy működik, ahogy logikus lenne. Én kérek elnézést, amiért ennyire javíthatatlanul bízok és még ennyi csalódás, hiszti, és fikázás után is logikát feltételezek valamiről ebben a csodálatos alkotásban
  • Dzsini
    Megtaláltam a cooldownmentes frag cannont is :)
  • tutituti
    Nagy hohoho bányászként azt mondom a limpet dologra hogy nagyon maximum target nélkül kettő menjen ki.Ezek a kis kúpok komoly harcot vívnak hogy elnyerjék a kegyeinket és emiatt néha mialatt az egyik szórja be a cuccost a hajó fenekébe, a másik hátbatámadja aka egy dokkol a következő nekimegy és elpukkan.

Ja és a magyar ssl bázis hol van?letelepednék az alap pitonnal mivel így snassz alap cuccokkal is hazrezben vertem az elite eagle duót.És ha már mission maniac leszek akkor a magyar karhatalomnak segítenék.ja jut eszembe ez az ssl dolog mi?sok dolognak utánaolvastam de ez nem tiszta :)

Ha hazaérek dobok pár képet mentem egy karikát és megtört az átok a buboréktól 600ly-re felfedeztem egy kis ködöt ahol alig jártak meg egy csillag triót ami hihetetlen közel voltak egymáshoz.
  • Dzsini
    Ritkák, én se láttam "élőben" (streamen), de van róluk néhány videó, és persze nem minden játékos rögzíti a játékait. Rengeteg változó van, és a véletlengenerátoroknak pont úgy kell kidobniuk az értékeket, hogy ennyire broken legyen. De vannak "normális" furcsaságok is, (plazmagéppuska) mert úgy néz ki a sorsolási tábla nincs igazán a helyzet magaslatán :)
    (páran úgy gondolják, hogy a patch napon említett "Update 10: We've hit a small issue with the update. We're working on it now. " volt egy adatbázis kavarodás, ezért részben bétás anyagok kerültek a véglegesbe, és emiatt tűntek el pl. a bi-weave pajzsok is - de erre semmi igazolás nincs, csak turkáltak a játékfileokban, és vannak benne furcsaságok, amik "bétába való" dolgoknak tűnnek - viszont már több idegen fajos (nem feltétlenül thargoid) cucc is benne van, és a hajóról indítható kisvadászok is a thargoid-thargon dolgokra mutatnak)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:38:51
  • Dzsini
    Miután nem olvastad el a használati útmutatót :)
  • Roger6
    Tegnapelőtt 3 órát, tegnap 4-et RES-eztem kb., én nem találkoztam ilyennel amúgy.
  • s_andras
    Mindenkinek aki lecsapott a témára: először is ezek a begyűjtendő cuccok nem a fő rakteret foglalják, tehát nyugodtan tele lehet rakni limpettel a tonnában mért helyet. Másodszor: egyszerre csak egyet küldtem ki, az visszatért egy mütyűrrel ÉS AZONNAL megsemmisült. Értem én hogy az a mondás hogy "ne célozzunk" de ez így még akkor is orbitális gyökérség, ha én most próbáltam ki életemben először!

És köszönöm a további SRV-s tanácsokat.
  • Dzsini
    Most még pár hétig (egy-két patch, amíg a legproblémásabb dolgokat javítják) szerintem ne térj vissza, bármilyen kicsi is az esély, belefuthatsz egy #9225 -ben is látható bugos hajóba, és ha az éppen egy olyan kalóz, aki kérdés nélkül elkezd lőni rád, akkor 2-3 másodperc alatt véged.
  • Oriza
    Én még ki sem próbáltam az újdonságokat :) De már fontolgatom a visszatérést. Olvastam itt is, hogy kemények lettek a harcok, erős az AI, úgyhogy nekem lehet, hogy tetszeni fog a nehezítés.
  • Dzsini
    Ha az valóban úgy történt, és szerinted nem úgy kellett volna, akkor jelented, és ennyi (lehetőleg pontos idővel, és akkor megnézik a logban, hogy mi történt) - semmi "feledés jótékony homálya", de nem lehet mit hozzászólni. Te így láttad, én tegnap máshogy, ezen nincs mit többet rugózni, mert maximum a "de igen" - "de nem" pingpongozás folytatódhat tetszés szerinti hosszúságban.

A hisztivel kapcsolatban: leginkább saját magaddal szúrsz ki az ilyen viselkedéssel, mert lesznek, akik arra se fognak figyelni ezután, ami fontos vagy értelmes az írásaidban. Én eddig is elolvastam mindet, és ez után is el fogom, de ezt nem ígérhetem mindenki nevében. Egy higgadt, normális hangvétel sokkal jobb mindenki számára szerintem, mint a hiszti. Ódák pedig a valódi bugokkal kapcsolatban még nem hangzottak el :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:24:28
  • s_andras
    Köszi az SRV-s infokat, ki fogom próbálni.

Az pedig hogy pl nekem a más által kilőtt hajók nem dobnak alkatrészt, a feledés jótékony homályába vész, pedig nevetgélés helyett talán lehetne reagálni.

Velem ha kiszúrnak, akkor én is ki fogok szúrni velük: "hisztizek", hogy egy érdeklődő lássa hogy nem minden fenékig tejfel. Majd ha úgy történnek a dolgok ahogy kellene, akkor majd én is ódákat zengek.
  • Caliph
    "Jó hogy említed a limpeteket, azt is kipróbáltam. 1 T egy darab, és miután behoz egy csavarhúzót, KÖDDÉ VÁLIK?? MIEZ??? Még jó hogy életemben egyszer sem akartam bányászni, mert így ezen most kivételesen nem "bosszankodok" hanem KACAGOK!"

Ez bizony user error,ez igy működik. Kisezerszer le volt irva(csak én 3x biztos leirtam)hogy a collector limpettel nem targetolunk semmit amikor kiküldöd,mert ebben az esetben felszedi a targetot és elpukkan. Ha nincs kiválasztva semmi(targetolj egy hajót vagy bolygót vagy bármit ami nem felszedhtő ercdarab vagy canister) szépen összeszed minden hatótávban lévő dolgot,és akkor sem pukkan el ha nincs mit felszedni,hanem szépen követ amig le nem jár az ideje.
    Ez a kezdetektől fogva igy működik. Nem mondom hogy ez igy teljesen jó,de én pl aki sokat bányászok már reflexből így küldöm ki a limpeteket.

Srvvel kapcsolatban: nézz még pár videót,koncentrálva arra a részre hogy hogyan találj az srv radarjával szétlőhető és felszedhető kavicsokat.

Hullik e a cucc dolog. Én még nem próbáltam de lehet CZben nem esik cucc. oda harcolni mennek a hajók,míg resbe cargora vadásznak a kalózok.Próbálkozz egy res-ben ott esik e.

Vannak a játéknak hibái,az új patchnek is. Javítani fogják.Nem akarom megmondani ki mennyit és hogyan játszon,de lehet pihentetned kéne a következő javítócsomagig a játékot.Én is azt teszem.

Ha tutorial videót nem találsz bármivel kapcsolatban szólj és linkelek párat(limpet használat,srv radar how to).Ha bajban vagy az angollal még röviden el is magyarázzuk hogyan használd.

• Dzsini
    Ha tele a raktér, addig materialokat még tudott volna gyűjtögetni a limpet, meg is teszi, ha van a hatótávon belül.
  • Roger6
    Ember, ha 1 collectort küldtél ki, akkor csak 1 tonnányi árut tud bevinni, mert a többi helyet a limpet foglalja. Eleve nem értem, hogy mi a francnak pakolod tele a raktered limpettel? Így mégis hova tegye szegény drón a cuccot, ha nincs több hely???? Én 80 tonnához max 10-et viszek, 16 tonnához elég lenne 2-3 darab.

De nem is érted a működési elvüket, nem is ismered, és úgy fikázod, ez kemény.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.30. 11:12:10
  • Oriza
    A bolygófelszínen levő és szétlőhető kavicsokat először meg kell találnod a wavescanner jelzéseinek követésével.
    Ez az oldal esetleg segít,hogy milyen jeleknél mit találhatsz: wavescanner
    Elsősorban a mesosiderite és a metallic meteorite adja a ritkább materialokat.
    Bányászatnál a collector limpet sokkal több cuccot bevisz mielőtt szétmegy, nem 1-et. Van távolság és időkorlátja is, de a legócskább is 300 s-ig dolgozik.
  • Dzsini
    Egyet kell kiküldeni, és nem kell célozgatni utána, csak távolságon belül maradni - a 16 tonnás raktérhez elég lett volna egyet, maximum kettőt venni.

Amikor kiküldted a következőt az újat becélozva, akkor a controller az előző limpetet (ami minden bizonnyal elindult a következő darabkáért) elengedte, és kiküldte az újat. Nekem úgy tűnik, hogy nem olvastad el a használati útmutatót a limpetekhez. Ezt ne jelentsd, mert te használtad rosszul :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:11:05
  • s_andras
    Na akkor ezt a sztorit is elmesélem: a 16T rakteremet televásároltam collector limpettel. Az ÁLTALAM is meglőtt hajók után maradó szemétdarabkákhoz közel menve egyesével kijelölgettem őket, és rájuk küldtem a limpeteket. Amikor először belenéztem a rakterembe, akkor 15 hulladékkal volt többem (amikből majd csúcstechnológia fog készülni - ez volt a kötelező "fikázás"), és EGYETLEN darab limpet maradt. Na most akkor ezzel mi a helyzet? Csak nem JELENTENEM kéne?
  • Dzsini
    Valami furcsa verzióval játszhatsz, a limpeteknek hatótávja és idő élettartama van (ami a controlleren múlik), nem egyet hoz be egy darab :)

A felszínen a radar jelzi a szétlőhető köveket (távolról a wave scanner, közelről a sima radar is), van róla bemutatóvideó is. A wave scanneren az "alsó" hullámok jelzik a kavicsokat, minél közelebb kerülsz hozzájuk, annál fényesebb és szűkebb sávban, végül megjelenik a kő a sima radaron is.
    Az SRV-nél kikapcsolod az assistot (ha jól emlékszem alapból kikapcsolt assisstal indul), és máris úgy működik, ahogy elképzelnéd, gázpedálos-fékpedálos rendszerben. Controllerrel nagyon kényelmes, mert ott a két "pedál" szépen analóg.

Nem védem a dolgokat - ami hiba, az hiba (és mondjuk jelentem is, mert minél több adat van valamiről, annál jobban be lehet határolni). Ami viszont értelmetlen vagdalkozás, azt kinevetem.
    Lehetett volna még halasztani a 2.1 kiadását? Igen, le is írtam itt is, hogy szerintem túl rövid volt a bétaidőszak. Vannak hibák? Bőségesen. Jelentettük őket, javítani fogják, addig tovább ugrálni rajta tökéletesen felesleges, mert hangulatkeltésen kívül semmi értelme sincs. Hiszti.
    1000% működő rendszer pedig te is pontosan tudod hogy nincs, felesleges is elvárni. A játék a már ismert hibákon kívül jól működik, és a hisztin kívül elég pozitív a fogadtatása az újdonságoknak. Sok mindent újra kell tanulni (pl. a gépek elleni taktikát, az erőviszonyokat).
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:07:22
  • Roger6
    A limpeteknek van élettartama, ha az lejár, vagy nekiütközik valaminek, akkor adja fel a szolgálatot. Amúgy addig annyi Tonna árut hoz be, amennyit csak tud.
  • Roger6
    Hát ezt a marhaságot hol hallottad? Lefogadom te találtad ki. Ekkora baromságot még nem hallottam, főleg a fikázás igazi hazájában, Magyarországon, ahol nincs olyan dolog, amit ne fikázna valaki csak úgy a semmiért.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.30. 10:58:57
  • s_andras
    Akkor ne olvasd el amit írok, tesa. Fikázni csak azt lehet, ami megérdemli.
  • s_andras
    "De belelövés nélkül is hullik bőségesen az áldás.": na akkor elmondom én hogyan tapasztaltam meg ezt saját magam: bementem egy CZ-ba, és direkt nem álltam egyik oldalra sem, hogy engem ne kezdjenek támadni. Mindig ráálltam a már nagyon gyenge hajókra, és jó közel voltam amikor elpukkantak. SOHA, EGYETLEN EGY darab alkatrész SEM hullott ki belőlük. Biztos direkt CSAK VELEM ba.. izé tol ki a játék, ugye?

Jó hogy említed a limpeteket, azt is kipróbáltam. 1 T egy darab, és miután behoz egy csavarhúzót, KÖDDÉ VÁLIK?? MIEZ??? Még jó hogy életemben egyszer sem akartam bányászni, mert így ezen most kivételesen nem "bosszankodok" hanem KACAGOK!

Lehet hogy akkor még eddig egyszer sem mondam volna el, vagy még eddig nem sikerült megérteni, hogy egy adott fantáziavilágnak attól még hogy fantáziavilág, lehetnek logikus törvényszerűségei, szabályai. Az hogy a világban gyártanak űrhajókat, azt kell hogy jelentse, hogy kell lennie alkatrészboltnak is. De jó, hagyjuk ezt, mert ott vannak a szükséges komponensek között az elfogott adatok meg a kavicsokból kilőhető ásványi elemek is - na erről eszembe jutott pár tényleg fontos kérdés: hol vannak a szétlőhető kövek a felszínen? Eddig ahányszor csak megpróbáltam rájuk lövöldözni, mindig sebezhetetlennek bizonyultak a sziklák, a videókon meg azt látom hogy szétesnek és dobálják a kis cuccosokat. Másik: az SRV vezetését nem lehet úgy konfigurálni, mint egy autószimulátorban, hogy a gázt, féket akkor és addig nyomjuk, amíg a gombot? Ez a tolóerő állítás űrhajónál rendben van, de rallyzni nagyon szopó. Még a vissza nullára-funkció sem működik.

Apróságok? Vagdalkozás... Tudod mi a helyzet? Ezek minden egyes frissítésnél kiadnak egy NAGY KUPAC SZART. Aztán arra várnak hogy majd mi keresgéljük ki nekik a hibákat. Hát a nagy büdös lóf.... fogok én bugokat keresgélni. A múltkor nem reagáltam erre, de most konkrétan leírom, hogy a térképes bug mivel minimum harmadszor jön vissza, ez tipikusan egy olyan dolog hogy mintha HÜLYEGYEREKEKNEK kellene valamit százszor elmondani hogy ezt vagy azt így és így kell csinálni? A sok ostoba "újítás" helyett inkább fordítanák arra az időt és az energiát, hogy ami már kész van, AZ MŰKÖDJÖN 1000% tökéletesen! Az is már nagyon kikívánkozik belőlem, hogy te meg úgy védesz mindent, olyan irreális szinten, mintha pénzt kapnál érte. Nyilván nem így van, ezért végképp érthetetlen.
  • Dzsini
    Apropó valós hibák - a kedvenc a tegnapi beszélgetésekből, amik feljöttek a streameken:

Az a kék sugár egy railgun... jelenleg úgy néz ki, hogy minden módosítás rákerülhet minden fegyverre az ellenfél hajóin (az érdekes az, hogy a rendszer szépen le is kezeli), így jöhetnek létre olyan mutánsok, mint a gyakorlatilag 0 hőt termelő, 0 újratöltési idővel rendelkező extra lőszeres railgunok és frag cannonok, amik úgy néznek ki, mintha beam lézerek lennének, és másodpercenként ezer railgun lövedéket kevés hajó él túl :)

Ezek amúgy nagyon ritkán jönnek elő (tekintve, hogy milyen óriási a választék, és csak nagyon kevés kombináció belőlük ennyire gyilkos), az egész hétvégi stream nézegetésem során élőben nem kerültek elő, pedig a legtöbb időt CZ-ben és RES-ben töltötték, keresgélték a problémás eseteket. A csaták jók voltak, jó volt nézni (egyik pilótának volt pajzsgyógyítós lézere, az piszok jó wingben), és nagyon jó társaság volt a chaten is, mindenfélét kibeszélgettünk.
  • Roger6
    Amúgy tényleg kezd kurva unalmas lenni ez a fikázós téma.
  • Dzsini
    Ez tényszerűen nem igaz, több tegnapi streamen láttam olyanokat, akik vastagon telerakták a rakterüket (pár limpet kellett hozzá csak) úgy egy RES-ben, hogy egyet-egyet belelőve a rendőrök által széttépett hajókba még sok milliót kerestek is mindeközben. De belelövés nélkül is hullik bőségesen az áldás.

Az életszerűséget meg hagyjuk már, az egész játék tökéletesen életszerűtlen alapfelvetésekkel működik, ahogy azt már kitárgyaltuk néhány hete is (és néhány hónapja, és ...)
    De továbbra is szórakoztató a vagdalkozásod, hogy próbálsz minden apróságba belekötni :) (vajon a valós hibákból mennyit vettél észre és jelentettél a Frontiernek?)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 10:15:30
  • s_andras
    A kabaré következő felvonása: egy szétlőtt űrhajó CSAK AKKOR dob nekünk ilyen összekukabúvárkodnivaló alkatrészeket, ha MI lőttük szét. Amikor nem vettünk részt benne, akkor HOGY S HOGY NEM nem marad utána semmi. MECCCSODA véletlenek vannak!...

Amúgy meg ha alkatrész kell, miért nem az ALKATRÉSZBOLTBA megyünk bevásárolni? Teljesen életszerű, most is ha kell az autónkba egy mittudomén izzó, akkor elmegyünk világgá, rójuk az utakat, és ha belefutunk egy balesetbe akkor kiszedjük a roncsból??...
  • Roger6
    Értem, köszi.
  • Dzsini
    Neutron mezőknél ez nagyjából minden ugrásnál előfordulhat, és ha a felét sikerül elkerülni, akkor is olyan 150-200 ugrás után (ami nem sok) már igen karcos lesz a hajótest :) És még egyszer majd haza is kell jönni.
  • Roger6
    Ha a modulok működnek, szinte mindegy, hogy hány %-on áll a hajótest. Mármint persze az ember 10% alatt nem repked szívesen, de addig azért pár ilyen csattanás belefér.
  • Dzsini
    A hajótestet az se tudja javítani, és minden csattanástól az is csökken 1-2 százalékot.
  • Roger6
    Ilyet nem vittél magaddal?
  • Dzsini
    Már ugrás közben nyomd le a "gázkar nullára" gombot, és megérkezéskor azonnal lefékez, sokkal gyorsabban, mint te kézzel tudnál. Neutronoknál ez a módi :) És mindig legalább merőlegesen elindulni mellőlük.
  • MikX
    Viszont a mai etap is elég jó volt, 35 névtábla nélküli neutron, 4 feketelyuk, sajnos ezek névtáblásak, és a végén még egy hatalmas 80 naptömeg körüli o csillag, 3 vízbolygó, 5 terraformálható, és egy földszerű, és ezek is névtábla nélküliek.
    És már csak 9.000-re van Sag A
  • MikX
    Hát a sok neutroncsillaghoz ugrálás kicsit megviselte a hajóm, így ebből max sag-a lesz, utána irány haza.
    Nem igen tetszik hogy ahogy kijövök hipertérből éppen van időm elvenni a gázt
  • Dzsini
    Visszatérhetsz a hajódba, igen.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.29. 20:43:20
  • Amergin
    Ha akkorát bénáznánk, hogy az SRV tropára megy, megsemmisül, akkor mi van?
    Meghalunk? A hajónkkal együtt? Vagy csak visszateleportálódunk a hajónkba?
  • MikX
    Hát igen... persze ha valaha ez kész is lesz.