23609
-
#9290 De ez az, amit már több héttel ezelőtt is lefutottuk (ha emlékszel, akkor többek között a vadnyugati kereskedelmi rendszer volt a példa). A TE dolgod, hogy egy játék világában mit fogadsz el, és mit nem. Ugyanolyan, sőt még sokkal nagyobb logikátlanságokat elfogadsz, mert "csak". Másokra meg azt mondod, hogy értelmetlen (vagy logikátlan, vagy hülyeség), mert "csak". Semmi különbség, csak neked az egyik elfér, a másik nem.
És igazad van, erről igazából nem érdemes beszélni (eddig se volt érdemes, bár sokszor nekimentél, hogy mennyire logikátlan valami), mert ez kizárólag a TE döntésed, hogy a játék világát elfogadod-e annak, ami.
A lényeget pedig reggel a #9223 -ban leírtam, és idéztem is abban a hozzászólásban, amire válaszoltál :)
Már várom, hogy jövő héten melyik részletébe kötsz bele a játéknak, ami épp akkor nem fog beleilleni az elképzeléseidbe. De már előre válaszolok: igen, valóban logikátlan és ésszerűtlen. Borítékold magadnak előre, az egész játék az :) Annyi a kérdés, hogy mi az, amit te elfogadsz benne, és mit nem.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 17:52:42 -
Max_Andaxin #9289 Kösziiiiii! A menőverezésen kívül mivele lehet védekezni, hogy ne - vagy nehezebben - szedjenek ki SC-ből??? -
#9288 Mindenekelőtt "csak egy kávét kérek".
Kezdem kellemetlenül érezni magam hogy ilyeneket kell írnom, de úgy látszik hogy még mindig nem sikerült érthetően leírnom, mi volt itt a "probléma": bár nagyon hálás vagyok minden segítségért, de a fő "konfliktus", a "rugózás" legutóbb nem amiatt történt, mert nem okosítottam ki magam a limpetekből. Ha autodidakta módon minden gyakorlati fortéllyal tisztába jövök, ha magam is profi bányász lennék, AKKOR IS szóvá tettem volna azt hogy mi ez a célzott gyűjtés=drónhalál-agyrém. A lényeget neked is csak 13:45-kor sikerült leírnod sötétszürke betűkkel: "a kipukkanásra nincs magyarázat? ésszerű nincs" stb. Ezt próbáld a fókuszban tartani, ez a fontos. Erről beszéltünk. Erről érdemes beszélni. Arról nem hogy mit kell csinálni ahhoz hogy ne pusztuljanak el, azt mindenki felfogja első olvasásra, és nincs mit rajta tovább ragozni, ez van és kész. Mindannyian hagytátok azáltal elterelni a figyelmeteket, hogy még nem használtam limpetet és jöttek a jótanácsok - amik kellettek is és újfent köszönöm mindenkinek - (nomeg az oltogatások, amiket nem köszönök ;) ), és azt hittétek hogy ezzel meg van oldva, pedig a fő gond az hogy ezek szerint vagy senki sem követelte a célzott limpet halál megoldását, vagy ha igen akkor sz.rtak rá. Beszélgetni csak arról lehet, amire nem találjuk a magyarázatot. De most már ez is megvan, leírtad: "a programban nem tartják számon minden egyes limpeted élettartamát". Ezt nyugtáztam a 9264-ben, és reméltem hogy ezzel vége, de neeeeeeem, jött a 9267... Úgy látom azok közé tartozol akik nem bírják elviselni ha nem az övék az utolsó szó. Ezért itt jön a szokásos ilyen esetekben bevett módszer: én ezt a szálat mostantól lezártnak tekintem a magam részéről. -
#9287 Kipukkasztja a környékeden az irányított, "gépvezérelt" lövedékek irányítórendszerét (célratartó rakéták, torpedók, aknák, limpetek). Úgy működik, hogy benyomod a gombját, akkor elkezd feltölteni, és minél tovább töltöd, kisütéskor annál nagyobb sugarú gömbben működik. A maradék rakéták irányítatlanul repülnek, úgyhogy belerohanhatnak ebbe-abba.
A Point Defence mindenfajta rakétára működik - a nem célzottakra is. De mivel egy pici turret, így rá kell fordulnia a rakétákra (egyesével!), és néha újratöltenie magát - viszont teljesen automatikus, nem kell foglalkozni vele.
Én a PD-t inkább ajánlom rakétavédelemre - sokkal egyszerűbb a használata és tök jól néz ki, ahogy puttyogtatja a rakétákat :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 17:37:21 -
Max_Andaxin #9286 Srácok! Az "Electronic Countermeasure" mire jó??? -
#9285 Most borogatták fel az egészet, senkinek még csak sejtése sincs arról, hogy mi is a "balansz" jelenleg. A metát senki nem ismeri, mert az összes régi beidegződést ki lehet dobni. -
#9284 Szerintem tudományos, mert a jelenlegi ismereteink alapján a Tejutat (a galaxis tömegeloszlása, felépítése, és az akkor ismert égitestek és jelforrások aránya) megközelítően pontosan modellezik, és belepakolták kézzel a már ismert valódi objektumokat. A tudományos elmélet pedig azért elmélet, mert a jelenlegi állapotokat képes leírni, és esetleg majd konkrétan igazolható vagy cáfolható előrejelzéseket tud adni ma még ismeretlen dolgokra. A Tejút felépítéséről jelenleg van elméletünk, aztán majd kiderül, hogy az mennyire pontos aszerint, hogy a leendő mérések mennyit igazolnak az előjelzésekből.
Apropó Pi - 39 számjegye elég ahhoz, hogy az ismert világegyetem kerületét 1 hidrogénatom pontossággal meghatározzuk :)
Mivel a játékban bolygóközi térben az FSD (Alcubierre-meghajtás) működik, nem mozog konkrétan a hajó, hanem a tér megy arrébb körülötte - ezért nincs parittyázás*. Amint leérsz a "bolygóra" (25km alatt) máris működik a gravitáció, és körbe lehet esni a bolygót - Flight Assist nélkül megcsinálták, találtak hozzá elég pici bolygót, és megfelelően felgyorsulva ott lehetett hagyni a hajót, és stabil magasságú pályára állt kikapcsolt hajtóművel.
És igen, el lehetne menni odáig is, hogy az egész csak bitek és byteok sorozata egy szerveren, hogy merészelem én azt gondolni, hogy lézerekkel lövöldözök, amikor csak programok futnak? :)
Persze, lehet így is nézni, de akkor minek is játszunk vele? Van saját fantáziám, miért kellene valaki máséért fizetnem? Amiért könyvet is veszek és olvasok. Mert jól szórakozok mindeközben. És elfogadom, hogy milyen alapfeltételeket adnak hozzá. A Gyűrűk Urát olvasva se gondolkodtam el azon, hogy "dehát mágia nincs is" és "nem is logikus, hogy ilyen szedett-vedett társaságra bízza Gandalf a Gyűrűt". Minek? Ott azok voltak az alapfelvetések, itt ezek. A limpet idióta, de nem fogom a "valósággal" meg a "logikával" összehasonlítani, mert csak értelmetlenség jön ki belőle.
[apro]*: hogy miért kell "lassítani" nagyobb tömegpontok közelében, arra sincs értelmes magyarázat, egyszerűen annyi a válasz, hogy ezt az irányítási módot választották - lehet, hogy lett volna másik is, ami működik. -
nibron #9283 Ja, nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy egy egyszerű játékost aki nem szeretne a játékon belül atomfizikával foglalkozni, arra kényszerítenek, hogy pl. az üzeneteket is anakondával vigye. Mert az ember a legbonyolultabb dolgokat is egyszerűsíteni próbálja, ergo a mostani változásokból azt szűrik le, hogy nagyobb-erősebb-gyorsabb hajó kell. Mint általában a pvp-s játékoknál egy idő után mindenki csak hangtompítós/lángelnyelős sniper szeretne lenni giliben. Ha megnézzük az X-et, ott rohadt jó már a balansz, fegyverek, rakéták, hajók, sebességek vonzatában. Na itt annak a közelében sem vagyunk. -
nibron #9282 Tudományos, magyarán hozzájutottak némi tudományos adathoz, és abból próbáltak építkezni. Le a kalappal, hogy legeneráltak egy galaxist, látszik, hogy a hajók mozgásába is próbálják bevonni a fizikát. Zseniálisan megoldották, a nagy távolságok áthidalását. De ebből semmi sem tudományos. Csak olyan tudományosnak látszó izé. Senki sem várja el tőlük, hogy tudományos legyen, főleg egy olyan területen nem amit nem is ismer az emberiség. Ez az egész csak kitaláció, és ez így jó. De ebben játékban még a legegyszerűbb parittyahatást sem sikerült még jól megvalósítani. Játékprogramok területén úttörők ez ügyben, David ugye erről híres, hogy ilyeneket talál ki (vicces volt amikor Carmack leőrültözte), de a tudományos jelző szintén csak a marketing által ráaggatott szó. Azok a kavicsok amiket folyton nézegetsz, hogy milyen szép, a fények az egész ami ott van előtted, az nincs, nem létezik, csak néhány ember fantáziájának szüleménye. Gondolj bele, hogyan is lehetne tudományos. Azok a képletek amiket felhasználtak szinte egyik sem igazolt. Elméletek amiknek lehet némi alapjuk. Ennyi. Egy csomó dolgot nem tudunk kiszámítani (még), még többet algoritmizálni. Ekkora távolságoknál még a pi értékének használata is gondot okoz az emberiségnek. Ezekről a dolgokról még a tudomány is csak ábrándozik.
A limpetet pedig programhibaként kell felfogni és kész. Felesleges túlragozni, ki kellene javítani és annyi. Azért jó a több kontroller, hogy legyen választási lehetőség. Több limpet egyszerre, hosszabb élettartammal stb. Esetleg, olyan is lehetne, hogy mit szedjen össze, kicsit-nagyot-univerzális stb. De nem biztos, hogy jó lenne a népnek (bonyolult). Bőven elég két paraméter választási lehetőségnek. -
#9281 A tegnapi beszélgetésekben - ahol nagy hajósok és csatahajósok is részt vettek - arra jutottak, hogy most már a nagy méretű hajókra szinte kötelező egy-két turret alapú fegyver. Megnövelték a sebességüket, a hatékonyságukat, és így elég jóvá váltak a kis vacakok ellen. Hasonlóképpen hasznosak a célzott rakéták is, azok ellen nem számít a chaff (csak a point defence és az ECM). A torpedók pedig nagy hajók ellen brutálisak.
Tehát az új "módi" úgy kezd alakulni, hogy nem nagyon érdemes harcba menni PD vagy ECM nélkül (inkább PD) semmilyen hajón (a torpedók és a rakéták nagyot üthetnek), és nagy hajókon legyen pár turret, ami a kis gépek ellen hatékony (és ez lesz még fontosabb, amikor jönnek az indítható vadászok). -
nibron #9280 Az X egy teljesen logikusan megtervezett játék. Ahol elég korlátozottan vették figyelembe a játékosok hülyeségeit. Még annak ellenére is, hogy a megvalósítás hagyott némi kívánnivalót maga után. De a programhibákat lehet javítani. Amit viszont nagyon nehéz, az a terv, vagy jelen esetben a játékmenet. Ha összekötnek mindent mindennel, nagyon nehéz a későbbiekben egyes modulokat kicserélni. És akkor jönnek a marketinges eszközök: magyarázkodás terelés és tsai. -
nibron #9279 Igen, arra. Úgy gondoltam, hogy egy fed.gunshipet ki szeretnék prószálni, a mostani übertechnikai cuccokkal felszerelt kisvadászok ellen. A nagyobb hajókat nem szeretem, mindig kishajó párti voltam (piton konstans a garázban). Viszont egy aspx-et pillanatok alatt szétkap egy mkiii, muszáj felvenni a harcot, mert nem tud elmenekülni. A rendőrök meg nem igazán segítenek, bejönnek, félóráig csak szkennelnek, közben jóeséllyel nekicsattannak a hajómnak, lőni meg nem nagyon tudnak:). Tipikus AI segítség, végsősoron mindent neked kell megoldanod. Pitonnal, kondával pedig nem mennék rájuk (értelmetlen). Azért sajnálom az újonnan kezdő játékosokat, vagy azokat akik nem tudják bevédeni magukat az anyagiak hiányában, eléggé megfingatják őket, lesz is lemorzsolódás.
Próbálgattam a küldiket, rengeteg hiba, csigalassú UI, viszont vannak jó dolgok is. A díjazás miatt (azért robigora nem számítson senki) már érdemesebb(?) a küldiket csinálgatni, főleg horizons tulajoknak. Ha árut viszel beleszámít a kereskedői rangba, nem tudom ez régebben hogy volt, de akkor ezt nem vettem észre. Akik szeretnek harcolni és egyszerre sok küldit vesznek fel, nem lesz eseménytelen napjuk. A küldikben már külön díjazás van a lelőtt wanted-okra. Tegnap, órákon keresztül követett egy "alaposan" felszerelt vulture, jött utánam mindenhová, állandóan id-zett. Van egy olyan bug, amikor árut viszel vhová, és kapsz egy üzenetet, hogy megváltozott a destination, elviszed az új címre és nincs aki átvegye. Nem szabad eldobni a küldit, valamikor jóval később több ugrás után visszamenni és ott lesz. Eldobott küldiből elég sok büntit össze lehet szedni. így is van egy csomó, ami idő előtt lejár valamiért. Viszont ugyanolyan unalmasak mint voltak, csak úgy lehet feldobni, ha sokat felveszel egyszerre. És most nem tudok szintet lépni. Amúgy a legkisebb novice hajók is fel vannak szerelve über fegyverekkel, de a pajzsuk és a mozgásuk miatt könnyen le lehet szedni őket. Gyorsan kell ellenük fellépni, mert addig halálosak. Vicces. -
#9278 Nem, ott azt mondtam, hogy tudományos, és próbáltak ahhoz ragaszkodni, amit most tudunk a Tejút felépítéséről (nem Univerzum, csak 1 galaxis).
Egy űrben mozgó csomagszállító drón működése vagy egy vadnyugati kereskedelmi rendszer teljesen másik pálya. A limpetekre én is írtam, hogy ez az "ez így működik azt' jóvan" dolog. Sokat kezdeni vele nem lehet, fel lehet vetni, hogy jobb lenne minden limpetnek saját élettartamot számon tartani (csak akkor az miért függ a controllertől), de igazából a mostani se tragikus. -
TokraFan #9277 Dzerintem nem az a gond, hogy nincs kézikönyv. X-hez sem volt, szinte mindent a fórumokból kellett összevadászni. A limpet működése viszont logikátlan és ez nem arról szól, hogy tudom-e mire való maga az eszköz. -
#9276 Az előléptetéses dolgokról (gondolom a föderációs és birodalmi rangra gondolsz) még nem tudok, hogy az új rendszerben hol jelennek meg az ilyen küldetések. -
TokraFan #9275 Nekem a "tudjuk, hogy nem logikus a játék" érveléssel az a gondom, hogy akkor pár hónapja miért hivatkoztál éppen ennek ellenkezőjére a galaxis-generálással kapcsolatban? Amikor arról értekeztünk, miért nincs számos változat a bolygók kapcsán, miért csak ammonia és víz alapú élet lehet, miért nem lehet sokkal változatosabb ez az egyébként hatalmas univerzum. Akkor az volt a reakció, hogy azért mert így logikus, jelen tudásunk alapján csak ez lehetséges. Pedig pont, hogy itt szaladhatna el a készítők fantáziája legjobban, mivel talán mégsem kéne lemodelezni egy komplett galaxist annak az emberi fajnak a jelen tudása és tapasztalata alapján, aki jóformán még a saját naprendszerét sem képes jelenleg maradéktalanul felderíteni.
Limpet kérdésben egyetértek nibronnal. Nem hinném, hogy ez szándékos fejlesztés eredménye, sokkal inkább bug. Valóban teljesen logikátlan, néha idegesítő is (persze idővel az ember megszokja). Ettől függetlenül, ezzel együtt lehet élni. Vannak most nagyobb bugok is. -
#9274 Az Elite az elejétől fogva az "elengedem a kezed" jegyében készült, és az a bevallott cél, hogy a játékosok egymással együttműködve, közösen derítsék ki, hogy mi hogy működik, mit hogyan kell (vagy főleg érdemes) használni. Nem mondták meg, hogy melyik fegyver mire jó, nem mondták meg, hogy a különféle modulok mik és hogy működnek, ezekre mind a közösség jött rá, és tette közkinccsé a tudását.
A "kézikönyv" jelen esetben már például a Wikire vonatkozik, ahol a közösség tudása valamennyire össze van gyűjtve. A hivatalos kézikönyvben úgy emlékszem nincs szó róla, és ha gondolod, és nem próbálgatod, használhatod egyesével minden célra, és elégedett lehetsz azzal a működéssel. Aztán ha egyszer véletlenül eleresztesz egyet célzás nélkül, akkor rájössz egyedül, hogy elkezd mindenfélét begyűjteni. Vagy ezt megkerülendő fogod a közösségi tudástárat - ez a fórum, más fórumok, a wiki, és még egyéb hely - és megkérdezed, hogy "skacok, limpetekkel kapcsolatban van valami tudnivaló?" - és akkor rövid időn belül kapsz róla információt és segítséget ugyanúgy, mint minden más témával kapcsolatban, legyen akár bounty hunting, akár valamelyik mérnökhöz a begyűjtendő anyagok holléte. A játék nem fogja elárulni, vagy találd meg egyedül, vagy használd a "kézikönyvet". Én is kézikönyv vagyok jelen esetben, mert elég hatékonyan tudok információt keresni (ez a szakmám), így sokszor tudok gyorsan, használható válaszokat adni a kérdésekre, és ezt szívesen is teszem.
(amúgy most már ha jól láttam van többféle kidobási lehetőség, az egyik a "jettison and abandon" az talán arra vonatkozik, hogy ne gyűjtse be újra - nem tudom, ennek nem néztem utána)
Az eredeti kézikönyv hozzászólás amúgy a radar ikonokra visszavezethető, mert az valóban ott szépen le van írva (de bemásoltam ide is, csak hozzátettem, hogy egyébként ott is megvan), és ezen viccelődtünk is egy kört :) . Emellett szerintem (a valós példára visszatérve) egy átfutást azért mindenképp érdemel még egy porszívó kézikönyve is, hogy megtudjam milyen módon kell tisztítani, vagy mire jók a kapcsolók-tekerők rajta, lehet-e vizet felszívni vele, és ilyesmiket, amik nem biztos, hogy ránézésre egyértelműek, bármennyire is profin, bolondbiztosra tervezték meg az eszközt.
Továbbá érdemes tekintettel lenni azokra, akik nem bírják olyan jól az idegen nyelveket (pl. Janicsillagasz), mert nekik sokkal nehezebb a dolguk egy ilyen játékkal, és most, hogy az új küldetések jönnek valószínűleg elő fog fordulni, hogy nem tudunk azonnal biztos választ adni neki.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 14:53:56 -
nibron #9273 Az, hogy "kettős élete" van egy limpetnek azt szért nem nevezném logikusnak. Már én is dühöngtem ez miatt, nem volt elég a raktér, targetolás nélkül szedte össze a szemetet. Én dobáltam ki, hogy helyet csináljak a hasznos tehernek, ő mindig visszahozta ugyanazt, gondolom az volt a legközelebb. Szóval szerintem sem logikus, hogy ha targetolsz akkor a limpet élettartama csak arra az egy cuccra vonatkozik, ha nem targetolsz akkor arra ami le van írva. Ez inkább bug mint feature. Ha targetolsz akkor is be kellene tartania a limpet élettartamát. Ha van target behozza azt és aztán folytatja a többivel. Ne addj isten a target nem a példányt jelentené, hanem a típust.
Ha a játék tervezője ezt így tervezte, akkor talán nem jó pozícióban dolgozik, de szerintem inkább csak így sikeredett leprogramozni. Amúgy mivel tudunk scoopolni, maga a limpet mint eszköz megkérdőjelezhető (kb. olyan mint a sugárfegyverek korában (nem fény) kardal hadonászni). Bár én bírom amikor ide-oda rohangásznak. A fuel limpetnek meg a hangja is tök jó.
A logikáról pedig csak annyit: ha megalkotsz valamit, bármit, akkor azt mindig a használója gondolkodásmódjához kell igazítani. játékot (még a csattogó falepkét is), bármilyen eszközt, filmet, könyvet, de még egy egyszerű űrlapot is. Erre tanítanak az iskolákban, külön szakmák vannak ezekre, plusz még kutatják is. Példának talán a legegyszerűbb egy könyv, vagy egy film, ha nem logikusan van felépítve, akkor az eredmény borítékolható. Tehát az írónak, rendezőnek, operatőrnek, vágónak, stb. tudnia kell, hogy mit, hogyan fogad be a nép.
Nagyon sokat hangoztatod a felhasználóit. Ezeknek a leírásoknak az alapvető funkciója nem az, hogy el kell őket olvasni. Nem kell. Általános programtervezői alapelv, hogy ha egy alkalmazás használatához rendszeresen forgatni kell a felhasználóit, akkor maga az alkalmazás hibás. Az emberek 95%-a nem is olvassa el, általában nem is tudják használni, és ez így jó, mert akkor az a berendezés vagy akármi jól van megalkotva. Jól néznénk ki ha a porszívóhoz le kellene írni hogyan kell porszívozni. Amíg a kormányt nem rakom menetiránnyal háttal egy autóba, addig nem kell leírnom hogyan kell kormányozni. De ha ezt megteszem, akkor már igen, mert ellene van a logikus gondolkodásnak. És attól, hogy leírom még nem fog megfelelni a funkcionalitásának. A modern repülőgépeken mamár egy komplett könyvtár található, mégsem kell üzemszerűen használni (még szerencse). Nem azért van. Sajnos ebből eredő probléma, hogy a repülőgépvezetők nem tudják, hogy mikor melyik kézikönyvet kell használniuk a rengeteg információ és a kihasználatlanság kombója miatt. Tehát amikor gúnyosan megjegyzed valakinek (ebben az esetben a :) már az), hogy felhasználói, azzal nem biztos, hogy azt éred el amit szeretnél. Soha senkinek nem mondtam még (a cégünk etikai kódexében benne is van), pedig naponta többször is megtehetném, már az alap ügyfélkapcsolati meatingeken megtanítanak arra, hogy ne tegyük. Minden tiszteletem a tiéd, hogy rengeteg infót összeolvasgatsz, bizonyos mértékik még irigyellek is a rengeteg időd miatt is, de nincs jogod (és senkinek) kigúnyolni másokat azért mert mondjuk nem ásták bele magukat atomi szinten egy játékba. Hidd el, hogy ők a fergeteges többség (velem együtt).
Viszont bennem is felmerült egy kérdés: hogyan lehet most szintet lépni? Valahogy nem találom a szintlépő küldiket. -
#9272 Dehogynem megértettük, már régebben is, és ma délelőtt is. Idézném önmagamat: "Az életszerűséget meg hagyjuk már, az egész játék tökéletesen életszerűtlen alapfelvetésekkel működik, ahogy azt már kitárgyaltuk néhány hete is".
Megkaptad legkésőbb 11:15-kor pontosan leírva, hogy hogy működnek a limpetek (ha 5 percet töltesz vele előzőleg, magad is megtalálod a leírásokat), majd rugóztál rajta mostanáig három órát, de még mindig nem untad meg :)
Újra és újra beleugrasz ugyanabba a gödörbe.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 14:30:59 -
#9271 Igen, én is leírtam hogy "Én kérek elnézést, amiért ennyire javíthatatlanul bízok és [...] logikát feltételezek".
Nekem nem úgy tűnt hogy bárki elsőre megértette volna a problémám lényegét, mert akkor ez lett volna a válasz: "ááhh, hagyd, a limpetkezelés rendes megírásához lusták, ezért ha célzol vele akkor inkább egy huszárvágással megsemmisítik hogy ne legyen vele dolgoznivaló" na EBBŐL mindjárt levontam volna a megfelelő tanulságot, és nem is kellett volna tovább magyarázni hogy mit tartok hibának. -
TokraFan #9270 Akkor megnyugodtam...:-) -
#9269 Ahogy írtam is: álljon vissza a rakterembe, és használhassam újra később. Nem okozna problémát, megígérem :) -
#9268 Mert a feladatát elvégezte.ne okozzon problémát.pl épp refuelt viszel egy embernek mert rendes fuel rat vagy.dobod a fuelt erre kapsz egy adag aranyat köszönetképp de hohó ott két tonna imperial slave de te tisztes polgárként nem veszed fel.jön a yard te meg csak a lóvét kapod fel.a büntiszajré meg marad.
Tehát megsemmisíted direkt csak nem nyomod le a gombot.a B variáns csak segítség ,az a nem logikus.a limpet A-t kell végrehajtsa.miért marad életben mégis? -
#9267 De ezen már hetekkel ezelőtt is átestünk, és most is azzal kezdtem, hogy már megint logikát keresel egy logikátlan játékban :) Aztán te a délelőttöt azzal töltötted, hogy leírtad, hogy "de logikátlan", amikor ezt senki nem tagadta, csak leírtuk, hogy hogy működik. Mert egy pár órája még a limpetek működését se ismerted. -
#9266 Na jó, de miért van az A) végén a "semmisülj meg"? Arra annyi a játékbeli magyarázat, hogy "mert csak". -
#9265 Akkor itt a magyarázat.a limpet egy adott logaritmus alapján dolgozik ami kettő utasításban tesz eleget.A. Menj oda,szedd fel,hozd vissza,semmisülj meg
B. Szedj fel mindent,jöjj vissza,majd akksi lemerülésével semmisülj meg.
Ez azért van mert potom pénzbe kerül.ha drága lenne akkor összeszedné.de jobb lenne egy bányász hajó amin van hely kis cirkálóknak vonósugárral.azaz kimész bányászni de viszel engem mint egy emberi limpet.én kirepülök a rozzant hajókával és begyűjtöm neked amit lefaragtál.talán majd egyszer ez is lesz -
#9264 Pff hát az nem is volt kérdés hogy megy-e ez nekem, viszont most örömmel látom hogy fél napnyi WoT (nem a tank, a sok szöveg) után végre sikerült az ésszerűtlenséget elismerni. Megint nehéz szülés volt, de túlvagyunk rajta. -
#9263 Nem vagy egyedül a dologgal - egyelőre türelem, még rengeteget fognak csiszolni a dolgokon (drop rate-eken, a különféle darabkák mennyiségén és szükségén is - már most jóval kevesebb material meg ilyesmi létezik, mint volt az első bétában).
A rulett marad (azt elég egyértelművé tették), de már pozitívra súlyozott az eloszlási görbe (nem szimmetrikus), és reputációért cserébe lehet biztosra kérni speciális effekteket a fegyverekre.
-
#9262 Na látod, megy ez neked :)
hogy a kipukkanásra nincs magyarázat? ésszerű nincs, olyan van, hogy a programban nem tartják számon minden egyes limpeted élettartamát külön-külön (hiszen nem a limpettől függ), és a folyamatos egyesével kiküldéssel ha visszakerülne a rakteredbe, akkor vagy végtelen sokáig használhatnád (ha nem csökken az élettartama repülésenként), vagy igazából egy elég ritkán használt eset miatt (rengeteg dologra lehet használni egy limpetet, nem csak begyűjtésre, és abból a célzott begyűjtés nem gyakori) plusz adatot kell róluk számon tartani. és akkor még mindig nem logikus, hogy bármilyen limpet élettartama miért függ a controller szintjétől - az csak egy távirányító. de ez van, elfér a teherautós játéklogika mellé, gyárts magadnak hozzá valamit, mint a többi értelmetlen dologhoz, amit hajlandó voltál elfogadni :) -
#9261 Bocs, de nekem ez arcpirítóan magas labda, inkább valaki másra hagyom a választ, még a végén elvágom itt magam sokaknál -
#9260 <SÓHAJ>...igen, olvastam. Ő is benne volt a blokkosított válaszban 9241: "Mindenkinek aki lecsapott a témára..."
"A kijelölt 1 begyűjtés pedig azért lehet hasznos, hogy ne gyűjtse be az automatika pl. az illegális dolgokat. Ha célzás nélkül küldöd ki, akkor beszed mindent, ha egyre célozva, akkor azt."
Tökéletes. Majdnem én is megemlítettem az imént, hogy előbb-utóbb nyilván nem akarunk majd olyan ketyeréket összeszedni, amiből már van 428 db, hanem csak a ritkaságokra megyünk rá.
ÁMDE!! itt jön a lényeg: "Logikus ez, csak nem feltétlen a te logikád alapján" ettől még SEMMILYEN épkézláb magyarázat NINCS arra, hogy egy célzott limpetelés után mi az ÚRISTEN haragjáért válik köddé az a szerencsétlen drón??? Érted??: hiába ez a gyakorlat, hiába tudja ezt már minden bányász, hiába van leírva a használati útmutatóban, attól még sültfaaaassssSSSSÁÁÁÁÁG!!!!! És NAGYON remélem hogy ez nem "csak az én logikám", hanem minden épeszű emberé, csak akik ezt már tudták, azok "beletörődtek" és úgy használják ahogy működik. Engem is rá fog kényszeríteni hogy így használjam, most fel is mondom a leckét: tehát közel megyek a szemétdombhoz és csak úgy a semmibe kiengedem a collectort, ami az összes lebegő dirib-darabot begyűjti anélkül hogy nekem a kisujjamat is meg kéne mozdítanom. -
TokraFan #9259 Tegnap volt kis időm játszani...Én vagyok béna, vagy tényleg ilyen marha nehéz anyagokat találni? Hordanám én a cuccot a mérnöknek, de órákba telik mire egyáltalán találok valamit. Chemical Processort akartam hajóroncsokból kieszedni, de mindössze egyet találtam...kb. 1,5óra alatt! Bár nem sietek sehova és szeretem ezt a megfontolt grindelős műfajt is, de ez így már kicsit nehézkes és túl lassú nekem. Ebben a tempóban egyetlen fejlesztéshez napokba telik összeszedni a cuccot, hogy aztán a rouletten végül majd lehet szinte semmit nem fog érni az egész és kezdhetem kvázi előről...Szerintem vagy a szerencsejátékot kéne kihagyni, hogy a napokig vadászott fejlesztésnek biztosan legyen foganatja, vagy maradjon a roulette, de akkor sokkal könnyebbé kéne tenni az anyagok összeszedését, növelni a forrásokat, hogy ne tartson ennyi ideig a grindelés. Ha 2 óra grindelés megy a levesbe a szerencsekeréknél, azt még könnyen viselem, de ha 8-10 óra, akkor idővel elegem lesz azt hiszem... -
#9258 Az eredmény végül is romeltakarítás, az stimmel, és kell hozzá védőfelszerelés, víztisztító és kávé :)
(így írják a történeteket a játékosok a játékba)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 12:49:05 -
#9257 Hoppá.akkor nem szóltam :) -
#9256 Nem egy bázist pusztítottak el, csak egy irgalmatlan üdvözlőpartit tartottak a Diamond Frogs-ék a hazatérő felfedezőknek :) -
#9255 ED hungary facebookon olvastam de lehet gamepodon
link -
#9254 Lehet több, játékos által irányított frakció egy rendszerben, és előfordulhat olyan, hogy az egyik vezető pozícióját fenyegeti a másik. Nem tudom, hogy előfordult-e, de kitúrni egy frakciót elég nagy meló bárhonnan.
Állomást szerintem még nem lőttek szét, talán nem is lehet. -
#9253 Köszi szépen.odacsalom ismerősöket is.úgyis rég láttam playért pedig openben repkedek 0 óra óta.
Más.Volt olyan hogy egy csapat megtámadta a másikat?úgy értem van egy csoport aki elfoglalja a másik helyét amolyan risk szerűen? Meg twitteren olvastam hogy szétlőttek egy stationt.na azt meglestem volna -
#9252 Ja, ugyanezzel a módszerrel Neutronokat is meg lehet nézni egész közelről: link
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 12:02:24 -
Oriza #9251 Az SSL frakciót Tawilo-ban keresd, illetve a környékén is van már sok rendszer ahol jelen vagyunk. Én most nem tudok neked a játékban segíteni ezügyben, de ha arra jársz és összefutsz játékosokkal, akik afelől érdeklődnek, hogy mit keresel ott, nyugodtan vedd fel velük a kapcsolatot :)