23609
1418743729.jpg
  • Roger6
    Mester, megosztanád személyemmel az ASP Explorer setup-ját, amit felfedezésre használsz?
  • Dzsini
    Nem tudom még, hogy milyen lépésközt használnak - már készülnek róla táblázatok (beleadtam én is), valószínűleg pár héten belül elég pontos adatok lesznek róla... de addig is:
    Az általad írt adatokból és az enyémből már rengeteget lehet számolni, pont ezért linkeltem:
    Abból, amit te is írtál, hogy minden szinten mennyivel kevesebbet ér ugyanaz a fejlesztés, az alapján vegyük úgy, hogy egy 1-es szintű modul gyártása 1 "pont". Akkor 1->2-re 3 pont kell, 2->3 10, és 3->4 30 - nagyjából a háromszorosa kell szintenként. Kerekítsük fel, hogy 4->5 az 100 pont, tehát összesen 143 pont lenne az ötödik szint, én annak a felét értem el, vagyis 50-et - hozzáadva az előző szinteket 93 "pontot" szedtem össze.
    Mondjuk leadtam 9,3 millió felfedezési adatot (több volt, mint 8, nem számoltam), akkor 100 ezer Cr-nyi leadott felfedezési adat ér 1 "pontot", vagyis 1 egyes szintű modul legyártását.
    Ez jó sok kerekítéssel számol (és feltételezi, hogy a modulok értéke állandó a szintlépések mellett), de szerintem nem vagyok nagyságrendileg távol a helyes értékektől.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.06. 18:51:28
  • s_andras
    Igen, emlékszem, de ebből sem tudom kiszámolni, hogy a kb 2 szintemen a kb 1xy.000 Cr meg kéne hogy mozdítsa pár pixellel a csíkot.. Végülis mindegy, emiatt úgysem fogok egy kisebb kirándulást sem tenni, marad amit írtam: az első szintű fejlesztések ismételgetése.
  • Dzsini
  • s_andras
    Oké, másodszor is meg fogom próbálni, mert nemrég voltam Elviránál, előtte direkt nem adtam le sehol az adatokat, de az XP csíkom meg sem moccant! Mondjuk nem volt sok, 100-valahány ezer Cr-nyi, lehet hogy az ennyire nem számít hogy észre sem lehet venni a változást?.. Akkor még csak G2-n voltam nála, az pedig eléggé az eleje. Na majd meglátjuk, legközelebb egy nagyobb adaggal próbálkozom nála.
    A Combat Bondos dolog viszont egyáltalán nem fog működni ahogy nézem. Csak egy csóka bountyzik de most látom hogy csak Alliance jó neki, és három másiknál a kereskedés is hatásos.. Na, végülis több a semminél. A sok-sok gyűjtögetést ettől még nem fogjuk megúszni.
  • Roger6
    Okés, igazad van. Elfogadom a véleményed!
  • Dzsini
    Mindkét alap felfedezős mérnöknek adhatsz le térképészeti adatokat. Itt is írják mindkettőjüknél a reputációnál.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.06. 17:52:53
  • s_andras
    A NAGYON ritka dolgokkal kapcsolatban arra jutottam hogy talán az a jó módszer, ha a szintlépésekhez szükséges rep-növelést nem az adott elérhető legmagasabb fejlesztésekkel csináljuk, hanem ismételgetjük az ELSŐ fokozatot. A cél úgyis mindenből az 5. fokozat, kár lenne hamarabb elpazarolni a lottónyereménnyel felérő ritkaságokat. Az persze lehet hogy a 4. szinten végigküzdeni magunkat így is embertelenül sokáig fog tartani, de az is lehet hogy még így is megéri. Így néz ki, ha pl egy 2 nikkel 1 vanádiumba kerülő valamit ismételgetünk (mindig eldobom a végeredményt) :
    G1: +33%
    G2: +9%
    G3: +2-3%
    Márpedig amik az első szinthez kellenek, azokat ömleszti a rendszer (a fentieken kívül kén, foszfor, szén, de az alkatrészek is pl pajzsdarabok, hővédő elemek, ötvözetek stb) Az viszont kár, hogy eddig csak az egyik felfedező banya fogad el adatokat szintlépéshez, pedig azt hittem hogy az akihez vérdíj volt a beugró, azt is lehet majd továbbléptetni ugyanúgy, és mindegyikhez van valami kulcs, de nem.. :(

Na és a rinya-témához összefoglalva: nem akarok "versenyezni", de azt hiszem nem tévedek olyan nagyot ha azt mondom hogy nekem (is) olyan sok játékórám gyűlt össze a kezdetektől fogva, hogy még világszinten is benne lehetek az élvonalban. És szóba se jön hogy bármikor is abbahagyjam. Tehát ezt csak azért kellett megemlíteni hogy kiderüljön: az E:D számomra megkerülhetetlen.
    Két dolog:
    1.: "miért nem a supportnak" Nos, ezt úgy tudom talán érthetően elmagyarázni ha azzal kezdem hogy alapvetően egészen más szinten van az én "problémám", méghozzá magával az egész játékfejlesztési módszerrel. Azzal hogy nem csinálnak meg rendesen semmit (de nem csak ők, ez lett az általánosan bevett gyakorlat az iparban, tisztelet a kivételnek), hanem kiadják fél(tized, század)készen, és ezután jön a toldozás-foltozás. Amit én mondanék nekik, az az lenne, hogy hagyjanak fel ezzel, és csinálják máshogyan. Csinálják RENDESEN, amit elképzelnek, azt csak (szinte) tökéletesre fejlesztve és tesztelve(!! de nem az ingyenmunkaerő, a játékosok által, hanem fizessenek meg "hivatásos" tesztelőket!) adják ki a kezük közül. De ebbe beleértem ám nemcsak a bug-ok javítását, hanem számunkra láthatatlanul ki kellene derülnie olyan a játékmenetet érintő dolgoknak is mint pl ez a legutóbbi szemétturkálós mizéria. Még a TESZTEREK mondják ki hogy ezt így neeeeeee..., és ne nekünk kelljen erről vitatkoznunk! Ja, hogy így nem jönne olyan gyorsan a della és csak két hónap csúszással lehetne lecserélni a Lamborghini Aventador-t Huracán-ra...?, én kérek elnézést. Szóval ezt nem lehet a supportnak címezni, ezt magasabb szintre kéne, ha lenne értelme. De tudom hogy nincs, meg különben is ki vagyok én hogy ilyeneket követeljek. Marad az hogy kiírom magamból, hátha legalább egy kis egyetértésre találok (ez meg szokott lenni), és akkor el van intézve. Az is fontos, már említettem, de újra aláhúznám, hogy senki se lásson ide "érzelmeket", a szövegszerkesztésem és a látszólagos "indulat" csak a nyomatékosítás eszközei. Figyeld a különbséget: "Srácok, vajon ezt így most hogy?.." vagy: "HÉKÁS! Ezt most hogy a VIHARBA képzelik?!? + WTF, stb". Nyilván nem ezzel kell indítani, meg nem kell ezt folyamatosan alkalmazni. Nem is alkalmazom folyamatosan, vissza lehet nézni.
    2.: a játékostársak "inzultálása". Látszólag messziről indítom: ki emlékszik arra, amikor Bobby Ewingot úgy támaszották fel rajongói követelésre, hogy kiderült, a halálát és mindent ami azóta történt, csak a felesége, Pamela álmodta? Vagy ennél egy kicsit frissebb hazai példa: amikor a JóbanrosszbanBAN a papot játszó színészt úgy hozták vissza szintén rajongói követelésre hogy egy másik szereplő pont olyanra plasztikáztatta magát? (várjunk csak! ezeket én nem nézem ám, csak tudok róluk!! ) Na, amikor itt litániázik vagy esszézik nekem valaki, hogy miért PONT úgy jó mindig minden ahogy letették elénk, akkor ezek jutnak eszembe. Az összefüggés nem direkt, sőt látszólag ellentmondás van, de én úgy értem hogy amikor valaki képes tűzön-vízen át agyonmagyarázni egy irracionális dolgot, vagy meseköltéssel alátámasztani egy hibát, az pont ugyanolyan mértékben töri meg a valóságot, mint ahogy a fenti két elborult példában is látjuk. Mind a lovon fordítva ülés tipikus esetei.
    Na áldás, békesség!
  • Roger6
    Köszi az infót, Mester!
  • Dzsini
    Szélesebb monitor ad nagyobb látószöget - Obsidian Ant pl. 21:9-ben játszik, és streameléshez is jó, mert fent és lent marad hely bőven a plusz dolgoknak (a kimenő kép úgyis 16:9-es)

EDTracker szerintem jó lehet kiindulásnak - ott van "csináld magad" változat, meg vehetsz kész verziót is. De igazából ebayen és ilyesmiken rengeteg fajta van, egy-egy keresést megérhet vásárlás előtt, hogy kinek van vele jó tapasztalata.
    (én láttam olyat, aki mobiltelefont tett a fejére, és annak a helyzetjelzőjét használta erre - eltekintve attól, hogy mit jelenthet ez az aksinak és hogy néz ki, nem hülye ötlet :) )
  • Roger6
    Ha jól tudom a nagyobb felbontás is nagyobb látószöget eredményez a játékban, ezért lehet nagyobb a FOV-juk, mint Full HD-ban.

Track IR-t honnan tudok beszerezni? Van ötlete valakinek?
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.06. 17:01:27
  • Dzsini
    Nem, ők valószínűleg nagyobbra állították a FOV-ot.
  • Rhonin7
    igen! de egy csomo streamernél folyamatosan úgy látszik a cockpit
  • nibron
    Szerintem az "UI Focus"-ra gondolsz. De az nem tartja meg, csak addig míg a gombot nyomod.
  • Rhonin7
    melyik gomb az amikor a cockpitet végig kizoomolva látod?
  • Dzsini
    powerplant és distributor fejlesztés jó neked is - ott vannak nagyon hasznos dolgok, amivel hatékonyabbá teheted a bányászatot

pajzsra neked is szükséged van

limpet controller, bányászlézer, refinery meg majd egyszer

apropó a kis iCourier-el tök jól elszórakoztam - átszereltem nav beaconnél vadászatra (keresgélni a maradékot a fejlesztéshez) - volt 12 raktere, raktam bele 4 limpetet meg egy collection controllert, és mentem a rendőrök után takarítani, meg párszázezer bountyt összegyűjteni az utolsókat belelőve az ellenekbe :)
    kis vacak egész kitartóan követett, és amint kinyitottam az ajtót már indult is gyűjtögetni
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.06. 11:05:14
  • Caliph
    Hát igen,használjuk ami van,igazából nekem is jól jön a fegyó upgrade,bár ritkán zavar meg bárki is bányászat közben.interdiction is ritka,mert közeli refinerybe szállítok.De legalább lehet darálni a sorozatokat bányászat közben :D
  • Dzsini
    Felfedezőnek meg van az FSD upgrade és ... kb. ennyi. Biztos lesznek majd még, volt szó ADS gyorsító-látószög növelő eszközről is, első körben a harcosok kapták meg az adagjukat - most már nem lesz nehéz bővíteni a dolgokat, akár a mostani mérnökök tudástárát növelve, akár új mérnökökkel.
  • Caliph
    Kár hogy bányászathoz nincs engineer...pl prospector limpet több fragmenetet ad,vagy valami scannelő kütyü ami mondjuk pár km távolságban megmutatja mi van az aszteroidákban,lehetne pl h a collector limpet két darabkát hoz be egyszerre de mondjuk lassabb lesz kicsit stb.. :)
  • Dzsini
    Hát, a legjobb esetben olyan 50%-ot lehet rátolni, tehát a 13-ból 20 se lesz - és ahhoz nagyon jót kell dobjon a kocka.
  • tutituti
    Hát megmondom őszintén, ezzel a ~13 ly ugrótávval nem volt leányálom 360ly-t megtenni.de kell az fsd upgrade, mert a cél a 1300 lesz :)
  • Dzsini
    Igen, a tüskékből esik - azt mondják azokból gyakrabban, amelyiken "kinyílt virágok" vannak. Nem mindig dob meta alloyt (és van, amelyik idáig nem is dobott) - Canonn-ék vizsgálják a dolgot.
    Várjátok meg míg újratermelődik (vagy váltsatok public-solo-privát között hogy új instance jöjjön), és próbálkozzatok újra.
  • tutituti
    Elmentünk pythonnal Maia mellé meta alloyt keresni.Barnackle lett is de nem dobott.Ott csak a nagy bigyusz mellett a tüskéket kell szétlőni csak?Mert csak vasat dobott..
  • Dzsini
    Lehet néha találni lezuhant Nav Beaconokat (ezek már a sima Horizonsban is jelen voltak), azokat ha szkenneled - ahogy megtetted - egy pár ezres pénzdíj megjelenik a tranzakcióid között úgy, mintha vérdíj lenne. Majd add le egy megfelelő (föderációs-birodalmi-szövetségi) rendszerben.
  • Amergin
    Mivel meg lett a kráterem, így:
    Ide most benézek,
    egy-két dolgot kinézek,
    s mindjárt jobban kinézek.

A középső képen egyébként elmondaná valaki, hogy mi történik?

Na meg van minden, amit akartam, indulás vissza. Még egy kép.
  • nibron
    Igen, látszik mennyit használom:)
    Csak a buborékos acc-omon van horizons, a felfedezőn nincs, és a kipróbáláson kívül csak a hét elején használtam némi kavicsgyűjtésre. Am tudom, hogy ez a helyzet, de hát a szakmai ártalom ugye rögtön mást pattintott be.:)
  • nibron
    :)))
  • Amergin
    És igazad van, én kérek elnézést
  • MikX
    No most megint lett volna időm, leültem, kb a 3. ugrás közben bentragadtam, majd egy idő után kivágott a menübe, azóta meg a kliensem túl régi, gondolom frissítés jön, dehogy én ezt mindíg eltalálom... :D
  • Dzsini
    Az SRV mindig a hajóból hátrafelé indul el - és 230 foknak háttal 50 fok van, úgyhogy teljesen jól működik a világ :)

Ha megfordulnál és megnéznéd a hajód, látnád, hogy merre néz - és ha arra indulsz, meglesz a krátered is :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.05. 20:53:35
  • Amergin
    Mostanság sokat megyek SRV-vel. Észrevettem egy furcsaságot. Leszállok a bolygón, direkt úgy, hogy egy bazi nagy (több száz méter mély) kráterrel szemben teszem le a hajót, hogy majd én jól lekocsikázok az aljára. 234 fokon állt az "iránytű" (??) jól megnéztem és 100%-ban biztos vagyok benne, hogy arccal a kráter felé szálltam le. Legördülök az SRV-vel és ott már szembe egyenesen nem 234 fokot mutat, hanem most már 53 fokot...
    Gurulok következetesen előre, hiszen a káter előttem van. Na hát ez az. Sehol nincs a kráter! Normál terep van, semmi bazi nagy kráter. Ez feltételezem, hogy normális, de szerintem ez így nincsen rendben
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.06.05. 20:49:31
  • Dzsini
    Na, futottam vele egy rövid kört, szép stabil 41-eket lehet vele ugrálni teli tankkal, ez a lecsupaszított alap Anaconda szintje - tetszik :)

Ha a +35% tömeg kicsit kevesebbre sikerül, akkor 42-43 körül is lehetne, de így is kb. 30% a növekedés (előtte 31 környéke volt a teli tankos hatótáv). A plusz energiafelvétel belefér (bár azt jól megkaptam, másodlagosból is), a -17% integrityre kicsit jobban kell majd vigyázni neutronoknál, hamarabb kopik. Ahogy nézem még a pajzsgenerátort lehetne súlycsökkenteni, de az 3D, úgyhogy 2 egész tonna - és pártíz kilót lehetne rajta nyerni...

Péntekig pihenő a bázisomon, aztán irány a semmi :)
  • Dzsini
    Nekem csak 2 Ittrium kellett (4-es szintű), de azok megvoltak a régebbi felszínen gurigázásaimból, úgyhogy most nem kellett foglalkozni vele.
  • Amergin
    Követlek én is!
    Az ittrium (3 db) több mint egy napig tartott. Ugyanannyi polónium, ami ugyanolyan ritka meg meglett kb. 20 perc alatt...
    Na ez a véletlen.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.06.05. 18:01:59
  • Dzsini
    A hét zárásául:
    Gyűjtögetés közben:

Előtte:

Kérem szálljon ki, amíg az átalakítás folyik....

Szerelés közben:

Utána:

Elégedett vagyok
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.05. 17:46:24
  • Amergin
    Látkép
    Egyébként meg van a harmadik ittrium, irány a másik bolygó a 2 plutóniumért!
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.06.05. 17:34:53
  • Rhonin7
    köszönöm
  • Dzsini
    https://eddb.io/ - ezt egész sokan és aktívan frissítik
  • Rhonin7
    van most a játékban működő kereskedelmi segítő program?
  • MikX
    Hogy pkntositsak ha visszatértem nem indulok megint felfedezni, keresek màs elfoglaltságo, és mellette gyüjtögetek fejleszéshez. Nem sürget semmi, az se zavar ha lassan jøn össze. Ez nem az a játék amit végigjátazol, és jolvan.
    Szoval a mondondom csak annyi hogy ahelyett hogy már hetek ota itt siránkoznak emberek jàtszhatnának is. Ha nem élvezi akkor meg kàr. Egy játék a kikapcsolodàsrol szol.