23609
-
Max_Andaxin #9571 .....pár nap (1 hét ) kihagyás után tegnap újra beléptem, hogy játszak egy kicsit. Merope 5C-n nem sikerült úgy belépnem a játékba, hogy a MeAll-t ne legelték volna le.....(pedig az 1 hét alatt azért rá-rá kacsintottam ) Visszaértem hát, Obsz.Orbital-ra ott hagytam abba...várva a "nagylóvés" küldikre.
Az egy dolog, hogy a nekem az új update után 10-ből 8 esetben kifagy a játék....Van, hogy már a játék betöltése közben...!!!
Mikor meg végre belépek, az !!!összes!!!! létező "EMBERKÉNÉL" 0/0 volt a vállalható küldik száma. Kereskedéssel kéne növelnem a szintem, hogy egyáltalán elvállalhassak nagypénzes csempész küldiket, de már azok sincsenek...és egy 18 t-s raktérrel felszerelt hajóval amúgy sem tudok világot megvallatni. A lóvém 80%-t elcsesztem a perutációm növelésére - de én nOOB- nem azoknál akik a csempész küldiket adják....
Ma, gondoltam elvállalok kisebb pénzes küldiket. Nagyon szépen ment minden. 7 ugrás után már a célbolygó közelében <500 LS távolságra ismét kifagyott a játék...
Restart....játék indít...folytatás kissé messzebbről....<500 LS...ismét fagyás!!!
Restart...végre nem fagy kis....erre én állat - pajzs nincs a gépen - tűl meredek szögben érkeztem=> belecsapódtam a földbe még miközben a SC-ből kilépve siklásban volt a gép! Olyannyira, hogy a felszín alatt értem kis SC_ből...majd emelkedni kezdtem....mikor elértem a felszínt - lentről - ...na akkor semmisült meg a hajóm!!!!-
MOst van egy hajóm, amin van két alap Pulse Laser... 75 000 Cr-em...és...egy játék ami kifagyogat....
-
nibron #9570 jó eséllyel, most pár napig szólózik. a neve elég kevés lenne, baromi nehéz (szinte lehetetlen) valakit megtalálni. talán ha kiépülne egy kisebb kémhálózat. -
nibron #9569 hát sajna ezekből a kemény legényekből az utóbbi pár napban egyet sem találtam.:(
sőt, tegnap játékossal is csak eggyel. viszont a betöltés mint a pinty. -
#9568 Figyeld a FuelRats fórumokat, valószínűleg be szoktak egymás között számolni a félrevezető vészjelzésekről.
Ugyanúgy a játék része, mint az A-spec Anacondával kezdőkre vadászni - és ezekre a kezdőkre vadászó Anacondákra vadászni ;) -
#9567 Adják ki a nevét, szerintem hajtóvadászat lenne ellene. -
#9566 Sajnos megtörténik :( Nem az első alkalom, bár eddig talán nem került fel a GalNetre, csak fórumon-redditen beszéltek róla.
Viszont kaptak matricát:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
#9563: Felfedezési adatokat egyszerre még mindig nem lehet leadni, csak a 20 rendszer/oldalt növelték 50-re :) Community goalokat nem lehet előre tudni, csütörtök-pénteken hirdetik meg mindig az újakat, de legalább most már mindenhonnan látszanak. -
TokraFan #9565 Meh... -
#9564 Uppsz megelőztél -
#9563 Érdekesség.
A másik dolog: community goal-okat lehet előre tudni? (ma hazaértem az egy napos kitérőből, 500.000 kredit jött össze a 3-4 órás kirándulásból, aminek a fele SRV volt - és most már egyszerre le lehet adni a felfedezési adatokat :) )
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.07. 21:32:16 -
nibron #9562 hmm. Nocsak-nocsak. Hogy nem mik vannak.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.07. 21:29:51 -
Kronos79 #9561 Ha nem akarsz nagyon barkácsolni, akkor ő csinál ilyent. Még nem vettem fel vele a kapcsolatot és nem is tudom mennyire megbízható, de egy próbát talán megér. -
#9560 Bármelyik materialra ha rányomsz írja, hogy megtalálható-e bányászatból vagy csak felszínen - ha jól rémlik redditen azt írták, hogy 2-3 kivétellel mindent meg lehet csípni már gyűrűkből is.
És igen, minden mérnöknél megvan, hogy az általa módosított dolgokat milyen szintig (2-3-4-5) tudja megfaragni - pl Felicity Farseer FSD-t 5, Thrustert 3, a többit 1 - ha Thruster 5 kell, ahhoz Professor Palin kell (vagy idő, hogy a többi mérnökről kiderüljön, hogy ki mit tud - még sok helyen láthatóan nincs adat) -
#9559 Na, hát az nem is rossz, sőt kell is. Gondolom minden mérnök valamiből a legjobb.
Most viszont egy örvendetes dolgot fedeztem fel: a bányászat melléktermékeként ilyen rövid idő alatt 2 adag is bejött azokból amik a prémium (100%) FSD befecskendezéshez kellenek. Ezeket SRV-zésből eddig egyáltalán nem dobta. Lehet hogy a felfedezéshez nem csak SRV kell hanem bányászlézer is?.. Mondjuk csak akkor ha ki akarunk merészkedni a peremre.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.06.07. 14:48:02 -
#9558 Ja, oké :)
Azért kérdeztem rá, mert nézegettem, hogy páncélzatot meg hull reinforcementet tud olyan szinten, ahogy mások nem, meg egy másik pajzsgenerátorost nyit meg, akinek meg 200 rekesz Lavian brandy kell, és valahogy nem tudtam, hogy mi az, ami ennyire fontos belőle. De így stimmel.
Azért lesz, amivel még jobban meg fogsz küzdeni, mint vele - egy csomó olyan cucc kell neki, ami rakteret foglal és csak küldetésből jön - amíg nincs raktár, addig elég nyűgös (pl. Marco Qwent, aki ráadásul Prof. Palint nyitja meg) -
#9557 Ááááá, jó kérdés, meg sem nézem igazából, MINDENKIT ki kell nyitnom és fel kell fejlesztenem 5-ös szintre. Ez az én keresztem -
#9556 Mire van szükséged amúgy a bányász mérnöktől, ami miatt dolgozol neki? -
#9555 Úgy veszem észre, hogy a követelménymérő nem követi azonnal a finomítást, hanem tömbösítve ugrál ki tudja milyen rendszer szerint: 5-9-15-...-34-46-60. Emiatt azt sem tudom hogy mi számít bele és mi nem. Na mindegy, haladunk. Külön küzdelem a limpetekkel hogy amit kidobálok, azokat is szorgosan visszahordják...
Meg látom hogy ezután a következő lépés 10 painite leadása lesz OMG... -
#9554 Nekem a kedvencem a "Validating" nevű felfedező :) (ezek az XboxOne-os épp leadott felfedezési adatok, ahol van egy maximum pár napos átfutása a pontos név kiírásnak)
Bányászattal - főleg ha az a cél, hogy "gyűljön" nem tudom mi a jó taktika - az biztos, hogy a prospector limpet megnöveli a kihozatalt, a pristine pedig a legmagasabb alap tartalmat biztosítja, bármi is van bennük - tehát ezek biztosítják, hogy minél ritkábban kelljen átmenni másik kavicshoz. Mivel fémek kellenek, így a metallic ring evidens, mert ott kapsz főleg olyat, ami ezek szerint szükséges.
Mellé valószínűleg egy minél nagyobb refinery kell, hogy azt ne kelljen menedzselni, és inkább 1 medium bányászlézer, mint két kicsi (erről olvastam anno, hogy sokkal jobban megéri).
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.07. 10:45:24 -
#9553 Igen, de ott van az a "szinte".. Itt most nem a profit számít, és nem tudom azok milyen arányban dobják a futottak még anyagokat. Ma megnézem hogy a Shinrarta Dezhra-i gázóriások hogyan muzsikálnak, aztán lehet hogy tényleg kiugrok egy picit messzebb a feltáratlan helyek felé. Mondjuk picit fájna 400 tonna aranyat stb-t kidobálni, de most a sebesség számít.
#9552 Pristine metallic gyűrűt keress, szinte biztos, hogy jobban jársz vele. -
#9551 Hát max mostmár hazafelé van az, hogy csak ugrálgatok, odafelé mindíg átnéztem a rendszert ahová érkeztem, nem nyílegyenesen mentem, először az Eagle-nebula volt az állomás, ott a sok fiatal közeli csillaggal, és onnan felfelé és picit balra a neutonmezőkön keresztül grat annhilator, onnan meg Sag A* -
#9550 Hát ja, megkerülhetetlen. De nem baj, ahogy elérem az 500-at, kipipálva (még jó hogy nincs bányászatból is ELITE-ranglétra). El sem kell adnom a cuccokat, ahogy megemésztettem, szórom is kifelé :) (nem nagy hajót dobtam össze, 4-es kobra).
Igen, érc.. akkor ez a hely 5:4 arányban adja, lehet ennél jobb lelőhely? És vajon akik csak a nemesfémekre mentek rá eddig, nekik azok beleszámítanak? Tehát a metallic ringeket érdemes keresni emiatt?.. -
#9549 És erről jut eszembe - persze, itt rakosgatjuk a tonnákat meg a fél tonnákat ide oda, de Janicsillagasz (és rengetegen mások is) egy Cobra III-al ment el a Sag A*-hoz és haza, extrán felfedezésre szerelés nélkül.
Még a Distant Worlds résztvevői között is van Type9, Keelback, Corvette, Python, Orca és Sidewinder meg Imperial Eagle is - minden hajó jó felfedezni, ha épp az a kedvenc. És ők pár hónap alatt elugráltak a Beagle Pointig, 65 ezer fényévre.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.07. 09:44:17 -
#9548 Ha az első utad a Sag A*-hoz, és nagyjából odafigyelve gyűjtögetsz nagyobb kitérők nélkül, akkor szerintem közel annyi lesz, mint nekem vagy Janicsillagasznak - 70 millió környéke.
És igen, a DBX hőháztartása kiemelkedően jó, azzal lehet ilyeneket játszani :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.07. 09:30:22 -
#9547 Én DBX el járok, és annál szerencsére nem gáz a melegedés, nagyon eltalált hajonak bizonyult nálam. De tényleg fuelscoop közben is simán rányomom az fsd-t, megsütni csak akkor lehet ha nagyon akarja az ember.
Az egyedüli ok ami miatt lecserélném az a hely, pajzsot pl nem vittem magammal, inkább egy AFMU-t, ittsajnos sakkozni kell. Naés pluszban szerintem eszméletlen jol néz ki.
Sag A* rol visszafelé elindultam felfelé, amig tudtam felmentem, igy felülről szemlélem kicsiny galaxisunkat, és oriási látvány.
Kiváncsi leszek mennyi lesz az annyi, meglepődve tapasztaltam hogy mennyi felfedezetlen rendszert talàltam, megszàmolni sem tudom mennyi neutroncsillagot, 10-15 feketelyukat, 20 körüli földszerű bolygot, de terraformálhato is akadt joszámmal, water world, ammonia es viz bazisu elettel rendelkezobol mar nem is jegyzeteltem mennyit. -
nibron #9546 azért írtam, hogy 6b-el járok.:) egyébként is ez az amivel úgy tudok feltankolni, hogy még nem tart fel.
amikor a feltárandó területen bóklászok ott úgyis csak piciket ugrok. nagy ugrások csak a kijutáskor, hazajövetelkor kell. odakint útvonalhoz is economyt szoktam használni. elvégre azért vagyok ott:).
először vittem én is ezeket a haszontalanságokat de nem igazán kellettek, másodszorra elfelejtettem, utána már nem is akartam. mindig hazajöttem olyan 90% környékén. most amivel kintvagyok az most 95%. beleugrottam egy feketelyukba, semmit sem láttam, nem tudtam merre forduljak ki, vakon kellett kijönni, az kicsit fájt. a másik incidens egy duplacsillag. a többi az én hibám volt (figyelmetlenség). -
#9545 Igen, egyértelműen csak luxus az A a fuel scoopból, egyszerűen nem gyorsabb annyival, amennyivel több az ára :) De emellett a méret mindig számít, tehát a legnagyobb helyre kell berakni, egy 6C sokkal olcsóbb de emellett jobb, mint egy 5A.
Afmu 0 tonna, tehát szerencsére nem gond ha elfér, heatsink valóban ízlés kérdése, én szeretem, ha van - ugrottam be elégszer közeli binárisok közé, hogy menekülés közben jót tett egyet-egyet elpukkantani pár százalék sérülés helyett :)
Szkennerből, pajzsból, thrusterből, többiből igen, a D kategória azért van, hogy a legkönnyebb legyen. -
nibron #9544 felfedezőgépnek mindenből legkisebb súlyút szokás berakni, ettől is ugrik olyan nagyot. a thrusterből is mehet bele a legvacakabb, csak vigye el a gépet, erőműből csak akkora kell ami ellát szuflával minden modult. ha kisebb súllyal találsz az alacsonyabb osztályból akkor azzal. a súly a lényeg.
én nem szoktam vinni afmut és heat sinket sem, csak a legszükségesebbeket. kezdőnek azért nem árt. fuelscoopnak én a 6b-t használom, bőven elég, az árkülönbözet nem éri meg és nincs súlykülönbség. -
#9543 Power Plantból a legkisebb olyan kell, ami még ellátja a bekapcsolt dolgokat (hogy a legkisebb súly legyen), azon belül pedig az A kategória kötelező, mert annak a legjobb a hő menedzsmentje, és scoopolás közben egy D-s PP-vel nagyon hamar elkezd ropogósra sülni a gép.
A DBX-nél lemehetnél igazából 2A-ra, de én jobban szeretem, ha nem 90% felett dolgozik az erőmű - igazából nem számít, ez az én bogaram :) Addig lehet lemenni, ameddig még van boostod (kelleni fog egy-egy nagyobb gravitációjú bolygón), és egyszerre el tudja látni a szükséges eszközöket (a coriolis-on bal lent a modulra klikkelve ki lehet kapcsolni, és akkor nem számítja bele a fogyasztását).
Amúgy a Cargo hatchet általában kikapcsolva lehet tartani, a pajzsgenerátort amíg nem szállsz le felszín közelbe, az AFMU-kat kikapcsolva lehet tartani (hiszen csak akkor kellenek amikor épp javítanak), elég egy heatsinket bekapcsolni egyszerre, stb... ezek mind csökkentik a terhelést egy picit.
További példa: az AFMU-k elég sokat fogyasztanak, egy felfedező Anacondánál ez igencsak számít - a példában a 4A még elfér, hiszen az AFMU-t nem használod állandóan, így azok úgyis ki vannak kapcsolva, és leszállás után a hajtóműveket meg a pajzsot lekapcsolva bőven elvannak - ez egyéni döntés kérdése, hogy oda akarsz-e figyelni az ilyen menedzsmentre egy néhány fényévnyi plusz ugrótávért.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.07. 08:18:30 -
#9542 Na most elgondolkodtam ezen... Bár az ASP-ot bányászatra is használom, de lehet a felfedezés idejére megválok tőle, és majd a későbbiekben visszavásárolom. (Köszönöm a setupot hozzá )
Ja igen! Már akartam kérdezni, hogy a Power Plant a melegedés miatt kisebb osztály, mint ami valójában beleférne? Vagy csak súlyt spórolunk vele?
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.07. 08:04:44 -
#9541 Ha nem szándékozol hónapokat kint maradni, hanem a közeli ködöket (~3-6000 fényévig) megnézegetnéd és bóklásznál egy jót, akkor nem kell a két csúcskategóriás gépből (Anaconda és AspX) választani -
Egy Diamondback Explorer sokkal olcsóbban kijön (12 millió mindenestül), és az AFMU meg a raktér nélkül elég jól meg lehet lenni, ha picit óvatos vagy, akkor gond nélkül elvisz a Sag A*-ig is, az ugrótáv szinte ugyanannyi. (és ez szubjektív - szerintem még jobban is néz ki, mint az Asp, bár ez utóbbiból jobb a kilátás)
szerk.: picit alakítottam a beállításokon, hogy biztos ne legyenek energiagondok
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.07. 08:02:15 -
#9540 Tegnap nekiálltam kicsit a felfedezésnek. Ez a téma messze állt tőlem, mert kívülről kicsit egyhangúnak tűnt, szürkének, és unalmasnak. Azt kell mondjam, hogy rettenetesen nagyot csalódtam, és kellemesen! Igaz, az induló rendszertől mintegy 1.200 fényévre jutottam csak, de nagyjából minden második rendszerben letettem a vasat egy bolygóra, és rallyztam egyet. Eléggé szórakoztató ez a része. Mármint a megfelelő leszállóhely keresés, az SRV-zés, fotózás, vagy egyszerűen csak hallgatni felfedezetlen űr hangjait, illetve megfelelő fotótémákat keresni.
Sajnos az ASP-ra nem tudtam megvenni a legnagyobb FSD-t, úgyhogy ma visszaindulok, és kerítek rá pénzt. Amint megvan, már indulok is útnak, már értem miért lett sok ember a felfedezés rabja. -
nibron #9539 megnéztem a nénit, hogy mi kell neki, és ott az van, hogy ore. tehát ércre van szüksége. a bauxit és a lepidolit inkább kőzet. tehát ami fém az az uránérc és a kobaltot lehet annak elfogadni. a gallit szerintem szintén kőzet.
tehát 3 urán + 2 kobalt, úgy megvan.:)
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.07. 01:17:29 -
nibron #9538 nem lehet, hogy abból csak 5 tonna cucc kell neki? pl. a bauxit neked sem kellene.:) ha nem, akkor marad a mutyi.:) felcsaptál bányásznak? -
#9537 Bányász kartársak! Selene Jean miatt kénytelen vagyok 500 tonna ércet lepárolni :D
Azt fejtse meg nekem egy szakértő, hogy ebből az első nekifutásra összelőtt raktárkészletből:
1 bauxite
3 uraninite
1 lepidolite
2 gallite
2 cobalt
hogyan jön az ki hogy a néni beléptető csíkja most 5 tonnán áll?
Itt köszönöm meg előre a megfejtést. -
TokraFan #9536 Egyébként lassan lehetne készíteni egy összefoglalót a topikba, mert elég sok hasznos infó, tool, linkek, és mindenféle van már, ami megérdemelné a könnyű elérhetőséget. Nem tudom kinek van jogosultsága ehhez -szerkeszteni a főcímet stb.-, én a tartalom összeszedésébe szívesen besegítek. -
#9535 Meglett közben. -
#9534 Ne haragudj, de be tudnád linkelni az a képet, amin rajta vannak a bolygók fajtái, és hogy mit érdemes szkennelni? Próbáltam visszakeresni, de nem találtam meg. -
#9533 Köszöntem szépen! -
#9532 Persze, nagyjából ilyen persze az FSD a lent látható módosításokkal, és van pár felesleges luxus rajta (a 6A Scoop és az 5A AFMU), de ha már van rá pénzem, akkor miért ne :)
Amíg kiérek a peremre addig van rajta PD, Chaff, meg egy pár rakétasiló is, hogy ha véletlenül úgy adódna használjam, de azokat az utolsó lakott rendszerben eladom.