23609
1418743729.jpg
  • s_andras
    Hmm, erre vajon mi a magyarázat: _ÍGY_ néz ki egy terv a műhelyben, de miután felpinelem, a mérnöklistában megnézve már _EZT_ látom
  • s_andras
    Banyek, van egy másodlagos gépem amin néha-néha elindítom a gémet ha úgy jön ki a lépés, és a Horizons-t már korábban sikerült futtatni, de most nem enged le vele a felszínre merthogy "gyenge" hozzá. Az igaz hogy a minimum spec-t nem éri el, de minden LOW-n és OFF-on simán eldöcögött rajta...
  • Dzsini
    Egyelőre sokkal kevesebben tolják ide az adataikat, mint az eddb-be, bár néhány automatizált program már mindkettőbe tölti a kereskedelmi információkat, úgyhogy lehet, hogy fel fog pörögni. Egyelőre nagyon sok alap adat sincs benne, és kevés keresési lehetőséget nyújt.
  • Roger6
    Találtam egy érdekes oldalt: http://ed-td.space/

A rang lépés még mindig baromi lassú nálam, tegnap 4 bérgyilkos küldetésre adott 9%-ot kb, pedig nem vagyok túl magas szinten. Mondjuk fizetésre rendben volt, mert nagyjából 1,5 - 1,9 M Cr / küldetés volt a fizetség.
  • Max_Andaxin
    Egen, ez a szoftverkérdés az X52-nél...XP-alatt tökéletes volt, Win7 alatt meg van ez a Z-tengely remegés...és hiába minden driver....marad. Még jó, hogy annyira nem vészes játék közben.
    De ha tényleg orosz - és hozzák az orosz szintet - akkor elnyűhetetlen lesz.
  • MasterMason
    Így első ránézésre ez egy kibaszott jó kis cucc!
  • TokraFan
    Masszív darab, remélem a Throttle lecsatolható, különben felejtős...Meg még kérdéses a szofvere, ezen elég sok múlik, hovatovább az X52-nél is ez az egyik gyenge pont. Meg ki tudja milyen cég ez, mennyire van tapasztalatuk, milyen lesz a minőség. Az anyagokon látszik, hogy nem gagyizzák el műanyagokkal, ez tetszetős! A Warthognál olcsóbb is ha jól látom, de ki kéne próbálni mert így képek alapján én nem merném bevállalni. Warthogom van, annál jobb HOTAS még nem volt a kezeim között, ezt a szintet nehéz megütni, de nem lehetetlen. Remélem lesz majd teszt róla.
  • Max_Andaxin
    Bár ha azt veszem, hogy a Saitek x52 is most 49 000 HUF+plussz ugyan ennyi a pedál hozzá!....akkor a 69 000 ár ezért a "szépségért" nem is olyan sok(K)
  • s_andras
    Szerintem a nyersanyagok de még a termények árát sem lehet alapul venni, mert egészen mások lehetnek a kereslet-kínálat arányok mint a mai földi gazdaságban. Pl elérhető közelségben lévő szinte kimeríthetlen aranykészletek->olcsóbb ár. Nem számolhatunk a mai arany gramm árral. Ezért indultam ki inkább egy olyan produktumból, ami a kétféle rendszer nagyjából azonos szinten lévő csúcsterméke, ami jól reprezentálja a mostani és az E:D univerzum társadalmának a teljesítőképességét.
    Egyébként most a teával újraszámolva nagyon nem jön ki ugyanaz, az előbb valamit elnéztem.
  • Max_Andaxin
    Nem...és sajna az ára sem....249 USD+ ugyanennyi a pedál hozzá....
    http://www.gostratojet.com/Products/index.html
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.06.16. 21:50:46
  • Rhonin7
    VKB Gladiator Ruszki joy ! szeptemberben jön azt hiszem
    nem gyenge

• Max_Andaxin
    Igen olyan ez mint a Marvell-es képregény adaptációs filmek. Nem kell azon agyalni, hogy a fenébe ugrik HULK akkorákat, meg Vasember, hány g-s terhelésnek van kitéve egy-egy manővernél...egyszerűen csak nézni kell a mozit és elfogadni, hogy ez így van ahogy-:)))

vagy ahogy Te is írtad:"Lényeg a lényeg, hogy a konténerek tonnái térfogatban vannak, és utazáshoz tömegként számolunk velük, mert csak :)
    "
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.06.16. 20:50:44
  • Dzsini
    Az első Elite-ben voltak kilogrammban az arany és a platina, és grammban az ékkövek - amikből 1-1 konténer az űrben ugyanakkora volt persze :)
    De a raktérből azok összesen 1 egységet foglaltak el, bármennyi (persze kevesebb, mint 256) volt belőlük.
    Ami valahol kedves, de ha belegondolok, hogy az 1 grammos ékkő ott ül a rakteremben, és nem lehet zsebrevágni, hanem elfoglalja egy egész tonnás ételkonténer helyét... vagy akár a kilós aranyrúd, ami 8x4x2 centi :)

Lényeg a lényeg, hogy a konténerek tonnái térfogatban vannak, és utazáshoz tömegként számolunk velük, mert csak :)
    (szegény T9 meg se tudna mozdulni, ha a rakterét tömör arannyal raknánk tele)
  • Max_Andaxin
    -:) Semmiképpen sem dráma, én ezen jelenleg tök jól szórakozom-:D...tőlem akár Köb-inch meghatározhatnák az egységeket!-:)
  • Dzsini
    Plusz létfenntartó berendezések, plusz minden egyéb, ami ahhoz kell, hogy ne régi Frontier módra trágyaként érkezzenek meg.
    De ha megnézed, hogy mekkora is egy konténer mondjuk az SRV-hez képest, akkor bőven előfordulhat az is, hogy 1 konténerbe (mondjuk birodalmi rabszolgából) 1 fér.

Az alapján, hogy a konténerek fix méretűek (és a modulok a konténerek darabszámát adják meg) egyértelmű, hogy térfogatként kezelik a játékban.

Az, hogy ezt a játék tömegként is számolja, az egy nagy kavarás, akkora helyre, ahova 500 tonna tea elfér, kb. 22 ezer tonna arany férne, ha a sűrűségeket figyelembe vesszük. Ez mindig így volt az ilyen játékokban, és kár belegondolni, mert nincs igazán értelmes magyarázat :)

Persze ha gondolod, akkor lehet rajta drámázni néhány hozzászólásnyit még, de hidd el, nem lesz tőle másképp.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.16. 20:32:36
  • Max_Andaxin
    Jaaa értem! Tehát ha a romlandó rabszolgákat alapúl véve átlag 80 kg-al számolva 2-6 térfogatdarabszállításitonna az egyenelő 160-480 kg-al. Zseniális!!!
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.06.16. 20:23:00
  • Dzsini
    Nem (tömegmérték)"tonna" egy raktéri egység, hanem (térfogatmérték)"szállítási tonna" - olyan, mint a mai hajózásból is talán ismert "regisztertonna" - ezért is van, hogy azonos méretű és formájú konténerekben lehet gyakorlatilag mindent találni.

(ami addig a pillanatig működik, amíg a hajó ugrástávjánál nem számolják tömegként, ami addig a pillanatig térfogat volt :) de ez legyen a legnagyobb baj vele, a számok sokkal jobban működnek, ha térfogatként tekintünk a tonnákra, és pl. a romlandó áruknál - rabszolga - jó esetben 2-6 darabot számítunk 1 "tonna" térfogatra)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.16. 20:08:18
  • Max_Andaxin
    Ez miez?????
  • Max_Andaxin
    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • Max_Andaxin
    Én az arany árát vettem alapúl. Azt néztem, hogy 1 gramm arany az hány forint...és akkor abból 1 tonnát mekkora jó magyar valutáért lehetne beszerezni? (Na itt már jött ki szép szám!-:) )...és akkor ugye ha 1 t arany a játékban ~9100 Cr....???? Nem lövöm le a poént-:D
  • Roger6
    Köszönöm szépen!
  • s_andras
    Igen, ugyanolyan mértékben. A módok teljesen egyenértékűek, így azt is mondhatnánk hogy az Openben teljesített dolgok beleszámítanak a Soloba. Ezért a leghelyesebb hogy van a világ, és függetlenül attól hogy kíváncsiak vagyunk-e a többiekre vagy sem, a tevékenységünk ugyanúgy hat.
  • Roger6
    Játékmechanikai kérdés következik:

Szóval ugye a küldetések teljesítése növeli a rendszerben az adott cég befolyását, ami akár háborúhoz is vezethet. Kérdés: ha valaki Solo módban küldizik, az is beleszámÍt az Open-be?
  • Rhonin7
  • Dzsini
    Lesz, és akkor több értelme lesz a több helynek. Jelenleg vésztartaléknak jó.
  • Roger6
    Okés, én azt hittem van valami külön bányász, vagy mittudomén milyen SRV. :)
  • nibron
    kis gravitációnál fel lehet rúgni a hajót az űrbe.:)
  • Dzsini
    Elég komoly akrobatikát lehet művelni a roverrel, főleg ha nem túl nagy a gravitáció :) És az X360 kontroller nagyon jól illik hozzá.
    A szaltózás már nekem is jól megy, csavarral néha fejre állok vagy oldalra érkezek... (persze csak akkor, ha van belőle tartalék, mert most sokezer fényévre jobban vigyázok)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.16. 15:07:53
  • nibron
    béna vagy és összetöröd őket.
  • Roger6
    Amúgy mi értelme annak, hogy egyszerre mondjuk 4 SRV-t vigyél magaddal?
  • nibron
    én saitek flight pro yoke-al csapatom. alternatív vezérlésnek meg G940. asszem kimaxoltam kissé.:)
    bár a pedál nem túl ideális, de a yoke az srv-nél nagyon ott van. azt tudtátok, hogy a rovernek lehet emelni és letolni az orrát?
  • s_andras
    Fél és egymillió Ft közé saccolom. Kiindulási alap az Eagle és egy modern vadászrepülőgép ára. De a kávé, tea stb is ide vezet.
  • Dzsini
    Sokan számolgatták már a különféle kapható anyagok (kávé, tea, stb.) alapján, hogy kb. hány dollár lehet egy Cr :)
  • Max_Andaxin
    Nekem kb. 8 éve megvan....(jó lenne hozzá egy pedál is), de azért ennyit nem akarok mostanában költeni-:)
  • Max_Andaxin
    ..a Credit, az egységes valuta az egész játékban ugye?
    Akkor a HUF, mint valuta nem játszik!...de belegondoltatok már abba, hogy milyen összeget adna ki a Cr<--->HUF árfolyam???
  • Roger6
    Úúúú, az a hotas... álmom.
  • Max_Andaxin
    "Plusz ott vannak a hangpakkok, hogy még vissza is beszéljen neked a hajó :)"
    --...na igen...pont valami ilyesmit szeretnék!-:)....hogy kicsit interaktívabb legyen! köszi!!!!
    Bár HOTAS-t használok ( Saitek X52-t)....de ez valahogy tetszik...már ez a hangvezérlés, meg "visszabeszélés"
    Elvégre a 3300-as években vagyunk nem???
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.06.16. 13:40:54
  • Dzsini
    Lehet, hogy van, de a Voiceattack ellenőrzötten jól működik, és sokan használják. Ha aktívan használod, akkor ennyit megér (olcsóbb, mint egy HOTAS :) ). Kipróbálni 21 napig van belőle próbaváltozat.

Plusz ott vannak a hangpakkok, hogy még vissza is beszéljen neked a hajó :)
  • Max_Andaxin
    És csak ez létezik? Nincs valami "ingyenes" megoldás? Pl VoiceMate?
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.06.16. 12:16:37
  • Dzsini
    Mert túl rövid volt a bétaidőszak, illetve most folyik a béta "maradéka".