23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    PD csomó minden másra is lő - aknákra és ellenfelek limpetjeire is (pl. hatch breaker, ami kalóz NPC-ken azt írják előfordul) - lehet azokra puttyogtat.

Én szeretem a raktétákat, és örülök, hogy most használhatók lettek :) (nem mintha nagyon foglalkoznék vele, mert ~4000 fényévre Soltól csak roncsokat találok)
  • nibron
    igen ezért írtam, hogy rakétaelhárításból kettő kell. és amikor felrakod nem elég csak berakni kettőt, meg kell nézni hova rakod. személy szerint a rakétázást utálom, soha nem használom. sokkal jobban szeretek vadászni, elvégre azért játszom. volt egyszer egy eurofighter nevű szimulátor, rohadt jó volt benne minden, de a rakéták teljesen elrontották az egészet. illetve volt, hogy rám lőttek egy vagy két célkövető rakétát, na azokat kicselezni nem volt semmi.
    az aspx ezért is jobb mint a piton. a piton az áteresztett rakétáktól jobban sérül, a pajzs sokkal lassabban tölt vissza, az asp szinte fel sem veszi. ha azzal repülök tojok a rakétákra. viszont a pd is hibás kicsit, mert időnként villog akkor is amikor nincs rakéta a közelben, de ez legyen a legnagyobb gond. az viszont aranyos, hogyha a rakétát én lövöm meg, nem lesz baja, a pd meg simán elintézi.:)
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.13. 13:04:41
  • Dzsini
    Nem, redditen olvastam valamikor hétvégén, és most hogy szóba került, eszembe jutott...

A fegyverekről - egyre több helyről olvasom azt, hogy a rakétázás piszok hatékony - az egy PD ami jó esetben van az AI gépeken az kevés, és ha mondjuk felül van, akkor alulról megsorozva gyakorlatilag védtelen ellene (erre figyelnek, és érdemes figyelni is). És külön nagyon szeretik a Li Yong-Rui Pack-hound rakétáit, mert az rengeteg kis rakéta, és még PD oldalon is néhány betalál.
  • nibron
    nekem a csatákból inkább az jött le, hogy inkább a védelmet kell fejleszteni. és hát a védelem első bástyája ugye a pajzs. pénteken megnéztem, és egy viper iv-be több mint 4000 töltényt kellett lőni a small machine gun-okból, a két medium beam lézeren kívül. és még így is lelépett 27% hullal.:) a fegyvereken sem tudsz akkorát fejleszteni, mert ha csökken a hatótáv, ellenben téged 4km-ről fix fegyverekkel lő az npc (kíváncsi lennék, hogy lát, nemméghogy célozni is tud), majd ha közelebb mész elhúzódik. az elite hajók pedig általában olyan rettenetet szabadítanak el, még mielőtt ráfordulnál, hogy a pajzs nagyrészétől elbúcsúzhatsz. és ha kifogsz egy hármas elite ieagle winget, ott nem számít a fegyver, de kell a pajzs a túléléshez.
  • s_andras
    Az én véleményem az hogy csak 5-ös fejlesztésekre érdemes elkölteni az elképesztően nehezen megszerezhető hozzávalókat, és csak olyan modulra, ami az elérhető legjobb. Ha tehát most a hajódon a fegyvereket már kimaxoltad, akkor a te első mérnököd TOD "THE BLASTER" MCQUINN. Szerencsére nála Alliance bounty-k leadásával is lehet haladni.
    A többi akkor jön, ha azokból is megvan a legjobb, pl 8A-s PP, 7A pajzs stb.
  • nibron
    adná ég, hogy ezt egyszer észrevegyem.:) úgysincs mostanában potenciális ügyfél. tudsz helyet?
  • nibron
    nálam az üzleti modell inkább a nyereségre hajaz, tehát nem egy teljesen felspécizett járgányra van szükségem, hanem csak egy az adott feladatot ellátóra. ha pl. a rebuy költség mondjuk 5m cr, akkor ha kb. ennek a tízszeresét már megkereste, akár ki is lőhetik. ezért aztán abban vagyok érdekelt, hogy olcsóbb legyen, nem abban, hogy minden rajta legyen. a pitonon még véletlenül sincs pajzs. és a pitont sokkal könnyebben el lehet veszíteni, mint az asp-t, de többe kerül. de volt olyan küldisorozat, hogy vettem inkább egy kobrát hozzá.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.13. 12:02:10
  • Dzsini
    Ja, szkennelés - és openben játszók vigyázzanak - ha csempész küldetést veszel fel, akkor még a dokkban ha leszkennel egy másik játékos, már buktad is a pénzed - és néhányan mostanában ilyesmivel szórakoznak, hogy a bejáratnál kintről minden felbukkanó gépet szkennelgetnek :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.13. 11:59:05
  • nibron
    Kicsit lentebb írtam a fejlesztésekről. és mivel én is mostanában a "szürke" zónát erősítem, kb. ugyanaz lehet a gondunk. én speciel kondát véletlenül sem használnék, mivel csak large padra jó, és a rosszarcú társaságok mostanság inkább a platformokon leledzenek. a díjazás nem annyira magas, ahhoz, hogy eredményes legyél többet kell felvenned. de ahhoz meg több npc társul. erről is írtam már előzőleg. fel kell készülni, hogy időnként kilőnek. ha egymásután 3-szor id-znek, azt már elég nehéz túlélni. és néha még menekülni is kell, mivel van olyan akivel teljesen felesleges felvenni a harcot. tehát inkább egy medium hajó, lehetőleg legyen sebessége, és természetesen elegendő raktere. én inkább az aspx-et preferrálom a mozgékonysága miatt, a pitont csak akkor használom ha a rakomány nem fér az asp-be. úgyis be kell magad dolgozni a társasághoz, ezért én átcipelem a hajókat is. egy olyan platformot kell keresni amit több rosszarcú társaság használ, és onnan elég szép munkákat lehet felvenni. de azért vigyázni kell, hogy az egyikkel ne tegyél keresztbe a másiknak. mostanában ez az új módi. ha már a hibákat kijavították szerintem nem lesz rossz, bár a változatosság azért hiányzik.
  • Dzsini
    De utána bármi jut eszébe, nyitva van az ajtó - ebből a szempontból teljesen jó ötlet mindenkit kinyitni-feltornázni.
  • nibron
    szerintem csak azt írta, hogy mindegyiket szeretné kinyitni, mert az a heppje.:) a fejlesztéseket még nem gondolta át.
  • nibron
    tegyük fel, hogy cégvezető vagy és el kell küldened egy dolgozót. egy magasan képzett, speciális területen nagy tapasztalattal tevékenykedő mérnököt akinek a pótlásába már bele sem mersz gondolni, nem fogod elküldeni, mert van pár rossz napja. ehelyett inkább kipuhatolod, hogy mi a baja. és ha teszem azt, hogy nem tudja megfelelően kitakarítani a lakását, akkor valszeg úgy döntesz, hogy inkább felveszel neki egy házvezetőnőt. úgy te is jobban jársz. egy recepciósnál már nem valószínű, hogy ez a követendő eljárás. ezért van az ilyen cégeknél "babzsákos megbeszélés" (ezt speciel a google-tól loptuk), és hasonlók. pl. a magyar eü.rendzser betegápoló mechanizmusa nem éppen az elvárt gdp-el párhuzamos, ezért azok a cégek akik nem szeretnék a szükségesnél tovább nélkülözni a dolgozójukat, választhatnak alternatív megoldásokat is. de mivel az jóval többe kerül és sajnos elég nehéz könyvelni, el kell dönteni, hogy megéri-e.
  • Dzsini
    Te tudod, hogy mit szeretnél fejleszteni :) itt vannak a mérnökök - és amire szükséged van, abba az irányba kezdj dolgozni.

Vagy indulhatsz s_andras útján, és mindenkit fejleszthetsz, és akkor mindenre lesz lehetőséged.
  • Gundark 1 1
    Na urak, ma én is belevágok ebbe a mérnökösdibe :) Mit javasoltok mivel kezdjem? Az anakondát gondoltam fejleszteni. Most teljesen átlagos, csak a fegyverek vannak rendesen megcsinálvam 4-es MC a nagyok is MC-k, a közepesek és a kicsik PL tornyok. Ezzel elég szépen tudok lődözni. Van 7B pajzs, és gyűjtök még a katonai páncélzatra.

Sokszor gondolkodom azon hogy a Pitont kéne inkább használni :) Lehet hogy csak a sok kihagyás miatt tűnik úgy, hogy a konda mintha a pecs után nehézkesebb lenne. Persze a dokkolás meg a leszállás így sem gond, csak mintha több idő kellene a reagálására.
    Szerintem a Piton is szépen tudna dolgozni a nagy MC-kkel. (csak az a baj hogy nagyon messze tettem le :) És mivel előszeretettel vagyok a szürke zónában, a kondát sokszor nem is tudom ilyen célra használni.

No mindegy ezen még vergődöm :) Szóval kivel érdemes kezdeni? FSD?
  • nibron
    hát az már egy régebbi videó lehet, mert mostanában visszakapcsolásnál semmi csík sincs. illetve nem érzékelek boot időt, mert a fegyverek elrakása után rögtön szól, hogy helyreálltak a dolgok, és rögtön indulok is (ill. mostanában a limpettel összeszedjük a szétszórt cuccokat (nem szemetelünk)). ami van az inkább hiba, mert az történik, hogy a teljesen feltöltött pajzsról levesz egy karikát meg a következőből egy kicsit. ami ugye hiba kell, hogy legyen, mert a shield természetesen 1-es prioritású, tehát nem állhat(ott) le.
  • Dzsini
    Az első esetben írt "visszakapcsolja a modulokat" pontnál is fut a boot idő (ez az a csík, ami végigszalad rajta).
  • nibron
    akkor ezek szerint a prioritásra gondolsz. de azt nem kell kézzel állítgatni, mert automatikus. amikor előveszed a fegyvereket, akkor ugye megnő a fogyasztás (főleg a beam lézereknél), és ha ez a megnőtt fogyasztás meghaladja az erőmű kapacitását, akkor automatikusan a prioritásoknak megfelelően kikapcsolja az alacsonyabbra beállított modulokat. gyönyörű női hang tájékoztat is a dologról. amikor elteszed a fegyvereket, akkor helyreáll a fogyasztás és visszakapcsolja a modulokat. amikor outfitting-elsz, akkor ezt a két állapotot látod az energiacsíkon.

újra bootolni pedig akkor kell, amikor úgy leáll a cucc, hogy nem indul újra magától. ilyenkor nincs fékezőrakéta sem, meg egyáltalán semmi. nyomsz egy 4-es gombot, gyorsan lépsz a functions fülre és ott alul gyorsan egy rebootot. és szerintem akkor kezdődik a boot idő. elég hosszadalmas folyamat, szerintem ezt lehet alacsonyabbra fejleszteni. és ha igen, már azért tök felesleges, mert ha ide jutsz, akkor már harangoztak. nem fogod túlélni. de ha erősíted az fsd shield-jét, akkor nehezebben tudják ellőni, tehát nem következik be a leállás. és nekem eddig igazából ez az ami bejött.

a 7.5 perc pedig már nem igaz. van, hogy sokkal többet vesződök egy állandóan visszavonuló hajóval. a fogyasztása pedig szinte semmi.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.13. 11:08:20
  • Dzsini
    Nem kell összeomlania, egy harcra specelt hajónál direkt lekapcsolják a harctérre beérve, hogy ne fogyassza feleslegesen az energiát (az is elég persze, ha hátulra van sorolva). Én láttam olyan (PVP) Eagle-t, ahol még a life supportot is lekapcsolták bunyó idejére, mert ha 7,5 perc nem elég nyerni, akkor úgyis mindegy. Ha a fegyverek ki vannak kapcsolva, akkor meg van elég energia ilyen luxus dolgokra, mint levegő meg FSD. Aztán ha elteszed a fegyvereket, mert futni kell, akkor jön a bootolási idő - és ezen lehet nagyon sokat spórolni egy jó mérnöki moddal.

Nekem ugyanígy van a felfedezős Aspom, az AFMU, ha minden más be van kapcsolva mellette 100% fölött terhel - de mi vel azt csak leszállva, kikapcsolt dolgokkal használom, így ez nem gond.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.13. 10:53:35
  • nibron
    tyűha, ezt most nem is igazán értettem. az fsd-nél a boot time az nem az, hogy ha leáll az fsd, akkor mennyi idő múlva indul újra. nagyon ritkán van, hogy harcban összeomlik a rendszer, és ilyenkor csak az újra bootolás segít. azon a panelon van ahol az "öngyilkosság" is. harc közben van olyan, hogy leáll az fsd, ilyenkor nem tudsz mozdulni, esetleg csak boostolni, vagy épp lőni. többnyire magától rendbejön. tudom, hogy ez most így kicsit hülyeség, mert ilyenkor értelemszerűen az energiaelosztás vagy az engine kell, hogy leálljon, de ez van.:)
    Ha arra gondolsz, hogy az fsd a power fülön kisebb prioritást kapjon, akkor az megvan. a vulture-nál muszáj is arra állítani, mert annyira gyenge az erőműve. nálam a dock computer és az fsd mindig legalább 2-es. amikor szükségem van a cargo hatch-ra, akkor pedig 3-as.
  • Dzsini
    FSD-nél harci gépre a boot time gyorsítás lehet jó, mert ott szokták azt, hogy energiagazdálkodási okokból a lövöldözés idejére lekapcsolják, és ha futni kell, akkor jót tesz, ha gyorsabban elkezdheted tölteni. (nem hamarabb töltődik fel, hanem kikapcsoltról bekapcsoltra vált hamarabb)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.13. 10:36:38
  • nibron
    rendesen rákattantál a "varázslókra".
    én csak érintőlegesen a két alapcsajt csináltam a 3. szintig. a terv az volt, hogy a pajzsot erősebbre, és olyan gyorsan visszatöltősre megcsináljam az 5. szintig mint az npc-knek van. de a 3. szint után már nem igazán látom értelmét ezen kepeszteni, mert a pitonon hatástalan, az aspx-en ott jó, de be kell rakni shield cell bank-ot, nem is kicsit, shield boost-ot pedig max. 2-őt tudok betenni, mert a rakéták miatt legalább 2 elhárító kell. és ha a hajót telepakolom ezekkel, akkor már nem tudok szállítani, és szkennelni sem, mert kevés lesz a modulhely. a vulture-t ebből a szempontból el lehet dobni. nem látom értelmét a fegyver fejlesztésnek sem, mert ha erősebbre fejlesztem levesz a távból, vagy fordítva. próbáltam az engine-t, az fsd-t is, hát nem igazán látok semmi fejlődést. úgyhogy most ami fejlesztés fenn van, az mind csak szerkezeterősítés miatt van. de az fsd shield úgy látszik megéri, mert nem igazán áll le. a pitont már legalább kétszer leharcoltam 20% környékére és végig jó volt.
  • s_andras
    Sajnos 4. szinten csak 1%-ot növel az a forduló ami 3-on 5-öt :( (Dweller, 728 tonna, 10 perc, 450-500k profit) Így csak a 4-en végigmenni röpke 17 óra. Nem baj, még mindig jobb, mint a másik lehetőség.
    Terv: a 3 kereskedős, egy bountys, és 2 felfedezős mérnök kimaxolása, közben reménykedünk abban hogy mire ez kész, addigra a tömeghisztéria nyomására könnyítenek a fejlődésen.
  • Rhonin7
    az én régi munkahelyemen még mindig a "ha nem tetszik el lehet menni" a divat....és kb 10 ből 8 MO-i munkahelyen........nevetséges :(
  • nibron
    kicsit off. elektronikai és szoftver fejlesztőcsapat vagyunk már több mint 20 éve. mostanra elég stabil gárda jött össze. feltétlenül szükséges a felhőtlen munkakapcsolat, különben nem tudnánk a dolgunkat végezni. nagyon strapás a meló, de mindenki azon van, hogy ezt is inkább az összekovácsolódásra használjuk. rengeteg programunk van munkán kívül is, a cégnél van erre egy külön ember akinek csak ez a dolga. és amellett, hogy tiltott a családi kapcsolat a cégnél összeférhetetlenség miatt, elég sok esküvői tanú, keresztszülő kapcsolat van. egyébként ezen a területen egyáltalán nem egyedi a dolog, én is ismerek jópárat. a kedvencem is itt van mo-n, az egyik alföldi városban, és ők csak egy sima kereskedelmi cég. az utóbbi években elég sok cég vezetése felismerte már, hogy nekik is érdekük a minél jobb munkahelyi légkör kialakítása. de pl. az usa-ban ezt a kormányzat messzemenőkig támogatja, sőt a cégektől szinte elvárják, addig nálunk ennek megítélése elég negatív, ezért jóval nehezebb kivitelezni, nem mindenki engedheti meg magának.
  • Max_Andaxin
    ..bakker most Ti komolyan ilyen helyen dolgoztok??? - pontosan milyenen is? -....én eddig csak filmen láttam ilyen helyeket, úgyhogy "titu, hogy csak most találtátok ki!!!"
    ...de most komolyan.
    Munkahelyen...haverok a kollégák? Nekem max egy-kettő van, akivel van is kedvem munkahelyen kívűl találkozni.
    Amúgy sajnos...nem ilyen a légkör nálunk....
  • Dzsini
  • Dzsini
    Mai pihenőhely:
  • Dzsini
    A Lakont van, amelyik "lákon"-nak, a másik "léjkn"-nek mondja. Rengeteg jó akcentus van a rádiósok között, a skóttól kezdve a déli egyesült államin keresztül az ázsiaiig mindenféle, amilyen csak dolgozik a Frontiernél :) (mondták, hogy sok hangot belső munkatársak mondtak fel)

• s_andras
    Nekem a '['-t kihagyja: Hotel, Uniform(?), November szokott lenni. Biztos vagyok benne hogy csak a betűket és a számokat figyeli.
    Az ASP miatt amivel általában mászkálok a Lakon-t eddig sosem ismertem fel, azt hittem hogy valami üdvözlő szó lehet.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.06.11. 13:10:20
  • s_andras
    Mire gondolsz? Dwellernél G3-60%.
  • Dzsini
    Látvány a peremvidékről:

Nagyon ritkák itt a csillagok, 30-40 fényévre egymástól, viszont sok érdekes van köztük, a galaxis szélére sodródva - neutronok, fehér törpék...
    (a Sol "jobbra lent" kb. 2000 fényévre van)
  • Dzsini
    egy pillantás a játék álllományaiba - előrevetítendő, hogy mire számíthatunk?
  • Dzsini
    Ja, és még aszerint is variálják a szöveget, hogy milyen haverságban vagy velük - a docking computernél a "átkapcsoltunk távvezérlésre, jó pihenést"-től kezdve a "következőre igazán megtanulhatna repülni"-ig van minden :)
  • Dzsini
    A hajó gyártóneve, és utána a parancsnok nevének első három karakterének betűjele a hívójeled - nem tudom a speciális karakterekkel mit kezd, nekem az Asppal "Lakon D Z S" - ami még aranyos, hogy a betűszavak is változnak, a birodalomnál mondjuk "Zulu", a föderációban "Zero" a Z, és így tovább.
  • nibron
    hol tartasz már?
  • s_andras
    Végre megértettem hogy mivel kezdik az állomások a rádiózást: a hajónk gyártójával. A "Gutamaya"-t a Dweller ügyeletese szépen, tisztán mondja ki.
    Kis becslés: 10 perc 1 forduló 5% a 3. szinten, tehát csak a 3-ason és a 4-esen végigmenni... nettó 13-14 óra. Nem lenne vészes, ha minden mérnöknél ilyesmi lenne.
    Jaj, és az is nosztalgikus volt most az előbb ahogy az Orbisról felemelkedés után látom hogy egy Orca épp jönne befelé, de ahogy odatettem a Cutter kicsiny orrát a levélnyíláshoz, hanyatt-homlok elkezdett kitérni, nagy igyekezetében odaverte magát a plafonhoz, oldalfalhoz
  • nibron
    a bugyikéknél kicsit felsikoltottam, de amúgy szerintem jobb mint volt.
    ami probléma szerintem, azok a "zombik". a küldetések alapja és ezáltal a lényege, hogy bedolgozd magad társaság(ok)hoz. és több társaságnál látod ugyanazt a pofát. a banda jellegű "társaság"oknál pedig van egy kis rivalizálás (lehet, hogy a többinél is, de most ezekkel próbálok üzleteln). egy társaság pedig több platformon is leledzik ugye. alapvetően az ember nem a neve alapján azonosítja az illetőt ha ott a fizimiska is. na itt most simán előfordul, és egy kissé meg is szívattam magam, mert ugyanolyan kinézetű csókánál felvettem olyan küldit ami a másiknak (ezeknek dolgoznék) hátrányos. némi repu bánta, alliedből félbarát lettem. kepeszthetek megint. úgyhogy legalább a társaság nevére oda kell figyelni.
  • nibron
    menet közben azért kicsit eltértünk a tárgytól. Az a felvetés, hogy nem időszerű akkor kihozni, egy akármi más fejlesztést (tök mindegy mi az) amikor az alapok tele vannak hibával, az részemről még mindig áll. Ha így sikerült, akkor már becsületbeli ügyként is erre kell ráállítani mindenkit. Ha mást nem akkor tesztelni mindenki tud. ilyenkor úgyis arra kell a legtöbb erőforrás. A takarítónéninek is lehet mondani hogy "marika néni lehet játszani":). ha kijavították annyira, hogy kellemesen lehessen használni, akkor már okszi, ill. lehetett volna előtte is. volt már ilyen probléma játékokkal nem ez az első eset.

Az, hogy "csak egy festés"t kell egy már előre megírt modulba berakni, talán az lenne a legegyszerűbb ha kipróbálnád. A legegyszerűbb talán az arma2 lenne. régi program, teljeskörűen támogatja a modolást, van is tengernyi rá, csak skin-ből több száz. csak annyi lenne a feladat, hogy rakj be párat. elvégre csak néhány lényegtelen grafikus elemet kell hozzáadni egy már megírt és milliószor letesztelt modulhoz. a lépések végrehajtásához rengeteg doksi, youtube videó létezik a feladat végrehajtására. mégsem fog sikerülni elsőre. aztán másodikra sem, és így tovább. és az még csak a te géped. ha szerinted már jó (ez a nullás teszt), akkor a haverod gépén lesz rossz. akkor már te is érteni fogod miért kell a "tóra". amúgy míg ezt írom, ts-en bedobtam a problémát, elég jó lett a hangulat (kb. a fele játékokat fejleszt vagy modol), beindult a sztorizgatás.

Nem az írtam, hogy mi, hanem azt hogy mi nem (nem mindegy). és valóban meglepődnék ha ebben most tévedtem volna.:)
  • TokraFan
    ...fájdalmasan egyformák ezek a felszínek. :(
  • Dzsini
    Amikor egy új festés jelenik meg, azzal nem mennek végig a teljes tóratekercsen.
    Így értettem, hogy a kitek kezelése már kész van (valószínűleg jó ideje, és már keresztülment több környi tesztelésen) - most már "csak" piacra kell tenni a megvásárolható kiteket, ahogy a paintjobokat, bobbleheadeket, decalokat. A kezelőrendszer kész van, azt nem kell minden csomaghoz újra kitalálni.

(egyébként vicces, hogy teljesen ismeretlenül tudod, hogy "milyen területen" ügyködök - esetleg a végzettségeimet is ismered? ne skatulyázz be senkit az alapján, ahogy egy fórumon beszélget, mert nagyon nagy melléket lehet lőni :) )