ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Semmi se "kevés", 18-as alap ugrótávval jártak már Beagle Pointon (65 ezer fényév, az út oda kb. 80 ezer, mert nem lehet egyenesen menni).
Olyan 25 körül már nem szoktak nagyon beragadni a normál utakon, de a nagyon felfedezésre beállított hajók 35-40-es ugrástávval dolgoznak. Én 32-vel jártam meg a Sag A*-ot, teljesen jó volt úgy.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MikX
Milyen messze jártál te?
S más. Mennyit tudsz ugrani egyszerre? Nekem fullos fsdvel asszem 20at ir, az még kevés ilyen messze utazni?

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Nekem is már csak 10.000 fényév van hátra, aztán jövök én is harcolni 😄
Roger6
Háhh, akkor majdnem a szomszédban vagy, kollega 😊 Majd mehetnénk együtt néha. <#violent>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

MikX
persze 😊
nav beacnnél is belefutottam véletlen egy csetepatéba, 3% on volt a tag, kapott két lövést, és 300e...
jee 😄
Hátha így haladok lassan elkezdhetem a kis gépemet felkészíteni felfedezni.
De mindenekelőtt még élvezkedek egy sort pénztől függetlenül ebben a rendfenntartásban 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
Akkor csak volt értelme, hogy kifejtettük itt a KWS pontos működését 😊 RES-től függetlenül is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MikX
Nos, asszem megvan, énvoltam a hülye, ugyanis most néztem, hogy anarhia rendszerben vagyok ugye, ott nincs wanted, mindenki lawless res-en.
No én ugygondoltam, hogyha ráküldöm a kill warrantot, akkor nekem az majd ott átvált, de most láttam, hogy nem, a contactsban írja mennyi az annyi, ha van.
Íííígy már mindjárt más a leányzó fekvése 😄
3 hajót szedtem le, több mint fél misit dobott

Gondoltam hogy én vagyok a hülye megint 😄

Dzsini
Nem, ezek a 2.1 / 1.6 -ban lesznek, aminek a bétája indul május elején.

MikX
Hát most kremainn-ban vagyok éppen

Ezek már most elérhetőek?
Roger6
Az egész beszélgetés onnan indult ki még tegnap, én azt folytattam. <#zavart1> De akkor hogy tisztába tegyük a dolgot: végig RES-ről beszéltem, és a RES-ben KWS használatáról. Ha a válaszolásokat visszanézed, akkor láthatod is, visszakövethető az egész.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
A KWS-ről volt szó, RES-t meg se említettem, és te se a #8113-ban, amire válaszoltam 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.22. 08:22:38

Roger6
Na okés, de most RES site-okról beszélünk, ahova direkt pénzt szerezni megy az ember, ez volt az alap koncepció, az pedig nincs lakatlan területen, ha jól tudom. Persze tévedhetek is, mert nem vagyok benne mélyen a témában még sajnos. <#rolleyes>

Dzsini
Hajók járnak ott is, és ha valakiről szkennelve begyűjtöd a vérdíjakat, azt bárhol átveheted. Ugyanúgy kaphatsz mondjuk birodalmi vérdíjat föderációs rendszereben, amit nem tudsz ott felvenni, csak egy olyan helyen, ahol a birodalom jelen van.
Pont erről szól a KWS, hogy nem csak az adott rendszerben nyilvános vérdíjakat kapod meg egy hajóról, hanem az összeset, bárhol is rótták ki (és ezekért van, hogy többszáz fényévet is kell utazni).

Roger6
Bounty Hunting lakatlan rendszerben? Ahol nem is tudnád felvenni a begyűjtött vérdíjakat? Ennek amúgy sem sok értelmét látom. <#zavart1>

Dzsini
Nem biztos, hogy kapsz 😊 kaphatsz, ha van máshol is rajta bünti. Egy anarchia vagy lakatlan rendszerben pl. nincsenek bountyk, de szkennelgetve ott is ezt-azt össze lehet szedni.

Roger6
Most olvasom, hogy ha Kill Warrant Scanner-el leszkenneled az NPC-t, akkor sokkal több bounty-t kapsz érte, szóval tévedtem, amikor azt írtam, hogy csak játékosokra jó.

Roger6
Itt van egy táblázat, remélem használható: Táblázat

Dzsini
Egy kis néznivaló a tegnapi livestreamből:
Új fegyverek, felszerelés és térkép (mindenkinek):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Huge Multicannon:

Huge Beam Laser:

Felszerelési oldal:

Könyvjelzők a térképre:

Rendszerállapot-térkép:

Néhány mérnököktől szerezhető fegyvermódosító (Horizons tulajoknak):
Hősokk-fegyver:

Pajzs-regeneráló:

Robbanólőszer:

Roger6
Ha elmondod, hogy merre fele játszol, keresek neked egy gyengébb védettségű rendszert. Nem kell pont azt a rendszert megmondani, amerre vagy, nem az a célom, hogy ezt megtudjam, csak segíteni szeretnék.

Mi a legmesszebbi még lakott rendszer?
Úgy hallottam van egy állomás valahol a központi fekete lyukhoz vezető úton is...

iSS!

MikX
Ahamm, hat en alliance rendszerben probaltam, annyi erot nem fektettem bele hogy keressek masik rendszert ahol van kozelben allomas egy jo gyurus bolygo mellett

Roger6
Én azt vettem észre, hogy az alacsonyabb biztonsági szinttel rendelkező rendszereknél több wanted jelzésű hajó van, és sűrűbbek is.

MikX
S melyik rendszerben?
Vagy az igazábol nem számit?

VO101Tom
A "Nav Beacon" pontoknál nagy a nyüzsgés, minden hajó ott lép be a rendszerbe. Keresel egy sűrűn lakott csillagrendszert, és szkenneled a nav beaconnál jövő-menő hajókat. Elég sűrűn szoktak jönni "Wanted" státusszal, még warrant szkenner nélkül is. Volt, hogy egy hajóért 80-90000 creditet adott, aztán volt olyan rendszer is, ahol csak 400-at. Ezt is válogatni, keresni kell, hogy hol jobb, hol rosszabb.

www.pumaszallas.hu

Roger6
Én most jöttem ki egy RES-ből (sima LOW- volt), kb. 15 perc 200.000 credit volt. Volt olyan NPC, amibe alig hogy beleértem, aztán dobott 37 rongyot. <#violent> Kill Warrant akkor jó szerintem, ha játékosokat szkennelsz vele, akkor láthatod, hogy más rendszerben van-e rajta vérdíj. Érdemes nagy sensort venni, ami ellát 6+ km-re, így könnyebb beazonosítani az ellenséget.

MikX
Nemtudom, én lehet nemjó helyen probálkoztam, de ottvoltam többször is res extraction zonában, többen is, legalább fél órákat, de egy-két hajó volt max.
sima szkenner ugyan nem mutatott wantedet, de kill warrantal se találtam senki olyat.
Biztos énvagyok a hülye, vagy rosszul csinálom, nemtudom, de nekem ez így nem jött át

Caliph
én low resben is jókat vadásztam vultue-al,kill warrant scannerrel...amint sikerült felturbózni kicsit már highban is megállta a helyét,rendőri segítséggel

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Roger6
Szerintem egész durva armor-t lehet amúgy rápakolni, most ha jól tudom 1.250 armor van az enyémen (alapból a hajót valami 210-el árulják).
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.21. 13:42:07

MikX
oda mentem, high ba, de vagy olyan van, hogy wingben vannak 3-an, na annak nem megyek neki, vagy senki.
És akkor még nem beszélve arról, hogy cobrának amugyis pillanatok alatt lelövik a páncélját, pedíg raktam bele a legnagyobb shield generatort, van benne booster is, mégis van aki 3-4 mp alatt lelövi, és akkor bukó.
Bányászkodni egy kieső rendszerben még mindíg inkább biztosabb pénzforrás szerintem.

Menj RES siteokra. Ott mindig vannak. Minél veszélyesebb helyre mégy, annál több a jutalom.

MikX
No ez a fejvadászkodás jóvolt, de asszem visszatérek bányászni, így néha-néha vannak jo pillanatok, de sokszor futottam bele olyanba, hogy odamegyek a helyre aztán senki nincs, vagy max lawless-t ir, de akkor meg egy fillért nem kapok. van hogy bejön egy pár ezres, pl a mai nap is 4 ora játékbol talán ha 100e lett...
Így nem lesz egyhamar felfedezős felszerelésem. még egy jó 2-2,5 milla kéne

Egyszer valami másfél millával dokkoltam 10 másodperccel azelőtt, hogy kifogyott volna a levegőm. Kicsit izzadtam, meg nekimentem ennek-annak a nagy kapkodásban. 😊

Roger6
Igen, én is tapasztaltam, hogy az összeszedett fejpénz csak akkor jár, ha épségben visszaér az ember a bázisra, és el is kéri a neki járó jussot. <#hawaii>

Párszor nekem is sikerült. Főleg este fele, amikor már csak lőttem, de nem figyeltem. Aztán úszott a sok lóvé.

Roger6
Nos hát.... a munkahelyi gépre is felkerült az Elite. Szóval vettem egy Adder-t, és kerestem egy jó kis rendszert a közelben aszteroida mezővel, és sok-sok gyűrűs bolygóval - ez lesz a munkahelyi elfoglaltság. Nagy bolygók nyugis öveiben bányászat, kiváló panorámával. <#hawaii>

Találtam egy jó Trade útvonalat T9-re.

LTT 8517 - Hopkins Dock (kb 500 LS), Imperial Slave Buy 12850
Bestii - Bickel Station (kb 400 LS) Imperial Slave Sell 17600

Visszafelé Crop Harvester.

Odafelé 3000 / T felett van a nyereség
Visszafelé 500-700 / T körül van a nyereség.

T9 egy ugrásból "B" FSD-vel megteszi.

Dzsini
Nem lop semmit, a Kickstarter támogatások között volt a lehetőség, hogy NPC-t neveznek el rólad vagy nevezhetsz el egyet tetszés szerint.

<#nevetes1>
Lukács Margit
Roger6
Elég erősen gondolkodom azon, hogy a Cobra MkIII-at visszaalakítom bányász bárkává, és lövöldözésre veszek egy Vulture-t.

Gundark 1 1
Gátlástalanul lopja a neveket 😊 Engem még piton koromban Táti Attila kergetett néhány rendszeren keresztül 😊
MikX
uh... brutálisak

Roger6
Háhh!

Lukács Margitot kéne kinyírnom? Nem-nem, visszadobtam a küldetést.

Dzsini
Mindkét Capital Ship típus - Interdictor és Farragut - megtalálható több helyen, általában a politikai-katonai központokban parkolnak (pl. a Föld körül, Facece-n, stb.), onnan mennek pofozkodni a háborús övezetekbe. Az állomáshelyükön meg is lehet nézni (fel is írom a tennivalók közé):

Csatában le lehet verni 0%-ig, de akkor se pusztulnak el, csak távoznak (valószínűleg vissza a bázisukra, javításra).

Dzsini
Magas fokú CZ kell, és olyan, ahol a harcban levő csoportok közül legalább a támadó oldal vagy birodalmi vagy föderációs - ekkor van esély arra, hogy valamelyik Capital Ship belátogat támogatni a támadókat (és ha bent van, és a védekező olyan, akkor a védőknél is jöhet egy - ebből keveredhet ki a lenti videó - a támadó föderációs hajó után megjött a birodalmi is). Körbe lehet repülni őket, vannak róla nagyon jó videók, ahol minden érdekes apróságot megmutogatnak rajtuk - csomó vadász dokkolóhely, az ágyúk, a lézerek, a hőleadók, a parancsnoki szint, stb.

Érdekesség, hogy ezek a nagy hajók még a régi, Witchspace-alapú meghajtást használják, ezért is tudnak pont a helyszínre érkezni.

Szerintem ezekhez kismiskák vagyunk.... de van egy olyan sanda gyanúm hogy ezeket nem lehet "közönséges játékosnak" legyőznie.
Roger6
Ha igen, akkor már lehet is szervezni rá a közös eseményt 😄 Persze gondolom random szerűek ezek, szóval pár CZ-t meg kell nézni érte.

És ezeket meg lehet semmisíteni egyáltalán?

Sajnos itt vesztettünk, de visszatérünk <#bdead><#bdead><#alien>
Roger6
Ez mekkora élmény lehet élőben! Te jó ég! Ma este keresek én is valami CZ-t, aztán megszedem magam, ha ki nem szednek. <#gun>
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.20. 11:51:36