ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Végül akkor hova is jutottunk? Érdemesebb egyben eladni beszámítással a hajót vagy "üresen" alapfelszereléssel? (előtte persze a drága dolgokat eladni egyesével 😊
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Szívesen vennék tanácsokat a fejvadászatra. Kell valami izgalom is a csempészet mellé. Manapság már csak legyintenek a rendfenntartók ha megjelenek egy rendszerben, hogy nem ezeket a droidokat keresik 😊
Janicsillagasz: ritka áru, azok úgy működnek, hogy csak 1 rendszerben / állomáson lehet kapni az egész buborékban, egy játékos csak keveset vehet belőle, és minél távolabb viszi, annál többet fizetnek majd érte.
A bögre különlegessége, hogy ezt játékosok kérték, és egy közösségi cél keretében hordták a Hutton Orbitalra a fémhulladékot (scrap), egy hét alatt összesen több százezer egységnyit (külön móka, hogy az Orbitalon csak közepes mérettel lehet leszállni - így néhányan úgy dolgoztak, hogy egy T9 kiment oda, és a raktérből kidobálva a hulladékot azt kisebb hajókkal hordták be az állomásra).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Viszont egy tanács: ne jéggyűrűben bányássz, ott nincs semmi! A system map-on nézz rá az adott bolygóra (persze ehhez rendelkezned kell a rendszer térképével), olvasd el a bolygógyűrű leírását hogy miből áll. Van ice, rocky, metal rich és metallic. KIZÁRÓLAG a METALLIC gyűrűt keresd és csakis olyan helyen, ahol Pristine méret van! Itt egy kép a pontosabb azonosításhoz. Odamész a kavicshoz, megkarcolod, a leszakadót megnézed miből van és csak a 3db P betűs érccel kell foglalkozni (Palladium- Platinum- Painite) és esetleg még az arany. A palladium/platinum 12-15.000Cr/t áron adható el, a Painite pedig 30-35.000cr/t! Ezeken kívül időráfizetés a bányászat!
Az elkövetkező napokban hazatérek a galaxis magjából és én is bányászkodni fogok egy kicsit, ha gondolod majd összehozzuk az időket és elmehetünk együtt kavicsot karcolni 😊 Legalább még be is védjük egymást 😄
Jelenleg 2.000 fényévre vagyok a Sag A-tól, ma este elmegyek, meglesem és indulok haza. Remélem szerdára hazaérek, sajnos napi 14 óra meló mellett kevés időm marad a játékra, de szerdától szabados leszek és már oda fogok rohadni a gép elé 😄DDD
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.11. 07:56:08
Általában Life Supportból és Sensorsból D-t szoktunk használni, mert nem létfontosságú belőle a jobb, és egy kis súlycsökkentés mindig jól jön.
A képen te Power Plantból A2-t használsz, ami 160 ezerért 9,6MW-t ad le, igaz csupán 1,3 tonna. A 4D PP 59 ezer, és 11,7MW teljesítményű (4T), a 4C 178 ezer és 13MW (5T) - inkább ezeket válaszd, jobb, ha van bőven energiatartalékod. Nagyon ritkán éri meg / fontos a kisebb méretű modulok használata, igazából csak akkor kellhet, ha létfontosságú a tömegcsökkentés, és az ugrótáv növelése (pl. felfedező hajók).
A fegyverekből is az M (közepes) hardpointra 2-es méretű fegyvereket érdemes szerelni - az S (kicsi)-re való az 1-es méret, az L a 3-as, a H (Huge) a 4-es méret.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.11. 07:46:58
Power Plantból, FSD-ből és Power Distributorból lehet kisebb méretűt berakni, a többiből csak a megadott méretet.
iSS!
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.10. 23:08:11
Bár elég gyerekcipőben járok én is ebben a témában, az már világosan látszik, hogy ha értelmesen akarunk megfelelő sebességgel pénzt keresni bányászatból, akkor mindenképpen kell:
- egy hajó, aminek nagy raktere van
- collector limpet modul (collector nélkül a nyersanyagok begyűjtése eléggé lassan megy az űrben)
- a lehető legjobb Refinery modul, amit a pénztárcád megenged
Akár égő, akár nem, én jelenleg egy Cobra MkIII-at használok bányászatra. 26 T raktér, 10 collectorral (ez amúgy is elfogy a bányászat végére), és a Refinery, ami 5 különböző ércet tud tárolni (ez annyiba került, mint a hajóm kb.). Most kb. 15-20 perc alatt EZ került a raktérbe, de természetesen a Refinery-ben is maradt némi finomság.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.10. 22:57:15
Nimcs páncél, nincs fegyverzet.
Ugy 14 ugrassal jutottam el oda, meg vagy 5 tankolàssal, most el kellett jönnöm dolgozni, de megérkeztem eddig épségben 😊
Volt egy necces szitu, valaki kiràntott, de meg tudtam lépni szerencsére
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Én most az iCourier-el főleg ilyen küldetéseket keresgéltem, nagyon jól szórakoztam velük - ráadásul elég biztonságosak és jó pénzt hoznak 😊 (mondjuk egy-két goliath már húzósabb, de annyi izgalom kell)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.10. 13:14:13
Az alsó vastag a fő üzemanyagtárad, ebből dolgozik a hiperhajtómű - ennek a méretét látod a felszereléseknél.
A felső vékony pedig az alsóból töltődik fel, és tele 1 tonnányi van benne - ezt használja a hajó a normál mozgásra, és a rendszer energiaellátására. Ha az kiürül, akkor az alsóból belepumpál 1 tonnát, és újra tele lesz, és a fölötte kiírt fogyasztás ebből történik (a képen 0.27t/h, tehát kicsit több, mint 3 órára elég)
Scoopolásnál pedig az alsót töltöd fel.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.10. 13:05:21
www.pumaszallas.hu
Esetleg ha lövöldözni van kedved feldobsz egy kill warrant scannert, és mehet a rosszfiú-vadászat a Nav Beaconnál (aztán később Resource Extraction Site-okon). Ha egy békés rendszerről van szó, akkor mindig kering ott néhány helyi rendfenntartó, melléjük csapódva egy-egy nagyobb hajóra is le tudtok sikerrel csapni.
www.pumaszallas.hu
Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

... and all I got was this lousy mug.
természetesen végig a rádiójukat hallgattam
De ha csak úgy becseréled, akkor is megkapod a beleköltött pénz legnagyobb részét (pár százalékkal kevesebb úgy).
Eleinte ezzel nem hiszem, hogy fontos foglalkozni, de egy sok tízmilliós tételnél már érezhető összeget lehet spórolni.
Ugye jól tudom, hogy a modulok árát visszakapom, ha visszaszerelem a régi, olcsó modulokat? Csak mert most költöttem 530.000 creditet a kis Sidewinder-re, ami nem lenne rossz, ha visszajönne majd valamikor. <#banplz>#banplz>

... és átváltott a számláló is, 3,060,000 fénymásodperc van hátra 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.10. 09:56:25

Ez a látvány fogadott.
A kép talán nem adja vissza, de valami eszméletlenül gyönyörű volt. El is felejtettem, hogy mit csinálok éppen, és fél óráig csak néztem, ahogy az NPC hajók szépen lassan csordogálnak mellettem, és emellett a gáz óriás mellett. Na azt hiszem, hogy ez volt az a pont, amikor tényleg megértettem a lényeget. <#email>#email>
Ha valakit keresned kell, az jelenleg úgy működik, hogy elmész a célrendszerbe, és szépen lassan cirkálva keresed az ilyen jelforrásokat - megnézed, hogy az-e amit keresel, ha nem, továbbállsz, ha igen, teljesíted a tennivalót. Ha konkrét személyt kell levadásznod, ő viszont ugyanúgy supercruise-ban lesz, és kell egy Interdictor a gépedre, hogy "kirántsd" őt magad mellé valós térbe - ezt teszik veled is, ha betámadnak.
www.pumaszallas.hu
...de azért reptetni is más élmény a sok nagy dög után (és teherhajóm még nem is volt) 😊
Ez a screen meg....

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Eza mining ez ugy megy h odamegyek lövök rá azt termeli be a raktérbe nwkem? 😊
Arra már rájöttem h sokszor látok frameshiftben célpontokat, veak signal ilyesmi, ott általában valami keresett rosszarcuakat találok.
Vagy hogy tudom az ilyeneket megtalálni? Mert volt feladat is ahol egy konkrét emberkét kellett volna likvidálni, de csak a rendszer volt megadva hogy hol találom
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Màszkálgatok ideoda, felfedezgetek rendszereket, ez is leköt, és nem hajt semmi hogy huude gyorsan pénzt csinaljak.
Mint eszrevettem a kezdo sidewinder az ingyenes, szoval nemzavar ha belegabalyodok egy nagyobb falat csatába 😊
Majd a bànyàszatot akarom kiprobálni, de nemtudom h erre a sidewinderre érdemes e pénzt költeni vagy inkább majd várjam ki mig lesz egy jobbra.
Vagy a modulok amit veszek azt át tudom rakni màs hajoba is? Az igy kompatibilis?

Egy kis luxus 😊

... az Anaconda elfér keresztben az állomások levélrésén.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.09. 17:03:24
A bázisok nagyon nagyok, bőségesen elférsz bennük-rajtuk 😊