23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    gratula :) csinos kis summa, és a Birodalom sok szép csillogó hajóval bővülhet :)
  • MikX
    No, vége is, épp becsusszantam a 25-be

• Janicsillagasz
    Ez nem mindig mindenhol így van? Akinek van pénze az még többet kap....
  • MikX
    Durva higy mennyire porog a cg, mikor elkezdtem épp a tier7 et érte, most már minnyárt vége, még tán egy kanyar fér bele.
    De igy nem lesz meg a top25, csak az 50
  • s_andras
    Na ezt elmesélem: FDL 8 próbálkozást is megevett az 5-ös Dirty Drive Tuningból (és az utolsóval sem vagyok igazán elégedett), de elindultam visszafelé Maia-ból. Néhány ugrás után mindjárt jött egy ID. Gondoltam, máris tesztelhetem. Jó lett az összehasonlítás, mert egy ELITE FDL volt a próbálkozó. Nos, a boost (az 5-ös charge enh. disztribútorral karöltve) olyan hatékony lett, hogy mire megjelent a radaron és megüzente hogy ő márpedig most el fog tenni láb alól, már NÉGY km-re voltam tőle és nem igazán tűnt úgy hogy picit is lassítani tudná a távolodásom ütemét. Legközelebb kb már a FSD töltés végét meg az ugrást fogják csak látni ehe-ehe...
  • MikX
    Hat tenyleg durva szamok vannak
    T9:2363
    Konda:11225
    Cutter:6594
    T6:6446
    Python:9097
    Clipper:2668
    T7:5187

Demég 155 fer-de is eltévedt :)
  • Roger6
    Látszik tényleg, hogy EVE-ből jöttél, nekem is van egy 6 éves karakterem benne :)
  • Dzsini
    100 tonna már elég a top75%-hoz, de ahhoz is illik legalább egy Hauler, és annyi befektethető pénz, hogy azt tele tudja vásárolni valamelyik összetevővel. És ez ma estére kész lesz, több, mint 5000 Cutter dokkolás volt csak az elmúlt 24 órában.

A lényeg, hogy minden héten csütörtök délelőtt van szerverfrissítés, akkor "írják ki" az új CG-ket, és legkésőbb akkor zárulnak az előzők.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.29. 14:29:44
  • MikX
    Hát még 3 nap van, de szerintem kb holnapra vége.
    Nagyon jol fizet, de egy kezdőnek sajna nem nagyon jut itt morzsa, ez inkább a pénzeseket teszi még gazdagabbà.
    Most ha en a konda 400 tonna rakterével cdak a 75% ba férek be, egy kezdő, kis hajoval rendelkező el sem tudja érni.
  • Dzsini
    Nézd meg az érkezési helyen a "milyen hajók jártak erre" listát :) látványos.
  • Dzsini
    Hát, az még kérdéses, hogy ki ellen lesz a háború - mostanában várható az első új kapcsolatfelvétel egy (vagy több) idegen fajjal is, és ezt a privilégiumot most mind a Föderáció, mind a Birodalom a magáénak szeretné... és az elmúlt pár évszázad kisebb-nagyobb villongásokkal hidegháborúval telt, most elég feszült a helyzet.

A játékosok itt a "Han Solo az Új Remény előtt" kategóriás szerencsevadász kategóriába tartoznak - még a gazdagabbaknak sincs komoly befolyása a világ eseményeire - helyi erőket, kisebb frakciókat tudnak támogatni vagy akadályozni, részt tudnak venni ilyen közösségi eseményekben, de saját cégek, gyárak, stb. (ami pl. az X sorozatban előfordult) nincsenek. Tömegként tudnak (tudunk) alakítani az eseményeken, de egyedül senki se befolyásoló erő. Bárkivel barátkozhatsz, lehetsz magas rangban a birodalmi és a föderációs sereg külső zsoldosai között, nem probléma. Ez egy lehetőség egy kis szerepjátszásra, ha ahhoz van kedved, de ha farmolni akarod a rangokat, akkor az se probléma.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.29. 14:13:28
  • s_andras
    Utóbbi. Lehetsz egyszerre mindhárommal szövetésges is.
  • MikX
    Most vittem be 400 tonnat, 75% es 48millio
    De.mivel egy ugrásra (megpakolva 28ly a konda, amugy 49,7) tudok venni cuccost, igy nemkell fuelscoop, sztem pajzs se, mehet minden raktérnek
  • Tauri
    WoW Akkor a Tier 8 al ha sikerül elérni lesz ám csata :)
    Egyébként a 3 frakció közül hogy tudok választani vagy nem kell csupán ahogy dolgozom nekik kapok valami loyality pontot?
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.08.29. 14:09:04
  • Dzsini
    Nem konkrétan a játékosok építenek, hanem a "történet" alakul majd az ilyesmik eredményétől függően.

Pl. volt bázisépítős közösségi cél, ott aszerint, hogy milyen szintet sikerült elérni lett az új bázison több (vagy kevesebb) szolgáltatás. Jelen esetben a Birodalom (az egyike a 3 nagyhatalomnak az emberi területeken) háborúra készül, és most őket támogatják a résztvevő játékosok. Valószínűleg a leendő haderő szintjét befolyásolja majd.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.29. 14:01:05
  • Tauri
    Ebből a sok ércből amit közösen összeszedtek, lehet építeni hajókat? Vagy mi célból megy a gyűjtés és mi szerepe a Tier-nek?
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.08.29. 13:58:25
  • Dzsini
    Azt írják olyan 100-150 tonnával már simán top75%.
    Tier7, és mostanra már félúton a tier8-ba, azt számolják, hogy ma este kész lesz.
  • Roger6
    A 7-es Tier is dob rajta sokat.
  • Dzsini
    Ilyen tisztességesen még nem nagyon fizetett CG:

Úgy néz ki a Birodalom nem fukarkodik, ha háborúra készül...
  • Dzsini
    Hát ha lesz miért mászkálni a bázison, nem csak lesz 2 szoba egy NPC-vel, akkor hajrá :)
  • Roger6
    Én az állomásokon a sétát is várom :)
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.08.29. 12:39:14
  • Dzsini
    Lesz, de nem holnap :) És hamarabb lesz a többi légkör nélküli égitest (vulkánok és társai).

Most még 2.2-ben jönnek a hasadékok, gejzírfélék meg ilyesmik a felszínre.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.29. 12:32:57
  • Janicsillagasz
    Én már azt várom nagyon amikor majd a légkörrel rendelkező bolgókra is lehet szállni.... ha lesz ilyen egyáltalán.
  • Janicsillagasz
    Nekem tuti nem mert egyáltalán nem ismerős ez a kép :DD

Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.08.29. 12:00:51
  • Dzsini
    Ez egy "szamárvezető", amitől úgyis mindenki eltér előbb-utóbb, de egy kezdőnek jó ajánló - még talán neked is linkeltük anno :)
  • tutituti
  • Janicsillagasz
    Érdekes amúgy ez az irány a hajókkal.... ez most mi alapján készült? Csupán tekintve a hajók összegét és a frakciót csinálták meg ezt az útvonalat? Én pl a sidewinder után Cobra, azzal felfedezés és utána egyből Python... Aztán Fed Corvette (lesz valamikor....). Szóval meglehetősen megvariálom a sorrendet :D
    (Na jó most épp egy ASP X-ben ülök kint a nagy pusztaságban....)
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.08.29. 11:58:07
  • Dzsini
    A felfedezés itt is olyasmi, csak ugrasz - dudálsz (ez a rendszerszkenner "hangja"), megnézed a rendszertérképet, hogy van-e izgalmas (100-ból 95 alkalommal nincs), üzemanyagot töltesz a csillagból, ugrasz... :)

Én a játékidőm kb. 80%-át ebben töltöttem, és nagyon jól elvagyok :)
  • tutituti
    De ha most akarsz egy kis pénzt akkor menj cg-zni. Most ha elviszel pár tonnát már kapsz is 600.000-et
  • Tauri
    Nocsak Nocsak milyen társaság ? És magyar ? :) mesélj csak róla!
  • Janicsillagasz
    Vagy elvállalni egy küldetést a magyar SSL társaságnak hogy "Vadássz le 40 kalózt" ..... :)
  • Tauri
    WoW az Adder nem is néz ki rosszul sőt! Ahol voltam a kezdő állomáson csak 3 hajó közül lehetett választani és ott Adder nem volt.
    És tetszik ez a hajó irányvonal amit linkeltél. És igen ahogy látom igaz lehet hogy mindenki a Cobrában köt ki :D

Janicsillagász: Igen teljes mértékben igaz amit írsz hogy egy utolsó senki lennék, akit mindenki le akar vadászni. De mikor már megéltál szinte mindent és unod a banánt, mi ha nem egy mocskos kalóz szerep az ami felráz :)

Egyébként miko rEvE ben kezdem az Explorationt, ott is hűű milyen élmények lesznek stb stb. Aztán egy este rájöttem hogy azon kívül hog yprobe okoat nézek és mindig ugyan olyabn helyekre ugrok be nem volt nagy izgalom
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.08.29. 11:52:11
  • Janicsillagasz
    Hát én arra mindenesetre kíváncsi leszek hogy mennyire fekszik a kalózkodás, mert valljuk be, pont az a lehető legrosszabb, legkevésbé kifizetődő szakma, plusz mindenki utál, mindenki ki akar nyírni.... Persze vannak játékosok akik így élnek és nem is játszanak másik területével a játéknak.
    Ja és hidd el, pénzből sose elég... Sikerül nagy nehezen átlépni a 100millás határt, erre olyan jut eszembe amire 500 milla kell.... azután meg jöhet az 1 milliárdos hajó :DDD
    A közös játékokban pedig én benne vagyok, csak elsőnek meg kell várni azt a pár hónapot mire hazaérek a felfedezésből :))) De addigra legalább te is kiismered a játékot.
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.08.29. 11:41:59
  • Dzsini
    Jó kis Hauler :) Én az Adder irányba indultam, de úgyis mindenki a Cobrában köt ki egy időre :)

(aztán felfedező lettem, és pár havonta egy kicsit járok csak a lakott vidékeken)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.29. 11:38:25
  • Roger6
    Legalább megmenekültél egy csomó bug-tól :D
  • Tauri
    hehe értem :D Most spórolok hogy legyen 50 K pézem a NAGY hajómra, te meg írsz itt 100 milliókat és milliárdokat.
    Helyes helyes, le leszek kötve úgy érzem.
    Anno azért nem vettem meg a játékot mikor megjelent, pedig nagyon nagyon vártam, mert egyetlen egy hajót lehetett repülni. Már a gondolata is elrémisztett a játéktól. De most olvasgatva és nézegetve a dolgokat bánom hogy nem haramabb kezdtem bele..
  • Dzsini
    Eleinte nem sok, a lényeg az, hogy legyen kéznél az a pártíz-százezer. Szokj rá, hogy mindig legyen annyi, és csak úgy költekezz.

Később viszont egy-egy nagyobb hajó felszerelésére könnyedén el lehet csapni néhány(száz) milliót (szélsőséges esetben milliárdot is), és annak az 5 százaléka se kevés.

Kereskedelemnél pedig a rakomány nem biztosított, tehát annak az értékét helyből buktad.
  • Tauri
    5% ot kell kifizetnem és ülhetek vissza. ha akkor ott nincs 5% akkor bukom az egészet és vehetem meg később 100% ért. Érdekes.
    Minden esetre az 5% nem tűnik soknak, bár mondom ezt egy 3 órás tapasztalattal., de örülök hogy így van mert izgalmat hoz a játékba az esetleges hajó vesztésének már csak a gondolata is.

Roger6: És igen a "mocsokos kalóz" szerepet azért a végén választom ilyen játékban, mert utána nagoyn nincs visszatérés a békés játékmódhoz. :P De ez igen messze van már ha egyáltalán megérem ezt.
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.08.29. 11:27:57
  • Dzsini
    A lényeg, hogy szórakozz jól, és nem "kell" semmit se csinálni a játékban, amihez nincs kedved.

Alapszabály, amitől SOHA ne térj el: sose repülj olyasmivel, amit nem tudsz újravásárolni. A hajóban a jobb oldali panelen Rebuy Cost néven találsz egy számot, ezt kell kifizetned, ha kipukkan a hajód, hogy visszaülhess bele (ez a hajód alkatrész-összértékének 5%-a). Ha nincs annyi pénzed, akkor visszaszállhatsz az ingyenes Sidewinderbe - ami egy drágább hajóból kényelmetlen érzéseket okoz :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.29. 11:18:47
  • Roger6
    Ugyan mocskos kalóz még nem voltam, de sok sikert a játékban, érdekes lehet ez a része is!