ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pár hónappal a megjelenés után szinte csodaszámba ment (számomra), hogy találtam még pár névtelen bolygót lakott területen belül. Az első scan dolog kezdettől fogva ment, csak a "névtábla" kirakása jött később.
A "hírnév" dolog már teljesen érthető innen nézve is, de attól még nem kell félni szerintem, hogy fogynak 😊 Ha csak minden tízezredik csillag OBA, akkor is van több, mint 40 millió belőlük.
Én amúgy ezt letudom azzal, hogy már nem sok híján minden égitest típusból van már a nevemen legalább egy (minden csillag, minden bolygó, van egy füzetkém, amibe kipipáltam), mostantól én inkább a szépet keresem, kevésbé a rtikát- persze a kettő valamennyire egybeesik, de egy olyan csillagrendszer, ahol 4-6 G-K-M kering egymás körül, és tudok egyikről a másikra átrepülve scoopolni az jobban tetszik, mint egy magányos földszerű egy magányos B körül.
... és mire minden típusú fehér törpét és szuperóriást találok, addigra úgyis bejárom a fél világot (AE/BE Herbigem és pár Wolf-Rayetem már van) 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Meg versenyek, hogy ki mennyi idő alatt ér a Sag A-hoz, vagy akármilyen kitűzött célhoz.
400 milliárd csillag oké, de van mondjuk 20ezer fekete lyuk meg 50ezer neutron a játékban (tipp), és van 500ezer player. Sokkal több neves, mint ami nem, nagyon soknak nem jut. Steam szerint este 6-8ezer játékos van fent akkor abban a pillanatban. Sokkal "kisebb" a játékgalaxis, mint gondolnánk, mert relatíve gyorsan el lehet jutni bárhová. A Sag A rekord mennyi is ? 10 óra körül ?
Én éppen ezért sem haladok nyilegyenesen, ide oda kolbàszolok.
Találtam véletlen egy fekelyukat, amit meglesek, de nema névtábla miatt, csak a látvány hajt leginkább.
Nekem már egy kieső kis mellékhold is büszkeség, ha a nevem ottvan, ezmár csak mellékes min. Biztos majd később fontosabb lesz, még inkább az ujdonság ereje hajt.
Már tegnap is jo érzés volt egy olyan bolygot szkennelni amin életet talàltam, mégha utolag kiderült hogy nem is igen ritka az ilyen 😊
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.28. 12:55:54
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Szerk: közben Dzsini pont leírta ugyanezt 😄
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.28. 12:48:55
A neutron meg fekete lyuk szintén magáért beszél, a legtöbb felfedező ezeket keresi, többnyire célirányosan hamarosan elfogynak a névtelenek, és mindenki nevet szeretne magának. Nyilván olyan valamin, ami a lehető legkülönlegesebb. Számomra egy fémbolygó már nem az. Első utanom még az Y csillagok fagyott vackait is szkenneltem. Ma már be se ugrok ilyen helyre.
Nem a pénz motivál, nem is a rang, inkább csak a "hírnév" minél ritkább dolgokon. És azok fogynak.
Totál felfedezetlen helyen, nebuláktól távol céloztam meg egy rendszert, amit teljesen véletlen találtam, egy átlagos B csillag mögötti fekete lyukról van szó. A környéken sehol egy neves rendszer, csillag, bolygó, semmi. Gyakorlatilag random találtam 20k-ra a Földtől egy random irányban. És a fekete lyuk már neves volt...de semmi más a környéken. Soknak még a Földszerűek is értéktelenek.
A hetekben volt egy felfedező, aki a külső perem mentén ment egy teljes kört több, mint egy év alatt, és élő streamen majdnem 8 órán át(!) adta le a felfedezési adatokat, sok milliárdot begyűjtve (140 millió az Elite rang). Egyik napról a másikra több tízezer csillagra került rá a neve.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.28. 12:37:28
A földszerűek és a vízbolygók is "csak ismétlődő textúrák", amik egy kicsit több virtuális pénzt érnek egy olyan piacon, ahonnan te már nem veszel semmit, hiszen megvan az a hajód, amivel játszol, úgy felszerelve, ahogy azt szeretnéd - nincs mire költsd, és úgyse vagy ott, ahol költhetnéd.
Innentől azt mondani, hogy "nem éri meg" a fémbolygókat szkennelni, igazából értelmetlen, ugyanolyan "kidobott idő" az összes földszerű, neutroncsillag és fekete lyuk is. Van belőlük száz (vagy ezer) a te neveden, és százmillió felfedezetlen, vagy valaki másnak a nevén. Ha csak azokra koncentrálsz, akkor évekkel később lesz ötezer a te neveden, és még mindig százmillió felfedezetlen, vagy valaki másnak a nevén. Ugyanúgy nem leszel még csak csepp se a tengerben.
Egy dolog "számíthat" még, a felfedezői Elite rang, ami neked már valószínűleg régóta megvan, vagy azonnal meglesz, amint következőre hazatérsz.
1. Valami érdekesre szeretnéd a neved rátenni, és amikor visszaérsz, csalódottan látod, hogy valaki elhappolta.
Találtam egy "névtelen" neutron csillagot egy nebulában, természetesen felírtam a rendszer nevét, pár nappal később csekkoltam, és már volt rajta név. Pár nap ! Sokszor ennyi múlik, pedig nem egy frekventált helyen volt, az elmúlt másfél évben senki nem adta le, csak amikor én indultam vissza vele.
2. Halál unalmas naponta 117 db. pont ugyanolyan bolygót szkennelni, amiből 115 teljesen értéktelen, kidobott idő. Nagyon hamar megunod, hidd el. Mindenki maga dönti el mi számára a még izgalmas, és mi az ami már nem. Az elmúlt 16 hónap 80%-át "kint" töltöttem felfedezve, a fémbolygók nekem csak ismétlődő textúrák, semmi több. Meghagyom azoknak, akik még látnak bennük fantáziát.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.04.28. 12:21:41
Még jó hogy a bányászat nem sok energiát igényel, mert ezek a controllerek eszik az áramot.
A limpet darabonként egy tonna cargo helyet foglal el,ezért sajnos kis teherkapacitás esetén nem éri meg vinni.Én általában a cargo kapacitás felét töltöm meg limpettel a Condán,annyi bőven elég hogy megrakjam a rakteret.
Ha prospector modullal lövöd ki a limpetet akkor azt prospector limpet lesz,ha collectorral lövöd ki akkor collector lesz és így tovább.A modullal lerakott limpet nem szedhető fel sehogy.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Dzsini: no ezt nem tudtam. Asszem Adder-re már nem fért fel a limpet, ezért nem használtam, de mivel most már a bányászatra Cobrát használok, ezért fel fogom tenni rá a modult.
Az is oké hogy elsőnek levágni egy darabot, megnézni miből van és ha jó akkor kell ráküldeni a limpetet. De megint csak ott van hogy egy szikla és kész, a limpet elfogyott. És a többi sziklára vaktában küldeni a lézert és lebányászni? Ennyi erővel a prospector helyére még +8T cargo befér 😄
Fú azt hiszem ennek jobban neki kell majd feküdnöm és élőben kipróbálni hogy megértsem 😄
Ja és ha a collector limpeteket kiküldjük egy szikla mellett és ha kifogy a nafta a kavicsból, majd továbbállunk egy másikhoz, akkor a limpetek jönnek velünk vagy ott maradnak az előző kavicsnál?
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.28. 11:00:48
(egyébként egy bevett módszer arra, ha valami bug miatt pl. a felszín alá kerül a hajó vagy a rover, hogy akkor el kell indítani a "sima" változatot Horizons nélkül, és akkor rögtön tudja, hogy neked nem szabad bolygón lenni, és kipakol a bolygó mellé az űrbe, biztonságos helyre - utána kilépve és újra elindítva a Horizonst lehet folytatni a repkedést)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.28. 10:19:57
Outfittingsben a legalso mindig az, es benne van.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Az, hogy a játék alapjait változtató dolgok mindenkinek elérhetők lesznek (pl. a grafikus motor fejlesztése), az azért van, hogy ne kelljen például kétféle küldetésrendszert vagy megjelenítőmotort fenntartani.
Félreértesz.
Màsok az igényeink, ennyi az egész.
Na béke 😊
Te az új küldetésrendszert,a fegyverrendszereket, és a kezelőfelület javításait kapod, ami az 1.6-ba kerül.
részletezés
Vagy megnézem azokat a Capital shipeket <#violent>#violent>
XOne-on 60fps-el fut, méghozzá gyönyörűen!
Utoljára szerkesztette: tordi, 2016.04.28. 09:09:55
Tegnap este elmentem egy RES-be és megnéztem hogy az NPC-k hogyan bányászkodnak. Tök jól néz ki a limpetes szórakozás 😄 Csak vágja a sziklát, a kis drón meg behozza automatikusan, nem kell leállni a vágással... tök jó! 😄
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.28. 08:46:15
Alig egy párat nézegettem meg idáig, és mielőtt elindulok mondjuk Beagle Pointra, ezekre kíváncsi vagyok. Utána pedig megkeresem azt a mérnököt, aki tud a felfedezésekben segíteni (gondolom lesz olyan, aki mondjuk FSD-t módosít valahogy)
Vagy a SCREAKAO UY-Z D1834-ben pl semmi ammónia vagy föld bolygó nincs, csak terraformálható kavics (kivéve 1db vízholdat) és azért is több mint 450.000-et kaptam. Szóval tényleg nem csak a víz-ammónia-föld bolygókat kell kutatni.
Egyébként tényleg igazad van Dzsini, valóban nem fogom megvárni a 6 hónapot az újabb kiránduláshoz, már tervezem hogy mivel és merre fogok menni 😄 Annyira elszoktam a majomketrecben lévő dolgoktól hogy már szinte idegen 😄 Minden rendszerbe érkezéskor nyomnám automatikusan a szkennert, tankolnák a csillagnál, lesem a system mapot xDDD De már végre aludtam egy jót egy szállodában, immár milliomosként 😄
Én inkább végigmegyek a fémeken is, ha nincsenek több százezres távolságra. Nem sietek, és még egy-két szép fotó is összejöhet, ha közelebbről érdekesen néz ki.
Majd jobban belejövök mit érdemes, és jobban kiszúrom, egyenlőre még nincsmeg bennem a reflex egyből 😊
Felesleges mindent szkennelni (persze hogy érzed..), a holdak, átlag gázóriások, fémes vackok nem érik meg az árukat. Minél több ilyet látsz, annál hamarabb unod meg őket.
Víz, földszerű, ammónia bolygók, valamint a víz vagy ammónia alapú életnek otthont adó gázóriások fizetnek szépen, előbbieket kinézetük, utóbbiakat hangjuk alapján könnyű felismerni.
Kőzet/vízbolygókra az F és G típusú, kisebb arányban A, O, B, gázóriásokra M és K csillagok körül lehet jobban számítani.
Scoop-olhatók kódja: KGB FOAM
Fekete lyukra és neutron csillagra (ha nem a rendszer központi égiteste) 99%-ban B csillag mögött lehet számítani, sokszor eltérő (HD) besorolással.
Találtam egy rendszert 38 objektummal, ebből van egyen viz bazisu élet. Az ilyen ritka? Plusz egy csomo gyurus bolygo, van egy olyan is hogy gyurus bolygonak a holdja is gyurus.
Ezt a rendszert egyesevel szkennelem mindet mar egy jo oraja 😊
Májusban lesz a bétánk. Akkor kb júniusban a végleges?