23609
1418743729.jpg
  • s_andras
    Hehe, van egy ilyen rendszer hogy ARANY :)
  • Fenimor
    Mid1, most olyan Fed rendszerben dolgozom, ahol a Birodalmiaknak is van képviselete, így megmarad a balansz.
    Utoljára szerkesztette: Fenimor, 2016.08.26. 00:04:07
  • s_andras
    Nem ő mondta a jó választ, ne érezd magad dezertőrnek. Arról van szó amit a többiek írtak. Amikor először észrevettem, én is kiakadtam, mert azt hittem hogy a nulla semlegesig vissza fog csöpögni, de ugyebár megáll 75% barátságosnál, ez így nem para. Mondjuk picit fura hogy aki megkapta a KIRÁLY (és/vagy ezzel párhuzamosan az ADMIRÁLIS) rangot, azt hogy tudják "elfelejteni" és hogy lehet kicsúszni a "szövetséges" állapotból, de ez szintén nem olyan nagy tragédia, bár ez lenne a legnagyobb bajunk.
  • Roger6
    Szerintem meg tök logikus. Reputáció jelentése: Elismertség, hírnév, tekintély; köztisztelet, megbecsülés - ezért folyamatosan tenni kell. Ha elmész máshova, és nem csinálsz semmit a korábbi frakciónál, akkor nyilván kopik a hírneved, és a megbecsülésed.

Leegyszerűsítem: Ha sokat bejársz egy kocsmába, törzstag leszel, aztán ha elhúzol egy 1 évre máshova piálni, utána ha visszatérsz, a kutya sem fogja tudni, ki vagy te.
  • Fenimor
    Nem vagyok dezertőr, mert nem csatlakoztam egyik fél hatalmi játszmájához sem, csak szimplán melózgatok, így ezt ebben a formában hatalmas .@szságnak tartom!
  • MikX
    No ma keresgettem Arsenic-et 5 ös FSD hez, hát nemnagy szerencsével. Max olyan bolygot talaltam amin 2% dehat persze hogy 1,5 ora alatt nem talaltam. Nembaj srv-zgettem picit. Azis valami :)
  • nibron
    ha nem csinálsz semmit, mondjuk nem játszol pár napig, vagy éppen nem annak a csapatnak csinálod a küldiket akkor is csökken. 75%-ig és ott megáll. most, hogy távol vagyok, mire hazamegyek mindháromnál 75% lesz. hát elég nagy bunkóság. de legalább a társaságok repuja nem változik.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.25. 22:04:06
  • Panzeradler #11301
    Mit vártál dezertálsz és utána még mosolyogjanak rád?
  • Fenimor
    Az milyen gyökérség már hogy a BIrodalomból átmentem a Fedhez melózgatni és amortizálódik a repum náluk, mármint a Birodalomnál!
  • MikX
    Hát ja, nekem sem volt kedvem mégegyszer elkamionozni oda
  • Dzsini
    Ha türelmetlen vagy Support ticket, rákérdezel.

Nekem pár héttel később (nem vagyok teljesen biztos, talán úgy volt, hogy vége + 2 csütörtök és a harmadiknál) eltüntette, kifizette, még Beagle Point környékén is :)
  • s_andras
    Na most már tényleg nincs kifogás: 2 hét bőven eltelt a lezárástól számítva, plusz kivártuk a csütörtöki frissítésnap eljövetelét is, de a Jaques CG még mindig itt figyel a tranzakciós fülön. MIAF... van??!?

Egyébként a második feladványuk ami most jár le 6 óra múlva, az outpostépítős, már nem okozott olyan kitörő lelkesedést: csak Tier 4 lesz belőle.
  • s_andras
    Igen.

MikX: mindegy, a tervrajz, szükségletek, végkimenetel tól-ig sávok mind ugyanazok.
  • MikX
    Noh, visszatértem aliennéző körutamrol, elég kalandos volt!
    Barnacle-t találtam többet is, volt ami nem volt lefosztva, de én egyiket sem bántottam, az Unknown probe nehezebben jött, de az is meglett, a 3. Ammknia bolygo körül beadta, de vagy egy orat köröztem, meghallgattam ahogy énekel, meg nyomtam rá egy ADS-t, hogy lekapcsoljon :)
    Visszafelé pedig elfogyott az üzemanyagom, nem figyeltem eléggé, de szerencsére a fuel rats megoldotta a bajom, le a kalappal a srácok előtt, elég profin tolják. Féluton voltam leiádoktol, de vagy max 10 perc alatt ott volt a segitség.
    Jah, és ugye hogy még kalandosabb legyen, Ferdével mentem, egy megkönnyebbülés volt utána asp-be ülni. De akkoris imádom a ferdét, miota megvettem át sem ültem másba, gyönyörű gép, imádom kivül-belül. Ami az asp-rol nem mondhato el, továbbra is egy kiválo hajo, de elég rút szegénykém.
    Most pedig elvittem asp-t tuningolni, 4-es fsd range hez szedtem a cuccokat, most a 3-assal 37-et ugrik.
    Amugy az hogy kinél fejlesztek fsd-t az mindegy? Ugyértem hogy az 5 ös pl mindegyik mérnöknél ugyanaz? Eltekintve attol hogy mindig picit mást dob.
  • Amergin
    A mérnökök módosító tevékenysége a speciális (powerplay-ben megszerezhető) felszerelésekre, fegyverekre is kiterjed? Pl.: imperial hammer, vagy a prismatic shield generator?
  • Dzsini
    Lave Radio 121-es epizódból egy pár információmorzsa:
    - VIP személyszállító küldetések a klasszikus 24 órás / 1 hetes küldetés idő mellett 3 hetes(!) időtartammal is készülnek, tehát lesznek köztük komolyabb utaznivalók.
    - Az taxiztatás (logikusan) a kereskedői, a "lássunk világot" küldetések elsősorban a felfedezői rangot növelik.
    - A felszíni gejzírek meg tudják emelni az SRV-ket :)
    - Utasokat nem lehet scoopolni, a cargo hatchen át kiszedni, a 2.2-vel még biztosan nem lehet őket eladni rabszolgának / trágyának.
    - Nem lehet lekapcsolni az utaskabinok áramellátását :)
    - Nem lehet a felvett pilótákat bányászatra kényszeríteni, "nincs rá engedélyük" :)
    - Próbálgatták a hajó átvitel idejét állítgatni - de vagy elhanyagolható volt a buborékon belül (másodpercek, percek - akkor meg minek), vagy megtörte annyira a játékot, hogy órákra (napokra) nem lehetett hozzáférni a hajóhoz, és ezért kiléptek a játékosok ahelyett, hogy játszottak volna addig tovább. Még mindig az instant módszer, viszont komolyabb pénzköltség tűnik a legjobb megoldásnak.
    - A Taipan egyelőre nem kerül be az Arénába.
  • s_andras
    Van olyan 5-ös fejlesztés, amihez nekem sem kellett túl sokat guberálni, sőt ehhez az aktuálishoz is magától összejött 34 db az 5-ös komponensből, 30 db a 4-es komponensből, de bezzeg a 3-ast az istennek sem hajlandó leosztani a kis rohadék...
  • MikX
    Ezt a részét még nem tudom, ugyanis eddig barmit mérnököztem ahoz megvolt a cucc, eddigi küldik során jo sokmindent kaptam, egyedül ilyen atipical fsd wake meg ilyesmiket kellett gyűjtenem, de az egyszerű
  • s_andras
    Nem azt mondom hogy mindenhol legyen minden, de az hogy egy átlagos (3-as) adatból 4 nap alatt EGYET kaptam, azt is küldetésből, az egy vicc. Az előfordulás legyen helyhez kötött, tehát egy ritka cuccos kevés rendszerben bukkanjon fel, de ott LEGYEN 5 PERC ALATT, ha már elbumliztunk odáig. Ehelyett lottózás van, és ha valakinek olyan peche van, akkor még a leggyakoribbakat sem kapja meg.

NMS-t nem láttam, de az elmondások alapján nekem nem az lenne vele a bajom hogy könnyen jönnek az anyagok, hanem az hogy egy gagyi szar az egész.
  • MikX
    Hát nembajez, ha mindenhol lenne minden, nos hát nézd NMS-t. Szerintem rendben van így.
  • jindesign0100
    Lehet, h a kilövés után idegeségemben nem vettem meg újra a cuccaimat :D Szóval akkor ez egy tudott hiba volt ami megszünt, király :P Köszönöm a válaszokat!!! :)
  • s_andras
    Ha abból indulunk ki hogy az UP az ammóniavilágok műholdja, és a felbukkanási esélye kb annyi mint a Föld-szerű világok körül a 'Satellite'-oknak, akkor ne számíts túl nagy találati arányra: nekem kb 10-14 óra USS kergetés alatt EGYETLEN műhold jött a HÁROM encoded-ból, a másik kettő sima törmelék volt. (És persze az az egy műhold sem azt az adatot dobta amit kerestem.) El van ez ba...ltázva még mindig...
  • MikX
    Repkedek itt egy ideje, de egyenlőre csak degraded emission-s ök ugranak be
  • Dzsini
    Újravásárlásnál lehet választani, hogy milyen összetevőket vásárolsz újra és miket nem...

Amúgy ha közvetlen 2.1 megjelenése után repkedtél, ott előfordulhatott, hogy beleakadtál egy (itt a topicban is megénekelt) túlerősített NPC-be (ezeket azóta kipucolták). Azok a legcsúcsabb gépeket is 2-3 másodperc alatt lebontották.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.23. 15:08:33
  • jindesign0100
    Igen én is erre gondolok. Mondjuk az is hozzá tartozik, h jó néhány hónapig nem léptem be, de arra azért emlékszem, h tettem a hajóra millitary grade compositot meg gimbaldos fegyókat. Aztán kijött az enginers, na mondom belépek megnézem milyen lett. Nagy vígan elkezdek elindulni az egyik engineerhez, egyszercsak kirántanak a "hipertérből" és 3 lövésből kinyírnak. Mondom ez meg mi??? Military graddel csak nem kéne ilyen gyorsan kinyiffanom. Ahol újraéledtem megnéztem az outfittet és azt látom, hogy minden alapállapoton van...
  • Dzsini
    Nem kellene, hogy ilyesmi történjen, és nem is rémlik, hogy bárki panaszkodott volna rá akkoriban, mikor kijött az Engineers.
  • jindesign0100
    Sziasztok! Az elképzelhető szerintetek, hogy az engineers patch után a hajóm factory default állapotra áll vissza? Értem ez alatt, hogy a korábbi fejlesztések eltüntek és helyettük csak a gyári dolgok vannak rajta? (amúgy egy cobra mkiv hajóról van szó). Válaszotokat előre is köszönöm!
  • Dzsini
    Pleiades Sector KCU-B3-1 - azt írják az ammónia világ körül keringve lehet beleakadni ( Anomalous Signals - Threat Level 2 )
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.23. 13:26:56
  • MikX
    Neem, én békés szándékú vagyok, csak felkeresetem, és beszkenneltem :D

UP-t indultam el még keresni, de pontosat nem találok, hogy hol kellene nézelődni
    Utoljára szerkesztette: MikX, 2016.08.23. 13:07:33
  • tutituti
    Plusz anno az áradás us elkapta a cég székhelyét ahol elúszott minden.az nagy visszalépés volt.Akkor még a microsoft akarta felkarolni,de végül a Sony pénze nyert
  • Dzsini
    - szépen le van aratva - te voltál?

Mókás amúgy, hogy ez lett a legismertebb pont, pedig ez csak egy "sokadik" pontként volt elhelyezve, és anno több, máshol elhelyezett bigyóhoz vezető nyomot is hagytak a játékban, amit szerintük könnyebb lett volna megtalálni (egy lezuhant Anaconda roncstól nem messze). Aztán Octo86 belefutott ebbe :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.23. 12:51:57
  • MikX
    Mindeközben...

Meglett ez is, igazábol elég könnyen kiszurtam, nem keresgéltem sokat
  • Dzsini
    Igen, náluk valószínűleg ez történt, hogy nem tudták kezelni, hogy a Sonytól kaptak egy olyan ajánlatot, amekkora számokat az életükben nem láttak még, és ezért eladták az egész projektet és "a lelküket".

Volt az a pénz, amiért az ő hajuk is korpásodott. És nem az egyedüli sztori, amikor egy kis, független céget bedarálnak a "nagyok".
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.23. 08:36:47
  • nibron
    ezt a projektet, teljesen felesleges farigcsálni, dobni kell, megnézni mit lehet belőle kimenteni, azután átbeszélni, hogy mit is kellene elérni, és lehet újrakezdeni. ez olyan edison izzója effektus, fejlesztőkkel sűrűn előfordul, csak fel kellene ismerni mikor kell irányt váltani.
    nyomás mindenkin van, rajtunk is, de nálunk alapelv, hogy nem mehet a projekt rovására. bár tény, hogy elég sok időbe telt mire megtanultuk kezelni. egy nálad nagyobb vállalat "követelőzéseit" nagyon nehéz kezelni.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.23. 08:29:51
  • nibron
    és ezt miért kellett spoilerbe rakni?
    nem csak az, folyamatosan kifigyel valamelyik oldalra, na éppen akkor találja ki, hogy mit mondjon.
  • Dzsini
    Az NMS prezentációkat-beszélgetéseket érdemes időrendben megnézni így utólag - az első, korai videóknál még tök lelkesek, nyíltak, lendületesek voltak - és valamennyire realisták abban, hogy egy felfedezős nézelődős játékot terveznek, aztán robbant a bomba, és a Sony mögéjük állt (és valószínűleg beléjük tolt egy nagy vödör pénzt és egy olyan szerződést, hogy a fejvakarásaikat is ellenőrzik) elkezdtek mellébeszélni, terelni, és olyasmikre nem egyenesen válaszolni, amire szerintem, ha nincsenek pórázon egy kategorikus "nem"-el válaszolnak. Egy ilyen játéknak nem kellett volna a Sony, viszont kellett volna egy Early Access, és a mostani állapothoz képest még legalább 2 év folyamatos fejlesztgetés, faragás. Ott van a Starbound, ami bár 2D, de hasonlóan "végtelen procedurális" világokat termel, abból most nyáron jött ki az 1.0, és 2013 vége óta volt publikus EA változat belőle.
    Persze így sokkal biztosabb volt a rengeteg pénz, és az a rengeteg reklám, amit a Sony beleölt helyettük.
    Ráadásul kaptak egy kiadási határidőt, ami miatt rettentően megcsonkították a játékot.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.23. 08:24:08
  • Caliph
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    én már a kezdeti videóknál mondtam h sean nem tart szemkontaktust,folyamatosan félrenézeget,valami sunyiság van
  • Roger6
  • nibron
    a brutális eladási adatokat perpill én inkább a marketing stratégiának tudnám be, engem egy játékkal kapcsolatban mindig az elégedettségi mutatók érdekelnek. a nms-nál nem is kicsit túltolták a generálás szinte összes paraméterét, szinte minden bolygón van élet, nem is kevés, a növényekből speciel rogyásig. a nyersanyagok terén szintén, és hát a felfedezési pontokból is rengeteg. ez így totál nem jó, ilyet nem szabadna csinálni, nincs benne semmi kihívás. de csúnyán van megcsinálva a grafika, iszonyatosan szórták le az objektumokat, rossz a vezérlés, a user interface kifejezetten idegesítő (ez olyan mintha direkt szívatnának). röviden, ha ezt a mi cégünk követte volna el, valószínűleg néhány munkatárstól búcsút vennénk, a projekt pedig kuka, és lehet újrakezdeni, mondván van már egy próbálkozás ami nem jött be. tudom, hogy kis csapat, meg új technológia (azért már jó néhány projektben láttuk már, pl. itt az elite-ben is), de ezt a produktumot inkább elrejteni kellene mint kiadni.

egyébként érdekes dolog: elhoztuk magunkkal a "vállalati" picilógusunkat, és hát a gamescom alkalmából is, jópár videót megnéztünk. az interjúknál a hölgy csak annyit mondott, hogy ezek az emberek annyira tipikusan folyamatosan hazudnak, hogy oktatóanyagnak is jók lennének. mondta ezt többek között davidre, seanra és chrisre is. a hármasból sean csinálja a legrosszabbul, chris a legjobban. úgy látszik ez egy ilyen szakma.
  • MikX
    Hát én ezt továbbra is ugy látom, hogy semmi változatossàg nincs, igy még annak sem mondanám, hogy jo, mert akkor lenne pár kiugro különbség, de ez csak mindig ugyanazt generálja, egyszer piros bokrokkal, egyszer kékkel.
    A "brutális" eladási adatokkal pedig várjunk, az elején elment sok, peraze uborkaszezon van, plusz előrendelések. Majd egy fél év mulva nézzünk átlagot.
    De amugymeg pont sikerült már el is felejtenem azt a borzalmat, de mindig szóba jön :p