23609
1418743729.jpg
  • TokraFan
    NMS jelenleg egy tájgenerátor, annak viszont kezdetnek egyáltalán nem rossz! A technológia életképes, számomra ez a lényeg. A brutális eladási adatok miatt pedig bízom abban, hogy ráharap a témára egy komolyabb stúdió is, akik egy rendes játékot építenek, sokkal élethűbb proc.gennel együtt. Talan új műfaj is születhet belőle, ahogy anno a survival bejött. Igény van rá, az jol látszik.

Bocs, nibronnak szántam.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.08.22. 23:53:11
  • Dzsini
    Hogy lehet egy utazásból Elite felfedező lenni? Például így.
    Egy Imperial Eagle. 8 hónap utazás. Majdnem 300 ezer fényév (Beagle Pointon túl és vissza Jaques-ra). 15 ezer rendszer. Több, mint 300 oldalnyi felfedezési adat.

Az NMS - számomra - egy kiránduló... játék? nem biztos, hogy az. Ahogy egy másik topicban írtam, visszahozza a látvány a 80-as évek Galaktika fantasztikus könyveinek a borítóit - és ez tetszik tetszik benne. Elrugaszkodva attól, hogy bármi valóságossághoz köze legyen, színes tejfölben lehet repkedni színes bolygóról színes bolygóra, színes lényekkel kergetőzve... lehet, hogy kitaláltak valami célt a játékban, meg lehet bigyókat meg hajókat fejleszteni, de az igazából teljesen lényegtelennek tűnik. Ha mesevilág kell azt indítom, ha "igazi", akkor az Elite-et. Ha építkeznék, akkor meg a Starboundot. Pihenni mindegyik jó a maga módján.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.22. 19:11:36
  • s_andras
    Értem, köszi. Ja, alig-alig bűnözök, csak ha rá vagyok "kényszerítve" (exquisite focus crystal-ért még Exterminatusra is hajlandó lennék najó, persze hogy nem.)

Nem emlékszem mikor indult a Jaques, de érzésre már nagyon itt van az ideje a 2 hetes lejáratnak!!

Dzsini: a folyamatábrába most nem fogok belemélyedni, inkább letudom azzal hogy bugos
  • nibron
    hehe, rád talált a nms. mostanában nem játszom, de itt az egyik reptéri handling tiszt megkért, hogy nézzem már meg a gyerek gépét, mert nem működik a nms. nem a játékkal volt probléma, de ha már ott voltam, megnéztem mit tud. két nap múlva szólt apuka, hogy csináljam már meg a hugi gépére, mert a srác (17 éves) agyfaszt kapott tőle, de a kiscsajnak (13) tetszik. úgyhogy azóta a kiscsaj ezzel cseszeget, úgy is mondhatnánk, hogy sikerült becsajoznom. lassan már ott tartok, hogy megkeresem seant, és személyesen verem le rajta. volt egy bolygó rettentő szélsőséges körülményekkel -150-+190 fokig, természetesen nincs rajta élőlény. viszont hangban trópusi madárcsicsergés meg majmok vinnyogása laza tengerzúgás mellett. sajna nagyon gáz lett ez a játék.
  • nibron
    ez mekkora hülyeség. viszont lehet, hogy elméletben lenne értelme. egyszer gondot okozott a dormant bounty, még kérdeztem itt is, mi a fenét lehet vele kezdeni, mert a bug miatt nem láttam a többit. több mint két hétig szívatott, úgyhogy írtam a supportnak, hogy tüntessék már el.
  • Dzsini
    Találtam egy ilyet - a Bounty folyamatábra :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

You can not pay off a Bounty, you can only pay off Fines.
    If you're Wanted then someone has put an Active Bounty on your head.
    An Active Bounty has a timer that can last anywhere from 5 minutes to a maximum of 7 days depending on the size of your bounty. Examples...
    Friendly fire is about 100-200Cr and will last 5-10 Minutes.
    Killing an innocent pilot is 6000Cr and will last for 7 days.
    When the bounty timer expires it says "ON H-JUMP" not "0hr 0min 0sec". You have to make a hyperspace jump before your legal status is recomputed.
    Fines...
    You can pay them off
    You have 7 days before a Fine becomes an Active Bounty and you become Wanted.
    If you have an Active Bounty a number of things could happen...
    You commit more crimes in the bounty issuers jurisdiction. The Active Bounty increases and the timer is reset. You are still Wanted.
    You get killed but the bounty is not claimed. The Active Bounty becomes a Dormant Bounty. You are no longer Wanted.
    You get killed and someone claims the bounty. The Active Bounty becomes a Legacy Fine of equal value. You are no longer Wanted.
    You survive the length of the bounty timer. The Active Bounty becomes a Legacy Fine of equal value. You are no longer Wanted.
    If number 2 happened to you, you now have a Dormant Bounty on your head, this lasts for another 7 days (*) and yet more things could happen...
    You are detected committing a crime in the bounty issuers jurisdiction. The Dormant Bounty becomes an Active Bounty again, the timer is reset. You become Wanted.
    You get scanned by an Authority Vessel in the bounty issuers jurisdiction. The Dormant Bounty becomes an Active Bounty again, the timer is reset. You become Wanted.
    You manage to not re-activate your Dormant Bounty for 7 days. The Dormant Bounty becomes a Legacy Fine of equal value.
    Legacy Fines...
    You can finally wipe the slate clean and pay off the fine.
    They can never become an Active or Dormant Bounty ever again.
    You do not have to pay them off.
    They never go away unless you pay them off.
    If you're killed and then restart in the bounty issuers jurisdiction you will be forced to pay off any outstanding Legacy Fines during the re-purchase of your ship.
    (*) I would like to get confirmation on the the length of the Dormant Bounty timer - As in if the Active Bounty was for only 3 days is the Dormant Bounty timer the same, or is it always 7 days?
    forrás

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.22. 16:59:58
  • nibron
    azért a flight szimulátorok, nem az a tipikus multiplayer játék. sőt egyáltalán nem azok, csak csináltak nekik egy rakás külső dolgot. ha az elite-ben lenne/lehetne normális közösség, a vérpistiket is vissza lehetne fogni. de sok játékosnak már az gondot okoz, ha egyszer kilövik, az meg benne van. elég satnya az a játékelmélet ahol csak fejlődni lehet, visszaesni nem. a múltkorában volt egy cg, valami textilt kellett szállítani, beállt a szektorba két ferdés pistike, id-ztek és szó nélkül szedték szét a brigádot. bent az állomáson izzott az üzenetfal, mindenki siránkozott, erre beírtam, hogy ugyan menjünk már ki, ennyien simán megeszünk két ferdét. na nagy nehezen megindult a nép, utána meg nagy öröm meg bodottság. na csak ennyi kellene, nem olyan bonyolult.
  • nibron
    ez egy bug, megvan már mióta játszok. úgy látszik ritkán vagy wanted.
    akkor tűnik el amikor, megjön a zsozsó. a lezárástól számítva két hét asszem.
  • s_andras
    A helyzet kezd még izgalmasabbá válni, a két büntim teljesen meghülyült, ez a két állapot váltogatja egymást. (Az első hol eltűnik, hol megjelenik, a másiknak "csak" az összege ingadozik.)
    Bónusz kérdés, a Jaques Cg mikor tűnik már el végre? Foglal egy helyet a 20-ból, grrr...

Ez meg csak úgy, repülő város.
  • TokraFan
    Egyébként fene tudja, nagyon érdekes kérdés ez. Anno még Fs2000/2002/2004, majd később FSX-es időkben még én is rengeteget játszottam "onylány", ami ott ugye kimerült abban, hogy felmentünk valami szerverre (vagy eleinte SATCO/IVAO, később VATSIM-re), mindenki ment a maga kis gépével, néhol irényítottak is ha minden jól ment, de ennyi. A közösségi élet ott akkor azt jelentette, hogy le/felszállás között jókat pofáztunk utazón, néha bejelentkeztünk a körzethez aztán csókolom. Mondjuk azt akkor még élveztem, de az is igaz, hogy ott a vér istvánok nem létező fogalom volt, bár hülyék ott is voltak de VATSIM-ről és a többiről is hamar kivágták őket mint a rongyot. Végülis oda akarok kilyukadni, hogy bár tökéletesen értem amit mondasz és azzal is egyetértek, hogy az Elite-ben sokkal több interaktívabb, izgalmasabb közösségi potenciál van mint amit jelenleg adnak vele, de azért azt is hozzá kell tennem,hogy mint azt fenti példa is mutatja, közösségi élet alatt passzívabb dolgok is működhetnek és bőven lehet olyan réteg, akiket ez is kielégít. Persze az is igaz, hogy míg egy polgári repszimben túl sok izgalom alapvetően nincs mert nem arról szól, itt Elite-ben azért bőven elférne másfajta, izgalmasabb, pörgősebb CG strtégia is.
  • Amiga
    NMS egy oldschool arcade felfedezős játék, és annak ragyogóan működik.
    FPS-ben is megvan ez a hagyományos zúzós vonal (pl. az új DOOM), ami teljesen elavult játékmechanikailag egy Deus Ex-hez, vagy akár egy sokéves NOLF-hoz képest is, mégis szórakoztató. NMS is nagyon addiktív, ha beleéled magad és elfogadod a felfedezés öncélú örömét.
    Lehet csapkodni, lehet fröcsögni, de ennek a játéknak az ára a leggyengébb pontja és nem a tartalma. Az ára meg majd úgyis leesik.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.08.22. 10:57:39
  • s_andras
    Ez az ami mindent visz: FRANCIS HATES NO MAN'S SKY
  • Dzsini
    Értelek - ahogy írod is, nekem ez a fajta "részvétel" megfelel, és a játék ilyen fajta részvételre nyújt lehetőséget (talán a multicrew hoz valami változást, és lesznek multiközpontú küldetések? nem tudom, de én pl. nem szeretem mások jelenlétéhez-elvárásaihoz kötni a játékomat - ha ad-hoc sikerül valami, akkor persze jó).
    Nekem ez a játék is (több másik is amivel szívesen játszok) a pihenésről, a kikapcsolódásról szól, nem arról, hogy nagyon koncentrálni kell, különben "baj" lesz - nem "munka". Régen volt már, hogy olyan játékkal szívesen játszottam (főleg hosszasan), ami teljesen lefoglalta az érzékeimet, és akár bele is fáradtam a játékba (pozitív fáradságként értelmezve a dolgot) - nekem az utóbbi években ez a vonal felel meg, mostanában ez a "jó játék", és az Elite a világával, a lehetőségeivel pont jó húrokat talált el nálam.
    Egy kis kanyarral: ilyen szempontból tetszik az NMS is (amit egy Elite-es streamernél nyertem giveaway-en múlt héten), mert nem "vár el" szinte semmit a játékostól, nincs benne valódi kihívás - egyszerűen lehet benne kirándulni, nézegetni a tájat, pihenni, fotózgatni, és teljesen 80-as évek scifi könyv címlap stílusa van :)

Jó pihenést-szórakozást-munkát!
  • nibron
    no látod, engem pont ez nem érdekel egy játékban, mert már ez az amire nem érek rá. van családom, barátaim, nyaralok, sportolok, stb. most is kis munkával egybekötött nyaralás van a föld másik oldalán, úgyhogy lassan fekszem is le, mert tegnap is fent voltam hajnalig, és már elmúlt éjfél.
    de a játékban amikor játszok akkor ott tényleg elvárnék valami játszható tartalmat, és itt most nem a cg-t, galnetet, a játékon kívüli minden mást kell érteni, hanem: miért nem olyanok a cg-k, hogy valamit le kell szállítani, de egyedül nem lehet, kell hozzá társ is vagy akár több is, ha már megcsinálták a technikát hozzá. vagy úgy lenne cg kiírva, hogy szállítmányozni kell, de egy másikban viszont el kell kapni a szállítókat. és ezt még a végtelenségig lehetne ragozni. ezek a cg-k szart sem érnek, nemhogy még közösséginek lehessen nevezni. mondom annak ellenére, hogy részt szoktam venni, sőt végeztem már az első sorban is. de a részvétel még nem jelenti azt, hogy az egy jó kontent, inkább csak kiránt kicsit a játék unalmából. és ez itt az igazán baj. gondolj bele, már simán belehülyültél volna, ha csak a játékban kellene játszanod, és nem csinálnál mellette mást. mert az a játék ami nem köt le, az nem lehet jó játék. egy jó játék mellett nem tudnál még filmet sem nézni, legalábbis érdemlegesen nem. na ennek megítélésében tényleg lényegesen különbözünk.
  • Dzsini
    Stimmt, én úgy vagyok vele, hogy - így egy bő fél év játék után - ennek a játéknak a leginkább közösségi része a fórumokon, a streameken, discordon van jelen. Mind játékbeli beszélgetéseket (akár szerepjátszva), mind játéktól független "rádiózást", beszélgetést lehet találni, lehet ilyenekben részt venni. Én játék közben szinte mindig fent vagyok valakik mellett streamen (néha discordon), és jókat beszélgetünk - akár játékbeli dolgokról, akár ha épp úgy alakul, akkor teljesen más dolgokról.
    Ha egyszer visszakeveredek a buborékba, már van várnak pár autóversenyre, sidewinder focira, ilyesmikre... de addig is a héten pl. az egyik streamernél lesz vendég Drew Wagar, aki az Elite:Reclamationt írta, most készül az aktuális eseményekkel kapcsolatos Elite regénye a Premonition (amiben már a játékosok is "szerepelnek"), és vele fogunk cseverészni egy jó nagyot a lore-ról - már amennyit az NDA enged :)
    Ő az a streamer, aki Michael Brookes-t is "mikrofonvégre" kapta, aki szintén lore-felelős a játékban.
  • nibron
    tudom, hogy nem raktam tele szmájlival a hszt, nem is igazán szoktam, de egyáltalán nem volt komoly. mint ahogy sosem szoktam komolyan értekezni ilyen dolgokban.
    hogy a frontier mit nevez közösségnek, azt talán hagyjuk. nekem ebből a játékból pont a közösség hiányzik a legjobban, és pont az igazi közösségi célok. ahogy azt egy igazi multiplayer játékban megszokhattuk már.
  • nibron
    a dolog úgy működik, hogy egy csoport mindegyik tagja képviseli, a viselkedésével jellemzi az adott csoportot. tehát már egyetlen ember viselkedéséből leszűrhető a csoport hozzáállása, mentalitása, stb. ha mondjuk ez a csubi kiborul ettől a játéktól, és elkövet egy ilyen videót, akkor mielőtt felteszi youtube-ra, azelőtt a csoport többi tagjának meg kellene állítania. ha nem teszik azt jelenti, hogy egyetértenek, tehát az egy kaptafa esete forog fenn. nem ismerem a csoportot, de ezek után már nem is vagyok rájuk kíváncsi. ezért aztán a dzsininek még igaza is lehet.
  • Dzsini
    A Frontier a játékban az együtt teljesíthető feladatokat közösségi (community) célnak nevezi - ez alapján szerintem elég logikus, hogy számukra a mi kis csoportunk is közösségnek számít, és mindenki, aki bármilyen módon részt vesz a játékban és az a körüli jelenségekben.

Az interneten - ahogy te is találkozhattál már vele - a legtöbb félreértés alapja az, hogy ugyanannak az elvont fogalomnak más-más értéket, értelmet tulajdonítanak az emberek, és ezt nem ismerik fel. A közösség ugyanúgy ezek közé tartozik, ahogy pl. a barátság, házasság, nemzet, és rengeteg hasonló.
    Látod, te ezek után - szintén ismeretlenül - "barátom"-nak nevezel, szerintem pedig a barátság egészen mást jelent. Ahogy a közösség szó is.
  • Roger6
    Van nagyjából 10-12 ember, akivel dogoznak, nincs a csatornának stílusa, ugyanis mindegyik ember hulla más személyiség, és teljesen eltérő a stílus. Szóval egyáltalán nem igaz, amit írsz.
  • nibron
    kikérem magamnak, én semmiféle pólus nem vagyok, én sarkosan szoktam fogalmazni és ki tudja lehet, hogy már a te életed is megmentettem vele párszor. ha neked közösségi életnek számít, hogy ismeretlenekkel ismeretlenül eszmecserélsz, meg olvasgatod a galnetet, akkor barátom eléggé alacsonyan égeted azt a gyergyát. nekem kissé magasabban van az igénylécem.
  • Dzsini
    Annak a csatornának ez a "stílusa" - sokaknak bejön, ezért nézik és osztják meg másokkal.
  • nibron
    bocsi, de én egyáltalán nem tudok ezen röhögni, mert mondjuk az rendben van amit a játékról mond, de ahogy mondja, az a stílus nekem egyáltalán nem bejövős. ez a hülye kis csubakka megérdemelné, hogy a még hátralévő életében csak ezzel kelljen játszania.

részemről ez sokkal viccesebb, azonkívül elég csak ennyivel jellemezni az egészet, mindent elmond a továbbiakról:
    No Man's Sky Release Trailer
  • Dzsini
    Naa, Nibron kollegát azért ne hagyd ki :)
  • Fenimor
    Ennek is nagyobb volt a füstje mint a lángja!
  • Roger6
    OFF tudom, de én szétröhögtem magam ezen a No Man Sky kritikán: Videó ON
  • TokraFan
    Jóvanna! mi adjuk itt a két pólust!
  • MikX
    Igen, lasan, de ez van, legalább van valami, mert mig nincs sc, addig ez az egy lehetőség van kb. Épp ezért is jolenne lassan roberts bácsi odatenné magát, és akkor itt is lenne nagyobb huzoerő.
    Mindegy, én továbbra is élvezem, most a hangvezérlés miatt ugyis jobban rákaptam a dologra.
  • TokraFan
    Hatööö kérlek szépen, 600+ órával es 140 millióval a számlámon nem érzem, hogy a játékhoz ne lenne türelmem. Az en problémám az, hogy egy ilyen kivalo alapra egy ekkora stúdiótol, ennyi idő alatt sokkal több tartalmat várnék, no meg az, hogy jó pár lehetőséget amit X3-ban megszoktam es szerettem, szívesen látnék mar itt is, csak nem fog jönni valszeg soha. ezzel együtt jókat játszottam vele, de perpill kifulladt, mindenem megvan, láttam a fel galaxist, igazából most mar unom, de varom a tartalmakat...haladnak ok, csak marha lassan.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.08.21. 21:14:06
  • Dzsini
    Érdemes megnézni a streameket, beszélnek erről, még az ide linkelt videókon is látszik, hogy elég erős kis masinák ezek.
    A CQC egy sportműsor, ott a hajókat úgy állították be, hogy a közönséget szórakoztassák.
    A gépből indítható vadász pedig valós helyzetekre van felkészítve - nagyot harap, könnyen hullik (azért van 8-10 belőle egy "tárban" - igazából irányítható, esetleg újrafelhasználható lőszer).

Egy olimpiai kardvívó fegyvere és egy valódi kard között is lényeges különbség van, pedig "ránézésre" ugyanannak tűnnek.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.21. 20:54:50
  • s_andras
    Az mi amikor egy bounty először 24 órás, de egy nap múlva felmegy 3 naposra?? (Alapvetően nem bántanék senkit és semmit, de a dirty drive tuning miatt kénytelen vagyok településeket támadni CRACKED INDUSTRIAL FIRMWARE reményében.)

Eszembe jutott egy másik dolog is a vállról indítható vadászokkal kapcsolatban: CQC-ben ugyebár 4 hajó van: Condor, Imp.Fighter, Eagle, és Sidewinder. Namármost amikor egy játékos úgy döntött hogy őt inkább senki se lője ki (és megvolt hozzá a szintje) akkor beült egy Sidewinderbe és rápakolt mindent ami a pajzsot erősítette, plusz gondolom 4 pip sys, na ebben az állapotban MEG SE LEHETETT KARCOLNI! Csak úgy volt értelme lőni, ha egyszerre többen is nekiestek, és valakinél a fegyóboost is ott volt, de még így is időpazarlásnak számított. Mit akarok ebből kihozni? Hát azt hogy ha már egy SW is nagy falat a kicsike vadászoknak, akkor mi értelme az egésznek? Ennyire irreálisan felbuffolták a sebzésüket vagy mi?...
  • Gundark 1 1
    Roberts vs Braben :) Hajrá :) Bárki győz mi nyerünk :) Mind a ketten tettek le az asztalra. Az SC igéretes szó se róla. Szép is. Már csak meg kell jelennie :)
  • MikX
    Az meg a másik, hogyha ez igy nem jön át, akkor nem a te játékod. Ahogyan NMS-ben én is beláttam hogy semmi ertelme kuszkodnom, nem nekem talaltak ki, igy igaz ez masra is.
    Elite pl pont még megosztobb rétegjáték, és az igazi fanok ugyis beleélik maguk és rajta vannak a közösségi életen.
  • Dzsini
    Á, ez a topic nem az NMS, hogy gond legyen bármiből is :) Itt közösség van ;)

Pénteken azzal is kirándultam egy-két kört
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.21. 19:20:44
  • TokraFan
    Ez igy meglehetős ferdítés, de nem gond, nincs jelentősége.
  • Dzsini
    Én a Clipperemmel is, és a felfedezős Asppal is keveredtem olyan helyzetbe, hogy 3-4G-s bolygóra kicsit durván szálltam le (és sikerült hirtelen 50-60%-ot lecsapni a hullból), úgyhogy azóta automatikusan nézem a G jelzőt, és amikor 2km alá kerülök magasságban mindig 4-2-0-n van az energia (4 a pajzson).
    Így már olyan 4G-ig odafigyeléssel, de komoly para nélkül szállok le.

Plusz folytatódik Spawrks és Mars kalandjai a galaxis "bugos" helyein - most a bolygóról kiérő hegyet mutatják be:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.21. 19:07:24
  • MikX
    Szorakoztato tud lenni az ilyen, főleg ha nem is figyeled csak hopp itt valami nem ok :)
    Egy oriascsillagnal is jartam ugy, hogy boven a zold hatarvonal felett orvitaltam, mégis alig akarta elengedni a kondát, szenvedett hogy megszökjön
  • Dzsini
    Ha van birodalmi rangod, akkor az Achenar 3-at tudom ajánlani - egyrészt döbbenetesen nagy, másrészt a felszínen 6.73G-vel szórakoztató lehet egy nagy hajót letenni rajta :) (én egy iCourier-el voltam ott)

A HD 148937 3 pedig egy 9.77 G-s bolygó (a videóban rosszul mondja a számot)... ezt még nem mertem kipróbálni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.21. 18:39:38
  • MikX
    Igen, 28. Án valoszinüleg megtalalhatunk valami nyomokat az üzenetet hagyó hajorol, ami majd elvezet valahová, mindenesetre én felkaptam a bagyum, és nekiindultam a vélt rendszer felé, ha mást nem, legalább keresek barnacles-t vagy UP-t, megnézném "élőben"
    Mindeközben találtam egy eleg nagy gravitacioju bolygot egy kettős csillagtol 42Ls re, mars szerü vörös sivatagos felszinnel, hat meglepodtem, még ekkor gravitacioval nem talalkoztam, konkretan alig tudtam letenni a gepet, jol oda is vertem majdnem 200al a foldnek, felszallni meg szinten trukkozni kellett
  • Dzsini
    Azzal, hogy írsz ebbe a topicba (és olvasod is), máris közösségi életet élsz, hiszen ez a fórum is egy közösség - beszélgetünk, tippeket adunk egymásnak, még akár segítünk is. Ha írsz a frontier fórumokra, a redditre, akkor is.
    De ha csak olvasgatod mindazt, amit a GalNeten látsz, már akkor is. Ha valaha részt vettél egyetlen CG-ben, már közösségi életet éltél :)
    Az, hogy mindezt szólóban teszed? Az a te dolgod, de nem változtat semmin.
  • TokraFan
    Több százezren nem akarunk közösséget élni -pontosabban, nem egy játékban-, ezért toljuk szólóban. Oda inkabb kézzel fogható tartalom kell, lehetőleg nem évek múlva. Az engineers csalódás volt, remelem ez most hoz értelmesebb tartalmakat is. Ha jelentős késéssel is.