ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van pár érdekes rendszer a listában. Sehol nem szálltál le?
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
És nem nagyzolok, mert bizony tényleg vannak ősrégi játékaim amiket mai napig is játszok (Total Annihilation, Disciples II, Painkiller....stb 😄 )
Igazibol kiprobáltam bányászatot, fejvadászkodàst, mindegyik jo, és tetszett, de a felfedezés ami hajtott még mielőtt megvettem volna is.
Sokáig konzoloztam, de meguntam a 30fpsezést, és tulnyomorészt az elite volt ami végleg meggyőzött egy gaming pc épitésben 😊
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Plusz üzemanyagtartály nem extrém utazásokhoz nem kell, mindig van 2-3 economic ugráson belül egy scoopolható csillag. Olyan 300 millió körül össze lehet rakni egy elég jót, és a Fuel scoop kisebbre vételével óriási költségcsökkentést lehet elérni (az 90 millió).
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.27. 13:46:39
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ahogy nézem az itt álmodókat, lehet hogy nekem is fel kéne hagynom az szürke zónában való élettel, a csempészéssel és a politikával 😊 Már a Fehura való úton is eltűnődtem bizonyos rendszerekben és csak vizsgálgattam a helyet.
Anakondából érdemes felfedező hajót alakítani? Hely az van benne 😊 Kellene egy nagy szkúp, (egy nagyon nagy 😊 sok üza, tulajdonképpen a fegyverek nagy részét is ki lehet szedni. Ha jönnek a Targoidok vissza és találkozom velük a semmiben, úgyis tök mindegy. Ahogy a rogueyen összedobtam egy tervet kb 20-at ugrana (de meghagytam a pajzsot, annyira menő nem vagyok 😊 és 582 fényévet menne egy tankolással. Persze az ugrótávot még lehetne nyújtani, de ahhoz még több péééz kell. Pénztemető ez a hajó 😊
A 70 milliódból harmincért egy nagyjából beállított AspX-ed van 32 fényéves ugrótávval. 1000 fényév megvan harmincegykét ugrásból (ha pörgeted, az olyan háromnegyed óra), szemben a negyvennéhányból, ami a Cobrádnál volt. Sokkal, de sokkal gyorsabb. 15k olyan 12 óra.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.27. 13:07:21
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
1-2 hét alatt megunod a bányászatot, tudod hogy rengeteg szép vár még kint az ismeretlenben. 😊
Hát remélem énis hasonlo sikerrel járok majd.
Beérve a majomketrecbe nemvolt para ekkora tekercs térképpel a fedélzeten? 😊
Én ettől tartok, nehogy majd vusszafelé legyen gáz
És azt most borítékolom, hogy hamarabb el fogsz újra indulni 😊
Végre hazaértem, reggel óta csak az adatok átböngészésével múlt az időm, pörögtek a kreditek a számlámon. Megtettem a hosszú utat, meglátogattam a Sagittarius A* központi szupermasszív feketelyukat. Íme egy nem éppen rövidke beszámoló:
Még valamikor Március legelején indultam útnak, egy kicsivel több mint 6 milliót érő Cobrával. A bankszámlámon nem maradt 1.4 millió se, szóval mindenképpen jó hasznot szerettem volna látni az útból. Nem közvetlenül a fősíkban haladtam a mag felé, hanem ~3.000 fényévvel "lentebb és ~2.000 fényévvel "bal" irányban. A majomketrectől alig 500 fényévre már teljesen szűz terület volt, nem találtam névtáblás rendszert. Rengeteg különféle csillagrendszert jártam be, a számláló szerint több mint 3.500 rendszerben jártam odakint! Az odafelé vezető úton találtam egy O-B-A típusú csillagokból álló hatalmas területet, ott megálltam körülnézni. Rengeteg "kék" bolygó, megszámlálhatatlan víz és Föld-szerű golyóbisok 😊
A Naprendszertől 25.900 fényévre végre megpillantottam a hatalmas gravitációs torzítást, melyet a Sagittarius A* szupermasszív feketelyuk hozott létre. Ezt megkerülve elindultam haza. A hazafelé vezető úton még meglátogattam 1-2 galaktikus ködöt és csillaghalmazt. A hajót a Tjupali rendszerben tettem le és átadtam az adatokat feldolgozásra. A ~60.000 fényéves út alatt meglátogatott 3.500 csillagrendszer dokumentumait összesen 74.601.468Cr-ért vásárolták meg tőlem. Az alábbi listában kiválogattam a legértékesebb felfedezéseimet (az alábbi távolsági adatok a leadási helyszíntől értendőek, vagyis a Tjupali csillagrendszertől):
-A Sagittarius A* volt a legértékesebb, 628.809Cr-et ért, persze itt nem lehettem első felfedező.
-Hazafelé meglátogattam a Great Annihilator feketelyukat (köszönet Dzsininek), ennek értéke 260.598Cr.
-FLOARKS UK-D D13-214 15.562 Ly távolságban, 303.391 Cr értékben, mely tartalmazza az első felfedezői bónuszt.
-ZUNUAE QN-S D4-7716 23.538Ly, 308.727Cr.
-PRU AIN MC-M D7-20 10.982Ly, 316.801Cr.
-SCREAKAO FH-K D9-5202 21.481Ly, 317.187Cr.
-DUMBAE TV-L D8-8139 22.582Ly, 321.448Cr.
-SCREAKAO RZ-E D12-8648 21.680Ly, 325.573Cr.
-ATHAIP KZ-M D8-5939 22.600Ly, 327.880Cr.
-PRYAMOE UE-T C6-14 5.458Ly, 332.775Cr.
-BOETHS VG-B D14-4174 17.033Ly, 341.878Cr.
-PRYMAOE OX-A D1-102 5.287Ly, 354.675Cr.
-PRIELUIA DT-K C8-5 8.152Ly, 375.159Cr.
-SCREAKAO LX-T E3-9917 21.370Ly, 389.242Cr.
-NUEKAU RQ-K D9-1414 13.944Ly, 390.774Cr.
-BLU EUQ LG-Y C7 3.943Ly, 396.069Cr.
-SCREAKAO UY-Z D1834 20.742Ly, 451.549Cr.
-BYEIA AIN IR-N D6-660 15.986Ly, 457.947Cr.
-SMOJAI ND-K D8-15 3.346Ly, 458.134Cr.
-SCREAKAO LX-S D4-5848 21.060Ly, 562.128Cr.
-SCREAKAO OI-R D5-5171 21.133Ly, 579.111Cr.
-SCREAKAO ZE-Y D1-5238 20.843Ly, 588.358Cr.
Érdekes hogy a legértékesebb csillagrendszerek értéke már-már majdnem eléri a Sagittarius A*-t is.
Most azt hiszem a hajómat eladom, veszek egy nagyobb taligát és megyek kavicsot karcolni vagy harcolni 😊
Következő felfedezői utam, minimum 6 hónap múlva esedékes, vagy talán majd jövőre 😄
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Érdemes amúgy a topicot mondjuk múlt decembertől elolvasgatni, akkor "éledt fel" egy hosszabb szünet után, és rengeteg jó, fontos információ található benne. Többek között olyanokkal, amiket hetente meg szokott itt kérdezni valaki 😊
Plusz van a hajóknak egy alap "melegedési faktora", egy Asp Explorer ha a fene fenét eszik, akkor is kevésbé hevül túl, mint mondjuk egy Vulture, ami híresen forrófejű.
Heat sinket érdemes vinni, de nem érdemes scoopoláshoz pazarolni - az akkor kell, ha sikerül beugrani két csillag közé, és hirtelen 90%-ról indul felfele a hőmérséklet, és menekülsz kifelé a sütőből.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.27. 09:59:55
MikX parancsnok, lehet érdemes lenne vinned javitó készletet. Mondjuk én nem indulnék el hosszú útra nélküle. Persze a hosszú relatív, elszöttyögök én is 2-3000 fényévet de a lakott területeken belül. Főleg most hogy PP-t is játszom. A felfedezőknek a Naptól 3000 fényév még lakott terület 😊
Hosszú távon, ha valóban haladni is szeretnél, akkor érdemes a szkennelést korlátozni a nem jég- és kő holdacskákra, esetleg csak a különleges csillagokra (neutronok, fekete lyukak) és földszerű, víz, ammónia bolygókra. Ezek ritkák, viszont sokat érnek. Egy-egy jó minőségű fémbolygókban bővelkedő rendszer szintén nagyon sokat hozhat, azoknak darabja akár 20-30 ezer is lehet, és jóval többet találsz belőlük, mint a földszerűekből.
A scoopolást pedig majd betanulod, eleinte én is megpörköltem a hajót, az csak rutin kérdése.
Persze mindehhez hozzájön az, hogy mi a célod a felfedezéssel. Ha az, hogy szépeket láss, akkor azt szkenneld, ami érdekel, és haladj arrafele, amerre szeretnél, és ha másfél órát elzümmögsz egy rendszerben, mert van pár 300 ezer ls-re levő kavics, amit megnézel közelebbről, az se gond. Nem versenyzel senkivel, csak azt csináld, amihez épp kedved van - a felfedezésnél ez külön igaz, mert kicsit bele lehet bolondulni az ugrás-duda-scoop-térkép-ugrás mókuskerékbe, és egyre messzebb vagy az "otthontól" 😊
A kérdéseidre a válasz engem is érdekelne, jövő héten akarok tenni én is egy kisebb körutat.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.27. 09:11:29
Amugy ha csak a discovery szkennert használom azok az adatok is ernek valamit, vagy csak ha minden bolygot külön szkennelek is?
Mert igy akkor redukálhatnám a jobb bolygokra.
Azt viazont látom hogy jobblesz vigyázni fuel scoopolàssal, mert nem lesz ki megjavitsa a hajom a hoaazu uton, most haladtam 200fényévet, és màr most 96% on vagyok. Node asszem ki is tapasztaltam, remélem nemlesz galiba
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.04.27. 00:48:18
Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott
A frontier shopban is szokott lenni a Steamével azonos leárazás? Szívesebben venném meg ott a játékot.
Utoljára szerkesztette: invasive, 2016.04.26. 18:08:01