ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Hm. Zöldre váltott az egyik station, és nem is tudok dokkolni rá. Ez mitől van? Nem szeretnek nagyon abban a rendszerben engem? <#wow2>

Szerkesztés: azóta már nem zöld, de dokkolni ugyanúgy nem enged. Mi a franc...

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.17. 11:10:47

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Majd ha mindkettőnknek milliárdjai lesznek, akkor veszünk egy nagy hajót (Anaconda, Federal Corvette, Imperial Cutter), felturbózzuk és kimegyünk és ketten lecsapunk rá, majd felrobbantjuk magunkat 😊
Dzsini
"rúgják"? Ha téged zavar, tedd meg te, vagy fizess meg valakit, hogy tegye meg. Te is ugyanolyan játékos vagy, mint a többiek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
És miért nem rúgják jól seggbe ezt az uralkodót? <#violent>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Mekkora szívás, ha ott kiszednek. Na ezért nem játszom en openben, az ideg szét vetne.<#vigyor0> persze ennek is megvan a maga szépsége. Vajon hány hajót szedett mar ki az önjelölt uralkodó? <#kerdes>
Dzsini
Nem csak gondolt rá, van több ismert A-ra felturbózott Anaconda, aki a Sag A*-nál várja a "látogatókat" (persze amikor játszik).

Egyikük Lysianassa királynő, aki kihirdette, hogy az ő engedélye nélkül senki nem léphet be oda.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hmm.... nem tudom arra gondolt-e már valaki az elite világában hogy valami nagy erős zászlóshajóval kimenjen a Sag A-hoz és az odaérkező felfedezőket kiherélje <#vigyor1>
Az de mekkora szívatás lenne <#hehe>
Bár lehet hogy heteket kellene várni 1-1 játékosra és akkor még kérdéses az online jelenlét is meg a rengeteg unatkozás és várakozás.... <#fejvakaras> Lehet hogy mégse olyan élvezetes.... de nagy poén lenne <#buck>
<#taps><#worship>
Dzsini
Az Iridium Wing játékosközösség kitűzött feladata, hogy a hazatérő felfedezőket egészségben, épségben elkísérje az út utolsó szakaszán.

Amúgy sok nem múlik rajta, az adott rendszer irányító frakciójánál feltolja a maximumra a státuszod és az elfogadottságod, pénzbeli különbség nincs. Keress egy határmenti útba eső olyan rendszert, ahol béke van (demokrácia, ilyesmi), és az érkezési ponttól nincs messze egy akármilyen állomás - én találtam egy olyat, ami birodalmi, békés, és 100ls-en belül volt, és senkivel nem találkoztam. Plusz beérkezés előtt trainingben kicsit gyakorold a landolást, régen csináltad 😊
(a birodalmi azért fontos, mert nem adok a föderációnak ilyen értékes adatokat 😉 )
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.17. 08:33:30

Igen ez bennem is megfordult, és arra jutottam hogy nem akarok kockáztatni, már nem kevés időm (és jó felfedezéseim) vannak benne.... Már arra is gondoltam hogy megkérek valakit hogy kísérjen el a majomketrecben a kiszemelt állomásig, mert se jó thrusterem hogy folyamatosan boostoljak, se fegyverzetem (tömeget spóroltam a nagyobb ugrótáv miatt).... Vagy rögtön az első állomáson adjam le? Jobb lesz? <#wilting>
Dzsini
Nincs, bármilyen adatot le lehet adni - de kérdés, hogy van-e kedved várakozni véletlenszerű időt arra, hogy a többtízmilliónyi adatot leadd mondjuk plusz tízért. Addig meg vagy nem játszol, vagy parázol, hogy kipukkad valamikor valahol a hajód, és oda az egész.

Ja meg is van határozva hogy mely területről kell vinni az adatokat?
Dzsini
Február 29-én volt utoljára, az volt az a nap, aminek "nem kellene lennie" (hiszen 3302 nem szökőév).

Egy évet kihagytam, anno volt 1-2 havonta mindig 1-1.
A lényeg annyi, hogy azon az állomáson add le az exploration data-t ahol a CCG van. Előtte persze a bulletin board-on fogadd el a CCG-t. Utána eladod az adatokat, ugyanannyit kapsz érte, mintha simán eladnád, viszont belekerülsz a TOP X százalékba és attól függően kapsz "bónuszt".

Ahogy visszanézem januárban volt legutoljára, akkor így fizetett:

Top 10 CMDRs: 36,000,000 CR
Top 5%: 24,000,000 CR
Top 15%: 14,400,000 CR
Top 30%: 9,600,000 CR
Top 60%: 4,800,000 CR
Top 90%: 2,400,000 CR
Top 99%: 600,000 CR

Szerintem hamarosan lesz megint egy.

Aki pedig nem ismerné: Itt mindig jól össze vannak szedve az aktuális és nem aktuális CCG-k.
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2016.04.17. 00:10:51
Roger6
Én sem nézem, hogy mivel mennyit lehet keresni, bár én kispályás is vagyok egyelőre.

Az elvállaltam egy küldetést, amiben ki kellett nyírnom valami NPC-t, erre kaptam a nyakamba 19.000 bounty-t, mintha nem lenne így is elég, ráadásul a többi bounty is resetelődött, szóval megint 7 napról indult a számláló. Remélem vannak olyan küldetések is, amiben nem kapok bounty-t, ha lelövök valakit, mert így egyre jobban akarják a seggem. <#banplz>

Ez az Explorationos Community Goal mennyivel fizet többet és mennyi időközönként van?
Dzsini
Én sose azt néztem, hogy mennyi pénz jár óránként azért, amit csinálok, hanem hogy jól szórakozom-e. Szerintem ez nem munka, hanem játék, nem számít, hogy 70 vagy 150 millióm van.
Az iCourier-em megvolt nyolcból, és gyűjtögetem vele a független rendszerengedélyeket - futárkodok, bázisokat puttyogtatok szét, roverezek, néha csempészek egy kis információt vagy 2-3 tonna cuccot.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.16. 20:50:47

toocha
Az se rossz!<#gun><#awink>

Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott

Egyébként a Robigos Smugglerkedésnél van ami jelenleg jobban fizet? Vagy legalább hasonló szinten van?
Próbáltam a bányászatot, Phytonnal, 7A PD, 5A Limpet , 4B Refinery, 2*3A Limpet, 1A Propector 3*6E CargoRack.

Ez kerül így potom 120 M körül, 3-4 Mil / órát bírtam kiszedni belőle, míg egy robigós kör, Robigóból indulva, széterítés, vissza, az egész kb 2 óra, 60-70 M között hoz, szóval 30-35M / óra.

De ha még csak 20 lenne, az is 5-6 szorosa a bányászatnak.
És az ASP amit ehhez használok "csak" 30 Milla max, a bányász python 120M árához képest.

Ui: Plussz Advanced scannerrel nyomok 1-1 scant útközben az is jó pénz. Gyűjtögetem még nem lesz Explorationos Community Goal és eladom.
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2016.04.16. 20:01:25
Roger6
Most szereztem be egy Medium Beam-et, hát elég durva kis cucc, csak úgy potyognak az NPC-k <#nezze>

toocha
Ha popsi protecting kell valakinek tudok segíteni ha fennt vagyok, egy Vulture-el, két large beam laserrel! Következő lépcső egy Fer-de-lánc lesz! 😊

Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott

Roger6
Igen, felszabadul a hely. 1 limpet 1 tonna, és hogy meddig van életben, az a Collector Limpet Controllertől függ. Rettentően meggyorsítja a bányászatot, össze sem lehet hasonlítani a kézi bányászattal. Én 10 perces Collectort használok, szóval 10 percig szedi össze a cuccokat helyettem, de hidd el, hogy sokszorosan több nyersanyagot hoznak be, mint ha kézzel terelnéd be a Cargod-ba az érceket.

Néha elég hülyék, és neki mennek az aszteroidának, ilyenkor felrobbannak. Szóval először fúrni, aztán amikor 2-3 darabka van az űrben, akkor ráküldeni a limpetet, mert akkor már elég messze lesz az aszteroidától. Amúgy eléggé olcsók ezek a drónok, de sajnos ha egyszer kiengedted őket, akkor onnantól már nem tudod visszarakni a raktérbe a kis jószágokat.

Megéri, lesz helyed is Cobrában, használd őket! <#awink>
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.16. 19:53:28

MikX
Jaj meg mégegy dolog lenne, én limpetek nélkül bányàszok, mert relative kicsi a raktér, és asszem a limpetek a rakteret foglalják el, de azt nem tudom, hogyha pl elhasználom őket akkor felszabadul a hely? Szoval vihetek nyugodtan kis raktérrel is?

Keresnem meg nemkell, ez a rendszer nekem tökéletes bányászni 😊
Itt szinte csak a legdrágább anyagokat találom.

Amugy azértis mentem rà erre a bányászatra, hogy végre elkezdhessek felfedezni, mert ez érekelne a legjobban, de ehez kell egy jo hajo, meg még egy rakás pénz felszerelni rendesen.
Ezen a fullos szkenneren rendesen ledöbbentem mennyibe kerül. 😊

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Nem lehet, sajnos egyesével kell végignézni mindet.
MikX
De lwhet a keresőben is ilyenre szűkiteni? En ehez nemnagyon ertek még

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

MikX
Hát én nem találtam a környéken sehol egy olyan ismert rendszert sem amiben pristine metallic volt valamerre is, marpedig massal nem eri meg foglalkozni, ahogy olvasom.
Én a 14 i orionis rendszert találtam, van vagy 10 gyürüs bolygo, meg van belt is asszem kettő, és mind pristine, es metallic is nagyonsok van, lehet válogatni :p

Roger6
Én drukkolok <#email>

De jó, hogy tegnap upgradeltem a life support modult <#law> Az 5 perceset cseréltem 10 percesre, ami azért jó, mert landolásnál csak 4 percem maradt.

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.16. 19:08:36

Naponta 2500 fényév.... az a gáz hogy napi 1 órát tudok játszani többnyire <#buck>
De majd szerdán a szabadnapomon meglátom mennyit tudok lefaragni belőle....<#boxer>
Roger6
Persze, hogy szétszedhető a Cobra, mint minden egyes hajó. Viszont van egy hatalmas előnye: Boost-al az egyik leggyorsabb hajó a játékban, tehát van lehetőséged meglépni a támadók elől, amíg az FSD újratölt, valamint a manőverezhetőségének köszönhetően el is lehet kerülni, hogy SC-ből kirántsanak (ha erős, nagy hajó támad rád, az nem olyan mozgékony mint, te pl). Szerintem ez a két tulajdonság elég nagy előnyt jelenthet más hajókkal szemben.

Számomra a Solo Play és a Privta Play... hát nem is tudom, kicsit csít szagú - saját vélemény, elhiszem, hogy sokan nem így gondolják. Szerintem ha bounty van rajtam, ezért solo-ban nyomom hogy leteljen, ezzel elkerülve azt, hogy levadásszanak nem fair. Ez csak egy példa. Pont azt a veszélyt veszi el, amit a játék neve is sugall, így nincs adrenalin, vagyis csak töredéke.

Én azt mondom, hogy ha egymás közelében játszunk, akkor tudunk segíteni egymásnak (akár bányászatban, akár küldetésekben). Rúgjuk szét a seggüket.

8 napod van visszaérni, ami napi 2.500 fényévet jelent. <#dumcsi> Az azért nem gyenge. Remélem sikerülni fog, de szerintem hetente-kéthetente kitalálunk valami okosságot, szóval lesz csapatjáték mindenképpen.

Nem csak online lehet együtt játszani, ott van a privát csoport is, amibe belépve csak a csoporttagok vannak a játékba, illetve az NPC. És hidd el, készelmesen szét lehet szedni egy Cobrát, valami erős hajóval 😊
A huttonban benne vagyok, bár még kétséges, mert szombaton airsoft meccsem lesz, vasárnap meg valszeg az új vasárnapi nyitvatartás módosítás miatt dolgoznom kell (bolti biztonsági őr vagyok). Szóval nem garantált a részvételem. Az se biztos hogy hazaérek addigra 😄 Még több mint 20.000 fényévre vagyok a Sol-tól xDDD
Roger6
Rendben, értelek, bár nem értek egyet ezzel. Szerintem:

1. Te is csak akkor tudod megvédeni őt, ha együtt vagytok online
2. Ahogy olvasom Cobra MkIII az űrhajótípus, azért ott van idő, nem 5 mp alatt esik szét

De okés, ha nem hát nem.

Kicsit más:
Akkor Hutton Orbital jövő hétvége mehet?

Sőt a DSS egymagában nem is használható, csak vlamelyik bolygószkennerrel együtt. De akkor esetleg érdemesebb egy auto dock számítógépet berakni, legalább nem kell vesződni a dokkolással 😊
Csak furcsálom hogy bányász hajóra felfedező modult rakni.... olyan mintha egy harcos pitonra raknánk egy prospector limpetet.... Bányászat mindig a lakott övezetben történik, ott pedig az esetek 80%-ában ismert a csillagrendszer. Úgyis olyat kell választani amelyikben van állomás is, hogy kelljen ugrálgatni az eladás miatt. Azok a rendszerek meg majdnem mind ismertek, megvvannak az adataik.... persze csak majdnem mind.... én is találkoztam már nem 1-2 olyan rendszerrel ahol semmit se láttam csak az űrállomást, közben meg egy gyűrűs bolygó körül keringett.... lehet hogy pont az lett volna egy bányászati terület 😛 Ilyen szempontból lehet hasznát venni egy szkennernek, de én nem vesződnék vele a többszáz ismert rendszer mellett..... de... ki mit akar, úgy csinál 😊
MikX
Hátja, mert mit tettem volna. Oda max egy 2es rakteret vagy tankot tudnék, azmeg nem oszt nem szoroz 😊
Detailed surface meg tobb mint az egész cucc egyben

Basic scenner? Bányász hajóra? Érdekes...
MikX
Hát én beszerváltam egy cobra mkIII at, felszereltem amennyire lehet bànyàszni, van rajta harcii fegyver is, plusz itt már tudok annyi rakteret belepaszirozni hogy még pajzsom is maradt, plusz egy basic szkenner, egy 3as refinery. Ezzel már el tudok vinni annyit hogy szépenlassan összesporoljak egy rendes teherhajora, ez meg marad, mert tetszik, jo a kilátàs belőle

Ezzel az a baj hogy:
1: nem biztos hogy pont akkor van online
2: mire odaérsz az sok perc és van hogy 5 másodperc alatt megzabálnak minket,
3: én valószínűleg Pythonnal fogok menni 😉
4: pont a vérpistikék miatt nem játszok open play-ben <#banplz> (de érdekes módon az NPC-k is okoznak meglepetéseket.... volt már hogy 3 Anakonda támadt rám...)
Roger6
Uram! Én azt tudom felajánlani, hogy abban a rendszerben (vagy közelében) végzem a dolgaimat amiben bányásztok, és ha balhé van, akkor egy PVP-re szerelt Cobra MKIII-al be tudok segíteni - bár van még mit fejleszteni rajta, de tud meglepetéseket okozni. Plusz érdemes feljegyezni az ilyen emberek nevét/hajótípusát, ha esetleg látjátok őket a rendszerben, akkor ugye eleve óvatosabban mozog az ember. Érdemes még szem előtt tartani, hogy ha tudjuk az ilyen emberek nevét, akkor közösen hajtóvadászatot is lehet szervezni ellene.

Dzsini
ajánlott bányászhajók - plusz amihez csak kedved van, a te játékod 😊

A T7 azért nem kedvelt, mert csak 4 kicsi hardpoint van rajta, és nem fér rá kettes méretű bányászlézer (és esetleg a hármas, ha az is jön)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.16. 08:01:14

Már csak azt kell kitalálnom hogy mivel menjek 😄 Kb minimum 50milla várható a felfedezésekért, ebből ti milyen hajót milyen felszereléssel vásárolnátok a bányászatra? T7?
Majd ha hazaérek a felfedezésből (a Naprendszertől 24.000 fényévre tartok....), én is bányászkodni fogok egy kicsit, ha gondolod mehetünk együtt és bevédhetjük egymás seggét 😊
Dzsini
Vannak, akik nem "haszon" céljából játszanak, mindenki maga választja meg a motivációit.

Egyéb híreinkben, kinyíltak a gátak, elkezdtek dőlni az infók a 2.1/1.6-ról..
mai epizódban a pofozós ágyú és a sütős lézer
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

(plusz egy csomó újragondolt felület a felszereléseknél, és sok sok egyéb érdekesség)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.16. 07:14:18

MikX
Jo, ez tiszta, csak nem értem mi értelme. Haszna semmi nincs belőle, és szerintem nem is szorakoztato egy dogfight 2 lovessel kiloni valakit 😊

Dzsini
Ez egy ilyen játék, NPC-k is megteszik, és játékosok is. Ha védelem nélkül (akár társakként akár felszerelésként) mozogsz, veszélyben vagy. Ez a játék nevének második szava 😊

MikX
Nembaj, a multkori hozományból már kitelt egy cobrára, azzal esetleg meg is tudom magam védeni

Roger6
Sajnos az űr ilyen rideg, és kegyetlen tud lenni.

Na megszületett<#hawaii>

iSS!

MikX
Komolyan nem tudok megérteni egyeseket...
Bányászgattam, volt nálam 16 tonna, palladium, platinum, painite, mondom akkor irány egy állomás, mert aludni is kéne, majd holnap eladom.
Erre valami agyatlan kiránt, és 2 lövéssel leszed... egyből kiléptem.
Mégha teszemazt ellopná, vagy valami, de mért fáj neki hogy összekapartam több óra alatt ezt a kis pénzecskét?
áhh... nagyon felhúzott

Egyébként a fülkét, ha eltörik valahogy meg lehet már javítani állomáson kívül?
Valami olyasmit simán elképzelnék, hogy leszállunk egy bolygóra és ott az SRV-vel valami úton-módon megjavítom.
Dzsini
Nem, pajzsot regenerálni, ha wing társat lősz meg az átalakított beam lézerrel. A mérnökök (ez a 2.1 "kódneve" - Engineers) különféle átalakításokat tudnak majd végezni a hajórendszereken. Ez az első ízelítő, amit mutattak róla.

Wut?
Lehet vele javítani más hajókat?
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.15. 18:09:23