23609
-
#11067 komolyan számít? -
TokraFan #11066 Ferfiből átoperált nő? -
#11065 Az milyen már hogy a Naptól 9.x fényévre van olyan rendszer ami felfedezésre szorult??
Másik: az uccsó mérnököm, Col. Bris Dekker, nézz rá a képére, mi jut eszedbe, hogy ő mi?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nos én azt hittem hogy egy öreg nő, és most kiderül hogy hapsi..! -
#11064 szép, és jól sikerült a gyűrűrendszere is -
Janicsillagasz #11063 Ritkán látok ilyen szép fehér gázóriást :) -
#11062 Hát, ha nagyon kell valami, akkor a te mesédet kicsit finomítva: addig idegesíted meg könyörögsz neki meg dumálod tele a fejét, amíg csak megcsinálja, amit nagyon szeretnél, de megharagszik rád miatta, és újra ki kell engesztelned :)
Ilyesmiket találtak ki redditen is hozzá, ahogy emlékszem volt még pár egészen fantáziadús ötlet - eredetileg nem volt benne a mérnökösdiben, utólag meg már az előre kialakított ötlethez (néha elsül a keze a mérnöknek) ez nem igazán illeszkedik. Ez legyen a legnagyobb bajod :) -
Janicsillagasz #11061 Hát ez nem jött össze, én noob vagyok a géphez, de nem baj, köszönöm hogy próbáltál segíteni. Nem fogom használni és ennyi... Eddig is megvoltam nélküle :D -
#11060 Nagy haszna volt a kísérletnek: tényleg azonnal az első ablaknál lelőhető a grafika, és megmutatja a végső eredményt, akár különleges effekttel együtt, így a szintlépés óriásit gyorsult ahhoz képest amikor még végignéztem a csúszkákat meg mindent
(Ám ez a szint beáldozás-sztori nagyon sántít: ott vagyunk a mérnöknél 5-ös szinten, óriási a szerelem, mi vagyunk a legjobb vevők, úgy hiányoztunk amikor nem voltunk itt és ezekhez hasonló szövegek. Aztán állítólag ezek a különleges effektek még a mérnök számára is meglepetésszerűen bukkannak fel ha véletlenül eltalálja a harmóniát. És akkor a végén kiderül, hogy MÉGIS akarattal elő tudja nekünk állítani, de ha ezt kérjük tőle, akkor hirtelen valamilyen rejtélyes oknál fogva annyira megharagszik ránk, hogy besértődik, elmúlik a l'amour és visszaminősít minket 2-vel. ) -
silverchain #11059 Remélhetőleg az NMS lufi nem fog kidurrani, és a konkurencia ráveszi a Frontiert, hogy fejleszteni kell, nem elrontani azt, ami jó volt (lásd 2.1). -
#11058 Ha lenne bármi bizonyíték arra, hogy "kijátszható" a rendszer, akkor tele lenne vele az összes fórum, hogy mi a módszer - és megakadályoznák, hogy kijátsszuk :) -
#11057 Jó hát én nem tiltakozok ez ellen ha tényleg így van, csak az animáció ezek szerint nagyon becsapós. Majd kipróbálom hogy 100 Exp. effekt azonnali leállításánál legalább egyszer odaad-e egy sikeres eredményt. -
#11056 Rögtön az elejétől át lehet lépni az egészet.
ED 2.1 Béta 5 changelog:
Engineers
- Pressing UI_SELECT to skip the engineering animation will no longer continue on to select a nav button.
fórumról:
You can also click to skip the animation and see the results immediately.
De ha te szeretnéd, hogy úgy érezd, hogy van hatásod egy előre legenerált véletlenszámra, akkor szerintem semmi nem fog meggyőzni az ellenkezőjéről. -
#11055 Ennyi lenne..? Akkor viszont történnie kellett volna olyannak is hogy én stoppolom valahol, és hirtelen átugrik a karika másik oldalára mert ott adta meg a "nyeremény"-t, de ilyen nem volt. Meg akkor az első ablaknál és a másodlagos hatásnál is kellene tudnunk gyorsítani, bár ezt még sosem próbáltam, lehet hogy ott is működik. Csak mindenki arról értekezik, hogy az Exp. effektet lehet a tűzgombbal megállítani. -
#11054 Értelme? Átlépni egy hosszú animációt, ha van vagy 30 adagod, és várod, hogy egy rendeset kipörgessen. -
#11053 Na ez viszont azért nem biztos hogy így van, mert annál valamivel sűrűbben sikerült beletalálni a kékbe! Azt nem hinném, hogy minden esetben pont azt adta volna meg, ahol én lestoppolni próbáltam. Meg akkor mi a fene értelme lenne a stoppolási lehetőségnek? De nem lehet tudni, bármi előfordulhat.
Akkor már értem a vásárlást: csak az effektre vonatkozik (eredményre tehát nem, ha ezalatt az első ablakban lévő statisztikát értjük), egy szintbe kerül az effektváltás ha eleve kisorsolt egyet, és kettőbe ha nem - nagyon durva olyan mérnököknél, akiknél az 5. szint sok-sok munkát igényel... De talán még mindig jobb, mint a végtelenségig kísérletezni a rulettel. -
#11052 Igen, eldöntötte a legelején, ezt mondom már régóta :) teljesen mindegy, hogy mit és hogy "stoppolsz"
A megvásárlás pontos módszerét nem tudom (Beagle Point meg ilyesmik), itt olvastam: "1 rank to change special effects if you landed on it or + 1 rank to guarantee a special effect." -
#11051 Ne-ne-nem, mondom hogy az Experimentalon még a pörgetés gyors szakaszában is le lehet stoppolni az elsődleges tűzgombbal akárhol, csak hiába találom el a kéket, sokszor kiugrasztja belőle, tehát vagy itt is van egy újabb szerencsejáték amit nem látunk, vagy ha már eleve eldöntötte a legeslegelején hogy "márpedig te itt most lóf*szt se kapsz" akkor ennek megfelelően pirosba fog csúszni így is úgy is.
De erre térjünk még vissza: "1-2 reputációs szintért cserébe garantált eredményt vagy/és garantált effektet vehetsz" Az megvan hogy az effektnél ott a gomb, de az "eredmény"-t hogyan lehet megvenni? -
#11050 A beleszólás annyit jelent, hogy 1-2 reputációs szintért cserébe garantált eredményt vagy/és garantált effektet vehetsz. Ha nem használod ezeket, akkor sima rulett.
A pörgetés animációja (és előtte a csúszkák) nem határozzák meg, hogy mit kapsz eredményként, hanem pont fordítva.
Ha a sorsolás szerint +30 jár akármire, akkor olyan animációt kapsz, ami +30-on fog megállni.
Ha a sorsolás szerint kapsz effektet, akkor olyan animációt kapsz, ami effekten fog megállni. -
#11049 Tehát akkor is rulett marad ha látszólag beleszólhatunk? Mert az biztos hogy még a leggyorsabb pörgésnél is meg lehet állítani bárhol. Akkor ez így maximum arra jó (ha jól értem), hogy legalább éppen arra az effektre legyen valamicske esélyünk amit a legjobban szeretnénk - már persze ha ezek mindig ugyanott vannak. -
#11048 Háttérben van egy százalék, aztán ha az jót sorsol, akkor olyan animációt kapsz, ami kékszeleten áll meg :) Nem ügyességi játék, rulett.
(és mivel kerekítenek, ezért néha akkor is kéken áll meg, amikor nem kapsz) -
#11047 Rájött már valaki arra hogy az Experimental effektnél halálpontosan mikor kell megnyomni a tűzgombot hogy a kék szeletnél álljon meg a rulett? Mert nekem még akkor is túl későnek vagy túl koránnak bizonyul ha már nagyon lassú a pörgés, és teljesen egyértelműen benne van a kis szürke háromszög a kívánt mezőben... Nem a reflexeimmel van a baj vagy ilyenek, egyszerűen mintha nem lenne megfelelő időpont, mintha még így is lenne benne egy véletlenszerűségi faktor. Néha hiába látom felvillanni a kék hullámokat középen, miután megnyomtam, mégis hátrébb kerül a jelző, máskor meg szintén jónak tűnik, de továbbugrasztja... -
Janicsillagasz #11046 Rendben majd este amint hazaérek melóból, megpróbálom :D -
#11045 Ha arra kerül a sor, akkor azt is érdemes részletesebben - először is ki kell lépni Elite-ből, EDD-ből.
Utána az AppConfig.xml file helye hasonló a lenti netlog helyekhez, kivéve, hogy a \logs\ nem kell a végére. Egy jegyzettömbben, vagy ilyesmiben kell megnyitni az AppConfig.xml-t, és egy ehhez hasonló részt kell megtalálni benne:
<Network
Port="0"
upnpenabled="1"
LogFile="netLog"
DatestampLog="1"
>
</Network>
Ide kell beírni egy plusz sort (minden kis és nagybetű fontos):
<Network
Port="0"
upnpenabled="1"
LogFile="netLog"
DatestampLog="1"
VerboseLogging="1"
>
</Network>
A file mentése után újra elindítva a dolgokat már rendben kellene lennie.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.10. 07:35:36 -
#11044 Jajam, de gondolom ez megvolt, azert is mondtam, mert nekem is manualisan kellett atirni -
#11043 Ez az EDDiscovery telepítési segédlete, innen fordítom a tennivalókat:
Elvileg az EDDiscovery átállítja a program naplózását részletesre, hogy ki tudja belőle olvasni az újonnan bekerülő adatokat, és következő indításkor (tehát ki kell lépni mind az EDD-ből, mind a játékból és újra elindítani) már működni fognak a dolgok, és kiírja, hogy melyik rendszerben vagy ahogy belépsz a játékba. (én úgy szoktam, hogy először elindítom az ED-t, utána az EDDiscoveryt, és ha az befejezte a töltést, akkor az ED-ben belépek a játékba)
Ha nem jönne össze, akkor elsőre érdemes megadni neki, hogy hol is kellene megtalálnia a logokat:
Ez telepítéstől függően több helyen lehet:
alapesetben: C:\Program Files (x86)\Frontier\Products\elite-dangerous-64\logs\
máshova telepítve: C:\Users\%username%\AppData\Local\Frontier Developments\Products\elite-dangerous-64\logs\
steames telepítésnél: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Elite Dangerous\Products\elite-dangerous-64\Logs\
- ez után persze újabb páros újraindítás, és mennie kell a dolgoknak.
Ha még mindig nem jó, akkor majd megnézzük, hogy átállította-e a naplózást, de azt elvileg megcsinálja automatikusan. -
Janicsillagasz #11042 őőőő..... wut? Na ez most nekekm úgy hangzott mint laikusnak az atmoszférikus diszperzió korrektor :D -
#11041 Appconfig.xml-ben átirtad 1-re a verboseloggigot? -
#11040 Pedig már kezdtem örülni.KÖszi azért. -
#11039 Újabban vannak olyan küldetések is ahol nem random bukkannak fel a célpontok bárhol mint régen hanem oda kell menni egy konkrét helyre - mondjuk egy bolygó mellé -, nos ezeknél akár előfordulhat az is hogy ha megsemmisül, akkor annyi... -
#11038 Itt kőrözök a bolygó körül továbbra is és semmi. -
Janicsillagasz #11037 Sikerült elindítanom az EDDiscovery-t, kiírja zölden hogy loading complete meg minden, bejön a 3D térkép is, de engem nem talál. Megy mellette az Elite, de a CMDR-nél csak "Hidden log" felirat van és kész.... A térképen nem jelöl engem se. Valamit be kellene állítani? -
#11036 Vigyázni kell, mert a "fullra nyomok" az a belső alkatrészeknél felesleges pazarlás.
Ott van a 6B fuel scoop, ami 7.1 millióért tölt 752-vel, a 6A pedig 28 millióért (négyszer annyi) 878-al tölt. Tökéletesen felesleges luxus. Sőt, még a 6C se rossz, ami kevesebb, mint 2 millió, és 627-el tölt - sok ezer ugrásnál perceket lehet "spórolni" plusz tízmilliókért a drágább alkatrésszel.
Ugyanígy az AFMU-ból is a B kategória 874 ezer 2,6 millió helyett, lassabban javít, kevesebb a "lőszer" benne, de kit érdekel, úgyis feltölthető pikk-pakk egy óra gurigázással a roverben.
Néhány ilyen apróság, és az 50 milliós "kóceráj" lényeges teljesítménycsökkenés nélkül alig 17 millió lesz.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.09. 21:18:27 -
Janicsillagasz #11035 Akkor ajánlom a HAZ RES harcokat, ott pikk-pakk össze lehet szedni az 50 millát még Cobrával is :)
Persze észnél kell lenni hogy ne hármas FAS-FDS-konda wingnek csapj oda mert gyorsan elfüstölsz :D Ja és szerelj be egy Kill Warrant Scennert ;)
Ha egyszer hazaérek a felfedezésből akkor visszaülök a Python-ba és megyek csapkodni én is :) -
Zozo76 #11034 hosszas vivodas es lelkitusa utan megbeszeltem magammal (es egyet is ertettem velem) hogy maradok meg es gyujtok az aspx-re, mert a cobra nem tud eleg nagyot ugrani, a diamond explorer-ben meg nem tetszik hogy vagy javitot, vagy az srv-t vihetnem magammal. meg akkor ott a type 6, de az meg lomha nagy dog. majd azt csinalom hogy csak annyira szerelem fel amennyire szukseges, mert ha mindent fullra nyomok rajta akkor vagy 50millora jon ki az egesz koceraj... :) -
#11033 Igen, felfedezeshez én podcastet hallgatok, ezzel max 1-2 napig lennek el kint, mig mindent meg nem kerdezek tole :)
De harcolni sztem jo.
Meg egy vr szemuveg, egy jo hotas joy es fullos az elmeny :)
Bar ne lenne ilyen draga aza rohadt vr -
#11032 Elég híres személyiségekkel szerződtek le, gondolom a bevétel egy komoly része az ő tiszteletdíjukra megy el - plusz stúdióbérlet, meg egyebek...
Én a Midnight hangot venném, mint Doctor Who kedvelő - de felfedezéshez szinte teljesen felesleges, ráadásul én csomó minden mást szoktam hallgatni játék közben.
Jó szórakozást a kalibráláshoz, szépen rendbe fogja rakni a kiejtésed :) -
#11031 Jaja, annyi a gebasz, hogy w10 emen atkellett lonom a nyelvet angolra, magyaron nem akar menni a szövegfelismeres, es igy a progi sem mukodik. Azt mar megoldottam, most egy jopar kalibracio kell hogy pontosabban ismerje a hangom, ehez felkell olvasni egy csomo szoveget, majd holnap lesz időm, folytatom. Megveszem az astra pakkot, látom van egy csomo, william shattnertol kezdve obsidian ant on keresztul brent spinerig egy csomo, kar hogy egyenkent 10font mindegyik. -
#11030 Nem buktad - menj vissza Supercruise-ba, és előbb-utóbb terem újabb célhely, ahova megint találhatsz :) -
#11029 Van olyan küldetés,hogy keress meg az űrben xy cuccot és hozd vissza.Közben ügyesen belemegyek az egyik cuccba úgy,hogy megsemmisül.2/3 van csak.Ilyenkor bugtam a küldit ugye?Vagy van valami módszer?Pl ha kilépek és vissza akkor odaterem újra. :D -
#11028 Igen, ez jó lenne, de az útinapló nem annyira erről szól - illetve csak egy egész kis részben.