ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Annyi "fotot" lotem...
Talaltam egy jo oldalt ahol megadom hol vagyok es kidobja hogy mit hol erdemes eladni, ez nagyon hasznos 😊
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Hajóbejárás tervben van, HTC Vive-al már a pilótafülkében lehet mozogni (vannak egész jó videók róla), május 6-tól 2.1 béta.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Az Elite alapja rendkívül jó, csak győzzük kivárni a komolyabb tartalmakat is...Jó hír viszont, hogy lassan jön a Horizons 2.1 amiben elég sok fontos és remeknek ígérkező újítás lesz.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.04.14. 23:27:10
Hát mit is mondjak, ámulok-bámulok. A Star Citizen is megvan, de valahogy ez az Elite sokkal jobban visszaadja azt az érzést, hogy egy hajóban ülsz, nem pedig azt, hogy a gép monitora előtt.
A hangokra csillagos ötöst adnék, a mai napig nem találtam olyan játékot, ami ennyire élvezhető hanghatásokat nyújt. Ahogy leszáll az ember, esetleg nekivágja valaminek a hajót, minden hajónak más hangja van (ASP tényleg olyan mint egy darázs pl.), a fegyverek hangja stb. 1 év kihagyás után ami szembetűnt, hogy SC-ben is más hangja lett a hajóknak, ahogy gyorsul, lassít az valami fenomenális. Aztán leszálltam, kocsikáztam kicsit, visszadokkoltam és akkor ért sokk, mikor az hajtóművel az "R" gombbal el kell indítani. Na ott kaptam "eargasm"-ot.
A hajók belseje, ahogy viselkednek, a nagyobb hajónak szinte érezni a súlyát. Ez valahogy a SC-ben nincs meg.
Bele sem merek gondolni, ha egyszer megvalósítják azt, hogy a hajót majd be lehet járni az milyen lesz.
Van ilyen tervben?
Jó tudni ha véletlenül valahogy rám bíznának diszkrét küldetéseket 😊 Bár anakondával nehéz feltűnés nélkül menni, de úgy teszek mint aki csak repked. Közben valahogy felcsempésztek (ismeretlen tettesek) mérsékelt legalitású árukat a fedélzetre. 216 tonnát. Nem figyeltem 😊 De ha már volt akkor csak oda kell adni a rászorulóknak azt a sok fegyvert nem?
Vagy 20 millióból egy Type 7, de az nagy méretű, nem tudsz vele outpostokon leszállni - cserébe 216 tonna fér bele.
www.pumaszallas.hu
Roverem az van, máshol már csináltam ilyen küldetést, de csak elsőre volt nehéz, mire kitaláltam mit is jelent "ideiglenesen deaktiválni" a tornyot (szétlövés ugye ilyenkor nem játszik). Először én is szétlőttem mindent amit tudtam, tornyokat, generátorokat, drónokat meg amit még gondoltam, miután a rover lőszere kifogyott, utána az űrhajóval is -biztos ami biztos. Aztán vettem észre, hogy roverral lehet szkennelni/hekkelni is 😊
Másodszorra ennyit nem kellett szórakozni vele, a pajzsra toltam az összes energiát, simán behajtottam a bázisra, deaktiváltam a tornyot vezérlő HUB-ot és angolosan távoztam 😊
www.pumaszallas.hu
Igen, a más rendszerben meglevő bounty csak KWS-el látszik, anélkül akár "tisztának" is tűnsz valahol, ahol a díjat kitűző frakció nincs jelen.
Átlag "rosszifúkat" egyébként lehet vadászni a Nav Beacon mellé belépve (ott mindig jönnek-mennek a hajók), vagy bányásztelepeken (Resource Extraction Site), ahol a békés bányászokra mindig van, aki vadászik, és te pedig rájuk vadászhatsz a gyűrűrendszer kavicsai közepette - ezekből van több "nehézségi szint" (Low, normál, High, Hazardous), ezek a megjelenő hajók átlagos erejével egyenesen, és a jelenlevő biztonsági csapatokkal fordítottan arányosak, vérmérséklet és tapasztalat kérdése, hogy neked melyik lesz a legkedvesebb.
Végül az épp polgárháborús rendszerekben ott vannak a Conflict Zone-ok, ahol belépve a jobb panelen választani kell egy oldalt, és onnantól a hajók egyik fele a barátod, a másik az ellenséged (itt nincs bounty, és nem kell KWS-el szórakozni, zsoldot fizet az az oldal, amelyik mellé állsz (Combat bond)).
Mindezek jó helyek harci tapasztalatot és vele járó busás anyagi hasznot szerezni. A Cobra III pedig egy bitang jó gép ilyen célra, és igen, boostolva az a leggyorsabb.
Ugye a tegnapi nap folyamán nekiálltam lövöldözni kicsit. Az NPC-kből egész jó kis lóvé szedhető ki így kezdőként (ez mondjuk saját vélemény, lehet más 5 perc alatt megszerzi azt, ami nekem 1 órába telik), és nagyon izgalmas is. Azért az hozzátartozik, hogy kétszer elbuktam az MkIII-at, szóval volt két 53.000-es rebuy-om. Azóta átalakítottam, szinte nincs is raktere, csomó armort rápakoltam, jobb shield-et, és persze 2 medium, 2 small fegyvert.
Így már eléggé használható a rendszerben, supercruise-ból szedegettem ki a bounty-val rendelkező NPC-ket. Természetesen bepróbálkoztam játékosokkal is. Meglepő módon ahogy kiszedtem az egyiket cruise-ból, már ott is volt egy NPC, aki elkezdte lőni a másik játékost. Na mondom akkor leszedem róla az NPC-t, és én leszek a hős. Persze szó nélkül távozott, azért egy thx-et elvártam volna. Kicsit felhúztam magam rajta, szóval másodszor is kiszedtem, aztán nekiálltam neki írni cseten, hogy azért egy kösz jólesett volna. Ismét szó nélkül lelépett, én meg még jobban felhúztam magam, és harmadszor is kiszedtem SC-ból (nem tudom hogy rövidítsem a SuperCruise-t, szóval így fogom használni ezentúl <#vigyor3>#vigyor3>. Na itt már én sem szóltam, és kilőttem a hajót alóla.
Ennek ugye a következménye, hogy frankón kaptam verdíjat a fejemre két rendszerben is (kilőttem még egy játékost, de az halál unalmas sztori, azért nem írom le), szóval a mai napom kb. abból állt, hogy menekülök. Ezt a Cobra MkIII-at meglepő módon könnyen ki tudják szedni SC-ből (Sidewinder-ben egyszer sem esett ez meg velem), de biztos a Joystick hiánya is rájátszik erre azért. Na mindegy, egy 2 főből álló Wing-gel akadtam össze, persze amikor az első hajót már lelőttem 20%-ra, akkor érkezett meg a társa, szóval menekülőre kellett fognom. Na ez viszont baromira tetszik a Cobrában, hogy Boost-al rohadt gyors tud lenni, és eddig mindig le tudtam rázni a rám vadászó játékosokat.
A végére egy gyors kérdés: ha más rendszerben vagyok, akkor a bounty-m csak a Kill Warrant Scanner-el látszik, ugye? Mert lehet, hogy erre az egy hétre (amíg van vérdíj rajtam) átlépek egy másik rendszerbe küldizni / bányászni / NPC-zni.
Elnézést, ha sok lett az írás.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Máskor ahogy írtad is - elfogadás előtt nézz rá a galaxistérképre, hogy mit tudsz arról a rendszerről, vagy vegyél egy ADS-t, és akkor vedd fel nyugodtan. A torony deaktiváláshoz kell az SRV is, nem lehet hajóról intézni (előtte a bázist szét lehet vele lőni, de utána le kell szállni). Nekem most ezek a kedvenc küldetéseim, nagyon jól szórakozok velük.
Egy újabb kérdésben kérnék kis segítséget, belefutottam abba, hogy elvállaltam egy bolygós küldetést, valami tornyot kellett volna deaktiválni, viszont nem csekkoltam le normálisan a térképet, és amikor a rendszerbe értem, akkor egyszerűen nem találtam a nevezett települést. Mivel, hogyan lehet ezeket felderíteni? Láttam, hogy bizonyos esetekben lehet térképekért fizetni is, itt ez inaktív volt. A küldit az időhatár miatt már buktam, de érdekelne mi a teendő hasonló esetben?
www.pumaszallas.hu
fixed - ez be van állítva egy irányba, egy pontra, és oda lő, akármi van, neked kell a hajót pontosan célozni
gimballed - ez nagyjából egy irányba néz, de van valamennyi mozgástere, fel-le-jobbra-balra célra tud tartani - ezek a legtöbbször használt változatok
turret - ez egy szabadon forgó állványra épül, tehát ameddig nincs útjában a hajótest, addig követni tudja a célpontot, akár hátrafelé is
az egyszerűbb célzásért cserébe viszont "fizetni" kell - a gimballed és a turret változatok a fixhez képest kevesebbet sebeznek (erről kiváló táblázatok készültek, de igazából most lényegtelenek, de akár 50% körül is lehet a turret sebzése a fixhez képest)
PrintScreen
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Olyan küldetéseket keress, amik mellett a föderációs logó van, azok növelik a státuszodat náluk, ha az megvan 100%-ra, akkor kapsz majd előléptetési küldetéseket, azzal megvan a következő rang, és újra 0% státusz.
Petty Officer rang kell a Sol engedélyhez.
Egy fekete lyuk és egy neutron egy villanás alatt bent van 😊
No akkor rámegyek, mert oda mindig is el akartam menni
Egy akkora hajóval még a komoly felfedezésbe nem nagyon tudsz belemenni, mert egy Advanced Discovery Scanner, ami a teljes rendszer "belátja" másfélmillió, de anélkül is el lehet kóricálni akár a Buborékon belül is.
Hogy a Naprendszerünkbe ellátogass a Föderációnál kell néhány előléptetést elérned, másképp nem engednek oda.
Felfedezni merre érdemes elindulni meg mivel? Egy fuel scoop gondolom kell, meg szkenner.
El szeretnék látogatni a földre is, meg pár érdekesebb helyre
Mondjuk csak egy fegyverzete van, de vettem egy jo nagy canont rá
Gratula a Sag A*-hoz, ha odafele kihagytad volna, visszafele a Great Annihilatort még szkenneld be, igen jó pénz az is 😊
Bár valahol leparkoltam egy Vulture-t is 😄