23609
-
Zozo76 #10987 Ja, arra rajottem hogy meg elotte meg kell venni, mint minden mast is. :) -
#10986 Dee ha akarsz leszallni, meg indulas elott vedd a horizonst, mert kint mar nem szereled fel srv-vel a hajot, tehat nem kapod meg automatikusan, csak leszallni tudsz, roverezni nem. Barnekem igyvolt, menet kozben vettem horizonst, parszor leszalltam fotozni, es kulonbenis allatul nez ki a dbx szerintem, foleg ha leszallsz es "leereszti a szarnyait" -
#10985 Ha most kezded a felfedezősdit, először a buborék körüli "turistalátványosságokat" érdemes megnézni - a fekete lyuk Maia-nál, Merope a barnacle forrásokkal, egy-két ezer fényéven belül sok szép látnivaló van:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Itt rá lehet kapni a felfedezés "ízére", ne akkor döbbenj rá, hogy nem neked való, mikor kiint vagy 10k-n túl... ha meg igen, akár haza se kell jönni, mehetsz amerre látsz :)
(a legutóbbi hír a Tionisla hajótemetőből a Heart and Soul ködök felé mutat, úgyhogy ott is lehet, hogy készül valami)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 17:42:38 -
Zozo76 #10984 na, hat ennyi info utan mar csak okosabb lettem. mindenesetre ha benne lesz a GALNET-ben hogy valami HULYE egy diamondback explorer-el folrobbant a Jaques allomas oldalan es emiatt az allomas atmenetileg majd nem uzemel, tudjatok kit kell szidni... :) -
#10983 Egyrész Jaques a neve :) másrészt nem átellenben van, hanem még a Sag A*-on innen, kicsit "balra" - a #10933 -ban látható térképen a középpontól "balra lefele" az a csomópont, ahova a buborékból (alul középen) rengeteg út vezet. 22 ezer fényévre van a buboréktól, a Sag A* 26 ezer.
A lényeg az, hogy felfedezés alatt nem fogsz leszállni állomásokon. Legalább hetekig (persze attól függ mennyit játszol naponta - 1000 fényév kb. 30 ugrás és 1 óra, amíg nem vagy rutinos). Csillagokat fogsz látni, bolygókat, és az ugrás animációt. Rengetegszer :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 17:32:08 -
nibron #10982 csak az van. eddig ott sem volt repair, de újabban már outfitting is van. igaz eléggé alap. nem is kell állomás, a zsákk is elég messze van, ha odáig kibírod, akkor bármeddig. amikor hiperből beugrassz a naphoz vedd le a gázt, és úgy nem igazán lesz baj. én speciel semmit sem szoktam vinni, és többnyire 90% környékén visszaérek. de ha gondolod vigyél afmu-t és heat sink-et. srv-t mindenképpen kellene vinni, mert az unalmat jól megtöri egy kis roverezés. aztán meg a materialokat is gyűjteni kell. persze ezt csak horizons-al. -
#10981 Hosszútávú felfedezés ABC:
Alapvetés felfedezéshez az Advanced Discovery Scanner és a Detailed Surface Scanner - ezek elfoglalnak 2 helyet.
Kell egy minél nagyobb, és legalább B kategóriás fuel scoop (az A szinte felesleges luxus), mert ezzel töltesz üzemanyagot. 3 hely.
Ha nem szállsz le bolygókra (nincs Horizonsod), akkor pajzs az utolsó lakott rendszerig kell, utána nem, tegyük fel, hogy viszel, hazatérésnél amúgy is jól jöhet - 4 hely.
A Diamondback Explorernél marad 1 helyed.
Itt két lehetőséged van - az egyik, hogy beleraksz egy SRV-t, és akkor tudsz a felszínen gurigázni, nagyon jót tesz kikapcsolódásként a rengeteg ugrás között.
A másik lehetőség az AFMU, ami a hajótesten kívül a hajó részeit tudja javítani - mert sérüléseket fogsz szenvedni. Főleg attól, hogy belegázolsz egy-egy csillagba, vagy kicsit megsütögeted a hajótestet - előfordul, ilyenkor 1-2%-okat csökken minden alkatrész állapota. Nem nagy tragédia, olyan 70%-ig nyugodtan le lehet menni, semmi gondot nem okoz, és a Sagittariusig és vissza még annyi se jön össze általában.
Ez a te döntésed, ízlés szerint. Ha nincs Horizonsod, akkor persze AFMU.
A hajó belső alkatrészei: FSD-ből természetesen a legnagyobb kategória kell. Life Supportból, Sensorból, Thrusterből elég a D kategória - ezeket gyakorlatilag nem fogod használni.
Power Distributornál két választásod van - vagy a legkisebb olyan D kategóriást választod, amivel még van boostod, vagy lemész a legkisebb olyanra, amitől még a hajó megmozdul, de akkor lemondasz a boostról, és a bolygókra leszállásnál külön oda kell figyelni.
Power Plantnál pedig szintén A kategóriás kell (ezeknek a legjobb a hőkezelése, ami scoopoláshoz létfontosságú), és a legkisebb olyat érdemes betenni, ami még ellátja az egyszerre használt alkatrészeket.
Ezek mind arról szólnak, hogy a hajó össztömegét csökkentsék, és nagyobbat tudj tőlük ugrani.
Fegyver nem kell, utilityből 1-2 heat sinket esetleg érdemes vinni - előfordul, hogy veszélyesen sikerül megérkezni, és akkor nem árt, ha van valami, ami csökkenti az extra hőből származó sérüléseket - nem túl nehéz, és biztonságot ad.
Amúgy a Cobrát is át lehet szerelni felfedezésre, ha jól emlékszem Janicsillagasz pajtásunk is azzal volt központi fekete lyukat nézni :) Type-6-ot szeretik még amúgy, mert rengeteg a belső helye, és egész korrekt az ugrótávja, azt is ki lehet hozni kellemesen 10 millió alatt, a linken látható 8, és még lehet rajta faragni egy kicsit.
-------------
A Sol rendszerhez az engedélyt a Föderáció adja meg, náluk kell néhány szintnyi rangot szerezni, és akkor megengedik, hogy meglátogasd az emberiség eredeti otthonát. -
Zozo76 #10980 Koszi!
Pajzsot viszek, nem bizok magamban... :)
Na de mia helyzet az allomasokkal? Csak a Jasques letezik ami atellenben van a buborekkal a galaxis kozepen keresztul, ha ott van... aaa, nemtok semmitse. :( -
#10979 Hat enis azzal mentem sag a* hoz, jokis gép!
Felfedezni egyszerű, legnagyobb fsd, fegyvereket utiltyket azereld le, minél könnyebb legyen. Srvt vihetsz, jo moka neha maszkalni ittott. Azonkivül kell egy advanced discovery szkenner, a többi nemjo, mert csak ez lat vegtelenig, kell egy detailed surface szkenner, és ennyi. Javitani vihetsz afmu-t (auto filled maintenance unit) ami a hull-t nem javitja, ugyhogy vigyázz azért. Jameg egy minél jobb fuel scoop, higy időt sporolj. Én pl pajzsot sem vittem magammal, de bolygora leszállásnál igy nagyon vigyázz! :) -
Zozo76 #10978 Koszi Dzsini!
Megneztem en is a a CORIOLIS.IO-n, es valoban jo alternativa (olcsobb) az ASPE helyett a Diamond Explorer. Az meg a kerdesem hogy mit kell vinni majd felfedezeshez okvetlenul. Gondolom (azt szurtem le itt a topikban) hogy a buborekon kivul (gondolom a lakott resz ez) nincs mar urallomas. Szoval ha serul a hajo hogy a franba javitom meg? Cargo ugye nem kell? Erdemes vinni SRV-t (meg nem vettem meg a horizons-ot, de ugyis terveztem hogy megveszem)? Jo, a Discovery Scenner az oke. Tenyleg, mi a tokomet vigyek a utra? Ja, ha elhagyom a buborekot akkor csak a "tuloldalon" levo Jasques allomas letezik? Ahhoz hogy a SOL-ba menjek (tehat a sajat naprendszerunkbe, valami engedely szukseges hozza. Mit kell tennem erte?
Na igy hirtelen ennyi, majd meg jovok hulye kerdesekkel, most amugyis melozhatok egy darabig amig a DE-t is felszerelem... :) -
nibron #10977 be is kerültem a top 10-be 1200t-al, nem lehet megnézni legalább annak a listáját?
leszállításra került 295,xxxt cucc, meg is lepődtem, hogy miért nem 300,000t. -
nibron #10976 megeszi az a kondát is simán, csak mögötte kell maradni. amúgy azért nem annyira tökéletes, a textúrái egy kissé elnagyoltak, helyenként elég szögletesek az ívek és van áttetsző rész is rajta. egy kicsit olyan hamarjában összedobott modell. -
#10975 Sziasztok. NEm tudom, hogy volt-e már, de ez valami brutál. :D
-
#10974 1 nagy baj van vele, jobbos cockpit... -
#10973 No tegnap hogy beszéltünk itt nem birtam ki, bementem, vettem egy FDL-t, nagyjabol megepitettem res-re, huuh nagyon bejön, 5ig nyomtam, már annyira elbiztam magam hogy egyedül egy kondának is nekimentem, no azt nembirtam, de amugy szépen teszi a dolgát, fotoztam is rendesen, igy jobban megszemlélve nagyon szép egy dög! :) -
#10972 Nem, csak azt, ami az EDSM-ben szerepel, vagyis valaki olyan beküldte, aki az EDDiscoveryt, a többi hasonló programot használja, vagy feltölti nekik a repülési naplófile-t.
4 millió rendszer neve van az EDSM-ben, és 1,6 milliónak vannak meg a pontos koordinátái (ezeket régen háromszögeléssel határozták meg, 2.1 óta már ugráskor a szerver is kiküldi, így bekerül a logba).
Ahol most járok, az így néz ki közelebbről:
A piros pöttyök jelzik az én utamat, a fehérek a mások által bevitt rendszereket. Ugráskor pedig jelzi, hogy olyan rendszerbe értem-e, amit más már bevitt, vagy az én adatom az első. -
Janicsillagasz #10971 Egyébként ez a térkép mutatja az összes eddigi bejárt utat? Tehát ha én most elmegyek egy olyan szegletbe ahol nincs fehér csík és ott körülnézek akkor megjelenik a térképen annak ellenére hogy nincs meg ez a program nekem? -
#10970 Nekem fut játék közben, mert az konvertálja-nevezi át a screenshotokat menet közben, plusz kényelmes néha rápillantani, hogy ne keveredjek nagyon ismert környékre. -
#10969 8 órásra kell állítani a frissítést nem a napira.Akkor nem fogja meg a cpu-t.de kb felesleges futtatni játék alatt.elindítod mikor kíváncsi vagy rá,úgyis ráfrissít -
Janicsillagasz #10968 Mindegy letöröltem a fenébe, eddig is megvoltam nélküle. -
#10967 Hát, innen messziről nézve nehéz távgyógyítani :( -
Janicsillagasz #10965 Na immár vagy fél órája hogy elindítottam de nem csinál semmit.... Ja és ebből 20 perce "nem válaszol" állapotban van....
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.08.07. 09:59:51 -
#10964 Elvileg nem, internet kapcsolat kell neki, és ha fut, akkor készíti az útinaplót, és ha van EDSM regisztrációd, akkor oda is feltölti a szerzett adataidat.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 09:40:31 -
#10963 Első futtatásnál nagyon sokat dolgozik, lehúzza az összes pozíciót EDSM-ről, és adatbázisba rendezi - még nálam is percekig dolgozott rajta (i5 6600). Utána már "csak" frissít indításkor, de az is eltart egy ideig, nagyjából ha egyszerre indítom az Elite-el, akkor mire az betölt, addigra kész van.. -
Janicsillagasz #10962 Nekem ez a program mindig befagyasztja a gépet... +még el se akar igazán indulni mert csak a sárga Loading, please wait... felirat van rajta és kész.... meghal a gép.... -
#10961 Ez 3D-s, csak beforgattam felülnézetbe. Az EDDiscovery segédprogramból készült. -
Janicsillagasz #10960 Erről a térképről nincs véletlenül 3D kialakítású is? :D -
Janicsillagasz #10959 Hmm.... lehet hogy frissítenem kellene a tanulmányaimat? Még a 90-es években tanultak alapján 2-3000 K hőmérsékletről tudok.... Persze az sem "annyira" meleg de 400k km-ről eléggé izzasztó :D -
#10958 5-600 Kelvin felszíni hőmérséklettől?
Megnéztem, 976K felszíni hőmérséklet, ahova leszálltam, ott 405K van (131 Celsius fok). Bőven a "szétolvad minden" kategórián belül van.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 08:58:52 -
Janicsillagasz #10957 Szét is olvadna minden.... még akkor is ha barna törpe az adott csillag.... -
#10956 420 ezer kilométerre (a Föld-Hold távolság 384 ezer km):
-
#10955 A Cobra bőven megfelel felfedezésre, de ha van ~10 millió forrás (egy fullos Cobra III esetén meglehet), akkor a Diamondback Explorer egy nagyon pompás alternatíva - nagyot ugrik, óriási üzemanyagtartály, rendkívül jó hőmenedzsmenttel, kiváló kis felfedezőhajó.
Ugyanazok a küldetések, az hajófüggetlen - sima kereskedelemhez pedig az eddb.io segít a profit maximum összehozásában. -
Zozo76 #10954 en is unom mar a musort a kobraval, nekem is majdnem fullon van a gep, mar mennek felfedezesre a sagittarus a-hoz, de egyre jobban erzem hogy nem a cobraval kene elindulni hozza... szoval akkor nincs mese gyerekek, asp explorer?
meg egy kerdes! ha veszek mondjuk egy t6-os szallitot akkor ahhoz mert kuldeteseket adnak az allomason? vagy ugyanezeket latom mint a cobra-val? szoval szemelyre (hajora) szabott a mission-ok kiosztasa, vagy nezegetnem kell manualisan hogy mit hova vigyek hogy haszon legyen? -
#10953 Lezárult a Jaques szállítós CG, összejött a kijelölt ~300 ezer tonne. Lehet menni bányászni :) -
#10952 Emlékszem, kezdetek kezdetén a Sidewindertől nagyon rövid idő alatt abban ültem. Ahogy lentebb írtam neki, egyre nagyobbra kell váltani. -
nibron #10951 t9? van egy majdnem fullos cobrája. mikor telik neki t9-re? -
nibron #10950 arra gondolt.
a ferdével óvatosan mivel csak harcra jó, semmi másra. nagyon nem. rohadt picit ugrik, 8t a tankja, és semmi sem fér bele. viszont fel lehet rakni rá egy bazi nagy fegyvert. -
bootsector #10949 ASP Explorer konkrétan? -
#10948 Az. Hidd el, nem sok. Pl. T9-ben kb 10*10 perc egy közepesen jó helyen, ha nem akarsz csempészkedni, ami kicsit kockázatosabb.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.08.06. 22:45:04 -
#10947 Vegyel egy aspt, azzal hamar összeszeded sothis-ben lévő fuvarokkal