23609
1418743729.jpg
  • PanzerWolf
    Sehogyan sem mutatja.Ha beljebb megyek a lakott részre ott minden okés.
  • nibron
    zsírpatkányok vannak a játékban? ha igen szólhatnál nekik. ha pirospaprika és hagyma is kell előre szólj.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.29. 21:13:24
  • Dzsini
    Egy csomó részben Flyeia nevű szektor van ( #11409 -ben ott vannak), melyikben vagy? :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.29. 21:13:15
  • nibron
    sztem a nagyítással van probléma. ha nagyon összehúzod, nem látszanak a csillagok.
  • Janicsillagasz
    Éééééés már rá is jöttem hogy mit felejtettem otthon.... mi nélkül jöttem el a több hónapos utamra..... zsír! Kenyér még van, de zsír nincs. Hagyma is akad a konyhán, de zsír nincs :'( Csak büdös olaj :'( Azzal meg nem lehet jó zsíroskenyeret készíteni :'( Help! Valaki jöjjön el a FLYEIA szektorba és lökjön meg egy bödön zsírral! xD
  • PanzerWolf
    Ez van tegnap óta.1 hete mikor utoljára játszottam még nem volt gond.Üdülni voltam.Most hazajöttem aztán ez fogad.
  • nibron
    akkor vmit elállítottál a szűrőn. próbáld meg a kilépés-belépést.
  • nibron
    ha a ceos irányából viszed a cuccost a belső rendszerek felé, akkor nem hagyod el a buborékot. csak van egy némileg halott csillagokból álló terület, amiről beszéltünk a múltkor. ezen a területen a hatféle csillagból kell lennie irányban egy ugráson belül.
  • PanzerWolf
    Érdekes,hogy bejelölöm mindet és akkor sem jelzi körülöttem egyiket sem.Csak a csíkok vannak a térképen. Térkép
    Utoljára szerkesztette: PanzerWolf, 2016.08.29. 21:08:23
  • Dzsini
    "látható anyagból álló tömege" - tehát az a pár százalék, ami nem sötét anyag.

Amúgy a Stellar Forge (az ED galaxis generátora) is tömeg és tömegeloszlás alapján dolgozott, amikor kialakították a galaxisban azt, hogy hol mekkora tömeget kell "elhelyezni", és ott milyen típusú égitestek milyen arányban helyezkedhetnek el.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.29. 21:05:03
  • Janicsillagasz
    Na hát az átlagos tömeg az elég széleskörű kérdés. Most magát a galaxisnak a tömegét nézzük és osztjuk el a csillagokra? Mert akkor a sötét anyaggal együtt még tán több is lenne mint 500 milliárd :D
  • nibron
    nem használom az A-t. már majdnem rábtam. szóval részemről csak 6 féle van.
  • Dzsini
    Hát, a NASA bácsi azt mondja, hogy 100-400-ig bármennyi lehet, aszerint, hogy milyen átlagos tömeget számolsz egy csillagnak. A Tejút látható anyagból álló tömege kb. 100 milliárd Napnyi.
    There are different models for estimating the number of stars in the Milky Way and the answers they give differ depending on what is used as the average mass of a star. The most common answer seems to be that there are 100 billion stars in the Milky Way on the low-end and 400 billion on the high end. But I’ve seen even higher numbers thrown around.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.29. 21:01:17
  • Roger6
    Hopp-hopp, az A hiányzik? Na most kinek van igaza, Dzsini vagy Nibron? Kérem tegyék meg tétjeiket!

Ja bocs, No Man Sky tervezőjének hittem magam, és azt hittem LA-ben vagyok...
  • PanzerWolf
    Persze be vannak.Jelöli is őket de, csak a buborék és környékieket.Kezdek parázni ha kifogy az üzemanyag.Tele a raktér áruval (küldetések).
  • nibron
    galaxy mapon be vannak jelölve a KGBFOM csillagok? ja és a star class-ra kell állítani a szűrőt ugye. már beszélgettünk róla. lehet, hogy azt állítottad el.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.29. 20:59:22
  • Janicsillagasz
    Bár a valóságban "csupán" 200 milliárd csillagrendszer van a mi galaxisunkban.... hozzávetőlegesen.... köbö....
    A nálunk nagyobb Andromédában is "csak" 300 van....
  • Dzsini
    Csillagtípusra állítod a kijelzést, és bejelölöd az OBAFGKM típusú csillagokat - ezekből lehet tölteni.
  • PanzerWolf
    Nem értem.Eddig jelölte nekem a térképen, hogy melyik csillagból tudok tölteni üzemanyagot.Most hiába állítom be, csak a buborék és a körülötte lévőket mutatja.Eddig mutatta mindenhol.Ceos és Sotis rendszerből járkálok.Valami ötlet?Közben űrhajót cseréltem.Már csak kettő ugrásom van és kifogy az üzemanyagom.
  • Dzsini
    Nem, sokkal több objektum van, 400 milliárd az a csillagtérképen megtalálható és becélozható rendszerek száma, a Frontierben (1993) 513 982 470 volt (8192x8192 szektor, szektoronként 0-63 csillaggal), azt nem nehéz 3 nagyságrenddel megugrani úgy, hogy most már 3 dimenziós a szektorok elrendezése is (egérrel ráállva a szektor nevére kiírja, hogy hány rendszerről van onnan adat). A Buborék környékén egy-egy szektorban már közel 100000 az EDSM-ben is megjelölt csillagok száma (és az egy elég ritka vidék).

A Frontier is többször jelentett már értékeket, hogy hány rendszerben jártak hajók, ez alapján is az előzetesen megjelölt 400 milliárd környéki érték tűnik valósnak.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.29. 20:55:55
  • Roger6
    Egyértelmű
  • MikX
    Nem csinálnak azok semmit, lehúzták a fél világot, és most vegasban szívják a kokót prostik seggéről! :D
  • nibron
    hát ha ehhez a játékhoz erre van szükséged, nem biztos, hogy jó neked.
  • nibron
    hát az nms-nél nálam először pont a terrain csapta ki a biztit. az pl. alapból el van rontva. a bolygók többségének sima felszínnek kellene lennie, méretük és elhelyezkedésük szerint becsapódásokkal. csak azután következhetnek azok a bolygók ahol van bármiféle talajmozgás, ebből fakadóan szép vagy éppen furcsa mintázatokkal. és a fantázia csak ezután szabadulhatna el, mint egymáshoz túl közel került bolygók anomáliái stb. amit sean-ék műveltek az halálos. mármint röhejes értelemben.
  • TokraFan
    Őket inkább ne! :-) Bár a terrain generátor egyáltalán nem rossz, ha minden mást kizárok (növények, állatok stb.), akkor egészen szép dolgokat képes összehozni. Egy Frontier szintű gárdával ez a technológia tökéletes lenne az Elite-be, csak rendesen, profin kéne megcsinálni, nem amatőr módon. Bár akkor már inkább a zseni orosz gyereket szerződtessék a Space Engine-től, azt már most 1:1-ebn alátenném az Elite-nek és el is lennék úgy 5000 évre.
  • nibron
    azért egyszer statisztikailag kiszámolnám azt a 400mrd rendszert. nekem kicsit soknak tűnik, de ha összességében ennyi objektum van az könnyen elképzelhető.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.29. 20:38:43
  • Roger6
    Aztán ittasan nehogy odacsapd a gépet Sol-tól 40.000 fényévre, mert az nem jó buli
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.08.29. 20:38:55
  • nibron
    majd david megkéri seant, hogy oldják meg a galaxisban a vltozatosságot, mivel van már rutinjuk benne. most meg már amúgy is ráérnek.
  • Janicsillagasz
    Addig nincs bajom azzal a 400.000.000.000 csillagrendszerrel, amíg el nem fogy a whiskey :D
    Még szerencse hogy még 14 üveggel van itthon amit lehet inni
  • TokraFan
    Még jobb! :-D
  • Dzsini
    pici helyesbítés: 400 milliárd :)
  • Tauri
    Hát köszi, most ugrok is be :D
  • TokraFan
    "Egyébként miko rEvE ben kezdem az Explorationt, ott is hűű milyen élmények lesznek stb stb. Aztán egy este rájöttem hogy azon kívül hog yprobe okoat nézek és mindig ugyan olyabn helyekre ugrok be nem volt nagy izgalom"

Sajnos ez a része a játéknak itt sem túlzottan acélos. Idővel itt is csak annyi, hogy "go to /scan", ez megy az idők végezetéig. Ha bejársz 30-40 rendszert, láttad mind a 4milliárdot. Sajnos a változatosság generálása nem volt még prioritás a fejlesztésben, de majd egyszer talán ez is sorra kerül. Eleinte viszont ez a veszély még nem fenyeget, jópár órára elegendő a látnivaló még így is! Jó játékot!
  • tutituti
    Utolsó pillanatban bevittem 400t condit 75% meg is lett.a végén meg derankolt 99%ba.belenyugodtam,erre látom hogy 100t körül is a 75%ban mozogtak az emberek.
    Azért írtam ticketet hátha ők tévedtek,bár tudom az az adag nem volt sok.
  • MikX
    Hát látod én 400 ora után még bele sem kezdtem a powerplaybe, igazábol utána sem néztem még hogy mint megy, vagy hogy mit is takar pontosan.a mérnököket is csak karcolgatom.
    Föderácios rangom is csak most lett petty officer, és hol van még a birodalom. Igazábol jelenleg a hajokra gyurok, és majd utána eldöntöm ki mellett maradok.
    Igazábol csak szerepként tudom elképzelni a játékbeli "létezésem" mert amugy nyilván kifujt volna ha csak felszinesen játszok.
  • Dzsini
    Ez így van, de sokaknak (itt a topicban is volt ilyen) az volt a "célja", hogy beüljön egy felspeccelt Anacondába. Ezt megtette, és onnantól nem volt mit csinálnia. Persze, kipróbálta a bányászatot, a lövöldözést, a kamionozást, egyszer kimerészkedett a Buborékból felfedezni, de unalmasnak találta, és ezzel be is fejezte.

Ez egy létező "probléma" a játékban, és kell valamilyen pénz- és timesink a végjátékba. Ezért alakult ki a Powerplay is, közepes sikertelenséggel.

De összességében nem rossz a helyzet most se, ilyen áron a játék 2-5 hónapnyi elfoglaltságot könnyedén nyújt bárkinek, ha pedig bármelyik része megfogja, akkor jóval többet is - legyen az a felfedezés, a mérnökök kimaxolása, közösségekben való részvétel, bármi.
  • MikX
    Mihez kezd? Hát szerintem pomt van mihez kezdeni. Foderacio, birodalom, mindenhol vannak hajok, és azért felszerelni rendesen sem 2ezer a nagyobb vasakat.
    Meg igazábol attol hogy megvan minden, még lehet bőven játszani szerintem. Nekem nem ez határozza meg a hosszát
  • MikX
    Énis. Most kettősügynök voltam. :)
  • Dzsini
    Egészségedre :) Én próbálok kicsit "szerepjátékosan" állni a dologhoz, mert úgy jobban szórakozok.

Redditen megy is a háborgás, hogy a négy félmilliárdoson túl több, mint ezren kaptak vagy háromszázmilliót, és további kétezren kétszázat :)

Mintha akkora tragédia lenne amúgy a pénzgyűjtés - az első pár millió talán - abban segít sokat egy CG, de onnantól "csak" farmolás kérdése - ezért is érdemes úgy játszani, hogy nem rohan az ember az Anacondáig, mert akkor utána mihez kezd?
  • MikX
    Főleg hogy most a föderácionak dolgozom a korvettért :)
    De psszt...