ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Továbbá, ha kellően közel van a szkennelő, akkor úgy is befoghat, ha a silent running be van kapcsolva.
A silent running nem cloak.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.05.01. 17:03:15
iSS!
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Az én hajóm ez: http://coriolis.io/outfit/asp/25A5A5A4A4A5D5C0r0r0p0p0p0p050504040537400202012f.Iw18WQ==.MwBhBYwRhAmWqJmMkUiA?bn=Multi (bocs de a friss reg. miatt még nem enged url-t)
(Csak azért van 2 B-s shield booster mert ahol átszereltem, ez volt a max. A military páncélt meg nem volt szívem leszedni, és biztos ami biztos..) Meglátásom szerint talán nem érdemes rámenni arra hogy végig bírja egy tankkal, megmondom miért: mert sokszor van hogy a következő célpontra fordulás közben amúgy is ott haladunk a csillag légkörében. És az FSD cooldown ideje is lehetőséget ad tankolni, bár az gyorsan megvan. Az a +20 tonna hely soknak tűnik, egészen pontosan ugyanennyi milliót jelent.
Én nagyon remélem hogy sokkal kevesebb mint 4 km a szken megszakadás határa, mert olyan messzire sosem jutok el, a 3 km-es lőtávot sem szoktam elérni, viszont a megadás miatt nagyon hamar indítom az FSD-t.
A dokkolással semmi baj, tényleg csak azt tartom szinte védhetetlennek, ha úgy jelenik meg ahogy írtam, mert nehezen megoldható az FSD indítás úgy hogy már az állomás felé boostolunk, talán még a mass lock is bejöhet..
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.01. 12:48:08
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
A zsaruk nem használnak boostot, csak akkor, ha harcolnak. Innentől kezdve bármikor és bármilyen helyzetben, amikor maghallom a "Szken ditektid!" című számot AZONNAL boostolok. A cél csak annyi, hogy amíg a scan le nem megy (sosem mértem meg, de kb. 10-15 másodperc lehet) kerüljünk 4 km-en kívül a szkennelőtől és ez szerintem mindig megoldható. Mert csak azon belül tud szkennelni, afölött eldobja neki a szkent (nem megy végig a folyamat, hanem megszakad).
Van az a zsaru, aki végig üldöz a rendszeren és van az a zsaru, amelyik cirkál az outpost körül. Ha az utóbbiba futsz bele pont a kiugráskor, akkor csak el kell boostolni 4 km-en kívülre, nem fog utánad menni, ha mégis, akkor csak még messzebb kell menni, így a szken védhető. Ha a másik zsernyák -aki végig üldözött a rendszeren- is beugrik az outpostos cirkáló zsernyák mellé, akkor van baj, akkor ki kell ugrani hipertérbe majd újra meg kell közelíteni az állomást, amíg az üldöző zsernyákot le nem rázzuk.
És persze a dokkolás: jó távolról becélozzuk a levélbedobót, aztán nyílegyenesen beboostolunk max gázzal, ahogy bent vagyok gázkar vissza és automata dokkolás. Nem olyan nehéz ez<#vigyor1>#vigyor1>
iSS!
Az outpostokra meg úgy megyek be, hogy direkt túlszaladok és, amikor jön a "Slow down", akkor fordulok vissza és ezt csinálom többször is: gyakorlatilag spirális vonalban közelítek a célhoz, mert akkor tudnak csak interdictelni, ha hagyom, hogy a seggembe legyenek. Ezzel sokszor lerázom őket. A linkelt hajóval nem kell általában tankolni, mert bírja végig, de ha mégis kéne, akkor úgy kell scoopolni, hogy a nap a hátam mögött legyen: süljenek meg, ha hátulról basztatni akarnak<#bdead>#bdead>
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.05.01. 11:26:19
iSS!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A report crimes against me kikapcsolása sem megoldás mindenre, ugyanis a security néha hívás nélkül csak úgy kedvtelésből beugrik ellenőrizgetni. (Akkor végképp igazán örülök nekik ha Anacondával jönnek, mert akkor a mass lock is durva..)
Az is egy nagyon kedves húzás, hogy miután a nyakunkba lihegő első versenyző ID-zik, a fürtökben rajtunk lógó többi balfsz NPC is lejön utánunk a normál térbe, és van hogy pont a boost után jelenik meg közvetlenül előttünk. Karambol, pajzsnak annyi, hull sérül, köszi..
Legbosszantóbb dolog pedig: egy rendszeren belül 10-20 ID után nagy nehezen odaérek a célállomás közelébe 20Mm-en belül, már csak nagyon lassan megyek. De jön egy újabb ID.. OK, ismét megadom magam, kis kanyargás után kint vagyunk a normál térben, de 30Ls-re az állomástól!!?!?!? <#wow1>#wow1> Ezt meg hogy??? <#falbav>#falbav> Így elvileg akár örökre is ebben a ciklusban ragadhatnánk, és csak a szerencsén múlik, hogy egyszercsak a béna NPC nem szed ki.
Hiába hoz sok pénzt, nem biztos hogy szeretni fogom ezt csinálni, túl macerás, és nagy a kockázat. Meg nem lehet bármikor abbahagyni mint a kereskedést. Ez a menet is több mint 3 órás volt, kb 20 célponttal. Csak egyetlen botlás, és az egész hátralévő adag megy a kukába. Egyébként szerintem az Asp a nyerő, a piton még üresen is túl kicsit ugrik, ki sem fogom próbálni.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Samsung U28D590D 28 colos monitorom van, 3840*2160-ban fut a játék.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.04.30. 22:53:02
Kicsit off: milyen monitorod van, hogy ekkora print screen-eket lősz?
Ezt az utat pár hét alatt lehetett volna teljesíteni, de mivel alig játszottam, eltartott közel 5 hónapig. Az event miatt inkább hazajöttem, pont jókor jött, úgyis kicsit untam is már. Ez elmúlt hónapokban jópár sztárfotót linkeltem, ezeket most mind természetesen nem rakom be újra, van egy albumra való. 😊
Első utam a Coalsack nebulába vezetett, szétnéztem kicsit, de mivel a lakott területhez nagyon közel van, minden fel volt fedezve. Innen egyenesen a Statue of Liberty nebulához indultam, szintén minden nevesítve volt itt is. Útközben beugrottam a KN Muscae planetáris nebulában található Wolf-Rayet-hez, illetve elkanyarodtam a GSC 8588-0317-hez is, de már természetesen névtáblás mindkettő.
A cél az NGC 3199 nebula lett volna az Eta Carinán túl, de inkább valami érdekesebbet akartam megcélozni, ezért indultam el a Plieluae AA-A H45-ben levő tripla fekete lyukhoz, egyenesen a Statue of Liberty-től, hátha..persze nevesítve voltak, úgyhogy csalódottságomban nem az NGC 3199-hez, hanem vissza az Eta Carinához indultam. Találtam benne névtelent, még Earth-like-ot is. Csakhogy alig pár nappal, talán 1 héttel később visszanéztem rá, és már lett gazdája... pech..
De egy vízbolygót csak elcsíptem, illetve egy teljesen felfedezetlen rendszert, igaz csak fagyott vackokkal és fémbolygókkal, de ez is valami. 😊
Az előbb egy kép térkép is volt, azt az utat jártam be, körökkel jelöltem ahol megálltam szétnézni a Gria Eork, Byoi Thae, illetve a Smoji/Smojou/ Smojuae szektorokban. Számtalan vízbolygót (kb. 150) találtam, 60-70 földszerűt, viszont alig egy tucat ammóniát. Illetve megszámlálhatatlan ammónia és vízbázisú életet tartalamazó gázóriást.
Került úgy egy tucat neutron is a tarsolyba, fekete lyukat azonban már egyet se találtam névtelent. Doh.
Ezeken kívül mást egyébként nem is scanneltem, ezért a végösszeg kb. 30M Cr lett.
Mivel a látogatott rendszereket élesben számolja, ezért fogalmam sincs hány rendszerben jártam, de 15ezer körüli új lvl3 scan keletkezett az adatok leadása után. És még épp nincs meg az elite felfedező rang. 😞
A legértékesebb rendszerek a Föld+2 víz, a 3 víz (ilyenből sok volt), illetve a 4 víz+ammóniaóriás lettek, 250ezer Cr-től 350ezer-ig.
Tier 3-ban még kitartok Top 5%-ban, tessék drukkolni. 😄
És ami a legfontosabb, csodálatos látványokban volt részem ezúttal is. Nem bírom ki, íme pár szelfi:
KÉP 1
KÉP 2
KÉP 3
KÉP 4
FD: <#action>#action> <#mf2>#mf2>
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.04.30. 21:30:33
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.30. 20:59:28
Egyszóval sokkal inkább épít a játék a közösségre, mint pl. az Elite, de ez még változhat szerencsére.
Van saját űrállomásuk a HIP 3546-OLD-456 rendszerben (kamu) <#awink>#awink>
Szóval csak akarat kérdése és bele lehet tenni a játékba -szerintem.
iSS!
iSS!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"Elite Dangerous: Horizons for Xbox One will launch in quarter two of 2016, featuring both 2.0: Planetary Landings and the forthcoming 2.1: The Engineers expansions.
Elite Dangerous and Elite Dangerous: Horizons are fully back and forward compatible with one another. All players who upgrade to Elite Dangerous: Horizons will retain their in-game progress and all players will fly together in the same shared galaxy."

Az új küldetésrendszer része lesz az is, hogy nem csak pénzt, hanem az említett összetevőket is lehet kapni küldetésekből, ráadásul a magas szinthez nagyon be kell barátkozni egy-egy mérnökhöz, úgyhogy nem lehet majd 2-3 klikkből extra szuper robbanóágyúkat szerezni.
Lesz mit nézni streameken amikor beindul a béta 😊
Tetszik ez a secret base megoldás is.
Viszont nem lesz két egyforma gép a galaxisban azok között, akik szóba állnak a mérnökökkel.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.29. 19:27:33
Tuvok: 6k simán megvan jövő csütörtökig, akár ma este is, ha kicsit belehúzol. A célrendszer a buborék Polaris felé eső részén van (a perem felé, a SagA* felé nézve "bal felül"😉, ráadásul az állomás jó 12 ezer ls-re az érkezési ponttól.