23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
  • MerlinW
    DRÁMA:

"This was the very first white dwarf star I came across in Elite: Dangerous since version 2.2. The moment I jumped in I lost complete control of my ship. I could not turn the shop towards or away from the star and my thrusters and frame shift drive would not stay online long enough to let me escape. It entered the exclusion zone of the star and emergency dropped out of supercruise. What you see here is the reason I steer clear of those things now."

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.02. 09:48:23
  • Dzsini
    Én, mint kocalövöldözős 2 kicsi pulse/burst (amit elbír) és 2 medium géppityut tennék fel - és gimballed változatban, a fixekkel célozni ráérsz megtanulni. Azért a nagyobbra a multi, mert a pajzsot leputtyogtatod a lézerrel, és utána viszont a "vasat" már jobban viszi a géppuska.
    (vagy akár egy kicsi egy közepes lézer és egy kicsi egy közepes géppuska)

A fegyverek jobb oldalt oszloponként 1-1 konfiguráció, és 2 tűzgombod van - ezeket jelzi az 1-2 a táblázatban. a fenti esetben mondjuk 1-re teszed a lézereket, 2-re a géppuskákat, és az a két tűzgombod, ami az ahhoz a számhoz kapcsolódó összes eszközt elsüti.
  • Amiga
    Cobra MK III-on... :-D
  • Amiga
    Cobra ?K II-on ugye van két medium és két small hardpoint.

Ti hogyan szerelnétek fel fejvadászathoz? Most két db. 2F pulse lézer van rajta, kisebb célpontok ellen elég is, de valami erősebb kellene. Menjek a beam laser irányába? És a small helyekre pl. multi cannon?

Illetve, ha két külön group-ba rendezem a fegyvereket, hogyan lehet tüzelni vele? Egyik ravasz az egyik, másik a másik fegyverrel lő kontrolleren?
  • Dzsini
    Most jöttek a 2.2-vel. A fehér törpéken és a neutroncsillagokon találhatsz ilyet, a csóvákon keresztülhaladva az FSD egy kis sérülés mellett plusz ugrási távolságot tud szerezni (fehér törpénél +50%, neutronnál +300%), de vigyázni kell, a hajó az áthaladás közben nagyjából irányíthatatlanná válik, és ha valamitől kipottyansz a normál térbe, akkor jaj neked.

Jelenleg lehetőség, hogy ugráskor rögtön a jetbe érkezel - ez bug, és rajta vannak, hogy ne történhessen meg. (a linken túlélési tanácsok is vannak)
    Dropping out of hyperspace directly into the cone is a bug, and one we're working on now. We're optimistic a solution for this can be provided very soo.
  • macleody
    Nem is láttam még ilyen csudát. Igaz vagy egy éve nem játszottam.

Utoljára szerkesztette: macleody, 2016.11.02. 02:34:37
  • nibron
    ne mond már, hogy meglepődtél. braben bácsi kb. mindig is ilyen volt. egyébként ezzel is újabb stílust teremtettek, megoldották a homokozóban kézen fogott játékos szerepkörét. de szerintem nincs itt semmi összeesküvés, egyszerűen úgy gondolták nincs elég dolguk mostanság, és kreáltak még egy kicsit. végülis a már-már olvashatatlan méretű changelog-okat a későbbiekben is fel kell tölteni valamivel láttatva, hogy lázasan dolgoznak.
  • TokraFan
    többen pl. redditen arra a következtetésre jutottak, hogy valamilyen szándékosság áll mögötte, hogy a játékosokat kicsit a személyszállítás irányába tereljék.

Ez tök jó, de akkor nem menne el a kedves Frontier a jó édes anyjába? Miért érzik szükségét irányítgatni meg terelgetni a játékosokat egy sandbox játékban? Nem lehetne, hogy a játékos döntse el, mit akar csinálni? Korrekt az lenne, ha bizonyos határok között (és persze adott küldetés típuson és nehézségi szinten belül) minden kb. hasonlóan fizetne. A játékos meg majd eldönti, mivel akar pénzt keresni.
    Úgyhogy a terelgetős Frontier csak nyugodtan__ MONNYON LE!
  • MerlinW
    A gép tulajdonságai valószínűleg hatással van a dolgokra, de ez természetes. Az AI meg AI, nagy valószínűséggel mindegy neki miben ül.
  • Amergin
    A másodpilóta vajon ugyanolyan hatékonysággal harcol a három féle fighter mindegyikében?
    Vagy van különbség?
  • MerlinW
  • Dzsini
    ... igen, a Birodalom elég agresszív módon telepedett le a roncsok köré :) Én is jártam ott a héten, de jó nagy körben kerültem a védelmet.
    Én a hétvégén gejzíren ugráltam (magasságmérőt nézni): Kristályokat szedtem: Roncsot néztem: A romoknál bandáztam:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.01. 19:23:31
  • MerlinW
    Megmásztam az ismeretlent:)

Elindulva, erre nem számítottam.. ki is pukkasztottak:)

• Dzsini
    Erre amúgy volt egy ötlet Redditen - lehet, hogy működik, nem tudom. Amikor valamelyikük felsír, akkor nem kell megnyitni a kommunikációs panelt, hanem mély kussban leszállítani őt az eredeti helyre. Nem kapsz plusz pénzt, de nem is változik meg a cél valami egészen randomra :)
  • macleody
    Én is buktam ma egy küldit. Elvittem őket, megnézték, tovább egy másik helyre, valamelyik felsír, hogy kell neki valami sz@r, sehol nem találtam, aztán betámadtak, hajó megsérült, küldi bukó :)
  • Dzsini
    Sajnos ismert bug, és beta4 óta nem javították :(
    a Gargantuan beacon vagy nincs is, vagy ha van, akkor bent a csillagon belül jelenik meg
  • Amergin
    Megint megszopattak: Canis Majorist akarták megnézni 10 milláért. Jó. Odavittem őket de semmi nyoma annak a pontnak, ami késszé nyilvánítaná a küldetést. Bolyongtam a nap körül egy ideig, de feladtam. Nem lehetne az utasokat itt kidobni, hogy égjenek el?
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.11.01. 18:39:17
  • Amiga
    Scanneltem egy "campaign ship" űrhajót nem messze az Empire központjától, és személyesen Aisling Duval utazott rajta.
  • yesname #12973
    Ez is megtörtént. Legalább 20 percig otthagytam középpontban a targetelt baconnal és háttérben a stationnel. :D
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2016.11.01. 17:15:00
  • Dzsini
    Nem kell hozzá discovery scanner, simán célozd be, és nézz rá addig, amíg meg nem kapod a leírást róla (bal felül az üzenetek között jelenik meg).
  • macleody
    Na igen, csak az orra alapján pont erre illene egy kígyós név, nem a kondára vagy a pythonra :)
  • yesname #12970
    Discovery scannerrel próbáltam már, de nem segít.
  • Dzsini
    Ugorj ki SC-ből a beacon mellett, és szkenneld be.
  • yesname #12968
    Hogyan működik ez a Passenger dolog? Egyik utas kitalálta út közben, hogy meg kéne nézni még valamit és updatelte a naplót. Elmegyek a rendszerbe a helyhez, ami egy station (a target body) és mellette valami bacon szerű pont (Sirius Industrial). Ide-oda megyek de semmi reakció, hogy most már mehetünk tovább stb. Próbáltam lescannelni mindegyiket discovery scannerrel. Nincs eredménye.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2016.11.01. 17:08:08
  • Dzsini
    ...meg a Clippert ;)
  • macleody
    Nem volt hülye aki kitalálta ezt a nagyfelbontású képmentést :)

Utoljára szerkesztette: macleody, 2016.11.01. 17:00:33
  • Dzsini
    Két napja keresgélek vulkanikus holdakon:
  • MikX
    Akkor még feltételezem nem haladtál át neutronmezőn. :D
    Ott egy picit könnyebb leamortizálni a hajót. AFMU jó is, modulokra, de a hull-t meg a "szélvédőt" nem javítja, így azért nem lehet olyan nyugodt az ember.
  • Roger6
    Bázis közelébe pl nem lehet hívni a hajód, ha ott vagy SRV-vel.
  • Dzsini
    :( nekem szépen működik: 1 2 3 4
  • nibron
    világosan írta, hogy az a baja, hogy inaktív a menüpont. amúgy volt már ilyen probléma a 2.1 után, de csak néha jött elő
  • nibron
    ha steames vagy, le lehet ellenőrizni a fájlok integritását, szerintem időszerű lenne. esetleg keresővel utánanézni, hogy másnak okozott-e gondot, és ha igen, hogy kezelhető. elég triviális hibának tűnik, ha ez bug lenne azért már állna a bál. ha semmi, próbáld meg kicsit másként kezelgetni, a végén pedig ott a ticket. én is most fogalmazok egyet...
  • MerlinW
    Hogy hogy nincs hajó? A hajód automatikusan elrepül ha távol mész tőle. SRV opciók között van a ship recall, amivel visszahívod.
  • Amergin
    Most direkt megnéztem: már a rover kibocsátása után sem él a hajó visszahívása menü. Nem baj: 2x elidítani a játékot még gyorsabb is, mint várni a visszahívásra, elmenni a hajóig, bedokkolni, felszállni és eltávolodni a bolygótól...
    Köszi! Egy fícsör csak nekem!
  • nibron
    na ez kircsi, amennyiben az útvonaltervező tényleg úgy teszi a dolgát ahogy kell. a legutolsó kézi tervezgetés után már azt mondtam, hogy soha többet nem repülök át két kar között annyira lehangoló volt 5-6 ugrásonként kézzel tervezni. a "kamionparkoló"k pedig plusz pont, sohasem szerettem az űrben aludni, az olyan stílustalan és degradáló. a javítás nem lényeges, mert eddig még mindig megúsztam 90% környékén az utat. és sohasem viszek magammal semmit még heat sinket sem. a térkép jó ötlet, amikor arra jártam minden alkalommal körbejártam a környéket, úgyhogy megvannak a környező rendszerek, majd megsasolom.

Roger5: hát szégyellheted is magad öcsém.:)
  • Amergin
    Leszálltam egy másik holdon és megint megcsinálta: nincs hajó...
    Kettőből kettő. Még átmegyek egy másik holdra is, de már előre félek...
  • Dzsini
    Akkor most elkezdek Beagle Pointról beszélni, jó? :)
  • Roger6
    Ne beszéljetek már ennyit Jacques-ról, mert ilyenkor tisztára szégyenlem magam, hogy még nem voltam ott soha.
  • Dzsini
    Vannak pihenőhelyek, egy CG eredményeként párezer fényévenként épültek felszíni bázisok ahol van lehetőség javíttatni, stb.
    Hillary Depot – Blu Thua AI-A c14-10, planet A 4A
    Amundsen Terminal – Lagoon Sector NI-S b4-10, planet 1
    Eagle’s Landing – Eagle Sector IR-W d1-117, planet 2 A
    Sacaqawea Space Port – Skaudai CH-B d14-34, planet 1 A
    Gigarin Gate – Gru Hypue KS-T d3-31, planet 4
    Polo Harbour – Boewnst KS-S c20-959, planet A 2 A

Az útvonaltervezőben be lehet kapcsolni, hogy csak a szűrt csillagokra tervezzen, ha beállítod scoopolható csillagokra, akkor 1000 fényévente néhány ugrással több, de végig "biztonságban" haladsz. Colonián jelenleg 2 állomás van (ha jártál már ott, akkor ránézhetsz a játékban is), nem tudom, hogy terjeszkedtek-e már szomszéd csillagokhoz, a frakciók alapján úgy néz ki, nem.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.01. 12:25:05