23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Semmi tudomány nincs mögötte, kitalálták, hogy nem kapható minden mindenhol és kész. Ezért tartjuk az EDDB-t, hogy megmondja hol lehet kedvezményes Belugát kapni :)
  • MikX
    Hátt ez elég gyors volt...
  • MikX
    Csak nehogy belemenjünk megint ebbe a dologba. :)
    Nemlehet, hogy nehezitsenek, vagy akármi más játékmechanikai okok miatt, de ne magyarázzunk mögé tudományt. :)
  • Roger6
    Köszi az infót, Mester!
  • Dzsini
    Röviden: igen.

Közepesen: négyféle kabin van, sokféle utas, a leggazdagabbakat csak Orcával vagy Belugával vihetsz (arra lehet szerelni luxuskabint), és különleges igényeik vannak (háklisak különféle dolgokra, menet közben találnak ki tennivalókat, bűnözők, akiket keres a hatóság, ilyesmik...), viszont jól fizetnek. A "15 menekült a szomszéd rendszerbe" nem fizet olyan jól :)

Hosszan:

Nagyon úgy néz ki, hogy az utasszállítás jelenleg a legjobban jövedelmező üzletág, jól fel lehet gyűjteni sok utast még az alap típusokból is, és jól fizetnek.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.27. 07:53:05
  • Roger6
    Néztem az utazós küldiket, volt, amiért 20 milkát fizetnek. Most mi is ez pontosan? Fogok egy hajót, amibe belevágok egy utasszállító kabint, és elviszem őket egy kanyarra, ahova ők kérik? :)
  • Dzsini
    A Taipan független, nem Alliance-os. Azt szinte mindenhol kapni, a másik kettőt kevésbé. És azért nem kapni mindent mindenhol, amiért minden hajót és minden fegyvert és minden modult se :)

A pilótákról azt írják szintenként 1%-al növekszik a pénzdíjuk, úgyhogy tényleg érdemes Harmlessről kezdeni, Competentként 6%-ot kér az alap 9% helyett, Elite-en 10% kell neki, míg ha Expertről (12%) kezd, 15% lesz belőle.
  • Dzsini
    A trailerben elejtett pár képkocka már elég volt a Canonn térképész osztagának:
    a romok, monolitok, fotóalbum
  • Amergin
    Ha a Taipan fighterből kilőnek 1 db-ot, akkor a pótlásához Alliance felségterületre kell menni és ott lehet csak megvenni?
    Ha nem, akkor viszont miért nem lehet minden fightert alapból kapni mindenhol?
  • s_andras
    A pilóta akkor is szívja a százalékát, amikor még csak az inaktív listában van.
    Én eldöntöttem, hogy csak 2%-os bomba buxákat fogok felvenni, íme az első
    A rengeteg generált baromi ronda jövőbeli pofa között üdítő kivétel.
  • Dzsini
    Útmutató az Enceladus gejzíreihez
  • Dzsini
    Fórumokat nézve még ajánlott lehet a grafikai beállításokat átnézni, pár dolgot változtattak, és lehet, hogy neked elcsúszott valami (pl. magasabb felbontásban számol)?
  • KiruHoshino
    A legfrissebb driver van fent. A BF1 miatt frissítettem.
  • s_andras
    Nem ez volt a lényeg, hanem az IC része a mondatnak, de (egy félig) poént úgysem jó magyarázni..

FPS téma: nálam nem volt változás, sőt mintha a hiperugrás körüli néha-akadozások is elmúltak volna. Konkrétan amikor érkezek a csillaghoz, sokkal simábban úsznak be, nem ilyen hirtelen vagy szaggatottan jelennek meg mint azelőtt.
  • Dzsini
    Nálam semmi gond - de fórumokon írják, hogy a legfrissebb drivert mindenképp érdemes feltenni, az sokat segíthet.
  • KiruHoshino
    Sziasztok! Érdeklődnék, hogy másnál is vannak fps gondok? Patch előtt 120+ fps-em volt. Most jó ha a sima űrben eléri a 40-et. Űrállomásoknál jó ha 30.

FX-8320-am van egy R9 380x-es radeon kártyával. 8GB RAM-al.

Köszi a választ.
  • MerlinW
    Jó de EDDI csak felolvassa a szöveget a Windows felolvasójával:)
    Chat: de, el volt:) Köszi.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.26. 15:51:37
  • Dzsini
    EDDI is "éj esz pí"-nek mondja :P pedig Braben is megmondta, hogy kígyó, nem betűszó.

@Merlin: nincs elállítva a chaten a fogaskeréknél valamelyik beállítás?
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.26. 15:29:38
  • Mozes
    Nagyon köszi a választ, teljesen világos így már!

THX
  • MerlinW
    Ez tök jó, fel is tettem:)

Ti sem látjátok a játékos chat üzeneteket? Most vettem észre, ahogy EDDI felolvasta őket, de nálam üres volt a chat ablak. Akkor lettem biztos benne, mikor írtam egyet és jöttek rá a válaszok. Ezek szerint más látja az enyémet, én nem látom a többiekét:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.26. 14:28:38
  • s_andras
    Ahogy az Asp nem ASP, ugyanúgy az Imperial Courier nem internetCourier
  • Dzsini
    Tényleg nem nagy tragédia, én egy hétvége alatt megcsináltam az iCourier-al postázással és skimmervadászattal.
    És persze csakazértis birodalmi hajóval mentem a Föderáció központjába :)
  • s_andras
    Egyáltalán nem olyan vészes ám az, a 4. rangot kell elérni a 14-ből. Ha Fed. űrben küldetésezel, nagyon hamar meg lehet lépni ezeket a rangokat.
  • Dzsini
    EDDI - egy kis dumagép a hajószámítógépbe - rendszerinformációkat mond be, adatokat közöl, ilyesmik.
  • Dzsini
    Régen külön volt, és volt körülötte egy kis kavarás, de ez már elmúlt - egyszerűen season pack van.
    A Horizons az a teljes season pack neve, és a 2.x minden része ez alá tartozik. Ezek igazából hangulatjelölő nevek - 2.0 volt a "sima" Horizons, a 2.1 az Engineers, a 2.2 a Guardians és a 2.3 a Commanders lesz (a 2.4 pedig egyelőre titok)

Minden ilyen kiadással együtt jár az alapjáték fejlesztése is - 1.5, 1.6 és most 1.7 verziókra - ezzel az alapjáték tulajdonosai is megkapják az alap "játékélményt" adó dolgokat, de egy csomó plusz dologból kimaradnak. Pl. most jár a személyszállítás, de nem jár az indítható vadászok használata.
  • Mozes
    Sziasztok!

Sorry a nagyon alap kérdésért, de nekem valahogy nem egyértemű. Nekem az alap Elite Dangerous van meg, ami tudom, hogy más mint a Horizons. Viszont van itt valami Elite Dangerous: The Guardians is. Ez micsoda?!
    1 éve nem vettem elő a játékot, most tervezem, azt olvason mennyi változás van a The Guardians-be, a 2.2 pactch-el, ez most az én alapjátékomra is igaz?

Köszönöm,
  • Amiga
    Akkor az még odébb van. :-)
  • Dzsini
    Ahhoz, hogy a Sol rendszerbe elmehess, előbb a föderációs seregben kell megfelelő rangot szerezned, addig nem engednek be :) (elvégre ott van a Mars, a Föderáció központja)
  • Amiga
    Eszméletlenül komplex ez a játék. :-)

Igazából majd megkeresem a Földet is, az asszony is látni szeretné és a Frontier-ben én is rengeteget repkedtem ott. :-D Gondolom arra mindenfélét megkapok majd, amire szükségem lehet.

Megnéztem a mostani community goal-okat, az egyik 2000 fényévre van amúgy, a másik meg húszezerre. Most nem játszanak, azt hiszem. :-D
  • Dzsini
    Igen, pilótát csak akkor, ha a lent említett ( #12701 ) hajók valamelyikét tartod vadásszal együtt. Addig bizonyára köszöni szépen a sörpénzt, de nincs rá szükséged :)

Kabint (ahogy úgy általában alkatrészeket) nem mindenhol lehet kapni, keress magasabb fejlettségű, esetleg turizmusra specializált állomásokat.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.26. 09:41:34
  • Amiga
    Oh, köszi a tippet! Akkor belenézek újra a tutorialba.

Próbáltam a Viper-hez passenger cabin-t venni, de nem találtam, így végül a rakteret bővítettem. De majd akkor újra megnézem, hátha én néztem csak el valamit. Azt hittem, nagyobb hajó kell.

Ha jól értem, saját pilótát is akkor érdemes tartani, ha van már egy nagyobb hajó és azon egy vadász.
  • Dzsini
    Csináld végig újra a tutorial küldetéseket, egészen megújultak, nagyon sok értelmes dolog van bennük.

Embereket bármivel tudsz szállítani, ha veszel hozzá kabint - akár egy Sidewinderbe is elfér egy 2-es méretű. Persze nem luxus utasokat, hanem sima buszozókat, de az is működik.
  • Amiga
    Tegnap megvettem az első Viper MK III-amat. Láttam a rengeteg újítást is, érdekesek. Mondjuk a boom data delivery cr-jét alaposan visszavették, eddig sem volt benne olyan hihetetlen nagy üzlet, de ahogy látom, még annál is kevesebbet jövedelmez.

Kipróbáltam hát a black box-ot, szerencsémre az állomáson egyből két küldteést is adtak ugyanarra a rendszerre és sokkal jövedelmezőbbnek is bizonyult. Végre sikerült megtanulnom a cargo scoop használatát is és rájönnöm, hogyan működik a nav beacon.

Jók ezek a kis betanulós "ugrások".

A következő lépés egy nagyobb hajó lesz, amivel már tudok embereket is szállítani...
  • Dzsini
    Nem, csak az aktív, a többiek addig kocsmáznak mindig azon az állomáson, ahova épp bedokkolsz :)
  • Amergin
    A legénység csak akkor hal ki, ha a hajónkat kilövik, ugye?
    Akkor viszont mind a három.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.26. 06:04:32
  • MikX
    Hát ha te egyedül akarsz egy állomást kiiktatni... Azé kell egy pár ezer tonna hozzá... Szoval poénnak kicsit soká tart :)
  • s_andras
    Csak annyi hogy ha egy állomáson elég sok Unknown Artefactot adnak el, akkor az bedöglik. Pont azért kell a szállításához a korrózióálló tároló, mert a mi hajónkat is elkezdi tönkretenni, ha normál raktérbe emeljük be.
  • MerlinW
    Ahogy láttam Sol-ban is van 1-2 mindenes állomás. Erről az UA témáról mesélj, semmit sem tudok róla, csak hogy létezik :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.26. 00:20:01
  • MerlinW
    A csillagtípus kijelzésnek én is örülök, de nem értem a dizájndöntést, hogy a Navigation fülön mi a bánatért nem lehet megjeleníteni ezt? Mert ugye alapvetően ott lenne értelme. Persze a start FSD - upsz nem jó csillag - stop FSD megoldás is nagyszerű - nem az - szóval jah. :)
  • s_andras
    Akkor előbb-utóbb Elite harci rangot kapsz, onnantól kezdve mindent Shinrarta Dezhrán vehetsz egy helyen (kivéve Palin prof kütyüit).
    ------------------------------------------------------------------------
    Más: most látok először 8A Prismatic pajzsot, mert anno még nem volt Cutter (T9-re meg minek), az ára (90%-osan) 214 millió
    Tipp: így hogy van modultárolás és még 3-as szinten vagyok Barbi hercegnőnél, bevásároltam 1-8-ig Prismaticból és lepakoltam Jameson Memorialban, hátha kelleni fognak később. Többé nem kell kivárni az egy hónapot (és nem akarom folyamatosan fenntartani a hűséget sem). Ugyanígy szereztem Palintól korrózióálló rackból 8-at, így egy Anacondával 16 tonna UA-t tudok egyszerre szállítani ha esetleg kedvem támad egy állomást kiiktatni