23609
1418743729.jpg
  • yamato41
    Ha már javítás. A "szerezz valahonnan x commoditiest és hozd ide" küldiknél csak akkor engedi elvállalni, ha van hozzá elég üres raktered. Viszont a raktered többszörösét is bevállalhatod, mert csak egyesével vizsgáltja. Ez nyilván többszörösen is logikai bukfenc, mert ha tele vagyok áruval, mire x ly-vel távolabb leszek, már lehet elég üres rakterem. Meg persze a 24-48 órás határidő miatt általában 10-12 küldit is bespájzoltam, de néha többet is, ha volt mit.
    Na ezt javíthatták volna, ha már annyira peccselni akarnak.
  • TokraFan
    +1
    Sajnos egyeseknek túl szűk a látóterük ahhoz, hogy felfogják amit írsz!
  • TokraFan
    "Hálát adhatunk, amiért nem egy Eve Online-szerű üzleti modellben indult az E: D. "

Nem adhatunk hálát, mivel kickstarter project lévén ezekkel a feltételekkel dobták össze a pénzt a userek a fejlesztésre! Így is át lettünk verve a palánkon a kötelező online DRM-el, csak mivel új vagy itt, valószínűleg erről sem tudsz.
  • nibron
    ja, a gőzben most is volt vagy van, hétvégén be is vásároltam, egy csomót 60-70%-os csökkenéssel. volt olyan ahol dupla pakkot vettem, mert nem volt pofám annyira olcsón megvenni. most már csak idő kellene hozzájuk, ami kb. január végéig nemigen lesz úgy belenyúltam a tutiba.
  • TokraFan
    "Ezért nem is értem az anyázást."

Akkor szövegértés please!
    minimum két embernek elsőre érthető és világos volt amit írtam, ha neked nem, akkor a te készülékedben van a hiba!
  • Dzsini
    Hónap végén jön a Black Friday, szinte biztos, hogy lesz valami jó kis kedvezmény rá (és remélhetőleg visszahozzák a Black Friday festést is, arra nagyon sokan áhítoznak).
  • nibron
    alapvetően a nerfelés kérdésében még egyet is értünk. de itt azért már többen is leírták ahhoz, hogy megfelelő díjazású küldiket vegyél fel nem kell a horizons. a másik, hogy a horizons tulajokat is nerfelték egyben, tehát nem igazán látom ebben a pényügyi lehúzást. az elbszást azt igen, de az nem pényügyi jellegű.
    az pedig, hogy bizonyos mértékig terelnek a horizons megvételére az teljesen jogos, így működik a világ. de az nem igaz, hogy köteleznek rá azzal, hogy anélkül nem érvényesülsz. egyébként pedig ami az ár/élvezet arányt illeti baromira megéri megvenni a horizonst. ki kell figyelni egy árzuhanást (rengeteg ilyen esemény van), és bagóért megkapod. szerintem ez nem probléma.
  • Dzsini
    Ugyanannyi küldetésed van most is, mint régebben. Azoknak van több, akik felszínre is tudnak járni. Ugyanúgy tudsz rengeteg pénzt keresni turisták fuvarozásával, mint mások.
    A 2.2 újdonságaiból Horizons nélkül két nagy dolgot nem tudsz, ami újdonság: Belugát venni, és hajóról indítható vadászokat venni.

Az 1.7-el kaptál "ajándékba" utasszállító küldetéseket, turista pontokat, megújult útvonaltervezőt (filterekkel), modultárolást, többféle állomásbelsőt, egy csomó helyszínt (dokkok, stb.), megújult csillagokat (fehér törpék, neutronok jetekkel plusz a Wolf Rayetek is szebbek) és hiperűrt, lehetőséget az összes büntetésed / bountyd közös be- és kifizetésére, stb.

Igen, néhány küldetéstípus most kevesebbet fizet. El fog múlni. Van ezer más tennivaló.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.02. 17:09:37
  • yamato41
    Hol írtam, hogy ingyenesen várom el a DLC-t? A javítások, kisebb fejlesztések benne vannak az alap árban. Kértem én, hogy rakjanak plusz feature-t a játékba? Működjön az, ami az elején, javítsák a hibákat, finomhangoljanak, a többi nem érdekel. Most nem működik úgy, mert azt, amiért a 2.2 (1.7) előtt 200k-t adtak, most 12k-ért adják. Ez azért messze túllő a finomhangolás keretein. De még ha véletlen is, akkor egy emergency patch három napon belül. De látványosan nem ez van, hanem ígérik, hogy javítják. Addig meg megkeserítik a season pass nélkül játszók életét: kínlódjatok haszon nélkül, vagy vegyétek meg a season passt.
    Az alapjáték szolgáltatásait hátrányba tenni nem igazán etikus. Az alapjáték működjön, támogassák addig, ameddig, de egy jelentős részét elvenni, hogy megvetesse a seasont, az nem etikus, de talán még nem is igazán jogszerű.
    MMO ide, Frontier oda, ez látványosan marketingfogás, pénzszerzési akció. Az az igazság, hogy az üzleti modellt nem gondolták át kellően, ami a Horizons kiadásakor látványosan megmutatkozott. Sikerült elég jól eb*szniuk az újabb pénzhez jutási hullámot, így most be akarják pótolni meglehetősen gusztustalanul...
  • Dzsini
    Van, akinek nem halál mindegy (nem csak a számokat nézik a játékban, hanem a betűket is olvassák), és nekik nem kellene hátrányba kerülnie azért, mert egy nerfelés "túl jól" sikerült (és rögtön mondták, hogy vissza is lesz állítva). Ilyen egyszerű a dolog.
  • nibron
    amikor "kamionozok" nem csak a küldetésben szereplő árukat szoktam elvinni, hanem kicsit logisztikázok, tehát időnként felveszek ritkább árukat és amikor kellő mennyiség összegyűlt és találok egy olyan állomást ahol jó pénzért eladhatom akkor eladom. ez általában valamilyen pia vagy dohány ill. ez a kategória szokott lenni. azért ezek mert ritkák és jó sok helyen büntetnek is érte, így némi izgalom is kerül a játékba. azonkívül így legalább vissza lehet nyúlni az ős elite-hez, ott ez nagyon jól meg volt csinálva (köszi ian), nem olyan gagyi volt mint most. de hát ez van. namost, ha személyszállítok akkor ugye a raktérbe mindenféle kabinokat kell beraknom ami ugye elviszi a helyet. ha jól értelmezem (nem biztos, mert még sosem próbáltam), akkor a passenger helyek elveszik a cargo helyeket. ha így van akkor már rohadtul nem mindegy mit szállítasz. a másik: ha szerinted tök mindegy, és tulajdonképpen felfoghatjuk így is, végülis ténylegesen nem látjuk az árut vagy akármit, akkor teljesen felesleges a személyszállítást és a cargot szétszedni külön funkciókra. tehát azt mondod, hogy teljesen felesleges volt az utasszállítást lefejleszteni. sőt az áruknál is teljesen felesleges annyiféle, elég lenne max. 3 féle (occó, nem occó, drága) oszt ennyi. mégis mennyivel szarabb lenne a játék. ez kb. olyan mint csinálasz egy túlélőjátékot és beraksz kaját meg piát. rögtön elkezd zörögni a nép, hogy így nem jó legyen helyette hús, kenyér, szendvics, hambuci, pizza, és még több. még a vegák is kérik maguknak a húsmentes kajákat. piából is meg kell csinálni a vizet, teát, kólát, mittoménmit. minél többet annál jobb. és ezt semmi másért csakis az illúzióért. mert egy játékban ez az egyik legfontosabb szempont. na ebből a szempontból sem mindegy mit szállítasz. és még van pár ilyen.
    az, hogy időnként szétnerfelik a játék bizonyos pontjait, hozzáteszem teljesen feleslegesen, ezzel is felborítva a megszokott játékmenetet azt pedig mindegyik játékfejlesztő tudja (vagy éppen tudnia kellene), hogy nem egy pozitív dolog. egyszerűen azért, mert összezavarja a játékost. egy rutinos játékos aki már elég jól kiismeri magát, és össze-vissza szívatják az ilyen kis piti trükkökkel ki fog akadni és alapvetően jogosan. ez olyan mintha nálad otthon átrakosgatnánk az összes villanykapcsolót, aztán legyél boldog. az x3 sem lett volna olyan sikeres ha állandóan állítgatták volna az árakat. egy jó tervezésnek köszönhetően egyszer lettek megcsinálva, és aztán úgy is maradt. még amikor megcsináltuk a tőzsdét sem kellett rajta változtatni, mert a tőzsdét alakítottuk a meglévőhöz és nem fordítva. nem tudom ki találta ki az adatgyűjtési "kifogást", de ahhoz sincs semmi köze, annak nem ez a technikája. sajnos braben és kis csapata már ennyire belebonyolódott saját magába.
  • Roger6
    De Dzsini, még egyszer leírom. Ugyanúgy működik a kettő. Értem amit mondasz, de aki kamionozott, annak halál mindegy, hogy utast, vagy ciánt visz a raktérben, szóval vágja tele a rakteret rinyagépeknek szánt kabinokkal, aztán sírás helyett örüljön, hogy jóval többet keres ugyanolyan kondíciók mellett. Nekem ez olyan, mintha azon sírna valaki, hogy eddig férfi nevű NPC-ket kellett irtani, most meg vannak női nevűek is, csak a női nevűekért többet fizetnek.
  • Amiga
    Azért van pár "érdekes" elvárásod.

Az egyik mindjárt az, hogy nem akarsz hátrányba kerülni azzal, hogy csak az alapjáték van meg. De ilyen alapon akkor jöjjön minden DLC ingyenesen mindenkinek? A fejlesztőket nem fogja motiválni, hogy ingyenesen dolgozzanak. Mi a jobb? Egy rendszer, amire ráfordítunk némi pluszpénzt és fejlődik, vagy egy rendszer, ami meghal a kiadás napján és már csak technikailag patchelik?

A küldetések hasznáról - lehet szándékos a terelés és lehet elrontott hangolás következménye is. Simán lehet, hogy kijavítják, de minden MMO-nál előfordul, hogy belenyúlnak a játékba és elrontanak valamit, ami addig működött. Ettől nem dől össze a világ és a fejlesztőket sem kell szídni. Még az is lehet, hogy az ELITE világában annyian adták kamionozásra a fejükewt, hogy leestek az árak.

A nem MMO-játékoknál is pénzbe kerülnek a DLC-k és ott is lehet season pass-t venni, ami olcsóbb, mint a DLC-k külön-külön. Amúgy aki 2015-ben belevágott az ELITE-be, azért sejthette, hogy kijönnek majd a játék világát és lehetőségeit bővítő csomagok. Ezeket pedig sehol se lehet ingyen megkapni. Se a Mass Effect-ben, se a Hitman-ben.

Hálát adhatunk, amiért nem egy Eve Online-szerű üzleti modellben indult az E: D.
  • yamato41
    Mindenkinek, aki válaszolt.
    Köszi a Steam kulcs infót, nem tudtam, megteszem.
    Az árról. 50€-ért vettem az alapjátékot (2015. jan.). Azért ez nem kevés. Ezért elvárnám, hogy ne kerüljek hátrányba még akkor sem, ha nem veszek season passt. Nyilván az új tartalmakra nem tartok igényt, de ne csökkentsék le a küldetések hasznát. Ha új tartalmakat hoznak be, akkor legyen ott nagyobb a pénz, de ne itt csökkenjen.
    A season pass ár a saját store-ból 25€, steam key 18€. Na jó, nem duplája, de azért az ár harmadával olcsóbb.
    Előre nem tudták, hogy ennyi lesz a csökkenés a küldiknél? Úgy sikerült? Ez az álságos szöveg még inkább kinyitja a bicskát. Persze, most így tartják hetekig, aztán jön egy patch, amivel visszaviszik az eredeti 80%-ára. Ja, nem terelik a jónépet, nem. Ne mondják, mert még elhiszem. Elég bugyuta marketingeseik lehetnek, mert enyhén átlátszó a dolog...
    MMO. Én vettem egy játékot 50€-ért és elvárom, hogy legalább az eredeti állapot feltételrendszerei ne romoljanak. Egyébként a nem MMO játékokat is fejlesztik még akár évekig is. Csak DLC-nek hívják a Seasont.
  • Dzsini
    Na pont ezért kellene a kifizetéseknek is közel azonosnak lenniük, és most az egyik sokszorosa a másiknak (ráadásul ugyanannyi volt a 2.2 előtt).
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.02. 15:20:48
  • Roger6
    Deeeeeeeee, az előbb írtam, hogy nem mindegy, hogy kamionozik az ember, vagy utast visz? Ugyanaz a folyamat mindkettő, ugyanazzal a hajóval, még talán sokszor a helyszínek is megegyeznek, csak jobb pénzért. Akkor miért vannak felháborodva?
  • Amiga
    Ja, értem... Akkor bizonyos mértékig megértem a kamionozók felháborodását. Egyébként a boom data delivery küldiket is nerfelték, ezeket még pont nekem ajánlottátok, amikor az ELITE-be belekezdtem. Azóta alig pár ezret fizetnek ezek, már egy 15-20 ezres küldiért is akár 80 ly-ra is el kell ugrálni.

De a powerplay ígéretes, pár heti munkával tisztességes fix bevételem lesz. Hosszabb távon most egy Vulture-ra gyűjtök, az egyik csatánál láttam egy olyat és impozánsnak tűnt. Aztán később megnézem a legnagyobb Imperial-okat is. :-)
  • Dzsini
    Annyiban történt (talán) terelés, hogy a normál kamionozós küldetéseknél a ceos/sothis nerfelése mellett konkrétan az összes kamionozás bevételének nagyon nagy részét levették, míg a taxizás igen jól fizet - beismerték, hogy ez (mármint a csökkentett bevétel a kamionozásnál) nem marad így, mert nem megfelelő a működés, és ez az, amiről többen úgy gondolják, hogy szándékkal történt, hogy az amúgy kamionozó játékosokat legalább átmenetileg a taxizás felé tereljék.
    Hogy ez így van-e vagy sem, azt mindenki maga eldönti, és akkor az ő világában ez így lesz, vagy sem, és senki nem fogja meggyőzni az ellentétéről :)
  • Amiga
    Ha jól emlékszem, tokkal-vonóval 12k környékén vettem az ED: Horizons-t xbox store-on. Nem nevezném azért ezt olyan őrületes lehúzásnak.

Néhány festésre valószínűleg én is beruházok, kizárólag azért, hogy csorgassak én is még némi pénzt a fejlesztők kasszájába.

Nézegettem a Galnet-et, ennek a játéknak lelke van, és folyamatosan fejlesztik, fenntartják a szervereket, tehát érthető, hogy nem fognak minden DLC-t ingyen adni. A TESO-nál sincsen ingyen, pedig ott sokkal gazdagabb a háttér.

Az, hogy szeretnél egy kondát, a te dolgod. Úgy dolgozol meg a játékban érte, ahogy akarsz. ez benne a legszebb. Én este kilőttem egy csempészt rendőrségi támogatással egy nav beacon-nél 80.000 cr-ért. Egy 50 T rakteres transporterrel pedig szállíthatnék két rendszer között körönként 60 ezres haszonnal, ha kereskedni akarnék. Blackbox és encrypted data salvage-küldetésekért is bőven lehet kezdőszinten is 30-80 eze cr-t kapni.

Szóval nem teljesen értem ezt a taxizás felé terelési észrevételedet, engem a kutya se terel, azt csinálok, ami jólesik és általában a pénzecskémnél vagyok. És szerencsére meg is kell érte küzdeni, szavatos a játék nagyon.
  • Roger6
    SRV-ből a védelmet leszedni gyerekjáték, ugyanis a turretek nem képesek lefele lőni, szóval a bázis alsó pontjától felfele haladva módszeresen ki lehet ügyesen lövöldözni a védelmet, persze azért nem árt, ha a többi védelmi pont nem lát rád. Így tehát nem kell messziről operálni a hajóval, de kinek hogy tetszik természetesen.
  • Dzsini
    A Skimmervadászat / bázisozás számomra az egyetlen "lövöldözős" rész, ami a játékban tetszik :) Messziről levadászni a védelmet, SRV-vel belopakodni, megtalálni a generátort egy-egy hatalmas telepen...
    Én fejvadászni, CZ-zni, ilyesmiket nem szeretek. Persze nagyjából meg tudom védeni magam NPC-k ellen, de túl sokra nem jutok egy lövöldözésben.

És bűnös vagyok, én még festéseket is vettem néhány hajómhoz, úgyhogy támogatom a kozmetikai mikrotranzakciók átkozott világát is :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.02. 14:47:35
  • MikX
    Hát nemtudom, egy ilyen játékban teljesen nyilvánvaló volt nekem hogy fizetek azért amiért fejlesztik.
    És még az milyen hányingerkeltő, hogy az alap plusz a horizons együtt annyi mint egy pár ora játékot ígéró nagy blockbuster AAA bullsit cím.
    Lehúzáás, teljesen... :D
  • Roger6
    Nem tudom te milyen küldiket nyomatsz, felém a fejvadászat 2-8 millió / küldetés (igaz van 1 millióért is, de azt nem vállalom el). Ráadásul most a Skimmer küldetéseken javítottak, ugyan nem olyan gyors, mint régen, de sokkal élvezhetőbb (sőt, szerintem kifejezetten izgalmas lett), és annál is hasonló fizetés van. Tegnap War-ban is 20 hajó kipukkantásáért jött 4 millió, ami pár perc alatt megvolt.

Nem értem miért van mindenki oda a Kondáért amúgy, lassú szar dög, bár szállításra biztos fasza. De ha már szállítasz, akkor meg nem kurvára mindegy, hogy árut vagy utast viszel? Dehogynem, ugyanolyan unalmas mindegyik (nekem), csak cargo helyett passenger van a log-ban, nagy ügy, szóval ez a "terelés" nem "terelés". A nagy zsettához meg nem kell a Horizons, ahogy Dzsini is írta.

A másik még a pénzes téma... Renget játék havidíjas. Azt hiszem, az Elite egy grafikailag, és játékmechanizmust nézve is elég egyedi játék. Egyszer kér enni, meg a Horoznsnál, és ennyi. Érdekes, hogy Magyarországon mindenki mindent ingyen akar. Nem rád értem speciel, de ha valamiért fizetni kell, már egyből fröcsög mindenki nyála. Itt egy remek játék, millió lehetőséggel. Egyszer fizetsz, aztán évekig tolod. Nekem megvan a Horizons speciel, de az elmúlt pár hétben pl. nem is jártam bolygón, szóval nem hiszem, hogy ne lehetne boldogulni sima játékkal.

A munkájukért pénzt kérnek, szerintem ez tiszta sor, én szívesen kifizettem egy ilyen játékért, amire... nem is tudom... 20+ évet vártam. Hétvégén hazamegyek, meg is keresem a C64-et, aztán floppy-ról tolom az Elite-et A hányingerkeltő az ettől jóval messzebb áll.
  • Dzsini
    Minden náluk vásárolt tartalomhoz (akár játék, akár dlc) jár a steam kulcs, az accountod oldaláról ki lehet kérni, ezt a kétszer annyi dolgot nem igazán értem...

Az, hogy terelnek a season pass felé, az meg egy MMO-nál alapvető szokás, az új évadokba mindig kerülnek olyasmik, amik miatt egyre vonzóbbá válik a dolog :)
    (mondjuk pont a taxizós pénzkeresés céljából nem "kell" a Horizons, mert nem a luxus utasok hozzák a könnyű nagy pénzt, hanem a turisták)
  • yamato41
    Azért ez nincs teljesen így, mert befolyásolni bizony tudják. Szeretnék pl. egy kondát. Kell hozzá pénz. Sok. Honnan szerezzek? Sima küldiket 6-10-12k-ért, vagy ennek tízszereséért taxizni?
    Ráadásul lényegében kényszeríti a játékost a season pass megvételére, mert anélkül csak aprópénzt lehet szerezni. Hányingerkeltő a dolog. Még "ráadásulabb" nem lehet steam keyt venni a saját oldalukon megvett tartalomhoz, csak kétszer annyiért náluk. Hányinger pénzcsikarás az egész...
  • Roger6
    Tegnap nem volt időm reagálni, mert dolgom volt.

"Nem lehetne, hogy a játékos döntse el, mit akar csinálni?" - Senki nem kényszerít a taxizásra. Senki nem fogja a kezed, és mondja azt, hogy na most te aztán utasokat fogsz szállítani, ha akarsz, ha nem. Senki. Ezért nem is értem az anyázást. Van egy ág, ami jobban fizet, mint a többi? Ki a halál nem szarja le? A való életben is lehet menni Audi gyárba nyomni kétszer annyi fizetésért, mint amit grafikusként kapok, de ki a tököm fog 8 órát állni egy gyártósor mellett, és csavarokat próbálgatni, napi több ezer darabot? Mert én nem, ahogy a játékban is azzal foglalkozok, ami engem megmozgat. A taxizás az számomra pont ugyanolyan unalmas, mint a kamionozás, ha csak a cég nem kéri, magamtól nem fogom csinálni.

Mindig TE magad döntöd el, hogy mit szeretnél, nem a játék mondja meg.
  • Dzsini
    Addig is ezt a videót tedd be végtelen ismétlődésre, hogy szokd a dolgot :)
  • Roger6
    Majd meglássuk, mert közben eszembe jutott, hogy WAR is van, ahol keményen szeretnék odacsapni az ellenfélnek.
  • Dzsini
    Hát, ha egy este alatt elugrálsz odáig, az nem egyrészt nem túl izgalmas, másrészt bele fogsz bolondulni, ha még sose ugráltál sok ezer fényévet... lelked rajta, de onnan még valahogy "haza" is kell jönni ám, ha újra a régi buborékot szeretnéd :)
    (persze van egy lehetőség, kipukkasztani odaát egy hajót és a freewinderrel újjászületni, de akkor az utazóhajód ott marad)
  • Roger6
    Elegem van belőletek, este elugrálok Jaques-hoz...
  • Dzsini
    Aha! Én frakciók alapján keresgéltem, de ahogy most nézem egészen egzotikus frakciók vannak az új bázisokon - Colonia Research Division, Colonia Refinery Operations, Colonia Tech Combine, és ilyesmik... az eddb-n a frakciókeresővel "colonia" névre talál is egy csomót, és talán ez se az összes, hiszen ott van Jaques a kocsmáros, mint frakció önmagában és az egyik telepen találtam egy "The Tang Clan" nevű anarchista csoportot is.

... szerencsére az új naplózó programok, mióta kijött a 2.2 és a Journal rendszer frissültek, úgyhogy sokkal több információ ömlik be az adatbázisokba. Már "csak" az kell, hogy minél többen használják ezeket :)
  • s_andras
    Nm, sőt még egy van:
    The Pit Eol Prou LW-L c8-133

Az előző lista úgy jött hogy megnéztem, az eddb.io milyen kereskedelmi célpontokat talál ha Jaques a kiindulás, ezt meg úgy dobta hozzá ha azt nézzük mit lehet oda hozni haszonnal.
  • Dzsini
    köszi a kiegészítést!
  • s_andras
    De már van Colonia mellett több COLONI-zált :) rendszer:
    Vitto Orbital Eol Prou VY-R d4-443
    Dervish Platform Eol Prou LW-L c8-306
    Morten's Paradise Eol Prou LW-L c8-138
    Balakor's Research Post Eol Prou YD-W b17-1
    Malik Station Eol Prou LW-L c8-28
    Diva Mines Eol Prou YD-W b17-5
  • Dzsini
    Az az 1993-as Frontier: Elite II, amiben ugyanúgy a mi kis galaxiskánk volt benne, igaz csak 514 millió csillagrendszerrel :)
  • MerlinW
    De ő már az Elite 2-vel játszik :)
  • s_andras
    "A környék galaxisait úgy emlékszem már felfedeztem." Amikre gondolsz, azok a csillagrendszerek. Galaxisból - magyarul csillagvárosból - a játékban egy darab van, a Tejútrendszer.

Bocs hogy így egy nap után, csak most hoztam be a hosszú hétvégés lemaradásomat és ezt nem hagyhattam kijavítatlanul :)
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.02. 10:26:54
  • Amiga
    Köszönöm, este kipróbálom. :-)

A hétvégén csatlakoztam amúgy az Empire-hoz, el is kezdtem a preparation szállításokat. Most úgy csinálom, hogy egy kis preparation, egy kis lövöldözés a nav beacon-nél, és visszafelé marine cuccok szállítása. Így kicsit minden úton keresek, javulnak a kapcsolataim és a merit-et is szedegetem a birodalmi pályafutásomhoz.
  • nibron
    erre a kérdésre nem igazán van exact válasz, mindenkinek a saját ízlése/kényelme szerinti jön be. próbálkozni kell. én mondjuk először amit dzsini is írt, tehát 2 db medium multicannon, de a small helyekre beam-et raknék. második konfignak 1M beam+1M MC+2S MC jöhet. a firegroupban a beam-eket és a MC-ket szétválasztani. a beam-el akkor jó az energiafelhasználás, ha folyamatosan tudsz lőni egészen addig míg felforrósodik. ha nem bírja energiával, akkor cserélni kell. próbálkozni kell, valamelyik be fog jönni. ha sikerül úgy beállítani, hogy a beam mellett legyen energia az MC-kre is, akkor a firegroupban lehet csinálni beállítást az összesre is. alapvetően a pajzsot hőfegyverrel szedjük le, utána a hullnak ált. jobb a mechanikus kivéve ha van ellene pajzsa. nagyon fontos a power distributor megfelelő helyzetbe állítása, erre mindig oda kell figyelni. én tipikusan át szoktam tenni az energiát a fegyverekre meg az engine-re és vigyázok, hogy ne nagyon lőjenek meg. de ez nem mindig jó. ki kell tapasztalnod, neked melyik stílus jön be.
  • MerlinW
    Ott találtam a videót :)