23609
1418743729.jpg
  • MerlinW
    G5-ös FSD-vel 50ly-t ugrik az AspE-m, kb 450 fényévet egy tankkal. 5B-s scoop gyakorlatilag 15mp alatt feltölti a fél tankot.

Tervezés: miután max 1000 fényévet tud tervezni a navigáció (ami a fentiek alapján 2 tank üzemanyag), így alapvetően neked kell tervezned az utat. A térkép szűrhető tankolható csillagokra, stb. Szerintem nincs ezzel semmi probléma.

Szervíz: Colonia-n nem voltam még ugyan, de utaztam 8000 fényévet oda-vissza és egy karcolás nem volt a hajómon, pedig nem mindig kíméltem. Továbbá ott a szervizmodul ami rendbe rakja a hajódat repülés közben.

A rakományszállítás nerfelve van, de az utaztatás gyakorlatilag pont ugyanaz, csak kabin kell hozzá és ugyanúgy fizet, mint a fenti. Tegnap láttam fuvart Colonia-ra, oda vissza út, 220 millió kreditért. Ha útközben scannel-geted a rendszereket, a végén 300 millió is lehet belőle.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.01. 12:27:11
  • nibron
    na ezért mondtam, hogy felesleges. mutass nekem egy olyan játékost, aki ha hosszú idő után kap egy új fícsört kipróbálás nélkül azt mondja, hogy köszi de nem érdekel. ezzel viszont megakasztják a játékosokat, rengeteg bosszúságot okozva, pozitív hatása pedig nem igazán lesz mert aki nem akar ezzel foglalkozni vagy nem tud, úgysem fog. pl. én sem, mert már tapasztalatból tudom, hogy tele van buggal, úgyhogy ezzel mindenképpen várnék kicsit míg kiforr. egyébként sem tanulnék bele olyasmibe amit aztán megváltoztatnak (lásd pl. a mérnökök kezelgetése).

a colonia nem hangzik túl rosszul, de gondolom nincs útközben pihenő, esetleg szervíz, ilyesmi. ha az útvonaltervező is olyan gagyi mint volt inkább be sem próbálkoznék. a jaques-el nem az volt a baj, hogy messze van (legalább van értelme a g5-ös ugrónak), hanem az, hogy folyamatosan scoopolhatatlan csillagokra tervezi az utat, és még plusz üza.tartállyal is állandóan meg kell szakítani a tervezett utat, az pedig már több mint bosszantó. egyébként van a coloniáról térkép vagy vmi. összefoglaló, hogy hány rendszer, állomás, mi található, stb.?

szerk: rakj le akárhol egy kocsmát, város épül köréje.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.01. 12:17:45
  • Dzsini
    Szerintem egy kis terelés van benne, hogy rászoktassák a játékosokat a személyszállításra, főleg azért is, hogy jobban tudják a díjazásokat, ilyesmiket finomhangolni. Ha 30 ezer játékos turistázik, akkor sokkal több az adat, mintha 5 csinálná ugyanezt. Vissza fogják állítani a normál szállítások díjazását is, hogy ne legyen az egyik túlságosan jobban jövedelmező a másiknál.
  • nibron
    na igen a terelés. egy olyan játékban ahol "senki sem vezeti a kezed" nem tudom mi értelme ezzel foglalkozni. braben háza táján komolyan úgy gondolják, hogy a játékosok enélkül nem fogják megtalálni?
  • Amergin
    Ez a Colonia.
    22.000 fényévre van...
  • Dzsini
    Colonia az a Jaques körül alapított új buborék, 22 ezer fényév.

De vannak nagyon jó rövid-középtávú (1-10 ezer fényév) felfedezős utak, amik nagyon szép helyekre juttatnak el (erre gyűjtötték vagy egy hónapon át a játékos jelöléseket screenshottal). Ezekre általában pár naptól pár hétig tartó határidőt kapsz (oda-visszaútra). Itt jár a dudálásért kapott pármilliós bevétel, plusz a pár(tíz)millió, amit a "felfedező" turista ad.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.01. 11:55:46
  • nibron
    na az ilyet jobban kedvelem, mint a kétperces semmilyen küldiket. és a ceos, sothis perpill. nem piros (a robigo az, nem is tudom mikor jártam arra:)). de mostanában nem igazán volt-lesz időm játszani, rengeteg a meló, plusz írtam egy új kernelt azzal be is tettem a kaput a szabadidőnek. mennyi a teljesítési ideje, és mi az a colonia?
  • Dzsini
    Azt már mondták, hogy a sima küldetések általános díjazását túlságosan nerfelték, és ezen állítani fognak hamarosan. Ebből, és abból, hogy akár millió/utas turistákat is lehet találni (tehát nem problémás VIP utasokat, hanem sima táskást), többen pl. redditen arra a következtetésre jutottak, hogy valamilyen szándékosság áll mögötte, hogy a játékosokat kicsit a személyszállítás irányába tereljék.
    Hogy ez így van, vagy sem szerintem sose fogjuk megtudni, mindenesetre bejött a dolog :)
    Az biztos, hogy jelenleg vastagon a legjobban személyszállítással lehet keresni, akár rövid távval, akár felfedezőket szállítva párezer fényéves (egy Asp Explorerrel néhány órás) kiruccanásokkal. És amikor visszaáll a normál díjazás, sokan lesznek, akik megtartják a taxizást, mint elfoglaltság, mert bejött nekik.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.01. 11:51:24
  • Amergin
    A normál küldi most már semmi másra nem való, mint a reputáció húzására. Pénz keresésre a személyszállítás való most már (már persze addig, amíg a fejlesztők meg nem gondolják magukat).
    Persze a Sothis-ozók még így is jól jártak: Ceoson, Sothison minden frakciónál allied vagyok, dobálják is a küldiket. Anacondával, ha bevállal az ember egy Coloniás utat, több küldit összeszervezve 100 M fölött lehet keresni. Kérdés: megéri-e?
    Az út oda-vissza kb. 18 játékóra egy ilyennel.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.11.01. 11:46:51
  • nibron
    ezzel most azt akarod mondani, hogy szétcseszték a küldiket, hogy mindenki személyszállítózzon?
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.01. 11:38:53
  • nibron
    miért számítana csítnek a sothis túra? többszáz ly-t kellett szállítani, és volt benne elég nagy halott terület amin át kellett haladni. és azért lássuk be, hogy élvezetesebb mint állandóan a szomszéd rendszerekbe teríteni az árut. inkább azt kellene megoldaniuk, hogy ne lehessen felvenni ugyanazt a küldetést többször különböző módokban.
    hosszú idő után beléptem a játékba, hogy megnézzem mit műveltek a 2.2-ben. majdnem mindenütt pirosak az állomások, pedig nem látnék rá okot, és tuti, hogy nem követtem el semmit, még kifizetetlen büntim sem volt. patent...
  • Amergin
    Oh köszi, igazán nem kellett volna...
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.11.01. 11:34:35
  • Dzsini
    Feature, természetesen csak neked készítették bele a játékba.
  • Amergin
    Na ilyen se történt még: roverezek, majd vissza akarom hívni a hajót, de nem lehet!! Inaktív, piros színű a gombja!
    El kellett indítanom Horizons nélkül, így visszatett a bolygó mellé az űrbe, csak így tudtam elmenni onnan...
    Ez bág vagy fíííícsör?
  • Dzsini
    Futárkodással (data delivery) tudsz egy kis alapot összeszedni. 2-es mérettől már vannak személyszállító kabinok, úgyhogy akkor épp ott nem kapni, ahol nézted.
  • Yag
    Persze. Szívesen csapnék fel taxisnak, jelen pillanatban még nem tudtam átalakítani a hajómat.
    Ami adott az egy Hauler. 50k pénz és némi lelkesedés. Ezen az állomáson a Cargo rack-on kívül nem tudok mást beszerezni.
    Vagy nem tudok ebbe a hajóba személyszállító kabint beszerelni, vagy ezen az állomáson nem árulnak.
  • Dzsini
    Most az utasszállítás a jó móka, több százezertől pár millióig lehet találni pár fős utakat, még egy néhány fős kishajó (Adder, Hauler, akár Sidewinder) is jól hozhat.
  • Yag
    Természetes amit írsz. Egyet is értek. Mivel még csak most rázódok vissza a játékba ezért nem tudtam eldönteni, hogy a küldetés leírását mennyire veszik szigorúan. Ezért gondoltam egy kis újratapasztalásnak jó gyakorlásnak tűnt. Ezért nem nagyon zavart az ár/érték aránya. Egyébként meg a küldi azt írta, hogy 56.000 cr. ad ha leszállítom. Ártatlan kis küldetés, három láda víz. Mi az ? Egy óra alatt megvan. Hár persze, főként hogy 2-3% os mennyiségben lehetett csak gyűjteni. A furi az, hogy végre kitermeltem a vizet. Mellette egy láda sűrített oxigén is összejött. Vissza indulok a célbázisra, megint ki akart valaki emelni shift drive-ból. most nem sikerült neki. Az escape pointot sikerült célon tartani. Viszont a rakományom eltűnt. Ezt akkor vettem észre amikor leszáltam, bedokkoltam, és nem történt semmi. Nézem a rakteret, üres. Nézem a pénzemet. Nem lett több. Tehát el se adtam de ki se dobtam. Hova lett a rakományom ? Bányászás közben 2x lescenneltek, majd még egyszer bedokkolás elött. Létezik ilyen ? Eltűnik a rakomány? Kezdem azt gondolni, hogy jó móka az űrhajókázás de csak a nyűg van vele és az eredményesség idő arányosságom a béka segge alatt. A kedvetlen játákos meg inkább tovább áll ... vagy csk én vagyok türelmetlen és tanulatlan még ehhez a játékhoz ? Pedig nem kettő tutoriál videót néztem már meg ...

A modul ötletet köszönöm.
  • TokraFan
    Most mondanám, hogy vállalj inkább szimpla szállítós küldetéseket, de éppen a 2.2-vel ezt is teljesen szétcseszték, és tizedére nerfelték az érte kapható pénzt. Korábban még a cheat-nek számító Sothis túrákat leszámírva is egészen tűrhető összegeket fizettek 1-1 útért, most meg a korábbi pl. 120-150e credites utakra 8-10e crediteket dobál. Erre szokás azt mondani, hogy ennyiért fel sem kelek az ágyból, nemhogy félórákat szánjak rá az életemből.
  • Roger6
    A víz elég olcsó mulatság, azt nem éri meg kitermelni. Mármint ha az idő pénz logikát követjük, amelyet sokan nem tesznek. Tudom, hogy a bányászat azért is vonzó sok ember számára, mert a "semmiből" teremtenek valamit, mindezt kvázi ráfordított költség nélkül. Na de ha megveszed a 3 db Water-t, az nagyjából 2 perces művelet, kibányászni meg... hát te írtad, hogy egy órája szórakozol vele. Szerintem vedd meg.

Ha mégsem akarod, akkor pedig a hajóra szerelj Prospector Limpit modult, azokat beleküldve az aszteroidába megmutatja, hogy milyen nyersanyagok találhatók benne, valamint meg is növel a kitermelhető ércek mennyiségét.
  • Yag
    Sziasztok!

Kis iránymutatásra lenne szükségem. Látom van pár változás így nem áll össze a kép. Pár hónapos szünettel újratelepítettem a gépem és ezzel együtt a Dangeroust is. Beléptem, elkezdtem játszani, persze az első körben shift drive-ból valaki kiszedett, és kipukkantotta a gépemet. Kifizettem a helyreállítási díjat, de ettől még új felszreléseket kellett vennem a Haulerre. Ezért kicsit visszaesett a pénztárca szintem, gondoltam felveszek egy ártatlan kis küldetést, "Hozzál három doboz vizet" . Gondotlam kitermelem a közeli ICY belt körzetből. Odabattyogtam, nagy nehezen tegnap este másfél óra alatt kitermeltem 1dobozzal, 1et megvettem egy másik űrállomáson, (több nem volt :( (gondoltam bányászom vagy megveszem talán mindegy). Ma reggel visszabattyogtam a már korábban babrált ICY belt kupacba, 33% nál járok, de már vagy egy órája nem találok benne egy szem semmit se. Kifogyott ? Vagy én vagyok béna, vagy valamit rosszul csinálok, vagy nem tudom már mire gondoljak de ha három láda vlamit ilyen körülményes kibányászni amit korábban szerintem pár óra alatt sikerült összekapirgálni akkor most mi is van ? Nem érdemes bányászküldetéseket felvenni mert sosem érsz a végére ?

Másik kérdés.
    A környék galaxisait úgy emlékszem már felfedeztem.
    A térképeim is megvannak a rendszer elemzés szerint. Ettől függetlenül elég sok Unexplored nap van a környéken amit elvileg még a neve alapján is szerintem egyszer már felfedeztem. Elfelejtette a rendszerem, vagy valami más miatt kerültek felfedezetlen státuszba ? Megint végig kell járnom ezeket a napokat hogy rendes adatokat kapjak róluk vagy csak valami szenzor hiányzik a gépről amivel újra elérhetővé válnak ezek az adatok ?
    Köszi.

Utoljára szerkesztette: Yag, 2016.11.01. 09:59:37
  • Roger6
    Na most itt a KÉP állítása szerint war-ban állnak, de én az adott rendszerben nem találkoztam Conflict Zone-okkal, pedig a leírás szerint a helyi erőkkel balhéznak. Vagy el kell telnie egy bizonyos időnek, amíg megjelennek ezek a zónák? Tegnap este egyik küldetés után váltott a rendszer War titulusra.
  • MerlinW
    Felfedezős nap volt:)

Képek:

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.01. 00:19:42
  • TokraFan
    Thanks! Lehet, elnézek oda...később, ha már kijavították a bugokat. :-)
  • Amergin
    Leszállok Ceos-ban a Universal Cartographics nem műxik, aszongya: "Unknown Artefact Interference"
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.31. 21:20:54
  • Amiga
    Végre kipróbáltam a tippet, amit adtál még az elején. Járőröztem egy nav beacon-nél lov sec rendszerben. Volt ott elég sok járőr és egy hármas kötelékben repkedő fejvadász-csapat is. Megtanultam űrhajót scannelni és összelövöldöztem 360 ezer cr-t.
  • Dzsini
    Én Li Yong-Rui felségterületen kerestem egy (még 2.1-ben) szép kinézetű birodalmi rendszert, és oda telepedtem le - bár most majd lehet, hogy választok egyet az új, szép berendezések közül. Így, hogy megvan az Elite rang és úgyis a Jameson Memorialon vásárolok ha kell - és ritkán kell, mert megvannak a hajóim :)

Egy Keelbacket kipróbáltam, vadászrepcsiztem egy fél órát, eladtam és visszatértem a Cobra IV-embe. Annak van elég belső helye, hogy minden szükséges modult elbírjon, ami a környéken felszíni és USS keresgéléshez elég. A Clipper felszerelhető nagyobb raktérrel ugyanígy, de tízszer annyi a rebuy rajta, a Python meg csúnya, nem kell :) (és el kéne adni a Clippert, hogy rendesen fel tudjam szerelni)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.31. 20:26:56
  • MerlinW
    Jah bug, nálam is ez van. Én LHS 20-ra költöztettem mindenemet. Olcsó hajók (-15%), majdnem minden kapható, egy köpés a Sol, szóval tuti helynek tűnik.
  • Amergin
    Tegnap elköltöztem és minden hajómat (10 db) átvitettem (pénzért) az új helyre. A térkép még mindig a régi helyén mutatja őket...
  • Amiga
    Teljesen igazad van. Kimaxolás alatt azt értettem, hogy számomra ésszerűnek tűnő keretek között felfejlesztettem. Az én előrehaladásomnak és anyagi helyzetemnek megfelelően. :-)
  • macleody
    Ok, köszi, legközelebb jobban megsasolom mi a szitu :)
  • yamato41
    Kimaxolva egymillióért? Hogyhogyhogy? Az enyém 8M és nem max rajta minden...
  • Amiga
  • Dzsini
    Tutorial, tutorial, tutorial.
  • MerlinW
    A bázis-anakondát-szétdurrantós-bűnözöszállítás-esetén jegyemre a válasz:) Szupiszupport:)

"This system is going to be changed slightly with an upcoming patch where you will receive additional warning when taking missions of this type.

I’m really sorry for any inconvenience caused and I would recommend avoiding missions with criminal or wanted passengers unless you are very good at avoiding scanners.

On this occasion I am going to compensate you for the loss of your ship.

I've added 8,054,716 to your account, I hope this helps! :)

Kind regards,

CMDR Vulcan
    Elite Dangerous Customer Support Wing"
  • Amiga
    Belejössz majd hamar. Én is kezdő vagyok (E: D-ben), de már több tucat sikeres landolás van a hátam mögött. Mondjuk most vettem egy docking computert, sokkal kényelmesebb és megéri nekem a modulhelyet fenntartani neki. :-)
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.10.31. 17:47:25
  • Amiga
    Sofagre - BD+74 526

Sofagre-n mindkét űrállomáson lehet encrypted data és black box salvage küldetéseket felvenni, amelyek mind a BD rendszerbe mutatnak (elég sok a lövöldözés arrafelé). Körönként akár 8-10 mission-t is fel tudok venni. Meg is szedtem kicsit vele magam és a reputációm is komolyan fejlődött. Trader-ként Dealer lettem. :-) A Cobra MKIII kimaxolva, most keresek új masinát egymillió körül. :-)

Ha a powerplay-t kipróbálnám (majd egyszer), hogyan lehet Power-hez csatlakozni?
  • Tiburtius
    Most vettem meg a jatekot a hetvege soran... Soha nem is probaltam, meg a regit sem, csak hallottam rola es tudtam, h nagy rajongoi tabora van.. Szoval most megvettem...es ossze-vissza torom az allomasok belsejet, meg dokkolni is alig tudok.. :-D
  • MerlinW
    3 unit consumer technology szerintem a küldetés jutalom. Mint írtam azoknál a küldetéseknél checkpoint-ok vannak a bolygók mellett. amolyan kilátók. A Contact panelen látszódik. A küldetés leírásában meg ott a "kilátó" neve. Odamész, kiugrasz normál űrbe, szkenneled a beacon-t aztán kapod a következő irányt. A végén visszaviszed őket ahonnan felvetted őket és vége.
  • macleody
    Ez ilyen sorozat turista út volt. Odavittem, onnan át egy bolygóhoz, onnan megint el egy másik helyre. Csak ugye nem tudok angolul és így kicsit komplikáltabb a helyzet. Volt valami olyan, hogy 3 unit consumer technology ha jól emlékszem, de nem tudtam, hogy akkor most vennem kell nekik ilyen cuccot vagy mi a túró van. Mert ott ahol épp voltunk le se tudtam szállni sehova a Clipperrel. Aztán betámadott valami nyomi és buktam a missiont.