23609
-
#13112 Szerintem a 200 kredites kisbüntit simán azonnal le lehet perkálni (vagy talán ehhez is kell egy H-jump és vissza). -
#13111 Oké, akkor nem tipp, a lényeg az, hogy tanultam belőle és megértettem a lényeget, köszönöm! :-)
Minden segítőkész hozzászólás nagyon hasznos a számomra és totál respektálom mindannyiótok jóindulatát!
Ami a generátort illeti, sajnos egyben még sose volt annyi pénzem, amennyibe egy A-s kerül. Kinéztem ugyan már magamnak, de elképzelhető, hogy amikor összejön a pénzmag, űrhajót fogok váltani. Van néhány modell, ami nagyon tetszik, és kicsit a céljaimnak is jobban megfelel. De még nagyon kis hal vagyok én ebben az akváriumban! :-) -
nibron #13110 rakéták ellen a "point defence" kötelező darab. a cobrára kettő is kell, hogy elől-hátul lefedjen. -
nibron #13109 az nem az első tippem volt, hanem megpróbáltam a fegyverkezelés folyamatát lényegében leírni.
a "D"-s generátor pedig hulla gyenge, el kell jutni az "A"-ig ha már egyszer beam-et használsz. még az is kevés lesz. a másik, hogy azért is kell az A, mert annak a legnagyobb az integritása (azt a legnehezebb kilőni). -
#13108 Egy Alliance assault úgy lőtt ki ma, hogy mire rájöttem, hogy lőnek, már a rakéták is repültek felém. :-D De néhány Federal agentet már levadásztam, illetve remekül lehet aratni a Cubeo beacon-nél, mert nagyon erős ott a védelem, csak arra kell vigyáznom, nehogy eltaláljak egy szövetségest (most emiatt nem mehetek egy hétig Wababa-ra, mert 200 cr local vérdíj van a fejemen...). -
#13107 Köszönöm!! :-)
Amúgy jelen esetben az első tipped volt a nyerő, a fegyverek nem láttak rá a célpontra. Alul van a két beam, felül a multik. Amúgy a járgánybanvan egy erős (azt hiszem, 4D-s) generátor, legalább ez a része nem problémás, a beam-et elég sokáig tudom vele használni, aztán indítom a cannon-t.
Ha visszaléptem (most muszáj volt megszakítani a "csak még egy kört" effektust :-D), majd megnézem jobban is és eljátszom az energia-beállításokkal. De most megpihenek Cubeo-n kicsit, sikeres volt a mai este. :-) -
#13106 Most már értem, hogy miért volt játék méretű az update. -
#13105 "Sajna mi felfedezők megint kaptunk pár "könnyítő" engineer módosítást aztán ennyi."
Meg új csillagtípusokat, fsd boost-ot, POI-zható felszíni elemeket, csillag típus / rendszer előrejelzést, menő hiperűrt, gejzíreket, kristályokat, gombákat, lávakitöréseket, idegen ásatásokat, roncsokat, rejtvényeket, grafikai tuningot, powerplay bővítést, ship transfert, modul storage/transfer-t, stb.
Vagy te mit értesz felfedezés alatt?:) Láttad a változáslistát?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.03. 16:57:23 -
#13104 Jó rég indítottam el a játékot. Kezdésnek néztem egy kis tutorial-os feladatot, rendesen megváltozott. Okég, hogy hajó fogad, meg állomás, flancos, csaj szövegel, én azért jobb szerettem a régit. Nyugisan, biztonságosan és főleg gyorsan lehetett tesztelni az új vezérlés beállításokat. Jelenleg ez nem tudom, hogy megy, de majd ismét fel kell konfigolnom a hotas-t.
Érdekes mód a játék csak fullHD-ra állította a felbontást, de azt ultra minőségben. És nem voltam elájulva a fogadó hajótól (talán egy BlackOps?). Kicsit mintha a korai dx-ekre hajazott, mikor még látszódtak az élek, szögletek (Colin McRally 1-2 környéki idő).
Az állomás viszont jól nézett ki az aszteroida mezőben :)
Indításnál nálam is bejött egy fekete kép, majd megjelent az asztal egy része, a többi feketében maradt (kb pont egy fullHD méret), majd ismét teljes képernyőre váltott és indult a játék.
@Etelkozi Vata: Esetleg ezen (grafikai) beállításokat lenne érdemes törölni, hogy alapról induljon vagy megszerkeszteni, ha az alap valamiért nem megy. -
#13103 na én megint elindultam,mivel ez az update számomra nem adott sokat,azét a fighter az jól jött mert így gyorsabb a bolygón lévő fürkészés.
Sajna mi felfedezők megint kaptunk pár "könnyítő" engineer módosítást aztán ennyi.
Kivadásztam magam egy jó időre,de a néma feketeség visszahív.
Sebaj kitöröltem a bookmarkot,most van újabb.peremvidék a cél ahol találtam egy nebulát ami pici és elvileg! nem volt még ott senki.
De tegnap majdnem pukkant a hajó egy neutronnál.Atán ahogy olvasom jobb kerülni a következő javításig.
Ja és megint duóban megyünk ismerőssel.Így azért sokkal jobb :) (adott etapokon bevárjuk egymást) -
#13102 Jah félrecímeztem, neked akartam írni :) -
Etelkozi Vata #13101 Köszi mindenkinek, kaptam pár jó tippet, kipróbálom őket!
Üdv! -
#13100 Fejezzétek már be... -
#13099 Ismét megcáfoltam az írásod értelmesen, és te ismét minden intelligenciát nélkülözve válaszoltál, immáron sokadszor, szóval én sem bánom, ha ignorálsz ezentúl, végre egy jó hír. Csodálom, hogy ismered a szó jelentését, bámulatos. -
TokraFan #13098 Hát öreg, ekkora sötétséget innentől csak ignorálni tudok. Jó szórakozást a további homokozásoz! -
TokraFan #13097 "kb. olyan lehet mint egy bekokózott lmp-s buli."
-
#13096 Először is jelentkezz ki majd be a frontier weboldalon. Valszeg újra kell authentikálni az account-odat.
További workaround-ok:
- Launcher-ben állítsd angolra a nyelvet, vagy ha azon van állítsd át, indítsd el a játékot, majd vissza.
- telepítés útvonala\Products\FORC-FDEV-D-1010\Logs -ban talán ír valamit a log
- Indítsd a játékot -windowed paraméterrel
- DisplaySettings.xml -ben kapcsold ki a Vsync-et, vagy egyszerűen töröld a fájlt
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.03. 15:08:10 -
nibron #13095 ha lett volna vkinek tanácsa, biztos írtak volna. én sem tudom mi a baja a gépednek, bár pár ötletem azért lenne. amikor fekete lesz a képernyő, akkor vált át "grafikus" módba. utána kell, hogy legyen egy elszállás (exception) aminek az eredménye az, hogy a processkezelő kilövi az alkalmazást. más játékoknál többször láttam már ilyet, elég sok oka lehet. a windows naplót kellene szemügyre venned, különösen az alkalmazáshiba bejegyzéseket. mondanám még azt is, hogy a teljes képernyőröl álljunk át ablakosra és úgy nézzük meg, de nem találtam kívülről állítási lehetőséget, csak a játékban. a steam-en van integritás ellenőrzés azt is lefuttathatod, ill. ha van horizons-od, próbáld meg nem azt elindítani, hanem mondjuk az összes többit. mindegyikkel ugyanaz az eredmény? -
#13094 Érdemes egyébként Steam nélkül indítani, vagy kikapcsolni a Steam overlay-t, mert szereti megölni a játékot. -
#13093 Hali!
tegnap újra elővettem a játékot megnézni az újdonságokat. Sok tök jó pici újítás van, de azért hibátkat is tapasztaltam azalatt a pár óra alatt. Pl. annak örülök, hogy jóval gyorsabban tölt be a map, de ugrás előtt középen felül az az ablak, ami mutatja, hogy hova ugrok és ott milyen a biztonság és egyebek, az eléggé félrevezető. Jó birodalmihoz híven vittem a rabszolgákat és a birodalmi célrendszerre azt írta, hogy illicit cargo. Pedig ott nem volt az. Aztán kipróbáltam ezt az utas szállítást is. 8 ilyen feladatot vettem fel. Az elsőnél, mikor szkenneltem a beacont kidobott a játék és mikor visszaléptem már 4 quest eltűnt, viszont az utasok ott csücsültek a kabinokban. Gondolom ez bug... Vagy nem tetszett nekik ez a kis közjáték? :)
Egyébként nincs Horizonsom. -
#13092 Ha steamről szedted le próbáltad steam nélkül és fordítva? -
Etelkozi Vata #13091 Veszekedés helyett inkább segítsetek nekem. Én el sem tudom indítani a játékot.
A support oldalon lévő összes tanácsot végig csináltam, mindent újratelepítettem, vírusirtó kivételbe rakás, minden friss a gépemen (direktx, c++, dotnet, anyja-kínja, videodriver), de a launcherben a play megnyomása után egy másodperces fekete képernyő, majd vissza a launcherbe.
Hibaüzenet nincs. Steamről indítva sem megy, sehogy sem.
Két hónapja még játszottam.
Supportnak írtam, várom a válaszukat, de hátha nektek is van valami ötletetek, vagy találkoztatok a problémával és meg tudtátok oldani.
Köszi! -
#13090 Dav's hope
Hyades sector dr-v c2-23 A5
lat 44.818
long -31.389
-
nibron #13089 hát már ideje is öcsém...azért nem szoktál te ilyen lenni. nem kell azon kiakadni, hogy úgy érzi, hogy elrontották az illúzióját és ennek hangot is ad. megjegyzem némileg még jogosan is, nincs vele egyedül. grafikus létedre kreatív emberke vagy (vagy legalábbis annak kellene lenned), igazán megérthetnéd. -
#13088 Mint mondtam: jó pihenést. -
yamato41 #13087 Az FM ly-ekkel többet ér nekem, ez nem is lehet kérdés. Azt meg már én hadd döntsem el, hogy mire költöm a pénzemet, már ha megengeded. Más pénzügyeibe beleszólni, ugye, az nem gusztustalan?
(Annak meg nézz utána, hogy mennyibe kerül az FM, mert ennek az összegnek alig több, mint feléért, 32€-ért bőven kapható a béta nélküli fullos. De jó a példa, az FM-ben nem szarják le az előző év játékosait, átlag három javító patch, téli adatbázis-frissítés - ami benne van az árban, amíg futtatni tudod a gépeden, minden feltétel önkényes változtatása nélkül játszhatod. Nem pedig az van, hogy a fejlesztők kénye-kedvének ki vagy téve, mikor b*sszák el a boltodat...) -
#13086 Rendben, de még ha ez igaz is lenne (nem emlékszem és nem is fogom se eldönteni és visszaolvasni se), akkor sem érdemes így visszaszurkálódni szerintem. Ez puszta sárdobálás, lényegi mondanivaló nélkül, helytelenítem, csak ennyi -
#13085 Ha a tegnapi hozzászólásait olvastad, akkor tudod igazán, hogy mi a rosszindulat, ez kisdobos csín ahhoz képest. Amúgy befejeztem. -
#13084 Azért azt most remélem te is érzed, hogy ez azon túl hogy teljesen felesleges, de még ráadásul egy kifejezetten rosszindulatú hozzászólás volt, az ilyeneket minek..? Béke. -
#13083 FM mint Football Manager? Ez azért vicces, mert előrendelésben is 55 Euró, de a Horiznos miatt meg rinyálsz. Szerintem meg ez a gusztustalan.
Egészen hosszú pihenőt kívánok, remélem nagyon-nagyon-nagyon hosszú ideig fog tartani. -
yamato41 #13082 Köszönöm. Úgy látszik, hogy azért akad még valaki, akinek nem csak szlogen, hogy a játéknak a szabadság a fő erénye és most éppen ebből a szabadságból vettek vissza a pénzszerzés érdekében. A többieknek is jó játékot kívánok, most én egy időre (lehet, hogy egészen hosszú időre) hanyagolom az ED-t, részben a gusztustalanságtól elment a kedvem, másrészt meg holnap jelenik meg az FM. -
nibron #13081 sb nélkül is csinálja. és igen, nekem is az lenne a logikusabb, hogy elővételkor legyen inkább ilyen, bár közvetlen harc előtt elveszteni a pajzs 30-40%-át elég gány konstrukcióra vall. a másik, hogy ha én csinálnék ilyen vezérlést, biztos megkérdeznék, hogy szükséges ez ha már van prioritási rendszer? de mivel harc után van ilyen, nem igazán érdekel. a habitusom miatt egyébként is el szoktam veszteni 1-2 karikát.:)
sz: de ez csak akkor van, ha használnia kell a prioritást.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.03. 12:20:38 -
nibron #13080 az energia felhasználással kapcsolatban van egy egész jó kis trükk, ami nagyon tetszik, hogy megcsinálták. ha nem terheled 100%-osan az erőművet, akkor miután beugrasz egy rendszerbe, az fsd gyorsabban hűl vissza. minél kevesebb a terhelés annál kevesebb ideig béna az fsd. menekülésnél amikor követnek, nagyon hasznos, hogy hamarabb tudsz ugrani. párszor megjártam a jaques-t, és amikor a lakatlan területen ugrálgatok rendszerről rendszerre minden nem használt modult kikapcsolok. elsőnek a pajzsgenerátort az eszi a legtöbbet, de minden mást is. így a kondával ami üresen kicsivel több mint 60-at ugrik nagyon gyorsan tudok haladni. -
#13079 Nekem ez a fegyvereltevős-pajzskarikaleugrós dolog sosem jelentkezett. Nem valami olyasmi okoz kavarodást hogy egy Shield Booster is benne van a prioritásjátékban, és az veszti el az energiát? Bár mondjuk így olyankor kellene lekapcsolnia amikor elővesszük, nem amikor eltesszük.. -
nibron #13078 naja, én is folytathatnám azzal, hogy a fegyverek használata plusz energiafelhasználás a hajódnak (ilyenkor eszi a legtöbb naftát). a hsz-edben pedzegetted az energiát, ill. én is írtam tegnap a power distributorról. először is amikor összeállítasz/felszerelsz egy gépet, akkor nyomás a 4-es panelra, és ott leellenőrizni a fogyasztást és beállítani a prioritásokat. a hajónak két üzemmódja van: eltett (rectracted), ill. kivont (deplayed) fegyverek. természetesen a kivont üzemmód zabál több petrót, ezért a modulokat is erre kell összeszedned. tegnap írtam asszem, hogy nem biztos, hogy az erőmű elbír 2db M-es beam-et. a panelen alul egy csíkon látod, hogy százalékosan, hogy állsz. alapesetben a 100%-on belül kell maradni. de ezt átlépheted ha másként nem tudod összerakni a cuccost, ekkor jön a képbe a modulok prioritása. ez azt jelenti, hogy amikor elfogy az energia (ez akkor van ha előveszed a fegyvereket és azok bekapcsolnak), a prioritás alapján elkezdi kikapcsolni a modulokat. fordított prioritás, tehát először a nagyobb számúakat kapcsolja ki. namost, alapból mindent 1-esre teszel, majd ha látod, hogy nem fér bele, 2-esre állítod ami nem kell feltétlenül a harchoz. pl. a dockcomputer, de ilyenkor pl. az fsd-re sincs szükség és az sokat fogyaszt. cargo hatch stb. van viszont ezzel egy kis probléma. valószínű bug, mert elég értelmetlen dolog: ha használnia kellett a prioritásokat (kellemes női hang erről értesít), amikor visszaállítod (elteszed a fegyókat), a pajzsról leugrik egy karika + egy kicsi, ezzel számolni kell.
power distributor: harcban az éppen aktuális státuszod szerint illik használgatni. magyarán oda kell figyelni az energiaelosztásra és állandóan optimalizálni. ha te vagy nyerő pozicíóban, pajzsról elveszed át a fegyverekre, mert oda kell főleg ha beam-et is használsz. ha kicsúsztál a fenekéből, rátenni az engine-re, mert akkor jobban manőverezel. ha pedig menekülnöd kell, a pajzsra és az engine-re. ezt be kell gyakorolni eltart egy ideig, és a használatához nincs exact recept, mert mindenki a habitusa szerint használja vagy nem használja. van aki inkább védekezik, van aki inkább támad. kicsit olyan mint a foci. "röviden" ennyi:) -
#13077 ...ja és még valami: a végén le is kell adni a megszerzett pontokat még csütörtök előtt, különben elvesznek!! A Transactions fülön gyűlnek, és el kell velük fáradni az aktuális legközelebbi Aisling Control rendszerbe, mert csak ezeknél lehet beváltani az állomások PP-contacts menüjében.
Amúgy azért lehet hogy neked óvatosan kell ezzel próbálkoznod ha még a harc nem az erősséged és Cobrával vagy, mert az ügynökök nem kifejezetten kezdők. Bár az is lehet, hogy mindenkinek a saját szintjéhez igazítja a játék az ellenfeleket, akkor működhet. Szóval ha pl Dangerous+ Assault Shipet észlelsz, akkor azonnal töltsd az FSD-t :)
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.03. 11:53:52 -
#13076 Nm, még annyit elfelejtettem hogy Frey föderációs Hudson terület volt legutóbb amikor ott jártam, ezért ott az ő ügynökei büntetlenül támadhatnak, illetve ha visszalövünk rájuk akkor mi körözve leszünk. Bunda jobb, mert anarchia, mindenki lawless. -
#13075 Mindkét kommentet köszönöm, nagyon hasznosak!!! -
nibron #13074 a gimbaled fegyók csak akkor lőnek ha rálátnak a célra. a cobrán alul 2, felül 2 fegyverhely van, de nem a hajó élén, hanem beljebb. ezért ha a célhoz képest letolod a nózit, az alsó fegyverek nem tudnak célra tartani. ha+ felhúzod, akkor pedig a felsőkkel van ugyanez. most nem rémlik, hogy van a cobrán kiosztva, de vegyük pl. úgy, hogy a felső 2 helyen van a medium, az alsókon a small. ha az m-es helyekre berakod a két mc-t és a célhoz képest magasan van a pitch, akkor ugye nem lát rá, és így nem is fog lőni. a másik, hogy a gimbaled csak a hatótávon belül működik/tüzel, de gondolom nem az a problémád. azonkívül ennél a gimbaled fegyvereknek van egy lengése (hiába a több mint ezer év, még akkor sem fogunk tudni pontos fegyvereket gyártani), aminek egyenes következménye, hogy minél távolabb van az ellen, annál több lövés megy mellé. a beam lézer pedig akkor sebzi a legnagyobbat, mikor a legpontosabb a találata. így kimondható, hogy a beam lézer annál jobb minél közelebb vagy. a kinetikus fegyvereknél ez nem így működik, ott ha a szélét csíped meg az is olyan mintha középen találtad volna. -
#13073 Van egy nagyon hatékony alternatíva a powerplay rangszerzéshez minden hatalomnál tehát azoknál is akiknél nincs harc megjelölve se az előkészítésnél, se a terjeszkedésnél, se az ellenőrzésnél: le kell vadászni az ellenséges hatalmak ügynökeit. Egy kill 30 meritet ér, azaz messze gyorsabb, mint fuvarozni félóránként 15-öt, 20-at stb. Pár óra alatt megvan a 4. szint, ami 1500 pont, azaz 50 gyilok.
Az nem világos számomra, hogy pontosan milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy meg is adja a PP pontot, mert volt olyan hogy kilőttem valahol egyet, és nem kaptam érte semmit. Aisling követőként két biztos rendszert tudok: Bunda és Frey. Nav. B-hoz beugrunk, és várjuk a prédát. Vigyázni kell azzal, hogy a birodalmi hatalmak hajóit tilos bántani, azért akkor is levonás jár, ha másik főnök alá tartoznak (Zemina, Patreus, Arissa). Ha a leosztott tömeg nem tartalmaz megfelelő ügynököt, kilép-belép.