23609
1418743729.jpg
  • Amiga
    Jajj. :-D

Én meg belekezdtem a powerplay küldikbe (preparation). Aisling médiacuccait szedegettem, most félóránként 10 T-t tudok a raktérbe pakolni. De van egy lehetőség, hogy a fél órát nem kell kivárni, ha befizetsz százezer cr-t. Véletlenül rányomtam. Sok helyen kérdez a gép, hogy biztosan ezt akarod-e, de speciel itt nem kérdezett, azonnal levonta a pénzt. Az egészben a legszebb, hogy kivártam a fél órát, már 0 min-t írt a gép, csak szórakoztam, vártam, hogy átváltson és közben elkalandoztam a kurzorral...

De mondjuk én még százezres nagyságrendben gondolkozom. Most lett novice a harci rangom. Hardpointra kipróbáltam, amit tegnap mondtatok, a medium-okra célzásrásegítős multigun-okat szereltem, a small-okra pedig beam lézerek mentek. Még nem jöttem rá, miért, de időnként csatában nem tudok lőni egyikkel se, talán valamilyen energiaválság, majd jobban megnézem. De ezzel a felszereléssel még egyszer sem lőttek ki, persze nem is megyek neki túl nagy ellenfélnek, főleg nem egyedül. :-)
  • MerlinW
    Én tegnap fennakadtam a kondával a postaláda bejáratán, amivel akadályoztam a forgalmat. Rámszóltak, hogy jól meg leszek ölve. Több sem kellett nekem nyomtam egy boost-ot. Persze nem tudtam megállni a hangár végéig. Viszlát 11 millió :D
  • Roger6
    Én nem így látom, hanem úgy, hogy direkt csak hibát keres, és fikázni akar. De írása szerint abbahagyta, szóval minden jóra fordult.
  • Amiga
    Én még új vagyok az E: D-ben, tehát ehhez nem tudok hozzászólni. Csak ahhoz a részéhez, hogy egy játékot nem szabad túl komolyan venni.

Tegnapelőtt buktam százezer creditet, mert szétlőttek, miközben a system map-ot nyitotta a gép (kb. fél percet tekert). Persze, dühös voltam, de ezeket a veszteségeket meg kell érteni, le kell nyelni. Én is tudnék jópár dolgot mondani már most, amiben vérzik az ELITE, de minden rossz dologra jut tíz jó. Amíg a készítők újra és újra korrigálnak, én el fogom nézni a botladozásaikat.
  • MerlinW
    Bocs az idézgetések miatt, nem szeretem csinálni, de össze kellett szednem valahogy a hsz-eket:)

"Addig meg megkeserítik a season pass nélkül játszók életét: kínlódjatok haszon nélkül, vagy vegyétek meg a season passt."

Értsd már meg, hogy a Season Pass-al semmivel sem kereshetsz többet, mint nélküle:) Ráadásul a Horizons-os luxus szállításhoz is kell venned egy 100+ milliós "buszt". Tehát pénzt nem buksz a Horizons nélkül. Élményt azt baromi sokat. Nem kérted a fejlesztéseket, amit értek - mondjuk egy MMO esetében ez elég fura kijelentés - viszont nem is gamebreaking a hiánya. Mint írtam korábban, Az alapjátékkal is lehet napi 50 milliókat akasztani, még a mostani szituban is.

"Csak DLC-nek hívják a Seasont."

A DLC az DLC. Season meg több DLC.

Ár: Horizons 18/25€ amiért kapsz minimum 100+végtelen óra tartalmat. Felszíni akciókat/felfedezést/bányászatot (ami az engineer fejlesztéseket is felgyorsítja) kocsikázást, érdekes sztori/lore tartalmakat, stb. Persze lehet venni a Forza-hoz 10-20€-ért autócsomagot, meg Dark Souls 3-hoz 2 órás DLC-t is 20€-ért. Kinek mi:)

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.03. 10:18:03
  • s_andras
    Itt most helyette akarsz valamit eldönteni, azt meg nem lehet.
  • Roger6
    Aki ennyi lehetőség közül nem talál magán megfelelőt, az nem is akar. Nekem meg ez a véleményem.
  • s_andras
    Teljesen igaz (lenne), ha ez az első eset lett volna, de hát sajnos ez nem így van, mert ezt kb MINDENNEL eljátszották már, mondhatni így működnek. Nibron írta jól tegnap valahogy így: "majd a játékosok megint elmagyarázzák nekik, hogyan kéne jól csinálni".
  • Roger6
  • Amiga
    Csak az utolsó bekezdéshez: többen is leírták, hogy a készítők látják, hogy túlnerfelték ezt a tevékenységet és javítani fogják a hibát.Itt egy minimális türelem kéne a fejlesztők felé (talán tisztelet is), mert az egy dolog, hogy "adjanak ki 3 napon belül hotfixet", az meg egy másik, hogy nem tudjuk, milyen minőségbiztosítási szempontokon és tesztelésen megy át egy patch, mielőtt kikerül.

Kiakadhatunk, fellázadhatunk, felrobbanhatunk, ha egy játékban elszúrnak valamit, amit szeretünk, de ez sem nekünk, sem a környezetünknek nem tesz jót. Én a helyében azt mondanám, ha ígértek javítást, akkor ez a dolog sínen van. Nem kell konteókat gyártani a terelésről, televitázni a topikot, szídni a fejlesztőket. Szerintem...
  • s_andras
    Igen, pontosan ez van nálam is: amikor odaérek és eltűnik, megfordulva sincs ott többé! De ez nem lehet hajó, mert az én eltűnő jeleim a klasszikus alul vékony vagy közepes vagy vastag kőjelzők (outcrop, mesosiderite, metallic meteorit stb), ugyanis csak ezek kellenek (mérnök szinthúzás G1-es anyagokkal: nikkel, foszfor, kén, néha vas, szén). Egyébként az is feltűnt, hogy a saját hajónkat többé egyáltalán nem jelzi, pedig annak is volt egy "kódja".
    -------------------------------------------------------
    yamato41 vs mindenki beszélgetéshez: azért őt is meg lehetne és kellene érteni, én értem amit mond: ha neki van egy kedvenc tevékenysége, amit kifejezetten szeret csinálni, és az eddig jól fizetett, de most a kabinozás (vagy bármi) miatt visszavágták, akkor ez konkrét kiba...brálás vele. Hiába lehet "ezer" másféle módon könnyű pénzt szerezni, ha ő azok miatt az életviteli módok miatt nem tud lelkes lenni.
  • Roger6
    Szerintem ő elveszett lélek, hagyjad. Mindenki leírta, hogy a nagy zséhez nem kell Horizons, és van millió és egy lehetőség jó pénzt szerezni a kiegészítő nélkül, de aki nem akarja, nem fogja érteni. Nem azért mert hülye, hanem azért, mert egyszerűen nem akarja.
  • Amiga
    Miért, a Horizons nélkül nem tudsz kimenni egy nav beacon-höz és összelövöldözni néhány százezer creditet? Vagy nem tudsz salvage küldetéseket felvenni, darabját 50-70 ezer cr-ért?

Oké, van olyan küldetés, ami most nem fizet olyan jól, mint eddig, de valótlant ne állíts már azzal, hogy csak azzal lehetett eddig pénzt keresni (de ha neked lenne igazad, akkor jól tették, hogy nerfelték, hiszen ezek szerint eddig arrafelé terelték a népet ).
  • Dzsini
    Felhasználod engineereknél vagy kidobod.
  • Amiga
    A material-t és a data-t el lehet adni valahol, vagy mit lehet velük kezdeni?
  • Roger6
    Köszi az infót!
  • Dzsini
    Csütörtök reggelente van a szokásos heti karbantartás - ilyenkor terjeszkednek/mozdulnak a Frakciók és a Powerplay, fejeződnek be és indulnak el a Community Goalok, és ilyenkor szoktak egyéb apróságokat is átállítani, ha azok nem igényelnek kliens oldali patchelést is. Van, hogy egy órán belül megvannak vele, de néha 2-3 órát is elszöszölnek.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.03. 08:38:40
  • Roger6
    Az esetek 99%-ban csütörtök délelőtt dolgozom, szóval én nem tudtam ezt.
  • Dzsini
    ... mint minden csütörtök délelőtt :)
  • Roger6
    És nincs szerver. Hát akkor majd délután.
  • Dzsini
    Új dolog, tegnap este találták meg :)
  • Dzsini
    Colonia épül (a buborék is amúgy, kb. havonta beraktak ide-oda egy-egy új bázist, bár főleg CG útján), úgyhogy ott amíg ki nem alakul egy egészséges ökoszisztéma - minden állomástípus, kereskedelmi hálózat, elég bázis ahhoz, hogy változatos küldetéseket tudjon generálni a misson/passenger board - addig szerintem várható, hogy hetente bővülnek az ottani rendszerek.

Az SRV szkenner - a hétvégén rengeteget raliztam gejzíreket és minivulkánokat keresgélve, és nekem is feltűnt, hogy néha a "felső sávban" (tehát valami mesterséges dolgot) jelző radarpontok egyik pillanatról a másikra eltűnnek - az érdekes az volt, hogy ha visszatolattam, akkor nem is jelentek meg újra.
    Aztán rájöttem (illetve megláttam és leesett): nem járok messze a lakott rendszerektől, és más hajók is repkednek a felszínen, néha le is szállnak. Azért tűnnek el a szkennerről, mert elugranak :) Megnéztem a saját hajóm jelét, és pont ugyanolyan volt, mint a titokzatos jelek.
  • MerlinW
    Canonn Research
  • MerlinW
    Nem tudom új dolog-e (nekem az) de van második alien crash site is: HIP 17862 6 C A | 30.3226, -98.6110
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.02. 23:44:14
  • Etelkozi Vata
    Sziasztok!

Segítség kéne, vagy valami tipp.
    Jó ideje nem játszottam a játékkal, ma frissítettem a launcherben, sőt, később teljesen újra is telepítettem a játékot, de nem hajlandó elindulni. A play gomb megnyomása után pár másodperccel felvillan egy fekete képernyő, majd visszamegy a launcherbe, és megint nyomhatom a play gombot.
    De nem történik semmi.
    2 hónapja ugyanezen a gépen még simán futott.
    Mi lehet a baj?

Utoljára szerkesztette: Etelkozi Vata, 2016.11.02. 22:45:51
  • s_andras
    ...nnnamégegy: Colonia Dream - Eol Prou LW-L c8-76
    60 fős populáció, a kereskedelemnél nincs listázva. Egyébként nem lesz ez így jó hogy 22k fényévre egyre-másra bukkannak fel az újabb bázisok, nem lehet minden alkalommal odamenni szkennelni.. Bár egy idő után elveszti a különlegességét, és már nem fog számítani hogy építettek egy hatvanhatodik outpostot..

Más: 2.2 óta megint kellett SRV-zni sokat, és felbukkant egy kellemetlen dolog, nevezetesen a radar bosszantóan sokszor visz olyan helyre, ahol végül nincs semmi. Eleinte úgy működik ahogy kell, szépen szűkül és tömörödik a jel, de amikor meg kellene látni a sziklát, ehelyett a jel még kisebb lesz majd eltűnik, és nincs meg a cél. Hasonló tapasztalat valakinél?
  • macleody
    Ok, megtaláltam a "gondot". Kicsit fura, hogy a weblapjukon is érvényesíteni kell a kódot.
  • macleody
    Megvettem a Horizons-t, de semmi letöltés, vagy változás a játékban. Azt írja a steam, hogy telepítve van.
  • Caliph
    az eleje :D
  • yesname #13043
    Nagy kár, mivel a Horizons nincs meg nekem még. Várom a karácsonyt, mivel nem létszükséglet a játékhoz. Nem vagyok olyan előrehaladott állapotban, hogy nagyon kelljenek a mérnökök.
  • MerlinW
    Nem lehet. Én material-ból és data-ból mindenből max 30-at tartok meg, A rakteret foglaló árút pedig céltudatosan gyűjtöm be/vásárlom meg mielőtt elindulok egy adott engineer-hez. Így néz ki a rakterem
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.02. 18:53:04
  • MerlinW
  • yesname #13040
    A sok enginneerek által használt anyagot, amiket küldik stb. mellé kapok el lehet valahol tárolni vagy kénytelen vagyok eladni őket? Lassan elfogy a hely viszont eladni nem lenne jó, mert ha később engineernek jó lenne.
  • MerlinW
    TIPP: ha nem indulna el az EDDI, töröljétek a c:\Users\username\AppData\Roaming\EDDI\credentials.json fájlt. Nincs rendesen lekezelve a Frontier autentikáció.
  • Roger6
    Szóval a hiba a készülékemben van - btw ez a legszarabb duma, már 15 éve is az volt, akkor nyomják el, amikor semmi értelmes dolgot nem tudnak hozzáfűzni az esethez.

"Miért érzik szükségét irányítgatni meg terelgetni a játékosokat egy sandbox játékban" - nem érzik egyáltalán, nem is teszik, ez valami üldözési mánia nálad.
    "Nem lehetne, hogy a játékos döntse el, mit akar csinálni" - miért, ki tököm mondja meg neked, hogy mit csinálj, az asszony? Nem, te döntöd el.
    "Korrekt az lenne, ha bizonyos határok között (és persze adott küldetés típuson és nehézségi szinten belül) minden kb. hasonlóan fizetne." - az egyetlen értelmes dolog a hozzászólásodban.
    "A játékos meg majd eldönti, mivel akar pénzt keresni. " - ez most is így van, nem tudom milyen álomvilágban élsz te, ahol megmondják mit tegyél egy ilyen játékban, de csak sajnálni tudlak, ha így érzed.

Mivel nem igazán látom, hogy bármi értelmes hozzászólásod lenne a témában, ezért szerintem én ezt itt le is zárom, a hihetetlen tudományos magyarázatod, miszerint két ember egyetért veled, számomra is annyira reprezentatív, megdöbbentő, és sokkoló, hogy legyőztél. Ja nem, mégsem.

"Sajnos egyeseknek túl szűk a látóterük ahhoz, hogy felfogják amit írsz!" - istenem, te mennyire okos vagy. Logisztikázni utasokkal is ugyanúgy lehet, és kell is, most írjam azt, hogy ehhez meg te vagy szűk látókörű, és nem fogod fel, amit írok?

Örültem.
  • nibron
    ja, bocs figyelmetlen voltam. egy másik küldire asszociáltam. értem a problémád még jogos is lehetne, de szerintem jelen pillanatban ez annyira bagatell hiba, vannak ennél sokkal nagyobbak. de abban igazad van, hogy itt teljesen felesleges a vizsgálat. ha nem tudja a csubi elhozni az árut, akkor legyen az ő problémája hogyan oldja meg. egyébként én ezeknél a típusú küldiknél a részleges szállítást is lehetővé tenném. így aztán ki lehetne olyat adni, hogy szerezz nekem 1500t valamit és adok egy halom zsét. jobb is lenne mint a tengernyi "vidd át a szomszéd rendszerbe" 2 perces küldetés.
  • yamato41
    Az az igazság, hogy nagyon elvették a kedvemet az egésztől, annyira gusztustalannak tartom ezt az eljárást. Részemről szünetet tartok, amit akár bojkottnak is lehetne nevezni (na meg nyilván a PES és FM megjelenésnek). Persze, meg lehet kerülni a küldizést, lehet másként is pénzt keresni, de éppen azt tartjátok, hogy az ED nagy erénye a szabadság. Na, most ebből visszavettek. Nem is kicsit.
    Olyan meg nincsen, hogy ez véletlen. Átment a tervezőn, fejlesztőn, programozón és ugyanez egészen a bétatesztelőkig. Nyugodtan felejtse el mindenki, hogy csak úgy véletlenül történt, ahhoz túl sok szereplőn kellett átmennie.
  • yamato41
    Már hogyan lenne rendben? Nem tökmindegy, hogy most mennyi rakterem van, ha hozni kell valamit? Mire odaérek venni cuccot, addigra huszonötször telerakom-kiürítem a rakteremet. Ugyanez a logioka a második, raktéren túlcsorduló küldifelvételnél már működik.
  • nibron
    bocsika, de az logikailag teljesen rendben van. azért kell küldetésenként vizsgálni, mert egy küldetésnek a hely mindenképp kell. de nem muszáj az összeset egyszerre teljesítened. rajtad múlik, hogyan oldod meg a logisztikai részét. ez teljesen jó így.

szerk: én egyébként egyesével sem vizsgálnám, mert akár át is lehet a gépet szerelni, de ebben az esetben erre azért van szükség, mert egyből be is rakodik egyedi jelzésű áruval. küldetést pedig egyidőben csak egyet tudsz felvenni, a következő felvételekor megint van ellenőrzés. szntem ezer felettit csináltam és mindig multizok, sohasem volt vele gondom.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.02. 17:38:38
  • nibron
    jól van, nyugi már tudod, hogy mindig ez van. majd behangolják idővel, szokás szerint a játékosok elmagyarázzák nekik, hogyan kellene megcsinálniuk és akkor majd használható lesz. azért néhány koncepció mítingre belátogatnék frontierékhez. kb. olyan lehet mint egy bekokózott lmp-s buli. a programozók elég jók, leszámítva a tesztelést (bár ez nem az ő feladatuk) illetve a unit test hiányát, a grafikusok a nagyon jó kategória, de a tervezőket elhajtanám kissé.