23609
1418743729.jpg
  • Gundark 1 1
    Nagy hajó, pont azt szeretem benne :) Van benne hely gazdagon :) És szeretek vele harcolni is. Persze nem egy vadászgép, (arra majd ott a fedélzeti) hanem egy nagy batár ami mobil halálcsillagként üzemel :) De szeretem a pitont is. Azzal meg a mérsékelten legálís bizniszt lehetett jól űzni.

Apropó Dzsini, hozzányúltak az ágyúkhoz? Mert az óriás kategória azért elég halványka volt a méretéhez képest. Ha javítottak rajta, ismét ágyúnaszáddá alakítom át :)
  • Roger6
    Úúúú, MK III baromi jó kis ladik. Én nagyon szerettem.
  • Amiga
    Igazatok volt, a megújult tutorial annyira hasznos, hogy mellette az előző tutorial kb. olyan, mintha nem is létezett volna. Végre azt is megmondja a játék, milyen kontroller-parancsokkal hajthatom végre a feladatot, és feladatok is aprólékosabbak lettek.

Emellett este megvettem a Cobra MK III-at, így a Viper után sikerült megint szintet lépnem. :-) Most a Barnard's Star-on pihengetek egy rakat Black Box küldi elvégzése után.

Este még egy Griff nevű jómadár is betámadott az Alpha Centauri-nál mert gazdag turistákat vittem és kipécézett magának. De ronggyá lőttem. :-)

• MikX
    Kamionozni. Sőt most ahogy nézem utasokat szállitani is a legjobb
  • MerlinW
    Ha Steam-es, ellenőriztesd vele a fájlokat.
  • Emre74
    Szia! Nekem ugyan ez a problémám szerintem új driver kell.
  • Dzsini
    EDDB alapján a legközelebbi Shipyard a Maia rendszerhez ~180 fényév, úgyhogy nem olyan egyszerű a dolog.
  • Roger6
    Okés, a bug már minden hajómnál fent áll. Tudna valaki valami okosságot mondani erre?

(jobb alul a power distr. elosztásokat kell nézni)
  • MerlinW
    Ezt néztem én is, de... mindkét vadászom 20 alatt ugrik... a fene fog 40+ ugrással odakecmeregni. Ráadásul scoop-ot is kellene tenni rá. Maia bázisok mennyire felszereltek? Max elugrom oda Asp-vel aztán tolok egy transzfert az egyik vadászra:)
  • MerlinW
    Vettem Anaconda-t, elkezdtem felépíteni. Jelenleg 10 millió a rebuy, mentem vele egy kört, aztán inkább váltottam Asp-re:) Nagy tehén a hajó, még nem tudom mire fogom használni:) Viszont unlock-oltam Felicity-nél a G5-öt, AspE FSD-jét fel is tornáztam 48ly-re:)
  • Dzsini
    Maia védelmet kér a Föderáció ellen, a Birodalom kap az alkalmon, úgyhogy kitört ott a bunyó - mindenki, aki úgy érzi, hogy valamelyik oldalnak igaza van, menjen segíteni a puttyputtyban.

És Yuri Grom, az EG Pilots vezetője az első játékosok által irányított szuperhatalom nevében kinyilvánította függetlenségét a Föderációtól. Aki úgy gondolja, a Powerplayben segíthet nekik terjeszkedni.
  • s_andras
    Azta, az újfajta felszíni grafika annyira más, hogy szinte már egy másik játéknak hiszem, szép munka!
  • Dzsini
    Apropó Palin - a Föderáció már blokád alá is vonta a bázisát, a Szövetség és a Birodalom pedig illedelmesen felháborodott :)
  • Dzsini
    Akinek még mindig nem lenne elég pénze - a lent említett "úgy néz ki a személyszállítás lesz a jó pénz" dolog beigazolódni látszik:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Turns out, those basic Economy Class missions are so profitable they make Sothis/Ceos in 2.1 look like chump change. We're talking anywhere from 60-100 million per hour.
    Here's how it works:
    1) Find a system where most delivery/transport missions all send you to the same system/station (like, you now, Aditi, Ceos, Sothis, or any other system like those, plenty out there)
    2) Get to allied rep with most/all of the factions there
    3) Fill up your internal slots with Economy Class cabins (keep one for shields, one for cargo). In an Anaconda, you should be able to get at least 168 Economy Class seats.
    4) Take basic transport missions, all going to the same destination (a nearby system) until your Economy Class seats are full. These passengers are treated like cargo, so you can take as many missions as you want until your seats are full, none of this "one mission per cabin" thing
    5) Deliver the cargo passengers to their destination
    6) Repeat on the way back to the original system
    Once you're allied, Economy Class passenger transport missions pay up to 68k per passenger. That means an Anaconda can make up to 11 million per haul, or 22 million per round-trip.
    Unlike Ceos/Sothis in 2.1, you don't need an engineered A-grade FSD, or weapons, or anything like that. The systems I've tried send you to a system 11ly away. Ceos/Sothis are 8.9ly apart. And these missions are often for 10-20 passengers, so often 1-2 board refreshes are all you need. Very quick, mabye 5-6 minutes from beginning to end.
    And since passenger cabins max out at size 6, there's no advantage to having a Cutter - the Anaconda is king (even better than the Beluga for these Economy class missions).
    forrás
  • Roger6
    Én azt vettem észre, hogy ez annál a hajónál figyelhető meg, ahol nincs elég erő a Power Plant-ben, azaz 100%-on túl vagy, ha minden modul aktív, hiába van beállítva prioritási sorrend.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.10.27. 14:36:29
  • Emre74
    Este ránézek. Köszönöm az infót .
  • Emre74
    Igen jár. :) És most, hogy mondod tele a material és data is. :) Akkor lehet, hogy ez a baj. De akkor ezt már bebuktam mert sajnos már lejárt a küldi. :(
  • Dzsini
    Lehet, hogy jár adat vagy valami anyag vagy áru is a küldetésért, és akkora azt addig nem tudod leadni, amíg nincs szabad helyed hozzá (material, data, cargo).
  • Emre74
    Ja! A pach óta, a wep. eng.sys. fülek villódznak így nem látom mennyin állnak a mutatók szintjei.
  • s_andras
    Nekem ilyen sose volt korábban a nem-utas küldetéseknél, de ha belefutnék, megnézném mégegyszer a bal panel "Transactions" listában hogy pontosan mit vár következő lépésként.
  • Emre74
    Sziasztok! Segítsetek!

Az hogy lehetséges, hogy a befejezett komplett utas küldiknél nem kapok egy árva vasat sem?? Próbáltam többször is de a végén a leszállás követően megnyitom az utas fület, de a felkiáltó jelet nem látom sehol. Ráadásul a tranzakcióknál még mindig látom, hogy a küldetés nincs leadva.
  • Dzsini
    2.2.01 ma délután

legfontosabb javítás: "Fixed missing Imperial Clipper vibrant paintjobs" :)
  • Dzsini
    Érdekes helyre landolt a visszahívott hajóm :)
  • Dzsini
    Szép :)
    gyűjtögetem a mintákat, pár elszórt műtárgyat...
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.27. 13:31:31
  • Dzsini
    Igen, ez egy lehetőség, ami sokakban felmerült már - nem tudni, hogy a most engedélyköteles égitestek / rendszerek / szektorok közül mi az, ami ilyen módon lesz hasznosítva.
    Egy ilyen van jelenleg, ami nem történethez kötött, de akár fontos is lehet - Marco Qwent, aki a Sirius rendszerben van - és engedélyköteles. Ő ad kapcsolatot Palin irányába, aki pedig jelenleg a speckó konténereket árulja, viszont a GalNet hírek alapján akár fegyvereket vagy páncélokat is tervezhet...

Más kérdés, hogy milyen módon lehet beépíteni a generált küldetések mellé az ilyen kézzel kódolt küldetéseket - állandóan jelezni, mint egy CG-t? vagy az is szóbeszéd útján terjedjen, hogy hova kell menni és melyik csoport küldetései között lesz az, amit el kell kezdeni? Persze ki lehet ezt találni, de okosan kell.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.27. 12:39:22
  • s_andras
    Akkor az ilyeneket meg engedélykötelessé kellene tenni, és annak a megszerzéséhez ugyanúgy mindenkinek végig kellene csinálni egy alap kereső-küldetéssorozatot.
  • Dzsini
    Van ilyen is, a skimmerek, a POI-k mind hasonló elven működnek, és azok a random generált küldetésekhez kapcsolódnak. Vannak a tip-off célpontok, amik általában lezuhant hajókhoz vezetnek oda, ahol pl. bárki unknown probe-hoz juthat.
    De ezek nem tartoznak a történet folyásához, még az se számít, hogy te és az instance-od elkergetitek a barnacle mellől a föderációs capital shipet. Megteheted óránként.

Neves szereplők, fontos események viszont az állandó világban történnek, és egyszeri dolgok, amiket onnantól mindenki tud, mert kikerül a hírekbe.

Rettentő illúzióromboló lenne szerintem az, hogy "csináld végig ezt a küldetéssort, és akkor te is láthatod azt a várost, amit már több tízezren felfedeztek".
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.27. 12:13:54
  • s_andras
    Ahogy az űrben csak neked megjelenik egy adott küldetéshez tartozó random NPC kalózvezér, ugyanúgy megjelenhetne ideiglenesen a bolygók felszínén is bármi, ami csak addig létezik amíg meg nem találtad.
  • Dzsini
    kieg.: ebben a Lave Radio epizódban beszélnek elég sokat a sztori alakításról - elhangzik pár igen jó ötlet
  • Dzsini
    Igazából "mindenki" számára csinálják, hiszen a Canonn oldalán és egyebeken keresztül te is ugyanúgy részt vehetsz benne.

De gondolom úgy érted, hogy a játékban legyen történés - na most ezzel sajnos több gond van, és ez egyrészt azért van, mert a játékos önmagában "senki", másrészt és főleg az MMO-ságból adódik. Nem lehet mindenki számára külön ilyen helyszínt legyártani, hogy megkeresd, és a tied legyen a felfedezés öröme. Ha egyszer megvan, akkor az már "közkincs", tehát olyan küldetést már nem kaphatsz, hogy "hallottunk valamit, meg kellene keresni..." - mert tudod hol van, elmész, leokézod a küldetést, és kész. A Lave Radioban nagyon sokat beszélgetnek még belsős emberekkel is, hogy milyen módon lehetne nagyobb tömegek számára hasznos, aktívan játszható, és nem feltétlenül szűk időkeretbe zárt eseményeket készíteni. A CG-k ilyenek, azok kihatással vannak a világ alakulására, és ha te egy héten néha pár órát játszol, akkor is működnek. Egy kísérlet volt a lezuhant hajó megtalálása előtti néhány órás - egynapos villám-CG-k sorozata, ahol sorban lehetett újabb és újabb dolgokat megtalálni - ilyet lehet úgy is, hogy két ellentétes irányba vezető CG-t dobnak fel, és amit a többség támogat, aszerint alakítanak gyors eseményeket (menekülő X hajó, és az üldözők vagy a védelmezők mellé állni, stb.).

Más MMO-k sokszor azt csinálják, hogy a Szürke Varázsló rád (és 216736 másik játékosra) bízza az "Egy Gyűrűt", amit el kell vinni a Végzet Hegyére, ahol Megmented a Világot. Közben legyőzöd a Gonosz Varázslót és az ő Vezéreit (216736 x 9 darabot)... egy szóló játékból megörökölt rendszert használ, ahol szemet hunyunk afölött, hogy nem vagy egyedüli Játékos a világban. Ezt az utat bevallottan nem szeretnék követni, így egy irányból marad a random generált tennivalók hada, másrészről meg vannak a CG-k és az ilyen félig a világban - félig a világon kívül megoldható közösségi játékok. És így aki annyira nem akar foglalkozni a lore-al, annak nem kell - még csak a GalNet újságokat se kell olvasni, kamionozhat kedvére, aki pedig bele szeretne merülni, az rogyásig olvashatja és aktívkodhat a Canonn kutatásaiban, gondolkodhat és beszélgethet arról, hogy akkor Palin mit is tervez, és hogy a Sirius corp. most jófiú-e vagy sem...
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.27. 11:46:43
  • Dzsini
    A linkelt képeken és videókon mindenhol ki volt írva, gondoltam nem kell külön részletezni :)
  • Roger6
    A peccs óta csak nekem van gondom a hanggal? Recseg-ropog minden. Több gépen is próbáltam, fülessel,5.1-el, mindenhol szar. Mint amikor zavarják a rádióadást, elég kellemetlen ezt hallgatni úgy 5 perc után már.
  • MerlinW
    Köszi:)
  • EFRM
    synuefe xr-h d11-102 a gyurus barna torpe 2. bolygoja (b) -129 -31 a koordinata
  • MerlinW
    Tudjuk, hogy melyik rendszerben van ez?
  • EFRM
    egyebkent igy oculusban nagyon hangulatos kis aztek rom/stonehange feelingje van <3 uberjo kis hely
  • EFRM
    mondjuk én azt gondolom, hgoy a 2.2 "story" el sem indult és az emberek annyira ki vannak éhezve -egyébként is-, hogy a trailerbol brute force-szal jol megkerestek a helyet, de elkepzelhetonek tartom, hogy ennek kesobb lenne jelentosege. sztem a frontier eleg szarul csinalja a storyt, legalabbis a barnacles felfedezes is bar poen volt, de azert jobban es mindenki szamara csinalhattak volna egy kuldi sorozatot (ha mar veszik a faradtsagot es ilyen extrakat tesznek a jatekba).. vagy jobban iranyba allithatnanak, meg en bevallom magamtol celzottan soha nem talaltam volna meg se a barnaclet se a legzuhant hajot, sem ezt (bar tegnap 1ig koroztem...)
  • MikX
    Hát igen, a lezuhant repülő kutatásban elég aktivan részt vettem, az nagyon jo volt, összeszerveződtünk és mikor megvolt a bolygo, akkor csoportosan fésültük át a helyet, egyébként nem is voltam messze mikor jött az első felfedezés video. És akkor még a hosszusági koordinálta volt csak meg, mire meglett a következő már rég megvolt a helyszín.
    És külön jo volt egy ilyen csapattal ott lenni, mert senki nem baromkodott, elég rp-sen lett megközelitve, meg a társalgás is ugy ment.
  • EFRM
    ja en is ottvoltam, nagyon epic <3
  • Dzsini
    Nagyon sokat segített benne, hogy már lehet nézegetni a bolygótérképeket a system mapon. A háttérben látható csillagok és az eddigi sztori alapján nagyjából tudták, hogy hol keressék, megvannak az égitestek színei, nagyjából az is, hogy nagyon közel kell, hogy legyenek egymáshoz... ráugrott pár tucat Canonn felderítő és elkezdték végigjárni a rendszereket, a jellemző pontokat keresve. Sok ember több napi munkája van benne, kérdés, hogy Frontier oldalról ez volt-e a szándék :) Reméljük igen, hiszen már tapasztalhatták párszor, hogy a közösségi kódfejtés milyen félelmetesen hatékony. Az eléggé biztos, hogy ez még csak a sztori kezdete, hiszen a monolit hangokkal és jelekkel, még nem tudtak mit kezdeni, nem tudni, hogy kell-e odavinni valamit, a csomó ott található tárgy mire használható, van-e máshol is ilyen romváros, ha igen, akkor ott más dolgokat lehet-e találni, stb.
    És emellett ott van az archeológiai kutatás lehetősége, amivel kapcsolatban még semmit nem tudni, csak azt, hogy létezik.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.27. 09:51:30