23609
1418743729.jpg
  • KiruHoshino
    Megtetszett ez a rendszer. :P Mi akülönbség a különfajta RES-ek között (Low, Normal, High)? Nehézség vagy intenzítása nagyobb?
  • Dzsini
    a mai titkos CG és a megnyitásához vezető út
  • Dzsini
    Nincs több tízezer másik rendszer, ahol játszhatsz? :)
  • KiruHoshino
    5 napos eltíltás a rendszerből. De azt hiszem inkább kilővetem magam. Bár ezzel bukok 100k-t. De majd szerzek újat.
  • Dzsini
    Ha csak bírság van a fejeden (fine), vagy már lejárt vérdíj (legacy fine), akkor igen.
    Ha bounty vagy dormant bounty, akkor nem, akkor egy időre azt a rendszert kerüld.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.05. 18:42:16
  • KiruHoshino
    Lehetséges a rám kiszabott vérdíj befizetésével eltávolítani az adott rendszerben a körőzést?
  • MerlinW
    Ne gondolkozz azon:) Ha kontroller, akkor XBox 360/One, DualShock
  • KiruHoshino
    Most már kezdem érteni a lényeget akkor. :) Eddig több mint 70 órát csak kamionozással töltöttem el aprópénzért. Most úgy érzem elment a fél életem a semmire XD
  • Roger6
    A rendszer elég hülye ilyen szempontból szerintem. Hiába lövik a rendőr hajók az npc-t, te nem lőhetsz rá, amíg nem szkennelted le.
  • KiruHoshino
    Valószinűleg az utobbi. Lehet a Multicannon a ludas.
    Ha wanted valaki és egyből rálővök az gond? Mert mintha egyszer ezért kaptam volna vérdíjat.

Köszi a választ.
    Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2016.11.05. 17:14:24
  • Dzsini
    Ha még nem ért véget a szkennelés, vagy ha egy eltévedt lövedék eltalál valaki mást.
  • KiruHoshino
    Miért kaphatok wanted jelzést RES-ben? Már többször is előfordult és nem értem miért. Wanted hajókat löttem.
  • Dzsini
    Ha kijelölöd, akkor látszik, hogy legális vagy nem legális (stolen, illicit) csomag. Ha jól emlékszem nagyobb részt nem az, plusz ha lövöldözni mész, akkor időpazarlás a hulladékkal foglalkozni.
  • KiruHoshino
    A RES-ben kilőtt hajók rakományát érdemes felvenni? Illetve szabad? NEm lőnek ki érte?
  • etniez
    Én ezen gondolkozom, de előbb kipróbálom a játékot
  • toocha
    És tényleg az 10k alatti. Valamiért az volt bennem, hogy az is drágább. Köszi
  • Dzsini
    Vezetékes X360 kontroller.
  • toocha
    Hali! Most gondolkodom, hogy vegyek egy kontrollert. Milyet tanácsolsz ami 10k alatt van. Köszi ha tudsz válaszolni.
  • etniez
    Köszönöm szépen, az X2 és X3-al játszottam, ott sem a sztoriért toltam. Elvileg hasonlónak tűnik ahhoz.
    Nézegetem a tutioral videókat és tanulgatok egyelőre.
    Utoljára szerkesztette: etniez, 2016.11.05. 14:51:40
  • Dzsini
    Pár hetente szoktak lenni akciók, legkésőbb hónap végén a Fekete Péntek során biztosan várható leárazás.
  • etniez
    Hol lehet akciósan venni? Két helyen láttam, mindenhol 39 font.
  • Dzsini
    Köpködős izék v3:
  • TokraFan
    Vedd a "Commander Deluxe Editiont", de akcióban, az éri meg legjobban jelenleg!
  • macleody
    Na igen, teljesen kiment a fejemből, hogy nem lehet csak úgy Imperial Cuttert venni. Pedig kell nekem az a hajó :)
  • Dzsini
    A Season pass rengeteg dolgot tartalmaz, elsősorban a légkör nélküli bolygók felszínére leszállást, amivel sok lehetőséged nyílik meg, de meg lehet lenni nélküle is, nincsenek "cserben hagyva" a Horizons (ez a szezon neve) nélküli játékosok. A játékot pár havonta bővítik új dolgokkal, ezeknek egy részét (pl. most legutóbb a hajóból indítható vadászokat) csak a Horizons tulajdonosok kapnak meg, más részét (pl. személyszállítás) mindenki. A mostani szezon már 3 ilyen frissítést ért meg (amikor megjelent és azóta 2), és még 2 lesz benne, jelenleg úgy számoljuk, hogy kb. jövő nyáron, vagy ősszel fogják indítani a 3. évadot, amiért majd újra lehet fizetni. Szokták alkalmanként akciózni mind az alapcsomagot, mind a kiegészítőket.

A színes hajók, ilyesmik azok a játék mikrotranzakciós részét képzik, kozmetikai kiegészítők. Ha úgy gondolod, hogy a teljes csomagot veszed, akkor igazából nem sok pénz ahhoz képest a festéses szett, eldöntheted, hogy van-e kedved pénzt adni érte előre.

Egyféle hajóval lehet kezdeni, mindenkinek ugyanaz a pici hajó jár induláskor, amit kedved (és pénztárcád) szerint átszerelhetsz.

A játék vérbeli szimulátor, a "legigazibb" élményt, főleg csatázáshoz természetesen joystick+gázkar felszereléssel nyújtja, de nagyon jól működik kontrollerrel (én lassan egy éve azzal játszom), és billentyűegérrel is, a legapróbb funkciót is testre lehet szabni benne, ahogy neked kényelmes.

Ami fontos, hogy a játék nem fogja a kezed. Van egy tutorial, ami megtanít az irányítás alapjaira, de utána mélyvíz (illetve mélyűr). Semmi klasszikus "sztori" nincs, amit játszanod kell, kapsz egy hatalmas üres könyvet, és azt magadnak írhatod tele a saját történeteddel - a szó legrégibb értelmében vett sandbox világ. Nincs szintlépés (pénzt gyűjtögetsz persze, de azt a saját céljaidra használod fel), nvannak rangok, de nem kell velük foglalkoznod, hacsak nem vágysz azokra a dolgokra, amik egy-egy rang mögő vannak "zárva" (pár hajó a több, mint 30-ból, egy-két csillagrendszer látogatási engedélye). Van közösségi élet a játékban és körülötte (itt, a redditen, a játék fórumain), ahol a játékban történő dolgokkal foglalkoznak (mostanában pl. idegen roncsokat, ősi, talán más civilizáció által otthagyott város romjait találák meg), de ezzel se kell foglalkoznod, ha nincs hozzá kedved. Ha van, akkor nagyon bele lehet merülni :)

Aktív magyar közösség a fejlécben található .hu oldalon létezik, őket nem igazán ismerem. Én megyek, amerre kedvem van :)
  • etniez
    Sziasztok!

Gondolkozom, hogy elkezdjem-e a játékot, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.

Megvásárolható a játék önmagában, van hozzá season pass is, és van egy Deluxe edition, melyben van a játék, a season pass még néhány színes hajó vagy fegyver (?)
    Melyiket érdemes megvenni? Egyáltalán mire jó a season pass, jönnek rá később kiegészítők?

Továbbá, három féle hajóval lehet kezdeni, melyikkel érdemes, ha az ember inkább kereskedne az elején.

Ha már a kezdésnél tartunk, mivel lehet biztonságosan pénzt keresni az elején?
    Vannak-e aktív magyar csapatok, akik együtt dolgoznak, vagy mindenki megy arra, amerre lát?

Az utolsó kérdésem az irányításról szólna. Billentyű egér vagy botkormány vagy gamepad?

Köszi, ha válaszoltok és bocsi, hogy nem töltök napokat visszaolvasással :(
    Utoljára szerkesztette: etniez, 2016.11.05. 11:53:38
  • Dzsini
    Ha te vezeted igen, a pilótádnak csak azt mondhatod, hogy "támadj".
  • Roger6
    A Fighter képes subsystemet támadni?
  • KiruHoshino
    Nem is volt rossz ötlet ez a RES-ben fejvadászkodás. Jó volt besegíteni az ottani npc-knek. Hamar összeszedtem 60k kreditet is.
    Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2016.11.04. 23:08:26
  • RJoco
    Köszi!
    Van ahol allied vagyok, talán pont itt Eravate és környékén. De ez már holnapra marad.
  • Luciferkee
    Keress

Alul Reference Systembe beírod, hogy jelenleg hol tartózkodsz.
    Station sells modulesnél beírod amit keresel. Woila.

Egyébként még rengeteg filtert lehet megadni, telefonról vagyok, nincs kedvem mindegy egyenként lefordítani. :)
  • MerlinW
    A legtöbb High Tech állomáson kapni. Lényeg hogy ne legyen koronás a küldi, mert azok 2 irányú vagy lassú utak. Mondjuk ma láttam egy 340 milliós business túrát, csak hát nem igen volt kedvem 2x40 ezer fényévet utazni (oda-vissza) miatta:D

Egyébként nem a kabin a lényeg, hanem hogy allied-nak kell hogy legyél az adott frakciónál ezekhez a küldetésekhez. Az tart "sokáig" (4-5 óra ugrabugra).
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.04. 22:40:44
  • RJoco
    Mázlista.
    Valahol be kell szereznem egy ilyen kabint. Gondolom HighTech állomáson találni azért.
  • MerlinW
    Ööö én sidewinderrel kerestem meg az első milliómat, utána "alapfegyverrel" - ilyen nem létezik ebben a játékban - a további 10+-at Diamondback Scout-al. NavB-nél. Menj high security rendszerben, gyakorlatilag csak követned kell a zsarukat és belelőni a célpontjaikba oszt dől a pénz:) Egyébként sidewinderrel "alap" pulse cannonnal rongáltam Python-okat beacon-öknél. Nem nagy fegyver kell hanem stratéga helyezkedés, energia kezelés és sok chaff :D
  • s_andras
    Nabakker, a negyediknél kiderült hogy egészen másfajta szar van a palacsintában: azért kapom a büntit mert meg merészeltem támadni egy kalózt, akit le is szkenneltem, és már láttam rajta a piros wanted feliratot! Mi a franc ez..?!
  • RJoco
    Pedig ki volt jelölve az állomás. Különben nem mentem volna oda. Hacsak nem én nem nyomtam valamit félre, mert a térkép kezelés elég borzasztó. De a rendszer térképen biztos, hogy nem jelöltem ki állomást. Most már mindegy.
    De a szkennelt rendszereket is buktam. Régen azért megmaradtak.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.04. 22:35:29
  • RJoco
    Mázlim volt, az állomáson, ahol éledtem, épp 15 ritka tojás volt eladó.
    Elvittem jó messzire és 100k profit lett a vége.
    Szóval a rare cuccok nem rosszak, de hajó kell hozzá, raktérrel és lehetőleg jó ugróképességgel a gyorsaság miatt.
    A másik megoldás, hogy elmész Eravate-ba és az industrial állomásról az agriculture állomásra szállítasz Equipment Marine-ket.
    Industri állomás: Cleve Hub (rendes nagy állomás), Main Hub (kis állomás, csak 1 közepes hajónak való dokkal).
    Agricultur: Ackerman Market
    Bár most nagyobb a haszon, ha az LHS3447-re viszed a Bluford Orbital-ra. Kérdés, hogy időben jobb e.
    Nem tudom, mekkora a hajód, de Cobra MKIII-mal már lehet bounty-t vadászni úgy, ahogy korábban írták. Vagy gyűjtesz egy 6-os transzportra, azzal meg egy Vulture-ra. Én így szedtem össze az ASP-re valót.
    Nem tudom, ismeritek e ezt az oldalt. De kereskedéshez hasznos.
  • MerlinW
    Na, Alioth (allied), lassú tempóban, nyugisan fél óra alatt 6 fuvar, mind 20ly-en belül, 10 fős business kabinnal (5B) az AspE-n, 11 millió CR. Mindegyik orbital volt, nem Horizons téma. Csak hogy az korábbi témát megerősítsem:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.04. 22:35:58
  • s_andras
    Valami nem stimmel itt, és az előbb nem figyeltem elég jól: a PP szállítgatás sosem jelölt ki rendszeren belül állomást célpontnak, csak magát a csillagrendszert. Azon belül bármelyik állomáson vagy bázison le lehet adni a cuccost a Power Contactnál.
    ---------------------------------------------------
    Más: úgy tűnik, újra eljátszották a szokásos bakit, amikor a frissítésbe valamilyen korábban már kijavított régi rossz működést okozó kódot tesznek bele. Most nevezetesen azt, hogy a véletlen találatok megint túl hamar teszik ellenségessé a semleges (vagy baráti) hajókat. RES-ben nevelem a pilótámat, és pár órán belül harmadszor került a tűzvonalamba valaki, és mindig azonnal büntetés lett a vége.
  • KiruHoshino
    Ez eddig oké csak alap fegyverekkel nem célszerű vadászatra indulni és a tárcám se vastag. Szállításra alkalmas a hajóm max. Szóval akkor marad a trade szar pénzért hála a készítőknek és kevés repuért.