23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Hamar összeszedsz egy Asp Explorerre valót, és az azért egy fokkal jobban néz ki :) (aztán kitűzöd a céltáblára az Orcát)
  • Max_Andaxin
    Yesss! Yess! Yeeees!!!!
  • Max_Andaxin
    ....amúgy ezt a "ne siess" dolgot én is osztom....ebben a játékban tényleg felesleges. Megvettem a Type-6-t és felszereltem rá egy bisnis és egy first class kabint. Hagytam 12T cargo-t is. Van rajta egy b***ott jö fuelscope, meg egy jobb frameshift dreve. Egy Adv Discaveri Scannert is rátettem mert néhe keresgetni kell a feltérképeztlen rendszerben a hülye túrista helyeket...így meg azonnal meg tudom adni az irányt. Így azért 23 yl-re tudok ugrálni plussz mire ráfordulok ugrás után a következó irányra már tele is szívta magát a tank.
    Mióta megvan már legalább 5 millát kerestem vele. Csak koronás utasokat veszek fel, és igen jól fiezetnek - néha én szégyenlem magam az összegek miatt. > 1 Milla csak, hogy 3 "hírességet" elvigyek 18 Ly-re egy felszíni bázisra??? Nekem bejön ez a személy szállítás....csak ezzel a Type-6-al érzem úgy magam, mintha a Waberer's nek dolgoznék be egy Robur-al...
  • Dzsini
    Erről szól (többek között) a 2.3: Commanders. Ezt tudni róla:
    - Maximum négyen egy hajóban (hajófüggő)
    - 4 szerep: Helm (pilóta), Fire control (tüzérség,fegyverek), Countermeasures (pajzsok, taktikai eszközök), Engineering (radar, navigáció, javítás)
    - A tervezett balansz az, hogy egy négy szerplős hajó négy, winges hajóval egy szinten lesz
    - Ez is a winget használja, csak nem külön-külön hajóban lesznek a szereplők
    - Akár szólóban is (valószínűleg itt a már most is felvehető pilótákat lehet beültetni a többi helyre)
    - Lehet cserélgetni a szerepek között bármikor
    - És persze az indított vadászokba is be tud szállni a másik játékos.

Hogy pontosan milyen módon fog kialakulni, azt valószínűleg jövő év elején meglátjuk, a legtöbb információ erről még idén tavasszal jött.
    (plusz mellette jön a saját-arc-készítő, úgyhogy lehet csatlakozni a galaxis többi szédült arcához :) )

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.06. 08:16:24
  • Max_Andaxin
    Én már azt várom, hogy mikor jön el az, hogy egy hajóban ülhetünk ketten, hárman....és pl a kis vadászokkal mi repülhetünk miközben az anyahajót is valamelyik társunk irányítja....
  • nibron
    dormant bounty. most is tárgyaltuk vmelyik nap. bugos vacak, nem kell vele törődni, egyelőre csak azért van, hogy szívassa az embert ott a transactions fülön. a szép benne, hogy ha lejár nem mindig tűnik el, sőt van amikor újraindul. azonkívül ha olyanja van nem engedi megjelenni a többit, engem egyszer szanaszét szívatott. kicsit végigrosszalkodtam magam néhány rendszeren és nem tudtam melyik társaságokhoz kell mennem befizetni.

a #13218 -hoz: a rangod csak akkor változik ha nem maszekolsz, tehát küldetést teljesítesz. ha csak felvásárolsz árut és átviszed vhová eladni az semmi. a reputációt pedig lövöldével.
  • MerlinW
    Az élmény többet ért:) 5 milla + ~1 az exploration-ért. Nem ebből gazdagszom meg, de jó móka volt:)
  • Roger6
    Szép helyen jártál, remélem busásan megfizettek érte.
  • MerlinW
    Utast vittem, de az 1200 fényéves útból lett 6000 :)
  • KiruHoshino
    Téves. Már rájöttem mi a gubanc. Sorry a dupla posztért. De csak beletanulok majd egyszer.
  • KiruHoshino
    Most, hogy is van ez? Nem arról volt szó ha kilővik a hajóm a vérdíj elszál? Mert nagyon nem akar elszálni.

Itt írja a vérdíjat
    http://i.imgur.com/17Ss014.png

Itt nem.
    http://i.imgur.com/mkuH3Zk.png

Bocsi steam overlay-ről nem tudok képet beszurni.
    Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2016.11.06. 01:29:13
  • Roger6
    Utast vittél, vagy saját elhatározás?
  • MerlinW
    Kalandoztam:) CD-26 1339 nagyon komoly hely:) Valami szupercsillag, sok sok kisebb csillag, fekete lyuk, láva bolygók stb. Van ott minden.

Ezt meg csak úgy, hogy legyen zöld is :D

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.06. 00:47:41
  • s_andras
    Na megfejtettem hol ad 30 PP pontot az ügynökök kilövése: az ellenséges hatalmak (Imp<>Fed<>All) Controll rendszereiben. Ezen felül érdemes olyat keresni ami egyúttal anarchia is, hogy ne legyenek körözési problémák.
  • KiruHoshino
    Nem sietek én sehova se. Van kitűzött célom, de csak akkor játszom ha az időm engedi. Már a BÉTA fázisban is játszottam a játékkal és a horizont is megvettem, mert nagyon szeretem a játékot. A következő update-okat is alig várom. Csak azért az a 70 óra a valóságban tényleg sok mondjon bárki bármit. :D És egy korábbi képemen láthattad, hogy szinte semmit nem is haladtam.

Itt a kép. És azóta kb 6+ órát beleöltem a játékba és máris rankot léptem a repum is megugrott. Ez számomra hatalmas ugrás. És jól is esik, hogy végre úgy érzem haladtam is. Még ha hozzátok képes csak egy hangyafasznyit XD
  • s_andras
    Elvileg a wanted állapot mindennél erősebb, nem védi őt az hogy egy pártban van a rendőrséggel. És tényleg, mert sokszor lehet ilyeneket büntetlenül támadni, ez a normális ügymenet. Csak 2.2 óta van vmi zavar az erőben (megint..).
  • RJoco
    Köszi!

A koronást akkor már értem, ilyeneket vettem most fel. A turistákat nem értem, ott az volt, hogy minimum economy cabin és mégsem engedte.
    Erről jut eszembe, még számít az utasok kedély állapota is, ha jól néztem. Ha romlik, akkor kevesebb lóvét kapok, vagy mi?

Ahogy nézem, nem mostanában kell vadászt indítanom. Tréningen kipróbáltam, mert nekem új volt.

Gondolom az FSD túlpörgetésénél romlik az integritása.
  • Dzsini
    A koronás utasok (különleges elvárásokkal és nyavajákkal) nem tűrnek meg maguk mellett másik utast a kabinban, a normál utasok igen. Ők azok, akiknek nincs külön kívánságuk, csak az van a leírásban, hogy "6 turista utazna Salakszentmotorosra". Elvileg "feljebb" lehet őket ültetni, csak minimum elvárásuk van.

Vadászok: tanító videó 1, tanító videó 2.
    Keelback, Anaconda, Type9, Beluga, Corvette, Cutter amire fel lehet szerelni vadászindítót, legalább 5-ös helyre. Mérettől függően 1 vagy 2 típust lehet belepakolni, és valahány "gyártásra" való vadász fér bele. Egyszerre egyet lehet indítani, és választhatsz, hogy beleülsz-e (virtuálisan), vagy a veled utazó pilótára bízod. A vadászok kicsik, gyorsak, nagyot ütnek, és könnyen kipukkannak, akkor indíthatsz másikat belőlük.
    A pilótákat gyakorlattól függően lehet valamennyi pénzért és százalékért felvenni, amíg nem rúgod ki őket vagy nem halnak meg (ha elpusztul a főhajód, te újjászületsz, ő nem), addig viszik az összes bevételed valahány százalékát.
    Ha alacsony szintű pilótát (Harmless) veszel fel, akkor mire felfejlődik kevesebb pénzt fog kérni, mint akit helyből magasabb szinten veszel fel.

Vészjelzés most is van, jobboldali képernyőn az utolsó fülön van a "report crimes against me" kapcsoló.

FSD boost jobboldalt a szintézis menüben elérhető, ha van hozzá alapanyagod (materials), a használata után a következő ugrásodhoz plusz százalékot ad. Emellett 2.2 óta lehet FSD-t túlpörgetni fehér törpék és neutronok sugárzásában is, de ami a galaxy mapon van, az nem erre vonatkozik.
  • RJoco
    Reunionban biztos, hogy meg lehetett lőni őket. Ami azt illeti, ha egy BSG full pajzzsal találkozott egy állomással, akkor az állomás veszített és oda többet nem kellett dokkolni. De a BSG nem gyári hajó volt. Az Argon One-t és egy Yaki állomást nem lehetett kilőni, a sztori miatt nem engedte a játék. Még akkor sem, ha végeztél a sztorival. De a repu esett és minden pirosra váltott.
    TC-ben és AP-ben nem tudom, hogy volt. A hajókkal igazad van, olyan nálam is előfordult párszor. Állomás közelébe nem vittem automatán tüzelő tornyú hajókat vagy volt M.A.R.S. rajta és az a baráti hajókra is vigyázott.
    Itt meg majd óvatosan teszem a lövöldözést, de egyenlőre nem áll szándékomban az ASP-vel.

Közben találtam leírást az Engineers részhez. Magyarul. Van mit csinálni a játékban.
    A csempészéssel tisztában vagyok, csináltam már nem egyszer ;) Csak akkor még nem volt ilyen a játék. Azóta talán az is nehezebb lett.
  • nibron
    x3-ban az állomásokat egyáltalán nem lehetett meglőni és az speciel direkt volt úgy. sőt direkt csináltunk olyan küldiket, amik kifejezetten állomások közelében zajlottak. ott elvileg lényeges lett volna, hogy pl. úgy védd meg az állomást, hogy ne lőjj bele. de ahogy írtad a mentés visszaállítását nem lehet megakadályozni. tudom, hogy büntetőpontokkal is meg lehetett volna oldani, de egyéb okok miatt nem így alakult. én amúgy a hajókra gondoltam. az elite-ben szerintem még sosem lőttem meg állomást, nem is igazán tudom mi történik olyankor. mármint ha egyszer lövöm meg.
    az elite-ben ahhoz majd hozzászokhatsz, hogy rendszeresen meglövöd a "baráti" hajókat.

most is van ilyen opció: a 4-es panel utolsó fülén van a hajó konfig, és ott az egyik sor az. ha csempészel illik is kikapcsolni, mert ha kiszednek és jönnek a szekusok, leszkennelnek, és az neked nem jó.
  • RJoco
    Hajjaj.
    Vettem egy 10 férőhelyes üzleti kabint.
    Majd kicsit csalódottan tapasztaltam, hogy az economy-ra váró utasokat nem vehetem fel oda.
    Így felvettem 3 arcot, aminek már örültem, annak kevésbé, hogy utána még 6-ot nem engedett ebbe a kabinba felvenni.
    Most így utólag örülök, hogy nem engedte, mert a 6 főt 12 ezer fényévre kellett volna vinnem, a 3 főt csak 1700-ra kell, de így is baromi messze van. A tervező meg csak 1000 fényév távig tervez max.
    De miután visszaértem ismét a lakott területre, baromi nagyot fogok szakítani a szkenneléssel. Úgyis szeretek felfedezni, bár csak a napokhoz közeli bolygókkal foglalkozom. Így is sok idő lesz, mire odaérek. Nem is beszélve a visszaútról.

@MerlinW: Grat a rendszerhez! Az elején még könnyen ment, de most már tényleg elég nehéz olyat találni a bubi körül, amibe nem piszkált bele valaki.

@nibron: Lőttél már állomásba véletlenül? (X3) Utána tölthettél vissza egy mentést, ha nem akartál rosszban lenni vele. Nem emlékszem, hogy okoztam e már a játékban baráti tüzet. Pedig azért a Vulture-val aprítottam Phyton-t is, Anaconda-t is. És volt ott segítség is. De ez rég volt.

@s_andras: Talán azért kapsz büntit a fejedre, mert olyan hajót lősz, ami az adott rendszerben baráti vagy adott rendszer hajója, még ha büntetés is van rajta. Ezért jó a lakott anarchy rendszer.

Nem tudom, most hogy van, de régen volt egy olyan opció, ha megtámadnak, akkor a hajód vészjelet küldött, aminek hatására jöttek a rendőrök segíteni. Még anarchy rendszerbe is. Csak addig túl kellett élni.

Erről a felvehető legénységről és drónról tudna valaki bővebb felvilágosítást adni? Milyen fajták vannak, hogy működnek, mi a juttatás, mit segítenek? Ha van magyar leírás, annak is örülök.
    És láttam térképen, hogy van FSD boost szint, de ezt sem igazán értem. Hogy lehet boost-olni?
    A Horizons utáni újdonságokról lemaradtam. Csak a hírlevelekből láttam, hogy valami jött.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.05. 21:55:26
  • nibron
    nem érted. azt próbáltam elmagyarázni, hogy teljesen felesleges tanács, és amúgy hülyeség. mert ha vki kap egy tippet vmire, hogy lesz neki könnyebb, akkor nem fogja továbbra is ugyanazzal szívatni magát. már legalábbis az értelmesebbje. és azzal, hogy kap egy ilyen "nagyon hasznos tanácsot" semmi sem változik. kíváncsi lennék ha lenne egy olyan lehetőség, hogy az ötös lottót egy nappal a húzás után lehetne kitölteni, 100 emberből hányan nem írnák be a telitalálatost.
    egyébként ez a játék meg pont olyan, hogy az elején még ösztönzi is a játékost a gyorsabb haladásra. a többség nagyon hamar rájön arra, hogy "normál" módon nem lehet jól haladni (legalábbis ezt érzik), és elkezdenek alternatívákat keresni (fórum, youtube, stb) azért, hogy felgyorsuljanak.
    kíváncsi lennék pl. csak ezen a fórumon fennlévő emberkék közül ki az aki nem így csinálja/csinálta.
  • Dzsini
    Szerintem azzal, amit írtál csak pont alátámasztottad és megerősítetted amit írtam. Mindenki maga döntse el, hogy neki melyik játékmód a fontos, nem kell azért sietni, mert más azt teszi. Nem kell azért gyorsabban fejlődni, mert más is azt teszi. Ismerje meg a lehetőségeket, próbáljon ki mindent, és mindig azt játssza, ami a legjobb szórakozás számára. Nem feltétlenül azt, amit mások csinálnak, csak ha az tetszik neki. A fontos az, hogy ne érezze munkának a játékot, hanem találja meg benne azt, ami miatt úgy érzi, van miért elindítani holnap is.
  • MerlinW
    Megvan az első MerlinW rendszer, aminek minden elemét én fedeztem fel először:)

Swoiwns TX-B d25 - ~100 fényévre a bubitól.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.05. 21:25:32
  • nibron
    már ne is haragudj ez a "ne siess" blabla egy ökörség. mindenki saját magának határozza meg, hogy halad, mennyi ideje van játszani, stb. az emberek legalább 95%-a ha azt látja, hogy vmivel könnyebben, gyorsabban, eredményesebben lehet fejlődni/elérni vmit, akkor arra törekszik. nemcsak a játékoknál hanem mindenben. vannak emberek akik azért unnak meg vmit mert sokáig tart, vannak akik meg pont a fordítottja miatt. ha vki felületes és kapkodós nincs értelme erről lebeszélni mert úgysem tudod (legfeljebb 6 éves kora előtt). ugyanúgy mint azokat sem akiknek megalszik a tej a szájukban.
  • Dzsini
  • nibron
    nem kell szidni a kamionozást. lehet azzal is keresni, én pl. az első jópár milcsimet úgy szereztem egészen az ASP scout-ig. res-ben is lehet aprópénzt keresni. a felfedezést is lehet extra profittal csinálni meg anélkül is.
  • KiruHoshino
    Hidd el 70 óra kamionozás aprópénzért (ez idő alatt összeszedtem 1.5m cr-et.) után a tanácsod után félve nekiálltam RES-t farmolni és ugrás szerűen eredményeket elérni az már valami. Szóval én már ennek is örülők. :D Arról nem is beszélve, hogy billentyűt és egeret használok. :D
    Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2016.11.05. 20:22:21
  • nibron
    hát ha kívülállónak örülsz, most szólok, hogy asszem a következő lesz a paraszt.xd
  • nibron
    ki kellene próbálni, hogy szkennelés után nem lövöd azonnal, hanem vársz pár mp-t.
  • nibron
    van ahol nincsenek. illetve ha be is jönnek, tesznek egy kört és elhúznak. de ha nagy biztonságú rendszerben találsz haz.res-t (elég ritka), ott jó eséllyel vannak állandóan. ha bemész és nincsenek, vársz egy kicsit és szivárognak befelé. de ott a legnagyobb a harcterület, nem érdemes tőlük lemaradni. a high.res-ben ha valahol villámlik, a szekusok egyből ugranak, a haz-ban elég ráérősek. de mivel a haz-ban kőkemény wingek jönnek be általában, az utolsó lövésekkel is vigyázni kell. láttam már nem is egy szekus kondát eldurranni.

egyébként az x3-ban a véletlen/baráti tűz elég jól van tolerálva. ha először belelősz vkibe, akkor még nem támad vissza, csak szól, hogy ejnyemár (vmilyen vicces szöveg jön pl. a boronoknál: "a királynő ennek most nem igazán örül"), és kérhetsz elnézést, akkor még a jópofiság is helyreáll. persze nem mindenkivel, pl. a kalózokkal mindig fasírtban van az ember. ott ez is jól van megcsinálva.
  • nibron
    :))
    eddig azt hittem ott nincs semmi action. és mivel nem bányászok, részemről ignorálva.
  • s_andras
    A probléma az hogy most már akkor is kapjuk elég gyakran (a semmihez képest) a büntit ha egy wanted hajót támadunk meg akit már leszkenneltünk és látjuk rajta hogy szabad préda! Voltam már elégszer RES-ben ahhoz hogy ezt egyértelműen el tudom dönteni. Először csak azt hittem hogy egy másik bűntelen hajót találtam el véletlenül, nade 3x?? És a 4.-nél már telesen tisztán látszott hogy senki sincs köztünk, ahogy megnyomtam a tűzgombot, azonnal jött a dorgálás.
    A másik fele az hogy korábban SEMMI tolerancia nem volt, ahogy egy karcolást ejtettünk egy nem lecsekkolt vagy clean hajón, azonnal bedurciztak, viszont ennek valamikor adtak egy kis tűréshatárt.
    -------------------------------
    A HazRES ezek szerint nem teljesen rendőrmentes? Azt hittem pedig..
  • Dzsini
    1.4 óta van 4 fokozat, akkor került be a Hazardous, előtte háromféle volt, a középső a normál, nincs külön megnevezése (tehát simán "RES")
  • KiruHoshino
    Meglett az Outsider rank Empire oldalán. :D
  • nibron
    részemről nem igazán értem a problémád. nekem sosem volt olyan, hogy véletlenül meglőttem és nem lettem wanted. nálam mindig is úgy volt, hogy akár csak egy picit is megkarcoltam, már jött is a 400cr-es wanted állapot. és ezzel ugye mindenki átment kommunistába, úgyhogy pucolás. általában látom, hogy beúszik a tűzvonalba és akkor abbahagyom a tüzelést, de elég gyakran előfordul, hogy vmi kis szar ezerrel elhúz előttem. és ha nincs szerencsém bekap egyet. na ezt nagyon utálom.
  • KiruHoshino
    Fura volt a szitú. Visszamentem, hogy kilövessem magam. Semmi nem történt. Ott repkedtem közöttük Wanted jellel a fejemen. Bementem a közli űrálomáásra is és sikerült a 100k védíjat begyűjtenem. Szóval most nem értem, hogy mi van. XD
  • nibron
    a múltkor még low, high, hazardous volt. na mindegy.
    a low nagyon könnyű, vannak benn rendesen szekusok, és elég gyatra wanted hajók látogatnak be. kicsik és a combat rangjuk is alacsony. ezért aztán a díjazás is elég szerény.
    a high-ban már erőteljesebb hajók érkeznek, és van szekus is bőven, de a harctér kicsit tágasabb nem biztos, hogy odérnek időben ha gondba kerülsz.
    a hazard értelemszerűen a legnehezebb, itt már alig van szekus, és "brutális" hajók érkeznek többnyire wingben.
    vannak olyan rendszerek ahol elég nagy a szekusok aktivitása, és van hazard res. na ott lehet jól kaszálni, ha találsz ilyet. mész a szekusok után és megvárod még leaprítják a nagyját, és amikor a célpont hullja kb. 20-25%, belelősz te is párat. és dőlnek a manék. azért a wingre figyelni kell.
  • s_andras
    Erre panaszkodtam én is tegnap. Korábban sose fordult velem elő, szerintem 2.2 bug.
    RES-ek fokozatai elvileg egyre durvábbak, valójában egyre jövedelmezőbbek, mert a rendőrség úgyis elvégzi a munka oroszlánrészét, nekünk csak arra kell ügyelni hogy belelőjünk minden kalózba mielőtt szétkapják, így jár a zseton értük.
    A Hazardous RES a kivétel, mert ott nincsenek rendfenntartók.
  • Dzsini
    Minden ilyesmi - hajómennyiség, méret, gyakorlottság, stb... (és van egy Hazardous is a lista tetejére)