23609
1418743729.jpg
  • Roger6
    Túl a 100 DPS-en végre, és még csak 2-es szintű fejlesztések vannak a fegyvereken. Közben fejlesztettem a Power Distributor-t is tudatosan fegyverek energiaellátására. Sikerült szép eredményt kihozni belőle. Ha a 4 Multi Cannon megy, akkor nem lehet lemeríteni, sőt, még tölt is, a Huge Beam-et pedig közel 20 mp-ig bírja. Ez pont arra elég, hogy minden hajóról a pajzsot leszedjem lézerrel, utána már tölt is a kis aranyos.
  • Amiga
    Még novice vagyok, lehet, hogy ez csalogató egyesek számára, hogy sportból levadásszanak. Van rajtam még 2 db 200 cr-es domestic bounty, de emellett tényleg nem adtam okot a támadásra. Azt már észrevettem, hogy ha élesített fegyverekkel scannelek, akkor a célpont néha beüzemeli a saját fegyvereit (a gib. fegyvereim ugye automatikusan ráállnak), talán ez is minősülhet provokációnak. De ebben az esetben a rádióüzenet valóban egyértelmű volt - nem a szajrémról szólt, hanem egyszerűen irritáltam őket. Mellesleg ilyen üzenettel először találkoztam a játékban és a három kalózból csak az egyik szólt be, aztán már támadtak is. A rendőröket meg ugye nem volt időm megvárni, pedig ebben a rendszerben szép zöldek, jóban vagyok velük. :-)
  • s_andras
    Nekem volt olyan hogy valami mérnöközéshez szükséges anyag (commodity, tonnás, nem a material) pont nálam volt, de a kalózok úgy tettek mintha üres lennék, jöttek a "Na, a gyerekeim ma is éhesek maradnak.."-szerű üzenetek és lefordultak rólam szken után.

Amiga: amit írsz hogy "nem tetszik a pofád" szöveggel is megtámadtak, az számomra ismeretlen, nekem ilyet még sose üzentek. De lehet hogy az alacsonyabb harci rangú játékosok így is járhatnak..

A bányászküldetéseknek amiket ki lehet elégíteni vásárlással, örülni kell, jutalom.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.10. 10:01:43
  • TokraFan
    Bugos ez a patch megint. Rendszeresen kidobál a game, teljesen random.
    Eddig nem volt gond. Akkor pár hét szünet ismét, úgy tűnik, meg kell várni amíg helyre teszik.
  • Roger6
    Ezeket a küldetéseket a bányászoknak találták ki, és ha ezeket teljesíted, jó pénzt lehet kapni értük. Szóval meg is lehet venni, de bányászként van igazán értelme.
  • Amiga
    Hát, ha azt mondod, lehet... Nekem úgy tűnt, hogy csak betámadtak, azt sem láttam, hogy valaki lescannelt volna. És nem is emlékszem, hogy lett volna nálam szajré (direkt vadászni mentem), de ha biztos vagy benne, hogy maguktól nem támadnak, akkor mégsem marad más magyarázat valóban, mint hogy én hibáztam.

Viszont találtam néhány nagyon érdekes küldetés-szituációt.

Az egyik bolygón pl. rendszeresen megkérnek, hogy bányásszak x T bauxitot. Igen ám, de a market-en ugyanezen a bolygón árulnak is bauxitot, így ha megveszem a kívánt mennyiséget, akkor azt le is tudom adni bányászott cuccként és kész is a küldetés.
    Ugyanígy kérnek, hogy extract-oljak vizet, kapok rá 3-4 napot, a mission leírásában el is magyarázzák, hogyan tudok vizet kinyerni. Én ehelyett elugrom a szomszéd rendszerbe, megveszem a vizet, elhozom, mindenki örül, én meg kapok egy zsák cr-t. Ez azért érdekes. :-D

• Dzsini
    (és szerencsére már a limpetekre nem izgulnak, mert az egy érdekes dolog volt.... de egy tonna szemétre már igen - ezzel kapcsolatban írták, hogy komoly overhaul várható, mert eléggé értelmetlen tud lenni)
  • Roger6
    Akkor volt valami a rakteredben ;) A rosszfiúk nem annyira rosszfiúk, ha csak témázgatsz a sztyuival a hálókabinban, és nincs a raktérben semmi, akkor nem támadnak meg.
  • Max_Andaxin
    Ja, a másik! Csak velem csinálja mostanság a játék, hogy rendom megszakad a kapcsolat a serverrel és kidob a játékból? Tegnam 5* csinálta ezt. Ráfordultam SC-ben a következő rendszerre ahová ugranom kellett volna, pufff kidob. Belépek Galaxy map puff kidob....akkor vártam 10 percet. Ok...már majdnem odaértem a célhoz...Egy felszíni túrista hely volt. Aztán meg már kb 1,5 m volt hogy letegyem a gépet egy állomáson amikor kidobott....nem kicsit lettem ideges, mikor visszalépés után 18 Km--re kezdtem az állomástól....sikerűlt egy amúgy 1 órás küldetést egész d.e-tt csinálnom emiatt...
  • Dzsini
    A Powerplay az, ahol ha valaki mellé állsz, azzal a többiek ellen leszel.
  • Amiga
    Na ez jó hír. :-)
  • Dzsini
    Egyiküket se zavarja, ha a másiknak dolgozol. Lehetsz mindkettejükkel jóbarát és magas rangú, nem kell választani oldalt.
  • Amiga
    Ha az Empire-nek dolgozom, de jó a viszonyom a fed-del, a Sol-ra egyáltalán el se mehetek, vagy csak a federal agentek fognak állandóan zaklatni?
  • Amiga
    Én low res-ben csak lescanneltem pár alakot, 3 wanted kötelékben repült. Aztán kaptam egy direct üzenetet, kb.- annyit, hogy "nem tetszik a pofád és hogy itt csellengsz", és már lőttek is... És ott volt a radaron a három vörös hajó. Bumm-bumm, pajzsom már nem is volt. Kénytelen voltam menekülőre fogni.

@ Dzsini, amúgy persze igaz, egyelőre nagyon középszerű pilóta vagyok, de az MK-m nem is volt valami extra, szóval mindenképpen erősebb fejlesztésekkel fogok ilyesmibe legközelebb belevágni. Már összeraktam egy olyan MK-t, amivel a medium sec-es nav beaconöknél el tudtam vadászgatni, de több ellenfél ellen még mindig tehetetlennek érzem magam. Talán kellenének extra rendszerek a hajóba - az a valami, ami megzavarja az automata lézereket, meg akár ECM is a rakéták ellen.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.10. 09:04:58
  • Dzsini
    Hát, a Föderáció székhelye a Sol rendszer (és ott a Mars), tehát igen, ha oda akarsz menni, akkor barátkozni kell velük :)
    Szerencsére eléggé a lista alja a Petty Officer, ugyanígy a Birodalom is legalább Squire szinten enged be Achenarra.
  • Max_Andaxin
    ...de "klassz"...akkor most dolgozzak ismét a FÖD-nek???....nem szívesen....hát jó, akkor meglátom még akarom-e a Földet nézegetni....Mert az Imp Clipper lenne a következő cél....
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.11.10. 08:59:47
  • Max_Andaxin
    Igen a Type-6-tal tényleg megéri az utas fuvarozás!!! Én is most cseréltem le...bár csak hiúsági kérdés miatt az igaz-:))) (Az ASP Ex- jobban tetszik!-:)
  • Dzsini
    Petty Officer legyél a Föderációnál, azért jár a Sol engedély.

Nem tudsz belépni, megállít a "zöld karika" határán.
  • Max_Andaxin
    Ja...mi kell ahoz, hogy a SOL Sys-be be tudjak lépni....megnézném már a "saját" kis rendszerünket...ha már űrhajósat játszok. A "földszerű" bolygókra gondolom még továbbra sem lehet leszállíni? De mivan ha megpróbálom?....vagy legalábbis ha megpróbálok belépni a légkörbe?
  • Roger6
    Low-res-ben ha nem lősz senkire, nem vagy Wanted, és nincs nálad rakomány, akkor senki nem támad rád. Először fogd be a célt, várd meg míg végez a szkennelés, és meglátod, hogy Wanted státuszú-e az adott NPC. Ha igen, akkor várd meg, amíg rávetik magukat a Security erői, és elég pár lövés leadnod rá a robbanás előtt, máris tiéd a bounty.

T6-ra amúgy fel tudsz szerelni kabinokat, tudsz utasokat szállítani. Múlt héten volt olyan köröm, ami 12 perc alatt 11 milliót hozott, és ezt T6-al csináltam. Szóval kalandra fel!
  • Dzsini
    Az FSD-t semmi nem helyettesíti :) itt tudsz kísérletezgetni, meg fogja mondani, hogy milyen ugrótávod van azzal a felszereléssel.

A D a legkönnyebb egy-egy alkatrészkategórián belül, az A,C,E normál, a B pedig a legnehezebb.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.10. 08:50:19
  • Max_Andaxin
    Na akkor ezt kipróbálom....lecserélgetem a cuccokat D-sre minimum.....Nem bánnám, ha nem kéne kiadnom +5 Millát az 5A-s FSD-rt, ha így is meg lehet oldani az 50 Ly-körüli ugrótávot....(ha nem is annyit de egy 35-40-nek már örülnék!
  • Dzsini
    Attól, hogy "erős" a hajód, még nem leszel jó pilóta és rutinos harcos, nem tanulsz meg manőverezni, stb. Az pedig csak gyakorlattal jön össze. Be kell ülni egy nem túl drága harci gépbe (Viper III mondjuk), és elmenni lövöldözni, gyakorolni, fejlődni.

Fel tudnék szerelni egy A kategóriás Fer-De-Lance-t, de még a közepes NPC-k is széttépnének mint foxi a lábtörlőt, mert gyakorlat nélküli, ügyetlen harcos vagyok.
  • Dzsini
    A hajó össztömegét elég masszívan lehet csökkenteni az alacsonyabb kategóriával és D típussal - az 5E thruster 20 tonna, a 4D csak 4. Sok ilyesmi pedig nagyon összeadódik, ha a maximum ugrótáv növeléséről van szó.
  • Amiga
    Azt hiszem, a fejvadászkodás egyelőre nem nekem való. Elmentem egy low res site-ra, szinte azonnal hárman ugrottak nekem, csak mert nem tetszett nekik, hogy ott lebzselek. Alapra lőtték a Cobra MKIII-amat, 12 %-kal ugrottam el.

Vettem inkább egy Transporter 6-ot, 96 T rakteret sikerült beapplikálnom. Így most ugrásonként megvan a 100 ezer cr, mert a marine equipment cuccokért jó ezres felárat fizetnek egy szomszédos rendszerben. Kicsit elvesztettem a fonalat, hogy merre fejlesszek, valami erős harci hajó kéne, amit nem lőnek ronggyá 10 mp alatt, ha többen támadnak.
  • Max_Andaxin
    Üdv Srácok! No, megvan az Asp Exp. Vegyes érzelmeim vannak, mert - valahogy átsiklottam efelett -, nincs benne 4-es modulhely. Így kompromisszumot kellett kötnöm, és beáldozni az egyik Pess-cabint. (2 db 4-es volt, egy Biznis, meg egy First Class. Mindegyik 6 fős.) Most megtarottam a 6 fős First Class-t az van a 6-os modulon, mert az 5C-s Fuel Csope-mat nem akatam beáldozni. Na mindegy hajtok az 5A-s FSD-re, mert így csak 23 Ly-a max ugrótávam de:

"AspE 4D-s thrusterrel, shield, 3D distributorral:) Ez kellett az 50ly-es ugráshoz:) "-----ezt jól olvasom?....alapban 5E-s a thruster és 4E a Disr....akkor most ez ennyit számít???
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.11.10. 08:33:08
  • nibron
    a sebességet úgy kell belőni egy hajón (ha ez a stratégia), hogy csak a gyors kis hajók tudják legyorsulni. illetve van még egy gyors és nagyon veszélyes hajó: a ferde. viszont ezektől nagyon gyorsan el lehet ugrani.
    a besiklás mindig nagyon lágy ha nem rángatod a kormányt és időben leveszed a gázt. az id kezdetén rögtön leveszem, és finoman próbálom tartani az irányt az eredeti célomon, nem érdekel a vektor. viszont már ekkor megkapja a power distributoron az engine a 4 pöttyöt. mihelyt megérkezek normálba már megy is a boost, amit ütemesen ismétlek. közben beesik a támadó is, de ekkor már kb. 3km-el mögöttem kell lennie. mihelyt lehűlt az fsd (ilyenkor nagyon jó ha van a generátoron szabad kapacitás) már nyomom is. ha megfelelő a távolság és nem fog meg a tömegével, normál időzítéssel már ugrok is. nagyon sokszor van úgy, hogy nem ugrok át másik rendszerbe, hanem csak az sc-be és folytatom az utam. ha mégegyszer kiszed újraindul az előző móka. de ha nehezen szabadulok, akkor egyből vmelyik környező rendszer.
  • nibron
    már régen is így működött legalábbis a 2.1-től. való igaz, hogy nem mindig fordulnak meg, de így még mindig el lehet tőlük távolodni, mert ha nem is fordul meg, nem támad olyan intenzíven mint előtte. de ez mindig csak az utolsó legyen. én egyszer a kondát 20% hullal hoztam ki így, akkor már elkönyveltem, hogy bukta van.
  • RJoco
    350-360 között tudom tartani a sebességet úgy, hogy folyamat boost-olok. Szerintem nem olyan rossz. De így, hogy jön a lóvé, úgyis akarom fejleszteni. Szeretem a hajót, nem fogok megválni tőle.

Nekem a kezdetek kezdetén is bajom volt az interdictor-ral. Még a horizons előtt.
    A kiérkezésnél én azt tapasztaltam, ha nagyon eltérek a vektortól, akkor nagyon nem jól érkezek ki. És van amikor rendesen elcsavarja az npc. De ez is rég volt, vagy 1 éve. Jobban mondva 48 héttel ezelőtt. A powertől minden héten megkaptam az ezrest, mégha nem is játszottam. Így szedtem ki a múlt héten, ha jól emlékszem, akkor 48 ezret.
  • RJoco
    Egy pedálnak én is örülnék, de túl drága, így marad a joy-on a tekergetés.
    Ennyire brutálul nem szoktam landolni, de volt, már, hogy én is koppantam. Az a fontos, hogy nem szabad beszorulni sehova. Régen nem egy npc-t láttam robban az állomás fegyverzetétől, mert meghülyült és folyamat a falnak verte magát.

Erről az "NPC is megfordul, ha én is" dologról még nem is hallottam. Új bug? Régen ugyanúgy jöttek utánam.
  • nibron
    a "C"-s és "D"-s eszközökkel nem igazán tudsz olyan sebességet elérni mint amit kellene. ahhoz a leggyorsabbnak kell lenned (tehát "A"-s) és a legkönnyebbnek. úgy már könnyebb lesz.

az interdictort meg nagyon sokan nem értik. valami történt az egyik javításban, azóta inkább kaotikus mint logikus lenne a működése. számomra pl. teljes rejtély, régen jól tudtam használni, most semennyire sem. csak azt tudom, hogy ha id-znek, gáz le és tartani az irányt. nem megyek a vektor után, hanem azt próbálom lágyan tartani (nem rángatni a kormányt) amerre az id előtt is tartottam. így tutira finoman esek ki és jó lesz a menekülőirányom. és menekülés közben még mindig eldönthetem, hogy visszafordulok-e harcolni.
  • nibron
    hát igen elég jól ismerem, hogyan kell betámadni a levélbedobót. ráadásul csak két kormányt használok (emelő,csűrő), a ruddert nem, mert az pedálon van és ki kellene nyújtani hozzá a lábam. silentet nem használok, az a kisiskolásoknak van, a sebesség úgyis szükségtelenné teszi. szóval elég vicces amikor olyan 350 környékén betépek a bedobón, koppanok a túloldalon mert ugye rövid a féktáv majd onnan mandínerből dokkolok a landing padon ha oda vagyok kiosztva. 1-2 ilyen látványosabb "behatolás" után elég jól megelevenedik a chat, és kaptam már így jópár baráti invitációt is. mondjuk nem mindig sikerül jól, de eddig még egyszer sem buktam a küldit és ez a lényeg.
  • nibron
    hát furcsa ezt most olvasni, mert meneküléshez nem használunk fa-t. mire? a másik, hogy ha iddle-n van a gáz mihelyt beesel normálba rá a gázt, aztán optimálisan nyomkodni a boost-ot, úgyhogy az engine-n a 4 pötty. az "A"-s hajtómű és power distributor alap egy fegyvertelen gépen, és a hajó súlyát a sebességre kell optimalizálni (mivel ekkor ez az egyetlen fegyvered). a python eleve lassabb mint az aspx, a vulture-t most így nemtom, de szntem az sem gyorsabb. és a beesés után van kb. 1-2 mp előnyöd mire megjelennek az ellenséges hajók. azt is ki lehet használni, bár ha ekkor pont feléjük tartasz nem sok jóra számíthatsz. viszont megfigyeltem, hogy ha szépen beesek, és nem változtatok irányt mindig mögém kerülnek. úgyhogy gázt, boostot és mihelyt lehet kilépni a körből. a jaques kondám súlyra és ugróra van optimalizálva, a leggyengébb thrusterrel, power distributorral amivel épp megmozdul, csak pajzs van rajta ami "luxus", és eddig még mindig sikerült vele meglógni, pedig ezzel a thrusterrel powerdistributorral még boost sincs. ha látszik, hogy végképp nem tudsz eltávolodni a támadótól, hogy elugorj, akkor még van egy utolsó trükk. gyorsan megfordulsz és tolatva menekülsz. ez általában megzavarja az npc-ket és ők is megfordulnak így eltávolodnak tőled. akkor már el tudsz ugrani. gyakorolni kell, és jól fittelni. a mérnöknél az összes modul súlyát megpróbáltam csökkenteni, pl. a generátoron nem teljesítménynövelés van, hanem súlycsökkentés és így tovább az összes modulon. ha hagysz a generátornak szabad kapacitást a "cool down" ciklus is rövidebb lesz, és így nem kell sokáig egy rendszerben időznöd. amikor ilyen védtelen vagy mindig csekkolni kell a radart, a rendszerbe ugrás után, hogy várhatók-e rosszfiúk, és aszerint eljárni. elég könnyen ki lehet számítani, hogy most ki fognak-e szedni vagy sem.
  • RJoco
    Ettől félek én is, hogy boost-os npc-ket fogok ki egyszer és nem tudom legyorsulni őket. Ezek ellen hiába van 6C-s pajzsom vagy 5C-s thruster-em. Ha utolérnek, akkor kampec.
    Amit Roger6 mondott, azt csináltam régen én is. Nem küzdöttem SC-ben, általában több idő is volt, mint kilépni belőle, majd újra belépni. És az FSD is annyi idő alatt töltött vissza, mint mindig. Viszont, ha úgy szednek ki, akkor az sokkal tovább tart.

Az FSD Interdictor-t meg nem egészen értem. Mikor én használtam valakin, mindig én szívtam meg és hull sérüléssel, meg pörögve estem ki SC-ből.
    De, ha nullára húztam a gázkart mikor rajtam használták, volt, hogy az illetőt nem is láttam. Az fontos, hogy a hajó orra még ilyenkor is a menekülő vektoron legyen.
  • RJoco
    Eladtam a kis utazásom térképeit, jobban kerestem vele, mint a fuvarral, de így összességében meg még jobb volt.
    Több, mint 3M jött be, jópár rendszernek legalább a napjára rátettem a nevem és 24%-ot emelkedett a pathfinder rangom is.
    A SOL rendszerben meg láttam már a jó kis fuvarokat, csak épp foglalt voltam. Van pár állomás, ahol allied vagyok.
  • MerlinW
    Engem is most lőttek le másodszor a pályafutásom alatt, alapvetően figyelmetlen és fáradt voltam így 200 ugrás után:) Fene sem számított rá. Egy hajót még kicselezek menekülés közben kikapcsolt assist-al, de a kettő ellen nem sok esélyem volt. Legalább valami kis cobra/viper-ek jöttek volna:) Hálátlan volt az RNG, ez van:) ~55 millából -800 ezret csinálni, az is valami:) Az élményt nem vehetik el tőlem! :D
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.10. 00:02:22
  • Roger6
    Ejjjh, nos hát igen. Chaff kell rá mindenképpen. Én amúgy mostanában simán megadom magam a bányászhajóval (0% throttle), aztán full gázzal irány előre. Mire SC-ből mellém esik az ellenség, már kb. 80% töltöttségen az FSD, nagyjából 5 másodperce van lőni rám.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.09. 23:58:16
  • MerlinW
    AspE 4D-s thrusterrel, shield, 3D distributorral:) Ez kellett az 50ly-es ugráshoz:) 2.2 óta nehezebb elfutni, mert egyrészt követnek sokáig, másrészt már használja az AI a boos-ot és azonnal tüzet nyit, amint lőtávolságba ér. A 4D pajzsot a két expert gyilkológép két mp alatt lehámozta rólam, a hull sem tartott sokáig főleg, hogy 85% körül volt alapból (hozzávertem a seggemet pár magas G-s bolygóhoz leszálláskor:))
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.09. 23:15:08
  • RJoco
    A csempészéshez annyit hozzáfűznék, hogy szemből kell az állomás bejáratára menni. Érdemes egy nagyobb kerülőt tenni az állomás körül, ha annyira értékes a szajré. Így beszáguldva sokkal kisebb az esélye, hogy egyáltalán elkezdenek scannelni.
    Ha meg silent módban mész, akkor biztos, hogy nem scannelnek. Csak az időigényesebb és oda kell figyelni a hőmérsékletre, nameg kapcsolgatni kell a modulokat ki és be. De nem lehetetlen, így is csináltam már.
    Platformnál régen nem volt biztonsági, de pikk-pakk odaért, ha pl kicsit koccoltad az állomást. Jártam már így és kaptam is a büntit a szajré miatt. Ideges is voltam.
  • RJoco
    Mivel mentél, hogy nem tudtad őket legyorsulni?
    Ha engem kiszednek és nem akarok harcolni, akkor folyamat tolom a boost-ot. NPC így még nem érte utol az ASP-t, de a Type-6-ot sem.