ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Kiegészítés: a Valve egyetlen dologról ad ki hivatalos információt: az egyszerre a játékban levő játékosok száma 1-1 adott játékhoz.
Minden egyebet szondázással készítenek külső források (pl. steamspy, steamstats, és hasonló oldalak) - a publikus adatlapokról gyűjtik be az információkat (azokat harvestelik), és azokból készítenek statisztikát, vetik össze azzal, hogy ha valakinek megvan X játék, akkor valószínűbb, hogy megvan Y is, stb. - sok éve csinálják, és elég pontosak már ezek a becsléseik.
A játéktulajdonosok számánál is ilyen az adat SteamSpy-on: 719,879 ± 21,678 - mert ők se tudják pontosan.

Tehát van összesen 2 "hivatalos" adatunk - az adott órában aktív játékosok száma Steamen, és a Frontier által kiadott 1,7 milliós eladási érték (amiről szintén nem tudjuk pontosan, hogy mit jelent, mert egy üzleti jelentésből van). Minden további az becsléseken alapul, és játék a számokkal.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Nem is írtam, hogy Steamen vette meg (én se ott vettem), hanem hogy ott van az accounton (nekem is ott van) - tehát én benne vagyok a lenti becsült 40%-ban.
Különbség van abban, hogy a Steamből indítja-e a launchert (akkor ott játékban levőnek jelzi, és van pl. Steam overlay), vagy a Frontiertől letöltött launcherből (akkor nem) - én egy ideje már nem a Steam launcherből indítom, tehát engem nem jelöl aktív játékosnak a Steam, pedig megvan, és az accounton is van.

Az egy pillanatban a Steamen keresztül játékban levők számáról lehet információt találni, az olyan 1500-4000 között hullámzik hétköznap, és 2000-5000 között hétvégén. Hogy mennyi az olyanok aránya, mint én, akiknek megvan, de nem Steamen át játszanak - nem tudjuk, a tipp a ~40%, mert más arányszámot nem tudunk.

Jaques felé nem is voltál még az igazán zsúfolt, központi rendszerekben 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.30. 10:39:12

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

szerintem aki a frontiernél vette meg, de van steamje és az elitehez van steam kulcsa, az is benne lesz a steam statisztikájában. van/volt pár ilyen játékostárs, és látszott steamen amikor játszottak. tehát az a szám nem a 40%-ból van. de egy multis játékban nagyon fontos szám lenne, az éppen játékban lévő játékosok száma. a frontier ezt nagyon titkolja, lehet elég égő szám lehet, ha szép nagy lenne, már csak dicsekvésből is közzétennék. mindenesetre engem nagyon zavar, hogy nem tudom mennyien játszanak egyszerre, nem ezt szoktam meg.

a játékban a háttér, amikor legelőször láttam és felfogtam, hogy az nem egy bitmap, leesett az állam (némileg fel tudom fogni milyen lehet egy ilyet megcsinálni). aztán amikor a galaxis belsejében bóklásztam és láttam azt az iszonyatot (először azt hittem a directx szállt el), akkor már úgy gondoltam, hogy inkább a space engine fejlesztőjét kellett volna megkérni, hogy csinálja meg a hátteret. most a jaques felé és vissza is volt részem ebben a "páratlan" látványban sajnos, tehát még mindig olyan szar mint volt. azért ti felfedezők balhézhatnátok kicsit, hogy csinálják meg rendesen. a buborékban ez a "hiba" nem látszik szerencsére, legalábbis egyáltalán nem zavaró.
Dzsini
Más részeken más a maximum - kint a galaxis szélén nehéz egy-két ezer fényévet kitérni - ez a kép nem messze készült a buboréktól, itt olyan -1200-ig lehet "lemenni", míg Jaques -900-on van, és ott olyan -2500-ig, Sag A*-nál meg -3000-ig el lehet könnyedén ugrálni mindenféle távnövelés nélkül. Persze mindenhonnan más látvány fogad.

És egyértelmű, hogy nem lineáris a felfedezés, a 162 ezer évet nem kell komoly előjelzésnek venni 😊
A játékosok számáról nem szoktak beszélni, a Steames statisztikákat lehet nézni, de azt se tudni, hogy a játékosok mekkora része játszik azon keresztül (kb. 720 ezer accounton van ott a játék, ez összevetve az 1.7 millióval olyan 40%), és azért a felfedezés se minden játékos számára elfoglaltság. Egy-két becslés van (persze játékosok részéről), aszerint a heti szinten játszók száma néhány százezres lehet (steamen az elmúlt 2 hétben kb. 70 ezer különböző játékos lépett be és a fenti 40%-ot használva), a havi szinten vissza-visszatérők ennek talán néhányszorosa. De tényleg nem tudni.

nem igazán értem, hogy az ilyen hülyeségekről minek csinálnak screenshootot, mások meg ezeket a hülyeségeket kajálják. teljesen unrelevans információ az egész. még csak nem is poénos, mert kb. csak annyi lehetett, hogy az elsők között adta le, és a frontier jó szokásához híven még ezt is elbta. mert ha a jelentkezőkből csinálja a statisztikát, és nem a ténylegesen leszállítottból, akkor "leülhetsz kisfiam, 1-es". ha a contributors-ban a jelentkezők számát írják ki és nem a ténylegesen hozzájárulókat, akkor még a szövegértés sem megy igazán nekik.
na most ha már mindenképpen statisztikázni szeretnénk, akkor jelenleg 85400t van leszállítva, 5340 közreműködőtől. akkor az átlag 16t tonna. a 400 ettől jóval messzebb van, tehát ezek adatok alapján elég reális a top 10%-ban maradás. de ha 5340 jelentkező van (és valószínűleg ez van kiírva, mivel a 16t átlag kevésnek tűnik), akkor az átlag jóval magasabb. én ezt olyan 60t fölé tippelem. a játékosok nem hinném, hogy pár tonna cuccal elindulnának, valszeg a legkiseb gép az aspx. abba meg 80-90t-át simán be lehet pakolni úgy, hogy még jól is ugorjon. a legideálisabb vagy a t9-el, vagy kondával kimenni, de mint andrás bátyónál is láthatjuk, indultak el cutterek és biztos corvettek is, maxra pakolva. de ezekből nem lehet sok. azonkívül a nagy többség csak egyszer fordul, mert bazi hosszú az út, csak a nem normálisak fordulnak többször. pl. én is azon gondolkodom, hogy fordulok még egyet, esetleg egy harmadikat, elég nagy poén lenne bekerülni az első sorba a top 10-be. kíváncsi lennék rá/jó lenne tudni mennyi kell hozzá.
érdekes volt, hogy a kondába mindenből a lehető legkisebbet szereltem be, hogy rendesen tudjon ugorni. thruster a legkisebb ami még meghajtja, 400t-al elég vicces volt kijönni vele a levélbedobón, az első próbálkozásnál csattanás a falon, pajzs le (az is a leggyengébb), 88% hull, visszaevickélés, javítás. vinnem kellett egy dock computert, hogy zsákknál be tudjak vele menni. most jól jött, hogy ezek az automatikus dolgok csalnak, mert példásan betette, nem volt tehetetlenség, kicsúszás meg ilyenek. miután leadtam a 400t cuccot egészen megújult, fighterben éreztem megam úgy manőverezett.

odafelé egyetlen neutronba sikerült beugrani, felfedezetlen volt, úgyhogy szépen a nevemre vettem. meg találtam egy felfedezetlen rendszert, 3 black hole volt benne, azokat is. remélem azzal, hogy közel mentem hozzá és úgy szkenneltem elég, nem kell feltétlenül a dsc.

#10840: sokkal több mint 162e év kell hozzá, mert nem lineáris a dolog, hanem inkább kissé hiperbolikus. a végén felfedezetlen rendszert találni elég nehéz lesz. a másik, hogy ha megvette 1.7m játékos látszik, hogy ahhoz képest nem sok van felfedezve. kíváncsi lennék, hogy ténylegesen hányan játszanak a játékkal. arról nincs vmi kimutatás?

nem tudom azon a képen mit kell nézni, nekem elég szarnak tűnik. kb. ezt látom mindennap. gondolkodtam már én is, hogy le vagy fel kellene menni, és onnan megnézni a galaxist, de ha ez a maximum, el sem indulok.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.07.30. 09:38:31
Dzsini
Oda kellenek a nagyobb ugrástávval rendelkező hajók, különben ilyen ugrálós a dolog 😊 Viszont a látvány nem utolsó:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az EDSM-ben már több, mint 4 millió rendszer szerepel (legalább névvel, esetleg koordinátákkal) - tehát legalább a galaxis 0,001 százalékát látta játékos 😊 Ebben a tempóban már kevesebb, mint 162 ezer év kell a teljes térképhez.

Én pedig lementem a galaxis "aljára", már-már kezdett felsejleni a galaxis korongja is, nem csak a Tejút sáv látszott 😄 Mint amikor bent vagyunk a központban és mindenfelé sárga ködös háttér....
De ott lent szinte lehetetlen normálisan bolyongani, van hogy zsákutcába futok és vissza kell menni 3 rendszert hogy elbírjak menni onnan 😄 (Bár csak az OBAFGK csillagok vannak megjelenítve, a többivel nem foglalkozok).
Dzsini
Tegnap vagy tegnapelőtt volt egy screenshot redditen, ahol valaki 1 leadott tonnával is top10% volt - mivel rengetegen felvették és ahhoz képest kevesen értek még oda, így ez nagyon megbízhatatlan egyelőre. Valószínűleg most hétvégén sokat fog változni, és még 3 hétig tart a móka.

Én pedig elindultam Beagle Pointról, még kintebb lopakodtam egy kicsit a peremhez - találtam 65 ezren túl egy teljesen felfedezetlen rendszert, de most inkább visszajövök a sűrűbb környékre - szeretnék újra 1000 fényévre tervezni 😊

anaconda, 400t, 22ly, vissza 36ly. top 10% lettem. kb. 78000t-án áll jelenleg ha jól emlékszem.
s_andras
Mennyit vittél? Mekkora ugrótávval? És hogy állt a teljesítés?

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

később indultam, de én már majdnem visszaértem. van még ~6000ly van hátra. gondolkodok egy újabb fordulón. egyébként a tervezés elakad, mintha a sagittarius környékén lenne
s_andras
Amennyiben? Én csak azt látom hogy még mindig csak akkor jegyzi meg a beállítást ha be van pöttyözve a vonalrendszer. De itt Jaques felé simán tervezek 1000-re.

ja a pirossal már én is összefutottam. na de most az útvonaltervezőt is sikerült kissé szétcseszni.
s_andras
Léptem ki a rendszertérképről, és _EZ_ fogadott. Tegnap volt egy ugyanilyen eset, csak pirosban. Pár másodperc és elmúlik.

Caliph

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Az új Vulture-m felavatásánál majdnem sikerült szétlövetnem magam egy Sidewinderrel. 😄
3 Anaconda Security-s húzott ki a bajból. Úgy mögém ment a mocsok, hogy nem tudtam lerázni.
Dzsini
Szerintem bármikor lehetőség van arra, hogy kisebb hajót használjon valaki, és a Commander Packban a Sidewinder mellett pont két jól használható kis hajóhoz vannak jó festések, a Cobra III és a Viper III. Az előző Starter Packban az SW mellé Eagle festés járt, viszont egy bobblehead is, ez utóbbi jó ötlet, viszont az Eaglet tényleg inkább átlépik, mint a Cobrát.

Valójában nincs sok jelentősége, már a gyerek is ASP-nál tart, úgyhogy nem tudná mire használni.
Dzsini
Nekem szépen megjelentek a festések az outfittingnél az utolsó fülön - mind a külön vásároltak, mind a csomagosok - szólj a Supportnak, ők biztosan tudnak segíteni, nekem is sokszor segítettek már (főleg mikor különféle kuponokat próbáltam meg beváltani több-kevesebb sikerrel 😊 )

Fiamnak vettem még Summer Salen egy ilyen Commander pakkot, de a festések sehol nincsenek a játékban. Pedig regisztráltam mind a három kulcsot. Nem mintha érdekes lenne, mert ezt is annyira sok ésszel sikerült összehozniuk, hogy pont azokra a hajókra vannak plusz festések, melyeket kb. 2óráig birtokol egy átlag játékos. <#fejvakaras> <#falbav>
Ezzel együtt a festést leszámítva is megéri a pakk, akinek még nincs meg, most vegye meg!
MikX
Végignézegettem a community goalokat, háá má mindenki építkezni akar? 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
A VR hétvége keretében az Elite és a Horizons is 33% kedvezménnyel kapható mind a Steamen, mind a Frontier boltjában (ez utóbbi is ad Steames kulcsot).
Külön külön 16,74€ darabja, együtt a CMDR Deluxe kiadás 33,49€, tehát plusz 1 centért jár egy csomó hajófestés.

Dzsini
2.1.05 Changelog - kiemelések tőlem:

General Tweaks & Fixes
- Added surface scan materials data to system map
- Fix for first discovery bonuses not being paid out when all members of a wing sell their exploration data
- Balancing tweaks to the Engineer crafting recipes

Engineers
- Make sure POI data points have the firmware rarity improvements mirrored across to them
- Rebalance POI data point drop quantities, including the rate and spread of drops
- When collecting physical micro resources or retrieving data loot, add 3 to the inventory instead of 1. If your inventory can't fit 3, just add enough to fill the inventory
- Added locations to the descriptions of the commodities

Köszönöm az infót! Akkor belevágok a koptató hadműveletbe!
Hiába repülsz át a szomszédos rendszerbe, nem fog ott látszódni semmi. Egyszerre csak egy csillagrendszerben lehetsz (másikat nem tölti be. Jelzi a helyét, de nem tölti be)
A Huttoni útra pedig jobb ha felszerelsz egy kis extra üzemanyagtartályt, de a legtöbb hajó lazán elmegy odáig.
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.07.28. 06:25:52
És ha kijelölök egy szomszédos rendszert, oszt "csak" SC-ben haladok feléje, az úgy nem jó? Meg aztán, kitart ééé a nafta "Hutton Orbital"-ig?
Dzsini
Kb. másfél óra a Hutton Orbital, és igen, attól kopik szépen 😊

Alpha Centauri? Te jó ég! Mennyit kell ott repkedni SC módban mire elérek a Proximára!? Egyébként az SC-ben eltöltött idő koptatja a zománcot?
Dzsini
Olyan része a CG-nek, ami később mindenkire hatással van - pl. régebben egy új bázis építésekor a különböző szinteken global award volt, hogy milyen szolgáltatások lesznek az állomáson (javítás, outfitting, shipyard, stb.)

Fú de gyűlölöm az olyanokat akik csak passzióból lőnek szét....
Ilyenkor mit érezhetnek vajon?

A GC-nél a global award mit takar?
MikX
Jajam, énis meghagytam a Sag A* t megjárt DBX-em

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
Repülj ki Hutton Orbitalra, az ledarálja szépen a festéket a hajóról 😊

Ó de jó, pont kobrám van! Nézegettem ilyen jellegű képeket, de azt gondoltam hogy ezek külön beszerezhető skinek. Köszi a választ!
Dzsini
Igen, szépen megkopik a festés rajtuk (nem saját kép):

Bár ahogy olvasom nem minden hajónál van ez kész, de ezeket folyamatosan bővítik, valószínűleg népszerűségi sorrendben haladnak, ez nem olyan nagy munka.

Szemben a részletes sérülési modellel, amit csak az Anacondához csinálták meg még az alfa-béta során:

És azt nyilatkozták, hogy ez irgalmatlan munka lenne minden hajóra, így nem sanszos, hogy túl sok hasonló lesz, ha egyáltalán - olyan ritka esemény, hogy (főleg egy kisebb hajónál) ripityára van lőve egy hajó, de még nem robbant fel, hogy nem éri meg a belefeccölt munkát - maximum a legnagyobb hajóknál.

A lézerrel vágott és golyónyom jellegű felszíni sérülések viszont minden hajónál látszanak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.27. 07:40:06

Ha a "PaintWork"-ot nem javítom, akkor mondjuk 10% alatt ütött-kopott lesz a hajóm?
a videókból jó eséllyel kivágják ezeket a részeket (én is így tenném).

ha nagy a pinged (nem a sávszélesség), akkor előfordulhat némi késés. ha elveszik egy csomag (márpedig minél nagyobb a ping, annál több megy a levesbe), várakoznia kell a timeout-ra, csak utána kérheti újra. amúgy nullás pingnél is vesznek el rendesen csomagok, valószínűleg egy hálózati programozó tudna mit reszelni az odavonatkozó részeken. főleg a felszíni kommunikációban.
ha soloban tolod, akkor valamivel gyorsabban tölt, mivel nem kell a szerveren szinkronizálni. bár kint a nagy semmiben még nem próbáltam, de az algoritmus ott is ugyanaz, max. nincs adat.
Dzsini
1000 fénymásodperc? az bőven a Marson túl van (a Mars ~760 ls a Naptól, a Föld kb. 500), és persze nagy a felszíni hőmérséklet, de a csillag nagyon picike, így a közvetlen hősugárzás nem olyan sok. Elvileg létezhet olyan bolygó, ahol a víz folyékony állapotban megmarad, ha a nóva robbanás nem söpri el. Még lakható zónája is lehet egy ilyen csillagnak, még ha a mi látásunk tartományában nincs is túl sok fénye.

A forráspont meg légnyomás kérdése, magas nyomáson simán folyékony maradhat akár a víz is (attól is függ, hogy mi minden van oldva benne).

Más kérdés a rengeteg gamma sugárzás a neutronból, ami viszont a szerves molekulákat elég durván széttépi...

tutituti
Hát mert a neutroncsillag hője 2millió körül mozgott és az ezer ls nincs annyira messze.nem kéne elpárologni egyből a víznek?meg az adatokban is a water world is jóval a forráspont felett volt sokkal.mégis lágy hullámok voltak rajta mikor mellé repültem.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Dzsini
Igen, a wave scanner (is) elég halk - segít, ha megállsz és nincs motorhang, plusz kapcsolgasd a hangbeállításban az éjszakai-hangos-normál stb. kapcsolót, hogy melyik dinamikatartomány a legjobb neked és a hangszóróidnak.

És miért lenne anomália egy neutroncsillag körüli terraformálható bolygó?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.26. 14:06:49

tutituti
Én attól őrülök meg hogy az srv radar annyira halk hiába trükközök hogy rettenet.ismerem a jeleket de azért hallani jobb lenne.viszont tegnap találtam 2 polóniumot útban hazafelé.illetve egy anomáliát is.egy neutron csillagtól -1200ls-re egy terraformable water bolygót.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

500MB/s? Aztapiszok..... Nekem jó ha 5 mega jön 😄
Gundark 1 1
Nem hiszem hogy a netkapcsolat. Amikor 25ös netem volt akkor is ennyi ideig tartott. Most 500-as. Az elején gyorsabb valamivel a nagyobb nettel, amíg eljut a betöltési képernyőig,
Dzsini
Ha a szükséges rendszerkövetelmény alján vagy, akkor az - nekem a minimumkövetelmény környéki laptoppal egy-egy nagyobb, bonyolultabb rendszerbe érkezve (40+ égitest) jó fél percet elszöszölt, most már csak a "normál" időt tölti. Ugyanígy sok idő volt a system mapba belépni akkor, ha rengeteg égitest van.

Amit youtubeon látsz, az nagyjából a minimum lehet, de ott is amikor már "kész" van mindennel, akkor is húzza az időt ki tudja mivel - valamikor 1-2 hónapja beszélgettünk itt róla, hálózati forgalom nincs (egészen minimális adatot küld-fogad), a proci és a gpu "pihen", tehát van egy alap várakozási idő, ami mindig van. Több lehet, kevesebb nem.

Nekem a két csillagrendszer közötti "átlépés" a sok idő. Youtube-on nézve gameplay-t szinte mindenkinek csaknem azonnali az átugrás időtartama. Nekem jó 10 másodperc míg bent vagyok a hipertérben. Ezt mi befolyásolja? Talán az internetkapcsolat?
Dzsini
Hát, ez a valami egy hold, bolygó, vagy csillag, és körülötte egy szép zöld kör jelzi az ütközési zónát... elég feltűnő dolgok ezek az űrben.

PanzerWolf
Valaminek nekimehetek akkor.Ilyesmire tippeltem.Köszi!

Dzsini
Nekicsapódsz túl nagy tempóval valami égitestnek, vagy megnyomod kétszer egymás után az ugrásgombot anélkül, hogy lenne beállított cél. Elsőre figyelmeztet, hogy túl gyorsan haladsz a kilépéshez, másodjára pedig "vészleállást" hajtasz végre, és akkor pörög.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.26. 12:46:14

PanzerWolf
Hypertérből miért sek ki néha?Kiírja,hogy fast safe to exit.Vagy valami ilyesmit.
Aztán olyan mintha ütköznék valamivel, és pörög a hajóm mint az állat.
Utoljára szerkesztette: PanzerWolf, 2016.07.26. 12:44:21

Dzsini
Csak a játék indításakor tölt egy kicsit kevesebbet, utána alig-alig foglalkoztatja a háttértárat, gyakorlatilag nem számít, hogy SSD-n vagy HDD-n van-e.
Az ugrás tempót érkezéstől érkezésig olyan 35-40 másodperc környékéig le lehet szorítani - teljesgázzal érkezve, rögtön ráfordulva a következő csillagra, és minden olyasmit lekapcsolva, ami nem kell, hogy akár scoopolás közben is tudj ugrani megsülés nélkül. De az 1 perc teljesen jó, ha azt stabilan tudod tartani - az 50 körüli ugrás óránként.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.26. 09:47:54