23609
-
#13352 12000 fényév megtétele után visszaértem, megfáradtan, rutinszerűen haladtam utasaimmal a cél felé és az 50 millió + felfedezések leadása felé. Mikor ~50 fényévre a céltól kiszedett két kalóz - vulture meg egy python - a cruiseból a minijátékban egy négyzet hijján és cirka 5 lövésből csavarokra szedte a fegyvertelen felfedezőhajómat. Értékes 4 nap volt:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.09. 22:53:08 -
#13351 Az teljesen világos hogy rendszeren belül lehet többféle biztonság, de ez nem válasz arra amit a 13342-ben felvetek. El kéne dönteni, hogy az anarchia az mit mér, kormányzási "stratégiát" (annak a hiánya) vagy biztonsági fokozatot. A kettőt egyszerre nem mérheti, ahogy méterben csak a hosszt mérjük és nem a súlyt is.
A hálózati problémákhoz semmit sem tudok hozzátenni, mert 99.99%-ban Solo módban repülök. Az "Open"-t a CQC időszakomban tapasztaltam meg, ott néha mintha előfordult volna az amit írsz, de ott mindig sok játékos volt egyszerre, tehát ha véletlenül egy szakadozott, az nem zavart sok vizet. Még azt tudom ahogy olvasgatom máshol hogy nem kevesen küzdenek a normál játékban hasonló gondokkal. Sőt, ha már trükkök, a P2P miatt állítólag kis tűzfalkonfigurálási hozzáértéssel még a God mode-ot is el lehet érni... -
nibron #13350 keresel olyan állomást ahol van több olyan társaság az adott frakcióból akiknél legalább friendly vagy. így elég gyorsan kapsz szintemelő küldit ("naval..."). ha nem ad azonnal, nem gond mert a következő rang %-ai gyűlnek a következő rang alatt, így amikor megugrod a szintemelést már nem 0%-ról indulsz, hanem amit addig megcsináltál. simán működik, nincs vele gond. -
#13349 Nem is a repuval van gond. Hanem hogy állon 100%on, lovagon, és nem akar átléptetni a lordba. Na mindegy majd lesz valami :) -
nibron #13348 a reputációval sajna az a gond, hogy kb. ugyanannyit ad az összes küldire a 2.1 óta. tehát azt nem mondanám, hogy az adakozás lenne a legjobb repunövelő eszköz, de ha úgy érted, hogy annak teljesítéséhez nem kell tenni semmit, akkor okés. az már más kérdés, hogy hol találsz olyan állomást ahol rendszeresen van adakozás. részemről meghúztam a határt 250e cr-nél, addig adok ha kell a repu, afölött számomra már nem éri meg. kicsit más lenne a helyzet ha nem ugyanannyi reput adna 25e és 1m befizetésére.
szerintem a levélhordás a legjobb mert sokat fel tudsz egyszerre venni és gyorsan le lehet szállítani, és nem kell hozzá raktér.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.09. 20:19:09 -
Dark Schneider #13347 empire-nél sajnos nem tudom, ott a clipperig jutottam. ahogy a kolléga is említette, adakozással lehet a leggyorsabban fölhúzni a rankot. 200k fölötti tételt nem éri meg, 1 millió távolról sem dob annyit 25 ezerhez képest, amennyire fáj a bankszámládnak húszasával csengetni a végtelenségig. -
nibron #13346 olyan részletesen nem ástam bele magam (a gyakorlati felhasználáshoz nem is szükséges), de érzékelhetően többféle szint vagy egy rendszeren belül. mondjuk sc-ben lawless, tehát büntetlenül tudnak cseszegetni, az állomásnál pedig egy rohadt erős szekus brigád vigyázza a levélbedobót. ha egy rendszeren belül több állomás van netalántán platformok is vannak, ott mindegyiknél más és más lehet a biztonság. ha csempészel erre általában oda kell figyelni. ismerek olyan állomást ahol még egyszer sem sikerült becsusszannom scan nélkül, hiába rongyolok max. boost sebivel. és a katalógusa szerint még nem is olyan magas a biztonsága. még jó, hogy nem a megkezdett scan számít, hanem a befejezett. ha nem hibázol és akadsz el simán megugorható feladat.
más: kicsit elindítottam a játékot. openben elég gyorsan összeakadtam egy playerrel. ő szedett ki sc-ből, azonnal szó-scan nélkül támadott (tehát vérpistike). az elején még örültem is, mostanában elég ritka dolog, hogy összeakad az ember vmi potenciális jelöltel. na a kedvemet elég hamar elvette, mert egyszerűen nem lehetett ellene harcolni, mivel nem mozgott, hanem inkább csak állóképekben ugrált a képernyőn. és ez már nem az első amit így láttam. ilyenkor mi van? valahogy eléri, hogy magas legyen a pingje, és ettől hülyül le a játék? valami ilyesminek kell lennie, mert nem igazán tudta kihasználni, és a vége az volt, hogy leszakadt. ebből gondolom, hogy vmi játék lehet a ping-el, lehet túl nagyra "vette" és egy idő után ledobta a játék. régebben azt hittem ez a mérnökök által fuserált upgrade (dzsinivel erről anno értekeztünk is), az eredeti elite-ben volt is ilyen thargoid technológia. de már tudjuk, hogy nincs ilyen upgrade, tehát ez csak vmi trükk lehet. mindenesetre elég lelombozó. -
#13345 Adakozással lehet szerintem a legjobban húzni. -
#13344 Én most a kutterre grindelem a rangot. Nem tudom mi volt ma a srácokkal, hárman is megpróbáltak kiszedni pedig üres raktérrel keltem át a birodalmi űrbe. De jó volt nevelgetni a pilótámat :) Nagyon lelkesen vetette rájuk magát, néha ráugattam az ellenségre az ágyúkkal, de hagytam hogy játsszon velük.
Mivel lehet legjobban a rangot húzni? Mert egy ideje nem ad semmit amivel felléphetnék a következőbe. -
Dark Schneider #13343 tegnap végre meglett a corvette. régóta fentem rá a fogam, de az agyhalál grindra csak kis dózisokban voltam képes. mentem vele egy kört, aztán szépen visszapakoltam mindent a jó öreg kondába, a corvette üres kasztnija ott fog megrohadni a jameson memorial garázsában. az egyetlen, ami tetszett benne, hogy jobban fordul, mint a konda (viszont az óriáskelgyót ennek ellenére is jobb vezetni). harcra papíron potensebb, de az első benyomásom sajnos az volt, hogy egy utálatos, lelketlen műanyag vacak. -
#13342 De nekem a fő bajom az hogy az Anarchy mint lehetőség két különböző kategóriában is felbukkan: a Government-nél és a Security-nél is. Meg eleve a biztonságnál mit keres, + a Lawless? Hogy illenek be abba a fokozatlistába ami a magastól a közepesen át az alacsonyig tart? Akkor inkább azt kéne helyette írni hogy "Chaotic", vagy "Zero". És ha ki lehet szűrni pl egy "Lawless" rendszert, és bemegyünk a system map-re, ott a bal oldalon miért nem ezt írja, sehol, soha?
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.09. 10:49:46 -
#13341 Lehet többféle biztonság egy rendszeren belül, hiszen egyrészt van egy rendszerszintű vezető frakció, másrészt van az adott állomáson uralkodó frakció, és ez a kettő nem feltétlenül fedi egymást. Ha a rendszer uralkodó frakciója anarchista, akkor valószínűleg a galaxy map anarchiát jelez. Viszont ha ezen belül van olyan bázis, ahol nem ők uralkodnak, hanem mondjuk egy keményvonalas birodalmi csoport, nekik lehet helyileg (a bázis körül) magas biztonsági szintjük, és próbálhatnak rendet tartani annak ellenére, hogy a rendszer úgy általában anarchiában van, mert a fő vezető frakció azt diktálja. És ez változhat akár heti szinten, hiszen a frakciókat állomás szinten a játékosok erősítik-gyengítik.
És ugyanígy fordítva is előfordulhat, hogy egy amúgy biztonságos rendszerben egy-egy bázist egy anarchista csoport vezet, és ott másképp működnek a dolgok.
Nekem ez így egy működő megoldásnak tűnik arra, amit leírtál.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.09. 10:36:18 -
#13340 Teljesítem a kvótát mindenki helyett amikor pangó napszak van
Amergin: nem találtam rá pontos magyarázatot, és engem is meglepett hogy a Security kategóriában versenyez a Lawless és az Anarchy is. Odáig értem, miért lehet egy anarchia egyben magas biztonsági fokozatú: csupa egészséges gondolkodású, önálló, tudatos, magas harcművészeti szinten képzett és állig felfegyverkezett intelligens polgár lakja, akik képesek államszervezet nélkül is rendet tartani, gondoskodni magukról, és megvédeni magukat. Ha a világban az igazság uralkodna, akkor az ilyen rendszereket hívnánk demokráciának. Az Anarchy ilyen szempontból a régi Elite öröksége, ahol nem volt külön biztonsági kategória, az anarchia a káoszt jelentette.
Ennek hogy a Lawless+Anarchy a Securitynél szerepel talán ahhoz van köze amit sokan tapasztalnak és tesznek fel kérdéseket róla: mintha lenne különbségtétel az anarchiák között olyan szempontból hogy az egyikben büntetlenül lehet bárkit megtámadni, a másikban viszont meglepetésre ugyanúgy Wanted státuszt kapunk ha belelövünk valakibe.
De simán lehet hogy csak valami elkefélt dolog, mert ahogy írod, ha a Security-t Lawless-re vagy Anarchy-ra állítjuk és nézegetjük a szűrőn fentakadt rendszereket, a saját infopaneljükön sosem ezt írja ki hanem mindig low/medium/high! -
#13339 Akkor ezek szerint a felkészült vadásszal történő low-RES látogatása a legjobb és viszonylag biztonságos pénzkereseti lehetőségnek tűnik a játék korai szakaszában...
Most azért mentem el a teher irányába, mert két szomszédos rendszerben olyan hiánycikk-küldetéseket találtam, amiket egymás felé pótolni tudok, és ez mind javítja a megítélésemet a frakciók felé, mind az anyagi lehetőségeimet komolyan tágítja, már egy-egy körrel szépen lehet keresni nagyon alacsony rizikóval. -
#13338 Stimmt. -
#13337 Anacondánál biztos, de egy Asp szétesik pillanatok alatt. Azért vedd figyelembe, hogy atom gyenge a hajó, hiszen bányászatra van fittelve, alig van pajzsa. Szerencsés esetben 10 km-es körzetben vannak a secusok, akkor kell nekik 20-40 mp, mire odaérnek, addigra már rég a hullodat eszi egy FAS mondjuk. Egyáltalán nem ajánlom a RES-ben bányászatot, és ezt úgy mondom, hogy tényleg van tapasztalatom benne.
Szóval elméleti szinten gyönyörűen leírtad, hogy minek kéne történnie, a valóság meg az, hogy ha a security le is szedi a kalózt, 2-3 percen belük kapsz egy másikat a nyakadba. Értelmetlen egyszerűen. Pénzkiesés, timesink az egész egyelőre. Ha meg kidobod magad a semmibe beltben, nem fog zavarni téged soha senki. Szerintem egyértelmű, hogy melyik éri meg.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.09. 09:56:18 -
#13336 Az mondjuk nem gond, ha szkennelnek, ha az esetleges támadás után a helyi szeku gyorsan eltakarítja a rosszfiúkat.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.09. 09:52:10 -
#13335 Ez így nem igaz. Én elég sokat bányásztam, de mindig RES-en kívül, és összesen egyszer voltak rosszfiúk a hónapok alatt. Beugrásnál spawnoltat 2-3 hajót, és kész, utána szabad vagy. RES-ben meg folyamatosan szkennelnek a WANTED hajók téged, nem tudtam még 5 percet szken nélkül bányászni. -
#13334 Az biztos, hogy többen vannak ott, és esélyesebb, hogy ha játékosként lakott területen bányászni mész, akkor lesz ott valaki, aki megvéd (ha más nem, akkor a helyi biztonságiak). Míg ha csak úgy beleugrasz valahol a gyűrűbe, akkor valószínűbb, hogy rosszfiúkat vonzol magadhoz.
szerk: javítás feljebb :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.09. 09:51:19 -
#13333 Igen, sok NPC banyász van bent. Sokan úgy képzelik, hogy RES site-okon belül amúgy nyereségesebb a bányászat, de erre még nincs cáfolhatatlan bizonyíték. -
#13332 Köszi szépen. :-)
Most épp nem túl alkalmas harcra a hajóm, a teherhordásra rendezkedtem be. Inkább csak a lehetőségeket mérem még csak fel. Vagyis ezekhez a RES-ekhez vonzódnak a wanted és enemy státuszú hajók? Járnak ide bányászok is, vagy miért? -
#13331 RES = Resource Extraction Site. Olyan bolygók, amelyek gyűrűvel/gyűrűkkel rendelkeznek tartalmaznak RES site-okat. 4-féle van belőlük, LOW a legkönnyebb, HAZARDOUS a legnehezebb. Ezekben jelen van rendfenntartó erő (kivétel Hazardous, ott magadra vagy utalva), akikkel kooperálva elég könnyen lezúzhatsz nagyobb hajókat is akár. De ha megmondod merre vagy, este közösen is lenyomhatunk pár NPC-t. -
#13330 Sajnos Solo-ban engem is kidobott már ezzel az üzenettel. Illetve a harci rangom ismét harmless lett, de egy reconnect azt megoldotta.
Fejvadászat RES-ben, ez mit jelent? Én imndig a nav beaconökhöz megyek fejvadászkodni. -
#13329 Az LAWLESS, "Law" mint törvény, "less" nélkül, tehát törvények nélküli rendszer. Lowless Ezen jót mosolyogtam a kávé mellé. Na nem mintha perfekt angol tudásom lenne, de ez marha jó lett.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.09. 07:24:08 -
Amergin #13328 Van a csillagtérképnek egy olyan szűrési funkciója, hogy "Security". E szerint egy rendszer lehet: high, medium, low, lowless, anarchy.
Ha rászűrök, hogy "lowless", akkor sárgával jelöli a rendszereket. Keressük meg például az LP 715-52 rendszert, ami ugye "lowless" security a térkép szerint.
Menjünk bele a rendszer térképébe és ott belül nézzük meg, hogy ott mit ír.
Ezt írja:
security - high.
A governmentje az anarchy, a securityja az meg vagy lowless vagy high, attól függően hogy hol nézem. Tovább kavarja a dolgokat, hogy az "anarchy" a térkép szűrő funkciói szerint lehet security is meg lehet government is. De government hiányában (gondolom ettől anarchy az anarchy) mitől lehet high a security? (Már ha a rendszer térképen kiírt információ a jó...)
Megmagyarázná ezt valaki, aki érti, hogy itt mi van?
Akkor ennek a bizonyos rendszernek (LP 715-52) milyen a securityja?
High / medium / low / lowless / anarchy? A választ kérem aláhúzással jelölni!
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.11.09. 03:15:32 -
#13327 Csak PvP csatában ne csináld ezt, mert feketelistára kerülsz. Egyébként ahogy mondták előttem szólsz és feltankolunk. Vagy hívd a Fuel Rats-et, nekik ez a foglalkozásuk:) -
nibron #13326 nem kellene már annyit inni... -
#13325 Emmmegmivót...? :
Pár napja Edmund Mahon híveinek PP gyepálása miatt a stabil 75% Alliance repum lement 74-re, ezt vissza akartam tornázni. El is mentem egy megfelelő rendszerbe RESezni, pár milliócska vérdíj leadása felvitte 80-akárhány %-ra. Odébbáltam. Most az előbb csak úgy ránéztem, és azt látom hogy megint csak 74%!! Már majdnem elindultam vissza, de egy p*siszünet után most meg 90%! Mi történik itt
Az csak a szokásos, hogy szintén a CQC-ban sokszor látott "Can't connect to matchmaking server" hibaüzenet is előjön 2-3 naponta... a rendes játékban... SOLO-ban... érted: NPC-k ellen MATCHMAKING... -
#13324 Ahogy érzed. Ezek szerint bármikor fel tudunk tankolni ha úgy döntesz hogy folytatod, csak írj ide, privát csoportban megoldjuk.
----------------------
Áhhh, mekkora volt: ahogy írtam, közben a yard kilőtt valakit a közelemben, és a roncsok ilyen fura zúgással hátulról elhúztak mellettem tök közel a hajóhoz kifelé a semmibe :)
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.08. 23:09:44 -
amigos5 #13323 Áh!40-es keverék kéne!De olyan nincs sehol!Slagom sincs,talán SOL-ba van piros tölcsér meg kanna!600 órám van a játékban szerintem elég volt!De azért köszi!Nem akarom hogy hozz mert akkor belevágok megint 600 órát. -
amigos5 #13322 De ez a fuel téma beszopatott szerintem már vadásztak rám,hogy ez soha nem hal meg.Biztos vizsgálták miért nem -
amigos5 #13321 Ha még nem indult el az oxigén számláló akkor ctrl+alt+del kombóval ki lehet lépni és újra lehet próbálni!Ez érvényes ha 20% hull van,kilépsz,vissza és 100 %..ennyi!Sose fizettem bizt díjat! -
#13320 Na de ha van oxigén, akkor lehet tankolni. Hol vagy? -
amigos5 #13319 Most kiléptem,de ha visszatöltöm megint nem érek a bázisig,vagyis sikerült becsordogálni de leszállni már nem tudok,lekapcsol minden esetleg nem fulladok meg! -
#13318 Ma csak ötször dobott ki a játék. A legidegesítőbb az volt, hogy végeztem a tankolással és akkor. Így mikor visszakerültem a játékba, majd üres volt a tank. És messze a nap. A többi kidobás meg ugrás közben volt. Annak is örültem azért nagyon. Dupla üzemanyag mennyiség 1 ugrásra.
Viszont a játékban is igaz az, hogy hamarabb hazaérsz, mint mikor távolodsz. 3 nap volt elmenni a célig és ma indultam vissza és vissza is értem. A térképeket elviszem SOL-ba és ott adom el, had nőjön a repu.
Közben kiderült, hogy miért nem tudtam felvenni a turistákat. Nem volt meg a rangom hozzá. Bár a küldetést már az elérhetőek közé tette.
Ha eladtam a térképeket, elválok a powertől, reput és rangot növelgetek. Meg pénzt gyűjtök valami harci járműre. Esetleg egy Pyhton-ra, hogy a harci rangom is tudjam növelni. -
#13317 Nem tudod hívni a hajót? Vagy az is messze lenne már gyalog? Vagy nincs gyalog mód? -
#13316 Hmmm, ha ilyenkor kilépünk, vajon arra az időre leáll a számláló?.. Ha igen, van esély megtankolni.
------------------
Előzőhöz kieg: a kis vadászok ugyanazt a még mindig bugos CQC vezérlést használják, mert már 2x megtörtént hogy hirtelen elteleportált 28 kilométerre és tovább távolodott, hiába hívjuk vissza (majd 30 km után önmegsemmisítés), ilyenek az Arénában rendszeresek voltak. -
amigos5 #13315 Várok lehet lesz valami kis update azt bevág stationba!
-
amigos5 #13314 Ismét megmutatta a játék milyen szemét szenny,a bázis bejáratánál fogyott ki az üzemanyag...oxigén bekapcs 25 percem van!Pedig mutatta,hogy elég.Már a héten volt hasonló.Szerintem szórakozik(g.cizik). Szerintem uninstal lesz,fizetni nem fogok 5 millát nem azért gyűjtöttem(5óra).Azért meg nem fogok játszani,hogy a fejlesztésre,hajóra gyűjtött pénzt galád módon elvegye! -
#13313 Rendben, erre végülis számíthattam volna..: azzal hogy lehet 3 db bérpilótánk - és mert ők is ugyanolyan módon kapják a harci rangot mint mi - most tulajdonképpen újra végig kell járni a ranglétrát háromszor Elite fokozatig... ARRRGGGHHHH... Tudom hogy senki sem kényszerít, de hát ez is egy újabb nem teljesített dolog amit MUSZÁJ kipipálni... Talán ha majd lehet többszemélyesen hajót vezetni és őket is le lehet ültetni a különböző posztokra, jól fognak jönni. Csak innentől kezdve nem szabad kipukkadni, mert akkor mennek a levesbe... nem is tudom mit csinálnék...
Az volt a nem semmi: 230k egy FDL-ért, előtte 80k egy Diamondback-ért, kb 10 mp alatt megvoltak rendőri segedelemmel