ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden egyebet szondázással készítenek külső források (pl. steamspy, steamstats, és hasonló oldalak) - a publikus adatlapokról gyűjtik be az információkat (azokat harvestelik), és azokból készítenek statisztikát, vetik össze azzal, hogy ha valakinek megvan X játék, akkor valószínűbb, hogy megvan Y is, stb. - sok éve csinálják, és elég pontosak már ezek a becsléseik.
A játéktulajdonosok számánál is ilyen az adat SteamSpy-on: 719,879 ± 21,678 - mert ők se tudják pontosan.
Tehát van összesen 2 "hivatalos" adatunk - az adott órában aktív játékosok száma Steamen, és a Frontier által kiadott 1,7 milliós eladási érték (amiről szintén nem tudjuk pontosan, hogy mit jelent, mert egy üzleti jelentésből van). Minden további az becsléseken alapul, és játék a számokkal.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Különbség van abban, hogy a Steamből indítja-e a launchert (akkor ott játékban levőnek jelzi, és van pl. Steam overlay), vagy a Frontiertől letöltött launcherből (akkor nem) - én egy ideje már nem a Steam launcherből indítom, tehát engem nem jelöl aktív játékosnak a Steam, pedig megvan, és az accounton is van.
Az egy pillanatban a Steamen keresztül játékban levők számáról lehet információt találni, az olyan 1500-4000 között hullámzik hétköznap, és 2000-5000 között hétvégén. Hogy mennyi az olyanok aránya, mint én, akiknek megvan, de nem Steamen át játszanak - nem tudjuk, a tipp a ~40%, mert más arányszámot nem tudunk.
Jaques felé nem is voltál még az igazán zsúfolt, központi rendszerekben 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.30. 10:39:12
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
a játékban a háttér, amikor legelőször láttam és felfogtam, hogy az nem egy bitmap, leesett az állam (némileg fel tudom fogni milyen lehet egy ilyet megcsinálni). aztán amikor a galaxis belsejében bóklásztam és láttam azt az iszonyatot (először azt hittem a directx szállt el), akkor már úgy gondoltam, hogy inkább a space engine fejlesztőjét kellett volna megkérni, hogy csinálja meg a hátteret. most a jaques felé és vissza is volt részem ebben a "páratlan" látványban sajnos, tehát még mindig olyan szar mint volt. azért ti felfedezők balhézhatnátok kicsit, hogy csinálják meg rendesen. a buborékban ez a "hiba" nem látszik szerencsére, legalábbis egyáltalán nem zavaró.
És egyértelmű, hogy nem lineáris a felfedezés, a 162 ezer évet nem kell komoly előjelzésnek venni 😊
A játékosok számáról nem szoktak beszélni, a Steames statisztikákat lehet nézni, de azt se tudni, hogy a játékosok mekkora része játszik azon keresztül (kb. 720 ezer accounton van ott a játék, ez összevetve az 1.7 millióval olyan 40%), és azért a felfedezés se minden játékos számára elfoglaltság. Egy-két becslés van (persze játékosok részéről), aszerint a heti szinten játszók száma néhány százezres lehet (steamen az elmúlt 2 hétben kb. 70 ezer különböző játékos lépett be és a fenti 40%-ot használva), a havi szinten vissza-visszatérők ennek talán néhányszorosa. De tényleg nem tudni.
na most ha már mindenképpen statisztikázni szeretnénk, akkor jelenleg 85400t van leszállítva, 5340 közreműködőtől. akkor az átlag 16t tonna. a 400 ettől jóval messzebb van, tehát ezek adatok alapján elég reális a top 10%-ban maradás. de ha 5340 jelentkező van (és valószínűleg ez van kiírva, mivel a 16t átlag kevésnek tűnik), akkor az átlag jóval magasabb. én ezt olyan 60t fölé tippelem. a játékosok nem hinném, hogy pár tonna cuccal elindulnának, valszeg a legkiseb gép az aspx. abba meg 80-90t-át simán be lehet pakolni úgy, hogy még jól is ugorjon. a legideálisabb vagy a t9-el, vagy kondával kimenni, de mint andrás bátyónál is láthatjuk, indultak el cutterek és biztos corvettek is, maxra pakolva. de ezekből nem lehet sok. azonkívül a nagy többség csak egyszer fordul, mert bazi hosszú az út, csak a nem normálisak fordulnak többször. pl. én is azon gondolkodom, hogy fordulok még egyet, esetleg egy harmadikat, elég nagy poén lenne bekerülni az első sorba a top 10-be. kíváncsi lennék rá/jó lenne tudni mennyi kell hozzá.
érdekes volt, hogy a kondába mindenből a lehető legkisebbet szereltem be, hogy rendesen tudjon ugorni. thruster a legkisebb ami még meghajtja, 400t-al elég vicces volt kijönni vele a levélbedobón, az első próbálkozásnál csattanás a falon, pajzs le (az is a leggyengébb), 88% hull, visszaevickélés, javítás. vinnem kellett egy dock computert, hogy zsákknál be tudjak vele menni. most jól jött, hogy ezek az automatikus dolgok csalnak, mert példásan betette, nem volt tehetetlenség, kicsúszás meg ilyenek. miután leadtam a 400t cuccot egészen megújult, fighterben éreztem megam úgy manőverezett.
odafelé egyetlen neutronba sikerült beugrani, felfedezetlen volt, úgyhogy szépen a nevemre vettem. meg találtam egy felfedezetlen rendszert, 3 black hole volt benne, azokat is. remélem azzal, hogy közel mentem hozzá és úgy szkenneltem elég, nem kell feltétlenül a dsc.
#10840: sokkal több mint 162e év kell hozzá, mert nem lineáris a dolog, hanem inkább kissé hiperbolikus. a végén felfedezetlen rendszert találni elég nehéz lesz. a másik, hogy ha megvette 1.7m játékos látszik, hogy ahhoz képest nem sok van felfedezve. kíváncsi lennék, hogy ténylegesen hányan játszanak a játékkal. arról nincs vmi kimutatás?
nem tudom azon a képen mit kell nézni, nekem elég szarnak tűnik. kb. ezt látom mindennap. gondolkodtam már én is, hogy le vagy fel kellene menni, és onnan megnézni a galaxist, de ha ez a maximum, el sem indulok.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.07.30. 09:38:31
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az EDSM-ben már több, mint 4 millió rendszer szerepel (legalább névvel, esetleg koordinátákkal) - tehát legalább a galaxis 0,001 százalékát látta játékos 😊 Ebben a tempóban már kevesebb, mint 162 ezer év kell a teljes térképhez.
De ott lent szinte lehetetlen normálisan bolyongani, van hogy zsákutcába futok és vissza kell menni 3 rendszert hogy elbírjak menni onnan 😄 (Bár csak az OBAFGK csillagok vannak megjelenítve, a többivel nem foglalkozok).
Én pedig elindultam Beagle Pointról, még kintebb lopakodtam egy kicsit a peremhez - találtam 65 ezren túl egy teljesen felfedezetlen rendszert, de most inkább visszajövök a sűrűbb környékre - szeretnék újra 1000 fényévre tervezni 😊
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
3 Anaconda Security-s húzott ki a bajból. Úgy mögém ment a mocsok, hogy nem tudtam lerázni.
Ezzel együtt a festést leszámítva is megéri a pakk, akinek még nincs meg, most vegye meg!
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Külön külön 16,74€ darabja, együtt a CMDR Deluxe kiadás 33,49€, tehát plusz 1 centért jár egy csomó hajófestés.
General Tweaks & Fixes
- Added surface scan materials data to system map
- Fix for first discovery bonuses not being paid out when all members of a wing sell their exploration data
- Balancing tweaks to the Engineer crafting recipes
Engineers
- Make sure POI data points have the firmware rarity improvements mirrored across to them
- Rebalance POI data point drop quantities, including the rate and spread of drops
- When collecting physical micro resources or retrieving data loot, add 3 to the inventory instead of 1. If your inventory can't fit 3, just add enough to fill the inventory
- Added locations to the descriptions of the commodities
A Huttoni útra pedig jobb ha felszerelsz egy kis extra üzemanyagtartályt, de a legtöbb hajó lazán elmegy odáig.
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.07.28. 06:25:52
Ilyenkor mit érezhetnek vajon?
A GC-nél a global award mit takar?
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Bár ahogy olvasom nem minden hajónál van ez kész, de ezeket folyamatosan bővítik, valószínűleg népszerűségi sorrendben haladnak, ez nem olyan nagy munka.
Szemben a részletes sérülési modellel, amit csak az Anacondához csinálták meg még az alfa-béta során:

És azt nyilatkozták, hogy ez irgalmatlan munka lenne minden hajóra, így nem sanszos, hogy túl sok hasonló lesz, ha egyáltalán - olyan ritka esemény, hogy (főleg egy kisebb hajónál) ripityára van lőve egy hajó, de még nem robbant fel, hogy nem éri meg a belefeccölt munkát - maximum a legnagyobb hajóknál.
A lézerrel vágott és golyónyom jellegű felszíni sérülések viszont minden hajónál látszanak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.27. 07:40:06
ha nagy a pinged (nem a sávszélesség), akkor előfordulhat némi késés. ha elveszik egy csomag (márpedig minél nagyobb a ping, annál több megy a levesbe), várakoznia kell a timeout-ra, csak utána kérheti újra. amúgy nullás pingnél is vesznek el rendesen csomagok, valószínűleg egy hálózati programozó tudna mit reszelni az odavonatkozó részeken. főleg a felszíni kommunikációban.
A forráspont meg légnyomás kérdése, magas nyomáson simán folyékony maradhat akár a víz is (attól is függ, hogy mi minden van oldva benne).
Más kérdés a rengeteg gamma sugárzás a neutronból, ami viszont a szerves molekulákat elég durván széttépi...
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
És miért lenne anomália egy neutroncsillag körüli terraformálható bolygó?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.26. 14:06:49
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Amit youtubeon látsz, az nagyjából a minimum lehet, de ott is amikor már "kész" van mindennel, akkor is húzza az időt ki tudja mivel - valamikor 1-2 hónapja beszélgettünk itt róla, hálózati forgalom nincs (egészen minimális adatot küld-fogad), a proci és a gpu "pihen", tehát van egy alap várakozási idő, ami mindig van. Több lehet, kevesebb nem.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.26. 12:46:14
Aztán olyan mintha ütköznék valamivel, és pörög a hajóm mint az állat.
Utoljára szerkesztette: PanzerWolf, 2016.07.26. 12:44:21
Az ugrás tempót érkezéstől érkezésig olyan 35-40 másodperc környékéig le lehet szorítani - teljesgázzal érkezve, rögtön ráfordulva a következő csillagra, és minden olyasmit lekapcsolva, ami nem kell, hogy akár scoopolás közben is tudj ugrani megsülés nélkül. De az 1 perc teljesen jó, ha azt stabilan tudod tartani - az 50 körüli ugrás óránként.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.26. 09:47:54