23609
-
#13432 Nekem este épp jó szériám volt. 96 T marine equipments-t vittem (100 ezer felett van a haszna), és amikor a mission-ökhöz rutinból benéztem, láttam, hogy épp keresnek 18 T-t belőle... 178 ezer cr díjazásért... Ez volt a legnagyobb hasznú köröm, mióta kereskedek.
Most egy kicsit ráfekszem a powerplay-re, mert 6-7 teljes rakomány propaganda-anyaggal szintet tudnék lépni, és akkor jövő héten már vállalható mértékű támogatást kapok majd a frakciómtól. -
#13431 És még hajója is válogatja, hogy mennyire jók az ilyen kiegyenlítő fúvókák, a legtöbb hajó (természetesen) a merőleges oldalra fordulást bírja a legkevésbé, a Clipperem például elkezd zuhanni, mint egy kő. -
Kronos79 #13430 Valami ilyesmi volt nekem is. Csak én gejzírt kerestem egy 2,1G-s bolygón, ezért átfordítottam a hajót a hátára. Addig nem zuhantam, azután igen. Elsőre még sikerült visszafordítani és stabilizálni, a második alkalommal már csattantam. 29% maradt. Mentem vissza a krumpliba javítani. Eddig nem tudtam, hogy a hajók hasán ennyivel erősebb hajtóművek vannak, mint a háton. Most már ezt is tudom. -
#13429 Szia!
ITT láthatod, hogy melyik módosítás hány%-ot adhat, talán ezzel könnyebb lesz a dolog.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.11. 07:45:04 -
Amergin #13428 Az FSD-n kell módosítani, pl. így.
A mérnök módosít rajta, te meg beírod az új paramétereket. Az az FSD módosítás, ami nekem van százalékosan teljesen reális, az Asp-ra is használhatod.
Én ezzel fogom bejárni a galaxist majd ha eljön az ideje... -
#13427 Aha, eddig nem vettem észre a kics kulcsocskát ott a sarokban. Mondjuk én némileg jobbra számítottam, mert honnan tudjam, hogy melyik fejlesztés hány %-ot fog hozni?
És egyáltalán melyiket kell állítanom, hogy pl. nagyobbat ugorjak? (Oké, betölthető fuel és még?) -
Amergin #13426 meg ezen is -
#13425 Ezen lehet -
#13424 Az 1700ly-s utam végén engem sem 1G-s gravitáció fogadott. Kicsit jobban megindultam lefele, hirtelen nem is tudtam, mihez kezdjek, vagy 200m-re volt a talaj. Ijedtségemben előretoltam a gázkart, így nem ütköztem. De, hogy ezért vagy csak mákom volt...
Lehet, hogy azért mert hasonló a fizika, mint Space Engineers-en? Ott csináltam azt, ha valamihez túl gyorsan közeledtem és kevés volt a fékező erő, akkor egy másik tengelyen elkezdtem nyomni a gázkart. Vagy akár mind a 2 másikon. Így sokszor megúsztam az ütközést. Elite-ben meg már reflex szerűen jött. -
#13423 Az oldalon lehet rápakolni tuningot? Mert nekem csak az alap értékek vannak. Jó lenne tudni, hogy mit tudna a gépem, ha rányomnék egy kis tuningot. Lehet, hogy vinné a 40ly-t úgy ahogy most van. -
#13422 Jah, én egy 4,2-es bolygóra vittem a népet, természetesen én sem néztem meg előtte. Kb mint egy kavics zuhantam az égből. Egyetlen szerencsém az volt, hogy bekapcsoltam a pajzsgenerátort leszállás előtt. Kilométereken keresztül zsonglőrködtem 60 fokos szögben az eget bámulva boost-olva, hogy lassítsam a becsapódást:)) Megúsztam 15% hull damage-el, de nem mertem volna fogadni rá, hogy túlélem:) Viszont húztam egy szép határvonalat a felszínen a seggemmel:) Ez volt egyébként a 6000 fényéves utam célállomása. Bár így hogy tudjuk mi történt velem hazaérkezéskor, lehet kevésbé cseszett volna fel, ha ott vérzem el, mint hogy a legvégén:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.10. 21:59:39 -
#13421 Eddig mindig kijöttem vele ID-ből, valamiért nevetségesen könnyű ezzel a hajóval (egyébként van a thrusteren és PP-n is G4-es tuning), a tegnapi sztori, mint írtam csak balszerencse volt. Fáradt voltam, nem figyeltem, stb. Előfordul. Valamint azt is írtam, hogy menekülni is simán elfutok vele, némi trükkös kanyargással, azzal sincs problémám (ha odafigyelek), a gond az volt hogy két OP vadász jött nekem és utolértek. -
#13420 Ez nem az én napom :) Felvettem egy utast, felszálltam, csesztem megnézni hogy ki az. Reput húztam nem figyeltem. Kiálltam az állomás szkennelt, és rámengedte a járőröket, próbáltam lelépni, az állomás is lőni kezdett, és kb egy perc múlva elbúcsúztam a kondától :) Aztán elvállaltam egy másik repus melót leszállok egy bolygóra, de későn néztem meg a G értéket. Nem lett túl elegáns a leszállás, 1.25 G húzott le és annyit sikerült csinálnom hogy ne a padra zuhanjak. Így csak röhögtek gondolom mikor felemelkedtem és immáron óvatosabban beálltam. Nem sérült meg semmi csak az egom :) Azt hiszem veszek egy belugát és taxis leszek :)
Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2016.11.10. 19:29:24 -
#13419 Mondjuk ezzel senki elől nem lépsz meg, az tuti. Sem sebesség, sem rendelkezésre álló energia, ez tényleg csak felfedezésre jó, arra viszont tökéletes lehet. -
#13418 Én marha sikeresen lezuhantam és elpukkantam úgy ~10k ly-re a Sol-tól.
Gondolom a supportnak ne írjak hogy hát nem tudnának visszarakni,mert a haveri társasággal együtt indultunk és valahogy a 2g bolygón leszálláskor 200m-re hirtelen egy másodperc alatt leszívott a talaj.előtte egy helyben álltam és nem süllyedtem.egy pici leereszkedés gomb után történt ez.Azóta visszavettem a hajót is,de a log-olom eddiscovery-vel az egészet,tehát pontos helyet is tudok adni.
(tudom tudom x száz óra után ennyire messze minek mentem oda leszállni,de annyira szép hely volt :) ) -
#13417 Ááá, nem kell elnézést kérni, csak nem álltam meg mert ez már nagyon kirívó volt. Arra pl nem szoktam reagálni ha valaki a "muszáj"-t írja ly-nal, csak gyorsan írok valamit amiben én is leírom, csak helyesen :)
Más, volt egy elméletem, hogyan lehet az AI pilótát beavatkozás nélkül fejleszteni: vettem egy tonna értékes árut, átmentem a lent említett kalóztanyára a Nav.B-hoz, átültem a vadászba, és "Engage at will"-re állítottam a leányzót. Szép lenne, ha a rátámadó ellenfeleket sorban kivégezné, nekünk csak fél szemmel kéne figyelnünk, nincs-e nagy baj a pajzzsal. De sajnos fél óra alatt csak egyszer kötöttek bele, tehát ez a dolog nem működik. Ha én vezetem az anyahajót, akkor percenként jönnek az "érdeklődők", ha ő akkor szinte senki (pedig ő a szebb, ha-ha). Mondjuk pár dolog azért kiderült: 2 SYS, 3.5 ENG, 0.5 WEP PIP értékekkel adta vissza a korvettet, pedig én 303-mal adtam át neki. Így is elintézte az Assault shipet 1% pajzscsökkenéssel, bár lassabban mint nekem szokott sikerülni. Másik meg az hogy a vadászban csücsülve bizonyos időközönként kaptam egy olyan figyelmeztetést, hogy az anyahajó erőművében történt egy kis üzemzavar, és ideiglenesen lecsökkent a teljesítménye - miközben egy helyben lebegtünk, nem csináltunk semmit, minden sértetlen. -
#13416 Enyém ilyen: AspEx 5-ös FSD tuninggal 49,9ly teletankolva.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.10. 16:14:28 -
#13415 Így van, kabint. Az outfitting-nél tudsz módosítani a hajón. A #13412-es hsz-ben az infó ahol meg tudod venni.
És nem árt hozzá repu sem a frakciónál vagy állomáson, melyet a mission részben lévő küldikkel tudsz növelni. -
#13414 Köszi!
A distance-el már párszor megjártam taxizásnál. Nem figyeltem és 80k-t repülhettem. Vagy 10 perc volt a rendszeren belüli utazás. -
#13413 Sziasztok!
Tegnap kezdtem a játékot. Kérdésem az lenne hogy hogy tudok embereket szállítani. Kabint kellene beépíteni mondjuk raktér helyére? És ha igen akkor ezt hol találom?
-
#13412 LINK -> jobb fentre beírod, hogy mit keresel, bal oldalon megadod melyik rendszerben vagy (Reference System), és megmondja, merre van a legközelebb a keresett cucc. Elég pontos a kereső, azonban két dolgot kell nézni:
1 - mikor rakták fel az infót (nyilván minél régebbi, annál valószínűbb, hogy változott a kínálat)
2 - Arrival Distance - ez pedig azt mutatja, hogy mennyit kell utaznod az adott állomásig, miután beérkeztél a rendszerbe. Sok 100.000 ls-es távolságok kerülendők, akkor inkább ugorj egy másik rendszerbe. -
#13411 Ennek így már van értelme.
Mi alapján adja a felszerelést az állomásokon?
Gondoltam elmegyek egy high-tech-re A-s FSD-t venni. De nem volt nekik.
Így vállaltam egy fuvart. És a célállomáson, ami agriculture, volt A-s FSD. Most simán 25ly ugrik a hajóm. Volt A-s Thruster is, csak arra már nem volt pénzem. Lecseréltem még ezt-azt és máris 1M a biztosítás... -
Max_Andaxin #13410 ...írhatnám, hogy az ly-a LY-re utal, de nem...simán elírtam. Elnézést a helyesírási hibáért (..amúgy 2-es volt a helyesírásom....és ez azóta csak romlott) -:D -
#13409 Elugrálok Engineer-hez 3 ugrással, és oda Transferelem a harci hajómat, amin változtatni akarok. Ha a harci hajóval mennék, meg kéne állnom háromszor tankolni, valamint lenne 14 ugrásom. Ez elég értelmes indok szerintem.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.10. 12:09:37 -
#13408 De annak így mi értelme? -
#13407 Szerintem a 30-ra se nagyon számolj. Ha én most lecserélném az FSD-t A-ra, akkor lenne 25, max 26,6 optimális fuel-lel.
Ha a 6-os pajzs helyett kabint tennék és mondjuk csak 5-ös vagy 3-as pajzsom lenne, mert megtartanám az 5-ös kabint is, akkor még kevesebb lenne az ugrótáv. Vagy inkább nem is.
Bár annyira nem is lenne vészes. 1 3-as cargo rack azért megmaradna, mert szoktak anyagot is adni a kuncsaftok.
Bár a 3-as pajzs igazán csak a véletlen ütközésekre lenne jó, védelmi értéke nem sok, így a fegyvert is le lehet szerelni és shield booster helyett chaff launcher-t rakva 26,5ly jön ki úgy, hogy tele a cargo is.
És akár két csillagos fuvarom is lehet egyszerre.
Viszont meneküléshez a C-s hajtóművel max 364-re képes.
Én inkább maradok a harc képes járműnél, csak az FSD-t fogom cserélni és jó lesz az a 25ly a mostani 15-höz képest főleg.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.10. 12:03:56 -
#13406 Ez az anarchia lényege, teljes káosz vaaaaaan!!!! Lázadássss!!! -
#13405 A "sejtettem" ell-ipszilonnal írva ugye csak vicc..? ;)
Anarchia témához: most meg látok egy olyan rendszert (HIP 68783), ahol már az Allegiance-hoz is anarchiát ír..! Valami nagyon nem stimmel... -
Max_Andaxin #13404 Na, valahogy selytettem..., hogy ez így túl szép, hogy igaz legyen!-:)))
De egy 30-cal már kiegyeznék! -
#13403 50 Ly csakis Engineer fejlesztéssel jön ki, és full szárazon, nem kabinnal, nem rakománnyal.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.10. 11:29:25 -
#13402 B. C..... - Beta Octantis --- Lehet, hogy az elnevezéseket nem a grafikus memóriámban kéne tárolnom. -
#13401 Azaz, igen. Ezt a két rendszert nagyon szeretem, elég biztonságosak, és néha mindkét rendszerből tudok a másikba keresett mission-hiánycikkeket szállítani. Az egyik agicultural-jellegű, a másik ipari, és közel vannak Cubeo-hoz is. A Namon-on pedig tegnap 12-féle űrhajóból lehetett választani és itt találtam először 32 T rakteres cargo bay-t is.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.10. 11:20:56 -
#13400 Nekem 3B-s fuel scope-om van, teljesen jó. Visszatöltési időre 3:31-et ír a fittelős oldal. Azért gondolkodom egy 3A-son, fél percet nyerek vele. -
#13399 Én 28ly-s ugrótávot tudtam kihozni az ASP-ből 6D-s shield-del és 5D-s business kabinnal. Persze, ha még leszerelnék ezt-azt, akkor lehetne növelni.
Hardpoints, Utility, scanner-ek nélkül 30,79ly. Ha az üzemanyagot mindig optimálison tartanám, akkor 33ly lenne. És személy szállításra lenne csak jó. Futni 356 m/s boost-tal, szóval ez nem változott attól, hogy csökkentettem a tömeget. Jah és minden D-s a fő modulokból.
5A-s Thruster-rel már lehetne futni majd 400-zal, de 1ly-vel csökken az ugrótáv és kérdéses, hogy meddig lehet boost-olni a D-s PD-vel. Ha azt is A-sra cserélem, akkor már csak 29,47ly-t tudok ugrani teletankkal.
Az 50ly sehogy sem jön ki belőle. -
#13398 Beta Octantis
Patronage
Medium Security
Nem is rossz hely, mert a BO 3-as major reserves metal rich gyűrűhöz egy köpésre kering egy nagy állomás.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.10. 11:10:00 -
#13397 Nem jut eszembe a rendszer neve... Két rendszer között ingázok az Empire buborékban, az egyik talán Namon, ez a másik kb. 7,3 LY-re van, két szóból áll, az első szó asszem két betű és B-betűvel kezdődik... A második szó meg talán C-vel és hosszú. :-D Vízszintes. :-DD Na ebben a BC-ben támadtak meg egy low res-ben. -
#13396 ...bár úgy látom, az anarchiát nem fogjuk megfejteni. -
#13395 Az nem lehet, hogy valami anarchista rendszerben voltál? Ott még előfordulhat ilyesmi. -
#13394 De. :-) -
#13393 Az nem Dormant Bounty inkább?