ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az utolsó 400-at 50-esével adtam le, közben figyeltem mikor megy a top 10-be. 1000-nél még 10%, 1050-nél már top 10 volt. az a szép, hogy rohadt sokan vettek benne részt, jópáran kiugráltak ferdével is. szerintem azért az már nagyon durva. nem is értem, hogy kelhettek át a galaxis karján.
s_andras
Vagyúgy! Akkor mégis jön egy kis aprópénz $$

MikX: Ja, van osmiumos CG. Érdekes hogy a szövegében egy hetet írnak, pedig már megy egy ideje és több mint 2 hét a számlálója..

amigos5: melyik mérnök?

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

nem tudom mire bhattál el 2 órát, hidd el, hogy nem olyan bonyolult az. elég értelmesen le van írva, hogy mit kell csinálni. amúgy ha még ennek ellenére sem megy, esetleg akár itt is normális módon meg lehet kérdezni, hogy mit kell csinálni. megcsinálták már sokan, alapvetően nem a programban van a hiba.
Az enginners workshopnál mi a fenét kell csinálni...donate az semmi.....üres!
Mi ez?Nem lehet fejleszteni akkor minek!Minek ez bele!
Ha el lehetne adni a játékot 3000-ért eladom kiegészítővel együtt!
pff....megint a semmiért ba.ztam el 2 órát!

Utoljára szerkesztette: amigos5, 2016.08.07. 21:19:42
MikX
S ha jol néztem van megint CG arrafelé? Uj állomás épitéséhez, vagymi. Jolenne hamar ott is felhunának jopár állomást

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
2 hét "állóidő" után átutalják, én félúton Beagle Point felé kaptam meg egy CG fizetségét 😊
Addig ott fog állni a tranzakciós fülön, aztán egyik csütörtökön egyszer csak eltűnik, és megkapod a pénzt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Én is megőriztem a top10%-ot az egybe 640T-val 😄
15 misi, de mivel ha jól értem a felvételéhez megint ki kéne menni a viharba, hát azt hiszem ez jó sokáig ott fog pihenni náluk XD

AFMU: Auto Field-Maintenance Unit

Dzsini
Jaques oda indult, de nem jutott el odáig 😊
Mások pedig (én is) azért mentek-mennek Beagle Pointra, mert tényleg jó messze van:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Na en azt hittem hogy Jaques station az ott van tuloldalon a Beagle Point-nal, es azert megy oda mindenki mert jo messze van.
Ja, arra rajottem hogy meg elotte meg kell venni, mint minden mast is. 😊
MikX
Dee ha akarsz leszallni, meg indulas elott vedd a horizonst, mert kint mar nem szereled fel srv-vel a hajot, tehat nem kapod meg automatikusan, csak leszallni tudsz, roverezni nem. Barnekem igyvolt, menet kozben vettem horizonst, parszor leszalltam fotozni, es kulonbenis allatul nez ki a dbx szerintem, foleg ha leszallsz es "leereszti a szarnyait"

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
Ha most kezded a felfedezősdit, először a buborék körüli "turistalátványosságokat" érdemes megnézni - a fekete lyuk Maia-nál, Merope a barnacle forrásokkal, egy-két ezer fényéven belül sok szép látnivaló van:

Itt rá lehet kapni a felfedezés "ízére", ne akkor döbbenj rá, hogy nem neked való, mikor kiint vagy 10k-n túl... ha meg igen, akár haza se kell jönni, mehetsz amerre látsz 😊

(a legutóbbi hír a Tionisla hajótemetőből a Heart and Soul ködök felé mutat, úgyhogy ott is lehet, hogy készül valami)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 17:42:38

na, hat ennyi info utan mar csak okosabb lettem. mindenesetre ha benne lesz a GALNET-ben hogy valami HULYE egy diamondback explorer-el folrobbant a Jaques allomas oldalan es emiatt az allomas atmenetileg majd nem uzemel, tudjatok kit kell szidni... 😊
Dzsini
Egyrész Jaques a neve 😊 másrészt nem átellenben van, hanem még a Sag A*-on innen, kicsit "balra" - a #10933 -ban látható térképen a középpontól "balra lefele" az a csomópont, ahova a buborékból (alul középen) rengeteg út vezet. 22 ezer fényévre van a buboréktól, a Sag A* 26 ezer.

A lényeg az, hogy felfedezés alatt nem fogsz leszállni állomásokon. Legalább hetekig (persze attól függ mennyit játszol naponta - 1000 fényév kb. 30 ugrás és 1 óra, amíg nem vagy rutinos). Csillagokat fogsz látni, bolygókat, és az ugrás animációt. Rengetegszer 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 17:32:08

csak az van. eddig ott sem volt repair, de újabban már outfitting is van. igaz eléggé alap. nem is kell állomás, a zsákk is elég messze van, ha odáig kibírod, akkor bármeddig. amikor hiperből beugrassz a naphoz vedd le a gázt, és úgy nem igazán lesz baj. én speciel semmit sem szoktam vinni, és többnyire 90% környékén visszaérek. de ha gondolod vigyél afmu-t és heat sink-et. srv-t mindenképpen kellene vinni, mert az unalmat jól megtöri egy kis roverezés. aztán meg a materialokat is gyűjteni kell. persze ezt csak horizons-al.
Dzsini
Hosszútávú felfedezés ABC:
Alapvetés felfedezéshez az Advanced Discovery Scanner és a Detailed Surface Scanner - ezek elfoglalnak 2 helyet.
Kell egy minél nagyobb, és legalább B kategóriás fuel scoop (az A szinte felesleges luxus), mert ezzel töltesz üzemanyagot. 3 hely.
Ha nem szállsz le bolygókra (nincs Horizonsod), akkor pajzs az utolsó lakott rendszerig kell, utána nem, tegyük fel, hogy viszel, hazatérésnél amúgy is jól jöhet - 4 hely.
A Diamondback Explorernél marad 1 helyed.
Itt két lehetőséged van - az egyik, hogy beleraksz egy SRV-t, és akkor tudsz a felszínen gurigázni, nagyon jót tesz kikapcsolódásként a rengeteg ugrás között.
A másik lehetőség az AFMU, ami a hajótesten kívül a hajó részeit tudja javítani - mert sérüléseket fogsz szenvedni. Főleg attól, hogy belegázolsz egy-egy csillagba, vagy kicsit megsütögeted a hajótestet - előfordul, ilyenkor 1-2%-okat csökken minden alkatrész állapota. Nem nagy tragédia, olyan 70%-ig nyugodtan le lehet menni, semmi gondot nem okoz, és a Sagittariusig és vissza még annyi se jön össze általában.
Ez a te döntésed, ízlés szerint. Ha nincs Horizonsod, akkor persze AFMU.

A hajó belső alkatrészei: FSD-ből természetesen a legnagyobb kategória kell. Life Supportból, Sensorból, Thrusterből elég a D kategória - ezeket gyakorlatilag nem fogod használni.
Power Distributornál két választásod van - vagy a legkisebb olyan D kategóriást választod, amivel még van boostod, vagy lemész a legkisebb olyanra, amitől még a hajó megmozdul, de akkor lemondasz a boostról, és a bolygókra leszállásnál külön oda kell figyelni.
Power Plantnál pedig szintén A kategóriás kell (ezeknek a legjobb a hőkezelése, ami scoopoláshoz létfontosságú), és a legkisebb olyat érdemes betenni, ami még ellátja az egyszerre használt alkatrészeket.
Ezek mind arról szólnak, hogy a hajó össztömegét csökkentsék, és nagyobbat tudj tőlük ugrani.

Fegyver nem kell, utilityből 1-2 heat sinket esetleg érdemes vinni - előfordul, hogy veszélyesen sikerül megérkezni, és akkor nem árt, ha van valami, ami csökkenti az extra hőből származó sérüléseket - nem túl nehéz, és biztonságot ad.

Amúgy a Cobrát is át lehet szerelni felfedezésre, ha jól emlékszem Janicsillagasz pajtásunk is azzal volt központi fekete lyukat nézni 😊 Type-6-ot szeretik még amúgy, mert rengeteg a belső helye, és egész korrekt az ugrótávja, azt is ki lehet hozni kellemesen 10 millió alatt, a linken látható 8, és még lehet rajta faragni egy kicsit.
-------------
A Sol rendszerhez az engedélyt a Föderáció adja meg, náluk kell néhány szintnyi rangot szerezni, és akkor megengedik, hogy meglátogasd az emberiség eredeti otthonát.

Koszi!

Pajzsot viszek, nem bizok magamban... 😊
Na de mia helyzet az allomasokkal? Csak a Jasques letezik ami atellenben van a buborekkal a galaxis kozepen keresztul, ha ott van... aaa, nemtok semmitse. 😞
MikX
Hat enis azzal mentem sag a* hoz, jokis gép!
Felfedezni egyszerű, legnagyobb fsd, fegyvereket utiltyket azereld le, minél könnyebb legyen. Srvt vihetsz, jo moka neha maszkalni ittott. Azonkivül kell egy advanced discovery szkenner, a többi nemjo, mert csak ez lat vegtelenig, kell egy detailed surface szkenner, és ennyi. Javitani vihetsz afmu-t (auto filled maintenance unit) ami a hull-t nem javitja, ugyhogy vigyázz azért. Jameg egy minél jobb fuel scoop, higy időt sporolj. Én pl pajzsot sem vittem magammal, de bolygora leszállásnál igy nagyon vigyázz! 😊

Koszi Dzsini!

Megneztem en is a a CORIOLIS.IO-n, es valoban jo alternativa (olcsobb) az ASPE helyett a Diamond Explorer. Az meg a kerdesem hogy mit kell vinni majd felfedezeshez okvetlenul. Gondolom (azt szurtem le itt a topikban) hogy a buborekon kivul (gondolom a lakott resz ez) nincs mar urallomas. Szoval ha serul a hajo hogy a franba javitom meg? Cargo ugye nem kell? Erdemes vinni SRV-t (meg nem vettem meg a horizons-ot, de ugyis terveztem hogy megveszem)? Jo, a Discovery Scenner az oke. Tenyleg, mi a tokomet vigyek a utra? Ja, ha elhagyom a buborekot akkor csak a "tuloldalon" levo Jasques allomas letezik? Ahhoz hogy a SOL-ba menjek (tehat a sajat naprendszerunkbe, valami engedely szukseges hozza. Mit kell tennem erte?

Na igy hirtelen ennyi, majd meg jovok hulye kerdesekkel, most amugyis melozhatok egy darabig amig a DE-t is felszerelem... 😊
be is kerültem a top 10-be 1200t-al, nem lehet megnézni legalább annak a listáját?
leszállításra került 295,xxxt cucc, meg is lepődtem, hogy miért nem 300,000t.
megeszi az a kondát is simán, csak mögötte kell maradni. amúgy azért nem annyira tökéletes, a textúrái egy kissé elnagyoltak, helyenként elég szögletesek az ívek és van áttetsző rész is rajta. egy kicsit olyan hamarjában összedobott modell.
KiruHoshino
Sziasztok. NEm tudom, hogy volt-e már, de ez valami brutál. 😄

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Panzeradler
1 nagy baj van vele, jobbos cockpit...<#zavart2>
MikX
No tegnap hogy beszéltünk itt nem birtam ki, bementem, vettem egy FDL-t, nagyjabol megepitettem res-re, huuh nagyon bejön, 5ig nyomtam, már annyira elbiztam magam hogy egyedül egy kondának is nekimentem, no azt nembirtam, de amugy szépen teszi a dolgát, fotoztam is rendesen, igy jobban megszemlélve nagyon szép egy dög! 😊

Dzsini
Nem, csak azt, ami az EDSM-ben szerepel, vagyis valaki olyan beküldte, aki az EDDiscoveryt, a többi hasonló programot használja, vagy feltölti nekik a repülési naplófile-t.
4 millió rendszer neve van az EDSM-ben, és 1,6 milliónak vannak meg a pontos koordinátái (ezeket régen háromszögeléssel határozták meg, 2.1 óta már ugráskor a szerver is kiküldi, így bekerül a logba).
Ahol most járok, az így néz ki közelebbről:

A piros pöttyök jelzik az én utamat, a fehérek a mások által bevitt rendszereket. Ugráskor pedig jelzi, hogy olyan rendszerbe értem-e, amit más már bevitt, vagy az én adatom az első.

Egyébként ez a térkép mutatja az összes eddigi bejárt utat? Tehát ha én most elmegyek egy olyan szegletbe ahol nincs fehér csík és ott körülnézek akkor megjelenik a térképen annak ellenére hogy nincs meg ez a program nekem?
Dzsini
Nekem fut játék közben, mert az konvertálja-nevezi át a screenshotokat menet közben, plusz kényelmes néha rápillantani, hogy ne keveredjek nagyon ismert környékre.

tutituti
8 órásra kell állítani a frissítést nem a napira.Akkor nem fogja meg a cpu-t.de kb felesleges futtatni játék alatt.elindítod mikor kíváncsi vagy rá,úgyis ráfrissít

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Mindegy letöröltem a fenébe, eddig is megvoltam nélküle.
Dzsini
Hát, innen messziről nézve nehéz távgyógyítani 😞

Na immár vagy fél órája hogy elindítottam de nem csinál semmit.... Ja és ebből 20 perce "nem válaszol" állapotban van....
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.08.07. 09:59:51
Dzsini
Elvileg nem, internet kapcsolat kell neki, és ha fut, akkor készíti az útinaplót, és ha van EDSM regisztrációd, akkor oda is feltölti a szerzett adataidat.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 09:40:31

Dzsini
Első futtatásnál nagyon sokat dolgozik, lehúzza az összes pozíciót EDSM-ről, és adatbázisba rendezi - még nálam is percekig dolgozott rajta (i5 6600). Utána már "csak" frissít indításkor, de az is eltart egy ideig, nagyjából ha egyszerre indítom az Elite-el, akkor mire az betölt, addigra kész van..

Nekem ez a program mindig befagyasztja a gépet... +még el se akar igazán indulni mert csak a sárga Loading, please wait... felirat van rajta és kész.... meghal a gép....
Dzsini
Ez 3D-s, csak beforgattam felülnézetbe. Az EDDiscovery segédprogramból készült.

Erről a térképről nincs véletlenül 3D kialakítású is? 😄
Hmm.... lehet hogy frissítenem kellene a tanulmányaimat? Még a 90-es években tanultak alapján 2-3000 K hőmérsékletről tudok.... Persze az sem "annyira" meleg de 400k km-ről eléggé izzasztó 😄
Dzsini
5-600 Kelvin felszíni hőmérséklettől?

Megnéztem, 976K felszíni hőmérséklet, ahova leszálltam, ott 405K van (131 Celsius fok). Bőven a "szétolvad minden" kategórián belül van.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 08:58:52

Szét is olvadna minden.... még akkor is ha barna törpe az adott csillag....
Dzsini
420 ezer kilométerre (a Föld-Hold távolság 384 ezer km):

Dzsini
A Cobra bőven megfelel felfedezésre, de ha van ~10 millió forrás (egy fullos Cobra III esetén meglehet), akkor a Diamondback Explorer egy nagyon pompás alternatíva - nagyot ugrik, óriási üzemanyagtartály, rendkívül jó hőmenedzsmenttel, kiváló kis felfedezőhajó.

Ugyanazok a küldetések, az hajófüggetlen - sima kereskedelemhez pedig az eddb.io segít a profit maximum összehozásában.

en is unom mar a musort a kobraval, nekem is majdnem fullon van a gep, mar mennek felfedezesre a sagittarus a-hoz, de egyre jobban erzem hogy nem a cobraval kene elindulni hozza... szoval akkor nincs mese gyerekek, asp explorer?

meg egy kerdes! ha veszek mondjuk egy t6-os szallitot akkor ahhoz mert kuldeteseket adnak az allomason? vagy ugyanezeket latom mint a cobra-val? szoval szemelyre (hajora) szabott a mission-ok kiosztasa, vagy nezegetnem kell manualisan hogy mit hova vigyek hogy haszon legyen?
Dzsini
Lezárult a Jaques szállítós CG, összejött a kijelölt ~300 ezer tonne. Lehet menni bányászni 😊

s_andras
Emlékszem, kezdetek kezdetén a Sidewindertől nagyon rövid idő alatt abban ültem. Ahogy lentebb írtam neki, egyre nagyobbra kell váltani.

t9?<#idiota> van egy majdnem fullos cobrája. mikor telik neki t9-re?
arra gondolt.
a ferdével óvatosan mivel csak harcra jó, semmi másra. nagyon nem. rohadt picit ugrik, 8t a tankja, és semmi sem fér bele. viszont fel lehet rakni rá egy bazi nagy fegyvert.
ASP Explorer konkrétan?
s_andras
Az. Hidd el, nem sok. Pl. T9-ben kb 10*10 perc egy közepesen jó helyen, ha nem akarsz csempészkedni, ami kicsit kockázatosabb.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.08.06. 22:45:04

MikX
Vegyel egy aspt, azzal hamar összeszeded sothis-ben lévő fuvarokkal

MikX
Mindegy, megmarad elfekvőben, mint ahogyan a pythont sem használom miota anakonda lett a sothis kamionjárat.
Igaz azota a pénz nem akadály, ugyhogy simán elporosodik az egyik állomás zugában.
Jah és azota a rangot is kaptam, nemvolt semmi promotion mission, egyszercsak kiirta hogy bemehetek sol-ba, meg a többibe, és hirtelen chief petty officerre váltottam midshipmanről, valami gubanc volt itt