ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MikX: Ja, van osmiumos CG. Érdekes hogy a szövegében egy hetet írnak, pedig már megy egy ideje és több mint 2 hét a számlálója..
amigos5: melyik mérnök?
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Mi ez?Nem lehet fejleszteni akkor minek!Minek ez bele!
Ha el lehetne adni a játékot 3000-ért eladom kiegészítővel együtt!
pff....megint a semmiért ba.ztam el 2 órát!
Utoljára szerkesztette: amigos5, 2016.08.07. 21:19:42
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Addig ott fog állni a tranzakciós fülön, aztán egyik csütörtökön egyszer csak eltűnik, és megkapod a pénzt.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
15 misi, de mivel ha jól értem a felvételéhez megint ki kéne menni a viharba, hát azt hiszem ez jó sokáig ott fog pihenni náluk XD
AFMU: Auto Field-Maintenance Unit
Mások pedig (én is) azért mentek-mennek Beagle Pointra, mert tényleg jó messze van:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Itt rá lehet kapni a felfedezés "ízére", ne akkor döbbenj rá, hogy nem neked való, mikor kiint vagy 10k-n túl... ha meg igen, akár haza se kell jönni, mehetsz amerre látsz 😊
(a legutóbbi hír a Tionisla hajótemetőből a Heart and Soul ködök felé mutat, úgyhogy ott is lehet, hogy készül valami)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 17:42:38
A lényeg az, hogy felfedezés alatt nem fogsz leszállni állomásokon. Legalább hetekig (persze attól függ mennyit játszol naponta - 1000 fényév kb. 30 ugrás és 1 óra, amíg nem vagy rutinos). Csillagokat fogsz látni, bolygókat, és az ugrás animációt. Rengetegszer 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 17:32:08
Alapvetés felfedezéshez az Advanced Discovery Scanner és a Detailed Surface Scanner - ezek elfoglalnak 2 helyet.
Kell egy minél nagyobb, és legalább B kategóriás fuel scoop (az A szinte felesleges luxus), mert ezzel töltesz üzemanyagot. 3 hely.
Ha nem szállsz le bolygókra (nincs Horizonsod), akkor pajzs az utolsó lakott rendszerig kell, utána nem, tegyük fel, hogy viszel, hazatérésnél amúgy is jól jöhet - 4 hely.
A Diamondback Explorernél marad 1 helyed.
Itt két lehetőséged van - az egyik, hogy beleraksz egy SRV-t, és akkor tudsz a felszínen gurigázni, nagyon jót tesz kikapcsolódásként a rengeteg ugrás között.
A másik lehetőség az AFMU, ami a hajótesten kívül a hajó részeit tudja javítani - mert sérüléseket fogsz szenvedni. Főleg attól, hogy belegázolsz egy-egy csillagba, vagy kicsit megsütögeted a hajótestet - előfordul, ilyenkor 1-2%-okat csökken minden alkatrész állapota. Nem nagy tragédia, olyan 70%-ig nyugodtan le lehet menni, semmi gondot nem okoz, és a Sagittariusig és vissza még annyi se jön össze általában.
Ez a te döntésed, ízlés szerint. Ha nincs Horizonsod, akkor persze AFMU.
A hajó belső alkatrészei: FSD-ből természetesen a legnagyobb kategória kell. Life Supportból, Sensorból, Thrusterből elég a D kategória - ezeket gyakorlatilag nem fogod használni.
Power Distributornál két választásod van - vagy a legkisebb olyan D kategóriást választod, amivel még van boostod, vagy lemész a legkisebb olyanra, amitől még a hajó megmozdul, de akkor lemondasz a boostról, és a bolygókra leszállásnál külön oda kell figyelni.
Power Plantnál pedig szintén A kategóriás kell (ezeknek a legjobb a hőkezelése, ami scoopoláshoz létfontosságú), és a legkisebb olyat érdemes betenni, ami még ellátja az egyszerre használt alkatrészeket.
Ezek mind arról szólnak, hogy a hajó össztömegét csökkentsék, és nagyobbat tudj tőlük ugrani.
Fegyver nem kell, utilityből 1-2 heat sinket esetleg érdemes vinni - előfordul, hogy veszélyesen sikerül megérkezni, és akkor nem árt, ha van valami, ami csökkenti az extra hőből származó sérüléseket - nem túl nehéz, és biztonságot ad.
Amúgy a Cobrát is át lehet szerelni felfedezésre, ha jól emlékszem Janicsillagasz pajtásunk is azzal volt központi fekete lyukat nézni 😊 Type-6-ot szeretik még amúgy, mert rengeteg a belső helye, és egész korrekt az ugrótávja, azt is ki lehet hozni kellemesen 10 millió alatt, a linken látható 8, és még lehet rajta faragni egy kicsit.
-------------
A Sol rendszerhez az engedélyt a Föderáció adja meg, náluk kell néhány szintnyi rangot szerezni, és akkor megengedik, hogy meglátogasd az emberiség eredeti otthonát.
Pajzsot viszek, nem bizok magamban... 😊
Na de mia helyzet az allomasokkal? Csak a Jasques letezik ami atellenben van a buborekkal a galaxis kozepen keresztul, ha ott van... aaa, nemtok semmitse. 😞
Felfedezni egyszerű, legnagyobb fsd, fegyvereket utiltyket azereld le, minél könnyebb legyen. Srvt vihetsz, jo moka neha maszkalni ittott. Azonkivül kell egy advanced discovery szkenner, a többi nemjo, mert csak ez lat vegtelenig, kell egy detailed surface szkenner, és ennyi. Javitani vihetsz afmu-t (auto filled maintenance unit) ami a hull-t nem javitja, ugyhogy vigyázz azért. Jameg egy minél jobb fuel scoop, higy időt sporolj. Én pl pajzsot sem vittem magammal, de bolygora leszállásnál igy nagyon vigyázz! 😊
Megneztem en is a a CORIOLIS.IO-n, es valoban jo alternativa (olcsobb) az ASPE helyett a Diamond Explorer. Az meg a kerdesem hogy mit kell vinni majd felfedezeshez okvetlenul. Gondolom (azt szurtem le itt a topikban) hogy a buborekon kivul (gondolom a lakott resz ez) nincs mar urallomas. Szoval ha serul a hajo hogy a franba javitom meg? Cargo ugye nem kell? Erdemes vinni SRV-t (meg nem vettem meg a horizons-ot, de ugyis terveztem hogy megveszem)? Jo, a Discovery Scenner az oke. Tenyleg, mi a tokomet vigyek a utra? Ja, ha elhagyom a buborekot akkor csak a "tuloldalon" levo Jasques allomas letezik? Ahhoz hogy a SOL-ba menjek (tehat a sajat naprendszerunkbe, valami engedely szukseges hozza. Mit kell tennem erte?
Na igy hirtelen ennyi, majd meg jovok hulye kerdesekkel, most amugyis melozhatok egy darabig amig a DE-t is felszerelem... 😊
leszállításra került 295,xxxt cucc, meg is lepődtem, hogy miért nem 300,000t.
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
4 millió rendszer neve van az EDSM-ben, és 1,6 milliónak vannak meg a pontos koordinátái (ezeket régen háromszögeléssel határozták meg, 2.1 óta már ugráskor a szerver is kiküldi, így bekerül a logba).
Ahol most járok, az így néz ki közelebbről:

A piros pöttyök jelzik az én utamat, a fehérek a mások által bevitt rendszereket. Ugráskor pedig jelzi, hogy olyan rendszerbe értem-e, amit más már bevitt, vagy az én adatom az első.
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.08.07. 09:59:51
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 09:40:31
Megnéztem, 976K felszíni hőmérséklet, ahova leszálltam, ott 405K van (131 Celsius fok). Bőven a "szétolvad minden" kategórián belül van.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.07. 08:58:52

Ugyanazok a küldetések, az hajófüggetlen - sima kereskedelemhez pedig az eddb.io segít a profit maximum összehozásában.
meg egy kerdes! ha veszek mondjuk egy t6-os szallitot akkor ahhoz mert kuldeteseket adnak az allomason? vagy ugyanezeket latom mint a cobra-val? szoval szemelyre (hajora) szabott a mission-ok kiosztasa, vagy nezegetnem kell manualisan hogy mit hova vigyek hogy haszon legyen?
a ferdével óvatosan mivel csak harcra jó, semmi másra. nagyon nem. rohadt picit ugrik, 8t a tankja, és semmi sem fér bele. viszont fel lehet rakni rá egy bazi nagy fegyvert.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.08.06. 22:45:04
Igaz azota a pénz nem akadály, ugyhogy simán elporosodik az egyik állomás zugában.
Jah és azota a rangot is kaptam, nemvolt semmi promotion mission, egyszercsak kiirta hogy bemehetek sol-ba, meg a többibe, és hirtelen chief petty officerre váltottam midshipmanről, valami gubanc volt itt