ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Ami külön mókás, hogy a Starbound és az Elite a Steamen top10-es lett hirtelen 😊

Buboréklakók: legyetek barátságosak a színes világból érkezőkkel 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Egyetértek!
Elite alá ilyen negyedéves vagy féléves kiegnek rohadt jó lenne, tolnám. De mint önálló játék, ehh.
Ez egy 18fős stúdió, amiből kb. 10fejlesztett ténylegesen. A Frontiernél meg dolgozik kb. 150 ember. Ez egy indie cím, nem vethető össze az Elite-el. Megfelelő szakember gárdával meg lehetne ezt jól csinálni, csak senki nem akarja. Normál esetben nekem nem hiányzik, de ha már az Elite-ben is ott a 4 milliárd csillagrendszer, akkor ahhoz a tökegyforma megjelenítés sem passzol, az legalább annyira irreális sajnos. Valami középút kellene.
MikX
Hát ilyen minőségben inkább ne legyen ilyen procedurális generárálás. A végeredménye a sokszor nem stimmelő és igen fura képzödmények, ez igy elég kaki. Amig nem tudnak ilyet rendesen csinálni addig inkább ne.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

A játék nem rossz, de az NMS nem szimulátor! Alapvetően maga a technológia az, ami itt lényeges. A procedurális generálással életet lehet vinni az űrszimekbe, ha rendesen ráálnának végre a fejlesztők. Sajnos a Frontier is itt szúrta el. Az Elite messze jobb játék, eleve nem hasonlítható mert az egyik egy kimondottan arcade game, a másik egy komoly szimulátor. Viszont ha az Elite-ben is változatosabb lenne a bolygók generálása, netán valami élet is lenne néha rajtuk, akkor hosszabb távon sem fordulna unalomba az un. "felfedezés", ami jelenleg csak abból áll, hogy "goto/scan" és az elrendezésen kívül semmi más érdekes nincsen sehol, minden tökegyforma. Újra csak azt tudom mondani, a kettőből kéne gyúrni egy igazán jót.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.08.13. 22:14:56
Roger6
Ugyanez a véleményem, de sajnos az emberek az arcade cuccokat szeretik. Nem értem mit esznek rajta. Persze ízlés kérdése.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

MikX
Oooh eza no mans sky... 😊
Egészen aprocskát kezdtem valami jot latni benne, mikor megláttam, hogy a rendszerek ugy vannak benne, higy egymàs nyakán van3-4 bolygo ürallomasokkal, és ennyi. De tényleg annyira egymáson hogy szinte átköpnél. Naneee meg a bugyuta fizika, és ezek a dandom generált bolygok... Vicces, mint egy régi jatek, ahol nem stimmelt az objektum a talajjal, a változatossàg az kimerül abban hogy zöld vagy piros vagy sárga a növényzet, az állatok egy kaptafa mind, max mas kicsit a testük a fejük, de van ugy 3-4 fő tipus, ennyi. Sajnos annyi sebből vérzik a cucc, hogy az embertelen.
No yt-on megnézem mi vár a galaxis közepén, aztán soselássamtöbbet.
Még arcade cuccnak is gyenge, aki meg fogékony az ürkufatàsra, a scifire, az sirva fut ettől, pedig kinek màsnak készült ez?

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

s_andras
Jó érzés elsőre olyat dobni a multi Asp-on, hogy 24-26-ról 35-38-ra nő az ugrótáv <#nevetes2> Már csak a másikon, a felfedezőn is ilyet kéne. Bár arra félretettem pár próbálkozásnyi anyagot. Meg azt is elő lehet adni hogy ha ez marad a legjobb fejlesztés, akkor majd átszerelem őket egymásra.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Gundark 1 1
Az első PC-s elitben amivel játszottam anno 89 körül , abban volt menekült szállítás másik bolygóra.

Az lenne még a király a játékban hogy ha beleraknának 1-2 szupernóvát 😄 Pl kipukkan a Betelgeuse. (bár elméletileg már kidurrant, csak ugye még nem ért ide a fénye így nem tudunk róla....). És jön a hír játékban hogy megsemmisült az XY rendszer, a szomszédos RT rendszert evakuálni kell, a pusztító robbanás 2 hónap múlva odaér.... és itt lehetne egy személyszállító CG is, kiürítés miatt minden felszerelés aprópénzért kapható meg minden 😄
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.08.13. 14:14:55
Dzsini
Ott van a CG leírásában, hogy "deliver combat bonds", tehát conflict zone-ok vannak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Gundark 1 1
Ezt az új CG-t néztétek? Jó hogy egymásnak esett a föderáció és a birodalom, de ezt ott hogy játsszák? A nav bójánál kell csónakázni, vagy egy HAZ-RES ahol ölik egymást, vagy a rendszerben mindenki mindenki ellen?
Gundark 1 1
Szerinted amikor megjelenik a séta, nem lesz aki hegymászó versenyt fog tartani az Olympus Mons-on? 😊
Dzsini
Bolygó sarkvidéktől sarkvidékig (bázis - bázis) SRV versenyek is voltak már - sokan játszanak mindenféle játékot 😊
Hammers of Slough-ék minden héten tartanak játéknapot.

Ha lehetne benne gyalogolni gondolom azt is kipróbálná valaki!<#circling>
Dzsini
Nem mazochizmus, játék. Ő úgy gondolta, hogy így játszik 😊
Imperial Eagle is járt már Beagle Pointon, és több, mint 7 hónap után múlt héten dokkolt Jaques-on.

Nemes gesztus! Azért milyen mazochista már, aki nekivág egy szidével a mély űrnek?
Dzsini
A Distant Worlds expedícióban a Rock Rats azért alakult, hogy egy Sidewindernek segítsenek eljutni Beagle Pointra - mivel SRV-je nem volt, így ők szétlövöldözgették neki a kavicsokat, hogy tudjon gyűjteni ugrássegítőt.

Nem túl elegáns, de praktikus! Bolygófelszínről konténereket felszedni "srv" nélkül.<#alien>
Dzsini
Nem CG, csak megnyílt az is az állomáson - a javítási CG sikere miatt szépen bekapcsol az összes szolgáltatás.

Szerintem én ott fogom megszerezni a felfedező Elite rangomat, illendő lépésnek tűnik.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.12. 09:40:39

Wut? Felfedezési CG van vagy mi? Bár mindegy, ahhoz még kevés időt töltöttem kint hogy leadjam...
Dzsini
Jaques-on már le lehet adni felfedezési adatokat, és beindult a Shipyard is.

Valamint újra konfliktus van a Birodalom és a Föderáció között, persze egy barnacle rendszer miatt.

s_andras
Jaja, őt még nem a facegen csinálta. (És Arissa is helyes.) Erről jut eszembe, a minap rájöttem arra is hogy Elvira, Liz, és még Héra is szinte teljesen egyformák.

Ja ezt lehet valami hentai-ból formálták 😄
Egyetlen szépség! Aisling Duval
van valami jó módszer a chemical manipulators megszerzésére? szerencsétlen t-s hajókat már halomra lőttem.
Dzsini
Hát, az ezzel kapcsolatos fenntartásaidat szerintem a blog szerkesztőjével oszd meg, nem valószínű, hogy ezt a topicot olvassa 😊

amúgy ez egy bő évtizedes futó poén a neten, kár belemenni

s_andras
Ááá, ezeknek a túlnyomó része erőltetett, csak egy-két kép néz ki tényleg nőnek. De miért feltétlenül leszbinek bélyegezte őket, csak szimplán csúnyák <#beka3>

Dzsini

Ferfiből átoperált nő?
s_andras
Az milyen már hogy a Naptól 9.x fényévre van olyan rendszer ami felfedezésre szorult??

Másik: az uccsó mérnököm, Col. Bris Dekker, nézz rá a képére, mi jut eszedbe, hogy ő mi?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nos én azt hittem hogy egy öreg nő, és most kiderül hogy hapsi..! <#wilting>

Dzsini
szép, és jól sikerült a gyűrűrendszere is

Ritkán látok ilyen szép fehér gázóriást 😊
Dzsini
Hát, ha nagyon kell valami, akkor a te mesédet kicsit finomítva: addig idegesíted meg könyörögsz neki meg dumálod tele a fejét, amíg csak megcsinálja, amit nagyon szeretnél, de megharagszik rád miatta, és újra ki kell engesztelned 😊
Ilyesmiket találtak ki redditen is hozzá, ahogy emlékszem volt még pár egészen fantáziadús ötlet - eredetileg nem volt benne a mérnökösdiben, utólag meg már az előre kialakított ötlethez (néha elsül a keze a mérnöknek) ez nem igazán illeszkedik. Ez legyen a legnagyobb bajod 😊

Hát ez nem jött össze, én noob vagyok a géphez, de nem baj, köszönöm hogy próbáltál segíteni. Nem fogom használni és ennyi... Eddig is megvoltam nélküle 😄
s_andras
Nagy haszna volt a kísérletnek: tényleg azonnal az első ablaknál lelőhető a grafika, és megmutatja a végső eredményt, akár különleges effekttel együtt, így a szintlépés óriásit gyorsult ahhoz képest amikor még végignéztem a csúszkákat meg mindent <#vigyor3>

(Ám ez a szint beáldozás-sztori nagyon sántít: ott vagyunk a mérnöknél 5-ös szinten, óriási a szerelem, mi vagyunk a legjobb vevők, úgy hiányoztunk amikor nem voltunk itt és ezekhez hasonló szövegek. Aztán állítólag ezek a különleges effektek még a mérnök számára is meglepetésszerűen bukkannak fel ha véletlenül eltalálja a harmóniát. És akkor a végén kiderül, hogy MÉGIS akarattal elő tudja nekünk állítani, de ha ezt kérjük tőle, akkor hirtelen valamilyen rejtélyes oknál fogva annyira megharagszik ránk, hogy besértődik, elmúlik a l'amour és visszaminősít minket 2-vel. <#miaz> )

Remélhetőleg az NMS lufi nem fog kidurrani, és a konkurencia ráveszi a Frontiert, hogy fejleszteni kell, nem elrontani azt, ami jó volt (lásd 2.1).
Dzsini
Ha lenne bármi bizonyíték arra, hogy "kijátszható" a rendszer, akkor tele lenne vele az összes fórum, hogy mi a módszer - és megakadályoznák, hogy kijátsszuk 😊

s_andras
Jó hát én nem tiltakozok ez ellen ha tényleg így van, csak az animáció ezek szerint nagyon becsapós. Majd kipróbálom hogy 100 Exp. effekt azonnali leállításánál legalább egyszer odaad-e egy sikeres eredményt.

Dzsini
Rögtön az elejétől át lehet lépni az egészet.
ED 2.1 Béta 5 changelog:
Engineers
- Pressing UI_SELECT to skip the engineering animation will no longer continue on to select a nav button.

fórumról:
You can also click to skip the animation and see the results immediately.

De ha te szeretnéd, hogy úgy érezd, hogy van hatásod egy előre legenerált véletlenszámra, akkor szerintem semmi nem fog meggyőzni az ellenkezőjéről.

s_andras
Ennyi lenne..? Akkor viszont történnie kellett volna olyannak is hogy én stoppolom valahol, és hirtelen átugrik a karika másik oldalára mert ott adta meg a "nyeremény"-t, de ilyen nem volt. Meg akkor az első ablaknál és a másodlagos hatásnál is kellene tudnunk gyorsítani, bár ezt még sosem próbáltam, lehet hogy ott is működik. Csak mindenki arról értekezik, hogy az Exp. effektet lehet a tűzgombbal megállítani.

Dzsini
Értelme? Átlépni egy hosszú animációt, ha van vagy 30 adagod, és várod, hogy egy rendeset kipörgessen.

s_andras
Na ez viszont azért nem biztos hogy így van, mert annál valamivel sűrűbben sikerült beletalálni a kékbe! Azt nem hinném, hogy minden esetben pont azt adta volna meg, ahol én lestoppolni próbáltam. Meg akkor mi a fene értelme lenne a stoppolási lehetőségnek? De nem lehet tudni, bármi előfordulhat.

Akkor már értem a vásárlást: csak az effektre vonatkozik (eredményre tehát nem, ha ezalatt az első ablakban lévő statisztikát értjük), egy szintbe kerül az effektváltás ha eleve kisorsolt egyet, és kettőbe ha nem - nagyon durva olyan mérnököknél, akiknél az 5. szint sok-sok munkát igényel... De talán még mindig jobb, mint a végtelenségig kísérletezni a rulettel.

Dzsini
Igen, eldöntötte a legelején, ezt mondom már régóta 😊 teljesen mindegy, hogy mit és hogy "stoppolsz"

A megvásárlás pontos módszerét nem tudom (Beagle Point meg ilyesmik), itt olvastam: "1 rank to change special effects if you landed on it or + 1 rank to guarantee a special effect."

s_andras
Ne-ne-nem, mondom hogy az Experimentalon még a pörgetés gyors szakaszában is le lehet stoppolni az elsődleges tűzgombbal akárhol, csak hiába találom el a kéket, sokszor kiugrasztja belőle, tehát vagy itt is van egy újabb szerencsejáték amit nem látunk, vagy ha már eleve eldöntötte a legeslegelején hogy "márpedig te itt most lóf*szt se kapsz" akkor ennek megfelelően pirosba fog csúszni így is úgy is.

De erre térjünk még vissza: "1-2 reputációs szintért cserébe garantált eredményt vagy/és garantált effektet vehetsz" Az megvan hogy az effektnél ott a gomb, de az "eredmény"-t hogyan lehet megvenni?

Dzsini
A beleszólás annyit jelent, hogy 1-2 reputációs szintért cserébe garantált eredményt vagy/és garantált effektet vehetsz. Ha nem használod ezeket, akkor sima rulett.

A pörgetés animációja (és előtte a csúszkák) nem határozzák meg, hogy mit kapsz eredményként, hanem pont fordítva.
Ha a sorsolás szerint +30 jár akármire, akkor olyan animációt kapsz, ami +30-on fog megállni.
Ha a sorsolás szerint kapsz effektet, akkor olyan animációt kapsz, ami effekten fog megállni.

s_andras
Tehát akkor is rulett marad ha látszólag beleszólhatunk? Mert az biztos hogy még a leggyorsabb pörgésnél is meg lehet állítani bárhol. Akkor ez így maximum arra jó (ha jól értem), hogy legalább éppen arra az effektre legyen valamicske esélyünk amit a legjobban szeretnénk - már persze ha ezek mindig ugyanott vannak.

Dzsini
Háttérben van egy százalék, aztán ha az jót sorsol, akkor olyan animációt kapsz, ami kékszeleten áll meg 😊 Nem ügyességi játék, rulett.
(és mivel kerekítenek, ezért néha akkor is kéken áll meg, amikor nem kapsz)

s_andras
Rájött már valaki arra hogy az Experimental effektnél halálpontosan mikor kell megnyomni a tűzgombot hogy a kék szeletnél álljon meg a rulett? Mert nekem még akkor is túl későnek vagy túl koránnak bizonyul ha már nagyon lassú a pörgés, és teljesen egyértelműen benne van a kis szürke háromszög a kívánt mezőben... Nem a reflexeimmel van a baj vagy ilyenek, egyszerűen mintha nem lenne megfelelő időpont, mintha még így is lenne benne egy véletlenszerűségi faktor. Néha hiába látom felvillanni a kék hullámokat középen, miután megnyomtam, mégis hátrébb kerül a jelző, máskor meg szintén jónak tűnik, de továbbugrasztja...