23609
1418743729.jpg
  • Amiga
    Hát, végülis amikor Janov Pelorat és Golan Trevize felvette Bliss-t, akkor is megvoltak a plusz utassal a hajón, szóval akkor maradok annál az elképzelésnél, hogy a legénységgel közösen osztozunk a hajó (bármely hajó) létfenntartó modulján... Még mindig ez a legkevésbé erőltetett.
  • s_andras
    Nagyon sántít.. mi van ha csak úgy találomra megyünk bele az ismeretlenbe, és véletlenszerűen szállunk le itt-ott. A stabil megoldás csak az lenne, hogy 1: velünk utaznak, vagy 2: ott maradnak valahol mint a nem használt űrhajóink és értük kell menni/iderendelni őket pénzért és x idő alatt. Amikor az előbb leírtam a téves következtetéseimet, akkor az első esetből indultam ki. De ez most így tényleg csak mágia.

Valóban azt írja a Crew menüben az Active alatt hogy "Take 1 Crew member with you _on_board_."
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.14. 14:58:18
  • Amiga
    Logisztikailag még el lehet képzelni, hogy a legénységet te magad küldöd előre azokra az állomásokra, ahol megfordulsz, és az útjukat a százalékukból fedezik. Ha pedig nagyobb a hajó és nem egyszemélyes vadász, akkor elképzelhető egy kis life pod is a számukra esetleg.

@ Dzsini, köszi. :-D
  • Dzsini
    Hát, lehetett volna ugyanúgy egy több perces szállítási időt beírni nekik, mint a modulokhoz és a hajókhoz, akkor nem lenne ennyire feltűnő a dolog :)
  • Dzsini
    Csak azok veszhetnek el, akik veled együtt aktívak egy hajóban - ahhoz pedig fighter bay kell, amit a Vulture-ra nem tudsz felszerelni. Addig "csak" a százalékot viszi, és utazgat minden crew loungeba utánad, ahol issza a Lavian Brandyt.
  • s_andras
    Akkor örülünk, Vincent :) (bár olyan nagyon nem, mert meg tudnak halni). Látom, itt is írják hogy "_magically_ follow you", tehát mindenki érzi hogy ez így nincs rendben.
  • Amiga
    Tehát ha a Vulture-ba virtuálisan felveszek egy member-t, akkor az igazából nem vész el, ha robbanok, mert nem is válik ott aktívvá, csak a menümben jelenik meg?
  • Dzsini
    Hát, ezt jótékony homály fedi, de mindenhol azt írják, hogy CSAK az aktív pilótád jön veled, ő irányíthatja a vadászt, a többiek szerződéssel bár, de "kimenőn" vannak.

Valószínűleg a nekik ekkor is fizetett százalék fedezi azt, hogy ők mindig ott vannak, ahol te :) (plusz a mindenkikedvence "ez csak egy játék" pajzs védi őket)

You can hire up to Three NPC Crew at a time. Only one can be active at any given time, the others are backups or off duty. When a crew member is not active, they are not on your ship. Only Active crew are on your ship. Inactive crew (magically) follow you around from station to station. You can only change active crew from the Crew Lounge.

Yes, your NPC Pilots can Die. Don't get too attached. These pilots are NOT members of the Pilots Federation. Therefore they do not have access to the Remlok/Instant Escape Pod Tech that the Pilots Federation Members have.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.14. 14:17:31
  • s_andras
    Örülnék ha ez lenne, de kipróbálni nem merem. Azt nem értem, hogyan várnának ránk mindig az állomásokon, ehhez az kéne hogy egy másik hajóval mindenhová kövessenek, ráadásul nálunk is gyorsabban kellene dokkolniuk ott ahol mi is leszállunk..
  • Dzsini
    Én úgy tudom csak az aktív crew member vész el, a nemaktívak minden állomás kocsmájában várnak rád (ezért van értelme pl. kinevelni több Elite rangút magadnak, hogy ha egy elvész, akkor egy másik a helyére ülhessen).
  • s_andras
    Így van, és MINDEN hasznodat lefölözi, nem csak a harci cselekményekét.
  • Amiga
    Vagyis ha jól értem, ha nekem megtetszik egy crew member, akkor felfogadhatom, de azonnal csengetni kell neki a százalékot, és mindenhol velem lesz még a Vulture-ban is.
  • Amiga
    Oh értem, akkor vigyáznod kell a drágára, mert ha elvész a hajó, akkor elvész a kedves is... Hát ezen tényleg változtatni kellene, esetleg feléleszthető lehetne biztosítási díj fejében, vagy escape pod-on menekülhetne ő is és egy erre szakosodott ügynökség térítési díj ellenében begyűjti, stb.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.14. 14:01:02
  • s_andras
    Sajnos nem, és ezen nem ártana változtatni, ugyanis most magunkkal hurcoljuk őket, hiszen pukkanásnál őket végleg elvesztjük.. Ezek szerint alapból van +3 hely minden hajón, még a legkisebbeken is. Ezt nem nevezném se kantinnak, se társalgónak, pl egy Eagle esetében jó ha befér egy ilyen tengeralattjáró-stílusú ~2 köbméter/fős lyuk. Jó lenne ha tényleg ki lehetne rakni az inaktív legénységet egy állomásra mint a modulokat, hogy biztonságban legyenek, és a pénzt se vigyék (max valami alap 1-2%-ot), erről is kéne szavazás.
  • Amiga
    Ha felveszel egyet és nincs a hajón hely, akkor a kantinban iszogat békésen, amíg olyan hajót nem veszel, amire már jöhet legénység?
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.14. 13:24:31
  • Gundark 1 1
    Ismét véleményeket kérek :) Fejlesztgetem a pitont a mérnökökkel. A 3 nagy helyet 3 multi foglalja el. Szeretem őket, darálnak. A kisebb helyekre mit tegyek? Sokáig multik voltak ott toronyként. De olyan szépen manőverezgetek, hogy felesleges. (konda örökség a torony használat :) Viszont valami kéne ami nagyot üt. Railgun? Vagy inkább nem irányított rakéták? Nagyon régen próbáltam a railgunt, de végül csak plazmákat használtam. Vagy tegyek sima ágyúkat? Mindig a gondok :)
  • s_andras
    Most hogy a kislány már túl van a Deadly rangon (mégis gyorsabban fejlődnek mint mi), ki mertem próbálni ezt a módszert CZ-ban is, és sokkal jobban működik: be kell menni a közepére, aztán oldalt választani, átszállni a vadászba, gyorsan kiadni az "Engage at will"-t és ezerrel kimenekülni 15 km-re. Csak akkor kell visszaterelni, ha kisodródik a banzáj szélére valakit üldözve, mert ha kinyírja és nem talál senkit, oda akar jönni és beállni mellénk.
    Van egy bug is: amikor újra én vezetem az anyahajót, az összes célkövető fegyverem fix üzemmódban van, és nem is tudom máshogy visszacsinálni mint egy reloggal.
    Hülye voltam hogy nem vettem fel a másodikat, pedig volt egy újabb harmless szépség pár napja, csak azt hittem hogy túl korai, minek vigye a pénzt... De iszonyú ritkák, csupa bűn ronda bányarém zombi banya jön azóta..
  • Max_Andaxin
    ...godoltam.!
  • Dzsini
    Nem.
  • Max_Andaxin
    Talán -biztos - hülye kérdés, de ezt/ezket lefordították ungerise nyelvre???
  • Dzsini
    Más a szöveg bennük, amit el lehet olvasni, és kicsit több mindent megismerni a játékból, a történelemből és a történetből.

"Kihívás" akkor lehet, ha bűnözőt, vagy követett-problémás személyt viszel magaddal, egyébként városnéző busz vagy.
  • TokraFan
    Tegnap kicsit ránéztem a játékra, hátha már nem fagy. Mentem pár kört személyszállítós ügyben, valami CEO-t kellett reptetni 4 helyszínre. Nem lenne ez rossz, csak megint az van, hogy mintha a Frontiernél nem éreznék, hogy mivel kell hosszabb távon is érdekessé tenni az egyébként nem rossz alapötletet. Jópofa ez az "Adventure" izé, csak mindenhol ugyanaz fogad. Roncsmező, benne egy fehér-kékes "műhod-szerűség", ez az un. látnivaló. Nem sokat vittem még utast, de eddig mindenhol ugyanaz, csak más neve van a "látványosságnak", kihívás meg szinte semmi nem volt sehol. Ez minden küldetésnél ilyen, vagy csak én nem láttam még elég utasszállítós küldetést? Pozitív viszont, hogy most csak egyszer fagytam ki.
  • Amiga
    De jó! :-)))
  • Dzsini
    igen, részei a kánonnak - a Drew Wagar-féle Reclamation az, ami a játék aktuális sztorijába szorosan illeszkedik, és ő írja a jövő nyáron megjelenő Premonition-t is, ami az elmúlt ~2 év történéseit dolgozza fel. A többi az inkább "történetek a világból", világbeli helyszínekkel, alkalmanként szereplőkkel.
  • Amiga
    Amúgy Amazonon szórakozásból rákerestem az ELITE Dangerous-ra és kijött egy csomó találat. Írtak pár könyvet erre az E: D univerzumra... Tudtok erről valamit? A hivatalos kánon részei?
  • Dzsini
    Én például mostanában a repkedős hajómmal (Cobra IV) mindig tartok magamnál 6-8 limpetet és egy (nem is túl magas szintű) collector modult, mert egy lövöldözés után kényelmesebb megállni, kiküldeni egyet, és tágra nyitott raktárajtóval várni (ez fontos), amíg behordja a hulladékokat :)
  • Max_Andaxin
    Óóóóóh...hát akkor megvan a bibi-:))) Én voltam a nooob ismét. Mert gyűjtögetőt vettem én, csak ami vezérli azt nem-:))) Nem csoda, hogy nem akart dogozni a szerencsétlen....jaaaaj...-:)))) Köszi a választ Dzsini!
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.11.14. 09:39:26
  • Dzsini
    Minden hajóra rakható. Kell egyrészt valamilyen limpet controller, de ez csak irányítja, programozza az általános limpeteket - ez utóbbit az állomás menüjében jobb oldalt az üzemanyag/javítás/újralőszerezés részen kell vásárolnod, és a normál rakteredben csücsül mindaddig, amíg ki nem küldöd. 1 tonna darabja.

A collector gyűjtöget, a hatch breaker a megtámadott hajó raktárajtaját nyitja ki, a fuel transfer üzemanyagot ad át (ezzel dolgoznak a Fuel Rats-ék), a prospector a bányászható kavicsok érctartalmát tárja fel.
  • Max_Andaxin
    Ezek a gyűjtögető "izék" meg vannak határozva, hogy milyen hajókra rakhatóak?...Egyszer próbáltam őket....talán egy Type-6-on, de én még csak ki sem tudtam küldeni. Pedig meghatároztam a firegroup-ot is neki...(igaz én kijelöltem, a frissen lelézerezett ércet, de nem ment ki érte....)
    Szóval gyakorlatban hogy kell(ene) ennek működnie?
  • Amiga
    Nekem most nagyon szuper hétvégém volt.
    Elkezdtem olyan küldetéseket vállalni, amelyekben valamilyen hiánycikket kellett leszállítani. Felderítettem néhány közeli rendszert, ahol mást-mást árultak, és elkezdtem körbehordozni az árut szép jutalom reményében. Időnként jött bónusz abból, hogy időre, vagy más helyszínre kellett valamit vinni. Annyira belejöttem, hogy a végén már a shield generator helyett is rakteret vettem, és csurig pakolva mentem jobbra-balra, közben igyekeztem elkerülni, amikor próbáltak kirángatni a mélyűrből.

Vasárnap reggelre sikerült is vennem egy Keelback-et, amire már business class-es passenger cabin is fért, így bővültek a lehetőségem. A legutolsó küldetésemben 18 T Berilliumot kerestek közel 400 ezer cr-ért, amit a szombszédos rendszerből át is tudtam vinni.

Úgyhogy ma reggel megvettem a Vulture-t. Ebbe 6 business cabin-t tettem, és most kicsit személyszállítok, amíg össze nem jön a pénz az izmosabb fegyverzetre és felszerelésre. Aztán irány a Cubeo nav beacon, ahol mindig lehet federal agent-ekre vadászni. :-)

Egy kis inspiráció mára:

"The sky calls to us
    If we do not destroy ourselves
    We will one day venture to the stars

A still more glorious dawn awaits
    Not a sunrise, but a galaxy rise
    A morning filled with 400 billion suns
    The rising of the milky way"
  • RJoco
    Hogy lehet egy ekkora tetü, köcsög a játék?!
    Kb úgy jártam, mint MerlinW csak kevesebb időmbe és kisebb káromba került.
    Felvettem egy csoportot, akik 3 beacon-t akartak megnézni. Persze volt némi vaj a fejükön.
    Elugráltam 300ly-t, meg vagy 1 órát és az utolsó helyszínen várt egy Viper. Naná. A hajóval scannel-tem a beacon-t, ami egy holdon volt, de nem fogadta el. Míg kerestem a leszállóhelyet, lehetőleg minél közelebb, lescannelt a nyavajás. Persze csak a cargo érdekelte, de azért kaptam a fejemre a vérdíjat. Aztán el is húzott.
    Leszálltam és scannel-tem SRV-vel is és a mocsok, geci azt sem fogadta el. Vissza a hajóba, közben megjelent két Viper MKIV, természetesen mindkettőnek kíváncsiskodnia kellett, mire az utasaim csesztek fizetni és örültem, hogy 60% hull-al távozni tudtam.
    Mi ez, ha nem szándékos kicseszés a jónéppel?! Nehogymá egy kis könnyű pénzhez jusson...
    6M-et fizetett volna.
  • MerlinW
    Én Cobra Mk3-ra szavazok:)
  • etniez
    Köszi. Most megyek aludni, holnap kitalálom, hogy Cobra vagy Viper kell-e inkább nekem.
  • MerlinW
    https://eddb.io/ Stations menü.

Station sells Ships-ben válaszd ki a hajót, Reference system-be meg írd be éppen hol vagy.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.13. 23:43:42
  • etniez
    Tudsz olyan oldalt, ahol kitudom deríteni, hol tudok új hajót venni? Google kettőt dobott, egyik sem működik :(
    http://roguey.co.uk/elite-dangerous/ships/viper-mk4/where.html
    http://ed-td.space/en/18/Find+Ship

Ezeket néztem. Cobra MKIII vagy Viper MKIV kellene és a vistobici rendszerben vagyok. Egyik a rendszert nem ismeri, a másik meg nem talál semmit...
  • MerlinW
    Én 6 milliót. Teljesen normális. Majd, amikor lesz egy hajód, aminek a biztosítása 20 millió halálonként, nem fog olyan soknak lenni:) Anaconda-ra a power plant pl 162 millióba kerül. A hajók árait meg itt látod. Egyébként a pénzszerzés nem olyan nehéz a játékban, alapvetően nem is az a célja, Én egy hónap játék után vettem az Anacodámat (használni mondjuk nem használom). Az utóbbi időben engineer-eket kutatom, felfedezek, közösségi játékokat játszom. Büszke Canonn tag vagyok már 2 hete:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.13. 23:38:13
  • etniez
    Az előző kommenten óta összeszedtem még 635.000 creditet. Ez bug vagy normális?
  • MerlinW
    Mindig vissza kell repkedned. Mármint a legközelebbi bázisra. Tök mindegy melyikre. Egyedül a power bounty-t kell az adott rendszerekbe vinni (fed, empire, alliance)
  • etniez
    Ez azért szemétség.
    Másfél nap alatt összekalapáltam úgy 200.000 creditet.
    Most találtam egy jó helyet, ahol lehet lőni a maffiát a helyi egységekkel, fél óra alatt összeszedtem 400.000 creditet egy eagel-el...
    Van valami mód, hogy távolból felvegyem a jutalmat vagy mindig vissza kell repkednem a bázisomra?
    Utoljára szerkesztette: etniez, 2016.11.13. 22:33:20
  • Amergin
    A fighterek (amikor a helyettesünk ül benne) használnak chaff-et?
    Mert hogy heat sinket nem használnak e szerint, point defense-t gondolom használnak, mert azt az automatika kezeli, de a chaff az nyitott kérdés.