ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rendben majd este amint hazaérek melóból, megpróbálom 😄
Dzsini
Ha arra kerül a sor, akkor azt is érdemes részletesebben - először is ki kell lépni Elite-ből, EDD-ből.
Utána az AppConfig.xml file helye hasonló a lenti netlog helyekhez, kivéve, hogy a \logs\ nem kell a végére. Egy jegyzettömbben, vagy ilyesmiben kell megnyitni az AppConfig.xml-t, és egy ehhez hasonló részt kell megtalálni benne:
<Network

Port="0"
upnpenabled="1"
LogFile="netLog"
DatestampLog="1"
>
</Network>

Ide kell beírni egy plusz sort (minden kis és nagybetű fontos):
<Network

Port="0"
upnpenabled="1"
LogFile="netLog"
DatestampLog="1"
VerboseLogging="1"
>
</Network>

A file mentése után újra elindítva a dolgokat már rendben kellene lennie.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.10. 07:35:36

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MikX
Jajam, de gondolom ez megvolt, azert is mondtam, mert nekem is manualisan kellett atirni

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
Ez az EDDiscovery telepítési segédlete, innen fordítom a tennivalókat:
Elvileg az EDDiscovery átállítja a program naplózását részletesre, hogy ki tudja belőle olvasni az újonnan bekerülő adatokat, és következő indításkor (tehát ki kell lépni mind az EDD-ből, mind a játékból és újra elindítani) már működni fognak a dolgok, és kiírja, hogy melyik rendszerben vagy ahogy belépsz a játékba. (én úgy szoktam, hogy először elindítom az ED-t, utána az EDDiscoveryt, és ha az befejezte a töltést, akkor az ED-ben belépek a játékba)

Ha nem jönne össze, akkor elsőre érdemes megadni neki, hogy hol is kellene megtalálnia a logokat:

Ez telepítéstől függően több helyen lehet:
alapesetben: C:\Program Files (x86)\Frontier\Products\elite-dangerous-64\logs\
máshova telepítve: C:\Users\%username%\AppData\Local\Frontier Developments\Products\elite-dangerous-64\logs\
steames telepítésnél: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Elite Dangerous\Products\elite-dangerous-64\Logs\

- ez után persze újabb páros újraindítás, és mennie kell a dolgoknak.
Ha még mindig nem jó, akkor majd megnézzük, hogy átállította-e a naplózást, de azt elvileg megcsinálja automatikusan.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

őőőő..... wut? Na ez most nekekm úgy hangzott mint laikusnak az atmoszférikus diszperzió korrektor 😄
MikX
Appconfig.xml-ben átirtad 1-re a verboseloggigot?

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

PanzerWolf
Pedig már kezdtem örülni.KÖszi azért.

s_andras
Újabban vannak olyan küldetések is ahol nem random bukkannak fel a célpontok bárhol mint régen hanem oda kell menni egy konkrét helyre - mondjuk egy bolygó mellé -, nos ezeknél akár előfordulhat az is hogy ha megsemmisül, akkor annyi...

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

PanzerWolf
Itt kőrözök a bolygó körül továbbra is és semmi.

Sikerült elindítanom az EDDiscovery-t, kiírja zölden hogy loading complete meg minden, bejön a 3D térkép is, de engem nem talál. Megy mellette az Elite, de a CMDR-nél csak "Hidden log" felirat van és kész.... A térképen nem jelöl engem se. Valamit be kellene állítani?
Dzsini
Vigyázni kell, mert a "fullra nyomok" az a belső alkatrészeknél felesleges pazarlás.
Ott van a 6B fuel scoop, ami 7.1 millióért tölt 752-vel, a 6A pedig 28 millióért (négyszer annyi) 878-al tölt. Tökéletesen felesleges luxus. Sőt, még a 6C se rossz, ami kevesebb, mint 2 millió, és 627-el tölt - sok ezer ugrásnál perceket lehet "spórolni" plusz tízmilliókért a drágább alkatrésszel.
Ugyanígy az AFMU-ból is a B kategória 874 ezer 2,6 millió helyett, lassabban javít, kevesebb a "lőszer" benne, de kit érdekel, úgyis feltölthető pikk-pakk egy óra gurigázással a roverben.
Néhány ilyen apróság, és az 50 milliós "kóceráj" lényeges teljesítménycsökkenés nélkül alig 17 millió lesz.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.09. 21:18:27

Akkor ajánlom a HAZ RES harcokat, ott pikk-pakk össze lehet szedni az 50 millát még Cobrával is 😊
Persze észnél kell lenni hogy ne hármas FAS-FDS-konda wingnek csapj oda mert gyorsan elfüstölsz 😄 Ja és szerelj be egy Kill Warrant Scennert 😉
Ha egyszer hazaérek a felfedezésből akkor visszaülök a Python-ba és megyek csapkodni én is 😊
hosszas vivodas es lelkitusa utan megbeszeltem magammal (es egyet is ertettem velem) hogy maradok meg es gyujtok az aspx-re, mert a cobra nem tud eleg nagyot ugrani, a diamond explorer-ben meg nem tetszik hogy vagy javitot, vagy az srv-t vihetnem magammal. meg akkor ott a type 6, de az meg lomha nagy dog. majd azt csinalom hogy csak annyira szerelem fel amennyire szukseges, mert ha mindent fullra nyomok rajta akkor vagy 50millora jon ki az egesz koceraj... 😊
MikX
Igen, felfedezeshez én podcastet hallgatok, ezzel max 1-2 napig lennek el kint, mig mindent meg nem kerdezek tole 😊
De harcolni sztem jo.
Meg egy vr szemuveg, egy jo hotas joy es fullos az elmeny 😊
Bar ne lenne ilyen draga aza rohadt vr

Dzsini
Elég híres személyiségekkel szerződtek le, gondolom a bevétel egy komoly része az ő tiszteletdíjukra megy el - plusz stúdióbérlet, meg egyebek...
Én a Midnight hangot venném, mint Doctor Who kedvelő - de felfedezéshez szinte teljesen felesleges, ráadásul én csomó minden mást szoktam hallgatni játék közben.

Jó szórakozást a kalibráláshoz, szépen rendbe fogja rakni a kiejtésed 😊

MikX
Jaja, annyi a gebasz, hogy w10 emen atkellett lonom a nyelvet angolra, magyaron nem akar menni a szövegfelismeres, es igy a progi sem mukodik. Azt mar megoldottam, most egy jopar kalibracio kell hogy pontosabban ismerje a hangom, ehez felkell olvasni egy csomo szoveget, majd holnap lesz időm, folytatom. Megveszem az astra pakkot, látom van egy csomo, william shattnertol kezdve obsidian ant on keresztul brent spinerig egy csomo, kar hogy egyenkent 10font mindegyik.

Dzsini
Nem buktad - menj vissza Supercruise-ba, és előbb-utóbb terem újabb célhely, ahova megint találhatsz 😊

PanzerWolf
Van olyan küldetés,hogy keress meg az űrben xy cuccot és hozd vissza.Közben ügyesen belemegyek az egyik cuccba úgy,hogy megsemmisül.2/3 van csak.Ilyenkor bugtam a küldit ugye?Vagy van valami módszer?Pl ha kilépek és vissza akkor odaterem újra. 😄

Dzsini
Igen, ez jó lenne, de az útinapló nem annyira erről szól - illetve csak egy egész kis részben.

s_andras
Kár. Amúgy nem biztos hogy feltétlenül a logokhoz kellene nyúlni, hiszen itt igazából az általunk felfedezett rendszerek számítanak, azokat meg az aktív galaxistérképről ugyanúgy össze lehet szedni. Úgy értem, csak tudnak egy olyan szűrést csinálni a már felfedezett rendszerek adatbázisán hogy CMDR XY-nak mely csillagokat mutathatjuk meg, mert már járt ott, pláne ha még az első is ő volt. Persze ebben nem lenne időpont, de az nem is érdekelne, csak jó volna látni így hirtelen egyben hogy merre jártam - bár nagyjából tudom, de mégis más lenne ha a térképen is ott lennének a pöttyök.

Dzsini
Szinte biztos, hogy a megindulástól fog működni, és nem fognak több évnyi generált logot hirtelen visszamenőleg elővarázsolni a játékosoknak. Helyben tárolt és bővített logról van szó.
Ugyanígy a netlog is csak onnantól részletes, amikor átállítottad, és a koordináták is csak a 2.1 óta jelennek meg benne.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.09. 11:50:52

s_andras
Biztos valami még nagyobb blődségről volt szó, ami ezt elhomályosította 😉

Egyébként arról van infód hogy amikor jön az útinapló funkció, az visszamenőlegesen tartalmazza a korábbi utakat is, vagy nulláról indul?

Dzsini
Erről beszélgettünk anno, hogy nikkelből, szénből és kénből ágyúgolyót lehet gyúrni, csak akkor ez épp nem zavart 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.09. 11:24:20

s_andras
Aha, már javítom is magamat, tényleg működik a dolog: van a hajókban komplett lőszergyár is (nem kommentálom..), vegyél multi cannont, az a leguniverzálisabb.

s_andras
Nos lehet hogy én vagyok valamiről lemaradva és majd valaki kijavít, de úgy tudom hogy a hajó fegyvereit nem lehet bányászatból újratölteni, csak állomáson ahol van restock.

AnarchoiD
naszoval kiprobaltam a banyaszkodast, es bejott, siman tudok filmeket nezni kozben , volna egy kerdes/keresem , ajanljatok kinetikus fegyot ... (ritkan van szuksegem fegyora, ezert lemondanek a lezereimrol es olyan kinetikus fegyot raknek fel amihez amugyis banyaszom a nyersanyagaot, igy nem kell azzal torodnom, hogy elfogy a loszer)

szal melyik kinetikust erdemes felrakni a pythonomra ?

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Dzsini
ha streameket nézel sokan játszanak voiceattack + voicepack felépítéssel, piszok jó hangulatot csinál:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.09. 09:58:11

AnarchoiD
jah "COMPUTER! Divert power to the shields!"

😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

MikX
Noh, most hogy frankon belőtrm az edfx-et, jöhet a másik nagy móka, a hangvezérlés. Látom vannak programok pár dollárért hozzá, ugyhogy nekifogok, rds ezni különösen jo, ideoda pakolni a powert hirtelen, nomeg ugy egyátalán elcseverészni a géppel 😊

Roger6
Igen.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

AnarchoiD
A kuldetesek idokorlatja IRL idoben merendo ?

Roger6
Kihagyás az nekem is van most, illetve ha van szabadidőm, azt másik játékra fordítom.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Igaz bocsi, a refit tényleg kihagytam, nem szándékosan 😊
Hát én mindig is így használtam, de mintha esetleg lett volna egy auto dokk is és esetleg 5 limpetet kezeltem egyszerre (?).... nem tudom régen volt már 😄 Május óta kint vagyok a galaxisban felfedezni (és volt 2 hónap kihagyásom is időhiány miatt).... Már nemigazán emlékszem ilyesmire 😊
OFF
Bíztatóak a gameplayek, főleg, hogy az 1.03-as patch note-ban ígérnek bázis és egyéb építési lehetőséget is, melyet ingyen bocsátanak majd a játékosok rendelkezésére (ez igen korrekt egy 10fős stúdiótól). Azért úgy már nem lenne rossz, pár száz órát beletennék abba is szerintem. Pár nap és meglátjuk...
ON
Roger6
Remélem leírhatom a véleményem ezzel a hajóval kapcsolatban.

Refinery-t gondolom véletlenül felejtetted le, ezért arra nem reagálnék. Ámde! Sokan esnek pont ebbe a hibába, mint te. Televágják a hajót cargo-val, miközben összesen két kis Collector Limpet szedi össze a fragment-eket. Ez így rettentő nagy időkiesés. Az aszteroida már rég kiürült, már egy kávét is lefőztél mire a limpetek összeszedik neked a kívánt anyagokat. Abszolút időpocsékolás, baromira rontja a bevételt, ha órára leosztjuk.

Én is készítettem még régebben egy kezdő fittet, így néz ki: Kezdő Python Miner

Itt már 2 helyett 7 Collector szedi a cuccokat, de hidd el, néha még ez is kevés a két D2-es Miner mellé. Fegyvert nem raktam rá, az szabadon választható. És hiába van "csak" 192 T cargo-d, a 7 collector-nak köszönhetően kétszer fordulok vele, míg te a 248-assal.

AnarchoiD
semmi refinery ? vagy azt mar kivettek ?

Bányászatra én ilyet használtam az említett összegből: Bányász Python
Roger6
Kis érdekesség:

AnarchoiD
hamar ennyire reszponzivak vagytok ezen a forumon, kiprobalnam a banyaszatot es a fejvadasztatot ujra , milyen hajot felszerelest ajanlotok ezekre a celokra ? 90misim van

Dzsini
Szerencsére mindenki eldöntheti, hogy melyikkel játszik, és mindegyik játéknak még témája is van az SG-n 😊

Láttam róla egy rövidke videót.... hát engem nem fogott meg....
Dzsini
Nem kell vele sietni sehova, ráérsz megvenni majd ha leakciózzák - úgyis nagyjából szóló játék, tehát nem maradsz le semmiről (talán csak a bugokról).

AnarchoiD
jaja, amugy nemtunik rossznak csak tenyleg tullihegik remelem lessz viragbolti verzio mert meg 1-2 honapig foghoz veros garasozas van nalam ;(

Dzsini
Pár nap és megjelenik a No Man's Sky, és picit túl van tolva körülötte a hype.

Wut?
Még 4 nap!És lesz tartalommal teli space game!<#taps>
Dzsini
Kis helyesbítés: Az Asp nem betűszó (nem A S P), hanem az áspiskígyóról kapta a nevét úgy, mint a Diamondback, a Sidewinder, az Adder, a Fer-de-lance, a Keelback, és a többi ismertebb kígyófajta hajó 😊

(valami miatt redditen is rengetegen csupa nagybetűvel írják a nevét, mintha valami betűszó lenne)

Huhh egy kicsit lemaradtam az eseményekről.
Zozo76 nem tudom most mennyi lóvéd van, de bőven elég egy Cobra MKIII hajóval is elindulni felfedezni, mint ahogy Dzsini is írta. Erre bőven elég egy ilyen felszereltségű hajó. (Ezen lehet még egy picit könnyíteni, de én ilyennel mentem ki 😊 Ha van rá pénzed akkor mehetsz egy Diamond Explorer-el vagy egy ASP-vel. Most ASP-vel vagyok odakint, jó 35-ös ugrótávval. A régi utázosmról írt beszámolómat olvashatod a #8209-es hozzászólásnál.
Ne szomorodj el ha nehezen találsz szűz területet, én most 8000fényévre vagyok a naprendszertől de még mindig csupa felfedezett terület.... A híresebb objektumok körül meg nagy eséllyel nem is fogsz találni felfedezetlen dolgot.
A sérülésektől nem kell félni, én még mindig 100%-on vagyok, a Cobrás utam alatt is csak 1-2-3%-ot sérültem összesen, persze biztosítékként vihetsz javítócsomagot. Ha a haszon miatt akarsz kimenni akkor el se indulj, ez a leglassabb és legunalmasabb pénzkeresési lehetőség (Bár én 2 hónapra kaptam 75 milliót ami elég jónak számít, de az sűrű volt, amikor csak lehetett játszottam és több mint 3500 csillagrendszert néztem át). Ha érdekel a felfedezés és hajt a sötét űr mélysége, akkor jó utat kívánok 😊
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.08.08. 06:52:25
MikX

MikX
Amugy tényleg elég egyértelmüen le van minden irva mi kell neki, és a fejlesztésekhez mi kell, sőt ki lehet rakni magadnak egy-egy fejlesztést külön, s akkor látod mi kell és mennyid van.
Nem bonyolult