23609
1418743729.jpg
  • RJoco
    Értem, nem voltam biztos benne. De jelzi a dolgot.
  • RJoco
    Hasonló nálam is volt már, bár kicsit többet adott volna.
    Az árakat szerintem valami véletlengenerátorral adja bizonyos összegek között.
    Láttam ugyanazt a kb 1700ly-s küldetést 4M-ért, amit én 2,3M-ért csináltam meg. Ugyan oda kellett volna menni, ugyanaz a beacon volt az érdekes és ugyanúgy 3 embert kellett volna szállítanom.
  • Roger6
    Fel lehet venni, csak pirossal van írva.
  • Amiga
    Nekem útközben szeretett volna ruhát venni, hát azt bukta. Mondjuk elég röhejes volt, hogy 900 ezres útra fizetett volna még 325 cr-t, ha veszünk ruhát.
  • RJoco
    Ha jól rémlik, akkor adott esetben fel sem tudod venni, ha nincs helyed. De mindenképp pirossal lesz írva a material. Az más kérdés, hogy útközben megpakolod a hajód.
    A Transaction fülön, ha megnézed a feladatot, elvileg akkor is jelzi.
    Bár, ha jól emlékszem, ott sem írja ki, hogy mi a kínja, csak színezi ahol valami nem jó.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.15. 14:25:06
  • Amiga
    Hű, de jó, hogy mondjátok. Nekem most nincs cargo-m a hajón, jó tudni... Akkor a 4T-s fuel tank helyett teszek be egy cargo-t...
  • Roger6
    Igen, én is ezzel szívtam, mert ha van Reward-nál valami material, és ha nincs cargo a vason, nem lehet leadni.
  • Dzsini
    Van elég raktered / adat/material helyed, hogy átvedd az útért járó dolgokat?
  • TokraFan
    2 órát szarakodtam egy 5 milliós úttal, oda-vissza küldetés...unalom. Minden szuper, passenger Happy, visszaérek az állomásra ahonnan indultam, de nem tudom leadni a küldetést. Bug halmaz ez a game megint...
  • Amiga
    XBOX one kontrollerrel pedig a B nyomvatartása mellett a billenőkapcsoló felfelé mutató irányán kell nyomni egyet a cargo scoop használatához.
  • MerlinW
    A control-s beállításokon nagyon ajánlott többször is végigmenni. Csomó dolog van, amiről nem szól a játék. Pl chaff és heatsink-et nem kell hardpoint-hoz kötni, H és . billenytűkkel ki lehet lőni őket. Meg még egy csomó jó shortcut van.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.15. 12:41:48
  • MerlinW
    Mint lelkiismeretes Canonn munkás, eszembe sem jutott megrongálni az ásatás helyszínét xD
  • Roger6
    Cargo Scoop néven van, azt hiszem a Home gomb.
  • Max_Andaxin
    ...waaaaaaa...alapvetően melyik gombra van beállítva a Cargo nyitása-csukása????..egyszerűen nem látom/találom....
  • Amiga
    Juhhé! Igen, ez pontosan az a probléma, amiről beszéltem. :-)
  • s_andras
    Most van egy frissítés, többek között ezt is javítja ha jól értem:
    - Target Body does not change after scanning the first beacon of a Passenger Sightseeing mission that has multiple destinations
  • TokraFan
    Sokat dobna a hangulaton, ha ráeresztenének 2 grafikust arra, hogy legalább néhány egyéb modellt is legyártson. Ha mondjuk a szöveg szerint egy történelmi látványosságot akarnak megnézni, akkor lehetne valami köze is a szöveghez, mondjuk valamilyen ősi építmények maradványait látnánk vagy mittomén. Nem nagy munka, 3 hónap alatt 1 képzett grafikus legalább 100 modellt legyárt, alsó hangon. Ha ezt még kicsit procedurálnák is, mint pl. az outpostokat, az már elég is lenne. Na mindegy...
  • Amiga
    De-de, ez bug. Redditen is írták.

A bug annyi benne, hogy a "target body", ami körül a visitor beacon-nek lennie kellene, nem frissül, hanem továbbra is egy korábbi beacon helyét mutatja.
    A nav beacon-nek meg kellene mutatnia az új visitor site target-jét és ezzel updatelnie kellene a küldetést, de ez nem történik meg, és ez nagyon kényelmetlen azoknál a rendszereknél, amelyeken belül esetleg több nap és bolygórendszer van egymástól nagy távolságra.
  • RJoco
    Lehet, hogy nem bug?
    A hajónak és a beacon-nak is lehet egy érzékelési/jeladó határa. A bukott küldinél én is úgy voltam, hogy nem találtam a listában. Jó nagy volt a rendszer, 4000Ls-re is égitestek és 160000 LS-re is jópár. Többször végig is néztem a listát.
    Góglén rákeresve meglett egy fórumon a hely, csak 4000Ls-t kellett utaznom. Mikor közel értem hozzájuk, már megjelent a navigation panelon is, ahova mennem kellett.
  • Dzsini
    Szép kis Canonn dolgozó vagy te :D
  • MerlinW
    Oh tényleg... hogy ez nem jutott az eszembe:) Köszi:)
  • Amiga
    Igen, a legutolsó bolygónál volt. :-D Ezt a bugot jó lenne javítani, kis rendszerben nem olyan nagy probléma, de itt félórát repkedtem, csak hogy megtaláljam, nem volt túl szórakoztató. Mondjuk a végén az a 900 ezer cr megvigasztalt, amit az űrtúristák fuvarozásáért kaptam. :-)
  • Dzsini
    Vagy elmész a legutóbbi crash site-hoz, ott van 3-5 szétszórt UA, azokat ha szétlövöd pottyan belőle 0-3 fragment, logout, login, újra.
  • s_andras
    Ha jól emlékszem, senki sem háborgatott, bár rég volt már..
  • MerlinW
    Ah köszi az útmutatást:) AI ellenállásra kell számítani? Mert akkor váltok T7-ről kondára.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.14. 22:37:57
  • s_andras
    Gyorsan megvan, ne félj.
    HIP 14479
    Lesznek olyan USS-ok amik "Anomalous"-ok vagy vmi ilyesmi. Benne az Unknown Artefact, lezúzni, felvenni a darabjait, kész.
  • MerlinW
    25 unknown fragments Palinnak.... Hát elmennek a **csába. de tényleg :D
  • s_andras
    Olvastam egy hibáról korábban, és még mindig létezik: ha jogosan lövünk egy körözés alatt álló anyahajót, amely épp kiengedi a vadászt, és véletlenül eltaláljuk azt is, ugrik ránk a bünti azonnal (meg a komplett rohamosztag, akikkel addig vállvetve harcoltunk a söpredék ellen...). Még szerencse hogy most pont egy HazRES-ben vagyok, így ez utóbbi elmaradt.
  • macleody
    Tegnap én is ezt kerestem vagy egy órán keresztül :) Természetesen az uccsó bolygónál volt ha jól emlékszem.
  • Amiga
    Megvan...
  • Amiga
    Tudja valaki, hogy Ejagham visitor beacon melyik bolygó mellett van? :-(

900 ezerért fuvarozok, már 3 órája megy a küldetés, de egy bug miatt az előző system target body-ját írja ki erre a rendszerre. Egyszerűen nem találom a visitor beacon-t, bolygó meg van vagy 30 a rendszerben, felrobbanok. Ja és persze a rendszer hostile power, mert miért is ne... :-(
  • Roger6
    Uhh, ez elég durva
  • Dzsini
    lövöldözés egy érdekes fegyverösszeállítással - igen hatékonynak tűnik
  • RJoco
    Akkor tovább lehetne addig menni, hogy a crew kabint valamelyik opcionális helyre lehetne felszerelni 1-3 férőhelyes méretekben. Súlya természetesen lenne, a passanger kabinok sem könnyűek. Ráadásul ezek a kabinok mentőkapszulaként is szolgálnának.
    Az összeszedés nyitott kérdés. Jópénzért egy NPC x idő alatt behozza neked őket az adott állomásra vagy te is kimehetsz értük. Utóbbihoz akkor a játéknak BM-et kellene készítenie. És lenne létfenntartó is a kabinban, szóval nem korlátlan ideig élnének az űr mélyében.
  • Amiga
    Viccet félretéve, ennek a problémának az lenne a megoldása, ha a hajóra lehetne vásárolni hivatalosan is crew cabin-t, és abba lehetne beültetni a felvett legénységet. Ha nem akarják bonyolítani, akkor a crew cabin nem számít a hajó tömegébe, mert ott T-kről beszélünk, ez meg fejenként néhány mázsa lenne, hagyjuk el.
    A felvett legénységre pedig ugyanúgy lenne a biztosítás, mint a hajóra, és ehhez a lore-t kellene kicsit hozzáigazítani - ha van pénzed, visszaszerezheted a legénységedet, ha nincs, akkor a rabszolgapiacon, vagy valamelyik frakció hadseregében kötnek ki.
  • RJoco
    De az is lehet, hogy az állomáson lekicsinyítik őket és így magaddal tudod vinni a ruhádban. Amikor pukkan a hajó, te a pilótákkal túléled, a szerencsétlen a figther-ben meg nem. Az állomás ismét visszanagyítják őket és így használhatod.
    Nincs logisztika, se mágia, egyszerű tudomány ;)
  • Amiga
    Ez viszont elég életszerű, a való életben is azok szívják meg, akik dolgoznak.
  • s_andras
    Ja, csak így meg a szerencsétlen aki épp aktív, egyedül meghal egy balesetnél, minket véd a PF mentőkapszula (szerk.: vagy ez a maszk), akik meg hátul a priccsen henyélnek , még mindig mágikusan élik túl
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.14. 15:11:34
  • Dzsini
    De RemLok maszkot csak a pilóták szövetségének tagja kap...
    In space, everyone can hear you scream . . . As long, that is, as you're equipped with a RemLok survival mask.
    An instant after Alex Ryder hit the hard vacuum, a skin of plasFibre had been shot across his body from nozzles on the face piece, keeping him warm against the cold, tightening and protecting him, securing him against the void. The oxygen flow in his body was cut off to all but his heart and brain. Needle-doses of adrenalin and somnokie were held ready, just within the skin area of his mouth, ready to alert or depress his body functions according to circumstances. And the RemLok screamed through space for help.
    It was a standard survival device, an instantly recognisable distress call indicating that it was being sent out from a small, remotely located, dying body. The alarm screeched out on forty channels, shifting wavelength within each channel four times a second. One hundred and twenty chances to catch attention . . .

A könyvekben a legközelebbi állomáshoz juttatja a pilótát, a játékban a legutóbbi leszállás helyéhez, de ezen már nem akadunk fenn :)
  • Dzsini
    Vagy ott van az Escape Velocity, ami egy Elite világban játszódó hangjátéksorozat (nem ED korszak, régebbi), ott is van potyautas a hajón :)