23609
-
#22617 Mérnökölve mennyire vannak az alkatrészek? Az a mondás, hogy legalább 3-4-es szintű fejlesztések nélkül esélytelenek vagyunk erős NPC-k ellen, márpedig CZ-ban, még ha low is, már eléggé azok.
Taktika hasonló mint a RES esetén: meg kell próbálni a szövetséges hajók közelében maradni, a falkával áramlani, illetve ha azt látod a radaron hogy 2-nél többen lőnek rád, akkor pucolás. Nem éri meg a pajzs elvesztése, még akkor sem, ha esetleg közben egyet még épp hogy kilősz.
Mivel itt darabra megy a játék, a kicsikre kell rámenni. Nyilván ha előttünk van egy utolsókat rúgó anakonda, annak is érdemes megadni a kegyelemdöfést.
Abban a rendszerben, ahol harcoltál (vagy olyanban ahol a támogatottad jelen van) az állomások menüjében be KELL tudnod váltani. Ott lesz az Authority mellett. Korábban Combat bonds contactnak hívták, most nem tudom mi a neve. A massacre küldetésnek ehhez nincs köze. -
phylemon #22616 A combat bondot hogyan lehet beváltani a contact-nál? Hiába van killem, nem jelenik meg ott semmi. Akkor sem ha massacre küldetést vállalok. -
phylemon #22615 Combat bondot szeretnék gyűjteni az engineer unlockhoz. Kerestem civil war rendszereket, és med illetve low intensity conflict zónában próbálkoztam eddig. Hát mit mondjak, eléggé kemények. Lehet a hajó gyenge? Egy federal assault ship, a rárakható legpotensebb beam laserrel meg multi cannonnal. Van rajta ecm meg chaff, illetve military hull, valamit module és hull erősítések. Az külön vicces hogy szaros 600ezerért megy olyan küldetés, ahol 18 hajót kéne kinyírni... Hatnál tartok úgy, hogy már kétszer nyiffantottak ki... Van valami jó taktika ehhez? -
buke #22614 s_andras : Biztosan én szúrok el valamit a PG -nél, az Open simán ment, wing is, beacon is, sc-ben és normál térben is. -
#22613 Ez egyébként döbbenet, hogy nem képes az Open és a PG legalább egyformán viselkedni. Azt is érteném, ha egyik sem menne, mert akkor valami hálózati beállítással kell variálni, de hogy az egyik így a másik úgy, az felfoghatatlan.
A javaslatom az, hogy olyan naprendszert keress az Openben zajló kísérletre, ami nemcsak a galaxistérképen számít félreeső helynek (tehát lakatlan), hanem azon belül is olyan legyen, ahol van egy jó távoli (legalább 50.000 ls) égitest, és előbb oda menjél ki Soloban mindkét pilótáddal. Ilyen messzire már halálbiztosan nem követ senki.
Más: ismét megjöttek a Midnight Black festések. Dec3-ig lesznek.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.11.27. 14:52:19 -
buke #22612 igen egy fizikai helyen vagyok, de azt hogy jó a PG nem tudom a szokásos séma szerint állítottam be, ennek bizonyítéka a chat és a név megjelenítése a másik hajó chatjében.
s_andras : próbáltam, nem lehet wing be tenni ilyenkor , mindkét gép normáltérben van dolkkolva, de kidokkolva sem látom a másik hajót. azt írja : unreachable
Open play-ben nem szeretném ha zavarnának főleg ha kilőnének erre szakosodott egyének. Valami adminisztratív hibám lehet,amit nem látok. Emiatt egy lakatlan területre kell majd mennem mivel open play megy és tud is winget létre hozni.
Utoljára szerkesztette: buke, 2020.11.26. 19:02:11 -
#22611 Nem teljesen értem hogy mi nem működik, arra gondolsz hogy ugyanabban a PG-ban vagy mindkettővel, fizikailag is egy helyen van a két hajó, de nem látják egymást? Ha ez így van, az elég szomorú, de nem rajtad múlik, mert ez lenne a PG lényege. Azért próbáld meg wingbe is összehozni a kettőt, hátha az segít. Végülis nem biztos, hogy egy normál térben parkoló hajó a másik számára aki SC-ol, egy USS. Wing nélkül mindkettő SC-ban viszont ott kéne lenniük egymás számára a kontaktlistában, és ha az elsővel lemész normál térbe, akkor ott fog hagyni a másiknak egy Low Wake-t, amit becélozva le lehet mellé menni. -
buke #22610 Sziasztok, annak mi lehet az oka, hogy saját két accountomat szeretném open group módban összekötni, de csak odáig megy a folyamat, hogy érzékeli a játékost, de csak kiírja, hogy barát az accountra, miután az invitálást elfogattam, direkt chat is megy a kettő között, viszont vizuálisan nem látom a második énemet.
Külön win fiókon van mindkettő. Megjegyzés: Open playben tökéletesen megy minden, bizonyos dolgokat szeretnék kipróbálni így a kalózkodáshoz stb. amit npc-kel nem lehet. Egyébként szerintem a crew sem jönne össze.
Hol, melyik ponton hibázom el a dolgot ?
Utoljára szerkesztette: buke, 2020.11.26. 18:14:55 -
#22609 Vagy mikor kirángatnak sc-ból és menekülni kell, mert a gyorsulás is jobb assist nélkül.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.26. 13:01:43 -
#22608 Ez félreérthető lett. Kiegészítve: harci helyzetben is csak a fordulás idejére kapcsolom ki, amikor előttem van a cél, akkor újra FAOn. -
#22607 Na a FAOff egy külön dolog, azt érdemes visszatenni, mert nagy kényelmet ad. Legalábbis egér-bill. vezérlésnél. Harci helyzetben szokás csak kikapcsolni, mert úgy gyorsabban fordul a hajó. Ez is rajta van egy jól elérhető gombon, hogy lehessen gyorsan ki/be kapcsolni. -
Gabo #22606 Hajónként eltér a scoop helye, mérete. Vannak hajók, ahol elhibázni se nagyon tudod a csomagokat, másoknál meg szenvedés velük betalálni a nyíláson. Gyakorlás kérdése. Vagy ha már nagyon unod a centizést, jöhetnek a collector limpetek...
A mérnököléshez használt nyersanyagok tárolóit is meg tudod nézni a jobb oldali panelen, némi matatás után. Lehet, hogy megtelt az adott tároló. Ez esetben egy megfelelő material tradernél esetleg érdemes lehet elcserélgetni a még hiányzó cuccok valamelyikére. -
Arpad82 #22605 DBX-el repülök még mindig, nekem bevált, nem is kell más hajó a játékban :) esetleg majd az ASP, de ahogy összeraktam a coriolisban, egyszerűen nem jövök rá, hogy miben nyújtana többet, mint a Diamondback. Legalábbis arra a célra, amire nekem kellene.
A vízszintes forduló akkor tényleg hülyeség :) egy dolog lehet még: szimulátoron felnővén, ahogy felraktam a játékot, rögtön kikapcsoltam minden segítséget, így szerintem a flight assist-ot is. Viszont szerintem ez kicsit mást jelent 3D-ben, mint egy MS flight sim-ben pl, ez is lehet a dolog nyitja :)
-
#22604 Na várj csak, a raktér ürességét általában arra értjük amelyik a tonnás mértékegységű moduláris hely. Ha viszont processzorról van szó (gondolom még mindig a chemical) akkor ahhoz nem ez a raktér kell, hanem a material tároló. Amikor becélzod a lebegő cuccost, a bal alsó sarokban kiírja, hogy ez esetben 2. szintű, és hogy XXX/250 darabod van. Ha ez 250/250 akkor abból többet nem tudsz felszedni. -
#22603 Ugyan nem használom, de erre úgy sejtem hogy tudom a választ: be kell gyakorolni, nincs mese. Van még egy módszer relatív nélküli módban, ha egy nagyon kézreeső gombra teszed az irányítás/körbenézés váltófunkciót (nálam egér3 gomb, azaz a görgető megnyomása). Így ha rajta akarod tartani a hajó orrát egy pixelen, akkor egyszerűen nézegetés módba váltasz, ott nem számít ha kicsit elfordul a pilóta feje az egér véletlen mozgásai miatt. Ha hirtelen kell újra irányításra váltani, ugyanez a gomb vissza fogja ugrasztani az elkalandozott tekintetet középre.
Az oldalirányban mozdulás sebessége nem az irányítás beállításain múlik, hanem egyszerűen ilyen a hajók képessége. Ezt szvsz a hagyományos levegős repülőgép-modell okozza, ahol ugyebár a szárnyak síkjában lévő kormányfelületek képesek a gyors fel-le bólintásra, de a függőleges vezérsíkon az oldalkormány sokkal lassabb fordulást tud. Űrhajóknál ez baromság, mert oda tehetnének fúvókát ahová akarnak, de nem tettek, csak hogy ismerős legyen a repülés.
Bizonyos hajókkal nehezebb a scoop, mivel repülsz? -
Kronos79 #22602 Ha az arcodba kapod, akkor tényleg elmanőverezed. :) Időnként elég precízen kell ráállni a tárgyra. Emellett imádom, amikor közelítek és minden tuti, majd az utolsó pillanatokban elmozdul a tárgy a téglalap valamelyik széle felé. -
Arpad82 #22601 Nincs, üres a rakterem. Megy a scoop, és bumm, arcomba kapom a lebegő processzort :) valamit biztos elmanőverezek szerintem.
-
Kronos79 #22600 Az első fele passz.
A másikra pedig: nincs véletlenül tele a raktér? Vagy, nem biztos, hogy jól értem, de ugye végig a tárgy felé mozogsz és gyakorlatilag átmész rajta? Ha megállsz előtte, akkor nem veszi fel a hajó. -
Arpad82 #22599 Sziasztok,
Azoktól kérnék segítséget, akik relative mouse control-t használnak. A problémám az, hogy relative módban egy idő után ugye visszaáll a centerbe az egér, és megszűnik az oldalirányú mozgás, amivel elindítottam a hajót. Ez nem jó, mert nem tudok folyamatosan kanyarodni. Ha ezt kikapcsolom, akkor viszont nem tudom megállítani a centerben az egeret, hiába állítom a dead zone-t is hozzá.
Láttam olyan yt videót, hogy a fordulással ellenkező irányban mozdította el az egeret, és ezzel visszaállt automatikusan a centerbe a hajó. Ez kellene nekem is. Valamint oldalirányban sokkal lassabban mozog, mint fel-le irányban. Tudna erre valaki valami okosságot mondani? :)
Más: nem tudok anyagokat felszedni az űrből. Odarepülök a tárgy elé extra lassan, kék téglalap bejön, középen van a tárgy, cargo scoop bekapcsolva, és semmi. Mit rontok el?
-
#22598 Képek redditről:
-
#22597 Jól sejted, a RES az egyik legjobb megoldás, méghozzá a High besorolású. Itt ugyanis jönnek rendesen a magas szintű kalózok, de még van rendőrség is. A megúszós taktika az hogy mindig odaviszed a harcot a zsaruk közelébe, hogy ők is segítsenek, vagy eleve te szállsz be egy olyan küzdelembe amit ők már elkezdtek.
Arpad82: szerintem ilyen sajnos nincs, pedig igény lenne rá. -
Arpad82 #22596 Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy mi a neve annak a controlnak, amelyikkel el lehet azt érni, hogy az éppen középen lévő csillagot becélozzam? Nem feltétlenül azért, hogy odaugorjak, csak érdekelne maga az opció.
Kipróbáltam egyébként a relative mouse-t, mert túl sokmindenre kellett figyelni a joy használatakor, kvázi 3 controllerre. Így a joy végül szekrénybe került. Nagyszerű találmány, billentyűzeteseknek erősen ajánlott, bár szokni kell! :)
-
phylemon #22595 Szeretném egy kicsit feltornázni a combat ranket, hol és hogyan érdemes? Kalózokat keressek RES-ben? A lényeg az hogy nagyon ne rúgják szét azért a seggem. Egy federal assault ship a küzdős hajóm, eléggé jól felszerelve. -
buke #22594 s_andras: köszönöm a választ! -
phylemon #22593 Ahh, ezer köszönet! -
#22592 Szerintem a rendszerben generált USS-ek tartalma nagyjából állandó. Úgy értem hogy amilyennek elsőre kisorsolta, az ideje végéig ugyanazok a cuccok lesznek benne. Épp ezért működik az a farmolási módszer, amit nemrég leírtam. Egyedül a darabszám változik, pl a High Grade-ekben az ötös szintűek 3-tól 5 darabig. Azt nem tudom, mert nem szoktam alacsonyabb besorolásúakra rámenni, hogy azok milyen mértékben szóródnak, de szvsz ott is hasonló a helyzet. Ha a Chemical Prosessorsra gondoltál, ami 2. szintű, akkor azt kell mondjam, felejtsd el, és menj rá akár csak egy USS-nyi 5-ösre, mert azokból egy manufactured material tradernél - lásd Yag hsz. itt mellettem - azonnal feltöltheted a készletedet 250-re. -
Yag #22591 EDSM,
INARA ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#22590 Raw Materials Trader: found at Refinery and Extraction economies, only trades in raw material found on planet surfaces and planetary rings.
Manufactured Materials Trader: Found at Extraction and Industrial economies, only trades in manufactured materials.
Encoded Materials Trader: Found at High Tech and Military economies, only trades in encoded materials. -
phylemon #22589 Létezik valahol a neten olyan adatbázis, ami megmutatja hogy melyik állomáson milyen material trader van? Mert van ahol encoded datával bizniszelnek, van ahol manufactured materiallal, megint máshol elementekkel. Eléggé időrabló találomra mászkálni az eddb.io alapján, mert az csak annyit mutat meg hogy van-e material trader vagy nincs az adott stationön. -
Arpad82 #22588 Nimrod, ez azt is jelenti, hogy ha pl. egy roncsnál egyik alkalommal nem találok processzort, de elcruise-olok és vissza, akkor utána újragenerálja az ott lévő item-eket, és van esélyem találni?
Utoljára szerkesztette: Arpad82, 2020.11.22. 16:45:58 -
#22587 Ez nem lehetséges. Ha elhagysz egy normál tér területet (SC elindul), akkor azok az adatok amiket oda generált a létrejötténél, mind megsemmisülnek. -
buke #22586 Sziasztok, van arra valami megoldás, hogy a normál térben egy npc-t megjelöljek.
Kalózkodásnál néha jön egy-egy megrakott Type-9, több Type-7 is.
Ilyenkor--már amennyiben sikerült elkapnom--a rakterem nem elég ( Krait Mk II, Phyton ) a 150-300 tonna zsákmány begyűjtésére. Tehát kb. a fele ott marad a sodrodó teherhajón a többi kalóznak. Ha vissza tudnék találni a lebénított npc-hez, kapzsi módon felmarkolhatnám a cargo többi részét is. Nem a creditért, hanem, hogy ne érezzem azt, ott hagytam valamit :)
UI: már megnéztem, így amatőr, A class modul szinten a Cutter a leggyorsabb és legnagyobb raktérrel bíró hajó és így nagyrészt orvosolná a "kapzsi kalóz" problémát. -
Alanw #22585 Következő lépcső Painaite bányászat:
Maradhat a Python, de inkább egy Imperial Cutter
A painaite jobb mert van jópár hotspot a Bubble-ban, Low temperature diamod csak messze, túl rizikós.
Kell ez a tool:
https://edtools.cc/miner
itt néztek a egy szimpatikus hotspotot és meghet a bányászat.
A Cutter azért jó mert mehet 4 bányász lézer a közepes pontokra, és a huge-ra a bem laser, a két large-ra meg multicanon vagy amit szerettek.
Belsőleg Refinery, prospector limpet, min 2x collector limpet, és egy olyan 200-as cargo, detailed surface scanner (meg kell scannelni a gyűrüt, hogy lásd az overlapping hotspotot)
Ha meg vagyotk rakva akkor jönnek a kalózok, egy Cutterel nem tudnak mit csinálni, ott lesznek a normál laserek és MC, pár másodperc alatt porrá lehet mindenkit robbantani, vagy a lustábbak egyszerűen neki is mehetnek a kisebb hajónak, meg nem tudnak ugrást lokkolni, a Cutternek a legnagyobb a mass lock factora. Anaconda vagy Corvette kalózzal még nem találkoztam, de a mass lock factor nagyobb ezeknél is.
A Bányászattal meg lesz a kereskedő Elite rang is.
-
Alanw #22584 Következő lépcső Robigo run:
https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/8yp8jm/robigos_back_how_to_make_120mhr_easy_low_barrier/
Kb 10 fuvar és megvan a pénz a Pythonra ami az egyik legjobb hajó
Olyan rendszerben vegyétek ami controlled by Li Yong-Rui, igy 15% kedvezmény lesz.
(amig nincs kilokkolva a Jameson Memorial addig eleve csak ilyen rendszerben érdemes hajót venni)
Itt szereljétek fel passenger cabinokkal.
Max olyannal ami 16 fős, annál nem kell nagyob, legyen min 4 ilyen.
A többi logikusan kevesebb.
Pajzs is minimum, a supercruise assit itt is jól jöhet.
HA megvan minden akkor az összes kabin menjen a storeba, hajó kikönnyit és ugrásra optimalizál.
Irány a Ceos
Közben minden rendszer full scan hogy legyen jó sok adat amit el lehet adni, ez azért kell hogy a controlling faction ally legyen igy több pénzt ad majd.
A Ceoson dokk, és megvárni hogy a kabinok megérkezzenek. Itt felszerelni a kabinokat, és kikönnyiteni a hajót hogy min 26LY tudjon ugrani.
Pl kissebb poewer plant, shield a minimumon stb..
Irány a Robigo Mines
Scanned data elad.
3 frakció van amúgy is.
Itt beállitani a pasenger missionokat a pénz szerint.
És olyat keresni ahol a cél Sothis – Sirius Athmospferics
Itt ha jól megy akkor kb 25milla egy fuvar, 1 óra latt meglehet a 100 milla
Ami még benefit:
Ally with Sirius Corp
Exploration Elite rangot el lehet érni
Imperial rang is nőni fog (az egyik faction Imperialista, a többi független) -
Alanw #22583
Pénz szerzés:
A fejvadászkodás, vagy a kereskedés, még a Rare-ekkel sem éri meg.
Az elöbbi hobbinak gyakorlásnak jó, de az Elite Combat se ettől lesz meg ;-)
Legegyszerűbb, nem kell semmi specifikus, esetleg a detailed surface scanner.
Egy két-kör ezzel a tool-al:
http://edtools.ddns.net/expl.php
https://spansh.co.uk/riches
következő lépcső Arangorii:
kell egy hajó, néhány kabin, supercruise assist és irány az Arangorii környéke
itt az LHS, LFT nevű rendszerekből kérnek fuvart az Arangorii-ra kb 2,5milla egy küldetés.
Érdemese összeszedni olyan 4-et, ez kb 10 milla egy kör.
Annyi hogy a cél messze van 15-20 perc a supercrusie-ban, ezért is kell az assist, közben lehet mást csinálni, kicsit unalmas -
Alanw #22582 1es gomb es a 4 fül közt keress olyat amin belül látsz olyat aminel van egy "request docking" felirat
7kmre közelitsd meg a stationt,es akkor kérd a dokkolast,vedd le 0ra a meghajtást,a többit intézi az automatika -
#22581 Ha nagyon nem megy, akkor azt nezd meg, hogy a hajod nem rendelkezik e ADC (Advanced Docking Computer) modullal, mert mintha arrol lett volna szo, hogy alapfelszereltseg lesz az osszes hajonal. Na, az be is dokkol es ki is hajozik az allomasra/-rol automatikusan. A sima Docking Computer csak leszallni jo, mar az is konnyites (en az aru/ember csempeszet miatt nem nagyon hasznalom, mert mire ki vagy bevanszorog az automatika, addigra a yard haromszor szkenel es kezdodnek a bajok).
Ha manualisan szallsz fel es le, akkor gyakorolj, es gyakorolj es gyakorolj! A gyakorlas soran figyeld az allomas "levelbedobo nyilasanak" a fenyeit, a piros es zold oldalakat, hogy melyik a kifele es melyik a befele halado "ut", mert ezzel sok utkozest elkerulhetsz. (nem szeretik az allomas biztonsagiak a koccanasokat), a leszallopadok felepiteset (szinte mindig azonosak), hogy tudd, merre van az arccal elore, stb.
Abban a percben, ahogy raerzel az oldalso segedhajtomuvek kezelesere, barhova be es/vagy le tudod rakni precizen a jarganyt.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.20. 12:55:55 -
Yag #22580 Ahogy Nimrod kollega is említette, gyakorlás és még egy kicsi... gyakorlás :) Én még azt is javasolnám, hogy további oktató videókat is érdemes megnézni, hátha van pár apróság amit így tudsz ellesni és be tudod építeni hogy könnyebben menjen a vezetés. Cooper videói elég jóra sikerültek szerintem.
Megnyugodhatsz, az egyik legjobb kombó az egér+bill, kipróbáltam már HotaS-al is meg Joy-al és nem sokkal egyszerűbb az irányítás. Sok expert gémert tolja csak bill+egér. tehár érdemes kitanulni. Meg kell érteni, hogy bárkinek bármilyen Űr-Sim gyakorlata van ED más. Máséknt kell sok mindent csinálni. Nem feltétlen jobb vagy rosszabb valami benne de más. Ennek megtanulására idő kell. Ahogy az életben is.
SideWinderrel nem sok bányászásra van lehetőség. Gyűjts lóvét egy ASP-re ott már tudsz felfedezni is majd vagy küldizni de már bányászni is. Szállíts adatokat, vigyél valamit egyik helyről a másikra, fényképezz, keress fel helyeket, ezekért jó lóvékat lehet szerezni. Utána már a bányászat egy következő szint. Ott már a lavírozásra is szükséged lesz, mire ezeket a küldiket megcsinálod, lesz annyi gyakorlatod, hogy nyugodtan és biztonságosan tudj bányászni. Ott sem érdemes felkenődni az első sziklára, jól jön a lavírozási gyakorlat. Akik meg itt vannak régebb óta szívesen segítünk mit hogyan lehet még csináld ED világában. Pár ezer óra tapasztalat összegyűlt már ezen a fórumon :)
-
Plata #22579 Olyan még nem volt,csak 10 ezres.
Igazából engem a bányászat vonzana vagy kereskedés,harc nem érdekel.
A hajómat meg elneveztem kockának,mert olyan mint egy kocka. -
#22578 Ja nem az a gond hogy nem fizetős bármelyik, csak megtöri a hangulatot.
Plata: javaslom hogy addig ismételgesd a gyakorló feladatokat, amíg összejön valamennyi rutin. Ezeket a pilótafülkéből is el lehet érni a jobb oldali panelen. Ezután is érdemes odafigyelni, hogy a lezárt kezdő rendszereket ne hagyd el, csak ha már nagyon biztos vagy benne hogy készen állsz, mert soha többé nem tudsz visszatérni, ha egyszer bedokkolsz egy külső állomáson. Van egy becsapós küldetés, ami azt hiszem 100.000 kreditet fizet, na ez kiküld olyan helyekre ahonnan nincs visszatérés, onnantól már mélyvíz.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.11.20. 09:58:19