23609
-
LiveMan #22537 A Carrier-ek érkezése előtt asszem a Cannon-nak volt egy olyan felhívása, hogy vállalkozó szellemű játékosokat keresnek, hogy a galaxis minden régiójába minimum egy carrier-t telepítsenek fixen, hosszútávra. Minimum 1 éves megbizatás volt asszem. Nem követtem a dolgot, nem tudom mi lett belőle, de ha megoldották, akkor elvileg nem nagyon szabad lerohadni sehol sem a galaxisban. :) -
#22536 Pontosítás: megnéztem, eléggé elszaporodott ott az Alliance. Tehát már mégsem annyira függetlenek mint korábban, vagy ahogy én emlékeztem/képzeltem. A lényegen ez persze mit sem változtat. Ezek szerint csak összekeverted az Alliance és az Allegiance szavakat. -
#22535 Itt érzek egy kis félreértést: az "Allegiance" az egy kategória, méghozzá azt jelenti hogy milyen szövetségi rendszerbe tartozik az a csillagrendszer. Ez lehet a Federation, az Empire, vagy az Alliance, de szvsz a WHN-ban az ottani kutatóállomások teljesen függetlenek mindentől, azaz a negyedik, Independent státuszban vannak.
De ha ezt félretesszük: ilyen szempontból teljesen mindegy hogy kinél adod el az adatokat, a többieknél ezzel nem szerzel feketepontokat. Ahol eladod, ott megy fel a reputáció a szuperhatalomnál is, nem csak az állomást irányító csoportnál. Egy független rendszerben értelemszerűen nincs szuperhatalmi növekmény.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.11.16. 13:58:02 -
#22534 Térképadatok eladása miatt senki sem fog neheztelni rád.
Viszont érdemesebb a Föderciónak, vagy a Birodalomnak eladni, mert a Szövetséggel ellentétben ennél a kettőnél a rangod növekedésével elérhetővé válnak addig zárolt rendszerek és űrhajók. (lásd a linkek táblázatait)
A Szövetség a harmadik nagy hatalmi erő, jelenleg rangot nem lehet növelni náluk.
Utoljára szerkesztette: 0Fritz, 2020.11.16. 13:50:30 -
Arpad82 #22533 Sziasztok,
Rövid kérdés: ha az Allegiance-nek (Witch Head Nebula) adom el a térképadatokat, akkor haragudni fog rám a Federation, vagy mindegy ilyen szempontból, hogy kinek megy az adat? Kik pontosan az Allegiance? Köszi :)
-
#22532 +1: nem fizeted a gyerektartást és az exednek vannak barátai a bázis irányítótornyában. -
#22531 Persze, nem "szemrehányás" volt vagy hogy mondjam, bocsi. Igazából nem is ezt akartam írni csak félbeszakítottak fogalmazás közben és utána elfelejtettem így folytatni hogy ha túl messziről kérjük a leszállási engedélyt akkor meg is üzeni az állomás - és biztos a hordozó is(?) - hogy ismételjük meg közelebbről, tehát ez nem egy olyan rejtély aminek találgatni vagy kérdezgetni kell a megoldását. Na most ez csak azért érdekes, mert amit most írtál, abban ez nem szerepelt, neked nem üzente meg a közelségi problémát?? Lehet hogy a hordozó forgalomirányítása ezt az üzenetet mégiscsak lespórolja? -
Yag #22530 Alapnak alap, de tegnap még se értettem elsőre miért nem engedi leszállni. Közelebb kúsztam aztán engedte. Néha triviális dolgokon fennakadunk. :P Ok. Plata biztos nem ezért nem tudott leszállni. Szerintem neki is eszébe jutott ez. -
#22529 Jó, azt kihagytam hogy elég közel kell lenni az engedélykéréshez, de ez annyira alap... Egyébként pontosan 7500 méter. -
Yag #22528 Itt is érvényes a 8km-es sáv. Gondolom belül voltál így normál esetben nem indokolt, hogy ne engedjen leszállni. Tegnap leszálltam egyen. Eladtam a térképeimet lejavítottam a hajót és tovább álltam. Most azon gondolkodom, hogy a peremen felsorakozó anyahajókat támaszpontoknak használva végig járom a széleket, hátha maradt még felfedezni való :) -
#22527 Ezen már biztos túlvagy, csak a rend kedvéért: ha nem enged dokkolni egy hordozó, az 3 ok miatt lehet:
1.: A tulaj leszűkítette a jogosultságot a barátaira és/vagy repülőszázadára. Sőt úgy látom a bűnözőket (notoriety>0) is ki lehet zárni.
2.: Nem Soloban vagy, és betelt az összes dokk CMDR-ekkel.
3.: Ebben nem vagyok biztos, de talán az is lehet hogy a tulaj nem fizeti a fenntartási költségeket, és éppen felszámolás alatt van a hordozó.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. -
Yag #22526 Neutroncsillag szörfölés kipróbálva :) Remek kis móka lesz ez így :) Haladós.
Kellemes meglepetés ért abban a viszonylatban, hogy amikor a térképet böngésztem, örömmel vettem észre, hogy az anyahajók egy jelentős része elhelyezkedtek a peremvidék szélén mint verebek a dróton :) Úgy tűnik már nem kell aggódni, hogy túl messzire merészkedik valaki és nagyon messze van csak a lakott terület vissza felére is. Egy kis gyorsjavítás és egyéb apróságokat el lehet intézni egy ilyen hajón akkor az már nem is annyira parázós felfedezős körút. -
Plata #22525 Lehetséges.
Remélem jobban megy a repülés majd mint GTA-ban,ott általában az a vége hogy bumm. -
#22524 Mielott barmit is csinalsz, a traininget nyomd vegig es tanuld meg az iranyitast, felszallast, landolast, harcot, stb.! Itt most tenyleg nem erdemes kihagyni, mert van ra esely, hogy nelkule a banyasz karriered az elso allomasra felkenodve er veget :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.15. 22:37:24 -
Alanw #22523 http://edtools.ddns.net/expl.php
Jo pénzhozamu explorer köröket lehet tervezni vele -
#22522 EVE-ben a bányászat többnyire AFK meló volt.
Itt nem az.
Keményen oda kell tennie magát az embernek.
Itt a fórumon is rengeteget volt róla szó, meg az általa összekaparható milliókról.
Ha gyors infót akarsz, akkor talán pár yt videó segíthet a legkönnyebben ezen.
Egyedül is jól játszható a játék. Ez nem MassiveMultiplayer. Sőt, solo-ban is játszható, bár a kereskedelmi és egyéb része ettől függetlenül online és kell hozzá a net kapcsolat. Csak más játékossal nem fogsz találkozni.
Egyedül is összeszedheted az összes hajót, "beleszólhatsz" a politikába, miegyebek. -
Plata #22521 Sziasztok.
Állítólag a játék jövőhéten ingyenes lesz epic-en.
Tervezem hogy kipróbálom,igazából a bányászkodás érdekelne.
EVE-ben is azt szerettem.
Csak érdekelne hogy magányosan játszva el lehet-e érni bármit vagy va-e értelme bele kezdeni. -
phylemon #22520 Lehetséges a painitet áruló fleet carrierekre dokkolni? Már a harmadikat próbálom, de egyik se enged be... -
#22519 nekem a legalapabb csomagom van meg,egy aurorával,ezt vettem pénzért. ezért hozzáférek a az aktuális buildhoz,játszhatok pénzt kereshetek,és ha kész lesz valaha,kapok egy ingyen példányt belőle. valahonann(nemtom honnan de van ingyen) kaptam egy freelancert,és ingame pénzért vettem egy bányászkocsit,most a szállítóval hurcibáloma bányászkocsit,és ha valahol jóféle bányászhely van,leszállok át a kocsiba,bányászok ,eladom van pénz,ami most már meg is marad patchváltáskor is.
ingame boltban elkölthető bármelyik hajóra
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.14. 16:48:34 -
#22518 Ez az életben is így működik :) -
Diopapa #22517 Meg lehet. Lesz capital hajó, amit csak orgok tudnak fenntartani, azokat nem lehet majd venni (sem ingame, sem valódi pénzért), csak találni és megjavítani. Hidd el, tényleg nagyon más a két játék. Az SC egy fps játék amiben lehet röpködni, az ED egy űrszim amiben lehet (majd) sétálni. SC-ben nagyon kevés naprendszer lesz (ez szinte biztos), viszont mindegyik teljesen kidolgozott és egyedi, az ED-ben meg ... .hát tudod te is. ED-ben kb 10-15 mp és kint vagy az űrben az állomásról, SC-ben 15 mp alatt a hotelszobádból sem keveredsz ki, nemhogy hajóra szállj... -
Yag #22516 De ez még csak a PlugIn tudása volt.
A Market Connektor meg azt tudja súgni valós időben, képernyő sarokodban, hogy melyik naprendszerben vagy éppen és azt te elsőként látogattad-e meg ( ilyenkor egy kis csillagot rajzol a System: Rendszer neve mögé) vagy egy kis zöld pöttyöt ha már látogatott rendszerbe léptél. Kiírja éppen melyik állomáson vagy eléred a hajóadatait coriolison keresztül, de be van csatornázva API kulcsok segitségével az EDSM és Inara is.
Más pluginnel meg számításokat végeztethetsz,ugrási távolságra és sebességre. Ezt még ki kell kísérleteznem, nekem is új. -
Yag #22515 Kiszámolja egy adott naprendszerben a "lakható zónát" és osztályozza a bolygókat azokban naprendszerekben ahol éppen vagy. Megmondja melyik és mennyi olyan bolygó van amit érdemes "feltérképezni" még több lóvéért mert Eart-Like és/vagy terraformable.
Nem maradnak ki az értékesebbje, ha éppen nem figyelsz annyira egy 25-45 bolygós naprendszerben.
De azt is ki tudja listázni, és durván felvázolni a határait, hol találhatók meg a nem terraformálható vízi bolygók, ammónia, és fémben-gazdag bolygók. Tehát mindazokat amikért a legtöbb lóvét lehet kapni. Ezért kapta azt a nevet : HabitatZone -
#22514 Sajnálom, de ezeket sosem próbáltam. Mit tud egyáltalán?
-----------------------------------
Az ingyenes Eliteből meg már csak azért is érdemes behúzni +1-et akinek nincs, mert a második pilótával együtt repülve kapunk még egy energiapöttyöt, ami nagyon-nagyon sokat számít. Pl 4-es azaz maximális pajzserő mellett lehet harcolni úgy hogy még mindig marad 3 a fegyverekre, hajtóműre. Igaz hogy kell hozzá egy második PC, de az lehet akár a leggyengébb régi hardver amin épphogy elfut. -
phylemon #22513 Azért vannak érdekes különbségek a küldetésekben. Passenger küldetéseket csinálok ugyanott, ugyanannak a frakciónak. Az egyik a sima turistás volt, két helyre elvinni, a legtávolabbi is csak 270ly volt. Semmi extra kívánságuk nem volt, jöttünk-mentünk és 10M adott érte. 20 perc alatt megvoltam vele. Ugyanakkor egy másik passenger küldetés ugyanennyit kínált, de a komát 7700ly-re kellett volna elvinni. Akárhogy is nézem az minimum 400 ugrás oda-vissza. Hol van ez egyensúlyban egymással? -
Yag #22512 Azon nem vitáznátok szívesebben, hogy a Market Connektorban hogyan tudom a HabitatZonás plugint aktiválni ? :))))))
-
#22511 Csak a nagyobb címeket írtam, volt ott Torchlight-tól kezdve minden. De jah, többnyire minőségi játékokat adtak. Az hogy téged nem érdekel a 80%-uk, nem jelenti azt, hogy rosszak vagy hogy senki nem adna értük pénzt. Arról ne is beszéljünk hogy gyakorlatilag kivétel nélkül jó kritikákkal rendelkező játékokról van szó. De ha akarsz, vitatkozhatunk még ezen.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.13. 19:07:48 -
#22510 Amennyiben az eddig akciózott, megközelítőleg 150 ingyenes programból 23-ért adnál pénzt, akkor most csak megerősíted az általam írtakat? Öööö.. -
#22509 "bár legtöbbször olyasmit, amiért senki sem adna pénzt." Öööö..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Total War - Troy
Ark: Survival Evolved
Borderlands: The Handsome Collection
Civilization VI
GTA V
Amnesia: The Dark Descent
Just Cause 4
Sherlock Holmes: Crime and Punishments
World War Z
Assassin's Creed: Syndicate
Kingdom Come: Deliverance
Sundered - Eldricht Edition
The Talos Principle
Shadow Tactics: Blades of the Shogun
Superhot
The Wolf Among Us
Rayman Legends
Batman Arkham Collection
For Honor
Alan Wake
LIMBO
Torchlight
Subnautica
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.13. 16:29:00 -
#22508 Vastagon aláhúzom amit PisztkosFred írt: semmit sem vesztünk az eredeti játékból azzal hogy lesz FPS. Teljesen figyelmen kívül hagyhatod az egész Odyssey-t. Ugyanúgy romantikázhatsz órákig szuperkrúzolva. Én azt szoktam mondani, hogy egyetlen dolog miatt baj ha ilyen irányba IS fejlesztenek: az energiák elaprózódnak. Amit most ebbe befektettek, ahelyett meg kellett volna (már rég) csinálni a Földszerű bolygókra leszállást.
Egyébként szerintem a Space Legsről mint funkcióról senki sem gondolta vagy csak nagyon kevesen az elején hogy egy ilyen összetett játékmódot kellene hogy magával hozzon. Mindenki csak azt szerette volna, hogy lehessen sétálgatni a hajók belső tereiben meg esetleg az állomásokon a leszállóhelyek környékén. Magyarul lehessen csodálni a hajókat kívül-belül.
Diopapa: ha azt mondod hogy egyetlen kezdőhajó megvétele után MINDEN MÁST meg lehet szerezni játékkal és soha többé nem kell a kasszába csengetni, akkor Azért az alma-körte viszonylatnál itt erősebb kapcsolat van, ez inkább jonatánalma-starkingalma ;) a körte meg egy másik zsáner pl az RTS műfaj.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2020.11.13. 15:38:32 -
#22507 Szerintem ahogy az SRV-sem csak egy shoot-em up lett, így azt gondolom, hogy ha ráveszi magát a régi űrkalandor, hogy kilépjen a hajójából akkor akár egy jó kis régészeti felfedezést is tehet majd. Ki tudja, lehet nem csak a puska lesz az egyetlen eszköz az emberünk kezébe.
Én szívesen megnéznék olyan dolgokat mint mondjuk egy thargoid hajó belseje vagy egyéb lezuhant hajókat átnézni. Nem feltétlenül a lövöldözés miatt, hanem a felfedezés öröméért. Persze embere válogatja kinek mi tetszik, de szerintem lennénk egy páran akik hasonló élményekkel szeretne gazdagodni. :)
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2020.11.13. 15:32:47 -
Diopapa #22506 Annyira "kérik", hogy a bétámhoz adott digital artbookban vannak conceptek állomás belsőről meg sétálgató emberekről, kb a megjelenés után 1-2 évvel jönnie kellett volna, ígéret volt rá, csak elmentek Rollercoastert meg mifenéket fejleszteni, a játékosok meg kapják be.... -
Diopapa #22505 Nekem sajna nincs időm sokat SC-zni, meg igazából rengeteg minden hiányzik belőle (lévén alfa, évekre a megjelenéstől), de van haver aki talán az 5. hajót veszi ingame megkeresett pénzből. Szóval röviden elég megvenni a kezdőcsomagot és úgy mint az ED-ben, ingame termelheted ki a többi hajó árát. Ami félreértésre adhat okot az az, hogy amit látsz a táblázatban, azzal támogathatod a játék fejlesztőit, amivel kapsz "köszönetképpen" a fejlesztőktől hajókat meg minden bizbaszt. Mondjuk szerintem a játék lényegét veszíti el az, aki megveszi a rakás hajót valódi pénzért. ED a béta óta megvan, van lifetime passom is, SC csomagom 2013 óta, szóval látom honnan indult és hova ért el a két játék. A spacelegs pedig már most sokkal részletesebb SC-ben mint ED-ben valaha is lesz, de nem is hiszem, hogy ez az ED célja. Almát a körtével.... -
#22504 Hiszed vagy sem, de a space legs lehetoseget evek ota kerik a fejlesztoktol, nincs olyan kozossegi kerdezz-felelek, ahol ne lett volna felteve a "mikor lesz mar?" kerdes. Nem vagyok benne biztos, hogy a Star Citizen miatt kerul bele, hiszen van ilyen a NMS-ben is, az ujkori X-ben is, stb. Ha pedig mar van benne FP nezet, akkor gondolom nem akartak parlagon hagyni ezt a dolgot, es raktak bele nemi lovoldet is, amely - ahogy minden az Eliteben - opcionalis. Lassan a repules is az, ahogy lentebb vki irta az Apex erkezese miatt :D
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.13. 15:05:27 -
Arpad82 #22503 Nézzétek ez olyan dolog, hogy a Boeing is dícséretet kapott az Airbustól az 50. szülinapján, mondván a konkurencia nélkül mi sem lennénk sehol :) biztos, hogy az ilyen dolgok kölcsönösen húzzák a csapatokat.
De hogy miért kell ugyanazt a buta Halo-s CoD-os vonulatot felvennie ennek a remekműnek, mint a többiek, azt egyszerűen nem értem. Nyilván a profit reményében szeretnének nagyot dobni, és kitörni a rétegjátékból, de pont a lényeg vész el. Szerintem épp abban van a romantika, hogy mész egy állomás felé, ami 500.000Ls-re van, és csak bambulsz supercruise-ban, majd amikor odaérsz, megvan a katarzis. Ezt adják le pár dollárért a Frontiernél.
-
#22502 Nem állt szándékomban, és "bevallom", nem is ismerem mélyen a SC-t. Amit olvastam róla, abból viszont azt szűrtem le - lehet tévesen - hogy ha szeretnék egy olyan űrhajóflottát mint amit itt az Eliteben ingyen megszerezhetek (az összes hajó kimaxolva a végletekig), akkor arra ott ingem-gatyám rákölthetném. Lásd pl itt. Ha én ezt a táblázatot jól értelmezem, akkor azt kell mondanom hogy a pofám leszakad. -
#22501 A konkurencia a fogyasztó számára csak jó dolog. Így nem kényelmesednek el a fejlesztők. -
Diopapa #22500 Nem kell hangulatot kelteni.. Miért kellene folyamatosan "tízezreket beleölni" a Star Citizenbe? Nem jó nekünk, hogy két remek űrhajós játék is készül(t)?
-
#22499 nekik is úgy kellett volna mint itt,kiadni egy erős alapot,aztán tolni bele a tartalmat,hajókat,új rendszereket stb
de mindent egybe akarnak,aztán még mindig raknak hozzá ezt azt és lassan haladnak citizenék -
#22498 Hát igen... ezt egyértelműen a Star Citizennek köszönhetjük. Nagyon erős konkurencia voltak, mert sokan nem olyanok mint mi, sokan szeretik vegyíteni a két játékmódot. De most kb mindenki, aki átcsábult oda vagy eleve azzal kezdett, erősen el fog gondolkozni hogy akar-e tovább kockáztatni és folyamatosan tízezreket beleölni egy ki tudja egyáltalán valaha elkészülő játékba, vagy inkább behúzza ingyen az E:D-t (vagy már megvan korábbról), és megveszi egyszer hozzá az Odyssey-t. Ezzel visszatér a 400 milliárd csillagos / 20000 lakott rendszeres galaxisba, és megkapja a gyalogos módot is. Azt hiszem a Star Citizen ezzel lehúzhatja a redőnyt.