23609
1418743729.jpg
  • TokraFan
    Ehhez tényleg már csak annyit, hogy az X3-ban már 10évvel ezelőtt olyan DC volt, ami nagyon jól működött. Persze nem volt az sem tökéletes, pl. sűrű aszteroidák között tudott érdekes manővereket csinálni, de ezeket a helyzeteket leszámítva gyönyörűen tette a dolgát. Tehét az legalább is nem áll meg, hogy lehetetlen jól megírni egy ilyet. Nyilván nem az aszteroidaövben kell autopilotot használni, de egy galaxy mapon megtervezett hosszabb utat, ahol kvázi semmi akadály nincsen a központi csillagon kívül, simán le lehetne vezényelni egy ilyennel.

(azt meg tegyük félre, hogy miért nem írom meg én. A Frontier egy szolgáltató, a user meg a vevő. Nem ingyen használjuk a termékét hanem kifizettük, tehát attól, hogy én nem tudom megírni, még lehet róla véleményem (jó is, rossz is). Ha holnap veszel egy TV-t amivel nem vagy elégedett, akkor sem lehet érv, hogy gyárts magadnak egy jobbat)

nibron
    Maximal ott a pont!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.04. 03:45:30
  • RJoco
    Azt el tudnám képzelni, ha esetleg végig kellene menni egyszer a helyszíneken és az utolsó aktiválna az elsőn újabb obeliszkeket, ami után a másodikon is, majd a harmadikon is.
    Csak egy nagy bibi van ezzel, ha szakad a kapcsolat vagy kidob a játék, akkor ismét aktívak lesznek a már megfejtett obeliszkek és kérdés, hogy akkor most ez jó még így vagy bukta? Én nem tudtam úgy megcsinálni egyszer sem, hogy legalább egy dc-m ne lett volna.
  • Dzsini
    Úgy néz ki ez is egy "alfa" helyszín, úgyhogy most jönnek az ötletek, hogy akkor egy rendszerben lehet-e több helyszín (akár egy égitesten), és akkor úgy lehet megnyitni dolgokat, hogy egyikről a másikra át kell menni egy rendszeren belül... folytatódhat a fejvakarás, van 2 alfa és 3 béta helyszín.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.03. 19:02:37
  • Dzsini
    Abban azért elég biztos lehetsz, hogy sokan fognak foglalkozni vele, mert nem a 100 millió a lényeg, hanem a játék. A topicban minden nap jönnek fel az új ötletek és elméletek, hogy milyen módon lehet aktiválni szólóban az openben bekapcsolódó obeliszkeket, és nem arra várnak, hogy meglegyen a 3. helyszín és kasszázzanak.

Megvan a helyszín, képek és koordináták hamarosan.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.03. 18:48:41
  • s_andras
    Naja. És mivel eddig sem javították a multi bugot, valószínűleg a gammánál sem fogják, tehát mindenki open/PG-ban fogja összeszedni, és a kutya sem fog azzal foglalkozni hogy vajon mi a rendes megoldás.
  • Dzsini
    Igen, de nagyon egyértelműen adja az alfa helyszín 1-7-ig, a béta pedig 8-14-ig (kerekítve) az adatokat - nem összevissza, és nem jött egyetlen adat se a harmadik harmadból. Ebből gondolják többen, hogy már csak egy harmadik típusú helyszínre kell számítani.

Ha más helyszín kellene hozzá, és hibásan adná az adatokat, akkor talán összevissza érkeznének... persze mindez csak feltételezés. Ha most meglesz az új helyszín, és az egy harmadik fajta, akkor ugrik a guardian a vízbe.
  • s_andras
    Mondjuk az idézet alapján az is lehetne, hogy úgy bugos a multi hogy olyanokat is bedobál, amiket egyáltalán nem ott kellene megtalálni..
  • Dzsini
    Áll a zászló az új helyszínhez, két pilóta is tapasztalja a hosszabb töltési időket.
  • MarkBlade
    Csak első alkalommal aztán ráérzel és 15 perc tényleg.. csak az odaút hosszú és uncsi :(
  • Dzsini
    Egyre könnyebb lesz, mert egyre jobban megtanulsz bánni az Scarabbal :) Az alfa romoknál 0.22G lesz a gravitáció.
  • etniez
    Végigtoltam az első maradványokat, köszönet Gyurmak-nak a videórt.
    Nem haragszom a bugokért és a problémákért, de azért viszont nagyon haragszom, hogy low gravity van a bolygón, mert én nagyon ügyetlen vagyok srv-vel, így 3 órát tartott, amíg térképek alapján összeszedtem a tárgyakat és leszkenneltem mindent.
    Gondolhatnának a noobokra is, remélem a többi bolygó egyszerűbb lesz.
  • Dzsini
    Igen, ezt gondolom. Azt írja az FDev:
    "The behaviour for solo sounds correct, but the open situation sounds like it's revealing more than it should. We'll look into it, but I don't think you're missing anything that should be able to access."
    Tehát a szóló jól működik, és úgy tudják minden rendelkezésünkre áll, hogy hozzáférjünk az adatokhoz. A hiba az, hogy a hozzáféréshez szükséges lépés(ek)et az open mód megzavarja, ezért nyílnak meg olyan obeliszkek és adatok is, amik szólóban nem. De a helyszín és a felszerelés megvan ahhoz, hogy az adatok két harmadával mindenki rendelkezhessen, ha tudja, hogy mi a módszer.
    És hiányzik egy harmadik típusú helyszín a harmadik harmadhoz.
    Amikor meglesz a módszer, akkor pedig komoly homlokracsapkodás lesz, hogy "ez nem jutott eddig eszünkbe, túlbonyolítottuk a dolgot" :) - valami, ami alapján a helyszín(ek) se ilyen módon fésülgetve meg töltési időket nézve lesznek meg, és az adatok is szépen megnyílnak.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.03. 17:51:44
  • s_andras
    Tehát ha jól értem úgy gondolod hogy a szóló ugyan hibátlan, de még arra sem jött rá senki, hogyan kell azokat kinyerni, amik multi módban maguktól hullanak... Ez nem lenne jó hír, mert szerintem ezt nem is fogjuk soha megfejteni.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.03. 17:40:26
  • Dzsini
    Szerintem csak gamma lesz, a béta és az alfa helyekről elérhető (openben) az adatok kétharmada (és szépen egyenletesen elosztva, az alfa helyről nagyjából az összes 1-7, a bétáról az összes 8-14), ez alapján már csak 1 típus hiányzik, hogy (openben) elérhető legyen az összes adat.

Hogy szólóban hogy lehet hozzáférni az arról a helyszínről elérhető harmadhoz, arra kellene rájönni.
  • s_andras
    És ha a béták egyformák, akkor az alfák meg a többi is egyforma lesz...

Jobban belegondolva most már szinte tutibiztos hogy egy rendszeren belül kell lennie több bázisnak is! Miért gondolom ezt? Mert eddig van 4 rendszer, amiben kétfélét találtak, és 3 ugyanolyan. Márpedig az eddigi átlagot kiterjesztve (alfa+béta kb a negyedét adta a nem bugos szóló módban) kell még lennie gamma, delta, epszilon, dzéta, éta, és théta típusoknak is! Ez csak akkor nem így lesz, ha az egyik újabb típusnál sokkal több adatot lehet majd szerezni, vagy fel kell(ene) deríteni további csillagrendszereket is azokon kívül amiket Ram bácsi "megsúgott".
  • Dzsini
    Szerintem "csak" az a slendriánság van, hogy tényleg kavicsra egyformák a béta bázisok, ez a rész igazán nem méltó hozzájuk.

És hozzá jön az, hogy sikerült egy olyan feladványt összerakniuk, amivel a Canonn+mindenki más hetek óta nem tud mit kezdeni :) Mivel azt többször hangsúlyozták, hogy jelen formájában szólóban jól működik a rendszer, még arra se jött rá a közösség, hogy akár az alfa bázisról, akár a béta bázisokról hogy kell kiszedni a többi információt. Gamma bázist pedig még nem találtak egyet se.
  • s_andras
    Az is lehet hogy ezt a harmadik egyformát direkt rakták bele utólag, hogy kisebb legyen a blama. Így "csak" az a gáz, hogy az utolsó porszemig egyformán kopnak a romok, mert vannak bázistípusok és kész. Ha viszont csak kettő darab lenne, úgy az egyik a trailerhez kellett de hanyagságból otthagyták, az WTF lenne, semmilyen magyarázat vagy kifogás nem működne, teljesen romba döntené a beleélési faktort.

De én is inkább arra hajlok, hogy többféle típus van, és mindegyikből sok, akár egy rendszeren/bolygón belül is. Eddig valószínűleg minden kutatás azonnal leállt egy rendszerben ahol az elsőt megtalálta valaki.
  • etniez
    Jól van, még működik. Azt hittem, hogy kivették. Tettem az asp exp-be 4a powert az 5a helyett, de kellett neki egy kis tunning, hogy tudja fogadni a nagy AFSM-et. Megvan, most 45-t ugrik a hajóm, nyertem vele 0,5-t.
  • Dzsini
    ez alapján tud még most is, igaz csak 1. szinten
  • etniez
    Módosították, hogy melyik engineer miket tud fejleszteni?
    Felicity Farseer-el csináltam annak idején power plant tunningot, de most nem látom nála:
  • Dzsini
    Ugyanolyan, mint az első kettő, tehát a lenti "bent maradt" elmélet kukázandó.
    Nekem most az tetszik a legjobban, hogy mindegyikből legalább sok van (akár egy égitesten is több), mert újra megerősítette az FDev, hogy a szóló működése a helyszíneknek helyes.

... és az, hogy még tényleg nincs még csak ötlet se a valós megoldására ennek a mókának.
  • tutituti
    4th Ruin has been discovered
    reddit forrás: https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/5rpgwz/4th_ruin_has_been_discovered/

• nibron
    hát azért néhány dologban pontosíthatnék.:)
    az x-ben elég jól sikerült a dockcomputer mondhatni, hogy szinte tökéletes. annak ellenére, hogy akkoriban elég csoffadt gépeken is működnie kellett és az optimalizáció mindig is grafika javára degradálja a pontosságot. a mai rendszerekkel már sokkal jobban meg lehetne csinálni. azután azt sem kellene elfelejteni, hogy rengeteg modolt hajó működött benne, és hát az a kolléga aki a miner bázisokat gyártotta eléggé antiszociális volt, nem igazán lehetett vele megértetni, hogy azzal a k.hosszú hajóval nem lehet oda befordulni. de az elite esetében már egy mai konfigról beszélünk, ahol ezek nem lehetnek kifogás tárgyai.
    a repülők egy pont jó hasonlat erre, ugyanis pont azt csinálják amit egy űrhajó, csak kisebb léptékben. ami az eliteben landing pad, az a repülőnél a kifutó (és nem a hangár). egyébként szinte az összes filmben meg szinte bárhol automatikus landolás van, nem kézzel szerencsétlenkedik ott a pofa. ha ezt most a való életben kellene megvalósítani, akkor is az automatikus megoldás lenne a preferrált, mert az az egyszerűbb, de nem is az a lényeg, hanem inkább a biztonság. csak azért terveznénk hozzá manuális üzemmódot, mert valamit tenni kell ha a technika megadja magát. és ha most itt megint visszatérünk a repülőkhöz, mit gondolsz európában miért kötelező az autopilot használata minden ifr-t repülő gépnek. előírás van rá, hogy felszállás után mihelyt be lehet kapcsolni be kell, egyedül a landolásnál engedélyezett a kézi vezérlés (bár egy csomó helyen a finalra fordulást is automatán kell végrehajtani), ha valami miatt nem működik megfelelően külön jelezni kell az irányításnak, hogy külön oda tudjanak rád figyelni. az automatikák ma már sokkal precízebben repülnek mint az ember, sokkal gyorsabban reagálnak bármilyen problémára. csak azért javasolt a kézi leszállás, mert kell a pilcsiknek a gyakorlat (ha végignézi mit csinál a robot az nem az).
    és nem azért kell két pilóta egy gépre, hogy ki tudjanak menni klotyóra. inkább azért mert pl. egy b737-est nem tud egy ember normál módon kezelni. vannak a repülésnek olyan pillanatai amikor nem elég két kéz. de a fő oka megint csak a biztonság, az egyik pilóta vezeti a gépet, a másik monitorozza nagyon szigorúan kidolgozott forgatókönyv szerint. ha oktatás folyik, akkor kell egy harmadik pilóta is, ő a megfigyelő pilóta. mivel a kapitány repülés közben technikákat-folyamatokat beszél meg a tanítványával ergo nem csak a repülésre figyelnek, kell egy ember (minimum 4 csíkos) aki csak a gépre figyel, hogy minden rendben van-e.
    azt nem tom honna vetted, hogy az x-nél a dockcomputer "közép" adatokat használ. ha így lenne egyáltalán nem lehetne dokkolni. igazából a csápnak van csatlakozási pontja, a hajón úgyszintén. a modolt hajóknál pl. az az egyik leggyakoribb hiba, hogy rosszul van megadva. amúgy nem kell egy szuperkomputer a dokkolás lebonyolításához. eredetileg az x-ben a hajó gravitációja is számolva volt és az alapján lassult a csáphoz közeledve, de a rosszul modolt hajók miatt ki kellett venni, és akkor lett ilyen "félmegoldás". a csáp megközelítése szintén előre leprogramozott útvonalak (vektorok), csak ezt kell lerepülni, ugyanúgy mint a repülőgépeknek, és a vektorok megközelítése is a repüléstechnikában megszokott technikák szerint történik. a frontiernek is "csak" valami ilyet kellett volna elkövetnie. az elite-ben ráadásul nincs aszteroida és egyéb akadály a repülés útjában. és hát tényleg jó lenne ha gomb lenne rá, mert a gázlevétel finoman szólva is gagyi, plusz tényleg jó lenne a gyors dokk. 10000 dokkolás után már nagyon fárasztó mindig végigélni a komplett folyamatot. a bevezető fénysor programozásához az x-ben pedig elég volt egy szombat délután buli előtt. de személyesen azt nem értem igazán, hogy az őselite-ben a dockcomputer meg volt írva elég jól, akkor ez miért lett ilyen béna.
    az egész automata repüléssel kapcsolatban tokrafannal csak egyetérteni tudok. szükség lenne rá ha már mindenképpen a szimulátor szót aggatjuk rá. ezenkívül mutass nekem egy olyan filmet könyvet akármit, ami nem arról szólna, hogy most akkor el kell mennünk a-ból, b-be és akkor most programozzuk fel az útvonalat. az alvással kapcsolatban is úgy gondolom, hogy miért ne lehetne, ha valaki így akarja ám legyen. a "tudományos irodalom"-ban is állandóan alszanak miközben szelik az űrt. de lehet, hogy arra ébred, hogy már nem él. azért egy ilyen szituval valamire fogható játéktervező tudna vele mit kezdeni.
  • RJoco
    Gondold el:
    ------------------------ Cobra
    \___/-----|____/-----\ állomás széle
    Te egyenesen repülsz. Ha az állomás keskenyebbik(___) részéhez érsz, akkor lőhetsz, ugorhatsz. Ha az állomás vastagabbik (----) részéhez érsz, akkor ezeket nem csinálhatod. Ha közelebb repülsz hozzá, akkor vagy ki tudod adni a dokkoló parancsot vagy nem és még közelebb kell repülnöd.
    Ha az autopilótának egy adott távolság megtartása van megadva, akkor követi az állomás ívét, ami nem feltétlen szerencsés és biztos, hogy nem praktikus. Ellenben szintén lehet ócsárolni, hogy 'még ezt sem tudják rendesen megcsinálni...'. Az esetleges anomáliákról nem is beszélve pl. a forgós, gyűrűs állomás esetén.

Nem is értem azokat, akik képesek leszólni másokat és hasraütés szerűen megszabni a program kód sorainak a számát és a megírás idejét ahelyett, hogy ők maguk megírnák, ha olyan okosak...
  • RJoco
    Ez most kb. megint olyan dolog, minthogy egyesek elvárják a landolható objektumokon a légkört.
    Én még nem találkoztam olyan űrjátékkal, ahol ezt rendesen meg tudták volna írni. Nem biztos, hogy a Frontier hibája, hogy nem lehet hozzá megfelelő kódot írni. Lehet, ha lekezelné a játék rendesen az objektumokat, akkor nem játszanál te sem vele, mert nem lenne az a gép, ami képes a számításokat rendesen elvégezni, valós időben.
    A repülőket meg hiába hasonlítod ehhez. Mondj egy olyan gépet, ami képes magától beállni a hangárba. Mert itt kb. erről van szó.
    A repülőnek nem kell különböző dolgokat kerülgetnie és a levegőben nincs is akadály, így egyszerűen mehet GPS koordináták és a programja után.
    Én is láttam dokumentum filmet, hogy a mai gépek képesek már önállóan is landolni, de azért az ember inkább érzi a gépet, mint egy gép. És a pilóták is alhatnak (gondolom én), de klotyóra biztos, hogy kell menniük, nem véletlen van legalább kettő egy ekkora gépen. Főleg amelyek hosszú útra mennek.

Ebben a játékban pont ugyan az a helyzet, mint az X-ek esetében. Az objektumok távolságát a középtől számolja és nem a legszélső ponttól. Ezért sem tudod, hogy a leszálló épp milyen messze van, mert az állomás közepét nézi csak. Onnan nézi a Mass-t, a kommunikációt és a lőtilalmi zónát is.
    Ha mindent az állomás széléhez kellene mérnie, akkor folyamat számolgathatna, pontról pontra, a hajód és az objektum között.
    Mondjuk a felszín fölötti távolság mérése éppen megy, de itt sem láttam még kiugró sziklát, ami alá esetleg beparkolhatna egy hajó elrejtőzni.
    Nem úgy néz ki, hogy a Frontier az Elite-tel akarna úttörő lenni.
  • TokraFan
    Ez jóformán ugyanaz a textúra, csak a holdak más-más részén, esetleg ködös környezettel fotózva. 90%-ban van a barna kráteres meg a fehér hasadékos és kész, nagy ritkán lávás vagy egyéb a többi max. 40db közül (ennyi van 4 milliárd rendszerre), ami ezen a képen látható.
    A képen nem is festene rosszul, de a gyakorlatban a rendszerek nagyrészében a barna "pöttyös" van, tökegyformán, végeláthatatlan mennyiségben...Csak nem értem, ha már az arcokat az állomásokon proc-genezik (bár ott mondjuk inkább ne tennék), akkor ezt a kódot vagy elvet, miért nem lehet átültetni a textúrákra is??? No mindegy.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.02. 22:34:26
  • TokraFan
    Igen, de itt kb. arról írsz, hogy a Frontier képtelen írni egy rendes autopilot kódot. Ez meg nem a user hibája. Az alvásos dolog is erős túlzás, nyilván felügyelni kell közben a rendszereket, ahogyan egy Boeing-en sem aludhat el a kapitány attól, hogy kvázi 3db autopilot viszi szinkronban a gépét és bár CAT3 ILS-el még leszállni is képes lenne, ezt alig használják, a leszállás legtöbbször kézzel megy. Ráadásul éppen az ID-zés az egyik kiváló ok, amiért nem lehet elaludni! Én mondjuk soha nem mondtam, hogy aludni szeretnéktnék miközben pénzt keresek -ráadásul minek is, jelenleg pl. nem tudom mire elkölteni a creditemet-, csak szeretném, ha reálisabb lenne a game. Márpedig, ha az 19xx-es években rutinszerűen alkalmaztak robotpilótát a repülőgépeken és űrsiklókon, akkor epic fail 30xx-ben ennek hiányával építeni hipertérugrásra képes űrhajókat.
    Maradjunk annyiban, hogy a Frontier nem akarja ezt rendesen megírni.
  • RJoco
    Látom nem figyelsz. Mindegy is.
  • gyurmak
    játék alá hibátlan ez a csatorna:

https://www.youtube.com/channel/UCDMnWYeYsNF7fqREliZRyHg
  • gyurmak
    nekem w7 van, w10-nél én itt indulnék el:

https://support.microsoft.com/en-us/help/17208/windows-10-use-speech-recognition
  • RJoco
    Nem tudom. Ha ismersz manuálisan beszerezhetőt, akkor dobhatnál egy linket. A win10 csak azt tette fel, amit tudott.
    De, majd lehet, hogy megkérek egy német ismerőst, beszéljen egy kicsit a géppel. Ha ő tud, akkor az én kiejtésem sz@r.
    Ha ő sem tud, akkor az adatbázisban van a hiba.
  • gyurmak
    Jó lenne szórakozni az olimpián, csak nagyon messze van. De zseniális.
  • gyurmak
    Nem értem, hogy miért szar neked, nekem igaz angol win7 van, de soha nincs gond az értéssel. sőt még pont azt vettem észre, hogy ha másképp mondom akkor is megérti. Emlékszem viszont, hogy azzal kellett kezdeni, h lang packot raktam fel. lehet h valahol a lang packok között kéne keresni a bajt.
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.02. 19:15:55
  • MerlinW
    Canonn Radio

• MerlinW
    Colonia Olimpia

• RJoco
    Hiába van hozzáadva, ha nem állítom át angolra az egészet, akkor cseszhetem. (Mint, ahogy ez is történt.)
    Magyart meg nem támogat, mert miért is tenné.
    Ezért lenne jó egy olyan program, ami képes a beszédfelismerése, de úgy látszik a programozók ellustultak és egyszerűbb nekik egy adatbázisra támaszkodniuk.
    Amúgy a VoiceAttack tanítható, illetve megadható neki külön szó vagy kifejezés is, de, ha a beszédfelismerő mindig mást ért, akkor teljesen mindegy.
    A Docking-ra Doping-et értett. De azt mindig. Viszont a Launch-ra meg mindig mást értett. Mivel nem németül használom a játékot, így a parancsokat sem ismerem németül. De a német szavaknál is mást és mást ért, amin nem is csodálkozom, mert sokszor a németek sem értik meg egymást.
    A dir szót ismételgettem, mert ő 'Wie geht's die'-t értett, de dir lenne a végén. És nem csak ennél van így.
    Íme az eredmény:

Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.02.02. 17:22:16
  • Dzsini
    Mivel a windows beszédfelismerését használja (nem írtak sajátot), ezért német windowssal németül kell beszélned, vagy hozzáadnod a windowshoz a megfelelő nyelvű beszédcsomagot (pl. win10 alatt)
  • RJoco
    Ezt próbáltam, nálam elég vacakul működött. Alapvetően gond, hogy a rendszert is belevonja a játékba, ami német.
    Hiába játszottam el a rendszerrel a tanulást, többször is, akkor sem volt képes a program ugyanazokat a szavakat kétszer ugyanúgy értelmezni. Így nem is vettem hozzá semmilyen pack-ot.

Jó lenne, ha a packok másképp is vezérelhetőek lennének, gombokkal, kombinációkkal. Mert jelenleg csak úgy tudnám automatizálni a dolgokat, ha végigjátszom a műveletet miközben az egyik makro gombra felvétel van állítva. Utána már menne gombnyomásra, de akkor is végigmegy a művelet a monitoron is, csak egy gombnyomásra.
    Pl. az energiaelosztást így egyszerűen lehet állítgatni, de ott is úgy van megoldva, hogy először nulláz (le), majd a megfelelő nyilak nyomkodásával beállítja, amit szeretnék. Így lehet támadásra, sebességre és védekezésre állítani egy-egy gombnyomással.
    Vagy pl. szkennelésnél (D-scanner, srv scanner), csak egyszer lenyomom a billentyűt és a beállított értékig nyomva is tartja.
    A kill warrant scanner-re akarok még egy olyat csinálni, hogy az egyik billentyűvel aktiválom a szkennert, a másikkal kikapcsolom.

De emellett nem lenne rossz még pár dolgot egyszerűsíteni, mint pl. a dokkolás kérés.
  • Dzsini
    A beállításokban van egy (nem túl tág határok között állítható) látószög, ezen túl a \AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Graphics\Settings.xml -ben tudsz rajta kézzel állítani
  • oroberto
    Meg lehet oldani valamilyen beállítással, hogy előrébb kerüljön a HUD és nagyobb legyen a legyen a látószöged?