23609
-
rogan99 #15398 Ezt nagyon egyszerűen ki lehetne védeni azzal hogy kapásból átadja a vezérlést bármilyen anomáliára pl megtámadnak. Az automata scoopot meg direkt nem tenném bele pont azért h ne tudj elmenni egy este alatt coloniára. -
gyurmak #15397 VoiceAttack a ware neve és tökéletesen működik, a legtöbben ezt használják, nemcsak VR-hez. Van Ed-hez is ingyen pack, az alapvető parancsok megvannak (docking request, deploy srv/fighter, launch, stb.), scriptelt parancsok is vannak és bill.vagy joy szekvenciákat is tud/ ill.komplett sort/aktivitást tudsz felvenni (pl. megszoktad, h fighter deploy után lock position van az anyának, akkor azt felveszed és mindig úgy fogja arra a parancsodra megcsinálni a sort. De vehetsz hozzá profi packokat is, itt már csevegni is lehet a comppal (véletlenszerűen választ), színészekkel felmondott mondatok, stb. és az ég világon mindent tudsz vele vezérelni, még a thrustokat is. sőt, pl. olyat is: majd dobd le az srv-t ha földet értünk....de amúgy youtube:
Ja igen, a legutóbbi frissítésbe már az EDDI-is integrálható, azt is ajánlom, megéri!
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.02. 15:03:55 -
#15396 Kár, hogy nem működik rendesen, jól a hangvezérlés. És, hogy senki nem képes egy tanítható, programozható hangvezérlő szoftvert írni, mint ami anno a K700-asomon volt.
De már kérdeztem korábban is, hogy a hangvezérlésnél a dokkolási parancs kiadásakor lényegében mit csinál a játék? Előszedi a bal panelt, a megfelelő fülre navigál (amennyiben az első fülön állt), klikkel, kiválaszt és zárja a panelt?
Vagy van egy direkt programozható beállítás erre?
Az előbbi makrógombbal megoldható, de, csak, ha jó helyen áll a panel. Az utóbbi egy egyszerű gombnyomás lenne, ami nagyon hatékony lenne. -
#15395 Azért nem lenne mindegy, hogy míg te alszol, addig majd elmegy a hajó Colonia-ra, egy másik alvásnál meg visszatér a bubiba és kapsz érte 60 millát. Holott te csak aludtál.
Az olyan apróságokról nem is beszélve, hogy közben nincs felfedezés (vagy ezt is csinálja?) vagy, ha rádnyomnak egy FSDI-t, akkor mi van? Minden esetben kikecmereg a komputer? Esetleg harcol is? Vagy csak egyszerűen meghal...
Még azt sem oldották meg, hogy rendesen kezelje az objektumokat. Gondolj csak az X-ekre, mikor a hajó keringőzik a kavicsok között vagy az állomást kerülgeti fél órát.
A Docking Computer kb. egy Autopilot és ahogy olvasom itt, még az sem működik rendesen. Boost-ol, mikor nem kellene és, ha nem állsz megfelelően a bedobó elé, akkor max az állomás falát találja meg. De ezt látni NPC hajókon is. Bár mostanában kevesebb, de régebben elég sokszor pukkant az állomás belsejében egy-egy hajó, mert nem talált ki és a rongálás nem tetszett az állomásnak. Pont nemrég dokkoltam úgy, hogy egy Asp beszorult a bedobó egyik sarkába, úgy, hogy a hasa nézett az állomás belsejébe. Kiszabadulásként még boost-olt is, de meg sem moccant.
Vajon, akkor hogy kerülgetné a különböző méretű csillagokat a komputer? És még azt is várnád, hogy tankoljon? Ki van zárva. -
#15394 -
#15393 Mit értünk tökegyforma bolygótextúrán? -
TokraFan #15392 De itt még ez sem érv, mert az autopilot kapcsolható és nem kötelező! Nem befolyásolja a játszhatóságot annak sem, aki manuál szeret repülni, mivel nem kötelező bekapcsolni (vagy felszerelni a modult).
Meg mondjuk sokszor hallottam azt az érvet, hogy azért tökegyformák a bolygó textúrák, mert ez a reális, holott a játszhatóság miatt sokkal élvezetesebb lenne egy ekkora galaxisban, ha változatosabb lenne, ráadásul nem is nevezném reálisnak, mivel már csak a mi naprendszerünkben sincs két egyforma bolygó, tehát jó eséllyel a galaxisban sincs. -
gyurmak #15391 Nem beszélve arról, h 3300-at írunk... Itt sajnos kompromisszumot kell kötni azzal, h ez egy játék. Erre nincs jó megoldás.Dilema, hogy reális legyen, vagy játszható... -
TokraFan #15390 Missiont nem csinál meg semmilyen autopilot, az nem reális. De az sem reális -sőt, teljesen irreális-, hogy manuálisan kell fordulgatnom minden egyes waypoint-ra. Ha már állandóan az az érv, hogy ez egy szimulátor. -
gyurmak #15389 Igen, lehetne, de csak úgy, ahogy az FSX-ben, bekapcsolva az összes reality-funkciót, hogy ott kelljen ülj mellette, ha valami adódik, mert hát az úgy nem lenne korrekt, hogy egy kisebb hajót összerakva éjszakára úgy hagyva miközben te alszol, ő megcsinálja neked a long passenger missiont 20-30 milláért...
Egyébként a dokkolási és egyéb problémákra ajánlom nektek a hangvezérelt funkciókat. Igaz, h VR-eseknek kötelező, de szerintem nagy segítség azoknak is, akik szeretnek bámészkodni menet/leszállás közben. -
TokraFan #15388 Ennél nekem sokkal jobban hiányzik egy rendes autopilot. Mi a fenéért kell nekem 30xx-ben manuálisan szórakoznom egy multi jump-nál? Arra még egy 50éves Boeing is képes, hogy a beprogramozott waypoint-ok és/vagy VOR-ok mentén elnavigálja a gépet a célig. Főleg egy ilyen játékban, ahol sokszor órákon át csak ugrálunk. Egy komplex autopilot sokkal hasznosabb lenne, mint sok olyan fejlesztés, amit eddig kaptunk. Számos üzemmódot el tudnék képzelni. Route plannerben megadott útvonalon vigyen végig, programozható fuel scoop, system navigation (rendszeren belül vigyen a célig, opcionális autodokkolással stb.).
Mielőtt valaki nekem esne, az autopilot nem kötelező, aki szeret manuálisan repülni, azt nem érintené a fejlesztés.
MS FSX-ben is ha kedvem támad VFR repülni, akkor előveszek egy kis kávédarálót és hajrá. De egy B747-et senki nem navigál kézzel, nemhogy egy transzatlanti úton, de még egy Budapest-Bécs útvonalon sem (más kérdés, hogy itt nem közelkedik 747 :-) ).
A jelenlegi un. "Shocking Computer" valami egészen idétlenül lett megírva. Milyen bugyuta aktiválási mód az, hogy a gázt nullára leveszem???? Miért nem rendelhetem key-hez? Na az ilyenek miatt haragszom a Frontierre. Ezek alap dolgok és még csak az az érv sem áll meg, hogy sok idő vay bonyolult megírni. Egyszerűen tojnak rá évek óta.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.02. 10:55:13 -
gyurmak #15387 De lesz, mert gyorsulásnál/lassulásnál vákumban is van különbség az kiáramló füst/gázrészecskék között, ha időben eltolva-különböző sebességű a forrás. Egyszerű példát mondok: kidobsz az űrben a hajóból egy dobozt 0m/s-nél. elindulsz,mégy 100 m/s-el kidobsz akkor is egy dobozt. A 2 doboz sebessége nem lesz egyforma, az egyiké 0, a másiké 100, tehát távolodnak egymástól. Ugyanezt képzeld el a kiáramló füst/gázrészecskékkel.Gyorsulásnál mivel a forrás is gyorsul bizony ugyanúgy kéne kinézzen mint a gyárkémény füstje szélben. Csak állandó sebességnél nem. -
#15386 "úgy üzemeltetik a játékot, hogy nincs havi díja, szerintem nem egy egyszerű dolog"
Nem vagyok ennek (sem) a szakértője, de ha jól tudom, kb milliónyi online RPG működik a F2P koncepció alapján, amiket ráadásul nem is a KS indított el közösségi alapfinanszírozással, és nincs plusz díja a "szezonoknak" sem. Nem az üzemeltetést bonyolult megoldani, legfeljebb azt hogy a "befektetőknek" kéthavonta új szupersportkocsi álljon a garázsában... -
#15385 most lehet hülyeséget mondok,nem kicsit vagyok éppen fáradt,meg kötekedni sem szeretnék,de miután a túlnyomás kinyomja a füstöt a hajó belsejéből a vákumba onnantól semmilyen erő nem hat a füstre még ha mozog is a hajó,sose lesz olyan mint pl a gőzmozdonynál menet közben hátrafelé száll a füst... -
#15384 Egy régi hírlevélben olvastam valami 3 vagy 4 lépcsőről, már nem emlékszem.
De itt a Power és jött az Engineers is. A 3. nem tudom mi volt, ha látnám, talán bevillanna.
Szóval azért annyira nem unatkoznak a fiúk.
Az anyagi javakat nem ismerem, számlálót sem láttam még a pillanatnyi online player-ről, de az, hogy úgy üzemeltetik a játékot, hogy nincs havi díja, szerintem nem egy egyszerű dolog. Meg is látszik, mert mióta hanyagolom a ruin-okat és a bubiban járkálom, azóta nem is volt dc-m, max tényleges netszakadásnál.
Azt az új látványosságot még nem is láttam, sem pedig az egyéb idegen dolgokat, amik itt-ott feltűnnek videókban.
Nem hiszem, hogy egyedül lennék ezzel. Természetesen a mag mindig is nagyobb hangot hallat, mint a többiek, akik csak játszogatnak, mikor van idejük.
A karakteredet meg elvileg láthatod majd külső nézetből és az sem elhanyagolható, hogy a multicrew révén egymást is láthatjuk. Talán itt keresendő a logika. Amúgy meg FPS nézetben mi értelme a saját karakternek? Ott sem látod az arcod, de másét láthatod és ő is a tied... -
TokraFan #15383 Nagy állomásoknál és a felszíni bázisoknál nincs gond, de az outpostoknál sokszor kavargok még most is, pedig sokszáz órám van a játékban. Ami engem zavar, az a nyilvánvaló időhúzás és teljes hülyének nézés. Bedobták már több mint egy éve az első Alien struktúrát (Barnackles), ami nem volt több egy meglehetősen szegényes fantáziával megáldott valaminél, de mindenki örült, jönnek az idehenek. Nem jött semmi. Aztán volt ugye egy Unknown Probe-unk, megint mindenki rázizzent, megint nem lett semmi. Jött a lezuhant űrhajó (szintén elég gyér grafikával), rajzott arra is a tartaloméhes közösség, de megint csak semmi. Aztán ugye jött legutóbb a semmire se jó kamu szkennelős demo alien ship, ez még minőságre sem volt rossz, már én is megörültem, hogy talán majd most, de megint csak a nagy semmi. Eltelt több mint egy év, bedobták ezeket hülyítésnek de értékelhető tartalom nélkül. Közben a season 1 érthetetlenül csúszik, nem is keveset, még a 2.3 sincs sehol, és még elvileg van egy 2.4. Persze mindent meg lehet nmagyarázni, de itt nem egy 10fős stúdióról beszélünk, ráadásul pénzük is van bőven. A 2.2 meg főleg annyi, hogy áru helyett vihetek embereket. A 2.3-al meg majd készíthetünk saját karaktert, csak nem teljesen értem minek, ha nincs FPS mód? Ki és hol fogja látni? Na mindegy...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.01. 23:06:31 -
#15382 Nem veszünk össze ezen, csak egészségesen megvitatjuk álláspontjainkat.
A LandingPad-dal teljesen egyetértek veled, bár azért nem olyan nehéz azt megtalálni.
De tény, hogy jobb lenne egy hosszabb csík felfele és a 3D-s szám sem lenne rossz.
Mivel sokat dokkolgatok, így igazán már nem okoz nagy kihívást, rutinból tudom, hogy mikor mi jön, hova és merről kell mennem.
Bár nem lenne rossz egy fix leszálló lista, mert szerintem nemrég átírták a leszállók számozását, ugyanis a régi rajzok nem jók. Eddig a 22-es az ajtó egyik oldalánál volt közvetlen, most meg az állomás közepén jelöli ki. Erre tisztán emlékszem, mert utálom ezt a számot, nem szeretek a levélbedobóhoz parkolni és nagyon gyakran kapom ezt a leszállót. Nem csak a rajz nem jó, de a tapasztalat is mást mutat. -
#15381 Nem, a veszte nem ez lett az X-nek, de akkor hagyjuk is.
Mindenki mást szeretne, de itt a követelményekről beszélni felesleges. Majd, ha már van pár olyan játékunk, amiben rendesen megcsinálták a dolgot, akkor az utánuk következőnél már lehet említeni követelménynek. Ha a Frontier jól megcsinálja, akkor úttörő lesz és a játékosok más játékokban is várni fogják. Majd a későbbi játékokban már elvárás lesz, vagyis követelmény.
De, hogy mondjak egy példát mire is gondolok: X Rebirth karakterek. Na, ott már követelmény, hogy normálisan kinézzenek a karakterek és ne úgy, ahogy. Mert azt a szintet, már rég túllépte a piac.
Mondjuk a Crew tagoknál még kép terén is van/volt kifogásolható dolog, szebben is lehet csinálni. Csak remélem, hogy karakter készítés terén valami hasonlót kapunk, mint EVE-ben. Akár ezt is lehet követelménynek tekinteni, mert sok játékban már elég részletesen lehet karaktert generálni. És általában elég jól kinézőket is. -
TokraFan #15380 Ezen össze ne vesszetek már!
Ami itt gáz, hogy alapvető dolgokat képtelenek évek óta megoldani. pl. a landolófények. Ilyen rossz megoldást még nem láttam. Nem lehet látni, honnan kell besiklani, nincs egy bevezető fénysor sem. A szám nem 3D, kizárólag előről és hátulról látni, de akkor sem lehet kivenni melyik az eleje meg a vége. Oldalról rárepülök, nem látok semmit. Innentől ez nem szimulátor, mivel ilyen hülye manővereket -amiket csak azért kell eszközölni, hogy ugyan lássam már, hol a fenében van a helyes irány-, nem csinál űrhajó.
De mondjuk az sem lenne hülyeség, hogy a usernek kijelölt landing pad más színű legyen, ha már rendes leszállófényeket nem képesek írni hozzá.
És ez csak egy a sok ilyen apró hülyeség közül. Ezeket rendesen megoldani csak akarat kérdése lenne, meg kb. 50 sor a kódban, és 60 perc egy programozónak. -
gyurmak #15379 Neked ez, másnak más. Az viszont tény, hogy a legtöbb eladást akkor produkálta ez a játék, mikor belekerült a p.landing. Csak az űrben mászkálni a fanatikus játékosokat kívéve nem köti le a népet, azzal nem tudják fenntartani a brandet, ez lett a veszte az X-nek is és ezért jöttek az új gen. 'űrszimulátorok'. -
#15378 Követelmény?!
Kinek?
Nekem nem. Legalábbis ebben a játékban biztos. Egy NMS-ben igen, követelmény. Egy X-ben, de jó lenne. SpaceEngineers-ben, hamár beletették mehetne jobban is. De ott is az űrt preferálom.
De akkor már beszélhetnénk az építésről is. Mert nekem ez hiányzik inkább a játékból. Miért nem lehet állomást, gyárakat, kitermelőket építeni? Ha már landolhatok is égitesten, akkor miért nem hozhatok létre egy kis telepet, ami termeli nekem a cuccot, NPC-k hozzák-viszik a dolgokat, ha jóban vagyok a rendszer frakcióival, akkor meg is védik. De ez igaz lenne nagy aszteroidákkal vagy hidrogén gyűjtő állomásokkal, egyszóval a teljes gazdaságra kivetíteni, nem úgy mint most, hogy az állomásnál oda van írva, hogy mi az elsődleges funkciója, de nem látni mögötte semmit.
A másik, hogy én űrjátékkal akarok játszani, az űrben. Az, hogy a Horizons lehetővé teszi a bolygón landolást, tök jó, de sokáig nem vagyok ott, csak míg muszáj és máris megyek az űrbe. Ha űrben lenne minden, nekem a landolás sem hiányozna. És ez igaz lenne az X-ek esetében is, ha megcsinálták volna. Ha talajon akarok játszani, akkor ott a The Division, WoW, Arma és a többi.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.02.01. 21:39:02 -
gyurmak #15377 Amúgy tudod, h 2017-et írunk? Ezek ma már nem feature, hanem követelmény!
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.01. 21:23:27 -
#15376 Lehet, hogy te nem tudod, de minél bonyolultabb egy autó, annál kevésbé megy a javítása. Ugyanis egyszerűen nem tudják, hogy mi lehet a hiba forrása.
Így itt sem kell fennakadni olyanon, hogy nem füstöl rendesen a hajó, vagy, hogy átmegy a gejzírből feltörő víz a hajótesten (csak érdekességként mutattam). Örülj, hogy van effekt és nem okoz galibát. Vajon, hogy dokkolnál, ha a füst pont a szélvédőre szállna és semmit sem látnál?
Ha meg tényleg normálisan akarnák megcsinálni a légkört, akkor elég keményen kellene a fizikán dolgozni. Főleg a légáramláson. És talán lenne értelme a spoiler-eknek is, nem csak ott lennének. A hőtermelésről nem is beszélve. Vagy erre akkor külön felszerelést kapna a hajó. Akármekkora sebességgel mégsem lehet a légkörbe hatolni. Szóval nem hiszem, hogy olyan egyszerű lenne ezt leprogramozniuk.
Látványnak odatenni a színeket lenne inkább gagyi egy ilyen játéknál. Ha már a rendszerek ilyen aprólékos szinten le vannak modellezve, hogy minden mozog és forog és kering.
Bár nekem mindegy, ha benne lesz, nem fog zavarni, ha meg nem, akkor sem fog hiányozni.
Ad annyit a játék, hogy én teljes elégedettséggel tudok vele játszani. -
gyurmak #15375 Nekem folyamatosan olyan érzésem van az elittel, hogy azok az evidens és alapvető dolgok amik ma már követelmény szinten jelentkeznek a játékiparban az elitben úgy kell kiimádkozni. Az, hogy légkör, meg repülési modellt kell váltani????? ez kérdés??? ez olyan mintha egy mai új autónál azt mondaná a gyártó, h pl. őőő mit is ilyen navigációt? de hát ahhoz gps-t kell szerelni a kocsiba, meg nav. kijelzőt, meg hát a szoftver, háááátt nagyon bonyolult....majd talán pár év múlva...
Ma pont azon röhögtem, hogy pl. a konda orra elég nagy ahhoz, h látni lehet a füstöt mikor szét van kicsit lőve, ahogy áramlik ki a gépből...DE HÁT mindig függőlegesen felfelé!!! akár állsz, akár haladsz, mindegy SC, normal cruise, gyorsulsz, lassúlsz, mindig ugyanúgy....mekkora gagyi ez is, inább ne lenne benne... -
TokraFan #15374 Ez a game már most elég jó felszíneket generál, pedig még csak pre-alpha. Már most van benne aszteroida bázis és egyebek, persze ezzel együtt még így is fényévekre van a késztől.
Még egy video, ezen jobban látszik a felszín.
Fejlesztik kb. 10-en... -
#15373 Nem kellene a repülési modell túl komolyan vételével bonyolítani, jó lenne az úgy ahogy most van. A felhők, a táj, a színek számítanak. Hogy az égbolt ne mindig fekete és csillagos-tejutas legyen, hanem kék, sárga stb. Természetesen az olyan extrém körülményekkel bíró helyekre mint pl a Vénusz, nem kéne tudni leszállni. Nem kell se Far Cry, se F-35 szimulátor. -
#15372 Egy óriási lépés, mert ezeknek a gázoknak nincs hatása a repülési modellre, mert végtelenül ritkák, csak néhány molekula. A légkörben viszont ki kell bővíteni néhány nagyságrenddel a repülési modellt (elvileg minden hajót úgy terveztek, hogy valamennyire képesek légköri repülésre, akár légiharcra is) - van légnyomás, légmozgás, szél, és mindezek változnak magasságtól függően.
Ez "csak" egy színes köd, mint amit az aszteroidamezőkben is használnak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.01. 19:04:12 -
gyurmak #15371 Innen már csak egy kis lépés lenne a légkör...:) -
#15370 Nem por, gázfelszabadulás - mélyebb szakadékok aljában lehet nagyon szépeket találni, és napszakonként más és más: ebben a videóban kb. 5 perctől
-
gyurmak #15369 Egyébként néhány bolygó valszeg a por miatt már most is hasonlít egy atmoszférikus helyre. Mai egyik küldetés során botlottam egy ilyenbe:
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.01. 18:11:08 -
#15368 Volt bőven magyar backer a kickstarter során, és ők is részt vettek a névtár feltöltésében. Jó látni ilyesmiket, meglepetésszerűen belefutni. -
#15367 Besz*rás: nem csak ez van, hanem összesen 16 mindenféle méretű állomás és bázis Nemeréről elnevezve (eddb.io alapján) -
#15366 Na, egy részét pótoltam:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.01. 17:19:51 -
#15365 Elmentem megkeresni a roncsot, amit az egyik utasom említett. Ekkora égitestre még nem landoltam szerintem.
A jó érzést csak az lohasztotta, hogy az adat összegyűjtése után 2%-ot esett a Federation repum, azonnal.
Szép gejzírekhez vezetett fuvaros megbízásom, de gejzírre hajtani csak óvatosan!
1,5 km főlé repültem kicsivel.
Kis grafikai hiba. Vagy a hajónak jó a vízáteresztő képessége :D
-
#15364 Köszi! Rá állt az agyam 1 kivételével megvolt mind! :) -
gyurmak #15363 Szerintem nincs 5 évük rá. Más is meglátta a szegmensben lévő piacot és itt nem is az SC-re gondolok. -
gyurmak #15362 Ott vannak a combinációk a videó alatti linkben, nem mindegy a sorrend, ezt is elmondom többször. Térkép, első, második ruin site kombo link:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wxBcGy8zl2-Clv5yf57nTBtDqRan41SZKpppJrmwA3c/edit#gid=1582613315
De ha úgy könnyebb, csináld végig a valós idejű stream alapján:
-
#15361 +1
Azt sem bánnám ha mostantól semmilyen "fejlesztés" sem történne, mert semmi máson nem dolgoznának mint a légkörön. Az FPS annyira nem érdekel, ha jól emlékszem az nem is volt megígérve, ellenben az összes bolygóra leszállás lehetőségével. Engem az sem érdekelne ha nem sikerülne a grafikát hozzáigazítani a mai túlzó elvárásokhoz, ha csak egy kicsit jobb lesz mint amilyen a Frontier-ben volt, az már bőven elég. -
#15360 Nincs meg valami térkép meg leírás a combinációkról? Valahogy nem sikerül az első kettő meg van a 3.-at már nem számolta be a 4-et sem.. -
TokraFan #15359 Nem rossz lehetőség a multicrew, de én speciel jobban várom már az FPS módot és az atmospheric landing-et.
Maximal +1000
Sokkal fontosabb lenne mindkettő...Majd 5 év múlva...