23609
1418743729.jpg
  • gyurmak
    végre egy reális értékelés. ha nem tesztelték is nagyon gagyi, ha tesztelték akkor pláne, ha 'szándékos', akkor is nagyon gagyi, mivel ezekkel széttörik az egész küldetést, ez már sehogy sem lehet jó, nagy hiba volt így kinyomni a küldetést. idézet a RedWizzard postból:
    I can't find any other word to describe it but "incompetence".
  • EFRM
    Third ruins found! Cmdr Khenistry - Xbox one
    IC 2391 Sector ZE-A D101 C3
    Lat: 29.42
    Long: -59.54

Layout is very different!

wow nem tudom jo hir-e de ha igaz akkor joúú hííír!
  • EFRM
    de azert nem kene sokkal tobbet belelatni, v elvarni mint amennyi benne van :D

egyszeruen csak le kene tudni scannelni a kulonbozo helyek kulonbozo obijait es boldogsag lenne. azonfelul lehetne bele okossagokat tenni..
    nekem nincs bajom a bugokkal, de valamit kommunikalhatnanak ha parezer ember beletesz parezer orat a kutatasba es ide jutunk ahol vagyunk, a minimum tisztelet az lenne, ha megirnak vegre, hogy 1. emberek ne aggodjatok minden mukodik cska nem jottetek ra 2. emberek sorry bugos, javitjuk ahogy tudjuk..
  • Dzsini
    RedWizzard nem a Canonn, hanem egy ember. És igen, ő is, és rajta kívül még többen is leírták a csalódottságukat (normális hangvétellel), és emellett dolgoznak tovább, elméleteket gyártanak, keresnek, teszik a dolgukat. Mert nem az első bug, amibe belefutottak, és nem is az utolsó. Sehol nincs szó mindenkiről, sehol nincs szó arról, hogy Brabent elhordják akárhova, stb.
  • Dzsini
    Így van, jelenleg még azt sem tudni, hogy mennyi mindent nem tudunk a beépített információkból.
  • EFRM
    sztem a haromszog jelek nem kozvetitenek semmi infot, ahogy a textura hieroglifak sem... ez sztem csak dizajn
    es amugy sztem kurva nagy problema, hogy ugyanazokat adja (ami termeszetesen osszefuggoesben lehet a fullos copypastaval de nem lenne torvenyszeru) mert igy pontosan mi ertelme van megkeresni a 4 uj helyszint? nincs semmilyen varazslat hót bugos az egesz, de ezt egyszer mar leirtam, akkor is mondtatok, hogy nem, csak nem jottek ra az emberek. ha kiderul az igazsag es lemegy a cucc, akkor majd megbeszeljuk, h kinek volt igaza vagy mi felett siklottunk el...
    Utoljára szerkesztette: EFRM, 2017.01.30. 08:41:34
  • gyurmak
    sehol nem találok a korábbi hozzászólásaimban olyat, hogy: "a belinkelt post pont ugyanúgy fejezi ki magát, mint én", de segíts, ha te megtalálod! csupán annyit tettem közzé, hogy már canonnak is elege van az Fdev xarságaiból és mellesleg azt írja le (hogy értsd - tartalmilag), mint Nimrod, vagy én, másrészt:

"a Canonn munkatársai?) talán pont tudják, hogy az elmúlt évek során még soha semmi nem indult bugok nélkül, és maximum egy jót röhögnek, és játszanak tovább. Hogy csalódottak lennének? 2 év alatt megtehették ezerszer, és megtehetik majd még ezerszer"

Gondolom felismered - ezt te írtad. hát most kibírják röhögés nélkül!
  • Dzsini
    Nem tudjuk, hogy probléma-e az, hogy ugyanazokat az adatokat adja a második helyszín, mert nem tudjuk, hogy nem ez az elvárt működés (a feltételezés az, hogy bugos, de erről ma reggelig nem volt hivatalos reakció). Ahogy máig nem sikerült a háromszöges jeleket megfejteni, úgy előfordulhat, hogy rengeteg más dolgot se tudni még, és ezért kellett az új helyszíneket is Ram Tah útján egy CG-vel elárulniuk. Lehet, hogy mindkét (később mind a négy) helyszínen van lehetőség további dolgok aktiválására, és különböző adatok megszerzésére... nem tudni.

Ami jelenleg egyértelműen slendriánságnak tűnik az az, hogy a helyszín véletlenszerűnek tűnő sérülései (letört obeliszk-darabok, kopások, befedett részek, stb) tökéletesen megegyeznek a két helyszínen - ezt még a #15226 -ban vázolt feltételekkel is túlságosan nehéz magyarázni.
  • Dzsini
    Na, akkor közösen keressük meg az általad linkelt szövegben az alábbi, általad leírt kifejezésnek megfelelő angol változatot:
    "hatalmas FD gagyiság, mint az eddigi bugos szarjaik"
    "csalódott az egész ED közösség"
    "Braben csinált magának egy játékot a MI pénzünkön és engedi h játsszunk vele"
    Amit elfogadhatatlanként leír, azt is azzal a feltételezéssel teszi, hogy lehet, hogy nem bugos a dolog ("If this is bugged"). Normálisan fejezi ki csalódottságát.

És vedd hozzá RedWizzard többi hozzászólását, ahol kultúrember módjára írja le azt, hogy mi az, ami nem tetszik neki. Sehol nem írtam le, hogy nem lehet problémákat megbeszélni, és hogy csak lelkesedni szabad. Azt hangsúlyoztam, hogy nem helyes általánosítani (egész közösség, stb. - amin te is változtattál miután felhívtam rá a figyelmed), és nem helyes kulturálatlan módon megnyilvánulni.
  • EFRM
    mind2 problema maradjunk annyiban
  • gyurmak
    Az általatok sokat emlegetett és elismert canonn csoport egyik deadly tagja, 'RedWizzard' foglalja össze hibátlanul a mostani helyzetet, nem másolom be ide, csak a linket, akit érdekel nézze meg:

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/300054-Alien-archeology-and-other-mysteries-Thread-9-The-Canonn?p=5083081&viewfull=1#post5083081

De azért lelkesedjünk, UGYE?, vagy a már a canonn is "elhordja fűnek-fának" FDev-et, Dszini??
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.01.30. 07:48:30
  • Blindmouse01
    Hali!
    Első firkám itt, úgyhogy kéretik nem leharapni a fejem! Köszi! :)
    Sok órát beleöltem ebbe a storyba, és azt gondolom ez a Ram Tah scannelgetős megoldás egyfajta lebutítása az eredeti koncepciónak. Eddig még senki nem jött rá a megoldásra, hát kellett egy könnyebb alternatíva, hogy tovább gördülhessen a történet. Így jött Ram Tah és a türelem játék. Gondolom még mindig áll a szimbólumok alapján történő megfejtés lehetősége, és ez azért jóval izgalmasabb, mint egymásután scannelni az oszlopokat és kizárásos alapon rálelni a következő láncszemre. Engem is meglepett, hogy a második rom ugyanaz, mint az első, mert ez így nem hoz új információt sajnos. De persze aki a világon bármit is felfedezett az emberi történelemben, az csak azért élhette át ezt az élményt, mert nem adta fel.
    Na szal hajrá! :D
    Régóta olvasgatom a fórumot, sok jó infót kaptam tőletek. Ezer köszönet érte!
  • MerlinW
    Nem az a probléma hogy ugyanolyan a site, hanem hogy ugyanazokat az adatokat adja, mint az első.
  • s_andras
    És karambol után is egyformák lesznek a roncsaik?
  • Caliph
    erre a "mostani site ugyanolyan mint a másik" dologra csak azt mondanám hogy valószínűleg nem kézzel hordták össze hanem automatika vagy robotok vagy valami más rendszerrel építhették őket. ezért van az hogy nincs két egyforma piramis ,de próbálj megkülönböztetni egy mai robotok által gyártott audit a másiktól :D
  • MerlinW
    Áhá, akkor ez az:) Ma dobtam be a kondába egy DC-t kipróbálni:)
  • Caliph
    csak a docking computernél zenél,manuál landingnál nem
  • MerlinW
    Jól van akkor:) Az esetek 90%-ban teamspeak-en dumálunk a többiekkel, így le volt véve a hangok nagy része. Most tűnt csak fel, hogy egyedül játszottam:)
  • Dzsini
    a Distant Stars küldetés "befejeződött"

ebben a videóban - 38 perctől
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.29. 20:08:38
  • s_andras
    ...hát a kezdetektől fogva, bár ez az információ benne foglaltatik az előző mondatomban is.
  • Dzsini
    Kb. azóta, amióta valamelyik alfában/bétában meg lehetett venni az automata dokkolót :)
    (ha jól sikerült kikeresni - béta1, 2014 augusztus)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.29. 19:52:00
  • gyurmak
    Egyrészt igen. az is dühít, hogy sok, nagyon sok órát eltöltöttem ezzel a küldivel, ha megnézitek a 2-3 videót, amit csináltam natúr, vágatlanul is több óra, nem beszélve a szerkesztéséről, amit kizárólag azért csináltam főleg az elején, mert úgy gondoltam, zseniális ötlet és-végre FD megértette, hogy mi kell a népnek és csinált egy olyan küldetést, amibe tényleg bele lehet állni, beleélni magad abba, hogy eltűnt civilizáció nyomait keresed, kihalt bolygókon,mindenki így indult neki, nagyon felbolydultak az emberek, tényleg mindenki úgy érezte, hogy itt van-ez az a küldi amire vágytam/vágytunk. Ezért kezdtem én is videót róla, hogy majd végig dokumentálom az első ilyen igazán izgalmas küldetést, amit mellesleg hatalmas közösségi összefogás követ. Aztán jött az első bug, a multi. Ez még nem is lett volna akkora baj, magából a küldetésből és a feelingjéből csak kicsit vett volna el. Aztán egy hétig mindenki a ruinokat kereste, főleg az után hogy FD kijelölte a rendszereket. Az első pár nap után realizálódott, hogy tű a szénakazalban és senki, de senki nem tudott semmi értékelhető összefüggést találni a helyre vonatkozóan, pedig biztosan voltak nagy koponyák is a világon, akik ezen törték a fejüket. Tegnap-tegnapelőtt már látszottak a jelei az elégedetlenségnek, ma meg h meglett a várva várt ruin...azt kérdezik , mért kellet ezt? Még van egyébként egy fontos következménye, hogy ezek után senki nem tudja magát belevetni ebbe és várhatóan a következő ilyen küldikbe magát teljes beleéléssel ez után...
  • MerlinW
    A kérdésem arra vonatkozott, hogy EBBEN a játékban mióta van benne, ha nem lettem volna elég egyértelmű...
  • s_andras
    "Csak" ilyen régóta van benne minden Elite játékban ;)
  • MerlinW
    Bécsi keringő az állomásoknál eddig is benne volt a játékban?:) Most figyeltem csak fel rá:)
  • s_andras
    Akiket beidéztél "tanúnak", úgy látom csak a kifogástalan pedigréjük miatt kellettek. Csakhogy nem erről volt itt szó, nagyon jól elterelted a "normális kommunikáció" felé, holott a Napnál világosabb, hogy itt most pusztán az a kérdés hogy valaki ki tudta-e fejezni a csalódottságát vagy nem? Éreztük még akár azt is hogy egy kicsit dühös is, vagy nem? Nekem leesett, és EZ a lényeg. Mármint nem az hogy pont nekem sikerült, hanem az hogy neki sikerült úgy kifejeznie hogy az ÉRTHETŐ és még ráadásul ÁTÉREZHETŐ is volt.
    És ha már ObsidianAnt: egy dögunalom.
  • gyurmak
    Ok értem. lezárásként inkább azt mondom, neked IGAZAD van. utolsó kérdésemként megkísérlem ismét megkérdezni, hogy TE hány órát/napot töltöttél el ezzel a küldivel?
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.01.29. 19:26:27
  • Dzsini
    Rajongó szerintem az, aki önmagát annak tartja - te is az vagy, ha úgy gondolod magadról, és az említett személyek/csoportok is azok, hiszen ők annak tartják magukat. Lehet jutúber, lehet a játékban tudományos kutató, lehet kalóz, és lehet bárki más.
    A normális kommunikáció - a kultúremberség (nem anyázok, nem személyeskedek, nem káromkodok, stb.) pedig szerintem annak alapkövetelménye, hogy valakit bármennyire is komolyan lehessen venni. Fogalmazzon meg véleményt úgy, hogy az összeszedett, értelmes, érthető legyen. Enélkül csaponghat kedvére, mert csupán szalmacséplés az, amit művel. Ezért hoztam fel példának ObsidianAnt-et.
  • gyurmak
    Obsidian ant és a többiek nagyon jó példa. ŐK nem rajongó kategória.. Ha feltűnt, -már ha érted h hogy működik ez- ottvannak a reklámok a videói alatt, és az, hogy mennyien nézték meg, ami azt jelenti, hogy PÉNZT kap érte, ezért csinálja, nem egy rajongó, aki csupán a játék iránti szeretetéből és a többiek segítéséből dolgozik napi több órát a videóin. Ő nem is teheti meg h szitkozódjon videón, neki nem lehet véleménye, csak tényekek közöl (mellesleg ha érted az angolt ő is elmondja, hogy öngól, amit most az FD csinál, ez már nem a 'egy kis bug és más semmi' kategória. Arra itt vannak a fórumok, itt lehet szidni az FD-t, vagy bárkit, egyet lehet vele érteni, vagy nem. Egy biztos. csalódott a közösség, vagy elfogadod, vagy nem, ez tény.
  • s_andras
    Először is nálam valaki nem lesz rajongó attól hogy jutúberkedik. Másodszor: nem hiszem hogy nem érted amit a filmekkel érzékeltetni akartam. Harmadszor: a rajongásnak nem alapkövetelménye a "kultúremberség", bármit is értsünk ez alatt.
  • gyurmak
    Elnézést, hogy megsértem az érzékeny kis lelkedet egy 'baxik'-al???? valszeg te tényleg nem töltöttél el több órát ezzel a küldetéssel, igaz? majd azért nézz külföldi fórunokat, hogy ott hogy fogalmaznak. Ez a küldetés félretéve azt, hogy mint küldetés milyen, nagyon jó pénzszerzési lehetőség, pont ezért csináltam kezdőknek egy videót, amivel kihasználva a bugot 15perc alatt 13 milliót tud bárkik kertesni, ezt be is linkeltétek ide korábban többször is. Sokan megnézték már és biztos hogy sokan ez és a korábbi videóknak is köszönhetően tudtak főleg kezdőként jól haladni a vásárlásokkal. Tehát nemhiszem, hogy ne lennék értéktelebb tagja a 'közösségnek', mint aki csak ül és egyetért az FD jelenlegi tevékenységével.
    De még nem válaszoltál arra, hogy TE hány órát töltöttél el bolygók kutatásával, vagy teóriák gyártásával, hogy megtaláld az új ruint? egyáltalán felvetted a küldit? csak mert eddig nem nagyon adtál sem ötletet, se egy képet/videót nem láttunk tőled, hogy annyira lelkesedve keresnéd a megoldást...
  • MerlinW
  • Dzsini
    A "legnagyobb rajongók" (bár ez is olyan, hogy nem tudom miben mérhető ez - a Lave Radio munkatársai azok, akik hetente több órán át dumálgatnak a játékról és a benne történő dolgokról? a Hutton truckerek azok? ObsidianAnt? Josh Hawkins? Dr. Kaii? Erimus? a Canonn munkatársai?) talán pont tudják, hogy az elmúlt évek során még soha semmi nem indult bugok nélkül, és maximum egy jót röhögnek, és játszanak tovább. Hogy csalódottak lennének? 2 év alatt megtehették ezerszer, és megtehetik majd még ezerszer.

Ott van ObsidianAnt évzáró legjobb és legrosszabb dolgai videópárosa - az a kultúremberhez és rajongóhoz méltó módja annak, hogy valaki elmondja a véleményét. Nem pedig az, hogy elhordjuk fűnek-fának Brabent vagy az FD dolgozóit.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.29. 19:05:53
  • s_andras
    Ezt értem, de a példák is csak arra utaltak hogy ÉPPEN a legnagyobb rajongóknak tud a legnagyobb csalódást okozni egy hiba, és ők lesznek a leghangosabbak is emiatt. Tehát nem kell csodálkozni ha valaki ezt kifejezésre juttatja, és nem kell azonnal "szabadságra" küldeni vagy végleg eltanácsolni.
  • Dzsini
    Na akkor ezt most vesd össze csak azzal, amit a #15230 -ban írtál - főleg stílusban, de mondanivalóban is.

Ha kultúrember módjára fogalmazol meg kritikát (pl. nem beszélsz mindenki nevében, nem szarozol, nem "baxik rá"-zol, stb.), akkor többen egyet tudnak veled érteni.
  • RJoco
    A közösség nem jelent többséget. És általánosítani sem kellene. Nekem nincs semmi bajom a küldivel, ami azt illeti ez egy nagyon jó lehetőség annak, aki farmolni akar. 13M nem elhanyagolható, főleg nem egy kezdőnek. Aki nem unja meg, az naphosszat repkedhet oda és vissza, mígnem meg nem tudja venni az összes hajót. Én meguntam és el is mentem mást csinálni. Majd, ha lesz fejlemény, akkor megint ránézek. Vagy, ha kedvem lesz még egy kicsit gyűjtögetni.
    Az FD-t meg tényleg nem kell szapulni, azért mert becsúszott egy kis baki. Majd javítják, talán gyorsabban is, mint az X Rebirth-et vagy NMS-t.
    És azt se felejtsük el, hogy csak egyszer kell megvenned a játékot és nem fizetsz havi díjat, mint EVE vagy WoW esetén. Utóbbinál még a DLC-ket is megvehetted, ahogy jöttek.
  • gyurmak
    Így van, a fan játékosok sem azt mondják, hogy kidobják a kukába az elitet és soha többet, csak annyit, -mint mit én is mondtam- h szar a küldi bugos és csalódaás és amíg nem történik valami vele (elsősorban javítás) addig csinálnak mást/játszanak mással. Itt erről a küldiről volt szó, az pedig.....több százan/ezren 0/24-ben keresték az új ruint.. szerinted az elégedett? rengetegen meg elméleteket gyártottak....Ezért írtam,h nem kellett volna, inkább ne csináltak volna ilyen küldetést, ha nem voltak készek rá.
  • Dzsini
    Nem kell otthagyni, de többek között az ED-ben is annyi mindent lehet csinálni, hogy ha valami (akkor épp) nem tetszik vagy nem jön be, akkor elég gyorsan lehet bármi mást csinálni. Ha meg épp semmi nem érdekel, akkor van rengeteg másik játék, és majd visszajövök később, ha úgy érzem, hogy most ehhez lenne kedvem.
    Ahogy az egyes filmek is csak egy elenyésző apró momentumai a teljességnek, itt is csak ennyiről van szó.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.29. 18:46:32
  • gyurmak
    Én sem hagyom ott ED-t, soha nem is mondtam ilyet. Erről a küldiről és annak gagyiságáról szólt ez. Vitatkozni lehet rajta, de majd kíváncsi vok a FD hivatalos állásfoglalásra. Valami olyan lesz majd, mint a multi bug ugye? Elsőre azt is sokan szándékosnak látták, meg h ez egy multi küdetés, etc. Aztán jött a hivatalos állásfoglalás...azóta nincs is szó erről...
  • s_andras
    Az mondjuk nem úgy van hogy valaki csak úgy otthagy egy dolgot azért mert becsúszik néha egy-két baki. Filmes példák: Star Wars EP VII, Indiana Jones 4, Prometheus miatt nem fogom kukázni az egész SW, Indy, és Alien világokat, de szívből gyűlölöm ezt a 3 filmet.