23609
1418743729.jpg
  • RJoco
    Köszi!
  • Dzsini
    Szóval úgy néz ki, hogy az FDev a játékos kutatók elméleteit és ötleteit szépen végigolvasta, kiválogatta belőle azt, ami stimmel (több helyszín egy rendszerben, háromféle helyszín, létezik egy kulcs, ami alapján lehet újabb helyszíneket találni, stb.), és néhány plusz információval együtt kiadtak egy "mesét", hogy a játékosoknak legyen hova tovább haladniuk.
  • Dzsini
    Röviden: egy pár hónapja eltűni xenobiológus professzor (Melville) egyik utastársának naplójából bukkantak fel részletek, amiben egyrészt beszól Ram Tah-nak, hogy nem szolgáltat ki minden információt, így elindul saját feje után. Melville úgy véli, hogy több száz, akár ezernyi helyszín van azon a területen, úgy gondolja, hogy a Guardianok legalább akkora területet uraltak, mint most az emberek, de valamiért el kellett hagyniuk az otthonukat. Ő szeretné a valódi "otthoni" rendszereiket megtalálni.
    A Synuefe XR-H D11-102 egy "végpont" rendszernek tűnik, utolsó kolóniának. Az elméleti központhoz közeledve egyre sűrűbben, egyre több romot lehet találni szerinte, és ők is találtak azonos felépítésű helyeket.
    A Synuefe LY-I b42-2, Synuefe NL-N c23-4 és Synuefe TP-F b44-0 rendszerekben 3-3-3 helyszínt találtak (!!!)
    Egyértelműen háromféle helyszínt találtak idáig, mindegyik más-más kódex adatokkal - Melville szerint a helyszíneknek más-más funkciója volt.

Végül (február 8) azt írja, hogy a hajó már nem kutatóhajó, hanem börtön. Minden kommunikációtól elzárták őket, Melville átvette az uralmat, és a rögeszméje mindannyiuk végét jelenti. Ezt még elküldi, hátha valaki rájuk akad.
  • RJoco
    Igen, ezért kérdeztem.
    Abból a szempontból jónak találom, hogy nincs WoW szintre butítva.
    A másik oldalról nézve meg, igen, baromi sok meló elérni a nagy hajókat. Betehettek volna valami kockázatos, de sokat hozó küldit is, amivel mondjuk bizonyos helyeken csúnyán romlana a repu és mellé még jó kis büntit is kapnánk és a feladat sem lenne olyan egyszerű, hogy 10-szer megcsinálja az ember egy nap.
  • RJoco
    Nekem a 75%-ra elég hamar vissza szokott mászni. Bár én inkább játékidőt nézek és ott akár 2-3 óra alatt is, ha a rendszereikben mozgok, de hasznos dolgot nem csinálok nekik.
    Annyira alul meg szerencsére nem voltam :)
  • Dzsini
    Igen, minél magasabb, annál több meló kell az újabb szinthez - ezért szoktak többen pl. redditen is elég csúnyákat mondani, mire kifarmolják a Cutterhez / Corvettehez való rangot :)
  • RJoco
    A GalNet-et nem olvastam, nagyon angol és bántja a szemem is a megjelenése.
    Az infot kösz!
  • RJoco
    A wanted hajók kilövöldözésével az adott frakció reputációja csökken, ahova a hajó tartozott.
    Én tapasztaltam a fő frakció növekedést wanted hajók lövöldözésével. Pedig csináltam vagy 1 órát. Ennyi idő alatt a boom-os feladatok esetén már meglátszik a növekedés.

De akkor asszem ezen nem rágom magam, a 75% is jó, ha nem megy alá. Bár szebben mutatna az allied felirat.

A rangot (Rank) mivel lehet a leggyorsabban növelni? Minél magasabb, annál lassabban nő az adott feladattal. Vagy itt nincs ranghoz méltó feladat, amivel minden rangot ugyanolyan gyorsan lehet növelni?
  • Dzsini
    Felülről Friendly 75%-ra és alulról Unfriendly 25%-ra mászik vissza, ha sokáig nem változtatsz rajta (de ez hetek kérdése).
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.10. 16:30:36
  • Dzsini
    A GalNet cikkben most jött még 3 rendszer, plusz egyre biztosabb, hogy egy rendszerben több helyszín is található.
    Addig fogják adagolni az apróságokat, amíg le nem esik a közösségnek, hogy mi a működő megoldás.
  • RJoco
    De az allied csak nem esik vissza friendly-be? Vagy igen?
    Amúgy, ha nem vagyok a környéken, nem járok federation területen, akkor nem mozdul és kis piros nyíl sincs mellette.
  • RJoco
    Akkor valamit lehet, hogy tényleg nem veszünk észre. Vagy tényleg kell a jó repu a Meene frakciókhoz és akkor kapunk olyan szállítós küldit, amiben az utas megsúgja a helyet.
    Mert azért az durva, hogy nézz szét a galaxisban...
  • Dzsini
    és hozzá egy kis galnet
  • Dzsini
    innen
    "I've checked this with the designers.
    Every ancient site needed to uncover all the data is currently in the game and in place. The puzzle can be solved but you will need to do some exploring to find other sites. The bugs concerning the codex and site layout do not currently prevent progress.
    There will be more information about this coming out shortly."
  • MerlinW
    Ha nem akarsz lövöldözni
  • gyurmak
    Nekem ez volt a leggyorsabb (neked 5 perctől van a lényeg):

Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.10. 11:56:48
  • s_andras
    Nem biztos hogy csak T9 adja. Annál gyorsabb nincs. Anarchia, nav beacon, teherhajók, jönnek azok rendesen. Ha "elfogynak", kilép-belép.
  • etniez
    Szedegetem össze az fsd tunninghoz a dolgokat, ebből nincs megint:

Chemical Manipulators

Van valami használható ötlete valakinek, hogyan szerezzek? Van a T9-es hajók levadászása anarchy-rendszerben, de az iszonyat lassú.
  • nibron
    vagy nagyobb ünnepek környékén 40-50%.
  • nibron
    a frakcióknál a reputációt wanted hajók kilövöldözésével pillanatok alatt ki lehet maxolni. a teljesített küldetések nem nagyon mocorgatják.
  • Dzsini
    Felszíni bázisok, felszíni küldetések, alapanyagok és szintézis, mérnökök, indítható vadászok (és hozzá NPC pilóták), Beluga Liner, 2.3-tól Multicrew, Commander creator

Ha nem rettentő sürgős érdemes megvárni egy-egy leárazást, pár havonta szokott lenni egy 20% körüli.
  • gyurmak
    Nemcsak annyi, hogy le tudsz szállni, meg engineerek. Küldetések, némi harc, anyagok, tárgyak keresése, specifikus küldetések (pl. a mostani ruin). Sztem kötelező.
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.10. 07:35:17
  • gyurmak
    A Goliath-ok teljesen eltűntek a játékból? Sem küldetés, sem egyéb szinten régen nem láttam sehol őket. ?
  • Dzsini
    Nem az én képem, a Zinterneten találtam (mivel nem te kérdezted először, nem te kaptál rá először választ, csak rákerestem). Egyébként igen, könnyen fel lehet tolni 100%-ra, és akkor örülhetsz neki. 75% fölött mindegy.
  • s_andras
    El lehet, de már akkor is elkezd lassan visszacsökkenni, ha nem csinálsz nekik semmit. 75%-on megáll, az alá akkor megy, ha direkt ellenük cselekszel. Régen az automata visszaesés nem volt, ezt direkt rakták bele.
  • RJoco
    El lehet érni a reputációban a szövetséges szintet?
    Látom te már 88%-on vagy a Federation-nál. Én is álltam ott, de minden kis sz@ré csökken, baromi idegesítő, hogy gályázok nekik 4 órát, aztán eltűnik 1 pillanat alatt, mert rosszul van megírva a játék. (Ma volt, hogy egy mission targetet szkenneltem SC-ben, írta, hogy Wanted, néztem, hogy 138k Cr a vérdíj, meg is álltam neki. Nem is vacakoltam, fordultam rá és már tüzeltem is (általában először kill warrant scanner-rel nézem meg, de most nem tettem), és jött is a bírság. Akkor nézem, hogy Clear a státusza. WTF?!?!?!
    5%-ot esett a repum...)
    Ilyenkor a játék iránti repum is esik egy nagyot.
  • s_andras
    Lehet tolni a szekerüket, aztán attól függően cserélgetik a helyezéseket hogy kit hányan támogattak a héten, kb ennyi.
    Asp.
    A mérnököket adja még ami nagyon fontos, érdemes megvenni.
  • ChuckYeager
    Ok!akkor kilèpek tőle!de ez nem ilyan,hogy együtt èpitünk egy birodalmat?a cobra mk 3 után mit ajánlottok általános felhasználásra?
    A horizons mèg nekem nincs meg a planetary landingon kivűl mèg mit add?gondolom èrdemes lenne beszerezni?
  • s_andras
    Azt hittem, az öregnél csak harcolni kell. Amúgy nem ajánlom hogy powerplayezz, nem éri meg, csak ha hajtasz egy extra fegyverre vagy a hercegnő zöld pajzsára. Csak megnehezíti az életet, mert az összes ellenséges ügynök meg fog támadni.
  • nibron
    ha csak egy társaság van azon a nyamvadt állomáson akik adhatnak ilyen küldit, akkor csökkennek az esélyeid az ilyen küldikre. én mindig technikailag fejlettebb rendszerekbe megyek ahol egy állomáson az adott frakcióból legalább 3-4-5-6 van. ott bedolgozom magam a társaságoknál, hogy fel tudjam venni a küldiket, és utána már könnyen megy. pofonegyszerű.
    olyan küldiket keress aminek a nevében benne van a "naval" szó. "job available", "naval supply", minden ami nem szokványos. ha a társaságnál nem tudod felvenni, mert mondjuk nem vagy nekik jó, akkor is látható csak a fel nem vehető küldik között.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.02.09. 21:31:56
  • ChuckYeager
    Nah!megtörtènt!de több óra játèk után!a powerplay-nak mi a lènyege?csatlakoztam Zachary Hudson-hoz mit tudok csinálni?valami suppliement-eket tudok felvenni,de ezzekkel mit csináljak?
  • gyurmak

Bő gáz! az mindíg segít!
  • Dzsini
    Ha megvan a 100%-od, akkor egy olyan frakciónál, ami föderációs, előbb-utóbb fel fog bukkanni. Ha nem látsz egyet se, akkor jelentkezz át openből soloba vagy private groupba, stb. Lesz ilyen küldetés.
  • ChuckYeager
    Tehát a 100%-ot elértem,egyik minor frakciónál friendly vagyok.
    És nem jön fel navy küldi!
    EZ a probléma!
  • ChuckYeager
    Ez már nagyon régóta 100% csak nekem ott a Rank alatt NONE felirat van.
  • Dzsini
    A keretben levő (rosszul emlékeztem, a reputáció "mindegy", a rank kell 100-on):

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.09. 20:20:16
  • ChuckYeager
    Kinek a reputációja legyen 100% mert ennek a Nanomam frakciónak az!mègsem add!
  • Dzsini
    Nem a barátságosság kell, hogy 100-on legyen, hanem a reputáció.
  • ChuckYeager
    Fed. Reputation 12% lehet ez a baj?
  • ChuckYeager
    A Nanomam rendszerben vagyok ès a Nanomam ltd. Frakciónál már friendly vagyok,annyi külditegcsináltam nekik!mègsem add semmit!100% vagyok miótta megvan a game!