ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is miningal kezdtem,sidewinder , adder(erre rámegy a kettes mining lézer) type 6 ,type 7 , végül anaconda
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
... aztán persze marad a D-nél 😊
(bár én PvP ligameccseken láttam már több olyan hajót, ahol a fegyverek mellett lekapcsolt a life support, hiszen ha 7 perc alatt nem nyeri meg a csatát, akkor úgyis mindegy...)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Az űrállomás bejárati nyílásában fogyott el az időm, ott fulladtam meg dokkolás közben. Naná, hogy hosszú idő után először épp akkor próbáltak kiszedni az űrből, miközben igyekeztem vissza a dokkba...
Elkönyveltem a négyszázezres bukást és igyekeztem vissza a nav beacon-höz, ahol aztán visszalőttem magamnak az elveszített összeg 85 %-át, így egész este sikerült alig néhány tízezer credittel szegényebben távoznom, mint ahogy elkezdtem. De legalább a harci rangom és az Empire-al kapcsolatos viszonyom fejlődött...
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Utazgatásra elég lehet az 5-ös shield és nem kell cell se rá. Booster azért nem árt, nem nehéz.
Most, hogy van lehetőség Store-ba tenni, így érdemes lehet mindig átfittelni aszerint, hogy mit akarsz csinálni.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Asp nagyon jó mindenes, utazásra a legjobb, harcolni azért csak óvatosan.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Ha találok cuccokat az űrben és felszedem, minden esetben illegális státuszt kapnak?
A másik kérdésem hajóval kapcsolatos: asp explorer kobra3 után jó döntés, ha főleg utazgatok és harcolgatok?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ami biztosan jön, az a Dolphin, egy kis/közepes luxustaxi, az már a 2.2 bemutatókon felbukkant, de mondták, hogy még nincs használható állapotban.
Plusz a nyáron megjelent művészeti albumban szerepel még egy ismeretlen hajó, de ez inkább valami capital shipnek tűnik, az indítható Fer-de-Lance állásokból ítélve 😊
Plusz amit még nem láttunk, és régen voltak (az FFE-t véve alapul) - ezek nagy része amúgy valószínűleg nem is lesz, mert végképp elavultnak számítanak, és nem kaptak már FSD-t, a régi witchspace meghajtókat pedig már csak a capital hajók és Jaques használja 😊
Kígyókból: Boa, Cobra I, Constrictor, Krait (kígyókból egész jól állunk)
Macskákból: Lion, Lynx, Panther, Puma, Tiger (ezekből semmi nincs, és igazából a Type X-ek ki is töltik a különböző méretű szállítóhajók pozíciót)
Madarakból: Griffin, Gyr, Harrier, Harris, Hawk, Kestrel, Lanner, Merlin, Osprey, Saker, Tiercel (innen Eagle van csak, de kis-közepes vadászokból is van választékunk)
Egyebek: Gecko, Mantis, Moray, Skeet, Wyvern, és persze a Turner kísérleti hajó, az Argent's Quest
És volt még Imperial Trader, de azt valószínűleg felváltotta a Clipper
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.16. 20:49:20
Kéne még egy pár közepes hajó, ebben a kategóriában. A Panther jön valamikor? Bár az nagy lesz gondolom.
Persze ez személyes ízlés kérdése, de igazán sajnálom, hogy nincs még egy hozzá mérhető közepes méretű hajó - a Clipper pont jó lenne, de az a tervezőasztalon a design oltárán fel lett áldozva, és oldalra kilóg az M-es padról... talán valamelyik Federal szappantartó lehet még jó.
Igazi mindenes jós(z)ág, harcolhatsz, kamionozhatsz, bányászhatsz, stb... Jobbat el sem tudok képzelni nála. Első nekifutásra nem olcsó az alapára + a fejlesztések, de még így is töredékára egy kondának.
Egy 6E Economy, egy 5D Business, és 2db 3E cargo rack van a hajón...ASP (már csak azért is) <#nyes>#nyes>
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.16. 13:27:36
Cirkáltam a hypertérben, erre jött egy nem azonosított jel. Megnéztem, vészhívás volt, 3-as fenyegetés.
Kiszálltam megnézni, mi a helyzet. Találtam egy csomó szétlőtt hajót, majd egy kalóz nekem esett és majdnem szétcsapott.
Mi ez, mire lehet használni ezeket a szituációkat?
Ha pedig leszedik a pajzsot, akkor derül ki, hogy a hajótest sem kutya,
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Még annyi kérdésem van, hogy milyen űrhajót alakítasz át bányászatra? Egy kisebb teher alkalmas, vagy nagyobb járgányt érdemes?
Szerk.: hoppá, bocsi, látom. A Type6 nagyon jó, mert elég olcsó is. Lehet, hogy kipróbálom ezt a bányászatot is majd. :-)
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.16. 12:33:32
Egyébként ha kifogynak a limpetek és van még gyémánt vagy értékesebb nyersi a sziklában akkor nincs más, nem szabad ott hagyni. Kézzel behordani. Előre-hátra-céloz kész.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Hát elárulom nektek, hogy ez a kis játékszer csak később került bele a játékba.
Megjelenéskor nem volt ilyen lehetőség. És a bányászok mégis ott voltak és bányásztak. Természetesen én is kipróbáltam és nem volt az olyan nehéz, csak tudni kell vezetni... <#eplus2>#eplus2>
Ha megengeditek pár mondatban ideírom hogy mit tapasztaltam ezzel kapcsolatban.
Valószínűleg sokan ezeket a technikai dolgokat már tudjátok de hátha az utánunk jövőknek hasznos lehet.
Ami számomra könnyítés volt : Állítólag a Pristine Reserves ( ősi/érintetlen források/tartalékok ) területek a nagyon menő és sok nyersanyagot adó naprendszerek. Ez az infó megtalálható a Galaxy Map bolygókról közölt adatai közt. Jellemzően a EARTH MASSES sor fölött. Még nem tudom biztosan hogy így van, tehát ez a leggazdagabb kitermelő terület-e, mert szerintem a Major is képes akár 20-25% fragmenteket adni, de végig járom azt a naprendszert amit találtam és megírom mennyiben ad több nyersanyagot a többihez képest mondjuk egy Major vagy Common rendszerhez képest.
Mindenesertre biztos számít a lelőhely minősége. Tehát minőségi sorrendben a lelőhelyek: Pristine, Major, Common, Low, Depleted. Tegnap véletlen bekeveredtem egy Depleted bolygó gyűrűjébe és csak lestem, miért alig ad sziklánként csak 1-5% nyersanyagot. Naja. Mert már kifogyott.
Tapasztalataim szerint csak Prospector Limpettel és Collector Limpet kombinációval érdemes elindulni. A raktér ajtón beimádkozi a nyersanyagot felejtős. Nagyon babra csak kötél idegzetűeknek ajánlom, de ők is csak addig fogják ezt mókásnak tartani amíg ki nem prónálták drónokkal a bányászást. Ha egyszer megtapasztaljátok utána már csak azt fogjátok hajkurászni hogyan tudtok minél többet magatokkal vinni. A Prospector limpet (szonda) használatával 20-30% al többet tudtam eddig bányászni mint nélküle. Ennyivel többet ki lehet nyerni ugyan abból a sziklából. Eleinte míg kevés Prospectorom volt azt csináltam, hogy bányász lézerrel belevágtam az aszteroidába és ha az adott nyersanyag aránya a többihez képest magasabb volt mint 10-15% akkor bele lőttem egy prospector szondát és az adott sziklából elég jól ki lehetett nyerni még 20-25-30% al több fragmentet. Így csak arra a sziklákra fogyott a prospector amit érdemes volt kibányászni. Nem mindegy hogy egy sziklából 4-5-6 fragmentből jön össze egy tonnányi vagy egységnyi vagy 15ből. Tehtá ha mondjuk négy limpet hordja a darabkákat és éppen gyémántot bányászol akkor potom 1-2 perc alatt lehet egy sziklából kitermelni nyersanyagot. Így 1-2 perc alatt kerestél pl. 57k-t. Már csak a többi a sziklán múlik és a szerencsén mit lehet még kitermelni a mezőből. Elsőre asszem egy Viper MKIIIat használtam erre a célra eleinte abba több minden fért mint az ADDLER-be. Majd amikor meg tudtam venni a Type-6os hajót akkor már kicsit egyszerűbb volt mert fullra pakoltam a rakteret limpetekkel és hajrá dodó.
A következő metódus vált be nálam. A Ship Cargom 80férő helyes. 2x5 ös és 1x4es osztályú konténerekkel. Tele pakolom limpetekkel. Megkeresem azt a bolygót ami valamilyen gyűrűvel rendelkezik (állítólag a sima aszteroida mezők lassabb és kevesebb kitermelést hoznak mivel ritkábban vannak a sziklák) Rock, Metal, Icy gyűrűk vannak. Nekem a gyémént a kedvencem, ezért jeges gyűrűket keresek fel, de ettől függetlenül lehet bármi a kedvenc érced. Belerepülés utána "random" kiválasztom melyikbe lövök limpetet (általában ami lassabban forog) és ami szikla több mint 15% nyersanyagot ad, azoknál megállok és kinyerem. Ami ennél kevesebbet az lelapozom.
A videók tanulsága szerint a profik 15% alatti sziklánál meg sem állnak. Én még 15%al beérem. Az ominózus Cargo Scoop-ot kinyitom (nálam gyárilag a HOME gombra volt állítva) a Collector limpeteket kiengedem és bányász lézerrel ami a csövön kifér nekiállok bontani a sziklát. A limpetek meg vetésforgóban behordják. A bal oldali konzolon a Contacts menüben szoktam figyelni hogy mennyi fragment repked a szikla körül és ha elfogy tovább állok. Egyébként ha nincs nyitva a Cargo scoop akkor a fedélzeti számítógép rám szól, hogy a collector limpet nem tudja behozni a cuccost a finomítóba. Ajtót nyiss!
Attól függ milyen felszereltséggel tudsz menni egy vagy két limpet tud melózni egyszerre. Ez függ attól milyent vettél. Az meg majd attól fog függni mennyire vagy türelmes mire behordják a finomítóba. Próbáltam már úgy is, hogy két Collector limpet egységet vettem ami egyszerre két drónt tudott kezelni, így egyszerre négy drón futkározhat az ércekért. Ilyenkor csak az a "meló" hogy a felesleges érc fragmenteket ki kell dobálni (vent) mert helyet foglal és abban a csőbe nem tudja az értékesebb ércet betárazni. Nem árt ha fejből vágod vagy átrágod a katalógust előtte, hogy milyen érceket vagy nyersanyagokat érdemes összeguberálni. Én a 2000est már összeszedem. Ha más értékesebbet nem találnék, legalább az utikültség térüljöm meg. Érdemes feltolni az energiát a WEP-re így nem fogy le az lézerezés közben. Fontos hogy csak a Prospector Limpet legyen targetben (T) mert ha egy nyersanyag fragment ki van választva akkor a Collector limpet bár behozza azt a darabkát de megy is a levesbe. Egyel kevesebb droid fog melózni annál a sziklánál. Eleinte szívtam vele mert nem értettem miért nem hordják a cuccost ha meg igen, akkor miért megy tönkre egy után. Persze a videókból nem feltétlen derült ki elsőre de már itt is olvastam, hogy miért. Probléma : A targetbe mindig befogtam a letöredezett fragmentet. Erre nincs szükség, sőt a limpetre káros.
Mire elfogynak a Prospector limpetek addigra jó eséllyel a raktér fele megtelik finomított ércekkel. Ha jó a felhozatal akkor a raktered hamarább feltelik mint amennyi limpet elfogy így volt már arra példa, hogy az értéktelenebb dolgokat ki kelltt dobni, helyet csinálva az értékesebb anyagoknak. De a végére mindig marad üres tárhely.
Még pár észrevétel. A prospektor limpet kb úgy viselkedik kilövés után mint egy statikus torpedó ami a vetőcsőből abba az irányba repül amerre a hajó hosszanti tengelye mutat. Kilövés után nem irányítható. Célzás kb annyi, hogy a szélvédő közepén legyen a szikla amibe bele akarod lőni. Kezdők esetéban érdemes lassan forgó vagy alig mozgó sziklákat bányászni mert a forgás irányba képesek a limpetek beleütközni. Ha még is forgót szondázol és elég jó a nyersanyag aránya akkor a szikla tetejére célzok így a centrifugális erő kissé ellöki a sziklától a fragmentet ami felfelé repül, így a sziklától távolról kell a limpetnek begyűjteni. Nem mindig jön be de kevesebb limpet megy tönkre.
Ki lehet szaszerolni a szikla forgás tengelyét is, így ha oda célzunk is kevesebb limpet képes tönkre menni de ez meg plusz röpködést igényel a szikla körül és már előfordult hogy egy hátul lévő szilába tolattam míg kerestem az ideális tengelyt. Nagyobb hajóval szerintem ez a röpködös manőver móka is felejtős. A limpetek a hajó alatt várakoznak ha nincs mit behordani és az éllettartamukig képesek a hajót követni. Ez kb 3-4-500másodperc. Attől függ milyent vettél indulás elött. Ezért édemes úgy elkerülni a sziklákat hogy a fülke felől legyenek és ne a hajó alja felöl így akár két sziklát is ki lehet fejteni ugyan azokkal a limpetekkel ha szerencséd van. Most egy 5 csöves finomítóval próbálkozok hatékonyabb lenni, így legalább két féle ércet lehet hatékonyan fimonítani úgy hogy hagyom a gyengébb fragmenteket is begyűjteni, ha le is termelődik és bekerül a raktérbe max kidobom. Vagy küldetésekben beváltom vagy fillérektér eladom. Így finomítás közben kevesebb a meló, nem kell annyira figyelni melyik cső telt fel. A felesleget vagy olcsóbbat a végén ki lehet dobni. Ezt mindenki maga tudja mérlegelni. Ami még érdekes volt számomra, hogy ha nagyon jó a felhozatal és már elfogyott a raktér (főként kissebb Cargóval rendelkező hajóknál jön jól) akkor a csöveket is érdemes megtöltve hagyni, 100% on. Tehát ha tele vannak a csövek is, akkor az állomáson amikor eladás miatt fogy a raktér telítettsége rögtön befejezi a finomítást és még 1-2-3 egységnyi eladható kipottyan. Ha éppen gyémánt van a csőben akkor az 50-100-150k ami nem egy rosz extra bevétel. 😊 Mindenesetre az átlag 300k bevétel már rendszeres nálam.
Hol érdemes eladni ? Egyesek szerint ahol a legdrágábban veszik meg. Igaz. Ez viszont exta utazással jár, mert lehet másik naprendszerbe kell menni hogy pár ezressel többet kapjunk. Ami szerintem idő veszteség. Én olyan naprendszereket szeretem bányászni hol full-extrás ürbázis is van. Legalább egy. Itt bármit meg tudok venni de főként a limpeteket újratölthetem. Így nem kell ugrálnom a nyersanyagok eladása miatt. Lehet hogy egységnyi mennyiségért kevesebbet kapok, de 5 perc tankolás után mehetek vissza az aszteroida gyűrűbe kapirgálni ami lővét termel.
Extra pénz : Múltkor azt is kipróbáltam, hogy a népszerűbb nyersanyagokból ha van a raktérben akkor megnézem van e arra a nyersanyagra küldetés ( pl. Bromelite vagy Methanol Monohydrate Crystals) ha igen és a raktérben található nyersanyagból lepasszolok a küldetésre pár darabot, a maradékot meg aladom a piacon. Ez akkor lehet érdekes, ha a küldetés értéke nagyobb mint a kibányászott ércek piacon eladható ára. De az is lehet hogy a küldetésben lévő nyersanyag piaci értéke nagyobb mint a küldetésben így már nem éri meg küldetésre bányászni, jobb a magánzóként kitermelni/eladni a piacon.
Tapasztalataim szerint a fent leírt metódussal 20-30 egységnyi nyersanyagot össze lehet szedni egy turnusban ami ha átlag 10k nyersanyag árral számolom plusz két három egység gyémánttal (ha becsúszik) akkor szumma 300-600K-t lehet repülésenként keresni. Tudom ez nem millás bevétel de jól jöhet annak akik szeretnek gyűjtögetni. Így két három kör alatt össze tud jönni 1-1,5 milla.
Nyílván vannak még más praktikák is, nekem egyelőre ennyit sikerült "felfedeznem" ebben a szinte végeláthatatlan univerzumban.
Bocs ha hosszú voltam.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Épp azt írjuk, hogy most már nem így van.
Sajnos Python-ra nem sikerült összeszednem a pénzt, de legalább van A-s FSD-m és még maradt is.
Lehet benevezek egy Viper MKIV-re (nem tudom mennyi) és elmegyek RES-be lövöldözni. Azt szeretek. De ilyen boost-okkal az ASP-t féltem odavinni.
[merlinw.org]
Ami viszont zavar, hogy a szállítós küldiket nem emelték meg inkább lezüllesztették arra a szintre a személyszállítást. Így már egyik sem rentábilis. Ahhoz, hogy visszahozzam ha kilő valami tápos npc a pythonból kell vagy 30-40 küldetés. Nem tudom most mivel lehetne értelmesen keresni. Skimeres küldik nem jobbak mint a többi, személy szállítás "biztonságos" de unalmas és nem fizet, a szállítás nem fizet elemben veszélyes kilőnek és ment a levesbe egy valag kredit. Az egy amivel talán még lehet keresni na nem túl jól az a vérdíj a többinél kicsit jobban. Bemenni valami rendőrös zónába és ott pufogtatni, biztonságos mert nem csillagrombolók kötnek beléd és ott vannak a hekusok is, de ez is elég lassú pénzkereset. Talán még a mining ami megéri, bár az sem egy jackpot.
Szerintem jelentősen buffolni kéne a szállítós küldetések bevételét, de mindent fajta bevételt, mert egy hiba, kilőnek és már is hetekig lehet grindelni, hogy a vesztett kredit vissza termelődjön (egy python nagyságú hajó esetén). Ilyen bevételek mellett a condát vagy más nagyobb hajót pedig elérni szinte lehetetlennek tűnik. Mivel az ára plusz még egyszer annyi kell rá, hogy ne legyél ingyen frag, és használni is lehessen a hajót. Kb. szerintem egy olyan 2-3X bevétel szorzó kellene minden küldetésre és személy szállításra és máris látható lenne a fejlődés de még akkor sem lenne túl gyors.
Mondjuk a személy szállításért kapott eszement összegek nem is voltak normálisak szerintem, de ami most van az sem.
Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!
Tegnap még jó 40M-eket osztogatott a hosszú utakért.
Más. A Sol vagy az LHS 380 környékén nem tud valaki JÓ SZEMÉLYSZÁLLÍTÓS KÜLDETÉSEI HELYEKET*?
* ...jól fizetős küldetések
Arra gondoltam, hogy csak azután aktiváltam a CargoScope-t miután a limpet már elkapta és mögém hozta a cuccot...emiatt esetleg valami zavar támadthtott az erőben?-😊
Holnap majd kipróbálom ismét, ügyelve a helyes sorrendre....aztán meglátjuk. Azért, köszi mindenkinek a segítséget srácok-😊))
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.15. 21:16:21
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
[merlinw.org]
Vagy nyugtassatok meg, hogy ha a cargo scope-t aktiválom, majd kiküldöm a lmpet-et, akkor az így OK!...mert a gyakorlatban nekem nem rakott be semmit a raktérbe, csak állt a hajó mögött.