23609
-
EFRM #15358 VERY NICE! -
#15357 Basszus, csináltam frakcióküldiket Meene-n és véletlenül leadtam a ruinost is.. kezdhetem elölről...:( -
#15356 Én nem támogatom. Még a végén kitalálják, hogy a különböző ügynököket különböző helyeken lehet megtalálni az állomáson, aztán lehet rohangálni, mint X Rebirth-ben.
Először minden bizonnyal szép és jó lenne, amíg az újdonság ereje tart, utána meg inkább fárasztó.
Mint a dokkolás. Először hú de jó, nagyon állat, utána meg azért nem lenne rossz egy olyan Docking Computer, mint a X3-ban. Közel megyek, lenyomom a billkombót és már benn is vagyok. Csak kifele kell játszogatni.
EVE Online-ban is van kabin nézet, de az egyszerűbbet sokkal jobban szerettem mindig is és azt is használtam.
Szerintem bőven elég az űrben repkedni, nemhogy még állomáson is rohangálni. HotasX-szel ráadásul...
A roncsos dolgot FPS módban támogatom, összekötve más küldikkel is akár. Pl. tegnap volt egy fuvarom, aminek a végén kaptam egy bolygót és azon egy koordinátát valami roncsról vagy miről. Még nem néztem meg.
A multicrew érdekes lehet, remélem lesz alkalmam valakivel majd kipróbálni. Van rá egy Python-om :D -
#15355 Ha nem tudod magad kimocorogni a fúvókákkal, akkor először próbálj kilépni a menübe és vissza, de ha ez sem segít akkor vagy önmegsemmisítés, vagy Horizons nélküli indítás. Ekkor visszarak a bolygó mellé az űrbe. -
#15354 Mit lehet tenni ha srv vel beragadok két szikla közé? -
#15353 Vótmá'? :D
Nemere Settlement -
rogan99 #15352 Nem kell az egész bázis lemodellezni. Bőven elég lenne állomásonként pl egy kocsma/hivatali helyiség ahol fel lehetne venni bizonyos fps nézetes küldetésket pl űrroncsok felfedezése, cuccok visszaszerzése belőlük stb. Meg vmi piactér fps nézetes küldikhez. fegyverek, ruhák kiegészítők stb. -
#15351 Olyan lazán emlegetik a hazugságot, mintha teljesen természetes vagy magától értetődő lenne (ha valaki azt akarja kamuzni hogy tényleg ott volt, "nem árulják el")... -
#15350 zseniális üzleti lehetőség :) -
#15349 Felfedezők most azt kérdezgetik, hogy az ágyús tudja-e majd a discovery / surface szkennert állítgatni, mert akkor a közös felfedezést fel lehet dobni vele. Mert egyelőre ez lövöldözésre jó - igaz a játékosok többsége azzal foglalatoskodik - de se egy kereskedőnek, se egy felfedezőnek, se egy bányásznak nincs sok plusz benne a saját pilótakinézeten és az új kamerán kívül.
Persze szinte biztos nem csak ennyiből áll a 2.3, hiszen csak a PS4 trailerben látottak alapján lesz még itt tenni-látnivaló (Dolphin, aszteroidabázis, talán generációs hajó...). Várjuk a további Dev Update-eket :) -
gyurmak #15348 Ezzel teljesen egyetértek, nem is elvárható, hogy pl a földet vagy a marsot megcsinálják, mert nem lehet jól megcsinálni, azok le lesznek zárva. De a többi bolygón viszonylag könnyen megoldható. pl. az 'outerra' projekt elég bíztató pont ezekre a megoldásokra, csak bele kéne integrálni. Az FPS módban sok potenciált látok, nem egy lövöldözős részre gondolok, az nem kéne bele, SC-t is az öli meg sokaknak, hanem inkább ely olyan lezuhant roncsnál keresgetős-adatscennelős-gyűjtős, escape-pod megtalálós, stb. FPS mód, kiszálsz az SRV-ből, bemégy a roncsba, megfejted, hol lehet a lezuhant mentőkapszula.. megkeresed, miközben fúj a szél és van légkör az megadná a lökést a játéknak. És nem nem ábránd, mert ez már évek óta létező a játékiparban. Na, majd meglátjuk! -
VJP #15347 Kérdés:
Az adatok amiket most a romoknál lehet szkennelni érdemes megtartani? A "kicsiket" mindig kidobáltam mert kellet a hely, de a "nagyokat" érdemes megtartani?
Vélemény 2.3 update:
Teleportálás? Hát érdekes, de mivel játék és az élmény az elsődleges én elfogadom.
Viszont csak szerintem lenne tök poén az a megoldás, hogy ha van egy 3 személyes hajó akkor oda tud menni 2 másik játékos és ők átszállnak a nagyba és a két kicsi hajót pedig - hasonlóképpen mint most ha kis fighterben ülsz - AI-k irányítanák? Az poénos lenne! -
#15346 Az FPS mód olyan, mint a Scarab mellé a más típusú rover - ha lesz mit csinálni vele, majd akkor sorra kerül. FPS mód is akkor lesz, ha lesz vele mit csinálni. A hajóban sétálgatás nem az, mert hajótípusonként 1-5 perc elfoglaltságot jelent. A bázisok felépítése pedig irgalmatlan nagy munka.
Szerintem először a többi nem-légkörös égitest jön - lávás és hasonló dolgok valószínűleg már benne lehetnek a Season 3-ban (és oda egy lebegésre képes - Sentry szerű - jármű pl. hasznos és értelmes lehet) -
#15345 Az szerintem még évek kérdése:) FPS mód menő, de alapvetően haszontalan - persze kitalálhatnak hozzá tartalmat, de nem innék rá mérget -, a légkörös téma meg brutálisan sok meló, ha tisztességesen akarják megcsinálni. Max azt tudom elképzelni, hogy lesz 10-20 bolygó, amire le lehet szállni, a többire meg nem. -
#15344 Hát, meglátjuk majd mi jön a season 3-ba, mert az ilyesmi biztos nem lesz a 2.4 része se.
Ez egy szórakoztató kis dolognak tűnik, és pl. a galaxis túlsó végén járó pilótáknak egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a haverokkal együtt bandázzanak alkalmanként. Még jobb móka lenne, hogy ha van egy 2-4 férőhelyes SRV hangár, akkor egy hajóból többen is kiszálljanak gurigázni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 18:39:04 -
#15343 Hát most mi más célom lehetne ezzel a questtel kapcsolatban?:) -
gyurmak #15342 Nem rossz lehetőség a multicrew, de én speciel jobban várom már az FPS módot és az atmospheric landing-et. -
gyurmak #15341 "No, begyűjtöttem 14-et az új site-ról. 50 megvan, még 50 és jöhet a 200 milla:D" -
#15340 Köszönöm!! Megvettem a kieget is közben -
gyurmak #15339 Blade, itt minden megvan magyarul:
Ha meg már nagyon megy akkor a következő videón már 15 perces tutorial van. -
#15338 Igen, mivel a romok a felszínen vannak, ezért kell a Horizons hozzá. -
#15337 A Multicrew lényege a közös szórakozás.
Ha egy hajónak elég ülése van (hajófüggő), egy Parancsnok meghívhat játékosokat, vagy megnyithatja a hajót. Aki szeretne csatlakozni, az elfogadhat meghívást, vagy bekapcsolhatja a "csatlakoznék egy hajóhoz" jelzőt, ami egy megnyitott hajóba pakolja őt. Elsődleges cél a könnyű és szórakoztató használat lehetősége.
A másik hajóhoz kapcsolódó pilóta kilép a hajójából, és azonnak belép a multis hajóba, távolságtól függetlenül. Bármikor elhagyhatja a hajót (vagy kirúghatja őt a kapitány), ekkor visszatér a hajójába.
Kormányos, Ágyús és Harcos
A hajó tulajdonosa a kormányos, pilóta és a fix, és gimballed fegyverek kezelője. Emellett ő irányíthatja az NPC vadászokat. Emellett 2 fő legénysége van, akik a hajó bizonyos feladataiban segédkeznek. A kormányos irányítja az energiaelosztást, a navigációt és a szintézist, raktérkezelést.
Az ágyús a turreteket kezeli. Egy harmadik személyes nézetből forog a hajó körül, és ahova néz, minden lehetséges turret oda fordul. Van két "gyorstüzelő" tűzgombja a normál tüzelési csoportok mellett, amit modulokkal lehet módosítani (?)
Az ágyúsnak emellett egy fejlesztett radarja van, ami 360 fokos követési íveket tesz lehetővé, kezelheti a rakétavetőket és a szkennereket (pl. Kill Warrant).
A harcos egy második vadászt indíthat a hajóról, és ha van elég vadász a hajón még az ágyús is beszállhat egy vadászba, tehát összesen 3 emberi irányítású hajó működhet egyszerre (a negyedik nyilván az NPC pilóta).
A legénység tagjai bármikor cserélhetnek szerepeket, a hajó tulajdonosa viszont mindig a kormányos.
Minden legénységi tag saját energiaellátási felületet is kap, ami plusz beállítást tesz lehetővé a kormányos általi fő energiaelosztás mellett - a plusz energiával még hatékonyabbá válhat a hajó.
A hajó újravásárlási költsége csökken minden legénységi tag számára. A lényeg az, hogy könnyű és kényelmes legyen a használat, és ne legyen elrettentő hatása egy drága hajónál.
Minden bounty és voucher, amit a kormányos megkap, azt megkapja minden legénységi tag, tehát sokszorozódik a bevétel - nincs kiesett pénzkeresési lehetőség.
De a bevétel mellett a büntetések is mindenkinek járnak. Tehát ha a hajóval rosszalkodnak, akkor bünti is ugyanúgy minden pilótára megsokszorozódik. Mikor elhagyja a legénység egy tagja a hajót, akkor választhat, hogy mind a bevételeket, mind a büntetéseket megtartja, vagy elveti mindkettőt - ekkor nem lesz bűnöző belőle, de a bevételhez se jut hozzá.
Parancsnok készítő
A parancsnok készítőben arcot és kinézetet lehet adni magunknak, és egy új, profi kamera rendszerrel meg tudjuk nézni önmagunkat és a legénységet kalandozás közben.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 17:58:14 -
#15336 Jól értem hogy kell a kieg is? Illetve ez quest amit fel kell venni? Vagy csak leszállni és a felfedezésért ad pénzt? -
#15335 első 2.3 Dev Update
Sok minden van benne :) (és lehet háborogni a teleportálós összeköltözés miatt)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 17:41:31 -
#15334 Az első site-ot elég konnyű második alkalommal, akár elsőre is ha jól megnézi a térképet. Nagy kráter, nyolcas kráter, kis kráter jobbra a kanyon mellett:) -
TokraFan #15333 Mondjuk arra készülj fel, hogy elsőre nem egyszerű megtalálni a helyet. Még térkép alapján sem. Pár kör után már sokkal könnyebb, de elsőre ha nincs rutin, elég hülyén van megoldva, nem egyszerű odatalálni.
Nem lenne baj, ha pl. ilyen helyeket is lehetne bookmark-olni, elvégre odáig rendben van, hogy elsőre izgalmas megkeresni meg kihívás, de ha ez megvolt, utána már inkább a szivatás kategória, hogy nem lehet megjelölni hanem megint keresgélni kell. -
#15332 A Ruinokkal. Egy kanyar 13 misi, az 5. után már kb fél óra utazással, mindennel együt. Én leültem és összekaptam egy Anacondára valót. -
#15331 Akkor adjatok tanácsot hogy érdemes most sok pénzt keresni.. :) -
#15330 Nem vagyok hátrányban, mert alapvetően nincs szükségem a pénzre:) -
VJP #15329 A "13M + amennyit sikerül openben" dolgot úgy értettem, hogy nem erőltetem az összes meglétét. Soloban végigmegyek majd openben amennyi sikerül. Megnézem mik aktívak és azokat megcsinálom majd megyek leadni. Legutóbb 21M volt a végösszeg.
(Bocsi de a videókat majd később tudom megnézni.) -
gyurmak #15328 Ezért sem nagyon fogják erőltetni a playerek az összes adatot, legfeljebb csak a végén. De addig még nagyon sok kérdés nyitott. Egyébként nem biztos, hogy a 13M+farmolás a leggyorsabb, ez egyrészt függ attól, hogy az adott ruinnál hány játékos van éppen, másrészt hogy ki melyik obeliszknél van és éppen mit szkennel. Én lemértem, amikor az első videóban erről beszélek, nem volt gyorsabb a farmolás, mert amíg arra vártam, hogy plusz 13 data meglegyen a multiban elment rá több idő. A leggyorsabb eddig az volt, ahogy az első videóban van -15 perc alatt megvolt az össz szkennelés- Felice dock, küldetés újrafelvétel-kör megint.:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Majd ha lesz még több ruin, csinálok egy olyan tervezett útvonalat, amivel a legygorsabban meg lehet csinálni egy körutat.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.01.31. 11:54:35 -
VJP #15327 Nekem az a tervem, mivel kb 1 óra alatt megvan 13M + amennyit sikerül openben azt farmolom. Hiába van meg a második helyszín, a többlet befektetett idő és energia nem térül meg szerintem. Majd ha meglesz az összes helyszín és adat akkor már érdemes lesz végigjárni, mert akkor duplázódik a pénz.
A legnagyobb kérdés most nekem: Ha megvan a 100+100M, utána lehet-e még felvenni még egyszer a küldetést. Lehet, hogy most csak azért lehet, mert nem fejezted be, csak részlegesen. Ha viszont egyszer ténylegesen befejezem, lehet vége a mókának. -
#15326 Ram Tah számozza az adatokat, az alapján 101 lesz (összes - megvan (openben, ami Brookes alapján túl sok) - hiányzik)
Biology 19 - 12 - 7
Culture 20 - 13 - 7
History 21 - 16 - 5
Language 21 - 16 - 5
Technology 20 - 13 - 7
Mindegyiknél az első harmadnyit a 3. (alfa) helyszín adta, a középső harmadnyit az első helyszín, és az utolsó harmadnyi adat hiányzik mindenhonnan.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 11:21:54 -
gyurmak #15325 Hát meg a másik kérdés ugye, hogy ez nem CG küldetés, vagyis elméletileg solo módban is meg kellene tudni csinálni. Ehhez az eddigi 13/ruin mennyiségből kiindulva több, mint 7 site kellene a százhoz. Ha egyáltalán 100 körüli az össz. Úgyhogy van még itt kérdés, de az tuti, hogy az ingázásnak sem kellene működni/ugyanazért az adatért többször fizetni ugyanannak a playernek. De hát vot már ilyen extra bevételi lehetőség az ED történelme során... -
#15324 Remélhetőleg hamarosan javítják a szóló-open közötti működési rendellenességet, még az előtt, hogy meg lehet szerezni openben üldögéléssel a 100 adatot (esélyesen akkor, ha megtalálnak egy harmadik típusú romot, ami az utolsó harmadba való adatokat adja).
De igazából nem tudjuk pontosan, itt idézik Brookest a témában, ebből "találgatunk".
A 100 millióra pedig az hajt, aki be akar kerülni a történelemkönyvbe azzal, hogy ő adta le először a 100 adatot.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 11:04:55 -
gyurmak #15323 Pont most adtam le a 13+10(eddig ennyit tudtam)-et, megkaptam a 23 milliót, állomás ki/be, felvettem a küldit megint. Működik, ahogy eddig. Tehát nagyon úgy néz ki, hogy végig lehet majd járni az összes ruint a megfejetett kombókkal újra meg újra. Hogy meddig? nem tudjuk. Az biztos, h a 3 hét pár nap most megint újraindult...??? Mondjuk az nagyon nem korrekt FD részéről, hogy ott a 100 milla reward és aki gyűjti a multis kombókat is, és nem adja le, és van neki pl. 50, mint ahogy MerlinW is írja ők így hátrányban vannak azokkal szemben, akik ingáznak és bekaszálják az egyre nagyobb, körútért járó lóvét....Így ki az a hülye, aki most a 100 milla rewardra hajt??? -
#15322 Nem tudjuk, de filozofálni lehet rajta. Szerintem egy "körből" kell mind a százat leszállítani, úgy az igazi :) -
#15321 Persze, csak azon filóztam hogy vajon az egyszeri +100M-s jutalmat - azaz a végső teljesítést - nem aktiválja-e az hogy valaha korábban megszeretük-e az összes adatot. Igaz hogy ezt még senki sem tudhatja, úgyhogy ilyen szempontból értelmetlen a kérdés.. -
#15320 Eddig se működött a meglevő 13 adatoddal, hogy felvetted, és rögtön leadtad - mindig újra el kellett menni begyűjteni azokat az adatokat, amik már megvoltak, nem?
Tehát ahogy írod, végig kell majd járni újra - hogy ha megtörténik az első 100 adatos leadás, akkor mi lesz, azt pedig csak az FDev tudja, és azt is, hogy meddig lehet ezt ismételgetni :) -
#15319 Tehát úgy gondolod, hogy majd ha meglesz az összes bázis, akkor kell egy olyan menetet csinálni, hogy:
1.: felvesz küldetés
2.: újra végiglátogat minden rom, beszkennel minden adat
3.: leadás
Csak azért, mert pl a Comms panelen ha nem törlöm kézzel, azóta is ott van még az első 13 adat.