23609
-
#15638 Persze, planetary dockban tartom, ott cserélgetem :D -
#15637 Kösz, erre vágytam. Kíváncsi vagyok már a megoldásra nagyon. -
#15636 Asszem a hétvégén nem kell kísérletezgetnem. Nem tudom úgy végigszkennelni, hogy ne szakadna meg a kapcsolat legalább egyszer, de most egymás után 4-szer is megcsinálta. Pedig elsőre már a felénél jártam. -
#15635 Összefoglaló az eddigi helyszínekről:
hányadiknak találták meg - [típus] - Rendszer planet égitest at koordináták
3 - [Alpha 1] - IC 2391 Sector ZE-A D101 planet C3 at 29.42, -59.54
5 - [Alpha 1] - Synuefe ZL-J D10-119 planet 9B at -23.3821, 178.9094
7 - [Alpha 2] - Col 173 Sector KY-Q D5-47 planet 8C at 46.07, -171.33
1 - [Beta 1] - Synuefe XR-H D11-102, planet 1B at -31.7347, -128.9212
2 - [Beta 1] - IC 2391 Sector GW-V B2-4, planet B1 at -29.1664, -30.5041
4 - [Beta 1] - Synuefe XO-P C22-17 planet C1 at 19.53, -141.76
8 - [Beta 1] - HIP 39768 planet A 14F at 7.0924, 170.2272
6 - [Beta 2] - Col 173 Sector KY-Q D5-47 planet 8C at 16.2701, 18.1282
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.11. 16:25:39 -
#15634 -
#15633 És ki tudsz már vele dokkolni? -
#15632 Az benne a jó, hogy mind a hármat dobálja, ami kell. Egy óra alatt ennyit szedtem össze:
Meg közben elolvastam a bányászok sztoriját és azt is eladtam 180k-ért.
Kész a Konda:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#15631 Jaja, ez a lusták módszere:) Én is az voltam:) -
#15630 Ok, akkor kísérletezgetem még egy kicsit. -
#15629 Nem biztos. Jelenleg ezt sikerült a kutatóknak összehozni. -
#15628 És akkor biztos, hogy 11-nél többet nem lehet kihozni a beta1-ből?
Ami nem is 11, mert 13 a 15 aktív obeliszkből. Bocsi, elírtam.
Szóval 13-at ad és nem többet? -
#15627 Épp ez az.
Az emberek a két végletekben sírnak. Pont, mint a lábas példádban.
De nem csak végletek léteznek, ahogy normál esetben a láb sem áll úgy, ahogy írtad. Ennek ellenére van, aki még is kitekeri...
Amúgy meg elég nehéz olyan feladatot összehozni, ami mindenkinek fekszik, az IQ szint nem egyenszint, ahogy az emberek élete sem csak fekete vagy fehér. -
#15626 Az egy helyszín ad mondjuk 11-et. A többi azonos típusú (de más elrendezésű obeliszkekkel) ad hasonlóan tizenvalamennyit, de ezek közül van, amelyik nem ugyanaz, mint az a 11 - van átfedés köztük, de vannak mások is.
Te először mondjuk a béta.1-en jártál, akkor a béta.2 típusok adnak olyat, amit még nem ismersz, de minden béta.1 egyelőre úgy néz ki ugyanazt adja. -
#15625 Akkor most a legelőször felfedezett site 11-et ad vagy aktiválható valahogy a többi obeliszk is és többet ad?
Mert nekem eddig az jött le, hogy többet kellene adnia, csak még senki nem jött rá, hogyan (soloban).
Lehet, hogy fölöslegesen próbálkozom akkor? -
#15624 A Sol-ban lövöldöztem a wanted hajókat, RES-ben.
Két vagy 3 párttal is fullos allied státuszom van, amik az egy óra lövöldözés után kicsit megcsappantak. Mivel csak az egyiknél adtam le a bounty-t, így a többinél nem is változtak az állapotok.
Maga a superpower nem változott semmit, maradt 75%.
Viszont, akkor nem tudom, hogy kinél, mi alapján változik ez, mert, mint írtam korábban, ha nem vagyok federation űrben és, ha nem vagyok belogolva, akkor nem is vagyok ott, nem változik a szint. Bár még nem teszteltem, hogy most mi lenne a helyzet, ha visszamennék a területükre, mert pár napja már nem vagyok ott. Jelenleg 81%-on áll. 2 napja biztos.
A problémám meg abból adódott, hogy a hajó SC-ben még Wanted jelzésű volt, míg normál térben már Clear.
Ha megvártam volna, míg ő lő először, akkor nem lett volna gond, mert ő kapja a Wanted jelzést, nem én. De mivel előtte direkt ezért néztem meg az állapotát, így nem gondoltam az anomáliára. Ez szerintem játékhiba és nem az enyém... -
#15623 Ezt én is végigjátszottam. Elsőre csak 1 csomagot sikerült összeszednem az egy óra alatt. Aztán pihentettem a játékot, egy éjszakát, utána kaptam vagy 4 csomagot.
Az Arzenic-et nehezebb volt összeszednem és abból csak 3-at sikerült. Így még van egy tuningra lehetőségem, utána megint keresgélhetek. -
#15622 Működik a módszer, csak elég sokszor kell ki-be lépni. -
gyurmak #15621 'Vagy azért ment a sírás, hogy túl könnyűek a feladatok, vagy azért, hogy túl nehezek' te írtad ezt, majd: 'nem csak végletek léteznek' -ráadásul egymás után..???? Látom még mindíg nem érted, mit írok, -mindegy is, hagyjuk. -
#15620 Ha jól olvastam egyelőre 2 alaprajz van, és 4 obeliszk elrendezés (mindkét helyszín két-kétféle), több ismétlődéssel. -
gyurmak #15619 6-osokban is lehet. Én ahányszor ott voltam, félóra alatt mindig találtam, egymás után jöttek a 6-7-9 esek. Érdekesség, hogy az utóbbi pár napban bármilyen szétlőtt vessel hagyott manipulátorokat és distilleryt is. -
#15618 Ha rájönnél, hogy nem csak végletek léteznek (-60 és +100 fok, valamint nyivákolás és istenítés), akkor lehet, hogy előrébb lehetne jutni a beszélgetésben. Így nem. -
#15617 Nem engedte szerkeszteni: "Egyelőre 12-t szereztem és van rajtam egy kis bounty :D Minden szembejövő t9-et levadásztam, függetlenül mindentől. 50 darab kell, három hajót akarok felnyomni." -
#15616 Voltam ott, egy darab t9 vagy t7 nem volt ott :( -
#15615 Nézegettem a hivatalos fórumokat, már egy csomó helyszínt találtak.
Azoknak van szkennelési térképe, különböző típusú helyszínek? -
gyurmak #15614 Ha valami túl könnyű, vagy túl nehéz, mindkettő ugyanolyan probléma. Ha az egyik lábad -60 fokban van a másik meg +100-ban, mindkettőnek annyi (pedig az átlag fasza). A fejlesztők feladata az lenne, se az egyik véglet, se a másik ne legyen. Vagy legyen akkor, ha egyébként tele lenne a játék ilyen jellegű, mindenki számára megoldható és élvezhető küldetésekkel. akkor elférnének ezek is a fanatikusoknak. De ilyenek nincsenek. nyivákolás? -tényleg, inkább istenítsük FDEV nagyszerű munkáját...
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.11. 11:16:10 -
#15613 A játékosok nem jöttek rá eddig a megoldásra, amiről többször jelezték, hogy tesztelték, és jelenleg megoldható az élő játékban.
A ma reggeli helyszín egy olyan rendszerben lett meg, amiről semmi előzetes információ nem volt, a tipikus jelek alapján próbálkozott vele a felfedezője. Már sokkal többet tudnak, mint egy hete, mert a több helyszín alapján egyre több hasonlóságot, egyezést sikerül találni, amivel szűkíthető a dolog. Most azon dolgoznak sokan, hogy az égitestek felületén jelenleg ismert romok alapján rájöjjenek, hogy mi volt az elhelyezésük elve.
Vagy azért ment a sírás, hogy túl könnyűek a feladatok, vagy azért, hogy túl nehezek. Jó elfoglaltság a nyivákolás, de attól nem halad előre semmi (kivéve a hozzászólás számláló) :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.11. 10:31:36 -
gyurmak #15612 Aha, nem azzal kell, csak eddig CSAK ez vezetett eredményre! - egy töltési idő okozta anomália! gratulálok FDEV! -
#15611 Nem azzal KELL, ezt nem állította senki.
Az, hogy vannak, akik ezt használják, az nem jelenti azt, hogy nincs más módszer. Csak arra még nem jöttek rá. A jelölt égitestek kiszűrésére egyre inkább úgy tűnik, hogy igen. -
gyurmak #15610 Ok, de azért az elég csalódás hogy a töltési idő hosszával kell megkeresni egy-egy helyszínt. Egyébként szerintem az egész el lett cseszve a copy/paste gagyisággal, a nehezen/eddig egyáltalán nem felfedezhető megoldással, bugokkal, túl van már magán az egész. Sajnálom, hogy egy ilyen gó ötletet így elcsesztek. Ahogy látom egyre kevesebb embert érdekel már az ez, én pl. meg sem néztem már az új siteokat. -
#15609 Újabb béta helyszín (kezdenek rájönni a mintára, hogy hol érdemes keresgélni, az égitesten belül még mindig az SC töltési idővel játszanak)
HIP 39768 A 14 F
Lat: 7.09, Long: 170.2
Multi-star system? Check.
Plenty of stellar bodies? Check.
Orbits a dwarf? Check.
Radius around 1500 KM? Check.
Gravity around 0.3 g? Check.
Temperature circa 300 K? Check
No volcanism? Check.
-
#15608 Az éjszaka eseményei: új helyszínek kettő egy égitesten
COL 173 SECTOR KY-Q D5-47, 8 C
16.2701 / 18.1282
46.07 / -171.33
Új elrendezés (béta más oszlopokkal, ugyanúgy a középső harmadból ad adatokat, de a két béta helyszínről még nincs meg az összes, ami openben megjelent - valószínűleg lesz még további béta típus):
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.11. 06:35:00 -
#15607 Persze, az arányokat lehet tologatni. Itt most egy Fed. szervezet volt, ha olyan rendszerben csinálnánk ahol mindenki az, ott nem csak 2%-ot esne, mert nem minden 8. hajó lenne az övek, hanem az összes. A pilótafejlesztés igazából nem számít, csak a példa teljességéért mondtam, ő itt csak plusz egy fegyvernek számít a hajónkon.
A lényeg pedig az mégegyszer, hogy meglepő módon a saját bűnözők kilövésére érzékenyek még a legfegyelmezettebb, -rendszeretőbb, -civilizáltabb stb társaságok is. "A mi kutyánk kölyke"... Azt még értem, hogy egy kalózbanda rossz szemmel nézi ha aprítjuk a haverjaikat, de azt már nem, hogy egy rendpárti, kulturált szervezet is! Pont hogy örülniük kéne annak hogy megbüntettük azt az eltévelyedett tagjukat aki szégyent hozott a fejükre! -
#15606 Igen. -
nibron #15605 nálam ez a hostile dolog nem igazán volt látható sosem, pedig erre nagyon kényes vagyok. általában úgy van, hogy keresek egy "jól működő" res-t annál a frakciónál ahol növelni szeretnék (mondjuk empire ismeretlen társaságokkal, tehát neutral). a fed repu legyen 100%, a birodalom 50%. mire a birodalomnál elérem a 100%-ot, a fednél mindképpen csökkenni fog a repum pár %-ot már csak a nemjátszás miatt is. ha te a pilótádat fejlesztetted akkor ahhoz is kellett valamennyi/sok idő, és hát gondolom elég sok hajót fel kellett aprítani hozzá. ehhez képest az a 2% semmi. mondjuk én pilótafejlesztéssel nem próbáltam, amit leírtam az csak a saját kis kezemmel műveltem. de ezektől függetlenül, még mindig jóval többet nyertél, mint veszítettél, tehát mondhatjuk rá, hogy működő módszer. különben te sem így csináltad volna.:)
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.02.11. 00:27:27 -
#15604 Egyszerűbb lesz a konkrét példa: ahol csináltam, a vezető párt független (egyébként egy játékos csoport), mellette több más független és egy Fed. kötődésű. A RES-ben mindenkitől jöttek kalózok. Fed. szuperállam kezdetben 75%-on. Megállás nélkül egy pilótámat fejlesztem elitig, válogatás nélkül lövök minden kalózt. A végeredmény:
-A vezető párt kimaxolva.
-Az összes többi nullás hostile.
-Fed. repu 73%
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.11. 00:09:49 -
nibron #15603 tehát azt mondod, hogy ha pl. egy res-ben halomra lövöm a wanted hajókat akkor valahol máshol csökken a repum. hát lehet, meg logikus is lenne, de mondjuk úgy, hogy észrevehetetlenül. egy időben az volt a heppem, hogy mindent 100%-on tartok. azért ott észre kellett volna vennem, de számomra nem így jött le. repu csökkenést nekem eddig mindig csak a "nemjátszás" okozott. elég sokat járok küldföldre, és amikor hazajöttem mindig küzdhettem fel magam. szóval kb. 10e kilőtt hajó után azért eléggé a maxon vannak a jelenlegi reputációim. amit írtál annak a negatív következményével még sohasem találkoztam. de mondjuk a kiinduló bonyodalom sem ez volt, hanem inkább a superpowers reputáció könnyed növelése. -
#15602 srv? -
#15601 "1. ha a wanted hajót kilövöd, sehol sem csökken a repud, senki nem fog bántani érte stbstbstb. mármint ha elvárt módon leszkennelted."
Ha jól értem ezt, akkor ellen-tapasztalatot tudok mondani, csak hogy ne legyen félreértés (már érintettem korábban is ezt a témát a pilóták kiképzése miatt) : hiába megy végig a szken, és derül ki valakiről hogy körözve van, ha kilőjük, a pártnál akihez tartozik, csökkenni fog a repunk. Ha egy szuperállamhoz is tartozik a párt, akkor annál is! A bántás is megtörténik, ha lemegyünk a legaljára és ellenséges minősítést kapunk, ránk küldenek egy bérgyilkost. Természetesen annál a pártnál, akinek az állomásán begyűjtjük a vérdíjat, felfelé fogunk lépkedni, hiszen az ő wanted hajóik kilövését sokszorosan kompenzálja a rendcsinálás, de ettől még náluk is negatív hatása van a hozzájuk tartozó bűnözők megtámadásának. -
nibron #15600 ha beraknak nehéz, kockázatos küldiket, akkor kb. ugyanaz mint most. mert lehet, hogy nagyobb repu a juttatás, de nehezebben lassabban oldod meg, ergo megint csak nehezebben haladsz. a 2.1 előtt a küldik adthattak low, med és high reput a feladat típusa szerint. az úgy jó volt elég jól lehetett vele haladni. azután megcsinálták ilyenre, és aki már ezzel kezdte annak szívás kimaxolni a rangokat. szerintem sem jó ahogy most van, ráadásul kicseszés a későnjövőkkel, de hát brabenéktől ezt már megszokhattuk. -
nibron #15599 1. ha a wanted hajót kilövöd, sehol sem csökken a repud, senki nem fog bántani érte stbstbstb. mármint ha elvárt módon leszkennelted.
2. akkor növekszik a repud amikor felveszed utána a vérdíjat. logikus.
3. a 75%-ra pár nap alatt visszaesik, nem kellenek hozzá hetek. ha éppen nem dolgozol az adott frakciónak, pár óra elteltével már elkezd csökkenni. mondjuk ezen változtathatnának, mert pl. ha nem találkozom az egyik legjobb haverommal mondjuk két hétig, attól még egyáltalán nem csökken egymás iránt a repunk.:)
ha viszont "ártatlan" hajót támadsz meg, nem mindegy hol teszed. ha egy olyan állomás közvetlen közelében ahol van az a társaság ahová a hajó tartozik, akkor kompletten "kitiltanak" a rendszerből, nem tudsz leszállni az állomásra sem stb. ha ugyanott de sc-ből id-zed, akkor is nagyobb büntit kapsz, de az állomásra azért még be tudsz dokkolni. ha olyan rendszerben teszed ahol nincs az a társaság, akkor a társaságnál csökken egy picit a repud, és alig észrevehetően a frakció is. anarchiás rendszerben inkább csak a társaság repu csökken egy nagyon picit. a múltkor elég alaposan leteszteltem, napokon keresztül aprítottam a t-s hajókat (százszámra) a "chemical manipulators" miatt, és követtem a repuváltozásokat, hogy ne menjek nagyon negatívba ahol nem szeretnék.