ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Szép helyeken járkáltál.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Sziasztok, tudnátok segíteni a horizons nem működik nálam az alap 64bit-el simán futott
gép konfig
8gb ram
gtx 750 video kari
amd fx 4300 4magos proci
szóval ahogy láttam a minimumot simán eléri a problémám az lenne amikor elindítom a játékot, betöltésnél "preaping planet generation system" 9%-nál nem jut tovább Executable hibára hivatkozva meg áll.
MerlinW
Legutóbbi kalandjaim:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

[merlinw.org]

Nagyon szépen köszönöm!
Dzsini
Egyetlen haszna talán az, ha pont 1 valamit szeretnél összeszedetni vele, mert a többi mondjuk illegális...

A lényeg, hogy ne legyen semmi begyűjthető célpont kijelölve, és akkor gyűjtöget, amíg bírja.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ne legyen kijelölve a behordandó motyó! Ha ki van jelölve, akkor a behordás után elpukkan a limpet.
Ne kérdezd, miért van így...

iSS!

Sziasztok!Az mitől van hogy miután vissza értek a limpet controlle-ek azok rögtön elpusztulnak?Pedig a videókba azt látom hogy egyfolytában hordják az érceket.
Dzsini
Vehetsz fuel scoopot (ezzel lehet OBAFGKM típusú csillagokból tankolni, ezt be tudod állítani a csillagtérképen, hogy ilyenekre tervezzen).

Vehetsz plusz üzemanyagtartályt is, de nem is kötelező egy lendületből végigmenni a célig, leszállhatsz útközben tankolni állomásokon, az időbe általában belefér..

Ha kifogysz, akkor szólhatsz a Fuel Rats nevű játékoscsoportnak, és ők egy villanás alatt visznek neked üzemanyagot 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

etniez
Köszi! Használtam a keresőt, 1000+1 feljött, ezért kérdezte, rá 😊

Merlin!
Én nem tudom jól csináltam-e, 3 órát játszottam tegnap és 88000 creditet kerestem futárkodással.
Egyszer majdnem kifutottam az üzemanyagból, sorban mentem át az üres területeken, nem tudtam tankolni.
Mi van akkor, ha kifogyok az üzemanyagból?
Láttam a hajóboltban egy eszközt, ami a napból von ki üzemanyagot. Azt érdemes beszerezni vagy felesleges?
A kezdő hajón vagyok, bővítettem az üzemanyagtartályt 2-ről 4 egységre, de ez sem elég. Ha kidobom a rakteret, oda is lehetne tenni üzemanyagtankot?
Dzsini
EDEngineer - egy kis segítség számon tartani, hogy melyik mérnöknél mit lehet gyártatni az épp a hajón található alapanyagokból

Dzsini
Nem verseny, még ha csak az utolsó 1-2 százalékba is jutsz be, akkor is "ingyen" pénz, miért ne lenne érdemes?

RJoco
Köszi! Most már tudom, hogy így hívják. Korábban is feltűnt a lehetőség, de igazán nem foglalkoztam vele. Annyit nem tudok vele játszani, hogy érdemes legyen másokkal versenyezni.

MerlinW
Közösségi feladatok. Mission board tetején látod kékkel. A játékosoknak együtt kell teljesíteni, hetente változik. A jutalom pedig általában 800.000 és ~20 millió kredit között van egyéni teljesítménytől függően.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.13. 01:09:29

[merlinw.org]

RJoco
És ez mit takar?

MerlinW
Community Goal.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.13. 00:39:24

[merlinw.org]

RJoco
Amúgy mi ez a CG?

RJoco
Ha jól emlékszem, akkor régen ezt tettem fel én is. Az akkori verzióval kompatibilis volt, mégis az első sikeres indítás után többet nem akart elindulni a játék, míg ki nem szedtem.

MerlinW
EDFX - HUD, Heat Haze, Ambient, AA, Color, stb.

[merlinw.org]

MerlinW
Én csak EDDI-t használom elég annyi duma, amennyit ő beszél😊 És ingyenes is😊

[merlinw.org]

Nézegetem ezeket a voice packokat mint pl ez: https://www.youtube.com/watch?v=1yX5nhBQ2XI
Elég funnak tűnik. Csak amíg nem vagyok benne biztos h leköt több hétre a játék többet nem akarok rákölteni😊
De nagyon viszket a tenyerem...
Tessék:
https://www.youtube.com/watch?v=slPQ1Omlwts

Lehet van ennél jobb is.
MerlinW
Van a Youtube-nak keresője ám😊 Meg ott van egy csomó a játék Training főmenüjében is.

[merlinw.org]

MerlinW
Tényleg ennyit lehet keresni. Mondjuk ha azt veszed, hogy egy teljesen felszerelt nagy hajó majdnem egy milliárdba kerül, nem tűnik olyan soknak 😄 Egyébként jah, jól lehet keresni bounty-zással, én is azzal töltöttem a játék első 20 óráját.

[merlinw.org]

etniez
Szia! Tudsz adni linket ahhoz a stating guide-os videóhoz?
MerlinW
A mostani CG-k elég mid-endgame félék.

[merlinw.org]

Dzsini
Lehet shipyardra is keresni, az is ugyanezt mondja 😊

etniez
Nyomom a tutioral küldetést, de szerintem hibás. Odaugrok a kért állomáshoz, kiszállok a hypertérből a megfelelő időben, nyomja a csak hogy oké.
Mondja, hogy kérjek dockin requestet, megteszem majd azonnal visszaugrik oda, hogy elrontottam az ugrást...
Üdv!

Beneveztem én is egy példányra a múltkori leértékelés alatt és most h megvettem a Thrustmaster hotas x-et ki is próbáltam.
Végigtoltam a training missionoket meg arénáztam kicsit bemelegítésnek. Amint elkezdtem a játékot első utam egy high res-be vezetett egy starting guide-os videó alapján (ott mndjuk low rest-t ajánlottak) és 3 hajó kilövésével meglepetésemre 350 ezret kerestem😊 Jól sejtem hogy ez kb mák volt? Vagy tényleg ennyit le lehet akasztani itt egy kezdő hajóval?
Roger6
Igazából tehát sehogy nem tudom lejuttatni a hajómat ide a szállítós módszerrel. Legközelebbi hely, ahol Sidewinder-t lehet kapni, az 180 Ly, szóval szerintem annál közelebb nem lehet találni olyan bázist, ahol van Shipyard.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

s_andras
Pontosan. A mérnökök nevei mellett láthatóak azok a hatszögek. Akárhogy is érted el ezt a szintet, egy adott mérnöknél ennek megfelelő fokozatú fejlesztéseket lehet csináltatni bármiből amire ő képes. Apró érdekesség, hogy többük is csak 4-est tud maximum abban ami az ő specialitása, mégis lehetsz velük 5-ig jóban.

etniez: nem jó ha alacsony biztonsági fokozatú, gyéren lakott rendszerben vagy. Ezek ellentéte + high tech vagy mezőgazdasági (terraformált bolygót tartalmazó) a jó hely, lehet nyugisan kereskedni.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

RJoco
Köszi! Jó tudni, hogy ennyire odafigyelnek a felhasználói igényekre.

Roger6
Értem, köszönöm!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
Felvették a kapcsolatot (a hivatalos fórumon keresztül) a készítőkkel, kinyilvánították feléjük a terveiket, ötleteiket, megtárgyalták velük, hogy mi az, ami realitás, majd ebből a célból indítottak egy (vagy több) közösségi célt, aminek az eredményességétől függően a Frontier beépítette a játékba az eredményeket.

RJoco
A "játékosok építettek" alatt mit értesz? Nekem ez nem tiszta, hogy lehet építeni.

Dzsini
Az első "buborékon kívüli" rendszer volt, amit játékosok építtettek (az Obsidian Orbital a Youtube-os ObsidianAnt-ről kapta a nevét). Azon kívül ott és a környéken (a plejádokban, környező csillagokban, stb.) lehet találni rengeteg nem-emberi dolgot, úgyhogy úgy tűnik, hogy a környék nagyon hamar nagyon fontossá fog válni az idegenekkel való kapcsolatunkban.

Roger6
Dzsini! Ez a Maia miért olyan fontos, és kiemelt rendszer? Ahogy néztem, semmi sincs a környékén.

Dzsini
Megnézed a küldetéslistát az állomáson, és nem látsz olyasmit, amit egyáltalán fel tudsz venni. Előfordul.

De újonnan kezdőként kapsz rögtön majd egy "kezdő" küldetést, azt is mindenképp érdemes megcsinálni, ad egy kis alap pénzt. Utána keress futár, adatszállítós tennivalókat, azokat meg tudod csinálni a kezdő hajóddal, nem kell hozzá semmi plusz felszerelés.

Dzsini
eddb.io alapján 170-180 fényévre van a legközelebbi Shipyard Maiahoz (ez egyébként már az előző CG-nél is felmerült, alig egy hete 😊 )
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

etniez
Köszi! Honnan fogom tudni, hogy rossz helyre dobott ki a gép?
Roger6
Ma fogok elugrálni megnézni a többit, de mind 40-50 ly-re van, szóval elég macerás így.

RJoco
Környező rendszerekben sincs nagy állomás?

Dzsini
Erimus odáig tudott elugrálni a Beagle-el (a hajója), és utána oda vezetett el egy több, mint ezer hajóból álló felfedező flottát.

Roger6
"I think it's because, before Engineers, it was the furthest you could go from Sol. Or at least, the furthest before jumping on an empty fuel tank like people do yo cross the Rift."

Beagle Point miért lett ennyire kitüntetett hely, mikor vannak még távolabbi rendszerek is?

iSS!

Roger6
Én meg megszívtam. Mondom Maia-ban van megint CG, lemegyek lövöldözni oda. Beülök Asp-ba, 14 ugrást írt. Simán teljesíthető, nem téma. Odaértem nagy nehezen, rányomtam a Station Service gombra. Shipyard sehol. Szóval hogy nem tudom idehoztani a hajómat, és 450 ly-t 12 ly ugrásokkal nem fogok leugrálni, az hót zicher. Szóval most kicsit gondban vagyok, de holnapra kerítek megoldást erre.

RJoco
A csatangolás nem rossz ötlet, de akkor már fuvarral. 3400ly (oda-vissza) kerestem 3 millát. 16000-en igencsak szép lenne. Meg dög unalmas. Bár most, hogy A-s FSD-m van, nagyon kényelmes. SOL körül csináltam pár repunövelő küldit és mindenhova eljutottam 1 ugrással.

Viszont azt még mindig nem értem, hogy miért csökken csak úgy magától a föderációs repum? Ma 1%-ot ment le és a pár küldi (7-8 db) alatt nem ment semmit fel. Csak a kék nyíl volt ott.

RJoco
Akkor vegyünk egy másik példát. The Sarge.
Jópár G5-ös cuccot tud.
De a lényeg akkor, hogy van egy központi szint 1-től 5-ig. Ha elérem az 5-öst, akkor az adott mérnöknél mindenből tudom a maximálist fejlesztést kérni, amit ő tud?
Vagy az FSD-nél Felicity Farseer: ha 5-ös szinten vagyok, akkor megy az 5-ös FSD és 3-as Thruster fejlesztés?

s_andras
"az alacsonyabb szinteket ugyanannál végig tudom, illetve kell csinálnom?"

Erre a lényegét tekintve a válasz: NEM. Mármint ha úgy gondoltad, hogy ahhoz hogy tudj 5-öst rátenni, előbb kell-e egy 1-es, majd egy 2-es stb. Lehet elsőre is 5-öst csináltatni, csak ehhez kell az is hogy a mérnöknél 5-ös szinten legyél.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.12. 00:23:14

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

MerlinW
Igen, de lehet alterternatív módon is növelni a reput. Minden engineer-nél más, az FSD-s arcoknál pl exploration data leadással. Első sorban pedig vásárlással. A legegyszerűbb - mégha időigényes is - hogy feltankolsz wake echo-ból sokat és pörgeted a G1-es FSD range tuningot. Akkor is emelkedika repu, ha nem fogadod el az eredményt. Szóval begyűjtesz ~100-150 echo-t sorsolgatod a G1-es range tuningot és egy idő után meg lesz a G5.

Vagy elcsatangolsz 8-10 ezer fényévre meg vissza és leadod az exploration data-t. Azzal is valszeg rögtön G5 leszel. Meg 3-4 millával gazdagabb😊

Igen, a táblázat azt mutatja, de ha belekattintasz látod.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.11. 23:56:10

[merlinw.org]

RJoco
Jól értem, ha G5-ös FSD tuningot akarok, akkor az alacsonyabb szinteket ugyanannál végig tudom, illetve kell csinálnom?
A táblázat pedig a max tudását mutatja a mérnöknek az adott modulon?