23609
1418743729.jpg
  • RJoco
    Pl. ezen a fórumon is írták itt ezt a zagyvaságot. Most akkor erre mit írjak?!
    Angol fórumot nem nézek, annyira nem jó az angolom. Szóval én csak arra tudok hagyatkozni, amit itt az angol tudású parancsnok társak megosztanak.

Nem hiszem, hogy a trailer videóból megtalálni a helyszínt a feladat része lett volna. Az azért elég durva lenne.
    Szóval megnézném, hogy haladsz egy olyan kalandjátékkal, ami még kész sincs.
  • TokraFan
    De azt is mondták, hogy az első megtalált rom csak véletlen maradt a játékban.

Úgy emlékszem, ezt nem mondta senki, csak egy fórumon zaygvált róla valaki, egy lehetséges magyarázatként. Pont olyan találgatás, mint a többi, de majd valaki kijavít, ha tévedek.

Továbbra is azt mondom, hogy a baj az átgondolatlan, igénytelen feladattal van! Aki már játszott kalandjátékokkal vagy logikai játékokkal, az pontosan tudja, hogy a játék akkor jó, ha kellően nehéz, de nem véletlenszerű találgatásra épül, hanem a feladat megoldása a rendelkezésre álló adatokból simán lehetséges, levezethető. Itt meg a fél közösség rugózik a kérdésen és találgat össze-vissza, mert nincsenek rendes támpontok, nincs átgondolt logikai feladat. Ez már inkább frusztráló, mint izgalmas! Amikor hetek óta senki nem tud rájönni a megoldásra, akkor ott a feladat kivitelezésével van baj!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.05. 14:20:54
  • RJoco
    Kb. ezt írtam én is korábban, csak nem foglalkoztam ennyire az adatok mennyiségével, csak, hogy a helyszíneket végig kell járni.
    Viszont ezt én is elképzelhetőnek találom.
    Bár azt nem értem, hogy az első rom miért lett béta, mikor elsőként alfának kellene lennie. Viszont, ha feltesszük, hogy a harmadik rom 12-t fog adni, akkor az első rom lesz a gamma és a harmadik a béta.
    Vagyis:
    Alpha - 11
    Beta - 12
    Gamma - 13.

Közben eszembe jutott, hogy azért lett béta, mert az adatok kb. középről vannak a sorozatban...
  • rogan99
    Megéri több romot látogatni pénz gyűjtés céljából vagy gyorsabb csak a legelsőt farmolni?
  • VJP
    Jelen pillanatban 2 fajta romot ismerünk. Mindkettő soloban ad pár adatot. Ez alapján az Alpha ad 11-et, a Beta ad 13-at. Tételezzük fel, hogy a Gamma ad majd 12-őt. Természetesen ezt mint soloban értem! Végigmész a 3 fajta romon és lesz nálad ~36 adat ami Ram Tah-nak kell.
    Na a ~36 adattal visszamész az Alpha romokhoz és mivel van nálad 36 adat aktiválódnak majd a maradék totemek.
    És itt van a bug a játékban, hogy akkor is aktiválódnak a maradék totemek, ha a környéken lévő összes játékosnál van ~36 adat. A játék nem ellenőrzi, hogy milyen adatok vannak a totem környékén csak azt, hogy szám szerint megvan-e a megfelelő mennyiség.
    Nem tudom érthető-e amit írok ha, nem szóljatok és megpróbálom jobban kifejteni.
    Utoljára szerkesztette: VJP, 2017.02.05. 12:26:04
  • RJoco
    Melyik az első?
    Csak mert nincs olyan, hogy első. Bár lehet, hogy tényleg van sorrend és ezért nem aktiválódnak a többiek. Mert van 2 obeliszk, amiből nem kapsz adatot.
    Az adatnál én a Ram Tah-nak megfejtendő adatot értem. A többi adatot (Data) nagyon változóan adja a játék. Mégha kétszer ugyanolyan sorrendben is szkenneljük végig őket.

Az eredeti elképzelést olyan eséllyel lehetne kitalálni, mint az ötöslottót. Vagy még kevesebbel.

Jó lenne, ha FD megmondaná, hogy akkor most tényleg készen a küldi, solo-ban bugmentes és lehet agyalni vagy még dolgoznak rajta, mert eleve több időt terveztek az elkészítésére.
    De lehet, hogy most kicsit hülyítik itt a népet, míg ők szépen csinálják a rendes, működő verziót, csak más rendszerekben.
  • VJP
    Mi van akkor ha alapból csak 13-at lehet scannelni és kell valami extra feltétel ahhoz, hogy lehessen a többit. És az a bug, hogy az extra feltétel nélkül is elkezdte szórni az adatokat.
    Most bugosan az adatok hány százaléka van meg? 2/3-a vagy a fele?
    Lehet az a dolog lényege, hogy végigscanneled az összes romot azért a pár adatért, majd mikor megvannak az alap adatok visszamész az elsőhöz és mivel már nálad van a többi adat aktiválódnak a maradék obeliszkek. Lehet az a bug, hogy a rendszer az nézi hány adat van nálad, de mivel openben többen vagyunk összeadódnak és aktiválódnak az obeliszkek.

Ha nem ez akkor azon kell gondolkozni mi lett volna vajon az eredeti elképzelés.
  • RJoco
    Én akkor most ezt nem vágom.
    A solo nem bugos.
    Az open többet fed fel, mint kellene.
    Soloban is meg kellene tudni oldani a dolgot. (Most akkor 13 adatnak kell ott lennie vagy többnek?)
    De azt is mondták, hogy az első megtalált rom csak véletlen maradt a játékban. Elméletileg akkor a másik négy rendszerben kellene keresni, ami feltételezne esetleg négy különböző romot legalább. De eddig csak 2 van és azok többször is.

Ha az első csak véletlen maradt bent, akkor miért nem vették még ki?
    Lehet, hogy már ők maguk sem tudják, hogy mit csinálnak, hol tartanak és merre haladnak?
    Egy ekkora összegű küldinél szerintem minimum elvárt lett volna egy szövetséges státusz Ram-mal, mint ahogy az engineereknél sem mehetsz mindenkihez csak úgy oda.
    Én nagyon sajnálom, hogy egy ilyen bentfelejtős baki és a közösség miatt ennyire el lett ez cseszve.
  • s_andras
    Erre én is gondoltam, de akkor ez tényleg nem bug lenne. Az együttműködés csak meggyorsítaná azt amit egyedül sok cucchordással lehetne megcsinálni. Viszont konkrétan azt mondták, hogy többet fed fel, mint kellene, ez pedig hibát jelent.
  • VJP
    Közben rájöttem, hogy nem adta meg az adatokat, csak az az üzenet jött, hogy legyen valami a cargómban, mert ez így nem jó. Szóval hülyeséget írtam.
    Közben azon gondolkozom, hogy valószínűleg azért bugos a public, mert mások is ott vannak. Ha azt vesszük, hogy a solo és a publik technikailag ugyanaz, tehát semmi változtatás nincs a játék kódjában akkor a solo is bugos lenne a más is lenne ott. (Hülyén hangzik tudom, de remélem érthető mire akarok kilyukadni.)
    Rá kéne jönni, mi az amit a többit játékos csinál, minek hatására aktiválódnak az obeliskek. Ha igaz, hogy a solo úgy működik ahogy kell, akkor csak olyanokban kell gondolkoznunk amit egymagunk is megtudunk csinálni.
    Szerintem a megoldás az lesz, hogy a földön is kell lennie valaminek. Azért bugos az open, mert a más által irányított SRV-ben lévő cuccokat is érzékeli, és csak a földön lévőket kéne. Vagy ez nem is bug, csak mivel a soloban még nem sikerült rájönnünk a megoldásra, ezért hisszük, hogy bug.
    Azt tudom, hogy hivatalosan a solo jól működik, de mondták valaha, hogy az open bugos? Vagy mi meséltük be magunknak?
  • RJoco
    Ez mi a túró? 3%-ot esett a repum a federationnál emiatt. Nagyon nem örültem neki. Eredetileg 16 bromelite-t kellett volna szállítanom, de ahogy felvettem a küldit már jött is az üzi és ez lett:

Épp azon gondolkodtam, hogy a látogatós dolgoknál miért nincs valami látványosság is? Aztán ide érkeztem:
  • RJoco
    Mennyire kell a közelében lennie?
    Csak mert teszem azt mi van, ha mindent odahordasz egy csoporthoz?
    Szakadás után ott maradnak a dolgok, vagy megint hordhatod? Nálam mindig volt minimum egy menübe dobás. De a galaxisnak csak azon a területén.
    Holnap lehet elnézek arra én is és próbálkozom kicsit.
  • etniez
    Nekem csak felfedező hajó kell. Harcolni ott a vulture, bountyt azzal is belehet húzni.
  • VJP
    Kipróbáltam valamit!
    Nem kell hogy az SRV rakterében legyenek a cuccok elég ha a közelében vannak a földön. Tehát ezért van az, hogy a publikban aktiválódnak az obeliszkek mert másnál ott vannak a maradék cuccokból valamelyik.
    Bőven van még mit tesztelni.
  • TokraFan
    Az a baj, hogy az ég világon semmi utalás nincs a megoldásra. Ez meg így gáz. A legdurvább kalandjátékokban nem kell ennyit vaktában próbálkozni egy logikai feladat megoldásával. Persze a megfelelő működéshez, átgondolt feladatokra lenne szükség.
  • RJoco
    Úgy-úgy. Én teljesen meg vagyok elégedve a Python-nal. Igaz, a Beam-eket lecseréltem Pulse-ra, mert könnyen túlmelegedett.
    3 db 6-os kabinnal is ugrik 24-et fsd tuninggal. 280/380-at megy thruster tuninggal. Ha sikerül megszereznem valamikor az 5A-s Prismatic Shield-et, akkor jobb lesz a védelem, mint 6A-s sima shield-del.
    A hajó biztosítása jelenleg olyan 7M. Viszont én Li Yong-Rui-nál vettem az A-s cuccokkal együtt, így az egész olcsóbb volt és a biztosítás is kevesebb lett.
    Anaconda-n én is gondolkodtam. 220M-ből kijönne, viszont csak C-s PP-vel, ami 51M. Ezt meg kellene tuningolni és akkor erősebb lehetne a pajzs is, mint Python-on és bírná a Pulse fegyvereket is.
  • MarkBlade
    Pont ezen gondolkozok.. lehet beérem a Pythonnal.. A kondának a biztosítása is hűha.. És eszméletlen sok pénz..Az mindenre jó és manőverezésben is jobb..
    Utoljára szerkesztette: MarkBlade, 2017.02.04. 19:00:18
  • MerlinW
    Felfedező konda kb 220 millió felszerelve, harcos konda 4-500 millió :) Csak az A-s power plant 160 millió hozzá:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.04. 17:14:12
  • etniez
    Assisst on-ba nyomom, majd megnézem.
    Most már nem vagyok annyira béna, 33 perc alatt megvolt a 13 milla. Kétszer megcsináltam ma, ennyi elég volt. Az első Kondáig napi kétszer megcsinálom, még kb 5 nap.

Egyébként szerintem jó ez a küldi, lefoglalja a közösséget, tolják bele az emberek a játékórákat, stb.

Én is gyanítom, hogy a relic a kulcs valaminek, mert elég erőteljes, ahogy előjön, meg a neve is: ereklye
    Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.02.04. 16:45:17
  • s_andras
    Én is próbálkoztam ezen az elven, de persze nem vittem túlzásba. Annyit csináltam hogy minden oszlopcsoportnál középre letettem azt a tárgyat, ami hozzájuk tartozik alapból, és utána körbejártam párszor néhány kombinációval a rakteremben. De nem történt semmi. Azt vettem észre, hogy minden tárgy ami a földre ki van szórva, csak akkor "kel életre", ha megközelítjük.
    Még annyit hozzátennék, hogy szerintem a Rellic egy kitüntetett szerepben lévő tárgy, azzal valami mást kell csinálni. Lehet hogy egyfajta energiaforrás, pl most jut eszembe: azt nem próbáltam, hogy egy kiszórt tárgy mellé letett Relic esetleg nem tartja-e kivilágosodott állapotban akkor is ha messzire eltávolodunk tőlük...
  • s_andras
    Assist OFF módban vezeted billentyűzetről? Mert ha nem, akkor nem csodálkozom a "bénázáson" ;) Kikapcsolva lesz olyan mint egy rendes gépkocsi-szimulátor, azaz ha nyomod az "előre" gombot, akkor gyorsít, ha elengeded akkor azonnal olyan mintha levetted volna a gázpedálról a lábad. És be kell állítani egy kézifék-gombot is.
  • etniez
    Vajon feltűnt mindenkinek, hogy az ancient relic-et is le lehet szkennelni?
  • gyurmak
    Az újabb videó alatt már ez a link van. Érdekes, hogy ők is ugyanúgy csoportosították a kombókat, ahogy én az első videóban, hogy a lehető legkevesebb cserével legrövidebb idő alatt lehessen végezni. C-D közé nagy hajóval nehéz úgy megállni, hogy turret módba tudj váltani az srv-ben, ha nincs meg a hajótól megfelelő távolság-nem tudsz, ezért használom inkább a másikat. Meg igazából kellő gyakorlat után úgyis a thrustereket fogod használni, úgy meg majd az egész siteot át lehet repülni. Akkor meg már középre kell állni valahová.
  • etniez
    Megvan a 13, elsőre kihagytam hármat, azért lett kevesebb.
    Gyurmak, szerintem ezt linkeld a videód alá: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wxBcGy8zl2-Clv5yf57nTBtDqRan41SZKpppJrmwA3c/edit#gid=1582613315
    Nagyon pontos leírás és szerintem landolni a C-D közé érdemes, onnan gyorsan megy a dolog.
    Másodikra nem tartott sokáig, már nem is kerültem volna be a Galnet Bunny Hill különkiadásába :)
  • gyurmak
    Van egy olyan gondolatom a ruinos küldtéssel, hogy lehet, h az alfa sitén is több adat kinyerhető soloban is, ha minden tárgy fel van használva. Az egy dolog, h az SRV-be egyzerre csak 2 fér be, de mivel -és szerintem nem véletlenül- több egyforma tárgy is van a placcon, lehet h a tárgyakat mozgatni kell a csoportok között és még plusszban vinni az srv-ben is. Ez egyrészt megmagyarázná, hogy miért van több egyforma tárgy is, ill. azt is, hogy a multi miért bugos. (ott is egyszerre lehet több ugyanolyan tárgy is adott helyen). Ezt próbálta már valaki?
  • MarkBlade
    Nézd meg hogy megkaptad e a küldit ha ott van no para.Ha nincs logolj ki be és dock ki be..
  • etniez
    Bedokkoltam újra, megint jött a faszi az adatokkal, de most nincs mission critical information szöveg. Az nem baj?
  • etniez
    Köszi! A szkennelt adatokat ki lehet kukázni/csökkenteni a mennyiséget? Tele van már a tárolóm.
  • Dzsini
    Pár kilométerről igen, de ezeknek a felszíne egy "picit" nagyobb annál, hogy józan ésszel végig lehessen pásztázni.
  • MarkBlade
    Ha jól láttam van felszíni radar még nem próbáltam az nem dobja ki?
  • MarkBlade
    A küldit ha leadtad akkor ki kell dockolni az álomásról és vissza! Akkor kapod meg újra! Ha nem vetted fel a küldit akkor feleslegesen mentél oda!
    És én is ezúton köszönöm a videót nagy segítség volt!!!!
  • gyurmak
    Ha a transactions-ben nem jönnek a milliók a dekódolt oszlopok után, akkor feleslegesen szkennelsz, menj vissza Felice, küld. újrafelvétel, majd kezdheted megint.
  • Dzsini
    Egyrészt a felszín végignézegetésével, másrészt amikor a hajó keringésből átvált felszíni repülésbe, ott van egy rész, amikor betölti a játék a részletes felszínt - ez, ha hosszabb a szokásos "üres" résznél, az azt jelzi, hogy ott a környéken van valami, amit a normál felszín mellett be kellett töltenie. A 3-4-5. romokat ezzel a módszerrel találták meg azután, hogy az előző helyszínek alapján valamennyire leszűkítették a lehetőségeket. Ezt említettem a #15431 -ben.
  • etniez
    Hát, leadtam az első kört, kaptam érte egy tízest, most a másodikon vagyok, de nem emlékszem, hogy felvettem, de az adatokat adják az oszlopok.
    Na, majd meglátjuk. SRV-vel még mindig noob vagyok, ha felvenném mit művelek, térdeteket fognátok.

Beloggoltam multiba úgy, hogy srv-ben voltam, és pont mellettem parkolt egy anaconda.
    El akartam kötni, de nem sikerült :D
    Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.02.04. 08:56:06
  • gyurmak
    ??? hát ha felvetted újra a küldetést azonnal.
  • etniez
    Én már azt sem értem, hogyan találták meg a romokat, nekem a pontos koordináták ismeretével is eltart vagy 10 percig :)
  • etniez
    Tudja valaki, hogy mennyi időnek kell eltelnie, hogy újra le lehessen szkennelni az oszlopokat, miután felmarkoltam a pénzt?
  • gyurmak
    Szerintem Fdev nem égetné magát azzal, hogy ideológiát gyártson arra, hogy miért pont ugyanolyanok a ruinok, mert erre nem lehet. Arra meg végképp nem, hogy az adatok is meg a kombók, stb. is mind ugyanaz. Eddig se volt, ezután sem lesz FDev részéről magyarázat arra, hogy miért van ez így, mint a többi eddigi bugok estében sem volt. Az meg, hogy egy egész világ gondolkodik a megoldáson és nem találja 2 dolog miatt lehet (de egyik sem jó) 1. szar az egész, full bug és nincs is megfejethető megoldás, 2. olyan bonyolult, vagy nem kikövetkeztethető a megoldás, hogy egy átlag játékos pár óra kínlódás után -sikerélmény nélkül hagyja a pcsába és majd ha meglesz az összes kombó megcsinálja a 100milláért -tutorialból.
  • Dzsini
    Az elejétől fogva tudott, csak megszokásból írják Felice-t. Amúgy ő Phoenix Base-en lakik abban a rendszerben, tehát Felice-re se utazott át eddig se.
  • TokraFan
    Jut eszembe, belnéztem unalmamban ebbe a ruinos izébe, nem tudom mennyire ismert, de nem csak Felice dock-ban adja be a küldetést, hanem az összes többi outposton is. Michel Dock-on szálltam le csak úgy, erre érdekes módon megjelent Ram bá...Most, hogy ez így mennyire reális, abba nem megyek bele. Bár lehet, éppen átugrott oda kávézni...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.04. 03:52:21