23609
1418743729.jpg
  • gyurmak
    Nem pazarlom, csak leírom a saját és a közösség véleményét ( a közösség egyébként többség, amit ezek szerint csak te nem értetted elsőre). Látszik, hogy nem nézel más fórumokat, de megkérdezném, te csinálod/tad ezt a küldetést? csesztél el órákat azzal, hogy keresed az 'új' ruint?
    mert eddig nemnagyon szóltál hozzá az egészhez, egyáltalán tudod is amitől vélemyényt alkotsz? Azt, hogy én mivel járnék jól és miért lelkesedem azt én döntöm el, kvázi engem ez is szórakoztat, hogy olyanon vitatkozok olyannal, aminek tudom a végét...
  • Dzsini
    Na, a "egész közösség" máris csak "többség" lett? (és az "egész játék" is már csak "ez a küldetés") Alakul a helyzet :) Olvass akkor még egy kicsit, még lehet, hogy változni fog a dolog... persze csak ha érdekel mások véleménye.

Mellesleg azt soha nem mondta senki, hogy nem kell egyetérteni bármivel. Azt írtam, hogy sokkal jobban járnál, ha olyan játékkal játszanál (vagy a játék olyan részével), amiért te is tudsz lelkesedni, mint olyannal amiben csalódtál / csalódsz. Ilyen marha egyszerű a dolog, és máris nem keseríted meg a saját értékes szabadidődet. Minek pazarlod ilyesmire?
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.29. 18:34:32
  • gyurmak
    De vannak itt olyanok is, akik egyetértenek azzal a mellesleg többséggel, akik szerint csalódás ez a küldetés és csalódottan konstatálják azt a több tíz órát amit eddig ebbe belefektettek. Ha tudsz angolul és veszed a fáradtságot, olvass utána külföldi fórumokon is, persze csak ha érdekel a többség véleménye.
  • Dzsini
    De látod, hogy ez a fórum tele van olyan furcsa figurákkal, akiket nem érdekelnek a "TÉNYEK", hanem játszanak, és jól érzik magukat. Hagyd ránk, menthetetlenek vagyunk. Hidd el, nem éri meg ránk pazarolni az energiád. Menj inkább, és játssz olyasmivel, amiért te is tudsz lelkesedni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.29. 18:25:14
  • gyurmak
    Á, nincs vele semmi gond, Fd mindent jól csinál és ha veszed a fáradtságot, hogy visszaolvasol, láthadot hogy nem bizonygatok semmit, csupán TÉNYEKet közlök. Ki hogy fogja fel ezeket. Te ezek ellenére lelkesedsz. Ok. Másképp nem is tudna egyébként működni a világ...
  • Dzsini
    Kérlek az "egész közösség" nevében ne beszélj, mert se te, se más nem az "egész közösség". Másrészt - ahogy régebben írtam - szerintem mindenki van annyira értelmes, hogy a szabadidejét olyan játékkal tölti, amit szeret és amivel szívesen játszik. Nem kötelezően az ED-vel. Ha ennyi problémát érzel a játékkal, akkor bizonyára nagyon gyorsan találsz a többi játékod között olyat, amivel szívesebben töltöd az időd, és akkor nem kell azzal foglalkoznod, hogy másoknak bizonygatod, hogy te mennyire ügyesen tudsz az interneten csúnyákat írni. Elhisszük enélkül is.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.29. 18:13:37
  • gyurmak
    Persze, meg magyarázhatjuk azzal is, hogy FD baxik rá, hogy mit ad ki, eladta tavaly a több mint 2 millió példány, nem is beszélve arról, hogy az alapjátékot is a comm,. finanszírozta és nem érdekli. Ugynmár gyerekek, ez egy hatalmas FD gagyiság, mint az eddigi bugos szarjaik. Magyarázhatjátok, akkor is ez van és ezért csalódott az egész ED közösség. Még hogy ne szapuljuk az FD-t??? Ja, tényleg, végülis Braben csinált magának egy játékot a MI pénzünkön és engedi h játsszunk vele......
  • MerlinW
    csináltam képet az új site-ról
  • Dzsini
    Hutton Orbital 0.22 fényév, másfél óra :)
  • elite84
    ugyanmáá, az az outpost csak egy köpésre van itt a sarkon, ha igazi kirándulásra vágysz, látogass el a Katzenstein outpostra (36 ophiuchi)

Utoljára szerkesztette: elite84, 2017.01.29. 16:58:52
  • RJoco
    Szerintem nem az FD-t kellene szapulni a közösségi sürgetés miatt.

A kopást is meg lehet magyarázni éppen. Feltételezzük, hogy minden építmény ugyanabból az anyagból volt és ugyanúgy is néztek ki. Vagyis voltak biztonságos és kevésbé biztonságos helyek. Feltételezhetjük, hogy ezek az építmények ugyanolyan típusú, atmoszférájú és időjárású égitestre kerültek. (Az ember is inkább Föld típusú bolygót keres és nem jégbolygót.)
    Az univerzum, galaxis és rendszerek működési mechanizmusa alapján előállhattak ugyanolyan helyzetek minden bolygón.
    Persze az, hogy közel egy időben, elég gyanús, de, ha az obeliszkek bírják a környezeti változást, akkor a sérülteket lehet azzal magyarázni, hogy nem bírták az épület rádőlését. Az épület maradványait meg eldolgozta az idő.
    De azzal is lehetne magyarázni, hogy támadás érte őket és egy másik faj teljesen ki is irtotta őket és mindent elpusztított, ami hozzájuk volt kapcsolható. Legalábbis azt hitték. Így máris magyarázható az ugyanolyan károsodás és ez történhetett kb. egyidőben minden égitesten.

A site-okat meg remélhetőleg megcsinálja rendesen az FD, meg a hozzájuk vezető küldit is. Nekem nem tetszik, hogy ekkora nyomás nehezedik rájuk, mert egyesek türelmetlenek voltak és most nekik sincs idejük, mert a lelkesedést életben akarják tartani.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.01.29. 16:48:41
  • Ryder159
    Ja közben rájöttem hogy ő enginier, szóval ez lesz a baj
  • Dzsini
    Csak akkor szállhatsz le a Palin Research Centerbe (és akkor jelenik meg a térképen), ha már ő meghívott magához, és teljesítetted a feltételeit. Ehhez az kell, hogy Marco Qwentnél 3-4. rangot elérj (Marco Qwenthez pedig Elvira Martuuk 3-4. szint kell)
  • Ryder159
    hmm. Eljöttem a MAIA rendszerbe a Palin Research Centre-be, de nincs itt. Az A3A bolygón kellene lennie, de nincs. Néztem a fórumot, x-Box verzióban a bolygó is hiányzik. Pedig csak itt lehet corrosion resistant cargo rack-et venni
  • Dzsini
    Tegyükfelhogy ezek a helyek a Guardianok által hátrahagyott "tudástárak" - miért ne, eddig belefér a megismert dolgokba.
    Akkor stimmel az, hogy pontosan azonos felépítésű, azonos elrendezésű helyeket hagynak hátra.
    Ennek megvan az az előnye, hogy ha az egyik helyszín sérül, akkor az őket követő fajok az egyikről szerzett tudást ki tudják egészíteni a másikkal. - ez szintén belefér a megismert dolgokba.
    Az, hogy mindkét eddig megismert helyszín pont ugyanúgy "kopott" az nagyon úgy tűnik, hogy lustaság az FD részéről, nem elegáns, hacsak nem adnak rá valami nagyon elfogadható magyarázatot (én se hiszem, hogy fognak).
    Az, hogy jelenleg mindkét helyszín ugyanúgy működik, azt viszont megint nem tudjuk, hogy probléma-e - lehet szándékos, mert lehet, hogy valami mást is kell még művelni a helyszínekkel, hogy az egyedi információkat is kiadják a közös mellett - feltételezve, hogy a fenti sérült tudástáras ötletnek van köze a valósághoz, ez is belefér, hogy egyelőre nem jutottunk előrébb a két helyszín ismeretével.
  • Dzsini
    Ajánlanám figyelmedbe a Hutton Orbital állomást :)
  • Ryder159
    Van olyan elvetemült aki elmegy arra az állomásra?

Utoljára szerkesztette: Ryder159, 2017.01.29. 15:24:55
  • s_andras
    Ha jól értek mindent, akkor itt most tényleg 100%-ig fanyalgásmentesen igaz hogy ezt NAGYON nem így kellett volna csinálniuk... Felőlem lehetnének az építmények mindenhol teljesen egyformák, de az hogy mindenkét helyen pont ugyanúgy pusztult le, a véletlenszerű "kopás", az idő vasfoga, a környezet erodáló hatásai eredményeképpen ugyanazok a részek funkcionálnak, az VÉR GAGYI. Minden újabb helyen más és más oszlopoknak kellene pislogva működnie (persze lehetne néha átfedés a korábbiakkal). Szerintem könnyen lehet hogy viharos sebességgel jönni fog egy javítás.

Különben pont pénteken találtam ki egy nagyon vicces szórakozást: az új bounty-s CG közben jutott eszembe hogy ugyan solo-ban gyűjtöm a pontokat, de le- és felszállni a leadós állomásnál lehet openben, és hát fergeteges hogy mi zajlik dokkolás címén a levélbedobónál
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.29. 14:38:03
  • Fenimor
    Közvetlen "Ram Tah" úrnak nem lehet leadni a Ruinos melót a "Phoenix" bázison?
  • Dzsini
    Majd ha pár ezer év múlva építünk több száz fényévre egymástól tudástárakat, akkor térjünk vissza erre a kérdésre, addig szerintem felesleges emberi gondolkodást sejteni egy nem-emberi faj tettei mögé :)

Persze vannak, akik minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy szapulják az FD-t, nekik ez egy újabb lehetőség, hogy vergődjenek a témán ahelyett, hogy keresnének valami olyasmit, ami szórakoztatja őket (mert azt nem igazán értem, hogy a fanyalgás miért lehet szórakozás).
  • gyurmak
    Azért azt nem gondoljátok komolyan, hogy tök ugyanúgy kéne, hogy kinézzenek, ugye? Mondjatok már a földön 2 olyan ásatást, ahol -bár ugyanaz a népcsoport volt- ugyanúgy nézne ki. Ennyire ne legyetek már szemellenzősök. Egyértelmű, újabb FD öngól, nem is kicsi. copy/paste-gratulálok. Ezzel van tele már a net, mindenki csalódott, hagyja is az egészet a pcsába. Mellesleg pl. a közismert FPS játékokban már régóta nincs két ugyanolyan object, épület stb. pedig ott vannak bőven, csak egy pályán több van mint az egész ED-ben.
  • Dzsini
    Az, hogy egyformára építettek "könyvtárakat", azzal nincs gond, nem ismerjük annyira a kultúrájukat, hogy tudjuk a célokat. Azzal kapcsolatban viszont FD-ék voltak "lusták", hogy egy (feltételezhetőleg évezredek alatt) lekopott felület pont ott, pont ugyanúgy, pont ugyanazokban a szögekben sérült.
  • RJoco
    Azzal nem lenne semmi gond, hogy ugyan úgy néz ki a site és ugyanazokhoz az obeliszkekhez ugyanaz a kombó kell.
    Az a gond, hogy más obeliszkeknek kellene világítaniuk, amelyek más kombóval mennek.
    A terep ugyanolyansága azért sem gond, mert, ha megnézed az építészetet akkor az azonos népek kb. ugyanazt építik. A kor haladtával változnak az épületek, de minden kornak megvan a sajátossága.
    Ha ez a faj elérte a fejlettsége tetőfokát, akkor terjeszkedésnél ugyanazt a bevált mintát követhették mindenhol.
    Vallási területen meg megvannak az elvárások és szabályok, így ott nagyon is adott az alapvető egyhangúság.
  • Fenimor
    Na, ezt már harmadjára játssza el velem! Megvan a 13 misi Ruin data, de leadásnál csak 9 misit fizet ki. Már itt is adózni kell?
  • gyurmak
    Egyelőre úgy néz ki teljesen felesleges elmenni a 2.sitére, ugyanaz ugyanolyan, ugyanazok az obeliskek, kinyerhető daták, kombók, minden. Ha egyik helyen már meglett a 13 data, a másikon se lesz több, ugyanolyan, mintha az első sitére mennénk vissza. Legalábbis a jelenlegi helyzet ez. Arra meg már nem is gondolnék hogy az esetleges teszteket FD nem külön szerveren csinálná....
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.01.29. 11:36:56
  • gyurmak
    Ja és a multi rész is ugyanolyan szar itt is, semmin sem változtattak/javítottak. Csak ülsz és nézed ahogy jönnek a milliók....
  • gyurmak
    Ahogy nézem ez a ruin pont ugyanolyan, mint az első. Erről 2 dolog jut az eszembe. Egyrészt ez nagyon életszerűtlen, hogy egy másik rendszerben másik bolygón egy akár többezer éves ruin ugyanúgy nézzen ki. Másik, hogy az FD valszeg annyira xarik erre a küldire, -vagy idő hiányában nem tud- foglalkozni vele, hogy copy/pastelt ruint ad másodikként annak a közösségnek, aki 0/24-ben pásztázza a bolygókat és gyártja a teóriákat, h megtalálja. Még minimális, pár órába kerülő változtatásokat se. Über gagyi. (mondjuk it visszautalnék arra is, amit már itt írtak, hogy legalább a gombafák mérete lehetne más. Az is csak pár sor lenne a kódban.....)
  • Dzsini
    IC 2391 SECTOR GW-V B2-4 B 1
    LAT -29.10
    LONG -30.51
    megvannak a romok az egyik rendszerben - Malic T épp onnan streamel
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.29. 09:33:23
  • RJoco
    41.48-ra sikerült az Asp-m ugrótávját feltornázni úgy, hogy most van benne 6T az ásatásról és nem is vagyok védtelen. Ha sikerülne lejjebb vinni az FSD önsúlyát úgy, hogy megmaradna az optimális tömeg, akkor még nagyobbat is tudna ugrani, jelenleg majd a max tömeget nyomja, majdnem 30T.
    De mivel csak 3 wake adatom van, így inkább nem játszottam tovább, mert kell a Python-hoz is és 10 pont híján a max lett az otimal mass.
  • etniez
    Köszi, már a great annihilator-nál vagyok.
    Furcsa volt, hogy a galaxis közepén milyen sötét van, olyan érzése volt az embernek, mint amikor sétál be egy barlangba és a kintről szűrődő fény egyre kisebb lesz.
    Új irányból közelítettem meg a magot, így sikerült felfedeznem egy neutron csillagot aránylag közel (400 fényév) a központhoz. A másik oldalra kifelé az első neutront 800-ra találtam meg.
    Jó út volt, kasszánál is jól fog fizetni a végén, van egy csomó ilyenem, első felfedezőként:

Egyéb képek:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

erről nem gondoltam volna, hogy waterworld:

• elite84
    az ed.hu-n találsz leírást a témában itt

http://elitedangerous.hu/a-space-mops-esete-az-anacondaval/
  • RJoco
    Ha jól néztem, akkor L-es hajó kell hozzá.
    Fel kell szerelni rá egy hangárt, vagyis modul helyet foglal. A hangár mérete adja meg, ha eldurran, akkor hányszor készít újat. Ha jól értettem.
    Vehetsz fel pilótákat és ezekbe is beültetheted. De egyszerre csak egybe egyet.
    Bár azt nem néztem, hogy fel lehet e tenni két hangárt. Nekem nincs ilyen hajóm, fittelővel nézegettem Anaconda-n.
  • RJoco
    Hát, ha neked így tetszik és nem bántja a szemed...

Grat az úthoz!
  • s_andras
    Ez az egyik típus a 3 közül, amit be lehet pakolni az anyahajóságra alkalmas vasak hangármoduljába.
  • etniez
    Hogyan lehet hozzájutni?
  • etniez
    Itt meglehet nézni a HUD beállításomat, na meg a Sagittarius A*-t is :)
    Majdnem megsütött a "kis" hamis:
  • s_andras
    Taipan vadász.
  • Yag
    Szép.

1:03 tól milyen repcsi kaszabol ?
  • Dzsini
    Amúgy már elkezdték ízekre szedni a koncepcióképen a többi játékos HUD-ját - zónázott pajzsok, turret kezelés, stb.
  • RJoco
    Speciel a Battlefield 1 nincs meg, de a GTAV egyértelműen jobban fut PC-n, mint PS4-en. A Project Car-t még nem néztem PC-n, de az nagyon szép volt PS4-en is.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.01.27. 19:42:51