23609
-
#15318 Ha nincs felvéve küldetésed, akkor nem jár.
Ha fel van véve ÉS összeszeded mind a 100 adatot (jelenleg erre nincs lehetőség, nincs még meg az összes forrás), akkor megkapod a 100+100-at.
Idáig kaptál 13+0-t ahányszor leadtad.
Most tudsz huszonvalamennyi+0-t szerezni, ahányszor leadod.
Ha meglesz minden helyszín és minden működik, akkor tudsz 100+100-at kapni, vagy 99+0-t, ha egyet kiifelejtesz :)
Legalábbis jelenleg úgy tűnik ez a közmegegyezés a működésről.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.31. 10:47:02 -
#15317 Az egyenként egymillió rendben van, de akkor összekötve a másik kérdéssel, egy példával illusztrálva: korábban felvettem Ram Tah küldetését, megjelent a Transactions menüben. Összeszedtem a 13 adatot, leadtam, megkaptam a pénzt, eltűnt a listából. Ezt párszor még megismételtem, de ez nem lényeges, az számít hogy most nincs a küldetés a listában. Itt vagyok az új helyen, tegyük fel megtalálom amit itt lehet, és majd ha meglesz a többi rom, ott is. Ezekkel visszatérek. Megkapom a 100M-t és a darabonként 1-et, vagy ehhez mindig kell egy aktív Ram Tah megbízás? -
gyurmak #15316 Be. Bármennyiszer felveheted újra meg újra a küldetést, ugyanazokért az adatokért újra megkapod a milliókat! Nem is értem, akkor minek a 100 milla reward??? Van aki már csak az első ruinból többszáz milliót keresett!!! most meg h már 2 értékelhető ruin van, lehet láncban haladni! Ki kell használni, amíg lehet! Ráadásul a time limit is mindig újraindul, ha újra felveszed a küldit!:) Csináltam egy újabb összefoglaló videót a 2-3 ruinról:
-
#15315 1 millió jár minden leadott adatért, PLUSZ 100, ha leadod mindegyiket -
#15314 Megduplázták a százmilliós jutalmat?
-----------------------------------------------
Vajon ha Ram Tah korábban már legalább egyszer megbízott, de leadtuk az első részletet és most épp nincs újraaktivált küldetés tőle, akkor is bele fog számítani az összesítettbe egy újabb beszkennelt adag?..
Látom átnevezték a helyszíneket... de minek? Nem attól lesz alfa egy hely hogy milyen emberi sorszámot kapott a FD-től az ott kiolvasott info, hanem attól hogy melyiket találták meg először... -
#15313 Azért annak örülök, hogy legalább a megfejtő cuccok azonosak, így nem kell minden helyszínen összeszedni.
Bár nem lenne rossz, ha lenne commodity raktár az állomásokon, mert ezt cipelve lépten-nyomon kiszednek SC-ből. Bár az jó kérdés, hogyan tud SC-ben leszkennelni, tudtommal ott nem működnek.
Python-ra feldobtam 3 kabint (6C, 6D, 6E), így elég jól lehet reput húzni, boom deliver szállításnál elég sokat kellett csinálnom ugyanazért a %-ért.
És sajnálatos mód rájöttem, hogy majd powerezhetek Duval-nál, hogy vehessek prismatic pajzsot. -
#15312 Canonn sheet
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.30. 21:48:45 -
#15311 No, begyűjtöttem 14-et az új site-ról. 50 megvan, még 50 és jöhet a 200 milla:D -
#15310 A 2.2.03 megjelenésével indították (akkor alakult át a rom a mostani "aktív" változatára), és valószínűleg azt hitték, hogy helyesen működik az átalakított rendszer - aztán kiderült, hogy szólóban és openben igencsak összevissza működnek a dolgok... hogy kevés tesztelés, vagy mi volt mögötte, azt nem fogják az orrunkra kötni.
I wonder if it was changed purely because they had to adapt the story to fit the discovery. It will indeed be interesting to find out.
Nekem jobban tetszene egy olyan megoldás, hogy nem egy maroknyi helyszínt készítenek, hanem sok tucatnyit, minden fajtából - az jobban megfelelne egy "megosztjuk a tudásunk az utókorral" funkciónak, és (a kopások egyformaságától eltekintve) teljesen elfogadhatóvá tenné azt, hogy 2 (és később akár 10-20) egyforma felépítésű, funkciójú helyet találunk. Egyelőre nem tudni, hogy ebbe az irányba mentek-e el, mert a traileres + a Ram Tah által kapott rendszereken túl nem tudunk több helyszínről - és még ezek sincsenek meg mind.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.30. 19:16:00 -
EFRM #15309 nem rossz gondolatmenet, de amugy frontier igazan nyilatkozhatna vmit.. -
#15308 Mindig* a rendszer legnagyobb tömegpontjához ugrik a hajtómű, az "állítja le" a hiperhajtóművet. Nem tudom, hogy van-e részletes magyarázat (itt nem találtam), leginkább annyi a szerepe, hogy lehetőséget adjon / elvárja a játékban a rendszerbeli közlekedést, hogy lehessen másokkal találkozni, stb. Az első tervezési dokumentumokban volt szó mikrougrásokról (rendszeren belül másik nagy tömegpontokhoz) de azok végül is nem kerültek bele a játékba.
*: a kézzel gyártott rendszereknél van talán 2 kivétel, de az mérési hiba :) -
gyurmak #15307 Igen, csakhogy a Ruint hamarabb találták meg, mint ahogy a küldetést elindították. Tehát idejük lett volna arra, hogy javítsák, amit kell és csak aztán indítsák el a küldetést, hogy ne égessék magukat. -
#15306 Van egy jó kis gondolatmenet a fórumon, és elég jól illik bele minden kavarodás...
Tehát a 3. helyszín, amit most találtak meg, az az első, amit meg kellett volna találni - ez elég logikus, hiszen az első adatok jönnek belőle.
Az először (trailer alapján) megtalált helyszínnek pedig nem is kellene léteznie - azt egyszerűen a trailer miatt rakták le egy véletlenszerű bolygóra, és nem is kellett volna se megtalálni, se egyáltalán a végleges, publikus változatban léteznie. A most feldobott helyszínek pedig a "valódi" helyek, amik a történet szerint léteznek - és egyszerűen az egyiknek a másolata a trailerben szereplő cucc (ami eredetileg egy régebbi változat volt, és 2.2.03-al alakult át a "működő" változatra - ha nem találták volna meg, valószínűleg legkésőbb akkor kitörölték volna, és a 2.2.03-al elkezdődött volna Ram Tah játéka az igazi helyszínekkel).
De mivel a felfedezése rettentő gyorsan megtörtént, azóta megy a kapkodás és az ügyetlenkedés azzal, hogy milyen adatokhoz sikerült hozzáférni, és valószínűleg újra kellett gondolniuk az adatok elosztását a helyszíneken, hiszen van plusz egy helyszín (aminek sose kellett volna léteznie) - és ebből adódnak a bugok, a hibásan működő, rosszul / összevissza megtalálható információs csomagok.
Az a játék dícsérete, hogy a trailerben látható csillagok alapján meg lehetett találni, az pedig az FDev komoly slendriánsága, hogy egyáltalán benne hagyták a végleges változatban a trailer alapanyagot (lásd Braben idézet). Az látszik a PS4 traileren, hogy ott már olyasmiket mutatnak, amiket nem lehet csak így megtalálni (az óriás hajó a Founder's Worldnél van, stb.).
Szerintem egy jól összeszedett gondolatsor arról, hogy mi történhetett a kulisszák mögött.
- The 3rd discovered site actually sounds more like the "alpha" site as it seems we are getting stuff that makes some of the info from the 1st discovered site make sense.
- First discovered site was a test site that FD didn't expect to be found and was to be removed before the puzzle went live (and it should have always been on the planet where the 2nd found site is - (hence why it is the same and that there are only four beacons ) but couldn't remove it after it had been discovered.
- Lord Braben did say something along the lines of "that'll teach us for filming a trailer in the live game"
- The first site was found out of order though unexpected ingenuity, which is probably why FD started panicking when it was buggy and everything got messy -
#15305 Na ezt is jó messze rakták az érkezési ponttól. Útközben az a kérdés merült fel bennem, hogy miért csak a csillaghoz tudunk ugrani? Főleg egy ismert rendszerben tudjuk, ismerjük az adott bolygó pillanatnyi helyzetét, nem ugorhatnánk mindjárt oda? Van erre magyarázat? -
#15304 Volt velük több beszélgetés, nem - külön gárda van mindenféle feladatra. Átfedés talán annyi van, hogy egymásnak is tesztelnek funkciókat, de egy PS4 programozó nem fog hozzászagolni az Xbox változat dolgaihoz.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.30. 17:59:22 -
rogan99 #15303 Ebben most hogy "PC alapú" a PS is és az xbox is nem vagyok teljesen biztos. Régen nyilván így volt. Most simán el tudom képzelni h van átfedés a csapatok között. -
#15302 Upsz, bocs, törölve:) -
#15301 Külön gárda van hozzá, ahogy az Xboxhoz is - nem úgy működik, hogy Józsi egyik nap grafikus, másnap scripteket ír, harmadnap PS4-re kódol. -
EFRM #15300 ezt mar reg megfejtettek :D -
#15299 Te is biztos direkt nem olvasol vissza :) -
#15298 Most jöttem rá hogy szó sincs SC-ról, normál meghajtással készült a film. De én meg az 5. rendszerben az első bolygó körül körözve hallok néha valami kis kattogást, szóval lehet hogy SC-ban is van hang. -
gyurmak #15297
Na végre, úgy látom előjött a többi olyan "hülye", mint én... -
rogan99 #15294 Lehet el vannak foglalva a PS4 releassel. -
TokraFan #15293 "a helyszín véletlenszerűnek tűnő sérülései (letört obeliszk-darabok, kopások, befedett részek, stb) tökéletesen megegyeznek a két helyszínen - ezt még a #15226 -ban vázolt feltételekkel is túlságosan nehéz magyarázni. "
Nem nehéz, hanem lehetetlen! Nyilvánvaló, hogy copy/paste történt, nem foglalkoztak ezzel egy percet sem. Eléggé világos, hogy a Frontier nem veszi elég komolyan ezt a játékot már. A Season 1 indokolatlanul csúszik, semmi olyan fejlesztés nem volt eddig, amit egy ekkora team-nek ne lehetett volna befejezni időben. Aztán bedobták már hónapokkal ezelőtt a lezuhant alien hajót, de értelme nulla, azóta is. Aztán jött a scriptelt alien ship, de értelme semmi. Most meg itt a copy/paste megoldásuk a romokkal. Közben meg mennek a hónapok, értékelhető tartalmi frissítés nélkül. Nem nehéz észrevenni, hogy semmire se jó időhúzások sorozatával állunk szemben. A legcsúnyább az a dologban, hogy amikor elhúznak 1-1 mézesmadzagot, akkor a láthatóan tartalomra kiéhezett közösség egyként robban rá a semmire, és hiszi azt már sokadszorra, hogy na majd most...Aztán megint jön a koppanás mikor kiderül, hogy ismét nem történik semmi, nem lesz több élet a galaxisban, csak valaki összedobott egy animációt és ettől kéne most hanyatt esnie mindenkinek. Ez nem szidalmazás az Fdev-re nézve, csak nem mindenki viseli jól, ha teljesen hülyének nézik. -
gyurmak #15292 sokadjára: nem a solo a bugos! -
#15291 innen "11/15 for solo. 4 have no combos. Rest has to be retrieved in PG/open through the usual random relogging bugs."
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
bugokkal:
history - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 (8-16 at site 1)
culture - 1, 2, 3, 4, 5, 6 (7-13 at site 1)
language - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 (8-14 at site 1)
biological - 1, 2, 3, 4, 5, 6 (7-12 at site 1)
technological - 1, 2, 3, 4, 5, 6 (7-13 at site 1)
- tehát még egy harmadik helyszín kell, és valahogy bugtalanítani/megoldani, hogy szólóban is elérhető legyen a teljes sorozat
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.30. 15:23:11 -
#15290 ... amit én nem láttam (vagy kimaradt), hogy bizonyított-e bármilyen módon, hogy egy rendszerben (sőt, akár egy égitesten) csak egy romos helyszín található? -
#15289 A második és harmadik helyszínre írták most, amiket Ram Tah adott meg. Én írtam rosszul, bocsi.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.30. 14:40:20 -
#15288 ...őőőőő ez nem igaz, már az első nem kötött keringésű volt (csak a holdja). -
#15287 Több alacsony sorszámú bejegyzés lett meg innen (kultúra 1-5, tech 1, nyelv 1, biológia 2-3...), tehát többen úgy gondolják, hogy az eredeti történet szerint ezt kellett volna először megtalálni, ha nincs az élelmes trailer alapján háromszögelő felfedezés, amivel a játékosok egy szép nagy vasrudat dobtak a sztori küllői közé :)
... ahogy Jaques megtalálásával
... ahogy az Emperor's Dawn kiirtásával
Azért érdekes érzés lehet fejlesztői szempontból, amikor hónapokig készítesz-tesztelsz raksz össze egy sztorit, mindenféle lépéseket előkészítve, erre valaki beleugrik a közepébe, és az egész oda vezető utat kukázhatod, és az eseményeket alakíthatod át röptében.
Drew Wagar riftes sztoriját egyelőre nem robbantották szanaszét :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.30. 14:34:58 -
gyurmak #15286 Kár, hogy nem ezt találták meg másodjára. -
#15285 Tegnapi beszélgetés Drew Wagarral a könyvekről, a Formidine Riftről, sztoriról, és sok mindenről. -
#15284 Barátságos távolság... :S -
#15283 Idáig a legfontosabbnak tűnő információ az, hogy mindhárom megtalált terület tidally locked égitesten van, úgyhogy ez alapján a maradék 2 helyszínen jobban koncentrálható a keresés.
Ha meglesz a maradék 2 helyszín - és kiderül, hogy új típusok-e, vagy a 2 ismert típusból egy-egy további példány, akkor lehet tovább sakkozni. -
EFRM #15282 ja en is pont ott vagyok, kiraly! ezek szerint lehet, h murphy mukodott es bugos a site 2 aminek szinten masnak kellett volna lennie -
#15281 337,714.84 LS-re az érkezési csillagtól
... és: "New messages received! Just got Tech 1/20 from a scan"
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.30. 09:35:01 -
#15280 Úgy néz ki tényleg másképp néz ki:
Ezzel a lent emlegetett "mindent egyformára építettek" elmélet megdőlt, lehet új dolgokat kitalálni :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.30. 09:18:29 -
gyurmak #15279 Aha, annyit azért mondhatnának, (mint amit a canonn topicban kértek is tőlük):
-van-e összefüggés a romok között, lehet-e valamiből következtetni a többi helyére?
-minden adat, info rendelkezésre áll-e a küldetés teljesítésére (vagy bugok miatt esetleg nem)
-esetleges bugok miatt alapvetően teljesíthető-e a mai állapot szerint
-tesztelték-e végig, hogy teljesíthető-e
Ezt kb 3 nappal ezelőtt kérdezték, mai napig nem érkezett válasz. Ezzel nem hozták volna még rosszabb helyzetbe magukat,
csak korrekt lett volna a játékosokkal szemben. -
#15278 Ne vágd ketté a mondatot, ezzel kezdődik: " If this is bugged then ..." tehát ő is fenntartja a lehetőséget arra, hogy nem bugos a dolog. Nem gondolja azt, hogy minden ténynek a birtokában van, és nem ítélkezik a tévedés lehetőségének fenntartása nélkül.
-
#15277 A #15268 -ban idézett hozzászólásnál van egy magyarázat arra, hogy miért nem, vagy alig kommunikálnak FDev-ék. Egyszerűen nincs olyan válasz, amivel nem keltenének még nagyobb hullámokat, vagy (betarthatatlan) vágyakat keltenének - nem navigáltak igazán jól idáig se, és nehéz helyzetben vannak.