23609
1418743729.jpg
  • ChuckYeager
    Olyan renszerben vagyok,söt friendly vagyok mègsem add!csak a szokásos küldik vannak!
  • Dzsini
    Keresned kell egy olyan rendszert, ahol a föderáció frakciói vannak jelen, és ott keresni kell olyan nevű küldetést, ami navy ascension vagy hasonló tartalommal bír, és a díja a következő rang. Egy ilyet felveszel, teljesíted, és megkapod a következő rangot, és a százalékod visszaesik 0 közelébe - kezdheted újra a gyűjtögetést a következő ranghoz.

Bizonyos rendszerekbe való bejutást és hajókat lehet elérni a magasabb rang birtokában:
    Föderációs rangokkal járó előnyök
    Birodalmi rangokkal járó előnyök
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.09. 18:29:10
  • ChuckYeager
    Üdv.mèg mindig az a problèmám,hogy nem tudok federal rank-ot lèpni!100%on áll,de nem lèp feljebb!tud vki segiteni?
    Mièrt jó a magasabb rank?
  • TokraFan
    Biztos nerfelik hamarosan, de mindig van/lesz valamilyen exploit. Nem mintha lenne értelme ezeknek, én csak a kérdésre válaszoltam.
  • s_andras
    A másodikat pedig javítani fogják nemsokára.
  • Caliph
    első már nem megy azt irják leírásban,skimmer már nem számít hajónak
  • TokraFan
    MIndig vannak megoldások brutális pénzkeresetre:
    Method 1
    Method 2

Lehetne még sorolni, de sztem ennyiből is látszik a lényeg...
  • nibron
    azzal nekem nem volt dolgom, elintézte magának.
  • VJP
    Én nem a küldetés alapú kereskedésre gondoltam a T9-et, hanem a "piacos" kereskedéshez, mikor én veszem és adom el az árút.
    A küldetés alapúhoz ott a Python, hisz annál fontos az M-es leszállóhely.
    A rang annyira nem érdekel, de most úgyis rúnázok, tehát az is nő!
  • RJoco
    A kérdés, hogy milyen messzi akarod vinni az árut?
    Rare-s dolgok nem tudom, hogy jelenleg hogy fizetnek a többi lehetőséghez képest, de egy olyan körhöz tényleg kell a 150 ly hatótáv vagy Fuel Scope. Viszont raktér miatt simán elég lehet egy M-es hajó is, hacsak nincs sok időd az állomáson dekkolni várva az újabb adag árut, ami, ha jól emlékszem, akkor 12 percenként termelődik újra.

A rúnás küldetés Ranger Trade rangnál kb 5%-ot tol felfele leadásnál. Nem figyeltem nagyon, de lehet, hogy a taxizás is viszi felfele a rangot, ha az a cél.
    A régi tapasztalatom az, hogy minél kevesebb ugrás és 1000 Ls-en belüli állomások közötti árucsere hozza a legnagyobb hasznot a legrövidebb idő alatt.
    Jelenleg nem tudom, mert az árak némileg változtak azóta, lehet, hogy már a nagyobb távok érik meg jobban, időben.

Viszont mindenképp tuningolnám a Thruster-t, ha a menekülés a fő, a kicsi is számíthat.
  • VJP
    Akkor kb. ugyanazt kell csinálnom mint eddig.
    Gondolkoztam azon, hogy lehagyom a pajzsot, de ezek szerint akkor nem éri meg.
    Első körben valószínűleg ez lesz, és a kevésnek érzem a védelmet akkor váltok erre.
    Az Anacondával az a baj, hogy jóval nagyobbat ugrik, de az összesített hatótávja kisebb. És a raktere is. Egy ugrás kb 1 perc, tehát a T9 miatt vesztek kb. 4 percet, de jóval drágább is, és azért még nem vagyok teljesen elengedve pénzügyileg.
    Köszi a tippeket mindenkinek!
  • s_andras
    Az évtized hozzászólása
  • etniez
    Mentem egy ancient kört a Kondával, nagyon szép az 52-es ugrások, eggyel kevesebb kell belőle, mint az asp-vel.
    Viszont minden macerásabb vele, nehezebb landolni, ráfordulni a -31 -128-ra, nehezebb betájolni, hogy mikor lehet cargot transzferelni, stb.
    Szóval egyelőre nem használom, mert a bubin belül nem jön ki az ugrótáv.

Sikerült másodjára kidokkolnom, de hogy csúnya hasonlatot mondjak: többet tököltem most azzal, hogyan tegyem be az Anakondámat a résbe, mint annak idején az első csajomnál...
  • RJoco
    Csak nibron hsz-ére reagáltam. Mivel nem tudom, hogy régen mi volt.
    Azt tudom, hogy most a romok és a taxi jól fizet, egyik fixen 13M/óra, másik meg változóan, de akár 16M/óra is lehet.
    A kezdetekkor meg igazán bármit csinálhatott az ember, sokat kellett játszani, de egy 800M-es kondához most is baromi sokat kell játszani.
  • RJoco
    Ha nem csempészel, hanem tisztességesen kereskedsz, akkor a jobb oldali panel utolsó fülén kapcsold be a riasztást. Ha megtámadnak (rád lőnek), akkor küld a hajó egy vészjelet és jön a felmentő sereg, neked leginkább addig kell túlélned.
    Ezért is írhatta Dzsini, hogy ne menj anarchy rendszerbe, oda lassabban érnek a biztonságiak, mint egy high security-ban, ahol pikk-pakk megjelennek.
    És amíg ott vagy a közelükben, addig le is szkennelnek, ezért nem jó ilyenkor, ha tiltott cucc van a raktérben.
    Bár én kereskedésre is az Anaconda-n gondolkodom az ugrótáv miatt is. De még a Python-t sem fogtam be rá, pedig akartam. De mindig annyi a tennivaló...
  • s_andras
    Na, akkor ez egy Robigoval felérő trükk, ha igaz. Annyiban problémás, hogy a háborúk nem szoktak sokáig tartani, és előbb még fel kell tornázni a reput is ahogy írod. Folyamatos kereséssel jár.
  • Caliph
    most a massacre missionok mennek jól állítólag. háborús rendszert kell keresni,fel kell venni egy rakás olyan küldit hogy lőjj ki x darab ellenséges frakciós hajót.
    Ebből a fajta küldiből be kell tárazni húsz darabot(ennyi küldit tudsz felvenni egyszerre) és irány a conflict zone. Mindegy egyes kilőtt hajó minden küldibe beleszámít.
    Ha fel van húzva a repu abban a rendszerben 3-5 millás küldiket ad 10 -15 kilőtt hajóra,ezt szorozd meg a küldik számával és profit :)

persze conflict zoneban ésszel kell menni mert ha bekerülsz a darálóba és többen esnek neked akkor bukta van :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.02.09. 10:11:46
  • s_andras
    Attól függ, mit nevezünk jónak. ~15 millió/óra most is lehetséges mindenféle trükközés nélkül, tisztán kereskedéssel. Na jó, persze nem kezdőként, kell hozzá egy Cutter De a T9 is bőven megfelelő, bár kissé nehezebb vele menekülni.
    Persze mindig van időszakosan egy ennél is jobb lehetőség, mint most a romok, utasszállítás, vagy korábban Robigo, CG-k, exploitok stb.
  • Dzsini
    Mindent megelőzendő már az útvonaltervezés során ki lehet szűrni az anarchiás, alacsony biztonságú és hasonló problémás rendszereket. Lehet, hogy 2-3 plusz ugrás, de ezzel is csökkented a kényelmetlen helyzetek esélyét.

Ha mégis valaki becéloz, akkor fék, hogy megadd magad az interdictionnek (így az FSD sokkal gyorsabban tölt újra), aztán teli gáz valamilyen irányba (a vélemények megoszlanak ebből, én az ellenfél mellett elsuhanást ajánlom, mások az ellentétes irányt - próbáld ki, hogy neked melyik tetszik) és highwake (tehát másik rendszerbe ugrás sima FSD helyett). A T9 bőre jó vastag, ha sérül egy adagot, nem fog szétesni.
    Energiaeloszlás terén ha a támadásoktól nem pusztul túl gyorsan a pajzsod, akkor 4 pötty a systemre, hogy jobban bírja, ha igen, akkor 4 pötty az engine-re, hogy sűrűbben tudj boostolni, és próbálj minél távolabb maradni az ellenfelektől.
    (esetleg felmerülhet egy két aknarakó felszerelése, ha áldozol rá hajótömeget, ezekből potyogtathatsz menekülés közben, amíg az FSD újratölt)

Annyit érdemes tenni előre, hogy mindig legyen "betárazva" egy következő rendszer az útvonaltervezőben, még akkor is, ha már a célrendszerben vagy, hogy ne a zűrzavar közepén kelljen a galaxistérképpel vagy a bal oldali listával játszani.
  • VJP
    Tehát ha csempészek akkor tökéletes lehet.
    Amúgy is rá akarok állni a kereskedésre, mert összejött a pénz egy T9-re, csak még nem tudom pontosan hogyan építsem meg.
    Eddig támadásnál a kicsi pajzs elég volt mert gyorsan eliszkoltam és aknáztam kicsit, de ezzel a kaviccsal nehéz lesz menekülni.
    Hogyan érdemes a támadások elől kitérni egy T9-el?
  • Dzsini
    Mindig lehet jól keresni.
  • RJoco
    Akkor én pont azt az időt hagytam ki, amikor jól lehetett keresni...
  • nibron
    500m kondához még nem is olyan sok. pl. ha felraksz beam-eket jóval drágább lesz. nekem az első felszerelve kb. 800-ra jött ki anno. régebben sokkal jobban lehetett keresni, és én még nem is robigoztam.
  • RJoco
    Gondolom sokat játszanak. Még én is messze vagyok az ekkora összegtől. Mégha eladnám a hajóimat, akkor sem lenne 500M szerintem.
    Amúgy nem vicc, a fegyveres kondához tényleg az kell és annyi. Viszont elméletileg egy C-s is megfelel tuningolva. Kérdés, hogy a többi tuningot is elviseli e így.
  • RJoco
    A silent móddal el tudsz tűnni a radarról, csak vizuálisan látnak.. Hátránya, hogy kikapcsol a pajzs és megszűnik a hajó hűtése is, vagyis könnyen túlmelegszik. Ezért érdemes Heat Sink-et tartani.

Viszont észrevettem, hogy 'tapasztaltabb' NPC-k, ha kidobják a Heat Sink-et, akkor eltűnnek a szenzorok elöl. Párszor meglepődtem, hogy miért nem áll célra a fegyver és hova tűnt a cél, mikor pénzt nem is kaptam a kilövésért.
  • etniez
    Honnan van nektek ennyi pénzetek?
    Továbbá elég vicces, hogy drágább a powerplant, mint az egész hajó :D
  • VJP
    A silent mód pontosan hogyan működik, mire jó?
    Nem tudnak becélozni a fegyverek, és az állomásnál sem tudnak leszkennelni? Vagy letudnak csak nehezebben?
  • s_andras
    Ja és egy S MC-re ami minden csoportban benne van, kell corrosive shell is.
  • MerlinW
    Ha hárman esnek neked, te silent módban menekülsz mint az őrült:)
  • s_andras
    Ha MC, akkor a kihozható maximum a G5 overcharged, mindegyiken incendiary effekttel. Ez iszonyú munkát igényel, mert sok Modified Embedded Firmware kell, és minden alkalommal 3. szintre esünk vissza. Én a lőszerszükségleten kívül azért sem használtam szinte soha multiC-t, mert ha jól sejtem ebből kvázi kötelező a célkövető változat, a fixekkel lehetetlen célozni (hacsak nem az orrunk előtt lebeg hassal felénk egy nagy dög). A célkövetőket pedig állandóan szétchaffolják. Ezért én a beam-re esküszöm: a H és két L fix, egy L és a 2 M gimballed. Ha chaffol a célpont, még mindig rá-rá tudok szúrni a fixekkel, akkor is ha kicsi és messze van. Módosításnak meg 1-es short range blaster, thermal venttel: könnyű ismételni.

7A Prismatic pajzs 5-ös hőálló módosítással, 8 db A-s SB, 2 v 3 heavy duty, a többi Resistance Augmented (mondanom sem kell hogy 5-ös mind).

Dirty Drive G5-ös, természetesen, és G5 Charge enhanced PD, esetleg 3-as Weapon focused, ha lézerek vannak, vagy eng/sys focused ha MC.

Kiindulásnak így néz ki. Csak az ár miatt, rengeteget kell módosítani rajta: FSD, PD, PP stb, esetleg hull erősítések meg egyéni ízlés szerinti modulok.

Igaz hogy nem az anakondámat, hanem a korvettet használtam HazRES-ezésre, ami egy picit erősebb, de az anakondára is áll, hogy szinte legyőzhetetlenné vált. Korvettem vs elit anakonda harc átlagosan úgy néz ki, hogy 3 nekifutásra (értsd: az energiaelosztó lemerülése és feltöltődése, ami nagyon gyors) hullik el egy percen belül, miközben ő az én pajzsomon legfeljebb egy pici, alig észrevehető halványulást okoz. A két huge beam (már alapból 80+ DPS) is úgy kapja le a legtöbb hajóról a pajzsot mint az álom, legfeljebb pár másodperc alatt, a H+L+L meg még többet is sebez (gyári 90+).
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.08. 18:14:55
  • RJoco
    Szép, az ára brutál.
    A Bi-Weawe shield jobban szuperál, mint a többiek? Azt látom, hogy 4,4/s a regeneráció, de kevesebb maga az érték. Ha 3-an esnek neked, akkor is képes jól tartani?
  • Amergin
    Nekem ez van.
  • Caliph
    Főleg a harcos fórumtársakat kérdezném: combat anacondát szeretnék összerakni,a keret 900 millió,a hajó már megvan. Full multicannon setupban használnám,de lebeszélhető vagyok ha mást ajánlanátok.Továbbá milyen engineer módosításokat raknátok rá.
    Csak kíváncsiságból kérdem,van elképzelésem,de nem akarok mellé lőni,meg enginnernél sem akarom kihúzni a fölösleges dolgokat.
    Köszi :)
    Főleg pve,hazres,conflict zone.
  • elite84
    akkor inkább úgy pontosítok, hogy utóljára kb másfél hónapja cz-ztem, de addig rendszeresen találkoztam némelyikben corvettekkel, másokban cutterekkel.
    ha szerencsém volt, akkor kettővel-hárommal is, aztán kilépés sc-be, majd vissza, és megint volt egy-két-három.
    nem tudom, azóta változott-e, mindenesetre sc-ben, uss-ekben, vagy resben soha nem láttam még, csak cz-ben
  • etniez
    Majdnem kész a Konda, bár szerintem még 2-3 fényév benne maradt, keresnem kell majd anyagokat az ötös fejlesztéshez:

Nem vagyok elégedett a hajtóművel, tunningolni kell még. Elég lomha a kicsike.

Ma volt napsütés a romoknál, első alkalom, pedig voltam már tízszer. Exp-vel könnyebb az élet, lehet hogy a Kondát csak nagy utakra fogom használni.
    Napsütés:
  • s_andras
    Ezt sejtettem én is, de alig akarom elhinni, hogy eddig CSAK független rendszerekbe sikerült volna elkirándulnom amikor háborúkat látogattam..?? Az a minimum, hogy többször volt legalább az egyik fél birodalmi vagy fed. párt, mégis a régi alap anakonda-piton-asp-vulture-kobra-viper-eagle leosztás jön mindenhol...
    ---------------------------------------------------------------------
    Piton tuning: az egy ugyancsak jól sikerült 5-ös dirty drive lehet, természetesen 6A-ról indulva, még szép.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.08. 10:55:34
  • elite84
    komolyabb CZ-kben van cutter is, corvette is, az hogy melyik, az elsősorban attól függ, kinek a felségterületén van a CZ
  • RJoco
    Én láttam már. SC-ben. Player-nél.
    Talán egy másik ki is akart szedni SC-ből (NPC), de nem jött össze neki. Nem biztos, mert annyira hasonló mindnek a neve. Cutter, Clipper, Courier. És kis képről a két nagyobbikat nem biztos, hogy azonnal meg tudom különböztetni.
  • RJoco
    Ez engem is érdekelne.
  • nibron
    oszd már meg a konfigját légyszi. meg hogy milyen módosítások vannak rajta.