23609
-
TokraFan #15758 POnt ezt néztem én is. Ilyen rusnya női arcokat hogy a fenébe voltak képesek összehozni? Egy meggyötört takarítómő szebben fest... -
gyurmak #15757 Pontosan, mint ahogy az USS-eknek -és egyéb küldetésfüggő POI-knak sincs, ezek helye és feltűnése folyamatosan változik és változtatható, küldetés/szerver függő, nem kell előre beleintegrálni a helyüket a játékba. Gondolom, hogy ha az Engineer bázisok kaptak egy kb 80x80 pixeles külön ikont, akkor a ruinoknak is csináltak volna.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.15. 12:01:53 -
#15756 Akkor van ikonja, ha a system mapon is látszik a helyük. Ezek nem látszanak a system mapon, csak a bal oldali listán, ahogy a turista és navigációs beaconok, a capital shipek, a RES zónák és ilyesmik. Azoknak sincs ikonjuk. -
gyurmak #15755 Ezen azért vitatkozom, mert ahogy VJP írta korábban, default ikonja van, ha be van előre tervezve, 2 csuklómozdulattal rajzolnak legalább valami mást, mint pl. az engineer bázisoknál, stb. másrészt amit korábban is írtam, ha tudják hogy bejelölik majd a ruinokat miért lennének tök egyforma, ugyanazokat az adatokat adó ruinok? A küldetés már több mint egy hónapja megy, 3hét 6 nap az idő limitje még most is. Bőven lejárt annak, aki az elején felvette, még mielőtt megkapta volna a szkennelést. Ők hogy találhatták volna meg??? ráadásul most is csak azért jelölik be, mert az elismerten bugos multi miatt valakinek megvolt mind??? ez még az igazi fanoknak is meredek...nem tesztelték, bugos a mai napig, kapkodtak, hogy mentsék amit lehet. Valszeg ez már így maradt, látszik a vége, ezzel már majdnem minden helyszín és adat megvan. Remélhetőleg levonják a konklúziót.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.15. 11:21:59 -
#15754 #15725 - be volt élesítve legalább a Ram Tah küldetés indulása óta. Leadták a 101 adatot és egy kicsit később kijött a GalNet cikk plusz bekapcsolt a szkenner.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.15. 10:54:21 -
gyurmak #15753 Nem kell 1000 ls-re lenni, tök ismeretlenül a rendszerbe érve, ha a ruin felé fordítod a hajó orrát (nagon pontosan kell), akkor már a csillagtól ki lehet jelölni, nem kell végigszkennelni a rendszert. Valszeg rendellenesség, ki kell használni.
"csak úgy" kifejlesztette Ram Tah egy idő után? igen. azért azt mégse írhatták, hogy -nemnagyon így terveztük, látjuk hogy ez így nem fasza, de itt van akkor egy szkenner (ami mellesleg csak úgy updatelődik a meglévő hajódban...), meg bejelöljük nektek a romokat, hogy haladjatok...
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.15. 10:51:42 -
#15752 Igen. -
#15751 Na ez meg már egy kicsit túl sok is a jóból..
Jól értem hogy az 1000 fénymásodperces szkenner azért jött mert valaki az open glitch miatt már leadta az összes adatot? Ha ez nincs, hogy a viharba lehetett volna megtalálni ezt a (legalább) 14-féle típust 3 hét (vagy mennyi) alatt?! Vagy a szkennert "csak úgy" kifejlesztette Ram Tah egy idő után? -
#15750 87 adat lefixálva
alfa4 és gamma4 még kell, és az érdekes, hogy a bétából megvan 5 fajta, és még bőven hiányzik belőle pl. a biology részben - tehát ott valami kérdőjel még van - talán béta6 is lesz?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.15. 08:55:12 -
#15749 Ha jól emlékszem akkor február 26.-án lesz 2.3 BÉTA. -
#15748 Épp azt akartam kérdezni, hogy mikor adhatunk a hajónknak nevet.
De akkor nemsokára :) -
#15747 jobb felül a hajónév :) -
Fenimor #15746 Végre lehet a hajót kívülről is irányítani! A fickó arcát is elégé jól lemodellezték. A női arcok borzalmasak!
Utoljára szerkesztette: Fenimor, 2017.02.14. 21:05:03 -
#15745 Úgy látom befenyítették őket az "antirasszisták", mert vannak rendes négerek is. A mission boardon, legénységnél egyetlen árva afrikait sem láttam, gondolom más se. Kíváncsi leszek, szakállas "nő" lesz-e XD
Vazze: egyszerre két különféle szemszín is lehet, na ez aztán nagyon fontos volt...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.14. 20:23:45 -
#15744 megy a livestream -
gyurmak #15743 Ez így van, aki csak lóvét akar, már eddig is többszáz millát hajtott be, ezért csináltam a 15 perces videót, annyi idő az első site.13 illáért. a +100 rewardhoz kell majd inkább mind. Mondjuk én szeretek bóklászni a romok közt, főleg amióta megcsinálták az SRV-nek is a mozgató pluginját a szim. székemhez:)))
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.14. 20:10:04 -
TokraFan #15742 Ez kb. megegyezik azzal, ha az első site-ot csinálod folyamatosan (tisztán pénz oldalról). Sőt, az még jobb is, mivel ott már rutinból megy, marha gyorsan ledarálható a táv és a szkennelés is. 4 kör ott is hoz 50milt, és nem kell ismeretlen helyen bóklászni. Tehát akinek csak a lé kell, az szerintem jobban jár, ha farmolgat az első 1-2 site-on és kész. Unalmas -mint az egész feladat egyébként-, de legalább pénzt hoz. -
#15741 fél óra múlva livestream a 2.3 bétáról - commander creator és kamera bemutatók, csütörtökön pedig majd a multicrew bemutató -
gyurmak #15740 Akkor pláne. Másik cannonos sheeten már csak azok a rendszerek vannak, amiket a tervezőbe is be lehet írni, vlaszeg már ők is próbálják kicsit rendszerezni:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/URL]https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SFR8ZLCgc_FG4ZVE6crbbKWCTBvjhGgk6F6WxpWIINs/edit#gid=140803183
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.14. 15:28:25 -
gyurmak #15739 ill.: col 173-an belül 8c, 9a egyszerre inkább, vagyis:
MEENE
SYNUEFE XR-H D11-102 A 1 B beta
SYNUEFE ZL-J D10-119 A 9 B alfa
SYNUEFE TP-F B44-0 CD 1 alfa
SYNUEFE TP-F B44-0 CD 1 beta
SYNUEFE TP-F B44-0 CD 1 gamma
COL 173 Sector KY-Q D5-47 A 8 C alfa
COL 173 Sector KY-Q D5-47 A 8 C beta
COL 173 SECTOR KY-Q D5-47 A 9 A alfa
COL 173 SECTOR KY-Q D5-47 A 9 A gamma
MEENE -
#15738 ezeket csapd hozzá
egyelőre főleg a helyek azonosítása történik, az, hogy melyik helyszínről mi jön be, az kevésbé, de azt is gyűjtik: lent az alfa-béta-gamma füleken van, hogy melyik adatot hol lehet legalább egyszer megtalálni - hetven fölött van az ellenőrzött szóló adatok száma -
gyurmak #15737 a mostani cannonos helyszínekkel így számolva az út így nézne ki:
MEENE
SYNUEFE XR-H D11-102 A 1 B beta
SYNUEFE ZL-J D10-119 A 9 B alfa
SYNUEFE TP-F B44-0 CD 1 alfa
SYNUEFE TP-F B44-0 CD 1 beta
SYNUEFE TP-F B44-0 CD 1 gamma
COL 173 Sector KY-Q D5-47 A 8 C alfa
COL 173 SECTOR KY-Q D5-47 A 9 A alfa
COL 173 Sector KY-Q D5-47 A 8 C beta
COL 173 SECTOR KY-Q D5-47 A 9 A gamma
MEENE
Ez össz.2075 lyrs. dokktól dokkig. Asszem talán már 50 fölött van a kombók száma igaz? az most 50 mill. Erre a távra nem rossz most sem. -
#15736 Az először megtervezett módszered biztosan nem rossz, de egy pár aprósággal (egy egyszerű szorzó, hogy ha több helyszín van egy rendszerben, akkor az "többet ér" valamennyire, mintha valahol csak egy van, esetleg arra egy pillantást venni, hogy elkerüld a 300k ls-re levő rendszereket ha lehet) nagyon sokat tudsz rajta javítani.
Plusz lehetnek olyan típusok (minél többet vársz annál kevesebb valószínűleg), amelyikből csak 1 van, és azt ha törik ha szakad, útba kell ejteni, tehát azok köré kell tervezni.
Az útvonaltervezés rendkívül bonyolult dolog, úgyhogy az egyik lehetőség, hogy egy ilyen egyszerű módszert használsz, a másik, hogy mikor megvan minden szükséges típus, akkor megvárod a közösséget, hogy összedobjanak a szakértők egy jó útvonalat, és használod valaki más szakértelmét.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.14. 14:48:22 -
gyurmak #15735 Igen, csak itt bonyolítja a helyzetet, hogy mivel a ruinok sorrendje is mindegy, csak lényeg h minden más adatot adó sorra kerüljön egyszer, nem biztos, hogy az első lépés a legközelebbi ruin. Az sem könnyebbség, hogy itt nem síkban, hanem 3d-ben kell gondolkodni. az utolsó meene-lépés is bonyolíthatja az útvonalat. Szóval bele lehet ebbe veszni, ezért írtam, h ha lenne egy ilyen távolság számoló script, akkor megcsinálnám a leírtak szerint gyorsan, lehet h nem az lenne a leggyorsabb, meg időben a legjobb, de annál mindenképp jobb lenne, mintha csak elindulnék. Persze lehetne majd finomítani, de nemhiszem h bárki pöcsölne ezzel. -
#15734 Sose érdekelt a "leg" - ha majd összeszedegetem, akkor megyek, amerre kedvem tartja, és ha sokat ugrálok, akkor sokat ugrálok. Nem sietek sehova, sose farmoltam a játékban, a birodalmi bárói rangot is úgy szedtem össze, hogy csak a kedvem szerinti küldetéseket szedegettem fel, nem halmoztam, nem használtam semmi exploit-jellegű dolgot. -
gyurmak #15733 Persze, sokmindent, amit írtál nem vesz figyelembe ez a módszer, mert ilyen részletes tervezőre már legalább egy scriptet kéne írni, minden adat birtokában, ami tök felesleges. A módszer lényege annyi lenne, hogy gyorsan és egyszerűen lehessen tervezni vele egy útvonalat, ami legalább nem a leghosszabb és kinyerni az összes adatot. Manuális gyors tervezésnél így nyilván nem lehet a legrövidebb, vagy időben legjobbat megtalálni, csak egy olyat ami használható és -főleg gyorsan megtervezhető. Gondolom ti is valami rendszer szerint akartok majd végigmenni rajta, vagy?
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.14. 14:16:13 -
gyurmak #15732 Próbáltam így is-úgy is. Az ugye alap, h minden, más adatot adó ruint meg kell látogatni, hogy meglegyen a teljes sor és a +100 milla. Az megint alap, h a start és a cél a meene. Több változatot is kipróbáltam már, eddig a legrövidebbnek még mindig ez az algoritmus tűnik, amit először írtam, próbáljátok ki.
Ez egyébként sztem egy alap nav.rendszer tervező algoritmus, beépítve köztes helyekkel. Nem ismerem ezeknek a rendszereknek a logikáját, ezért kérdeztem, hátha valaki. De ha amúgy sincs hozzá program, ami legalább a 2 távot kiszámolja, a tököm fog vele kínlódni. -
VJP #15731 Lehet úgy kéne kezdeni, hogy 3 fix pontot határozunk meg:
-Kezdésnek a legközelebbi rendszer.
-Végpontnak a második legközelebbi rendszer
-Középsőnek pedig az a fajta riun amelyiknek a legközelebbi is a legmesszebb van. (Tehát nincs közelebb belőle Meenehez.) -
#15730 Ó igen, a hazatérést teljesen kifelejtettem, az se haszontalan, ha minél kevesebb az "üresjárat" -
#15729 Plusz érdekesség: ebbe az "ideális" útkeresésbe csuklott bele régen a sűrű részeken az ED útkeresője is, mert minden hajónak megvan az ideális ugrótávja, ahol még kevesebbet fogyaszt, így az utolsó néhány lépésnél megpróbált a több tízezernyi, pár tized fényévben különböző, pár tized tonnányi üzemanyaghasználat közül megtalálni egy ideálisat lehetőleg azonos ugrótávokkal, hogy a legjobban érkezz oda - gyakorlatilag belefulladt a rengeteg útvonallehetőség összehasonlításába.
Ezt vágták ketté azzal, hogy ha leggyorsabbra van kapcsolva a közlekedés, akkor a lehető legtöbb maximum távos ugrást végrehajtja, és az utolsó meg "lesz ami lesz" alapon a maradék és kész (ez a fenti cikkben a 34-33-9-re végződő módszer). Ez nagyon nem az ideális, de őszintén szólva nincs is rá szükség, ha több tízezer fényéves utazásokról van szó. És most már a központi extra sűrű részen is villámgyorsan lehet tervezni, mert nincs sakkozás az ugrástávod egész számú többszörösével. -
VJP #15728 Szerintem nem jó ez az útvonaltervezés.
A baj vele, hogy lehet a végére olyan messze leszel Meenetől, hogy 2 óra lesz visszajutni és akkor nem ér semmit az egész. Akkor lenne jó ha a végcél az utolsó ruin lenne, de sajnos itt a start és a cél ugyanott van.
De megoldást nem tudok.
Talán az lenne a megoldás, hogy a Meenéhez 2 legközelebbi különböző ruin legyen a sart-cél páros és a többit hozzá igazítani. Ha 15 fajta ruin lesz akkor nagy feladat lesz az optimális útvonalat megtervezni.
Megelőztek a válasszal, és kicsit pontosabban is le lett írva a probléma.
Utoljára szerkesztette: VJP, 2017.02.14. 10:10:09 -
#15727 Hú, így hirtelen ami eszembe jut, és finomítást igényelhet:
- Nem veszed figyelembe, hogy a legközelebbi plusz adatot adó rendszer a későbbi lépések szempontjából hasznos-e - könnyedén előfordulhat, hogy egy távolabbit kell először megcélozni, mert utána 2 másik közelebbivel már kevesebb lesz az összes távolság.
- A módszered a végén nagyon könnyen eljuthat oda, hogy az utolsó pár helyszíntípus (nagyon) messze lesz egymástól, és azzal elvész a kezdeti plusz, amit a mindig legközelebbi helyszín választásával összeszedsz, mert a "külső" részeket elkerüli az ilyen tervezés, ha egyszer bekerül "középre".
- Nem veszed figyelembe, hogy bizonyos helyszíntípusokból sok van, így azokat kevésbé prioritás útba ejteni, mint az olyat, amiből kevés van.
- Nem veszed figyelembe, hogy egy-egy rendszernél az érkezési ponttól néhány száztól néhány százezer ls-re is lehet a rom (pont az első között volt egy 300ezer feletti), amit meg kell közelíteni, és ennek a távolságát nem számítod bele, csak a fényéves távolságokat. Ez rengeteg időt jelenthet.
- Nem veszed figyelembe, hogy vannak rendszerek (sőt égitestek), ahol akár 3 rom is lehet, így lehet, hogy az távolabb van, de érdemesebb útba ejteni, mert több dolgot is össze lehet szedni és kipipálni - egy bolygón egyik pontról a másikra utazni sokszor gyorsabb, mint másik rendszerbe.
Ez már most, 60 helyszínnel (és még több típusból hiányzik legalább 1) is egy rettentő bonyolult utazó ügynök probléma.
Ideális megoldás szeirntem még profi algoritmusokkal is nagyon nehezen lesz meghatározható, de egy "egész jó"-t valószínűleg a te módszered finomításával el lehet érni - mondjuk egy kis súlyozást kell beletenni, ami mondjuk a rendszeren belüli távolságot és az egyszerre elérhető plusz adatokat figyelembe véve felszoroz egy távolsággal fordítottan arányos alapértékket, és így már rangsorolni tudja a következő célokat.
: pl: "A" helyszín 15 fényévre van, de csak 1 rom van rajta és "B" helyszín, ami 20-ra, viszont 3 rom, és az "A" típusú helyszín később még útba eshet, mert van belőle több is - ekkor érdemesebb "B"-t választani, hiába van alapból messzebb -
gyurmak #15726 Először is kösz.Akarok csinálni egy olyat útvonalat, amivel a legkevesebb utazással meg lehet majd csinálni a teljes solot. Ehhez még kell majd az összes ruin hely is, meg egy jó planner. EDDB-n meg csak a Sol-tól való távolság van, így az sem jó. Az elsőt néztem én is, de pont ez volt a gond, hogy nincs benne ez a ruinos rendszer. A legközelebbi rendszeres meg megint nem pontos. Ha tudtok erre egyéb megoldást, sokat segítene. A hajó plannere meg azért nem jó, mert csak az aktuális helyzettől lehet tervezni, előre nem. Leírom, én hogy gondoltam, de szívesen vennék hozzászólást, hogy ez-így jó-e szerintetek, vagy van-e jobb metódus?
Minden ruin helyet beteszek egy halmazba. A Meeneről indulva megkeresem a legközelebbi ruint. Ha megvan, kiveszem a halmazból és az összes, uagyanazt az adatot adó helyszínt. A kiindulási helyet ide változtatva ismét legközelebbi ruin, stb.stb.stb, míg el nem fogy a halmaz. Így elméletileg az összes, különböző adatot adó ruin meglesz az útvonalban, a lehető legrövidebb úton, igaz?
-
#15725 Az már kiderült, azért lett most aktiválva, mert most adták le az első (bár openben összeszedett) teljes adatkészletet.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.14. 09:32:32 -
VJP #15724 Ha bele akarunk ebbe menni akkor szerintem (itt szögezném le nem vagyok programozó, csak tanultam) valóban elég érdekes, hogy nem lett kiszűrve a bug, de vegyük azt figyelembe, hogy nem tudjuk pontosan mi a bug. Egy marék emberrel tesztelni valamit nem garantálja, hogy az éles rendszerben is működni fog hibátlanul. (Ebben már van tapasztalatom!)
Hogy miért nem lett rögtön javítva, megint egy olyan dolog, hogy mivel nem tudjuk a hibát csak tippelni lehet, ezért lehet olyan volt a hiba ami alapjaiban rengette volna meg a rendszert ezért inkább a sztorit módisították.
Arra, hogy miért csak most lett aktiválva, hogy a szkenner érzékeli a romokat:
Lehet alapból nem is volt tervezve, hogy lesz ilyen, hanem a fejlesztési időben használták, hogy gyorsabban megtalálják a fejlesztési/teszt időszakban a romokat, majd az élesedés előtt kikapcsolták. Csak mivel a sztori módosult felhasználták ezt is.
(Nem emlékszem pontosan, de mintha nem is lenne kis ikonja a romoknak, csak egy ilyen default ikon. Ez is azt erősíti, hogy nem volt alapból tervezve, hogy a szkenneren látszódni fog. De ez most nem biztos, nem emlékszem pontosan) -
#15723 erről tudok - a kért rendszered nincs benne, de az EDSM-ről a koordinátákat beírva a Synuefe JA-P c22-2 -t feldobja legközelebbi ismert rendszernek (36.95 fényévre van), és oda már tud tervezni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.14. 09:14:14 -
gyurmak #15722 Tud valaki olyan route plannert, ahová beütöd a start és célrendszert és kiszámolja a távolságukat? Amiket én ismerek nincs benne sajnos minden rendszer, pl. Synuefe TP-F b44-0 -et tudnia kellene. A hajó plannere kizárva.
-
#15721 Egy éjszaka alatt 42 új beküldött helyszínnél tartanak (az eddigiek mellett, tehát összesen 60 felé közelít) Canonnék, alfa.4, béta.5 és gamma.3 idáig biztosan azonosított, legalább 15 típusra lehet számítani (hacsak nem lesz aszimmetrikus a dolog, de ez nem valószínű) -
gyurmak #15720 VJP,
ha te programozói szemmel nézed, el tudod képzelni ma a világban, hogy egy ismert fejlesztőként egy ilyen küldetést -főleg tudván hogy elég masszív online közösséged van- kiadj úgy, hogy annyit ne tegyél meg előtte, hogy 10 percet kipróbálod multiban is???? mi mehet ott??? ezek után beszéljünk a tervezettségről, meg a szándékosságról.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.14. 08:39:32 -
#15719 Ja, akkor félreértettelek elsőre, sorry.
Amikor megjött az első alfa.2 és béta.2, és azok adtak olyan adatot, amit a .1 változatok nem, akkor elég egyértelművé vált, hogy az általad leírt első változat a helyes. Utána az openesek elég gyorsan összeszedték az első két harmadot, és várták az első gamma helyszínt, hogy befejezhessék a táblázatot. "tudományos" szempontból nem elegáns, de ha bugos egy játék, azt a bugot ki fogják használni és kész.
Legalább el lehet olvasni a teljes tudásbázist, érdekesre írták meg :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.14. 08:37:56