ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amiga
Tehát az Empire-nél pl. kapok egy helyi cégtől egy olyan küldetést, hogy hozzak reactive armor-t az Imperial Navy-nak, és az lesz a rangos küldetés?

És mi ez a community goal? Ilyet még az életben nem csináltam, de felfedezési adatok leadása nem tűnik túl vészesnek. Hová kell most vinni ezeket?

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

ott is kifizetnek rendesen, plusz a végén a helyezésed alapján még kapsz egy kis pluszt is.

ranglépő küldetéshez nem igazán jó a felderítési adat, mert azzal ugyan barátivá válik az állomás és a securityja, de a küldetést az ott székelő vmelyik társaságtól kapod, és hát ott kell jól állnod.
etniez
Köszi a válaszokat a rangos kérdésemhez.
Mivel én elég új (2 hete játszom) vagyok, ezért nem vonnék le vaskos következtetéseket a ranked küldivel kapcsolatban, csak megosztom azt, amit én láttam:
Szóval ezt a küldit már többször is feldobta amióta elkezdtem figyelni. 4 alkalmat tudok felidézni, mind a négyszer kért helyi reputációt is. Egyiknél téptem a hajam: volt egy csomó eladatlan felderítési adatom, gondoltam eladom az állomásnak és akkor meglesz a repu is.
Eladtam, jött a hang, hogy kaptam üzenetet, stb. Visszamentem a mission boardra, eltűnt a navy-s megbízás.... Káromkodtam egy nagyon csúnyát...
Mindegy, meglett az első, feldobta egy helyen ahol már volt rangom és így megtudtam csinálni.

Ma felfedezni indulok és látom, hogy a community goal is az. Ha oda leadom a megszerzett adatokat, akkor is rendesen kifizetnek vagy csak kapok egy szép üzenetet és annyi? 😄
A sebzéshez: mindenkinek ajánlom ezeket. Nekem pl. termál sebzésre (azaz lézerek ellen) 35%-kal ellenállóbb a pajzs mióta feltettem.
Meg lehet nézni mennyivel változik meg a pajzs termálra való érzékenysége ha be van kapcsolva a modifikáció ahhoz képest, mikor nincs.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.11.22. 23:18:43

iSS!

s_andras
Vagy írd ki ide hogy hol vagy, és hogy "Légyszi hozzatok benyát" 😊 talán van itt is valaki aki közel van és gyorsan el tud hozzád menni egy fuel transfer erejéig. Én pl bármikor máskor megtenném, csak most épp huszonXezer fényévre vagyok a bubitól..
----------------------------------
Sebzés-dolgokhoz: nehéz követni az értékeket és a sebzés számításának a logikáját (amit nem is ismerünk), de én azt feltételezem, hogy bármilyen módon nerfelik-buffolják a fegyvereket és a pajzsokat, összességében mindig elmondható lesz hogy a pajzsot könnyebb lézerrel bontani, a hullt meg kinetikusan, hiába érzünk néha apróbb változásokat mindkét irányban.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

az elite-ben is be tudsz pirosítani egy állomást úgy, hogy nem tudod kiengesztelni őket. elég csak helyileg kilőni az ott székelő társaság egyik hajóját. és itt még a mentést sem tudod visszaállítani. az x3-ban pedig elnézést is lehet kérni. nem értem miért jobb ez, ami még ráadásul bugos is.
hívod a fuel rats-ot, vagy eldurrantod magad. nyafogni ezen meg nem érdemes, saját hibád amire illik odafigyelni.
Ryder159
Na hogy ne csak a repu miatt nyafogjak. Nem figyeltem és elfogyott az üzemanyagom. Persze pont egy olyan rendszerben vagyok ahol van 2 csillag és ennyi. Szóval nincs hol tankolnom. Ilyenkor mi van? Ja a fuel scope-t azt persze levettem a hajóról...
Utoljára szerkesztette: Ryder159, 2016.11.22. 21:51:22

ha kinetic pajzsa van, akkor tényleg jobban sebzi a beam. de a beam eleve egy nagyobb erejű fegyver. csak bírd energiával, és felmelegszik vele a hajó is.
RJoco
Ezt jó tudni.
Akkor nem próbálkozom, ha véletlenül(szándékosan) lövök meg valakit, csak, ha lejárt az idő.
Azért itt jobb a helyzet, mint x3-ban. Bár a 8 perc tényleg több, mint az ejnye-bejnye, de az 1 hét sokkal kevesebb, mint az öri-hari.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Én is így tudtam, de valahogy a 4 small multi-cannon nem olyan hatékony, mint régen volt. A 2 large pulse jobban sebez.
És néztem ezt a http://coriolis.edcd.io/ oldalt, ahol azt írja a hajókra, hogy a shield explosive-re 50%, kinetic-re 60%, thermal-ra 100% a resistance, míg armor-nál ez a felállás 140-120-100%.
Ezért is gondoltam, hogy változás történt esetleg.

ha lövöldözés miatt kapod a büntit azt a lejárta előtt nem tudod befizetni. amit betudsz, pl. ha koccansz vkivel, vagy nekimész az állomásnak, esetleg ha csempészésen kapnak, ilyenek.
ha sidewinderrel kilöveted magad, akkor nem szűnik meg a vérdíj, hanem jó eséllyel átmegy dormant bounty-ba. azért jó eséllyel, mert szerintem itt már elég régóta van egy bug, és elég furcsán működik. de amit szereztél és még nem vettél fel vérdíjakat azt biztos bukod. a frakciós vérdíjakat fel tudod venni bármely másik állomáson ahol van az a frakció. a társasági vérdíjakat (local) is feltudod, de csak akkor ha a másik állomáson van az a társaság.
a véletlen lövések elkerülése végett oda kell figyelni amikor tüzelsz, számítani kell rá, hogy bármikor beúszhat vki, reflexből el kell engedni a tűzgombot. ha ez nem sikerül és meglövöd, akkor az első lövésre kapsz 400cr büntit 8 percre. gyorsan átugrassz egy másik rendszerbe, a 8 perc letelte után vissza, befizeted a büntit, és folytathatod. elég szar, de ez van. ez nem az x3.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.22. 21:47:26
s_andras
Pont fordítva, pajzs ellen a tipikusan lézer, hull ellen kinetic sebzés a hatékonyabb.

A repucsökkenés oka valóban a tagjaik kilövése.

RJoco
Jól nézem, hogy a shield-et érdemesebb multi-cannon-nal (kinetic) lőni, mint thermal-lal?
És inkább a testet érdemes thermal-lal lőni?

És lehet, hogy a HPS a Heat per second-ot jelenti?
Ha lecserélem a beam-et multi-ra, akkor drasztikusan csökken az érték.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.22. 21:19:28

RJoco
Az állomás repuja mindig változik. Legalábbis nálam eddig mindig változott, ahogy leadtam a feladatokat.

Ami azt illeti ma valamiért 2 szervezetnél csökkent is az ally repum, nem egészen értem, miért. Lehet, mert lőttem közülük pár vérdíjas alakot?

Ryder159
Ez a bajom nekem is. Rank 100%on, de a Repu akármit is csinálok nem változik és nem kapok olyan küldetést. Az elmúlt 3 órában kb fél miliót arra szórtam eg hogy adományozzak egy ugyan azon állomáson. Meguntam
Utoljára szerkesztette: Ryder159, 2016.11.22. 20:59:36

RJoco
Köszi Roger6!
Akkor lényegében a nagyobb szám a rosszabb.
Úgy látszik csak az Asp-vel éri meg jobban lövöldözni és felejtős az Cobra vagy Viper.
A Vulture lenne még jó a large fegyverekkel, de az most kicsit drága, hogy felszerelve megvegyem.
Viszont láttam bejöttek új pajzsok is. Igaz, a fogyasztásuk sem elhanyagolható, ha a legjobbat akarja az ember.

RJoco
Ott van a megoldás, azzal a 2 adat szállítós küldeivel nagyon esélyes, hogy meg is lenne a repud hozzá. És ezzel más küldiket is elérhetnél.

Az ok, de 3 perccel később meg feldob egy olyat amelyikhez meg nem kell.
Roger6
A linkelt kép szerint meg kell.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

De nem kell hozzá
Roger6
Ha nincs repu, mindegy. Ez a gondja.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

próbáld meg néhány perccel később, vagy menj át egy másik állomásra. Ezeket random dobálja fel.
etniez
Akkor csak jól mondtam, nem elég beugrani a föderációs galaxisba, kell reputáció az adott állomáson is.
Roger6
Olyan cégnél lehet felvenni, ahol van reputációd.

etniez
ez az?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ott egy navy courier, de nem tudom felvenni.
Roger6
EPS = Energy Per Shot (tehát egyetlen lövéshez szükséges energia), HPS fogalmam sincs.

RJoco
Mi az EPS és HPS?
A DPS-t tudom mi, de a másik kettőről fogalmam nincs.
Azért kérdem, mert összeraktam egy Cobra Mk IV-et és bár a DPS-e minimálisan elmarad az Asp-től, viszont a másik kettő meg jóval több.

RJoco
Viszont ami vérdíjat összeszedtél és máshol nem tudod beváltani csak a rendszerben, az is elvész. Szóval a be nem váltott vérdíjak is ugranak.
Elvileg az állomások nem lőnek rád és szerintem a biztonságiak is csak akkor, ha leszkenneltek.
Dokkoltam már vérdíjjal a fejemen azon az állomáson, ahol kifizetés után le is került rólam. Mondjuk ez igencsak régen volt már, így nem tudom, hogy most mi a helyzet.

RJoco
Igen, ez biztos, hogy jobb lenne. Egyszer talán benne lesz.

Amiga
Igazából napok óta vadásztam. A gondom csak az, hogy ezt számon tarthatná valahogy a játék. Vagyis ha 100 %-on van a kapcsolatom az Empire-el és amúgy powerplay-ben is nekik dolgozom, akkor figyelembe vehetné a baleseteknél, és mondjuk elég lenne akkor büntetnie, ha fél órán belül kétszer lövök meg civilt, vagy ha a lövés komolyabb károkat okoz...

Tehát a vérdíj helyett ilyenkor figyelembe vehetné a státuszt és adhatna max egy rádiós figyelmeztetést, vagy legrosszabb esetben egy befizetendő fine-t.

Nem tudom igaz e, de mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy a legutóbbi frissítéssel annyiban változott a dolog, hogy ha meghalsz akkor törlődik a vérdíj. Ha ez igaz, és fontos a rendszer, akkor egyszerűbb egy sidewinderrel berepülni, aztán had szóljon. De lehet, hogy nem így van és hülyeséget írok
RJoco
Ha a vérdíjas hajó civileket lő, akkor még több vérdíj lesz a fején. Így jártál te is. Illetve, ha rálősz a security-ra, akkor is nő a fejeden a vérdíj.
Sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni, max figyelni kell. Ha látom, hogy más is a hajó közelében van, akkor óvatosan húzom a ravaszt.
Ha meg oldalról bevillan valaki, akkor gyors elengedem. Ehhez reflex kell, meg egy kis mázli.
De a legjobb, ha 1 km-en belül tartod a célt, akkor kicsi az esélye, hogy valaki átboostol köztetek.

Amiga
Igen. :-)

Ez amúgy egy kicsit idegesítő a játékban:
- egy federal Gunship-et lövök a Cubeo nav beacon-nél
- berepül a tűzvonalba egy civil
- kapok 200 cr vérdíjat a fejemre
- egy lelkes szabadúszó úgy gondolja, itt az ideje, hogy levadásszon a vérdíjért és elkezdi lőni a 10 millás Vulture-mat
- visszalövök, mire kapok még 5000 cr vérdíjat a fejemre és az allied státuszban lévő rendfenntartók rám ugranak
- elmenekülök és 5 napig nem is látnak, aztán majd visszajövök befizetni a fine-t
- WTF?
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.22. 15:48:45

RJoco
Elmentem Sol-ban a NavBeacon-hoz, hogy gyűjtsek egy kis FSD adatot. Gondoltam, sokat találok. Tévedtem.
Többet lőttem, mint szkenneltem. Jó móka volt, míg a net közbe nem szólt és kidobott a játék.
Csak a Cutter tudta leszedni a pajzsom és 71%-ot a testből. De mondjuk szemtől szembe lőttük egymást végig.
Volt Clipper, Python és más kisebb hajók is.
A kilőtt hajók meg sok material-t dobtak, így abból is van.

Majd egyszer el kell mennem Maia-ra, hogy beszélhessek az FSD-s engineer-rel.

Edit: de lehet, hogy a Clipper volt és utána Courier-t lőttem gond nélkül. Annyira hasonlítanak, még névben is. De ahogy nézem a Cutter olyan Anaconda méretű lehet (árból tekintve még nagyobb is talán). Azzal meg biztos, hogy nem bír el az Asp szemtől szembe.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.22. 15:49:05

Medupe City
Amiga
Wow, megnézem majd. Sokat járok Cubeo-n, csak most ott rakták rám a vérdíjat, ezért most pár napig hanyagolom... :-) De oda szoktam járni fejvadászkodni a nav beacon-höz. :-)
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.22. 15:35:50

Én meg most kapcsoltam be, és hoppá, Cubeón a tegnap még félhomályos, dögunalmas űrállomásom mára egy fákkal, tavakkal telehintett fényárban úszó tündérkert lett. Nem lazsáltak a melósok, egy nap alatt felújították az egészet
Amiga
Köszönöm, este lecsekkolom akkor... :-)

bocs a végére nem válaszoltam. Ezek random küldetések, általában valami data a szomszédos rendszerbe. Ha valami hülyeséget kérnek azt nem kell elvállalni, néhány perc múlva majd feldob mást
Nem frakció, hanem federal navy, a birodalomban pedig imperial navy. Ha az adott rangodat kimaxoltad akkor kapsz a hadseregtől egy küldetést amivel lépsz egyet a ranglétrán
Amiga
Én felvettem öt szociális munkást, aztán kaptam egy üzenetet, hogy ha átviszem őket egy másik rendszerbe, akkor eladhatom őket rabszolgának... Hát... Kellett a pénz...

Ez a 100 %-os frakció dolog új, erről nem tudtam. Én az Empire-el vagyok így. Akkor kereshetek náluk olyan küldetést, ami rangot ad? És ezek katonai küldetések?
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.22. 14:48:44

Velem meg az volt, hogy elvállaltam egy passenger küldetést, a leírást alaposan átnéztem, mert nem akarok körözött személyt szállítani. Minden rendben is volt, de amint beültettem a kabinba máris ott virított pirosan, hogy illegal passenger. Semmi, de semmi nem utalt erre. Mindenesetre kihajítottam a hajóból azonnal.
Ha a rangodnál látod a 100%-ot akkor bármelyik fed rendszerben felveheted, nem kell velük semmilyen viszony sem, a küldetések között keresd a federal navy-t.
RJoco
Hajrá!
Felfedezetlen van dögivel, csak lehet, hogy messzebb kell menni.
Még a kezdetekkor volt érdekes a dolog, mikor mindenki alap hajóval indult, alap scannerrel. Lehetett lesni a fényes pontokat, hogy akkor most mi az ami 'mozog' és mi az ami nem.
Advanced szkennerrel már csak utazgatni kell.

RJoco
Én ilyeneket nem olvastam eddig. Csináld a dolgod és minden állomáson nézd meg a mission részt. Nekem sem dobta be azonnal, még a naprendszerünkben sem.
De, ha tévedek, más majd kijavít <#awink>

etniez
Gratulálok, én is szeretném elmenteni a nevemet az utókornak, de eddig nem találtam semmi felfedezetlen. 😞
etniez
Szeretnék rangot kapni, jelenleg 100%-on állok a föderációnál.
Forgattam a google-ben a get promotion elite dangerous keresőszavakat és arra jutottam, hogy kellene találnom egy helyet, amelyiknek a tulajdonosa/ownere benne van a föderációban, ott fel kellene magam nyomni barát kategóriába és akkor feljönne a mission boardon egy küldi, mellyel rankot kaphatok.
Így van ez?
RJoco
Elég rendesen nyomatják a fix fegyvereket. A töltényesek esetén több lőszer kerül bele és kevesebb az újratöltési idő, míg az energia fegyverek esetén kevesebb kapacitort használnak.
Ezen kívül még kapott az összes fegyver némi buffot. Kivétel a railgun és a missile, mert azt annyira kevesen használják (vagy senki), hogy egyenlőre nem foglalkoznak vele.

s_andras
+ + +, tehát nem olyan nagyon elrugaszkodott szájenszfiksön Sol-nak hívni a Napot, mindenki érti, nem a pl mittudomén Romulán nyelven adott elnevezés.
----------------------------------------
Tegnap este nem hiába bóklásztam egy kicsit Colonia körül mielőtt elindultam a Great Annihilator felé, mert 100egynéhány fényévre találtam egy földszerű bolygót ami még nem volt felfedezve. Mellesleg olyan zónában, amiben a közvetlenül mellette meg tőle messzebb lévő rendszerek is már meg voltak látogatva, ezt jól kihagyták. Látszik hogy sokan járnak a környéken, de még nincs elég alaposan felfedezve, lehetnek még közelebb is értékes helyek.

Aztán meglett az eddigi legtökéletesebb 5-ös színsorrend, ezek gyűjtése a felfedező hobbim.