ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És mi ez a community goal? Ilyet még az életben nem csináltam, de felfedezési adatok leadása nem tűnik túl vészesnek. Hová kell most vinni ezeket?
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
ranglépő küldetéshez nem igazán jó a felderítési adat, mert azzal ugyan barátivá válik az állomás és a securityja, de a küldetést az ott székelő vmelyik társaságtól kapod, és hát ott kell jól állnod.
Mivel én elég új (2 hete játszom) vagyok, ezért nem vonnék le vaskos következtetéseket a ranked küldivel kapcsolatban, csak megosztom azt, amit én láttam:
Szóval ezt a küldit már többször is feldobta amióta elkezdtem figyelni. 4 alkalmat tudok felidézni, mind a négyszer kért helyi reputációt is. Egyiknél téptem a hajam: volt egy csomó eladatlan felderítési adatom, gondoltam eladom az állomásnak és akkor meglesz a repu is.
Eladtam, jött a hang, hogy kaptam üzenetet, stb. Visszamentem a mission boardra, eltűnt a navy-s megbízás.... Káromkodtam egy nagyon csúnyát...
Mindegy, meglett az első, feldobta egy helyen ahol már volt rangom és így megtudtam csinálni.
Ma felfedezni indulok és látom, hogy a community goal is az. Ha oda leadom a megszerzett adatokat, akkor is rendesen kifizetnek vagy csak kapok egy szép üzenetet és annyi? 😄
Meg lehet nézni mennyivel változik meg a pajzs termálra való érzékenysége ha be van kapcsolva a modifikáció ahhoz képest, mikor nincs.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.11.22. 23:18:43
iSS!
----------------------------------
Sebzés-dolgokhoz: nehéz követni az értékeket és a sebzés számításának a logikáját (amit nem is ismerünk), de én azt feltételezem, hogy bármilyen módon nerfelik-buffolják a fegyvereket és a pajzsokat, összességében mindig elmondható lesz hogy a pajzsot könnyebb lézerrel bontani, a hullt meg kinetikusan, hiába érzünk néha apróbb változásokat mindkét irányban.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Utoljára szerkesztette: Ryder159, 2016.11.22. 21:51:22
Akkor nem próbálkozom, ha véletlenül(szándékosan) lövök meg valakit, csak, ha lejárt az idő.
Azért itt jobb a helyzet, mint x3-ban. Bár a 8 perc tényleg több, mint az ejnye-bejnye, de az 1 hét sokkal kevesebb, mint az öri-hari.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
És néztem ezt a http://coriolis.edcd.io/ oldalt, ahol azt írja a hajókra, hogy a shield explosive-re 50%, kinetic-re 60%, thermal-ra 100% a resistance, míg armor-nál ez a felállás 140-120-100%.
Ezért is gondoltam, hogy változás történt esetleg.
ha sidewinderrel kilöveted magad, akkor nem szűnik meg a vérdíj, hanem jó eséllyel átmegy dormant bounty-ba. azért jó eséllyel, mert szerintem itt már elég régóta van egy bug, és elég furcsán működik. de amit szereztél és még nem vettél fel vérdíjakat azt biztos bukod. a frakciós vérdíjakat fel tudod venni bármely másik állomáson ahol van az a frakció. a társasági vérdíjakat (local) is feltudod, de csak akkor ha a másik állomáson van az a társaság.
a véletlen lövések elkerülése végett oda kell figyelni amikor tüzelsz, számítani kell rá, hogy bármikor beúszhat vki, reflexből el kell engedni a tűzgombot. ha ez nem sikerül és meglövöd, akkor az első lövésre kapsz 400cr büntit 8 percre. gyorsan átugrassz egy másik rendszerbe, a 8 perc letelte után vissza, befizeted a büntit, és folytathatod. elég szar, de ez van. ez nem az x3.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.22. 21:47:26
A repucsökkenés oka valóban a tagjaik kilövése.
És inkább a testet érdemes thermal-lal lőni?
És lehet, hogy a HPS a Heat per second-ot jelenti?
Ha lecserélem a beam-et multi-ra, akkor drasztikusan csökken az érték.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.22. 21:19:28
Ami azt illeti ma valamiért 2 szervezetnél csökkent is az ally repum, nem egészen értem, miért. Lehet, mert lőttem közülük pár vérdíjas alakot?
Utoljára szerkesztette: Ryder159, 2016.11.22. 20:59:36
Akkor lényegében a nagyobb szám a rosszabb.
Úgy látszik csak az Asp-vel éri meg jobban lövöldözni és felejtős az Cobra vagy Viper.
A Vulture lenne még jó a large fegyverekkel, de az most kicsit drága, hogy felszerelve megvegyem.
Viszont láttam bejöttek új pajzsok is. Igaz, a fogyasztásuk sem elhanyagolható, ha a legjobbat akarja az ember.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
A DPS-t tudom mi, de a másik kettőről fogalmam nincs.
Azért kérdem, mert összeraktam egy Cobra Mk IV-et és bár a DPS-e minimálisan elmarad az Asp-től, viszont a másik kettő meg jóval több.
Elvileg az állomások nem lőnek rád és szerintem a biztonságiak is csak akkor, ha leszkenneltek.
Dokkoltam már vérdíjjal a fejemen azon az állomáson, ahol kifizetés után le is került rólam. Mondjuk ez igencsak régen volt már, így nem tudom, hogy most mi a helyzet.
Tehát a vérdíj helyett ilyenkor figyelembe vehetné a státuszt és adhatna max egy rádiós figyelmeztetést, vagy legrosszabb esetben egy befizetendő fine-t.
Sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni, max figyelni kell. Ha látom, hogy más is a hajó közelében van, akkor óvatosan húzom a ravaszt.
Ha meg oldalról bevillan valaki, akkor gyors elengedem. Ehhez reflex kell, meg egy kis mázli.
De a legjobb, ha 1 km-en belül tartod a célt, akkor kicsi az esélye, hogy valaki átboostol köztetek.
Ez amúgy egy kicsit idegesítő a játékban:
- egy federal Gunship-et lövök a Cubeo nav beacon-nél
- berepül a tűzvonalba egy civil
- kapok 200 cr vérdíjat a fejemre
- egy lelkes szabadúszó úgy gondolja, itt az ideje, hogy levadásszon a vérdíjért és elkezdi lőni a 10 millás Vulture-mat
- visszalövök, mire kapok még 5000 cr vérdíjat a fejemre és az allied státuszban lévő rendfenntartók rám ugranak
- elmenekülök és 5 napig nem is látnak, aztán majd visszajövök befizetni a fine-t
- WTF?
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.22. 15:48:45
Többet lőttem, mint szkenneltem. Jó móka volt, míg a net közbe nem szólt és kidobott a játék.
Csak a Cutter tudta leszedni a pajzsom és 71%-ot a testből. De mondjuk szemtől szembe lőttük egymást végig.
Volt Clipper, Python és más kisebb hajók is.
A kilőtt hajók meg sok material-t dobtak, így abból is van.
Majd egyszer el kell mennem Maia-ra, hogy beszélhessek az FSD-s engineer-rel.
Edit: de lehet, hogy a Clipper volt és utána Courier-t lőttem gond nélkül. Annyira hasonlítanak, még névben is. De ahogy nézem a Cutter olyan Anaconda méretű lehet (árból tekintve még nagyobb is talán). Azzal meg biztos, hogy nem bír el az Asp szemtől szembe.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.22. 15:49:05
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.22. 15:35:50
Ez a 100 %-os frakció dolog új, erről nem tudtam. Én az Empire-el vagyok így. Akkor kereshetek náluk olyan küldetést, ami rangot ad? És ezek katonai küldetések?
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.11.22. 14:48:44
Felfedezetlen van dögivel, csak lehet, hogy messzebb kell menni.
Még a kezdetekkor volt érdekes a dolog, mikor mindenki alap hajóval indult, alap scannerrel. Lehetett lesni a fényes pontokat, hogy akkor most mi az ami 'mozog' és mi az ami nem.
Advanced szkennerrel már csak utazgatni kell.
De, ha tévedek, más majd kijavít <#awink>#awink>
Forgattam a google-ben a get promotion elite dangerous keresőszavakat és arra jutottam, hogy kellene találnom egy helyet, amelyiknek a tulajdonosa/ownere benne van a föderációban, ott fel kellene magam nyomni barát kategóriába és akkor feljönne a mission boardon egy küldi, mellyel rankot kaphatok.
Így van ez?
Ezen kívül még kapott az összes fegyver némi buffot. Kivétel a railgun és a missile, mert azt annyira kevesen használják (vagy senki), hogy egyenlőre nem foglalkoznak vele.
----------------------------------------
Tegnap este nem hiába bóklásztam egy kicsit Colonia körül mielőtt elindultam a Great Annihilator felé, mert 100egynéhány fényévre találtam egy földszerű bolygót ami még nem volt felfedezve. Mellesleg olyan zónában, amiben a közvetlenül mellette meg tőle messzebb lévő rendszerek is már meg voltak látogatva, ezt jól kihagyták. Látszik hogy sokan járnak a környéken, de még nincs elég alaposan felfedezve, lehetnek még közelebb is értékes helyek.
Aztán meglett az eddigi legtökéletesebb 5-ös színsorrend, ezek gyűjtése a felfedező hobbim.